Tutkitaan Matthew 24, osa 7: Suuri ahdistus

by | Huhtikuu 12, 2020 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 15 kommentit

Hei ja tervetuloa Matthew 7: n eksegeettisen käsittelyn osaan 24.

Matteuksen 24:21: ssa Jeesus puhuu suuresta ahdistuksesta, joka kohtaa juutalaisia. Hän viittaa siihen kaikkien aikojen pahimpana.

"Silloin tapahtuu suuri ahdistus, jota ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien, ei, eikä sitä tapahdu uudelleen." (Mt 24: 21)

Ahdistuksesta puhuttaessa apostolille Johannekselle kerrotaan jostakin, jota kutsutaan ”suureksi ahdistukseksi” Ilm. 7:14.

"Joten heti sanoin hänelle:" Herrani, sinä tiedät. " Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat niitä, jotka tulevat ulos suuresta ahdistuksesta. He ovat pesneet kylpytakit ja tehneet ne valkoisiksi Karitsan veressä." (Re 7:14)

Kuten viime videostamme nähtiin, preteristit uskovat näiden jakeiden olevan yhteydessä toisiinsa ja että molemmat viittaavat samaan tapahtumaan, Jerusalemin tuhoon. Edellisessä videossa esitettyjen argumenttien perusteella en hyväksy preterismiä päteväksi teologiaksi, enkä myöskään enemmistö kristillisistä kirkkokunnista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suurin osa seurakunnista ei usko olevan yhteys ahdistuksen välillä, josta Jeesus puhui Matteuksen 24:21, ja sen, jonka enkeli mainitsee Ilmestyskirjassa 7:14. Ehkä tämä johtuu siitä, että molemmat käyttävät samoja sanoja, "suuri ahdistus", tai ehkä se johtuu Jeesuksen lausunnosta, että tällainen ahdistus on suurempi kuin mikä tahansa ennen tai jälkeen tuleva.

Olipa asia sitten mikä tahansa, yleinen ajatus, joka käytännöllisesti katsoen kaikilla näillä kirkkokunnilla on - myös Jehovan todistajat - on tiivistetty tällä lausunnolla: ”Katolinen kirkko vahvistaa, että” ennen Kristuksen toista tulemista kirkon on läpäistävä viimeinen oikeudenkäynti, joka ravistaa uskontoa. monet uskovat ... ”(Pyhän Katariinan Sienan roomalaiskatolinen kirkko)

Kyllä, vaikka tulkinnat vaihtelevat, useimmat ovat yhtä mieltä perusperiaatteesta, jonka mukaan kristityt kestävät suuren lopullisen uskon kokeen Kristuksen läsnäolon ilmestymisen yhteydessä tai juuri ennen sitä.

Jehovan todistajat yhdistävät muun muassa tämän ennustuksen siihen, mitä Jeesus sanoi tapahtuvan Jerusalemille Matteuksen 24:21, jota he kutsuvat pieneksi tai tyypilliseksi täyttymykseksi. Sitten he päättelevät, että Ilmestyskirja 7:14 kuvaa suurta tai toissijaista täyttymystä, jota he kutsuvat antityyppiseksi täyttymykseksi.

Ilmestyksen ”suuren ahdistuksen” kuvaaminen viimeisenä testinä on ollut todellinen siuna kirkkojen voimalle. Jehovan todistajat ovat todellakin hyödyntäneet sitä kannustaakseen laumaa pelkäämään tapahtumaa keinona saada rivi ja aineisto laskemaan organisaation menettelytapojen ja saneluiden mukaisesti. Mieti, mitä Vartiotornilla on sanottavaa aiheesta:

"Kuuliaisuus se, joka tulee painostamiseen kypsyyteen, osoittautuu yhtä vähäiseksi hengenpelastamiseksi, kun kohtaamme Jeesuksen ennusteen, jonka mukaan ”suuria ahdistuksia” on vertaansa vailla olevan suuruuden, täyttyminen. (Matt. 24:21) Osoitammeko olevan tottelevainen mihin tahansa tulevaisuuden kiireelliseen suuntaan, jonka voimme saada ”uskolliselta luottamushenkilöltä”? (Luuk. 12:42) Kuinka tärkeää on, että opimme 'tulla kuuliaisiksi sydämestä'! -ROM. 6:17.”
(w09 5/15, s. 13, par. 18, paina kypsyyteen - ”Jehovan suuri päivä on lähellä”)

