Kun Jehovan todistajien hallintoelin saa jotain pieleen, ja hänen on tehtävä korjaus, joka esitetään yhteisölle yleensä "uudena valona" tai "parannuksina ymmärryksessämme", tekosyy, joka usein toistettiin muutoksen perustelemiseksi, on, että nämä miehet eivät ole innoittamana. Pahaa tarkoitusta ei ole. Muutos on todella heijastus heidän nöyryydestään, tunnustaen, että he ovat yhtä epätäydellisiä kuin muutkin ja yrittävät vain parhaansa noudattaa pyhän hengen johtamista.

Tämän moniosaisen sarjan tarkoituksena on kokea tämä uskomus. Vaikka voimme anteeksi hyvää tarkoittava henkilö, joka toimii parhaiten tarkoituksellisesti, kun virheitä tehdään, on aivan toinen asia, jos huomaamme, että joku on valehtellut meille. Entä jos kyseinen henkilö tietää, että jokin on väärä, ja silti edelleen opettaa sitä? Entä jos hän menee pois tieltään tukahduttaakseen erimielisyyden mielipiteensä peittääkseen valheensa. Tällaisessa tapauksessa hän saattaa lievittää meitä ilmoituksessa 22: 15 ennustetulle tulokselle.

”Ulkopuolella ovat koirat ja spiritismiä harjoittavat sekä seksuaalisesti moraalittomat, murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja jokainen, joka rakastaa ja harjoittaa valehtelua.”(Re 22: 15)

Emme halua olla syyllisiä valehtelun rakastamiseen ja harjoittamiseen edes yhdistymisen kautta; joten on meille hyötyä tutkia huolellisesti sitä, mitä uskomme. Jehovan todistajien oppi, että Jeesus alkoi hallita näkyvästi taivaasta 1914: ssä, on meille erinomainen koetapaus tutkia. Tämä oppi perustuu täysin aikalaskelmaan, jonka lähtökohtana on 607 BCE. Oletettavasti niiden pakanoiden nimetyt ajat, joista Jeesus puhui Luke 21: 24: ssa, alkoivat sinä vuonna ja päättyivät lokakuussa 1914.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä oppi on Jehovan todistajien uskomusjärjestelmän kulmakivi; ja kaikki riippuu siitä, että 607 BCE oli vuosi, jolloin Jerusalem tuhottiin ja eloonjääneet vietiin vankeuteen Babyloniin. Kuinka tärkeätä 607 BCE on todistajien uskomukselle?

 • Ilman 607: ää Kristuksen 1914-näkymätöntä läsnäoloa ei tapahtunut.
 • Ilman 607: ta viimeiset päivät eivät alkaneet 1914: ssä.
 • Ilman 607: ää ei voi olla sukupolvien laskentaa.
 • Ilman 607: tä ei voida väittää, että hallintoelin nimittää 1919 uskolliseksi ja huomaamatta orjaksi (Mt 24: 45-47).
 • Ilman 607: ää tärkeästä ovelta ovelle -ministeriöstä ihmisten pelastamiseksi tuhoamiselta viime päivien lopulla tulee turha miljoonien tuntien vaivankäyttö.

Kaiken tämän perusteella on ymmärrettävää, että organisaatio pyrkii tukemaan 607: n pätevyyttä pätevänä historiallisena ajankohtana huolimatta siitä, että mikään uskottava arkeologinen tutkimus tai tieteellinen työ eivät tue tällaista kantaa. Todistajien on johdettu uskovan, että kaikki tutkijoiden tekemät arkeologiset tutkimukset ovat vääriä. Onko tämä kohtuullinen oletus? Jehovan todistajien järjestöllä on voimakas kiinnostus siihen, että 607 todistettaisiin päivänä, jolloin kuningas Nebukadnetsar tuhosi Jerusalemin. Toisaalta maailman arkeologien yhteisöllä ei ole kiinnostusta todistaa Jehovan todistajien väärin. Heidän tehtävänä on vain saada tarkka analyysi käytettävissä olevista tiedoista. Seurauksena he kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Jerusalemin tuhoaminen ja juutalaisten maanpako Babyloniin tapahtui 586 tai 587 BCE

Tämän havainnon torjumiseksi organisaatio on tehnyt omaa tutkimusta, jonka löydämme seuraavista lähteistä:

Anna valtakunnan tulla, sivut 186-189, liite

Vartiotorni, Lokakuu 1, 2011, sivut 26-31, ”Milloin muinainen Jerusalem tuhottiin, osa 1”.

Vartiotorni, Marraskuu 1, 2011, sivut 22-28, ”Milloin muinainen Jerusalem tuhottiin, osa 2”.

Mitä Vartiotorni väittävät?

