Tämän artikkelin on lähettänyt Stephanos

Ilmestyskirjan 24-vanhempien henkilöllisyydestä on keskusteltu jo pitkään. Useita teorioita on esitetty. Koska missään Raamatussa ei ole selkeää määritelmää tästä ihmisryhmästä, on todennäköistä, että tätä keskustelua jatketaan. Tätä esseitä olisi siksi pidettävä panoksena keskusteluun, eikä se missään nimessä väitä, että se päättyy siihen.

24-vanhimmat mainitaan Raamatussa 12-kertaa, kaikki Ilmestyskirjan kirjassa. Ilmaisu kreikankielisenä on οἱ εἴκοσι τέσσαρες lisätietoja (Translitterointi: hoi eikosi tessaras presbyteroi). Löydät tämän lausekkeen tai sen käännökset Ilmestyskirjassa 4: 4, 10; 5: 5, 6, 8, 11, 14; 7: 11, 13; 11: 16; 14: 3; 19: 4.

JW.orgin esittämä teoria on, että 24-vanhimmat ovat 144.000 ”kristittyjen seurakuntien voideltuja, ylösnousseita ja mielenkiinnon alla olevaa taivaallista asemaa, jonka Jehova lupasi heille” (ks. S. 77). Kolme syytä tähän selitykseen annetaan:

  1. 24-vanhimmat käyttävät kruunuja (Re 4: 4). Voidelluille luvataan todellakin saada kruunu (1Co 9: 25);
  2. 24-vanhimmat istuvat valtaistuimissa (Re 4: 4), mikä voisi olla yhdenmukainen Jeesuksen Laodicean seurakunnalle antaman lupauksen kanssa "istua valtaistuimellaan" (Re 3: 21);
  3. Numeroa 24 pidetään viittauksena 1 Chronicles 24: 1-19, jossa puhuu kuningas David järjestävän papit 24-jakoissa. Voitetut palvelevat todellakin pappeina taivaassa (1Pe 2: 9).

Kaikki nämä syyt viittaavat siihen suuntaan, että nämä 24-henkilöt ovat sekä kuninkaita että pappeja, edistäen ajatusta, että 24-vanhimmat ovat voitetut taivaallisella toivolla, koska heistä tulee kuningas-pappeja (Re 20: 6) .

Riittääkö tämä päättely oikean päätelmän tekemiseen 24-vanhimpien henkilöllisyydestä? Näyttää siltä, ​​että on olemassa useita perusteita, jotka heikentävät tämän tulkinnan perustaa.

Argument 1 - Kaunis kappale

Lue Ilmestyskirja 5: 9, 10. Näistä jakeista löydät kappaleen, jonka 4-elävät olennot ja 24-vanhimmat laulavat Karitsalle, joka on selvästi Jeesus Kristus. Tätä he laulavat:

"Arvon arvoinen olet ottamaan rullan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut tapettiin, ja veressäsi lunastat ihmisiä kaikista heimoista ja kielistä, ihmisistä ja kansakunnista, 10, ja olet tehnyt heistä valtakunnan ja papit meidän Jumala, ja he hallitsevat maan päällä. ”(Re 5: 9, 10 ESV[I])

Huomaa pronominien käyttö: “ja olet tehnyt niitä valtakunta ja papit meidän Jumala, ja ne tulee vallitsemaan maan päällä. ”Tämän laulun teksti koskee voiteltuja ja heille myönnettäviä etuoikeuksia. Kysymys on: Jos 24-vanhimmat edustavat voitettua, miksi viitataan itseensä kolmannessa persoonassa - ”he” ja “he”? Eikö ensimmäinen henkilö - ”me” ja “me” - olisi sopivampi? Loppujen lopuksi 24-vanhimmat viittaavat itseensä ensimmäisessä henkilössä samassa jakeessa (10), kun he sanovat ”meidän Jumalamme”. Joten ilmeisesti he eivät laula itsestään.