Analysoimme vertausta ”uskollisesta varapuheenjohtajasta” tämän Matthew 24 -sarjan tulevassa videossa, mutta haluan sanoa vain nyt pelkäämättä mitään kohtuullista ristiriitaa siitä, että Raamatussa missään nimessä ei ole hallintoelintä, joka koostuu vain kourallisista miehistä käsketty ennustamalla tai millä tahansa kielellä kuvattu toimittamaan "tee tai kuole" -määräykset Kristuksen seuraajille.

Mutta olemme hieman poissa aiheesta. Jos aiomme antaa uskottavuuden ajatukselle, että Matteuksen 24:21: lla on merkittävä, toissijainen, antityyppinen toteutus, tarvitsemme enemmän kuin joidenkin miesten sanan, joiden takana on suuri kustantamo. Tarvitsemme todisteita Raamatusta.

Meillä on edessämme kolme tehtävää.

 1. Päätä, onko Matteuksen ja Ilmestyskirjan ahdistuksen välillä mitään yhteyttä.
 2. Ymmärrä, mihin Matteuksen suuri ahdistus viittaa.
 3. Ymmärrä, mihin Ilmestyskirjan suuri ahdistus viittaa.

Aloitetaan oletetusta yhteydestä niiden välillä.

Sekä Matt. 24:21 että Ilmestys 7:14 käyttävät termiä "suuri ahdistus". Riittääkö yhteyden luominen? Jos on, niin on oltava myös linkki Ilmestyskirjan 2:22, jossa käytetään samaa termiä.

"Katso! Aion heittää hänet sairaalaan, ja ne, jotka tekevät aviorikoksia hänen kanssaan, suuriin ahdinkoihin, elleivät he tee parannusta hänen tekoistaan. ”(Re 2: 22)

Hölmö, eikö olekin? Lisäksi, jos Jehova halusi meidän näkevän linkin, joka perustuu sanankäyttöön, niin miksi hän ei innoittanut Luukkaa käyttämään myös samaa termiä ”ahdistus” (kreikka: thlipsis). Luukas kuvaa Jeesuksen sanoja ”suureksi ahdistukseksi” (kreikka: anagké).

"Sillä tulee olemaan suuri hätä maassa ja viha tätä kansaa vastaan. ” (Lu 21:23)

Huomaa myös, että Matteus kirjaa Jeesuksen sanoneen yksinkertaisesti ”suurta ahdistusta”, mutta enkeli sanoo Johanneselle: “Ishayoiden opettaman suuri ahdistus ”. Käyttämällä tiettyä artikkelia enkeli osoittaa, että ahdistus, johon hän viittaa, on ainutlaatuinen. Ainutlaatuinen tarkoittaa ainutlaatuista; tietty tapahtuma tai tapahtuma, ei yleisen suuren ahdistuksen tai ahdistuksen ilmaisu. Kuinka yksi ainoa ahdistus voi olla myös toissijainen tai antitypinen ahdistus? Määritelmän mukaan sen on pysyttävä omana.

Jotkut saattavat miettiä, onko olemassa yhtäläisyyksiä, koska Jeesuksen sanat viittaavat siihen kaikkien aikojen pahimpana ahdistuksena ja sellaisena, jota ei koskaan enää esiinny. He päättelevät, että Jerusalemin tuhoaminen, niin paha kuin se olikin, ei ole kaikkien aikojen pahinta ahdistusta. Tällaisen päättelyn ongelma on, että siinä jätetään huomiotta Jeesuksen sanojen konteksti, joka on suunnattu hyvin selvästi siihen, mitä pian tapahtuu Jerusalemin kaupunkiin. Tähän asiayhteyteen sisältyy varoituksia, kuten "anna Juudeassa olevien ihmisten sitten alkaa paeta vuorille" (jae 16) ja "jatka rukoilemista, ettet pakeneesi ei tapahtuisi talvella eikä sapattina" (jae 20). "Juudea"? "Sapattipäivä"? Nämä kaikki ovat termejä, jotka koskevat vain juutalaisia ​​Kristuksen aikana.