Sivun 30 lokakuun 1, 2011 Public Edition of Vartiotorni luemme:

”Miksi monet viranomaiset pitävät päivää 587 BCE? He nojautuvat 2-tietolähteisiin; klassisten historioitsijoiden kirjoituksia ja Ptolemaioksen kaanonia. "

Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Nykyään tutkijat nojaavat kirjaimellisesti kymmenien tuhansien saviin säilytettyjen neo-babylonialaisten kirjoitettujen asiakirjojen, jotka sijaitsevat Britannian museossa ja monissa muissa museoissa ympäri maailmaa. Asiantuntijat ovat kääntäneet nämä asiakirjat huolellisesti ja verranneet niitä toisiinsa. Sitten he yhdistivät nämä nykyajan asiakirjat, kuten palapelin kappaleet aikajärjestyksessä olevan kuvan saamiseksi. Näiden asiakirjojen kattava tutkimus on vahvin todiste, koska tiedot ovat peräisin ensisijaisista lähteistä, ihmisistä, jotka asuivat uusbabonyonialaisen aikakaudella. Toisin sanoen he olivat silminnäkijöitä.

Babylonialaiset olivat huolellisia tallentaessaan arkipäivän arkipäivää, kuten avioliitot, ostot, maanhankinnat, jne. He myös päiväsivat nämä asiakirjat nykyisen kuninkaan sännesvuoden ja nimen mukaan. Toisin sanoen he pitivät hallussaan ylivoimaisesti runsaasti yritystietoja ja lakirekisteröintejä, tallentaen vahingossa kronologisen jäljen jokaiselle hallitsevalle kuninkaalle neo-Babylonian aikakaudella. Näistä asiakirjoista on kronologisesti otettu huomioon niin paljon, että keskimääräinen taajuus on yksi muutaman päivän välein - ei viikkoja, kuukausia tai vuosia. Joten joka viikko asiantuntijoilla on asiakirjat, joihin on merkitty babylonialaisen kuninkaan nimi ja hänen hallituskaudensa numeroitu vuosi. Arkeologit ovat ottaneet huomioon koko neo-babylonialaisen aikakauden, ja he pitävät tätä ensisijaisena todisteena. Siksi edellä vuonna 2004 annettu lausunto Vartiotorni artikkeli on väärä. Se vaatii meitä hyväksymään ilman mitään todisteita siitä, että nämä arkeologit jättävät huomioimatta kaikki todisteet, jotka he ovat tehneet niin kovasti töitä kootakseen "klassisten historioitsijoiden kirjoituksia ja Ptolemaioksen kaanonia".

Strawmanin argumentti

Klassinen looginen virhe, jota kutsutaan ”olkija-argumentiksi”, koostuu väärän väitteen esittämisestä siitä, mitä vastustajasi sanoo, uskoo tai tekee. Kun yleisösi hyväksyy tämän väärän olettamuksen, voit purkaa sen ja näyttää voittajalta. Tässä nimenomaisessa Vartiotorni-artikkelissa (w11 10 / 1) käytetään sivun 31 grafiikkaa rakentamaan juuri tällainen olkilainen argumentti.

Tämä ”nopea yhteenveto” alkaa ilmoittamalla jotain totta. ”Maalliset historioitsijat sanovat yleensä, että Jerusalem tuhoutui 587 BCE: ssä.” Todistajat kuitenkin pitävät mitä tahansa ”maallista” erittäin epäilyttävänä. Tämä puolueellisuus tulee heidän seuraavaan virheelliseen lausuntoonsa: Raamatun kronologia ei osoita vahvasti, että tuhoaminen tapahtui 607 BCE: ssä. Raamattu ei oikeastaan ​​anna meille päivämääriä. Se osoittaa vain Nebukadnetsarin hallituskauden 19. Vuotta ja osoittaa, että palvelusjakso kestää 70 vuotta. Meidän on luotettava maalliseen tutkimukseen lähtöpäiväämme, ei Raamattua. (Etkö usko, että jos Jumala olisi halunnut meidän tekevän laskelman, kuten todistajat ovat tehneet, hän olisi antanut meille aloituspäivän omalla sanallaan eikä vaatinut meitä nojaamaan maallisiin lähteisiin?) Kuten olemme nähneet, aika 70-vuosien kausi ei ole kiistatta yhteydessä Jerusalemin tuhoon. Siitä huolimatta, että kustantajat ovat perustaneet asettamisensa, ne voivat nyt rakentaa olkikansa.

