Matteuksen evankeliumin 24 osan 8 tutkiminen: Linchpin-veto vuoden 1914 opista

by | Huhtikuu 18, 2020 | 1914, Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 8 kommentit

Hei ja tervetuloa Matteuksen 8 keskustelumme osaan 24. Tähän asti tässä videosarjassa olemme nähneet, että kaikella, mitä Jeesus ennusti, oli täyttymys ensimmäisellä vuosisadalla. Jehovan todistajat olisivat kuitenkin eri mieltä tästä arvioinnista. Itse asiassa he keskittyvät yhteen lauseeseen, jonka Jeesus lausuu tukeakseen uskoaan siihen, että profetialla on merkittävä nykyajan täyttyminen. Se on lause, joka löytyy vain Luukkaan tilistä. Sekä Matthew että Mark eivät pysty tallentamaan sitä, eikä sitä löydy mistään muualta Raamatusta.

Yksi lause, joka on heidän opinsa vuoden 1914 Kristuksen näkymättömästä läsnäolosta perusta. Kuinka tärkeä heidän tulkintansa tästä yhdestä lauseesta on? Kuinka tärkeitä pyörät ovat autollesi?

Saanen sanoa näin: Tiedätkö mikä nastanaru on? Nippu on pieni metallikappale, joka kulkee ajoneuvon akselin reiän, kuten vaunun tai vaunun, läpi. Se estää pyörät irtoamasta. Tässä on kuva, joka osoittaa, kuinka nastaa toimii.

Sanon, että kyseinen lause tai jae on kuin sidos; näennäisesti merkityksetön, mutta se on ainoa asia, joka pitää pyörää irti. Jos hallintoelimen tämän jakeen antama tulkinta on väärä, heidän uskonnollisen vakaumuksensa pyörät putoavat. Heidän vaununsa jauhaa pysähtymään. Perusta heidän uskolleen siitä, että he ovat Jumalan valittuja, lakkaa olemasta.

En pidä sinua enää jännityksessä. Puhun Luukkaan 21:24: sta, joka kuuluu:

Ja he putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansoihin; ja kansakunnat polkevat Jerusalemin, kunnes kansakuntien nimetyt ajat täyttyvät.”(Luuk. 21:24 NWT)

Saatat ajatella, että liioittelen. Kuinka koko uskonto voisi riippua tämän yhden jakeen tulkinnasta?

Saanen vastata kysymällä sinulta seuraavaa: Kuinka tärkeä vuosi 1914 on Jehovan todistajille?

Paras tapa vastata tähän on miettiä, mitä tapahtuisi, jos ottaisit sen pois. Jos Jeesus ei"Tulevat näkymättömästi vuonna 1914 istumaan Daavidin valtaistuimella taivaan valtakunnassa, joten ei ole syytä väittää, että viimeiset päivät alkoivat sinä vuonna. Päällekkäiselle sukupolven vakaumukselle ei ole myöskään perustaa, koska se riippuu siitä, että sukupolven ensimmäinen osa on elossa vuonna 1914. Mutta se"s paljon enemmän. Todistajat uskovat, että Jeesus aloitti kristillisyystarkastuksensa vuonna 1914, ja vuoteen 1919 mennessä hän oli päätellyt, että kaikki muut uskonnot olivat vääriä ja että vain Raamatun opiskelijat, joista tuli myöhemmin tunnetuksi Jehova"s Todistajat saivat jumalallisen hyväksynnän. Seurauksena on, että hän nimitti hallintoelimen uskolliseksi ja huomaamatta orjakseen vuonna 1919, ja he ovat siitä lähtien olleet Jumalan ainoa viestintäkanava kristittyille.

Kaikki tämä katoaa, jos vuosi 1914 osoittautuu vääräksi oppiksi. Toteamme tässä, että koko vuoden 1914 oppi riippuu Luukkaan 21:24 erityisestä tulkinnasta. Jos tämä tulkinta on väärä, oppi on väärä ja jos oppi on väärä, Jehovan todistajilla ei ole mitään perustetta väittää olevansa Jumalan ainoa todellinen organisaatio maan päällä. Kolhi yksi domino yli ja ne kaikki putoavat.