Markin tili kertoo paljolti samaa, mutta Luukas poistaa kaikki epäilyt Jeesuksen olemassaolosta vain viitaten Jerusalemiin.

”Kuitenkin kun näet Jerusalem leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, sitten tiedä, että hänen autio on lähestynyt. Sitten antakaa Juudeassa asuvien pakenemaan vuorille, antakaa heidän keskellä lomansa, äläkä maaseudun asukkaiden mennä hänen sisään, koska nämä ovat päivät oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi, jotta kaikki kirjoitetut asiat täyttyisivät. Voi raskaana oleville ja imettäville noille päiville! Sillä tulee olemaan suuri tuska maassa ja viha tätä kansaa vastaan.” (Lu 21: 20-23)

Maa, johon Jeesus viittaa, on Juudea, jonka pääkaupunki on Jerusalem; ihmiset ovat juutalaisia. Jeesus viittaa tässä suurimpaan ahdistukseen, jota Israelin kansa on koskaan kokenut ja kokisi.

Kaiken tämän perusteella miksi kukaan luulee olevan toissijainen, antityyppinen tai tärkeä toteutus? Sanooko jokin näistä kolmesta tilistä, että meidän pitäisi etsiä tämän suuren ahdistuksen tai suuren ahdistuksen toissijainen toteutuminen? Hallintoelimen mukaan meidän ei pitäisi enää etsiä Raamatusta tyypillisiä / antityyppisiä tai ensisijaisia ​​/ toissijaisia ​​toteutuksia, elleivät Raamatut itse yksilöi niitä selvästi. David Splane itse sanoo, että niin toimittaminen menisi kirjoitettua pidemmälle. (Laitan viittauksen kyseisiin tietoihin tämän videon kuvaukseen.)

Jotkut teistä eivät ehkä ole tyytyväisiä ajatukseen siitä, että Matteuksen 24:21 on vain yksi ensimmäisen vuosisadan täyttymys. Saatat ajatella: ”Kuinka se ei voinut koskea tulevaisuutta, koska Jerusalemissa tapahtunut ahdistus ei ollut kaikkien aikojen pahin? Se ei ollut edes pahin ahdistus juutalaisten kohdalla. Entä esimerkiksi holokausti? "

Täältä tulee nöyryys. Mikä on tärkeämpää, ihmisten tulkinta tai mitä Jeesus todella sanoi? Koska Jeesuksen sanat koskevat selvästi Jerusalemia, meidän on ymmärrettävä ne siinä yhteydessä. Meidän on pidettävä mielessä, että nämä sanat puhuttiin kulttuurikontekstissa, joka poikkesi hyvin omasta. Jotkut ihmiset katsovat Raamattua hyvin kirjaimellisesti tai ehdottomasti. He eivät halua hyväksyä minkään Raamatun subjektiivista ymmärtämistä. Siksi he ajattelevat, että koska Jeesus sanoi sen olevan kaikkien aikojen suurin ahdistus, niin kirjaimellisesti tai ehdottomasti sen oli oltava kaikkien aikojen suurin ahdistus. Mutta juutalaiset eivät ajattele ehdottomasti, eikä meidän pitäisi myöskään. Meidän on oltava hyvin varovaisia ​​ylläpitääksemme eksegeetistä lähestymistapaa raamatuntutkimukseen emmekä pakota ennakkoluuloja Raamattuun.

Elämässä on hyvin vähän absoluuttista. On olemassa sellainen asia kuin suhteellinen tai subjektiivinen totuus. Jeesus puhui täällä totuuksia, jotka olivat suhteellisia hänen kuuntelijoidensa kulttuuriin. Esimerkiksi Israelin kansa oli ainoa kansa, joka kantoi Jumalan nimeä. Se oli ainoa kansa, jonka hän oli valinnut koko maasta. Se oli ainoa, jonka kanssa hän oli tehnyt liiton. Muut kansat voisivat tulla ja mennä, mutta Israel pääkaupungillaan Jerusalemissa oli erityinen, ainutlaatuinen. Kuinka se voisi koskaan päättyä? Mikä katastrofi olisi ollut juutalaisen mielessä; pahin mahdollinen tuho.