Olemme jo osoittaneet, että kolmas lausunto ei ole totta. Maalliset historioitsijat eivät perusta päätelmiään pääasiassa klassisten historioitsijoiden kirjoituksiin eikä Ptolemaioksen kaanoniin, vaan koviin tietoihin, jotka on saatu tuhansista etsimättömistä savitableteista. Kustantajat odottavat kuitenkin lukijoidensa hyväksyvän tämän valheellisuuden nimellisarvoltaan, jotta he voisivat sitten diskreditoida ”maallisten historioitsijoiden” havainnot väittämällä, että he luottavat epäluotettaviin lähteisiin, kun tosiasiassa luottavat tuhansien savitablettien koviin todisteisiin.

Tietenkin on edelleen tosiasia, että nämä savitabletit on käsiteltävä. Seuraavaksi huomataan, kuinka organisaation on pakko tunnustaa tämä runsas tieto, joka määrittelee tarkan Jerusalemin tuhoamispäivän, mutta hylkää sen kaiken perusteettomalla oletuksella.

”Yritystabletteja on olemassa kaikkia vuosia, jotka perinteisesti omistataan uusbabyonialaisille kuninkaille. Kun vuosia, joita nämä kuninkaat hallitsivat, lasketaan yhteen ja lasketaan viimeisimmän neo-babylonian kuninkaan, Naboniduksen, laskelma, Jerusalemin tuhoamiseksi on saatu päivämäärä 587 BCE Tämä treffointimenetelmä toimii kuitenkin vain, jos kukin kuningas seuraa toista samana vuonna, ilman välilyöntejä. "
(w11 11 / 1 s. 24 milloin muinainen Jerusalem tuhottiin? - osa 2)

Korostettu lause tuo epäilyjä maailman arkeologien havaintoihin, mutta tuottaa nyt todisteita sen tukemiseksi. Oletetaanko, että Jehovan todistajien järjestö on paljastanut toistaiseksi tuntemattomia päällekkäisyyksiä ja aukkoja regnaalivuosina, jotka lukemattomat omistautuneet tutkijat ovat menettäneet?

Tämä on verrattavissa rikoksen tapahtumapaikalta löydetyn syytetyn sormenjälkien hylkäämiseen vaimonsa kirjallisen lausunnon puolesta, jossa väitetään olevansa kotona hänen kanssaan koko ajan. Nämä tuhansia cuneiform-tabletteista ovat ensisijaisia ​​lähteitä. Huolimatta satunnaisista kirjoitus- tai tulkitsemisvirheistä, epäsäännöllisyydestä tai puuttuvista kappaleista, yhdistelmänä, ne esittävät ylivoimaisesti yhtenäisen ja yhtenäisen kuvan. Ensisijaiset asiakirjat esittävät puolueettomia todisteita, koska heillä ei ole omaa esityslistaa. Heitä ei voida keinua tai lahjua. He ovat vain puolueettomia todistajia, jotka vastaavat kysymyksiin puhumattakaan sanaa.

Jotta heidän opinsa toimisivat, organisaation laskelmat edellyttävät, että uusbabuonialaisella aikakaudella on oltava 20-vuoden ero, jota ei yksinkertaisesti voida ottaa huomioon.

Tiesitkö, että Vartiotorni-julkaisut ovat tosiasiallisesti julkaissut uus Babylonian kuninkaiden hyväksytyt säännölliset vuodet ilman, että heille olisi esitetty mitään haasteita? Tämä epäselvyys näyttää tapahtuvan tahattomasti. Sinun tulisi tehdä omat johtopäätöksesi tässä luetelluista tiedoista:

Jos lasketaan taaksepäin 539 BC: stä, kun Babylonia tuhottiin - päivästä, josta sekä arkeologit että Jehovan todistajat sopivat - meillä on Nabonidus, joka hallitsi 17 vuotta vuodesta 556 - 539 BCE. (it-2 s. 457 Nabonidus; katso myös apu Raamatun ymmärtämiseen, s. 1195)

Nabonidus seurasi Labashi-Mardukia, joka hallitsi vain 9 kuukautta 557 BCE Hänen nimitti hänen isänsä Neriglissar, joka hallitsi neljä vuotta vuodesta 561 - 557 BCE murhan jälkeen Evil-merodach, joka hallitsi 2 vuotta vuodesta 563 - 561 BCE
(w65 1 / 1 s. 29 Paholaisten riemu on lyhytaikaista)

Nebukadnetsari hallitsi 43 vuotta vuodesta 606-563 BCE (dp luku. 4 s. 50 par. 9; it-2 s. 480 par. 1)

Näiden vuosien lisääminen antaa meille aloitusvuoden Nebuchadnezzarille 606 BCE -sääntönä

kuningas Hallituksen loppu Hallituksen pituus
Nabunaidin 539 BCE 17 vuotta
Labashi-Marduk 557 BCE 9 kuukautta (otettu 1 vuosi)
Neriglissar 561 BCE 4 vuotta
Evil-Merodak 563 BCE 2 vuotta
Nebukadnessar 606 BCE 43 vuotta

Jerusalemin muurit murtuivat Nebukadnetsarin 18-vuotisvuonna ja hävisivät hänen hallituskautensa 19.

