"Tule minuun, kaikki sinä, jotka töität ja kuormitat, ja minä päivitän sinua." - Matthew 11: 28

[Julkaisusta ws 9 / 19 p.20 -tutkimusartikkeli 38: Marraskuu 18 - Marraskuu 24, 2019]

Vartiotorni-artikkelissa keskitytään vastaamaan viiteen kappaleessa 3 hahmoteltuun kysymykseen. He ovat:

 • Kuinka voimme tulla "Jeesuksen luo"?
 • Mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan: "Ota ikeeni päällesi"?
 • Mitä voimme oppia Jeesukselta?
 • Miksi työ, jonka hän on antanut meille, on virkistävää?
 • Ja kuinka voimme edelleen löytää virvokkeita Jeesuksen ikeen alla?

Kuinka voimme tulla Jeesuksen luo? (Par.4-5)

Artikkelin ensimmäinen ehdotus on ”tulla” Jeesuksen luo oppimalla niin paljon kuin pystymme hänen sanomistaan ​​ja tekemistä asioista. (Luke 1: 1-4). ”Tämä on hyvä ehdotus, kuten Luken esimerkistä näemme. ”… Olen jäljittänyt kaikki asiat alusta alkaen tarkkuudella kirjoittaakseni ne loogisessa järjestyksessä sinulle, erinomaisin Theophilus, jotta tiedät täysin varmuuden asioille, jotka sinulle on opetettu suullisesti”. Varmasti, jos teemme tämän parhaan kykymme mukaan, niin alamme nähdä, missä mikä tahansa, mukaan lukien organisaatio, vie meidät pois Kristuksesta.

Erityisesti seuraava ehdotus (kappaleessa 5) lähettää meidät suoraan seurakunnan vanhimmille. Vartiotorni sanoo, ”Toinen tapa” tulla Jeesuksen luo ”on mennä seurakunnan vanhimpien luo, jos tarvitsemme apua. Jeesus käyttää näitä ”lahjoja miehillä” lampaansa hoitoon. (Eph. 4: 7, 8, 11; John 21: 16; 1 Pet. 5: 1-3) ”. Kuitenkin ajatus, jota Jeesus käyttää lahjat miehille pitää lampaistaan ​​harhaan. The Kingdom Interlinear Vartiotornissa käytetyssä kirjastossa käy ilmi, että lauseen oikean käännöksen tulisi olla seuraava:he [Jeesus] antoi lahjoja miehille" kuten vahvistetaan jakeissa, joissa Paavali sitten luettelee nämä lahjat efesolaisilla: 4: 11: “Ja se oli Hän [Jeesus] joka antoi toisille apostoleiksi, toisille profeettoiksi, toisille evankelistoiksi ja toisille pastoreiksi ja opettajiksi ”(Beroean Study Bible). Katso myös Biblehub.

Raamatun selitys tekee selväksi, että Jeesus antoi ensimmäisen vuosisadan kristityille erilaisia ​​Pyhän Hengen lahjoja. Hyvä paimen ei siis ollut välttämättä myös hyvä evankelista tai profeetta. Seurakunta tarvitsi kaikki nämä lahjat ja tarvitsi kaikki käyttää niitä ja työskennellä yhdessä. Paavali esitti tämän kohtaan efesolaisten 4: 16 kirjoittaessa: “Hänestä koko ruumis on harmonisesti liitetty yhteen ja tehty yhteistyöhön jokaisen nivelen kautta, joka antaa mitä tarvitaan. Kun kukin jäsen toimii oikein, tämä edistää kehon kasvua, kun se rakentaa itseään rakkauteen ”.

Kuten näemme, Jeesus antoi lahjoja Pyhästä Hengestä että miehiä (ja naisia) seurakunnan rakentamiseksi ja hyödyttämiseksi, mutta hän ei antanut lahjoja miehille vanhimpana ja odottaa jokaista jäsentä totella heitä ja tehdä heidän tarjouksensa. Miltä Jeesus tuntuisi tänään näkevän ihmisiä "asettamaan sen yli niille, jotka ovat Jumalan perintöä"? 1 Peter 5: 13.