Toki, babylonialaiset ja hengissä olleet pakolaiset olivat tuhottaneet kaupungin temppelillään vuonna 588 eKr., Mutta kansakunta ei loppunut siihen aikaan. Heidät palautettiin maahansa, he rakensivat kaupunginsa uudelleen temppelillään. Todellinen palvonta selvisi Aaronin pappeuden säilymisen ja kaikkien lakien pitämisen kanssa. Sukututkimusrekisterit, jotka jäljittävät jokaisen israelilaisen suvun aina Aadamiin asti, säilyivät myös. Kansakunta, joka teki liiton Jumalan kanssa, jatkui ennallaan.

Kaikki tämä menetettiin, kun roomalaiset tulivat 70 eKr. Juutalaiset menettivät kaupunkinsa, temppelinsä, kansallisen identiteettinsä, Aaronin pappeuden, geneettisen sukututkimuksen ja mikä tärkeintä, liitosuhteensa Jumalaan hänen ainoana valittuna kansakuntana.

Jeesuksen sanat toteutettiin siis täysin. Tätä ei yksinkertaisesti ole mitään syytä pitää jonkin toissijaisen tai antityyppisen toteutumisen perustana.

Tästä seuraa, että Ilmestyskirja 7:14: n suuren ahdistuksen on oltava yksin erillisenä kokonaisuutena. Onko tuo ahdistus viimeinen koe, kuten kirkot opettavat? Onko se jotain tulevaisuudessa, josta meidän pitäisi olla huolissamme? Onko se edes yksi tapahtuma?

Emme aio määrätä omaa lemmikkitulkkaustamme tähän. Emme yritä hallita ihmisiä perusteettoman pelon avulla. Sen sijaan teemme mitä teemme aina, katsomme asiayhteyttä, joka kuuluu seuraavasti:

”Tämän jälkeen näin ja katsoin! suuri joukko, jota kukaan ei pystynyt lukemaan, kaikista kansakunnista ja heimoista, kansoista ja kielistä, seisoen valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä, pukeutuneina valkoisiin kaapuihin; ja heidän käsissään oli kämmen oksat. Ja he huusivat jatkuvasti kovalla äänellä sanoen: "Pelastuksen olemme velkaa valtaistuimella istuvalle Jumalallemme ja Karitsalle." Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen ympärillä, vanhimmat ja neljä elävää olentoa, ja he laskivat kasvot valtaistuimen eteen ja palvoivat Jumalaa sanoen: ”Aamen! Olkoon kiitos ja kunnia, viisaus ja kiitospäivä ja kunnia, voima ja voima meidän Jumalallemme ikuisesti. Aamen.” Yksi vanhimmista sanoi vastauksena minulle: "Valkoisiin kaapuihin pukeutuneet, keitä he ovat ja mistä he ovat kotoisin?" Joten heti sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat niitä, jotka tulevat suuresta ahdistuksesta, ja he ovat pesneet kylpytakit ja tehneet niistä valkoisia Karitsan veressä. Siksi he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja tekevät hänelle pyhää palvelua päivin ja öin temppelissään; ja valtaistuimella istuva levittää telttansa heidän päällensä. " (Ilm. 7: 9-15 NWT)

Edellisessä Preterismia käsittelevässä videossamme totesimme, että sekä nykyajan todistajien ulkoiset todisteet että itse kirjan sisäiset todisteet verrattuna historiallisiin tietoihin osoittavat, että kirjoitusaika oli ensimmäisen vuosisadan loppupuolella, hyvinkin Jerusalemin tuhon jälkeen. . Siksi etsimme täyttymystä, joka ei pääty ensimmäisellä vuosisadalla.

