”Ne, jotka tietävät nimesi, luottavat sinuun; et koskaan hylkää niitä, jotka etsivät sinua, Jehova. ” - Psalmi 9:10

[Alkaen ws 12/19, s. 16, tutkimusartikkeli 51: 17. helmikuuta - 23. helmikuuta 2020]

Jotta voisit antaa sinulle ajatuksia siitä, ovatko Jehovan todistajien järjestöt Jumalan kansa maan päällä, suosittelemme, että luet tämän artikkelin tämän sivuston arkistoista, jossa käsitellään erittäin aiheellista tietoa tästä aiheesta.

https://beroeans.net/2016/06/19/the-rise-and-fall-of-jw-org/

Tämä on korostettu, koska on olemassa muutamia paikkoja, joissa sanalla ja asiayhteydellä väitetään, että Jehovan todistajien järjestön jäsenet ovat Jumalan kansaa. Kappaleet ovat 4 ja 6.

Kohdassa 3 on hyviä neuvoja, kun sanotaan:Meidän on vietettävä aikaa oppiaksesi Jehovasta ja hänen upeista ominaisuuksistaan. Vasta sitten voimme alkaa ymmärtää, mikä motivoi häntä puhumaan ja toimimaan. Se auttaa meitä selvittämään, hyväksyykö hän mielipiteemme, päätöksemme ja toimemme. ”

Vartiotorni-artikkelin kirjoittajan epäpätevyys tai tarkoituksellinen virhe tulee kuitenkin pian sen jälkeen 5 kohtaan, jonka mukaan "Noin 40-vuotiaana Moses päätti olla yhteydessä Jumalan kansaan, heprealaisiin, sen sijaan, että tunnetaan nimellä "faraon tyttären poika". Tämä näyttää tarkoitukselliselta väärinkäytökseltä, jolla yritetään tuoda esiin seikka, jota organisaatio haluaa, ehdottaa, että meidän pitäisi liittyä organisaatioon tai pysyä sen kanssa järjestössä, joka väittää olevansa Jumalan nykypäivän kansa.

Mikä hätänä? Jehova oli tehnyt liiton Aabrahamin kanssa. 17. Moos. 8: XNUMX osoittaa, että se oli ”Ja minä teen liitoni minun ja sinun ja sinun siemenesi välillä sinun sukupolvien mukaan heidän sukupolviensa mukaisesti, jotta liitto olisi voimassa toistaiseksi, todistaakseni itseni Jumalalle sinulle ja sinun siemenellesi sinun jälkeensi ”.

Jumala oli päättänyt, että hän halusi Abrahamin jälkeläisten olevan hänen kansansa, mutta Abrahamin jälkeläiset eivät olleet vielä suostuneet olemaan hänen kansansa. Näin tapahtui vasta, kun Israelin kansa oli Siinain vuorella. 19. Moos. 5: 6-XNUMX vahvistaa tämän, kun se liittyy ”Ja jos nyt noudatat tiukasti ääntäni ja pidät todellakin liittoani, niin sinä oletkin tulee varmasti tullut erityiseksi omaisuudeksi kaikista [muista] kansoista, koska koko maa kuuluu minulle. 6 Ja sinusta tulee minusta pappien valtakunta ja pyhä kansa. " Nämä ovat sanat, jotka sinun on sanottava Israelin pojille. ””. Huomaa, että tässä vaiheessa Israelista tuli Jumalan erityinen omaisuus oli vielä tulevaisuus.

Se on 24. Moos. 3: XNUMX, joka osoittaa, kun he hyväksyivät hänen kansansa. ”Sitten Moses tuli ja kertoi ihmisille kaikki Jehovan sanat ja kaikki oikeudelliset päätökset. Kaikki ihmiset vastasivat yhdellä äänellä ja sanoivat: "Kaikki sanat, jotka Jehova on puhunut, olemme valmiita tekemään".

Nyt nämä tapahtumat, joissa hyväksyttiin Jumalan kansakunta, tapahtuivat noin 40 vuotta 5 kohdassa mainitun ajan kuluttua. Ajankohta ei ole kuitenkaan vain väärä. Heprealaisille 11:24 mainitussa kirjoituksessa kerrotaan vain, että hän kieltäytyi nimittämästä Pharoahin tyttäreen. Se ei sano mitään assosiaatiosta. Eikä myöskään 2. Moos. 11: 14–80. Vasta kun hän palasi Jumalan nimittämäksi johtajaksi XNUMX-vuotiaana, hänellä oli tilaisuus olla yhteydessä heprealaisiin.