Ottakaa minun rukoukseni päällesi (par.6-7)

Kappale 6 harjoittaa keinottelua sanomalla: ”Kun Jeesus sanoi: ”Ota minun ikeeni päällesi”, hän saattoi tarkoittaa ”Hyväksy minun valtuuteni”. Hän olisi voinut tarkoittaa myös ”Nouse ikeen alle minun kanssamme, ja yhdessä me työskentelemme Jehovan hyväksi.” Joko niin ikä merkitsee. työ".

Saatat ihmetellä, mitä Jeesuksen kuuntelijat olisivat heti ajatelleet pyydettäessä ottamaan ikeensä heille? He ovat ehkä ajatelleet jo tuntemaansa ikettä, joka on suunniteltu kahdelle nautakarjalle, jota käytetään vetämään auran tai vastaavan maanviljelylaitteen tasapainoisella tavalla. Onko täällä ajatus, että Jeesus halusi meidän olevan hallussaan hyväksymällä hänen auktoriteettinsa? Ei. Jeesus ei koskaan yrittänyt hallita ketään, koska se olisi ollut ristiriidassa hänen sanojensa kanssa John 8: 36, "Joten jos Poika vapauttaa sinut, olet todella vapaa" (vapaus synnin orjuuden yhteydessä). Se tuskin olisi vapautta, jos luopuisimme yhdestä hallintomuodosta ja Jeesuksen hallitsisivat meitä.

Matthew 11: 28-30 Jeesus näyttää olevan ristiriidassa ikeensä kanssa toisen ikeen kanssa. Hän sanoo, "Tule minuun, kaikki sinä, jotka töität ja kuormitat, ja minä päivitän sinua. 29 Ota ikeeni päällesi ja oppi minulta, sillä olen lempeä ja matala sydän, ja löydät virvokkeen itsellesi. 30 varten minun ikäni on ystävällisestija minun kuorma on kevyt". Huomaa kolme keskeistä korostettua lausetta. Jeesus huomautti, että hänen kuuntelijansa työskentelivät jo liian ahkerasti, itse asiassa orjuuttaen. He työntyivät ja lastattiin alas, taipumalla heille asetettujen raskaiden rasitusten alla, ei vain synnin, vaan myös fariseusten kautta.

Jeesus tarjosi turvapaikan niille, jotka hyväksyisivät Kristuksen vapauden. Ensinnäkin he vapautuisi orjuudesta lakiyhdistykselle ja toiseksi he vapautuisi orjuuttamisen taakasta ihmisten perinteille, jotka fariseukset panivat täytäntöön. Sen sijaan uskovat voisivat yrittää saada mieleen Kristuksen (1 Korinttilaiset 2: 9-16, roomalaiset 8: 21, Galaatit 5: 1) ja tuntea hänen vapautensa. 2 Corinthians 3: 12-18 sanoo: “12 Siksi, koska meillä on sellainen toivo, olemme erittäin rohkeita. 13 Emme ole kuin Mooses, joka laittaisi verhon kasvoilleen estääkseen israelilaisia ​​katselemasta sitä, mikä loppuu. 14 Mutta heidän mielensä olivat kiinni. Tähän päivään mennessä sama verho jää vanhan liiton lukemiseen. Sitä ei ole nostettu, koska se voidaan poistaa vain Kristuksessa. 15 Ja jopa Mooseksen lukemiseen asti, veri peittää heidän sydämensä. 16 Mutta aina kun joku kääntyy Herran puoleen, verho viedään pois. 17 Nyt Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. 18 Ja me, jotka paljastamme kasvoillaan kaikki heijastavat Herran kirkkautta, muutamme Hänen kuvakseen lisääntyvällä kunnialla, joka tulee Herralta, joka on Henki. " (Beroean Study Bible).

Jos ikeen jakaminen Kristuksen kanssa virkistää meitä, eikö se myöskään tee elämästämme helpompaa ja miellyttävämpää? Kristus tarjosi vähentää taakkaamme jakamalla ne hänen kanssaan sen sijaan, että yrittäisimme kantaa taakkoja yksin. Kristus ei lisää rasitustamme, koska se ei olisi virkistävää. Muodostuneen muodon mukaan Vartiotorni kuitenkin viittaa 7 kappaleeseen, että organisaatio odottaa kuitenkin meitä kiinnittävän ikeen saarnaamiseen. Ei väliä, että Jeesus antoi erilaisia ​​Pyhän Hengen lahjoja, jotta jotkut voisivat olla opettajia, toiset paimenet, toiset profeetat ja jotkut evankelioijat. Järjestön mukaan meidän kaikkien on työskenneltävä evankelioijina!