Tarkastellaan tämän vision yksittäisiä osia:

 1. Ihmiset kaikista maista;
 2. Huutamalla he ovat pelastuksensa velkaa Jumalalle ja Jeesukselle;
 3. Pidä kämmen oksat;
 4. Seisoo valtaistuimen edessä;
 5. Pukeutuneena valkoisiin kaapuihin, jotka on pesty Karitsan veressä;
 6. Tulossa ulos suuresta ahdingosta;
 7. Palvelun tarjoaminen Jumalan temppelissä;
 8. Ja Jumala levitti telttansa heidän päällensä.

Kuinka John olisi ymmärtänyt näkemänsä?

Johnille "ihmiset kaikista kansoista" tarkoittaisi ei-juutalaisia. Juutalaiselle maan päällä oli vain kahdenlaisia ​​ihmisiä. Juutalaiset ja kaikki muut. Joten hän on täällä näkemässä pelastettuja pakanoita.

Nämä olisivat Johanneksen 10:16 ”muut lampaat”, mutta eivät ”muut lampaat”, kuten Jehovan todistajat kuvaavat. Todistajat uskovat, että muut lampaat selviävät asiainjärjestelmän päättymisestä uuteen maailmaan, mutta elävät edelleen epätäydellisenä syntisinä odottaen Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden päättymistä saavuttaakseen oikeutetun aseman Jumalan edessä. JW: n muut lampaat eivät saa nauttia leipää ja viiniä, jotka edustavat Karitsan hengenpelastavaa lihaa ja verta. Tämän kieltäytymisen seurauksena he eivät voi solmia uuden liiton suhdetta Isään Jeesuksen välittäjänä. Itse asiassa heillä ei ole välittäjää. He eivät myöskään ole Jumalan lapsia, mutta heidät lasketaan vain hänen ystäviään.

Kaiken tämän takia niitä ei tuskin voida kuvitella käyttävän valkoisia kylpytakit, jotka on pesty karitsan veressä.

Mikä on valkoisten kylpytakkien merkitys? Ne mainitaan vain yhdessä paikassa Ilmestyskirjassa.

”Kun hän avasi viidennen sinetin, näin alttarin alla teurastettujen sielut Jumalan sanan ja heidän antamansa todistuksen takia. He huusivat kovalla äänellä ja sanoivat: "Siihen saakka, ylväs, Herra, pyhä ja totta, pidätkö tuomitsemasta ja kostamasta vertamme niille, jotka asuvat maan päällä?" Ja jokaiselle heistä annettiin valkoinen kaapu, ja heitä käskettiin levätä vähän aikaa pidempään, kunnes joukko orjatovereita ja veljiä oli täynnä, jotka olivat tapettavana sellaisena kuin he olivat. " (Re 6: 9-11)

Nämä jakeet viittaavat Jumalan voideltuihin lapsiin, jotka ovat marttyyreja todistuksensa vuoksi Herrasta. Molempien kertomusten perusteella näyttää siltä, ​​että valkoiset viitta merkitsevät heidän hyväksyttyä asemaansa Jumalan edessä. Ne ovat oikeutettuja ikuiseen elämään Jumalan armosta.

Palmuoksien merkityksen osalta ainoa toinen viite löytyy Johanneksen 12:12, 13, jossa väkijoukko ylistää Jeesusta, joka tulee Jumalan nimessä Israelin kuninkaaksi. Suuri joukko tunnistaa Jeesuksen kuninkaakseen.

Suuren joukon sijainti antaa lisää todisteita siitä, että emme puhu jostakin maallisesta syntisten luokasta, jotka odottavat mahdollisuutensa elämään Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden loppuun mennessä. Suuri väkijoukko ei vain seiso taivaassa olevan Jumalan valtaistuimen edessä, vaan hänet kuvataan "suorittavan hänelle pyhää palvelusta päivin ja öin temppelissään". Kreikan sana, joka käännetään täällä "temppeli", on Naos.  Vahvan vastaavuuden mukaan tätä käytetään osoittamaan "temppeli, pyhäkkö, se temppelin osa, jossa Jumala itse asuu". Toisin sanoen temppelin osa, johon vain ylipapin sallittiin mennä. Vaikka laajennamme sitä viittaamaan sekä pyhään että pyhimpään, puhumme silti pappeuden yksinoikeudesta. Ainoastaan ​​valitut, Jumalan lapset, saavat etuoikeuden palvella Kristuksen kanssa sekä kuninkaina että pappeina.