”Viidennessä kuussa, seitsemäntenä päivänä, toisin sanoen Babylonin kuninkaan Nebukadnetsarin 19-vuotisvuonna, Nebuzaradan, vartijan päällikkö, Babylonin kuninkaan palvelija, tuli Jerusalemiin. Hän poltti Jehovan huoneen, kuninkaan huoneen, ja kaikki Jerusalemin talot; hän poltti myös kaikkien tunnettujen miesten talon. ”(2 Kings 25: 8, 9)

Siksi 19-vuosien lisääminen Nebuchadnezzarin hallituskauden alkamiseen antaa meille 587 BCE: n, josta kaikki asiantuntijat ovat sopineet, mukaan lukien organisaatio tahattomasti omien julkaistujen tietojen perusteella.

Joten miten organisaatio kiertää tämän? Mistä he löytävät puuttuvat 19-vuodet ajaakseen Nebukadnetsarin hallituskauden alkua 624 BCE: lle, jotta heidän 607 BCE-Jerusalemin tuhoaminen toimisi?

He eivät. He lisäävät alaviitteen artikkeliimme, jonka olemme jo nähneet, mutta katsotaanpa sitä uudelleen.

”Yritystabletteja on olemassa kaikkia vuosia, jotka perinteisesti omistataan uusbabyonialaisille kuninkaille. Kun vuosia, joita nämä kuninkaat hallitsivat, lasketaan yhteen ja lasketaan viimeisimmän neo-babylonian kuninkaan, Naboniduksen, laskelma, Jerusalemin tuhoamiseksi on saatu päivämäärä 587 BCE Tämä treffointimenetelmä toimii kuitenkin vain, jos kukin kuningas seuraa toista samana vuonna, ilman välilyöntejä. "
(w11 11 / 1 s. 24 milloin muinainen Jerusalem tuhottiin? - osa 2)

Tämä tarkoittaa sitä, että 19-vuosien on oltava siellä, koska niiden on oltava siellä. Tarvitsemme heidän olevan siellä, joten heidän on oltava siellä. Perusteluna on, että Raamattu ei voi olla väärässä, ja organisaation tulkinnan mukaan Jeremiah 25: 11-14, seitsemänkymmentä vuotta autioitusta päättyy 537 BC, kun israelilaiset palasivat maahansa.

Nyt olemme yhtä mieltä siitä, että Raamattu ei voi olla väärässä, mikä antaa meille kaksi mahdollisuutta. Joko maailman arkeologinen yhteisö on väärässä, tai hallintoelin tulkitsee Raamattua väärin.

Tässä on asianmukainen kohta:

”. . .Ja kaikesta tästä maasta on tullut tuhoutunut paikka, hämmästyskohde, ja näiden kansakuntien on palveltava Babylonin kuninkaata seitsemänkymmentä vuotta. "" "" Ja tapahtuu, että kun seitsemänkymmentä vuotta on täytetty, minä pyydän vastausta. Babylonin kuninkaata ja sitä kansakuntaa vastaan, 'on Jehovan lausunto', heidän erehdyksensä, jopa Kaldeanien maata vastaan, ja teen siitä autioksi tuhlaamattoman ajan. Ja minä tuon siihen maahan kaikki sanani, jotka olen puhunut sitä vastaan, jopa kaiken, mitä tässä kirjassa on kirjoitettu, jonka Jeremia on profetoinut kaikkia kansakuntia vastaan. Sillä hekin, monet kansakunnat ja suuret kuninkaat, ovat itsekin hyödyntäneet heitä palvelijoina; ja palautan heille heidän aktiivisuutensa ja heidän kätensä työn mukaan. '”” (Jer 25: 11-14)

Näetkö ongelman heti lepakosta? Jeremia sanoo, että seitsemänkymmentä vuotta päättyy, kun Babylonia pyydetään vastuuseen. Se oli 539 BCE: ssä. Siksi, että laskemalla 70 vuotta takaisin, saadaan meille 609 BCE, ei 607. Joten organisaation laskelmat ovat get-go-ohjelmasta virheellisiä.

Katso nyt kovasti jaetta 11. Se sanoo, "nämä kansakunnat täytyy palvella Babylonin kuningas 70 -vuosina. ”Ei ole kyse puhuttamisesta Babyloniin karkottamisesta. Se puhuu Babylonin palvelemisesta. Ja se ei puhu pelkästään Israelista, vaan myös sitä ympäröivistä maista - ”nämä kansakunnat”.