Opi minulta (par.8-11)

”Nöyrästi ihmisiä vedettiin Jeesuksen puoleen. Miksi? Mieti Jeesuksen ja fariseusten välistä kontrastia. Nuo uskonnolliset johtajat olivat kylmiä ja ylimielisiä. (Matthew 12: 9-14) ”. Matthew 12 -kohdan kohta tuo esiin, kuinka Jeesus hoiti sairaita ja paransi heitä jopa sapattina noudattaen periaatetta, jonka vuoksi sapatti luotiin - virkistystä varten, sekä fyysisesti että henkisesti. Pharisealaiset pystyivät kuitenkin vain näkemään, että Jeesus teki ”työtä” heidän silmissään ja rikotti siten sapattilakia heidän silmissään.

Samoin eivätkö nykyajan fariseukset kiinnostuneet vain kuukausittaisen raportin tunneista, jotka vietettiin koputtamalla tyhjiin oviin? Välittävätkö he kuinka paljon aikaa vietät vanhusten ja sairaiden auttamiseen? Välittävätkö he kuinka paljon aikaa vietät auttamaan hädänalaisia ​​heidän elämänsä tapahtumien takia, jotka eivät kuulu heidän valvontaansa? Sinua todellakin pidetään passiivisena tai ei-ilmoittajana, jos et mene ovelta ovelle vähintään 1 tuntia kuukaudessa. Eikö ole itsestään selvää, että piirin valvojien kehotetaan keskittymään tapaamisiin mieluummin kenttäpalvelun sijaan kuin ihmisen todellisiin kristittyihin ominaisuuksiin?

Kappale 11 kehottaa meitä: ”Emme koskaan haluaisivat olla fariseusten tapaisia, jotka pahoinpitelyn kohteeksi asettivat heitä ja vainosivat niitä, jotka ilmaisivat heidän omansa vastaisen mielipiteen.”. Mutta eikö ole selvää, ovatko fariseus-tavat hoitaa vilpittömiä huolenaiheita niille, jotka epäilevät tai pyhien kirjoitusten perusteella kyseenalaistavat organisaation nykyistä opetusta?

Jos henkilö, joka lukee tätä artikkelia, ei usko, että organisaation johtajat ovat kuin fariseuksia, miksi et kokelisi sitä itsellesi? Katso, mitä tapahtuu, kun sanot avoimesti useammalle kuin yhdelle vanhemmalle, ettet voi uskoa ”päällekkäisten sukupolvien” opetusta, koska sillä ei ole loogista järkeä (mikä ei). Mitä seuraa, seuraa, et voi sanoa, ettei sinua varoitettu.

Jatka virvokkeiden löytämistä Jesus Yoke -kohdassa (par.16-22)

Loput Vartiotorneja koskevasta artikkelista on järjestön kaltevuus siihen, mitä he pitävät Kristuksen “ikeenä” ja “työssään”. Valitettavasti ja etenkin tätä työtä ei käsitellä kristillisten ominaisuuksien parissa työskentelemisenä Kristuksen jäljittelemiseksi, vaan mieluummin kokouksiin osallistumisen ja edelläkävijän työstä.

Kappale 16 avataan ”Kuorma, jonka Jeesus meitä pyytää kuljettamaan, eroaa muista kuormista, jotka meidän on kannettava ”. Sitten se jatkuu:Saatamme olla uupuneita työpäivän lopussa ja joudumme työntämään itsemme osallistumaan seurakunnan kokoukseen sinä yönä ”. Mutta mitä tavaraa Jeesus pyytää meitä kuljettamaan? Missä pyhissä kirjoituksissa Jeesus pyysi meitä liputtamaan itseämme osallistumaan viikoittaiseen iltakokoukseen? Muista ennen vastaamista, että heprealaisten 10: 25 on kirjoittanut Paavali, ei Jeesus. Apostoli Paavali ei myöskään viitannut viikoittaisiin kokouksiin, joissa käytettiin organisaation määräämää muotoa, jossa kaikille tarjoillaan sama mauton, ei-ravitsemuksellinen ruoka.