"Ja sinä olet tehnyt heistä valtakunnan ja papit meidän Jumalallemme, ja he hallitsevat maan päällä." (Ilm. 5:10 ESV)

(Muuten, en käyttänyt Uuden maailman käännöstä kyseiseen tarjoukseen, koska ilmeisesti puolueellisuus on saanut kääntäjät käyttämään "yli" kreikkaksi EPI mikä todella tarkoittaa "päällä" tai "päällä" Strongin vastaavuuden perusteella. Tämä osoittaa, että nämä papit ovat läsnä maan päällä kansojen parantamiseksi - Ilmestys 22: 1--5.)

Nyt kun ymmärrämme, että Jumalan lapset tulevat suuresta ahdistuksesta, olemme valmiimpia ymmärtämään, mihin se viittaa. Aloitetaan sanalla kreikka, thlipsis, joka Strongin mukaan tarkoittaa "vainoa, kärsimystä, ahdistusta, ahdistusta". Huomaat, että se ei tarkoita tuhoamista.

Sanahaku JW Library -ohjelmassa listaa 48 ahdistuksen esiintymistä sekä yksikkö- että monikkomuodossa. Skannaus kaikkialla kristillisissä kirjoituksissa osoittaa, että sanaa sovelletaan melkein poikkeuksetta kristittyihin ja että asiayhteydessä on vainoa, tuskaa, ahdistusta, koettelemuksia ja koetuksia. Itse asiassa käy ilmi, että ahdistus on keino, jolla kristityt todistetaan ja puhdistetaan. Esimerkiksi:

”Sillä vaikka ahdistus on hetkellinen ja kevyt, se tuottaa meille kunnian, joka on yhä enemmän ylittävä paino ja ikuinen; samalla kun pidämme silmämme, ei nähtyjen asioiden, vaan näkymättömien asioiden suhteen. Sillä nähneet asiat ovat väliaikaisia, mutta näkymättömät asiat ovat ikuisia. " (2. Kor. 4:17, 18)

Kristuksen seurakunnan 'vaino, ahdistus, ahdistus ja ahdistus' alkoi pian hänen kuolemansa jälkeen ja on jatkunut siitä lähtien. Se ei ole koskaan vähentynyt. Vasta kestämällä ahdistuksen ja tulemalla toiselle puolelle koskemattomuutensa ehjänä, hän saa Jumalan hyväksynnän valkoisen viitan.

Viimeisten kahden tuhannen vuoden ajan kristitty yhteisö on kestänyt loputonta ahdistusta ja koetusta heidän pelastuksestaan. Keskiajalla vain katolinen kirkko vainosi ja tappoi valitut todistuksensa totuudesta. Uskonpuhdistuksen aikana syntyi monia uusia kristillisiä kirkkokuntia, jotka ottivat katolisen kirkon vaipan vainoamalla myös Kristuksen todellisia opetuslapsia. Olemme viime aikoina nähneet, kuinka Jehovan todistajat rakastavat huutaa pahaa ja väittää, että vainot, joita he itse pelkäävät ja vainovat, väittävät, että heitä vainotaan.

Tätä kutsutaan "projektioksi". Synnin heijastaminen uhreilleen

Tämä vältteleminen on vain yksi pieni osa ahdistuksesta, jonka kristityt ovat kokeneet järjestäytyneen uskonnon käsissä kautta aikojen.

Tässä on ongelma: Jos yritämme rajoittaa suuren ahdistuksen soveltamisen pieneen ajanjaksoon, kuten maailman loppuun liittyvien tapahtumien edustama, niin mitä kaikki kristityt, jotka kuolivat Kristuksen ajasta lähtien ? Ehdotammeko, että ne, jotka sattuvat elämään Jeesuksen läsnäolon ilmentymässä, ovat erilaisia ​​kuin kaikki muut kristityt? Että ne ovat jollain tavoin erityisiä ja että heidän on saatava poikkeuksellinen testaus, jota muut eivät tarvitse?

