Meidän Ensimmäisessä artikkelissa, tutkimme Adad-Guppi Stele, historiallinen asiakirja, joka purkaa nopeasti Vartiotornin teorian mahdollisista aukoista vakiintuneessa Neo-Babylonian kuninkaan linjassa.

Seuraavaksi ensisijaiseksi todisteeksi tarkastelemme Saturnia-planeettaa. Tämä artikkeli auttaa meitä ymmärtämään, kuinka Saturnuksen asemaa taivaalla voidaan helposti käyttää ajanjakson määrittämiseen, jolloin Jerusalem tuhoutui.

Nykyaikana otamme ajan mittaamisen itsestäänselvyytenä. Voimme helposti unohtaa, että kaikki tekniikka perustuu planeettakehon, erityisesti maamme, liikkeeseen. Vuosi on aika, joka maapallolla vie täydellisen vallankumouksen auringon ympärille. Päivä on aika, joka maapallolla vie täydellisen vallankumouksen akselinsa ympäri. Planeettojen liikkuminen on niin johdonmukaista, niin luotettavaa, että muinaiset sivilisaatiot käyttivät taivasta taivaankalenterina, kompassina, kellona ja kartana. Ennen GPS: tä laivan kapteeni saattoi navigoida mihin tahansa maapallon alueelle vain kellon ja yötaivaan avulla.

Babylonialaiset olivat astronomian asiantuntijoita. Monien vuosisatojen ajan he tallensivat tarkkoja planeetta-, aurinko- ja kuunliikkeitä sekä pimennyksiä. Näiden planeettaasemien yhdistelmä lukitsee ne absoluuttiseen aikajanaan, jonka voimme jäljittää tarkkuudella. Jokainen yhdistelmä on yhtä ainutlaatuinen kuin ihmisen sormenjälki tai arpalippujen numero.

Ajattele kronologista luetteloa 12 arpajaisten lipunumerosta, jotka voitettiin tietyinä päivinä tiettynä vuonna. Mitkä ovat mahdollisuudet, että nämä täsmälleen samat numerot nousevat esiin eri päivinä?

Kuten Ensimmäisessä artikkelissa, tarkoituksemme tässä on käyttää kaksiosaista artikkelia, jonka otsikko oli ”Milloin muinainen Jerusalem tuhottiin?”, joka julkaistiin lokakuun ja marraskuun 2011 numeroissa Vartiotorni osoittaa selvästi, että kustantajalla oli kaikki tarvittavat tiedot paljastaakseen totuuden, että he olivat olleet väärässä noin 607 eKr., mutta päätti kuitenkin sivuuttaa sen ja jatkaa vahingollista vääriä opetuksia.

Tarkastellaan tätä varten sitä, kuinka Saturnuksen sijaintia voidaan käyttää Nebukadnetsarin 37. päiväpäivämäärän alkamiseen. Miksi sillä on merkitystä? Sillä on merkitystä, koska Jeremian 52:12 mukaan ”viidennellä kuukaudella, kuukauden kymmenentenä päivänä, eli 19. vuosi kuningas Neb · u · chad · nezʹzar, Babylonin kuningas ”Jerusalem tuhottiin. Piiritys kesti yli vuoden (Jeremia 52: 4, 5). Jeremia sai näkemyksen Nebukadnetsarin hallituskauden 18: sta hallituskaudesta kaupungin ollessa piirityksen piirissä (Jeremian 32: 1, 2). Joten jos voimme korjata tarkkuudella Nebukadnetsarin 37. vuoden, se on helppo vähennys saavuttaa vuosi Jerusalemin tuhoaminen.

Voit olla varma, että jos tähtitieteelliset tiedot osoittivat pisteeseen 607 eaa, Vartiotorni artikkeli olisi kaikkialla siinä. Saturnuksen asemaa ei kuitenkaan lainkaan mainita. He jättävät tämän arvokkaan todisteen kokonaan huomiotta. Miksi?

Katsotaanpa todisteita, vai mitä?

Arvonlisävero 4956 on määrä, joka määritetään tietylle savitabletteille ja joka kuvaa tähtitieteellisiä tietoja Nebukadnetsarin hallituskauden 37. vuodesta.

Kaksi ensimmäistä riviä käännös tästä tabletista luettu:

  1. Nebukadnezarin, Babylonin kuninkaan vuosi 37. Kuukausi I. (1st [5] joista oli identtinen) 30: n kanssath [6] (edellisen kuukauden)[7], kuu tuli näkyvä takana det Sonni of Taivas[8]; [auringonlasku kuunlaskuun:]…. [….][9]
  2. Saturnus oli nielen edessä.[10], [11] 2nd,[12] aamulla sateenkaari venytti länteen. Yö 3rd,[13] kuu oli 2 kyynärää edessä [....][14]

Rivi XNUMX kertoo meille, että “Saturnus oli nielen edessä” (Yötaivaan aluetta kutsutaan tänään Kalaksi.)