Väite 2 - Johdonmukainen laskenta

Katsokaa Ilmestyskirja 5: ää. Tämän luvun asetus on selkeä: John näkee 1 Jumala = 1 henkilö, 1 Karitsa = 1 henkilö ja 4 elävät olennot = 4 henkilöt. Onko kohtuullista ajatella, että nämä 24-vanhimmat edustavat sitten symbolista luokkaa edustavaa luokkaa, vai onko todennäköisempaa, että he ovat vain 24-henkilöitä? Jos he eivät olisi voiteltujen henkilöiden symbolista luokkaa, vaan kirjaimellisesti 24-voiteltuja, jotka edustavat taivaallisen toivon omaavaa henkilöryhmää, olisiko sillä järkeä? Raamattu ei osoita, että jotkut voidellut henkilöt olisivat etuoikeutetummassa asemassa kuin toiset. Voitaisiin väittää, että apostolit saatetaan sijoittaa erityiseen asemaan Jeesuksen kanssa, mutta siitä ei löydy viitettä 24 henkilöitä kunnioitetaan erityisellä asemalla Jumalan edessä. Saako tästä päätellä, että 24-vanhimmat ovat 24-henkilöitä, jotka eivät edusta voitettua luokana?

Väite 3 - Daniel 7

On olemassa tietty Raamatun kirja, joka auttaa Ilmestyskirjan kirjaa: Danielin kirja. Ajattele vain näiden kahden kirjan samankaltaisuuksia. Mainitakseni vain kaksi: enkeleitä, jotka tuovat viestejä, ja pelottavia eläimiä, jotka nousevat merestä. Siksi on syytä verrata Ilmestyskirjan lukuja 4 ja 5 Danielin lukuun 7.

Molempien kirjojen päähenkilö on Jehova Jumala. Ilmestyskirjassa 4: 2 häntä kuvataan ”valtaistuimella istuvaksi”, kun taas Daniel 7: 9: ssa hän on ”päivien muinainen” ja istuu istuimellaan. Lisäksi on huomionarvoista, että hänen vaatteensa ovat yhtä valkoisia kuin lumi. Muita taivaallisia olentoja, kuten enkeleitä, kuvataan joskus valkoisina vaatteina. (John 20: 12) Joten tätä väriä ei käytetä yksinomaan entisille ihmisille taivaallisessa paikassa (Ilmestyskirja 7: 9).

Jehova Jumala ei ole yksin tässä taivaallisessa ympäristössä. Ilmestyskirjassa 5: 6 näemme Jeesuksen Kristuksen seisovan Jumalan valtaistuimen edessä, ja hänet on kuvattu Karitsana, joka on surmattu. Daniel 7: 13 Jeesusta kuvaillaan "yhdeksi kuin ihmisen poikaksi. Hän tuli Päivän muinaiseen ja esiteltiin ennen häntä". Molemmat kuvaukset Jeesuksesta taivaassa viittaavat hänen rooliinsa ihmisenä, erityisesti lunnausuhreina ihmiskunnalle.

Isä ja Poika eivät ole ainoita mainittuja. Ilmestyskirjassa 5: 11 luimme "monista enkeleistä, numeroimalla lukemattomia myriadeja ja tuhansia tuhansia". Samoin Daniel 7: 10: ssä löydämme: ”tuhattuhat palvelivat häntä ja kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta seisoi hänen edessään.” Mikä vaikuttava kohtaus tämä on!

Voitetut, joilla on mahdollisuus olla pappeja-kuninkaita Jeesuksen kanssa hänen valtakunnassaan, mainitaan myös molemmissa Ilmestyskirjassa 5 ja Daniel 7, mutta molemmissa tapauksissa heitä ei nähdä taivaassa! Ilmestyskirjassa 5 ne mainitaan kappaleessa (jakeet 9-10). Daniel 7: 21 ovat nämä maan päällä olevat pyhät, joiden kanssa symbolinen sarvi soittaa. Da 7: 26 puhuu tulevaisuuden ajasta, jolloin torvi hävitetään ja 27 puhuu kaikesta auktoriteetista, joka on annettu näille pyhille.

Muut henkilöt ovat läsnä myös taivaallisissa visioissa Danielista ja Johnista. Kuten jo näimme kohdasta Ilmestyskirja 4: 4, on olemassa 24-vanhimpia, jotka on kuvattu valtaistuimilla. Katsokaa nyt Daniel 7: 9, joka sanoo: "Kun katsoin, valtaistuimet asetettiin". Kuka istui näillä valtaistuimilla? Seuraavassa jakeessa sanotaan: "tuomioistuin iski tuomiossa".

Tämä tuomioistuin mainitaan myös saman luvun jakeessa 26. Sisältääkö tämä tuomioistuin vain Jehovan Jumalan vai ovatko muut mukana? Huomaa, että Jehova Jumala istuu valtaistuimien keskuudessa jakeessa 9 - kuningas istuu aina ensin - sitten tuomioistuin istuu jakeessa 10. Koska Jeesusta kuvataan erikseen "ihmisen pojana", hän ei koostu tästä tuomioistuimesta, vaan on sen ulkopuolella. Samoin tuomioistuimessa ei ole Daniel 7: n "pyhiä" tai ihmisiä, jotka on muodostettu Ilmestyskirjan 5: n papien valtakuntaan (ks. Argumentti 1).