Kohdat 7-9 muistuttavat meitä siitä, että ”Mooses jatkoi oppimista Jehovan ominaisuuksista ja tehdä hänen tahtonsa ”. Hän näki Jumalan myötätunnon, voiman, kärsivällisyyden ja nöyryyden.

Kappale 10 kertoo meille ”Jotta tunnemme Jehovan hyvin, meidän ei tarvitse vain oppia hänen ominaisuuksistaan, vaan myös hänen tahtonsa. Jehovan nykyinen tahto on, että "kaikenlaiset ihmiset tulisi pelastaa ja saada totuuden tarkka tieto". (1. Tim. 2: 3, 4.) Yksi tapa toteuttaa Jumalan tahto on opettamalla muille Jehovaa. ”

Korostettava on, että opettamalla muille tarkkaa tietoa on ryhdyttävä vakaviin toimiin ja tutkittava asianmukaisesti varmistaaksemme, että opetamme tarkkaa totuutta. Apostolien teot 17:11 muistuttaa meitä avaimesta, ”tutkimalla huolellisesti pyhiä kirjoituksia päivittäin, olivatko nämä asiat niin ”. Meidän on myös aina oltava ”valmis puolustamaan kaikkia, jotka vaativat sinulta syytä toivollesi sinussa, mutta tekevät sen yhdessä lempeällä malttilla ja syvällä kunnioituksella. ” (1. Piet. 3:15). Emme yksinkertaisesti voi puolustaa puolustamatonta.

Kappale 11 väittää ”Näemme välittömiä todisteita Jehovan myötätunnosta, kun hän opastaa meitä kohti niitä, joilla on oikea sydänsairaus. (Joh. 6:44; Apostolien teot 13:48) ”. Tämä väite ei ole ainutlaatuinen. Kaikki kristilliset uskonnot kykenevät kertomaan tapahtumista, joissa Jumala ohjasi ihmisiä heidän uskoonsa, ja monet tekevät niin. Joko nämä kaikki lausunnot ovat totta, jolloin Jumala ei vaikuta vaivautuvan mihin kristilliseen uskontoon joku liittyy, tai yksikään niistä ei ole totta. Mikään erityinen tai ainutlaatuinen organisaation vaatimuksissa, jotka erottavat ne tällä tavoin muista uskonnoista, eivät ole mitään erityisiä tai ainutlaatuisia.

Emme kuitenkaan kiellä Jehovaa osoittavan myötätuntoa, kun kaikki Roomalaisille 5: 8 muistuttaa meitä ”Mutta Jumala suosittelee omaa rakkauttaan meille siinä, että ollessamme vielä syntisiä, Kristus kuoli meidän puolestamme. ”

Myös 11 kohdassa väitetään ”Me näemme Jumalan sanan voiman töissä, kun seuraamme niitä, joiden kanssa opiskelemme, vapautua huonoista tapoista ja alkaa laittaa uutta persoonallisuutta. (Sarakkeen 3: 9, 10) ”. Valitettavasti suurin osa henkilöistä näyttää siltä, ​​että uusi persoonallisuus on viilu yhdelle kuin todelliselle muutokselle. Kuinka monta todistajatoveriasi tiedät työskentelevän säännöllisesti yhden tai useamman hengen hedelmän parissa? Se näyttää olevan unohdettu kasteen tapahtuessa. Meidän on myös pysähdyttävä ja ajateltava itseämme sen sijaan, että osoittaisimme vain sormea. Pyrimmekö työskentelemään kristittyjen elämämme näiden tärkeiden näkökohtien parissa vai uhraako me myös jatkuvaa propagandaa, jonka mukaan saarnaaminen on tärkein asia ja että kristityt ominaisuudet asetetaan toiselle sijalle ja unohdetaan sitten hiljaa?

Sama kohta väittää myös ”Ja näemme todistuksen Jumalan kärsivällisyydestä, kun hän antaa monille alueellamme lukuisia mahdollisuuksia oppia hänestä ja pelastua. 10: 13-15” . 2. Piet. 3: 9 muistuttaa meitä syystä, jonka Jumala on kärsivällinen "Hän on kärsivällinen sinuun, koska hän ei halua tuhoamista, vaan haluaa kaikkien saavuttavan parannuksen". Tämä tarkoittaa myös niitä todistajia, jotka todella rakastavat Jumalaa ja pyrkivät harjoittamaan tosi kristillisiä periaatteita, myös aika ja mahdollisuus herätä organisaation valheisiin ja manipulointiin.