Babylon valloitti Israelin joitain 20 vuotta ennen kuin Babylon palasi tuhoamaan kaupungin ja kantamaan väestönsä. Aluksi se palveli Babylonia vasallivaltiona kunnioittaen. Babylon vei myös kaikki kansakunnan intellektuellit ja nuoret siinä ensimmäisessä valloituksessa. Daniel ja hänen kolme kumppaniaan olivat tuossa ryhmässä.

Joten 70-vuosien alkamispäivä ei ole siitä hetkestä lähtien, kun Babylon tuhosi täysin Jerusalemin, vaan siitä hetkestä alkaen, jolloin se ensin valloitti kaikki nuo kansakunnat, myös Israel. Siksi järjestö voi hyväksyä 587 BCE -päivän päivämääränä, jolloin Jerusalem tuhoutui rikkomatta 70-vuoden profetiaa. Silti he ovat kiistattomasti kieltäytyneet tekemästä tätä. Sen sijaan he ovat päättäneet jättää tahallisesti huomiotta vaikeat todisteet ja tehdä valheen.

Tämä on todellinen ongelma, joka meidän on kohdattava.

Jos tämä olisi vain seurausta epätäydellisistä miehistä, jotka tekivät virheellisiä virheitä puutteellisuuden takia, voisimme ehkä sivuuttaa sen. Saatamme nähdä tämän teoriana, jota he ovat edenneet, ei muuta. Mutta todellisuus on, että vaikka se alkoi hyvää tarkoittavana teoriana tai tulkintana, joka ei oikeastaan ​​perustu näyttöön, heillä on nyt pääsy todisteisiin. Me kaikki teemme. Tämän perusteella, millä perusteella he jatkavat tämän teorian etenemistä tosiasiana? Jos me istuimme kotimme ilman arkeologian ja rikosteknisten tieteiden muodollista koulutusta, voimme oppia nämä asiat, kuka vielä enemmän organisaatio, jolla on käytössään merkittävät resurssit? He jatkavat kuitenkin väärän opetuksen jatkamista ja rankaisevat aggressiivisesti kaikkia, jotka ovat avoimesti eri mieltä heidän kanssaan - kuten me kaikki tiedämme. Mitä tämä sanoo heidän todellisesta motivaatiostaan? Jokaisen on itse ajateltava tätä vakavasti. Emme haluaisi, että Herramme Jeesuksen tulisi soveltaa Ilmestyskirjan 22: 15 sanoja yksilöllisesti meihin.

”Ulkopuolella ovat koirat ja spiritismiä harjoittavat sekä seksuaalisesti moraalittomat, murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja jokainen, joka rakastaa ja harjoittaa valehtelua. '”(Re 22: 15)

Ovatko Vartiotorni-tutkijat tietämättömiä näistä tosiasioista? Ovatko he vain syyllisiä virheeseen, joka johtuu epätäydellisyydestä ja huolimattomuudesta?

Haluamme antaa sinulle yhden ylimääräisen resurssin pohdintaa varten:

On olemassa neo-babylonialainen ensisijainen lähde, jonka merkitys näiden kuninkaiden hallituskauden ajan jakamisessa on jotain Vartiotorni ei kerro meille. Tämä on hautakivi kirjoitus, joka todistaa, ettei näiden kuninkaiden välillä ollut kaksikymmentä vuotta vastaavia aukkoja. Se ylittää historioitsijoiden kirjanpidon, koska kerrojat olivat siellä näiden kuninkaan hallitusten aikana.

Tämä kirjoitus on lyhyt elämäkerta Adad-Guppi, kuningatar Naboniduksen kuningattaren äidistä. Tämä kirjoitus löydettiin muistokivesta laatalta vuonna 1906. Toinen kopio löydettiin 50 vuotta myöhemmin toisesta kaivospaikasta. Joten nyt meillä on vahvistavia todisteita sen tarkkuudesta.

Sillä kuningatar-äiti kertoo elämästään, vaikka hänen poikansa, kuningas Nabonidus, valmisti osan siitä postatiivisesti. Hän oli silminnäkijä, joka elas läpi kaikkien kuninkaanhallitusten ajan Neo-Babylonian ajan. Kirje antaa hänen ikänsä 104: ssä kaikkien hallitsevien kuninkaiden yhteenlaskettuina vuosina ja paljastaa, että organisaation väittämän mukaan puutteita ei ollut selvästi. Viitattu asiakirja on NABON. Nro 24, HARRAN. Olemme toistaneet sen sisällön alla tutkimustasi varten. Lisäksi on verkkosivusto nimeltään Worldcat.org. Jos haluat varmistaa, onko tämä asiakirja todellinen eikä sitä ole muutettu. Tämä hämmästyttävä verkkosivusto näyttää, minkä lähelläsi olevan kirjaston hyllyillä on asiaan liittyvä kirja. Tämä asiakirja sijaitsee Muinaiset Lähi-idän tekstit kirjoittanut James B Pritchard. Se on lueteltu sisällysluettelossa Naboniduksen äiti. Osa 2, sivu 275 tai Volume 3, sivu 311, 312.