Kaikkien kristittyjen, alkuperäisistä kahdestatoista apostolista aina meidän päiväämme asti, täytyy olla koeteltu ja testattu. Meidän kaikkien on mentävä läpi prosessin, jossa Herramme tapaan opimme tottelevaisuuden ja meistä tehdään täydellisiä - siinä mielessä, että olemme täydellisiä. Puhuessaan Jeesuksesta heprealaiset lukevat:

”Vaikka hän oli poika, hän oppi kuuliaisuuden asioista, joita kärsi. Ja kun hänestä oli tehty täydellinen, hänestä tuli vastuussa iankaikkisesta pelastuksesta kaikille häntä totteleville. . .” (Hepr. 5: 8, 9)

Emme tietenkään ole kaikki samanlaisia, joten tämä prosessi vaihtelee henkilöstä toiseen. Jumala tietää, millainen testaus hyödyttää meitä kaikkia erikseen. Asia on, että jokaisen meistä on seurattava Herramme jälkiä.

"Ja kuka ei hyväksy kidutuksen vaakaansa ja seuraa minua, se ei ole minun arvonani." (Matt. 10:38)

Haluatko mieluummin "kidutuspanoksen" kuin "ristin", tässä on asian vieressä. Todellinen asia on, mitä se edustaa. Kun Jeesus sanoi tämän, hän puhui juutalaisille, jotka ymmärsivät, että naulaus vaarnaan tai ristiin oli häpeällisin tapa kuolla. Sinulta erotettiin ensin kaikki tavarasi. Perheesi ja ystäväsi käänsivät selkänsä sinulle. Sinulta jopa riisuttiin päällysvaatteet ja paratiisittiin julkisesti puoliksi alasti samalla kun pakotettiin kantamaan kidutuksen ja kuoleman välineitä.

Heprealaisten 12: 2 sanoo, että Jeesus halveksi ristin häpeä.

Jotain halveksiminen tarkoittaa kauhistumista siihen pisteeseen asti, että sillä on sinulle negatiivinen arvo. Se merkitsee sinulle vähemmän kuin ei mitään. Sen pitäisi nousta arvonsa vain päästäkseen tasolle, joka ei merkitse mitään sinulle. Jos haluamme miellyttää Herraamme, meidän on oltava valmiita luopumaan kaikesta arvokkaasta, jos sitä pyydetään tekemään niin. Paavali katsoi kaikkea kunniaa, kiitosta, rikkautta ja asemaa, jonka hän olisi voinut saavuttaa etuoikeutettuna fariseuksena, ja piti sitä vain niin paljon roskana (Filippiläisille 3: 8). Mitä mieltä olet roskista? Kaipaatko sitä?

Kristityt ovat kärsineet ahdistuksesta viimeiset 2,000 vuotta. Mutta voimmeko perustellusti väittää, että Ilmestyksen 7:14 suuri ahdistus kattaa niin pitkän ajan? Miksi ei? Onko aikarajoituksia sille, kuinka kauan ahdistus voi kestää, josta emme ole tietoisia? Pitäisikö meidän itse asiassa rajoittaa suuri ahdistus vain viimeisiin 2,000 vuoteen?

Katsotaanpa koko kuvaa. Ihmiskunta on kärsinyt reilusti yli kuusi tuhatta vuotta. Alusta lähtien Jehova aikoi tarjota siemenen ihmisperheen pelastukselle. Tuo siemen koostuu Kristuksesta yhdessä Jumalan lasten kanssa. Onko koko ihmiskunnan historiassa ollut jotain tärkeämpää kuin tuon siemenen muodostuminen? Voiko jokin prosessi, kehitys, projekti tai suunnitelma ylittää Jumalan tarkoituksen koota ja hioa ihmiskunnan yksilöitä tehtäväksi sovittaa ihmiskunta takaisin Jumalan perheeseen? Tuohon prosessiin, kuten olemme juuri nähneet, kuuluu jokaisen läpikäynti ahdistuksen ajan testattavaksi ja puhdistettavaksi keinoksi - ravinteiden karsimiseksi ja vehnän keräämiseksi. Ettekö viittaisi tuohon yksinkertaisuuteen tarkalla artikkelilla "the"? Ja etkö tunnistaisi sitä tarkemmin erottuvalla adjektiivilla ”great”. Vai onko olemassa suurempi ahdistuksen tai testauksen jakso kuin tämä?