Jopa tässä muuten rohkaisevassa kappaleessa (13), jossa sanotaan:Mikä on meille oppitunti? Riippumatta siitä, kuinka kauan olemme palvelleet Jehovaa, meidän ei pitäisi koskaan suhtautua häneen itsestään selvänä. Yksi ilmeisimmistä tavoista osoittaa, että arvostamme ystävyyttämme Jumalaan, on puhumalla hänen kanssaan rukouksessa ”, voitko huomata hienovaraisen väärän tiedon? Kuten olemme todenneet monta kertaa, järjestö piilottaa todellisen toivon seuraajiltaan. Mitä Jeesus sanoi Matthew 5: 9: ssä saarnassa vuorella? ”Onnellisina ovat rauhanomaiset, koska heitä kutsutaan 'Jumalan poikiksi'.

Jeesus varoitti estämästä toisia pääsemästä valtakuntaan ja tulemasta Jumalan lapsiksi Matt. 23:13, kun hän sanoi:Voi sinulle, kirjanoppineet ja fariseukset, tekopyhät! koska sinä suljet taivaan valtakunnan ihmisten edessä; sillä sinä itse ette mene sisään, ettekä myöskään salli matkallaan tulevia mennä sisään ”.

Kohdasta 16 on hyötyä ilman virheitä. Se sanoo oikein: ”Davidia siirrettiin kirjoittamaan:“ Taivaat julistavat Jumalan kunniaa; yllä oleva taivas julistaa hänen käsiensä työtä. " (Ps. 19: 1, 2.) Kun Daavid pohti ihmisen tapaa, hän näki Jehovan upean viisauden töissä. (Ps. 139: 14) Kun David yritti ymmärtää Jehovan tekoja, hän tunsi itsensä nöyräksi. 139: 6”

Pyrimme jakamaan lukijoidemme kanssa joitain näistä upeista uskoa inspiroivista tosiasioista hämmästyttävästä maailmankaikkeudesta, jossa elämme, julkaisemme artikkelisarjan, joka tuo esiin tieteellisiä löytöjä, jotka julistavat Jumalan kunniaa.

Kohdassa 18 käsitellään sitä, kuinka Daavid uskoi Jehovan auttaneen häntä useaan otteeseen. Tätä pidetään ennakkotapauksena siitä, että Jehova auttaa meitä tänään samalla tavalla. Mitä ei ajateltaisi ja huomautettaisiin, on se, että Jumala on valinnut Daavidin tulevaksi Israelin kuninkaaksi ja monessa suhteessa Jeesuksen Kristuksen varjoksi sekä Jeesuksen esi-isäksi antaen siten hänelle laillisen oikeuden ole kuningas.

Siksi emme voi vain odottaa Jehovan tukevan meitä samalla tavalla, koska yleensä hänen suureen maansa käyttötarkoituksen toteuttaminen ei ole missään määrin riippuvaista meistä (jos ollenkaan), Daavidiin verrattuna.

Hän voi tehdä, ja jos niin, meidän pitäisi olla kiitollisia, mutta meidän ei pitäisi odottaa sitä.

Viimeinkin, kun olemme todenneet useita kertoja siitä, että voimme olla Jumalan ystäviä, se sekoittaa asian antamalla sekaviestin. Kohdassa 16 sanotaan ”Sitten jokainen uusi päivä on täynnä oppitunteja rakastavasta Isästäsi. (Rooma 1:20) ”. Sitten 21 kappaleessa artikkeli päätetään sanomalla:Kun mallinnamme persoonallisuuttamme hänen jälkeensä, todistamme, että olemme hänen lapsensa. - Lukekaa Efesolaisten 4:24; 5: 1.”.

Pitäisikö tämä yrittää hämmentää Vartiotorni-artikkeleiden tarkastajia vai sekoittaako se todistajien järjestyksen ja kokeilun yrittämällä saada se molemmin puolin? Mistä tahansa syystä se on ristiriitainen viesti. Organisaatio ei voi istua aidalla ja väittää sitä molemmin puolin.

Suhteen suhteen voimme olla vain toisiaan, olemme joko poikia (Jumalan lapsia) tai ystäviä. Vaikka he yrittäisivät väittää, että voit olla parhaita ystäviä isäsi kanssa, todellisuus on, että lähin suhde, jonka tulisi ja pitäisi ottaa ensisijaisesti, on perhesuhde, joka on poika tai tytär, jolla on pysyvä suhde suhdetta. Voit lopettaa ystävyyden jonkun kanssa, mutta olet ikuisesti isäsi poika tai tytär.

Yhteenvetona erittäin sekava tutkimusartikkeli tällä viikolla. Jotkut hyvät, jotkut hämmentävät ja toiset selvästi väärät.

Tadua

Tadua-artikkelit.