Tässä on linkki käännös verkossa.

Adad-Guppi -muistomerkkiteksti

Assyripalin, Assyrian kuninkaan, 20thth Year -sivulta lähtien, kun olen syntynyt (vuonna)
Assurbanipalin 42-vuoteen, Asur-etillu-ili: n 3-vuoteen saakka,
hänen poikansa, Nabopolassarin 2 I: n ensimmäisen vuoden, Nebukadrezzarin 43. vuoden,
Awel-Mardukin 2-vuosi, Neriglissarin 4-vuosi,
Sinin jumalan, taivaan ja maan jumalien kuninkaan, vuosina 95
(missä) etsin hänen suuren jumalansa pyhäkköjä,
(hyväksi) hyvien tekojeni suhteen hän katsoi minua hymyillen
Hän kuuli rukoukseni, hän myönsi sanoni, vihan
hänen sydämensä rauhoittunut. Kohti E-hul-hul: n syntin temppeliä
mikä (on) Harranissa, hänen sydämensä iloksi, hänet sovittiin, hänellä oli
pitävät. Sin, jumalien kuningas, katsoi minua ja
Nabu-na'id (minun) ainoa poikani, kohdun ongelma, kuningaskunnalle
hän kutsui, ja Sumerin ja Akkadin kuninkaan
Egyptin rajalta (päällä) ylämeri jopa alamereen
kaikki maat, joihin hän uskoi tänne
hänen käsiinsä. Kaksi kättäni nostin ylös ja sinille, jumalaiden kuninkaalle,
kunnioittavasti ryöstämällä [(rukoilin) ​​siis ”, Nabu-na'id
(poikani), kohdun jälkeläiset, rakastettu äidistään,]
Eversti II.

olet kutsunut hänet kuninkauteen, olet julistanut hänen nimensä,
suuren jumaltasi käskyllä ​​suuret jumalat
mene hänen molemmille puolilleen, saattavatko he vihollisensa putoamaan,
älä unohda, (mutta) tee hyvä E-hul-hul ja sen viimeistely (?)
Kun unelmassani hänen kaksi kättään oli asetettu, Sin, jumalien kuningas,
puhui minulle näin: ”Annan sinun kanssasi sinun poikasi Nabu-na'idin käsiin, jumalien paluun ja Harranin asumisen;
Hän rakentaa E-hul-hul, täydentää sen rakennetta, (ja) Harran
enemmän kuin (se oli) ennen kuin hän täydentää ja palauttaa sen paikoilleen.
Sinin, Nin-galin, Nuskun ja Sadarnunnan käsi
I. hän lukitsee ja saa heidät pääsemään E-hul-hul: iin. Sinin sana,
jumalien kuningas, jonka hän puhui minulle, minä kunnioitin ja itse näin (se toteutui);
Nabu-na'id, (ainoa) poikani, kohdusi jälkeläiset, riitit
unohdettu Sinistä, Nin-galista, Nuskusta ja
Sadarnunna hän paransi, E-hul-hul
uudelleen hän rakensi ja paransi sen rakennetta, Harran enemmän
kuin ennen hän paransi ja palautti sen paikalleen; käsi
Sinistä, Nin-galista, Nuskusta ja Sadarnunnasta
Hänen kuninkaallisensa kaupungin Suanna hän taputti, ja keskellä Harran
E-hul-hulissa heidän sydämensä asuinpaikka ilolla
ja iloiten hän antoi heidän asua. Entä entisistä ajoista Sin, jumalien kuningas,
ei ollut tehnyt eikä ollut myöntänyt kenellekään (hän) rakkauttaan minulle
joka oli koskaan palvonnut jumalallisuuttaan, pitänyt kiinni jumalien kuninkaan, Sinin, kaapunsa helmassa,
nosti pääni ja antoi minulle hyvän nimen maassa,
pitkät päivät, vuoden sydämen helppous, hän kertoi minulle.
(Nabonidus): Assyripalin, Assyrian kuninkaan, ajasta 9-vuoteen
Babelin kuninkaan Nabu-na'idin pojasta, joka oli minun kohdusi jälkeläinen
104-onnellisuuden vuotta kunnioituksella, jonka Sin, jumalien kuningas,
asetettu minuun, hän sai minut kukoistamaan, oma itseni: kahden hengeni näky on selkeä,
Olen ymmärtävä erinomaisesti, käsi ja molemmat jalat ovat terveitä,
Hyvin valitut ovat sanani, liha ja juoma
ole samaa mieltä kanssani, lihani on hyvää, iloinen sydämestäni.
Neljän sukupolven jälkeläiset kukoistavat itsestään
Olen nähnyt, olen tyytyväinen (jälkeläisiin). Oi synti, jumalien kuningas, armon puolesta
olet katsellut minua, olet pidentänyt päiväni: Nabu-na'id, Babylonin kuningas,
poikani, olen omistanut hänelle herrani Sinille. Niin kauan kuin hän on elossa
älköön hänen loukkaantumasta sinua vastaan; suosion nero, suosion nero, joka (olla) kanssani
sinä olet nimittänyt, ja he ovat saaneet minut saamaan jälkeläisiä, myös hänen kanssaan
nimittäkää (heidät), ja pahuus ja loukkaus suurta jumalatasi vastaan
älä kestä, vaan anna hänen palvoa suurta jumalatasi. 2I-vuosina
Nabopolassarin, Babylonin kuninkaan, Nebukadrezzarin 43-vuosina,
Nabopolassarin poika ja 4 -vuotias Neriglissar, Babylonin kuningas,
(milloin) he käyttivät kuningaskuntaa 68 vuotta
kunnioitin heitä koko sydämestäni, seurasin heitä,
Nabu-na'id (poikani), kohdun jälkeläiset Nebukadretsarin edessä
Nabopolassarin ja (ennen) Neriglissarin, Babylonin kuninkaan, poika, aiheutin hänen seisomaan,
päivällä ja yöllä hän seurasi heitä
mikä oli heille miellyttävää, hän esiintyi jatkuvasti,
nimeni hän teki (olla) suosikki heidän silmissä, (ja) kuten
[omien] tytär nosti päätäni
Sarake III.