Saturnus on paljon kauempana auringosta kuin maapallo, joten täydellisen kiertoradan suorittaminen vie paljon kauemmin. Yksi kiertorata on itse asiassa noin 29.4 maan vuotta.

Nykyaikaiset kellot on jaettu 12 tuntiin. Miksi 12? Meillä olisi voinut olla 10 tunnin päiviä ja 10 tunnin yötä, jolloin jokainen tunti koostui 100 minuutista ja jokainen minuutti jaettiin 100 sekuntiin. Itse asiassa olisimme voineet jakaa päivät ylös minkä tahansa valitsimmemme pituisiin segmentteihin, mutta 12 oli se, mihin ajanpitäjät asettuivat kauan sitten.

Muinaiset tähtitieteilijät jakoivat taivaan myös 12 segmenttiin, joita kutsutaan tähtikuvioiksi. He näkivät tutut tähtikuviot ja ajattelivat näiden muistuttavan eläimiä ja nimesivät heidät vastaavasti.

Kun Saturnus kiertää aurinkoa, näyttää siltä, ​​että se liikkuu kaikkien näiden 12 tähtikuvioiden läpi. Aivan kuten kellon tunnin kädellä kuluu tunti liikkuaksesi jokaisen kellon kahdentoista numeron läpi, niin Saturnuksella kuluu noin 2.42 vuotta liikkuakseen jokaisen tähdistön läpi. Siksi, jos Saturnia havaittaisiin Kalaissa - taivaallisen kellon yläosassa - Nebukadnetsarin 37. vuonna, se ei enää näyttäisi siellä melkein kolmen vuosikymmenen ajan.

Kuten aiemmin totesimme, kun otetaan huomioon tarkkuus, jolla pystymme päivämäärittelemään tapahtumia planeettojen liiketietojen perusteella, on ihmettelevä, miksi tällainen tärkeä tosiseikka jätettiin pois. Varmasti mikä tahansa, joka todistaisi kategorisesti 607 eKr. Jerusalemin tuhoamispäivänä, olisi ollut Vartiotorni artikkeli.

Koska tiedämme tarkalleen missä Saturnus on tänään - voit jopa tarkistaa itsesi paljaalla silmällä - meidän on vain ajettava lukuja taaksepäin 29.4 vuoden kiertoradalla. Se on tietysti tylsiä. Eikö olisi hienoa, jos meillä olisi pala ohjelmistoa tekemään se meille sellaisella tarkkuudella, jota tietokone voi tarjota? Marraskuu Vartiotorni artikkelissa mainitaan ohjelmisto, jota he ovat käyttäneet laskelmiinsa. Jos he suorittivat laskelman Saturnuksen kiertoradalla, he eivät mainitse sitä, vaikka on vaikea kuvitellakaan, etteivät he olisivat tehneet niin toivoessaan asettaa päivämääräksi 607.

Onneksi meillä on myös pääsy upeaan ohjelmistoon, jonka voi ladata ja käyttää älypuhelimella tai tablet-laitteella. Sitä kutsutaan SkySafari 6 Plus ja on saatavana verkossa tai Apple- ja Android-kaupoista. Suosittelen, että lataat sen itse, jotta voit suorittaa oman tutkimuksen. Varmista, että saat ”Plus” -version tai uudemman, koska halvin versio ei salli laskelmia vuosia ennen Kristusta.

Tässä on kuvakaappaus omasta tutkimuksestasi käytetyistä asetuksista:

Paikka on Bagdad, Irak, joka on lähellä muinaisen Babylonin sijaintipaikkaa. Päivämäärä on 588 eKr. Horizon & Sky on piilotettu, jotta taustakuvioiden näkeminen olisi helpompaa.

Katsotaan nyt, tuottaako päivämäärä 588 vastaavuutta sen kanssa, mitä babylonialaiset tähtitieteilijät kirjasivat Saturnin asemaan Nebukadnetsarin 37. vuoden aikana. Muista, he sanoivat, että se ilmestyi nielaiseen, jota nykyään kutsutaan Kalaksi, ”Kalaksi”.

Tässä on näytönkaappaus:

Kuten täällä näemme, Saturnus oli syöpään (rabinan latinan kielellä).