Ainoa Jeesuksen mainitsema kokous tai kokoontuminen oli Matthew 18: 20, jossa hän sanoi “20 Sillä missä kaksi tai kolme on koonnut yhteen nimessäni, olen heidän keskelläni ", eikä tätä käsketty. Kristittyjen kreikkalaisten kirjoitusten kirjoittamat kokoukset ja kokoontumiset näyttävät kaikki olevan ekspromptisia, aiheutuneita tietystä tarpeesta tai tapahtumasta, eivätkä olleet osa jäsenneltyä säännöllistä kokousohjelmaa (Esimerkiksi säädökset 4: 31, 12: 12, 14: 27, 15: 6,30).

Seuraavaksi näyttää siltä, ​​että meillä on pyrkimys luopua kaikesta kohtuullisen mukavaa elämää muistuttavasta ja tulla tiukemmiksi kiertämällä tiliä Mark 10: 17-22. Kappaleessa (17) sanotaan: “Jeesus esitti nuorelle hallitsijalle kutsun. "Mene, myy, mitä sinulla on", Jeesus sanoi, "ja tule olemaan seuraajani." Mies oli repimässä, mutta näyttää siltä, ​​että hän ei voinut päästää irti "monista omaisuudestaan" (Mark 10: 17-22) Seurauksena hän hylkäsi Jeesuksen hänelle tarjoaman ikeen ja jatkoi orjuutta "rikkauden puolesta".

Onko Jeesuksen antamia todisteita siitä, että rikas mies orjuutti rikkauksien vuoksi? Todellisuudessa rikkaudet todennäköisesti perivät, koska tuohon aikaan hallitsijat tulivat usein rikkaista perheistä. Eikö ole totta, että vaikea luopua jostain on aivan erilainen kuin työskennellä kovasti saadaksesi enemmän? Eikö tämä kohta ole asia, jota meidän ei pitäisi sivuuttaa? Eikö näytä siltä, ​​että organisaatio haluaisi saada pyhät kirjoitukset sopimaan omaan esityslistaansa täällä?

Voimmeko nähdä tämän pyhien kirjoitusten käänteisen soveltamisen rohkaistakseen todistajaa luopumaan kokopäiväisestä maallisesta työstä ja orjasta organisaatiolle edelläkävijänä, organisaation rakentajana eikä Raamatuna? Edelläkävijän asema oli ja ei ole kristittyn tai Kristuksen vaatiman ”työn” vaatimus.

Voimme nähdä kappaleessa 19, että pyrkimys tukee ei-pyhien kirjoitusten ajatusta, jonka mukaan voimme korvata Jeesuksen ikeen vetoamalla Jehovan ”auktoriteettiin” toimimaan! Vartiotorni-kirjailija toteaa:Teemme Jehovan työtä, joten se on tehtävä Jehovan tavalla. Olemme työntekijöitä, ja Jehova on mestari ”.

Yhteenveto

Tämän Vartiotorni-artikkelin esityslistalla on erityisesti järjestö, joka huomauttaa odottavansa seuraajiaan orjaksi sen puolesta ja että Jehovan auktoriteetti on sen auktoriteetti. Yrittäessään selittää Jeesuksen ikeen merkitystä, organisaatio osoittaa farsaaalista asennetta ja huomauttaa, että todellisen kristittyn tulisi olla orja saarnaamassa sitä eikä olla huolissaan tuloista. Järjestö, samoin kuin fariseusten kollektiivinen ryhmä, yrittää varjolla näyttää olevan Kristuksen kaltainen, määrää orjuuden raskaan ikkunan, epäkirjoituksellisten saarnaamistoimien työstä. Kristuksen virkistävä ike on kierretty pahaan tarkoitukseen. Pitäisikö meidän kaikkien ymmärtää, että kun vapautamme organisaation meille pakottamista pakollisista toimista, niin me todella alamme tuntea Kristuksen vapauden?

Tadua

Tadua-artikkelit.
  24
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x