Tämän ymmärryksen mukaan ”suuren ahdistuksen” on ulotuttava koko ihmiskunnan historiaan. Uskollisesta Abelista aina Jumalan viimeiseen lapseen asti. Jeesus ennusti tämän sanoessaan:

"Mutta minä sanon teille, että monet itäosista ja länsimaista tulevat lepäämään pöydän ääressä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa taivaan valtakunnassa ..." (Matt. 8:11)

Itä- ja länsipuolelta tulevien tulee viitata pakanoihin, jotka lepäävät Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin - juutalaisten kansakunnan esi-isien - kanssa pöydässä Jeesuksen kanssa taivaan valtakunnassa.

Tästä näyttää ilmeiseltä, että enkeli laajentaa Jeesuksen sanoja, kun hän sanoo Johannes, että suuri joukko pakanoita, joita kukaan ei voi lukea, tulee myös suuresta ahdistuksesta palvellakseen taivasten valtakunnassa. Joten suuri joukko ei ole ainoa, joka tulee suuresta ahdistuksesta. On selvää, että juutalaisia ​​kristittyjä ja uskollisia miehiä esikristillisistä ajoista lähtien kokeiltiin ja testattiin; mutta Johanneksen näyssä enkeli viittaa vain suuren joukon pakanain koettelemuksiin.

Jeesus sanoi, että totuuden tunteminen vapauttaa meidät. Ajattele, kuinka papit ovat käyttäneet Ilmestyskirjan 7:14 väärinkäyttöön herättämään pelkoa parvessa hallitakseen paremmin muita kristittyjä. Paavali sanoi:

”Tiedän, että poistumiseni jälkeen ahdistavat sudet tulevat sinut sisään enkä hoita laumaa hellästi. . .” (Ac 20:29)

Kuinka moni kristitty on koko ajan elännyt pelossa tulevaisuudesta miettimällä kauhistuttavaa koetusta uskostaan ​​jossakin maapallon laajuisessa katastrofissa. Mikä pahentaa asiaa, tämä väärä opetus ohjaa kaikkien huomion todellisesta koetuksesta, joka on jatkuva päivittäinen ahdistuksemme oman ristimme kantamisesta, kun pyrimme elämään tosi kristityn elämää nöyryydessä ja uskossa.

Häpeä niille, jotka luulevat johtavan Jumalan parvi ja käyttävät väärin Raamattua niin, että herravat sen muiden kristittyjensä edelle.

"Mutta jos sen pahan orjan pitäisi sanoa sydämessään:" Minun mestarini viivästyy ", ja hänen pitäisi alkaa lyödä toisia orjaansa ja syödä ja juoda vahvistettujen juoppojen kanssa, tämän orjan mestari tulee päivänä, jona hän ei odota tunnissaan, että hän ei tiedä, ja rankaisee häntä erittäin vakavasti ja määrää hänelle tekopyhiä. Siellä [hänen] itku ja [hänen] hampaansa kiristys tulevat olemaan. " (Matt. 24: 48-51)

Kyllä, häpeä heille. Mutta myös häpeä meille, jos jatkamme heidän temppuja ja petoksia.

Kristus on vapauttanut meidät! Hyväksykäämme tuo vapaus älkäämme palatko ihmisten orjiksi.

Jos arvostat tekemäämme työtä ja haluat pitää meidät liikkeellä ja laajentaa, tämän videon kuvauksessa on linkki, jonka avulla voit auttaa. Voit myös auttaa meitä jakamalla tämän videon ystävien kanssa.

Voit jättää kommentin alle tai, jos sinulla on tarve suojata yksityisyyttäsi, voit ottaa minuun yhteyttä osoitteessa meleti.vivlon@gmail.com.

Kiitos ajastasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  15
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x