Mitä termi "vanhimmat" tarkoittaa (kreikka: presbyteroi), tarkoittaa? Evankeliumeissa tämä terminologia viittaa juutalaisen yhteiskunnan vanhempiin miehiin. Useissa jakeissa nämä vanhimmat mainitaan seuraten ylipappeja (esim. Matthew 16: 21; 21: 23; 26: 47). He eivät siis ole itse pappeja. Mikä heidän tehtävänsä oli? Mooseksen päivistä lähtien vanhinten järjestely toimi paikallisena tuomioistuimena (esim. 5. Moos. 25: 7). Joten ainakin juutalaisen oikeusjärjestelmän tuntevan lukijan mielessä sana "tuomioistuin" oli vaihdettavissa "vanhimpien" kanssa. Huomaa, että Jeesus, sekä Ilmestyskirjan 5: ssä että Daniel 7: ssä, saapuu tapahtumapaikalle tuomioistuimen istumisen jälkeen!

Daniel 7: n ja Ilmestyskirja 5: n välinen rinnakkaisuus on silmiinpistävä ja johtaa johtopäätökseen, että Ilmestyskirjan 24-vanhimmat ovat samat, jotka kuvataan Daniel 7: ssä. Molemmissa visioissa he viittaavat taivaalliseen ryhmään, vanhimpien tuomioistuimeen, joka istuu valtaistuimilla itse Jumalan ympärillä.

Väite 4 - lähellä ketä?

Aina kun nämä 24-vanhimmat mainitaan, heidät nähdään valtaistuimen läheisyydessä, jolla Jehova Jumala istuu. Jokaisessa tapauksessa, lukuun ottamatta Ilmestyskirja 11: ta, heidän mukanaan ovat myös 4-elävät olennot. Nämä 4-elävät olennot tunnistetaan kerubiksi, enkeleiden erityisjärjestykseksi (Ezekiel 1: 19; 10: 19). 24-vanhimpia ei ole kuvattu seisovan hyvin lähellä Kristusta, kuten 144.000-henkilöitä, jotka ovat ”hänen kanssaan” (Re 14: 1). Sama jae tekee myös selväksi, että 24-vanhimmat eivät voi laulaa samaa laulua kuin 144.000-henkilöt, joten he eivät voi olla samat henkilöt. Huomaa, että 24-vanhimmat ovat jatkuvasti lähellä itse Jumalaa palvelemaan häntä.

Entä argumentit, jotka mainitaan tämän artikkelin alussa ja johtavat moniin siihen johtopäätökseen, että 24-vanhimmat ovat voideltuja? Harkitse seuraavia vastaargumentteja.

Väite 5: Troolit, jotka symboloivat viranomaista

Entä valtaistuimilla, joissa 24-vanhimmat istuvat? Kolosialaiset 1: 16 toteaa: ”Sillä hänellä kaikki luotiin taivaassa ja maan päällä, näkyviä ja näkymättömiä, olivatpa ne valtaistuimia tai hallitsijat tai hallitsijat tai viranomaiset - kaikki asiat luotiin hänen kauttaan ja hänelle. ”Tämä teksti osoittaa, että taivaassa on hierarkioita, joiden kautta valta annetaan. Tätä käsitettä tukevat muut Raamatun tilit. Esimerkiksi Daniel 10: 13 viittaa enkeliin Mikaeliin ”yhtenä pääprinssista (heprea: sar). Tästä on turvallista päätellä, että taivaassa on prinssien järjestys, auktoriteettien hierarkia. Koska näitä enkeleitä kuvataan prinsseinä, on aiheellista, että he istuvat valtaistuimilla.

Väite 6: Voittajille kuuluvat kruunut

Kreikan sana käännetty ”kruunu” on στέφανος (Translitterointi: Stephanos). Tämä sana on erittäin merkityksellinen. Tämäntyyppinen kruunu ei ole välttämättä kuninkaallinen kruunu, koska tätä tilaa osoittava kreikkalainen sana on διαδήμα (Diadema). HELPS Word-Studies määrittelee Stephanos kuten: “kunnolla seppele (seppele), joka annetaan voittajalle muinaisissa yleisurheilupeleissä (kuten Kreikan olympialaiset); voiton kruunu (vs. diadema, ”kuninkaallinen kruunu”).