Ravitsin (heidän henkeään) ja suitsukkeita
rikas, makea maku,
Nimitin heille jatkuvasti ja
aina heidän edessään.
(Nyt) 9: nä vuonna Nabu-na'idia,
Babylonin kuningas, kohtalo
itsestään kantoi hänet pois, ja
Nabu-na'id, Babylonin kuningas,
(hänen) poikansa, kohdun ongelma,
hänen ruumiinsa rynnättiin ja [kaaput]
loistava, kirkas vaippa
kulta, kirkas
kauniit kivet, [jalokivet],
kalliita kiviä
makea öljy ruumiinsa hän [voiteltu]
he laskivat sen salaiseen paikkaan. [Härät ja]
lampaat (erityisesti) lihotettu hän [teurastettu]
ennen sitä. Hän kokosi [kansan]
Babylonin ja Borsippan, kansalaisten kanssa
asuu kaukaisilla alueilla, [kuninkaat, prinssit ja]
kuvernöörit, [rajalta]
Egyptin ylämerellä
(jopa) Pohjanmereen hän [teki tulemaan],
surun an
itkien hän esiintyi, [pölyä?]
he heittävät päähänsä 7 päivän ajan
ja 7 yötä
he leikkaavat itsensä (?), vaatteensa
heitettiin alas (?). Seitsemäntenä päivänä
kaiken maan ihmiset (?) hiuksensa (?)
ajeltu, ja
heidän vaatteensa
heidän vaatteistaan
(?) heidän paikoissaan (?)
he? että
lihassa (?)
hajuvedet hienostunut hän keräsi (?)
makea öljy [ihmisten] päähän
hän vuodatti heidän sydämensä
hän iloitsi, hän [hurrasi (?)]
heidän mielensä, tie [kotiinsa]
hän ei (?) pidättänyt (?)
omiin paikkoihinsa he menivät.
Tee sinä, onko kuningas tai prinssi.
(Jää liian hajanaiseksi käännökseksi, kunnes: -)
Pelko (jumalia) taivaassa ja maan päällä
rukoile heitä, [laiminlyönti] ei [lausunto]
Sinin ja jumalattaren suuhun
turvaa siemenesi
[aina ja ikuisesti(?)].

Joten on dokumentoitu, että Ashurbanipalin 20-luvulta 9th-päivään oman hallituskautensa, Naboniduksen äidin, Adad Guppi, 104th -vuoteen, meni jopa * XNUMX. Hän jätti pojan kuningas Labashi-Mardukin pois, koska uskotaan, että Nabonidus suunnitteli murhansa hänen halliessaan muutaman kuukauden.

Hän olisi ollut suunnilleen 22 tai 23, kun Nabopolasar nousi valtaistuimelle.

