”Sinun on… julistettava vapaus maassa kaikille sen asukkaille.” - 25. Moos. 10:XNUMX

[Alkaen ws 12/19, s. 8, tutkimusartikkeli 50: 10. helmikuuta - 16. helmikuuta 2020]

Tämän viikon tutkimusartikkeli on hyväksyttävä, kunnes saavutamme kappaleen 12, jossa olemme tutustuneet symbolisen juhlavuoden käsitteeseen ilman mitään Raamatun ennakkotapausta.

Vartiotorni-artikkelin mukaan (w15 3/15 s. 17)[I] he lupasivat olla etsimättä tyyppejä ja anti-tyyppejä, jotka periaatteessa varmasti koskevat myös symboleja.

Voiko synnistä ja kuolemasta olla vapautta?

Kyllä, pyhät kirjoitukset lupaavat tämän.

Voiko vääristä opetuksista olla vapautta?

Kyllä, pyhät kirjoitukset lupaavat tämän.

Milloin Liberty julistettiin?

Israelin kansan seuraamana juhlavuotena jokainen orja vapautettiin juhlavuoden alussa.

Siksi, miten on järkevää, että Vartiotornitutkimuksen artikkelin mukaan jotkut vapautettiin osana symbolista Jubileaa 30-luvulla, jotkut 33-luvulla, toiset voitettuna määräämättömään aikaan ensimmäisen vuosisadan lopulla, ja jotkut vuodesta 1874 lähtien, ja loput jakautuivat 1,000 vuodean Armageddonin jälkeen. Muinaiset juubelit eivät toimineet näin.

Jos siellä oli symbolinen Jubilee, joka alkoi vuonna 30CE (ja tämä on erittäin kyseenalaista), kun Jeesus lukei profetiaa Jesajasta, niin sen olisi pitänyt alkaa sitten ja soveltaa ihmisiin heti, kun he olivat hyödyntäneet sen säännöksiä.

Kappale 12 väittää ”Hän hyväksyi heidät pojikseen, jotta he ajautuisivat ylös taivaaseen hallitsemaan Jeesuksen kanssa. (Rooma 8: 2, 15-17) ”. Tämä siteerattu kirjoitus ei anna mitään viitteitä siitä, missä he hallitsevat Kristuksen kanssa. Lisäksi John 8:21, muutama jae aikaisemmin, Joh. 8:36 kohtaan, joka lainattiin kappaleessa 11, sanoo: "Siksi hän sanoi heille jälleen:" Olen menossa pois, ja sinä etsit minua, ja silti sinä kuolet synneesi. Minne menen, et voi tulla ”. Hän ei sanonut 'et voi tulla tällä hetkellä mutta voit, jos parannat '.

Jos todellakin ”Kristuksen seuraajien voittamisella vuonna 33 CE alkanut symbolinen juhlavuosi päättyy Jeesuksen tuhannen vuoden hallituskauden päättyessä” millä Raamatun perusteilla tämä tehdään? Koska Ilm. 20: ssa ja 1. Kor. 15:24: ssä ei mainita mitään ajanjaksoa tai symbolista juhlatilaisuutta, lukuun ottamatta Kristuksen tuhannen vuoden hallituskautta, sen on varmasti oletettava arvailua.

Lisäksi kontekstin lukeminen (Luuk. 4: 18,21) osoittaisi, että jos tällainen symbolinen juhla alkoi ollenkaan, se alkoi sitten 30CE. Loppujen lopuksi Luuk. 4 sanoo: ”Jehovan henki on minun päälläni, koska hän voitti minut julistamaan hyviä uutisia köyhille, hän lähetti minut julistamaan vapauttamista vankeille ja näön palautumista sokeille, lähettää murskatut pois vapauttamalla”. Julkaisun saarnaaminen oli silloin, samoin kuin murskattujen lähettäminen vapautuksen mukana, 30CE. Luuk. 4:21 mukaan Jeesus sanoi: ”Tänään tämä kirjoitus, jonka juuri kuulit on täytetty ”. Tähän sisältyy siis ”lähettää murskatut pois vapauttamalla".