Kun tarkastelemme yllä olevaa kaaviota, jossa esitetään 12 tähtikuviota, näemme, että Saturnuksen olisi liikuttava Leon, Neitsyt, Vaaka, Skorpiuksen, Jousimiehen, Kauris ja Vesimiehen läpi ennen kuin saavuttaa Kalat tai Pääsy. Joten jos lisäämme 20 vuotta ja jatkamme päivämäärää, jonka arkeologit sanoivat olevan Nebukadnetsarin 37. vuosi, 568, missä on Saturnus?

Ja siellä meillä on Saturnus Kalaissa, juuri siellä missä Babylonian tähtitieteilijät sanoivat sen olevan Nebukadnetsarin hallituskauden 37. vuonna. Se tarkoittaisi, että hänen 19. vuotensa olisi välillä 587/588, kuten arkeologit väittävät. Jeremian mukaan Nebukadnetsar tuolloin tuhosi Jerusalemin.

Miksi järjestö pidättäisi meiltä nämä tiedot?

In Marraskuun lähetys tv.jw.org: ssa hallintoelimen jäsen Gerrit Losch kertoi meille, että ”Lying tarkoittaa jotain virheellistä sanomista henkilölle, jolla on oikeus tietää totuus asiasta. Mutta on myös jotain, jota kutsutaan puolitotuukseksi….Joten meidän on puhuttava avoimesti ja rehellisesti toistensa kanssa, tietojen pidättämättä jättäminen, jotka voivat muuttaa kuuntelijan käsitystä tai johtaa harhaan häntä.

Luuletko, että tämän tärkeän tähtitieteellisen tiedon pidättäminen meiltä, ​​joka osoittaa Jerusalemin tuhoamisvuoden, merkitsee sitä, että "pidätetään tietoja bittiä tietoja, jotka voivat muuttaa käsitystä", meillä on noin 607 eaa ja 1914 eKr.? Onko "Organisaatio puhumassa avoimesti ja rehellisesti" tärkeimmän opetusvälineensä kautta kanssamme?

Saatamme anteeksi tämän virheeksi, joka on tehty puutteellisuuden vuoksi. Mutta muista, Gerrit Losch määritteli, mikä on valhetta. Kun todellinen kristitty tekee virheen, oikea tapa on tunnistaa se ja korjata se. Entä kuitenkin se, joka väittää olevansa tosi kristitty, joka tietää jotain olevan totta ja kuitenkin piilottaa tämän totuuden väärän opetuksen jatkamiseksi. Mitä Gerrit Losch kutsuu siihen?

Mikä olisi tällaisen toiminnan motivaatio?

Meidän on pidettävä mielessä, että 607 eKr. Osoittaminen Jerusalemin tuhoamisvuonna on vuoden 1914 opin kulmakivi. Siirrä päivämäärä 588: aan, ja viimeisten päivien alkamista koskeva laskelma siirtyy vuoteen 1934. He menettävät ensimmäisen maailmansodan, Espanjan influenssan ja sodan aiheuttamat nälänhädät osana "yhdistelmämerkkiään". Mikä pahempaa, he eivät voi enää väittää vuotta 1919, koska vuosi Kristus Jeesus nimitti heidät uskolliseksi ja huomaamatta orjaksi (Matt. 24: 45-47). Ilman tuota 1919 nimitystä he eivät voi vaatia oikeutta käyttää valtaa Jumalan nimessä Kristuksen parven yli. Siksi heillä on voimakas kiinnostus tukea vuoden 1914 oppia. Silti on vaikea kuvitella, että miehet, joita olet ehkä arvostellut koko elämäsi, voisivat kyetä tietoisesti harjoittamaan tällaista valtavaa petosta. Siitä huolimatta kriittinen ajattelija tarkastelee todisteita eikä anna tunteiden hämärtää ajatteluaan.

(Katso perusteellinen analyysi vuoden 1914 opetuksesta, katso 1914 - Oletusten litania.)

Lisätodisteita

Heillä on toinen todiste, jonka he ovat pidättäneet. Kuten näimme edellisessä artikkelissa, he tarvitsevat meidän hyväksyvän uskomuksen, että Babylonin kuninkaiden aikajana on 20 vuoden aukko. Tämä oletettu aukko antaa heidän siirtää Jerusalemin tuhoamispäivän takaisin vuoteen 607. He väittävät, että kirjallisesta asiakirjasta puuttuu 20 vuotta tietoa. Viimeisessä artikkelissa osoitimme, että tällaista aukkoa ei ole. Näyttääkö tähtitieteelliset tiedot, että tällaista aukkoa ei ole? Tässä on luettelo kahdesta Nebukadnetsarille edeltäneestä kuninkaasta.

kuningas Vuosien lukumäärä Signaalikausi
Kandalanu 22 vuotta 647 - 626 eaa
Nabopolassar 21 vuotta 625 - 605 eaa
Nebukadnessar 43 vuotta 604 - 562 eaa

Nämä nimet ja päivämäärät vahvistaa Saturn Tablet (British Museum Index BM 76738 + BM 76813), joka löytyy NW Swerdlow'n kirjoittamasta kirjasta, jonka otsikko on, Muinainen tähtitiede ja taivaallinen ennustaminen, luku 3, ”Babylonian Saturnuksen havainnot”.[I]

Tämän tabletin rivillä 2 todetaan, että Kandalanun hallituskauden ensimmäisenä vuonna, kuukaudessa 1, päivänä 4, Saturnus sijaitsi Rapu-tähdistön edessä.