Ikä Adadin + Kingsin pituus
23 + 21 vuotta (Nabonassar) = 44
44 + 43 v. (Nebuchadnezzar) = 87
87 + 2 vuotta (Amel-Marduk) = 89
89 + 4 vuotta (Neriglissar) = 93
93 Hänen poikansa Nabonidus nousi valtaistuimelle.
+ 9 Hän kuoli 9 kuukautta myöhemmin
* 102 Naboniduksen 9. Vuosi

* Tämä asiakirja ilmoittaa hänen ikänsä 104. Asiantuntijat tietävät 2-vuoden eroavuudet. Babylonialaiset eivät seuranneet syntymäpäiviä, joten kirjanpitäjän täytyi laskea vuotta. Hän teki virheen, koska se ei ottanut huomioon Asur-etillu-ili (Assyrian kuningas) -kauden 2-vuoden päällekkäisyyttä Naboplassarin (Babylonin kuningas) hallituskauden aikana. Katso kirjan sivu 331, 332, Paavin ajat uudelleen, kirjoittanut Carl Olof Jonsson perusteellisemmasta selityksestä.

Tässä yksinkertaisessa kaaviossa ei ole aukkoja, vaan vain päällekkäisyys. Jos Jerusalem olisi tuhottu 607 eaa, Adad Guppi olisi ollut epätodennäköinen 122-vuotias, kun hän kuoli. Lisäksi kuninkaan hallitusvuodet tässä asiakirjassa vastaavat kunkin kuninkaan nimeä / vuosipäivää, joka löytyy kymmenistä tuhansista Babylonian päivittäisistä liiketoimista ja laillisista kuitteista.

607 BCE: n todistajan opetus Jerusalemin tuhoamisvuonna on vain hypoteesi, jota tukevat kovat todisteet. Todisteet, kuten Adad Guppi -kirjoitus, koostuvat vakiintuneesta tosiasiasta. Tämä ensisijainen lähde, Adad Guppi -kirjoitus, tuhoaa 20-vuoden välisen kuninkaan välisen kuilun hypoteesin. Kirjoittajat Apua Raamatun ymmärtämiseen olisi voinut näyttää Adad Guppi -elokuvan, mutta sitä ei mainita missään organisaation omassa julkaisussa.

”Puhu totuus jokaisesta naapurinsa kanssa” (Efesolaiset 4: 25).

Kun otetaan huomioon tämä Jumalan käsky, tunnetko sinä, että listalla ja tiedostolla ei ollut oikeutta nähdä Adad-Gupin elämäkertaa? Eikö meille olisi pitänyt näyttää kaikkia todisteita Vartiotorni tutkijat olivat löytäneet? Eikö meillä ollut oikeutta pystyä tekemään tietoista päätöstä siitä mitä uskoa? Katso heidän omat näkemyksensä todisteiden jakamisesta.

Tämä käsky ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi kertoa kaikille, jotka kysyvät meiltä kaikki, mitä hän haluaa tietää. Meidän on kerrottava totuus sille, jolla on oikeus tietää, mutta jos henkilöllä ei ole niin oikeutta, saatamme olla vältteleviä. (Vartiotorni, Kesäkuu 1, 1960, sivut 351-352)

Ehkä he eivät tiedä tästä kirjoituksesta, voidaan ajatella. Näin ei yksinkertaisesti ole. Järjestö on tietoinen siitä. He todella viittaavat siihen tarkasteltavana olevassa artikkelissa. Katso Huomautukset-osa, kohta 9 sivulla 31. Ne sisältävät jopa toisen harhaanjohtavan lausunnon.

"Myös Nabonidus (H1B) Harran-kirjoitukset, rivi 30, ovat hänet (Asur-etillu'ili) listattu juuri ennen Nabopolassaria." (Jälleen kerran Vartiotorni harhaanjohtava lausunto, kun he yrittävät väittää Ptolemaioksen kuninkaanluetteloa, ovat epätarkkoja, koska Asur-etillu-ili-nimeä ei ole hänen Babylonian kuninkaanluettelossaan). Todellisuudessa hän oli Assyrian kuningas, ei koskaan kaksinkertainen Babylonin ja Assyrian kuningas. Jos hän olisi, hänet olisi sisällytetty Ptolemaioksen luetteloon.

Joten, tämä on vain yksi harvoista todisteista, joista hallintoelin on tietoinen, mutta joiden sisällön he ovat piilottaneet rinnasta ja arkistoista. Mitä muuta siellä on? Seuraava artikkeli tarjoaa enemmän ensisijaista näyttöä, joka puhuu puolestaan.

Jos haluat nähdä tämän sarjan seuraavan artikkelin, tätä linkkiä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  27
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x