Sitten 14 kohdassa todetaan seuraavaa: ”Ajattele myös siunauksiasi, joista nautit koska olet vapautettu pitkään pitämästä epäkirjallisesta vakaumuksesta. Jeesus sanoi: ”Tiedät totuuden, ja totuus vapauttaa sinut.” (Joh. 8:32) ”.

Voi, ironia tehdä tämä väite täällä. Päinvastoin, eikö ole selvää, että todellisuudessa meidät vapautettiin yhdestä väärien uskomusten kokoelmasta, vain orjuutettavaksi toiseen väärien uskomuksien kokoelmaan, tällä kertaa kuten Vartiotorniorganisaatio on opettanut. Kuten opetus, jonka mukaan vain muutama (voideltu), enintään 144,000 2,000 numero, on vapautettu symbolisella, lähes 1,000 vuotta kestäneellä juhlajuhlilla. Sen opetuksen lisäksi, että vähintään miljoonien on jatkettava odottamista vielä toiseen tuhanteen vuoteen voidakseen hyötyä tästä väitetystä symbolisesta juhlavuodesta.

(Napsauta linkkejä saadaksesi täydellisen pyhien kirjoitusten tutkimuksen aiheista Ihmiskunnan tulevaisuudentoivo, Suuri joukko, Gid Jerusalem syksyllä 607 BC ?, ja Matthew 24.)

Kohdassa 16 jatketaan seuraavaa: ”Tuhannen vuoden hallituskauden aikana Jeesus ja hänen ruumiinsa auttavat nostamaan ihmiskunnan täydelliseen fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Kuten useita kertoja on aiemmin osoitettu tämän sivuston artikkeleissa, tällä väitteellä, jonka mukaan täydellisyyden saavuttamiseen kuluu pitkä aika (jopa tuhanteen vuoteen Armageddonin selvinneille), ei ole vankkaa perustetta pyhissä kirjoituksissa ja se on jälleen pelkkä olettamus ja spekulointi.

Koska tutkimusartikkeli päättyy kolmella epätyydyttävällä kappaleella vohvelista, tarkistakaamme sen sijaan, mitä tiedämme Raamatussa sanotun luvatusta vapautumisesta synnistä ja kuolemasta.

Koko Roomalaisista 8 on syytä huolelliseen lukemiseen ja meditaatioon, mutta korostakaamme roomalaiset 8:11:

"Jos nyt sen henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu sinussa, se, joka heräsi Kristuksen Jeesuksen kuolleista, tekee myös kuolevaisen ruumiisi elossa hänen henkensä kautta, joka asuu sinussa."

Tämä on ensimmäinen kohtamme: Jumala aikoo herättää ylöspäin ”Kuolevaisten ruumiit”.

Roomalaisille 8: 14-15 sanotaan edelleen:

Kaikille, joita johtaa Jumalan henki, nämä ovat Jumalan poikia. 15 Sillä et saanut uudestaan ​​pelkoa aiheuttavan orjuuden henkeä, mutta sinä sait adoptiohengen pojina. ”

Jos yritämme harjoittaa hengen hedelmiä, olemme Jumalan lapsia paholaisen lasten sijasta. (Joh. 8:44). Siinä sanotaan myös: "Kaikki, joita Jumalan henki johtaa tai tuodaan, ovat Jumalan poikia". Tämä muistuttaa meitä Jeesuksen sanoista Joh. 6: 44,65, että kukaan ei voinut tulla Jeesuksen luo, ellei hänen isänsä vedä niitä. Lisäksi nämä nousevat ylös viimeisenä päivänä, ei milloin tahansa muuna ajankohtana.

2. Kor. 1: 22-23 puhuu siitä, että Pyhä Henki on merkki siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, kun sanotaan:

”Mutta Jumala, joka takaa, että sinä ja me kuulumme Kristukseen, ja se, joka on voittanut meidät, on Jumala. 22 Hän on myös kiinnittänyt meille sinetin ja antanut meille tunnuksen sydämessämme tulevasta eli hengestä ”. (Ks. Myös 2. Kor. 5: 5, Efes. 1:14).

Tämä on toinen kohtamme: Roomalaisten mukaan merkki oli tulevaisuuden adoptio Jumalan lapsina.