Tämän tabletin tietoja ja kunkin kuninkaan hallituskauden kirjattuja vuosia käyttämällä voidaan nähdä, että tähtitieteelliset tiedot vastaavat edelleen Saturnuksen asemaa aina kuninkaan Kandalanun kanssa, joka aloitti hallintonsa vuonna 647 eKr.

Tämä toinen vahvistus, viimeisen artikkelistamme osoittautumisen jälkeen, käsittelee yhden-kahden pisteen järjestön kuvitteelle 20 vuoden kuilusta. Epäilemättä tästä syystä nämä todisteet eivät koskaan löytäneet tiensä vuoden 2011 kaksiosaiseen artikkeliin.

Vartiotornin väitteen tutkiminen

Marraskuun 25 numeron sivulta 2011 löytyy tämä argumentti 607 eKr: n puolesta:

Edellä mainitun pimennyksen lisäksi tabletissa ja 15 planeettahavaintoa. Ne kuvaavat kuun tai planeettojen sijaintia suhteessa tiettyihin tähtiin tai tähdistöihin.18

Koska kuun sijainti on erittäin luotettava, tutkijat ovat analysoineet huolellisesti nämä 13 kuukausiasennussarjaa alv: lla 4956.

Miksi he menevät kuun asemaan planeettahavaintojen yli? Alaviitteen 18 mukaan: "Vaikka kuun cuneiform-merkki on selkeä ja yksiselitteinen, joitain planeettojen nimien merkkejä ja heidän asemansa ovat epäselvät. ”

Luottava lukija ei todennäköisesti huomaa, että ei mainita mitään siitä, mitä "planeettojen nimien merkit ... ovat epäselviä". Lisäksi meille ei kerrota kuka tutkijoista on analysoinut huolellisesti ”13 kuukausiasennon sarjaa”. Jotta voimme olla varmoja, ettei ole puolueellisuutta, näillä tutkijoilla ei saa olla mitään yhteyttä organisaatioon. Miksi he eivät jaa tutkimustietojaan, kuten olemme tehneet täällä tässä artikkelissa, niin että Vartiotorni Voiko tarkistaa havainnot itse?

Esimerkiksi he esittävät tämän vaatimuksen toisesta Vartiotorni artikkeli:

"Vaikka kaikki nämä kuukausiasemasarjat eivät vastaa vuotta 568/567 eaa, kaikki 13 sarjaa vastaavat laskettuja paikkoja 20 vuotta aikaisemmin, vuodelle 588/587 eaa" (s. 27)

Olemme jo nähneet näissä kahdessa Vartiotorni artikkeleita, joissa arkeologiset ja tähtitieteelliset tiedot ja lähdeaineistot on jätetty pois tai ne on esitetty väärin. Gerrit Losch sanoi aiemmin mainitussa videossa: “Valheet ja puolitotuudet heikentävät luottamusta. Saksalainen sananlasku sanoo: "Kuka kerran valehtelee, sitä ei usko, vaikka hän sanoisi totuuden."

Koska he eivät tuskin voi odottaa meidän ottavan nyt kaikkea mitä he kirjoittavat evankeliumin totuudeksi. Meidän on tarkistettava asiat itse nähdäksemme, kertovatko ne totuuden vai harhaan. Se voi olla haaste niille meistä, jotka todistajina ovat nousseet uskomaan, että järjestön johto voisi kyetä tahalliselle pettämiselle, mutta jo paljastamme tosiasiat vaikeuttavat toiseen suuntaan katsomista. Ottaen huomioon sen, että käytämme aikaa tulevassa artikkelissa tutkia heidän vaatimuksiaan nähdäksemmeko kuukauttatiedot todellakin 588 vs. 586 eaa.

____________________________________________________________

[I] Käytä https://www.worldcat.org/ etsiä tämä kirja paikallisesta kirjastostasi.

[Ii]http://www.adamoh.org/TreeOfLife.wan.io/OTCh/VAT4956/VAT4956ATranscriptionOfItsTranslationAndComments.htm

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.