Enkeli prinssit, kuten Michael mainitsivat väitteessä 5, ovat voimakkaita henkilöitä, joiden on käytettävä voimaansa taisteluun demonisten voimien kanssa. Löydät vaikuttavia tiloja tällaisista sodista Daniel 10: 13, 20, 21 ja Ilmestyskirja 12: 7-9. On lohduttavaa lukea, että uskolliset ruhtinaskunnat syntyvät sellaisista sodista kuin voittajat. He ansaitsevat käyttää voittajalle kuuluvaa kruunua. Etkö ole samaa mieltä?

Väite 7: Numero 24

Luku 24 voi edustaa kirjaimellista lukumäärää vanhimpia tai se voi olla edustava. Se voi liittyä 1 Chronicles 24: 1-19 tiliin tai ei. Oletetaan, että tämä luku liittyy jossain määrin 1 Chronicles 24: iin. Todistaako tämä, että 24-vanhimpien tulee olla ärsyttäneitä pappeina toimivia henkilöitä?

Huomaa, että 1-aikakirjat 24: 5 kuvaavat heidän tehtäviään tällä tavalla: ”pyhät virkamiehet ja Jumalan virkamiehet” tai ”pyhäkön prinssit ja Jumalan ruhtinaat”. Jälleen heprealainen sana “sar" käytetään. Painopiste on palvelussa temppelissä jumalalle. Kysymykseksi tulee: Onko maallinen järjestely malli taivaallisesta järjestelystä vai onko se päinvastoin? Heprealaisten kirjoittaja huomauttaa, että temppeli pappeineen ja uhrauksineen oli taivaan todellisuuden varjo (Heb 8: 4, 5). Meidän on ymmärrettävä, että maallista järjestelyä ei löydy yksin taivaasta. Oletetaan esimerkiksi, että kaikki pappeiksi voitetut henkilöt tulevat lopulta Pyhimmään, taivaaseen (Heb 6: 19). Israelin temppelin päivinä vain ylin pappi sai tulla alueelle kerran vuodessa! (Heb 9: 3, 7). "Todellisessa järjestelyssä" Jeesus ei ole vain ylin pappi, vaan myös uhri (Heb 9: 11, 12, 28). Ei tarvitse selittää tarkemmin, että ”varjojärjestelyssä” näin ei ollut (Le 16: 6).

On huomionarvoista, että heprealaiset antavat kauniin selityksen temppelijärjestelyn todellisesta merkityksestä, mutta eivät kuitenkaan viittaa 24-papin jakoihin.

Muuten, Raamattu liittyy yhteen tapaukseen, jossa enkeli tekee jotain, joka muistuttaa meitä ylimmäisen papin tehtävästä. Kohdasta Jesaja 6: 6 luimme erityisestä enkelista, yhdestä serafista, joka otti polttavan hiilen alttarilta. Jotain tällaista oli myös ylimmän papin tehtävä (Le 16: 12, 13). Täällä meillä on enkeli, joka toimii papina. Tämä enkeli ei selvästi ole yksi voidetuista.

Joten yksittäinen numeerinen viittaus papin järjestykseen ei ole mitenkään vakuuttava osoitus aikakauslehden ja Ilmestyskirjan kirjanpidon välisestä korrelaatiosta. Jos 24-vanhimmat viittaavat 1 Chronicles 24: ään, voimme kysyä itseltämme: jos Jehova haluaisi meidän ilmoittavan meille enkelisestä määräyksestä, joka palvelee häntä taivaallisessa tuomioistuimessa, kuinka hän voisi tehdä siitä meille ymmärrettävän? Voisiko olla mahdollista, että hän käyttäisi kuvia samassa maallisessa järjestelyssä, jota hän jo käyttää selittämään taivaallisia asioita?

Yhteenveto

Mitä johtopäätöksiä teet harkitessasi näitä todisteita? Ovatko 24-vanhimmat voitetut? Vai ovatko he enkeleitä, joilla on erityinen asema lähellä Jumalaa? Monet Raamatun väitteet osoittavat jälkimmäisen. Onko sillä merkitystä, mitä voitaisiin kysyä? Ainakin tämä tutkimus toi erittäin mielenkiintoisen rinnakkain huomioimme, nimittäin Daniel 7in ja Ilmestyskirjan 4in ja 5in välillä. Ehkä voimme oppia lisää tästä yhtälöstä. Pidämme sitä toisessa artikkelissa.

_______________________________________

[I] Ellei toisin mainita, kaikki Raamatun viitteet koskevat englanninkielistä standardiversiota (ESV)

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    4
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x