Roomalaisille 8:23 on siis järkevä sanoa:

"Ei vain se, mutta meilläkin on hedelmällisyyttä, nimittäin henki, kyllä, me itse voimme sisällämme, kun odotamme vilpittömästi adoptiota poikina, ruumiista vapauttamista lunnaalla".

Huomaa, että pyhissä kirjoituksissa puhutaan adoptiotoiminnasta tulevaisuutena, silloin, kun lunnaan edut ovat täydet.

Kolmas kohta: THänen todellinen vapautumisensa on tulevaisuudessa, kun iankaikkinen elämä annetaan.

Joh. 6:40: ssa Jeesus kertoi kaikille kuuntelijoilleen:

"Sillä tämä on Isäni tahto, että kaikilla, jotka näkevät Pojan ja uskovat häneen, tulisi ikuinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä". (Joh. 10: 24-28).

Roomalaisille 6:23 muistuttaa meitä:"

Sillä palkka, jonka synti maksaa, on kuolema, mutta lahja, jonka Jumala antaa, on iankaikkinen elämä meidän Herramme Kristuksen Jeesuksen kautta. ”

Sama luku muistuttaa meitä myös siitä, että hyväksymällä Jeesuksen meidät vapautettiin synnistä siinä mielessä, että emme enää rajoitu vain synnin ainoan palkkion saamiseen, kuolemaan, vaan sen sijaan, että meillä olisi mahdollisuus ylösnousemukseen iankaikkiseen elämään.

Ehkä voimme päättää tämän osan galaalaisten 5: 4-5: n kanssa, joka muistuttaa meitä:

”Sinä olet eronnut Kristuksesta, kuka sinäkin yrität julistaa vanhurskaudeksi lain avulla; Olet pudonnut pois hänen ansaitsemattomasta ystävällisyydestään. 5 Oman puolelta odotamme hengellä innokkaasti toivottua vanhurskautta uskon seurauksena ”.

Johtopäätös

Sen sijaan, että pidämme liikaa itseämme löytämästä minkä tahansa symbolisen juhlavuoden pyhistä kirjoituksista, eikö emme voisi paremmin käyttää aikamme tekemällä työtä harmonian kanssa hengen kanssa ilmentääksesi hengen hedelmiä? (Gal. 5: 22-23)

Älkäämme pyydystäkö "vääriä veljiä, jotka on tuotu hiljaa, jotka hiipivät vakoilemaan vapauttamme, joka meillä on yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa, jotta he voisivat orjuuttaa meidät kokonaan" (Gal. 2: 4).

Tällä tavoin olemme linjassa todellisen vapauden kanssa aina kun Jeesus tuo Armageddonin.

Jätä lopullinen sana James 1: 25-27:

"Mutta se, joka vetoaa täydelliseen vapauteen kuuluvaan lakiin ja joka pysyy siinä [tämä], tämä [ihminen], koska hänestä on tullut, ei unohtava kuuntelija, vaan työn tekijä, on onnellinen tekeessään [ se]. 26 Jos joku tuntee itsensä olevan muodollinen palvontaja, mutta ei silti silitä kieltään, mutta jatkaa harhauttaen omaa sydäntään, tämän miehen palvonta on turhaa. 27 Jumalan ja Isämme näkökulmasta puhdas ja turmeltumaton palvonnan muoto on seuraava: huolehtia orvoista ja leskeistä heidän ahdistuksessaan ja pitää itsensä ilman etäisyyttä maailmasta.

____________________________________________

[I] "Jos sellaiset tulkinnat vaikuttavat kauashakuisilta, voit ymmärtää ongelman. Ihmiset eivät voi tietää, mitkä Raamatun kertomukset ovat tulevien asioiden varjoja ja mitkä eivät. Selkein kurssi on tämä: Kun pyhät kirjoitukset opettavat, että henkilö, tapahtuma tai esine on tyypillinen jollekin muulle, hyväksymme sen sellaisenaan. Muuten, meidän pitäisi olla vastahakoisia osoittamaan tietyntyyppistä sovellusta tietylle henkilölle tai tilille, jos siihen ei ole erityistä Raamatun perustaa." (w15 3 / 15 s. 17)

Tadua

Tadua-artikkelit.
    3
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x