Todistajista tulee vain yksi ryhmä hyvää tarkoittavia, mutta väärinkäyttäjiä, jotka seuraavat miehiä mieluummin kuin Jumalaa. (Matt. 15: 9)

Selittääkseen, miksi Luukkaan 21:24 on niin kriittinen, meidän on ymmärrettävä jotakin laskelmasta, jota käytettiin vuoteen 1914. Tätä varten meidän on mentävä Danielin 4. lukuan, jossa luemme Nebukadnessarin unelman suuresta puusta, joka kaadettiin ja jonka kanto sidottiin seitsemän kertaa. Daniel tulkitsi tämän unen symboleja ja ennusti, että kuningas Nebukadnessar hulluisi ja menettäisi valtaistuimensa seitsemän kertaa, mutta sitten ajan myötä hänen mielenterveytensä ja valtaistuimensa palautettiin hänelle. Oppitunti? Kukaan ihminen ei voi hallita muutoin kuin Jumalan luvalla. Tai kuten NIV Bible sanoo:

"Korkein on suvereeni kaikki maan valtakunnat ja antaa ne kenelle tahansa." (Daniel 4:32)

Todistajat uskovat kuitenkin, että Nebukadnessarille tapahtunut ennustaa jotain suurempaa. Heidän mielestään se tarjoaa meille tavan laskea, milloin Jeesus palaisi kuninkaana. Tietenkin Jeesus sanoi, että ”kukaan ei tiedä päivää eikä tuntia”. Hän sanoi myös, että 'hän palaisi kerrallaan, jolloin heidän mielestään ei ollut.' Mutta älkäämme 'lelu Jeesuksen sanoilla', kun meillä on tämä hieno matematiikka opastaa meitä. (Matteus 24:42, 44; w68 8/15 s.500--501 par. 35--36)

(Katso yksityiskohtainen selitys vuoden 1914 opista, katso kirja, Jumalan valtakunta on lähestynyt chap. 14 s. 257)

Heti pois lepakosta, kohtaamme ongelman. Voit sanoa, että se, mitä Nebukadnessarille tapahtui, ennustaa suuremman täyttymyksen, on luoda sellainen, jota kutsutaan tyypilliseksi / antityyppiseksi täyttymykseksi. Kirja Jumalan valtakunta on lähestynyt toteaa ”tällä unelmalla oli tyypillinen toteutuminen Nebukadnetsarille, kun hän oli vihainen seitsemän kirjaimellista "kertaa" (vuotta) ja pureskeli ruohoa kuin härkä kentällä. "

Tietysti sitä suurempaa täyttymistä, johon liittyy Jeesuksen väitetty valtaistuin vuodelta 1914, kutsutaan antityyppiseksi täyttymykseksi. Ongelmana on, että todistajien johtajuus hylkäsi äskettäin antityypit tai toissijaiset toteutumiset "ylittäviksi kirjoitettua". Pohjimmiltaan ne ovat ristiriidassa oman vuoden 1914 lähteen kanssa.

Vilpittömät Jehovan todistajat ovat kirjoittaneet hallintoelimelle ja kysyneet, merkitseekö tämä uusi valo sitä, että vuosi 1914 ei voi enää olla totta, koska se riippuu antityyppisestä täyttymyksestä. Vastauksena järjestö yrittää kiertää tämän "uuden valon" epämukavan seurauksen väittämällä, että vuosi 1914 ei ole ollenkaan antityyppi, vaan vain toissijainen täyttyminen.

Kyllä. Se on täysin järkevää. Ne eivät ole lainkaan sama asia. Toissijainen täyttyminen on, kun jotain, joka tapahtui menneisyydessä, edustaa jotain, joka tapahtuu uudelleen tulevaisuudessa; kun taas antitypicalinen täyttyminen on se, että jotain, joka tapahtui menneisyydessä, edustaa jotain, joka tapahtuu uudelleen tulevaisuudessa. Ero on ilmeinen kenellekään.

Mutta annetaan heille se. Anna heidän leikkiä sanoilla. Sillä ei ole merkitystä, kun olemme läpi Luukkaan 21:24. Se on sidontatappi, ja aiomme vetää sen ulos ja katsella pyörien putoamista.

Päästäksemme sinne tarvitsemme pienen kontekstin.

Ennen kuin Charles Taze Russell syntyi, adventisti nimeltä William Miller oletti, että Nebukadnessarin unesta seitsemän kertaa edustivat seitsemää profeetallista vuotta, joista kukin oli 360 päivää. Ottaen huomioon päivän kaavan vuodeksi, hän lisäsi ne saadakseen 2,520 vuoden ajanjakson. Aikaväli on kuitenkin hyödytön keino mitata kaiken pituus, ellei sinulla ole lähtöpistettä, päivämäärää, josta voit laskea. Hän tuli 677 eaa. Vuonna, jolloin hän uskoi assyrialaisten vangitsevan Juudan kuninkaan Manassen. Kysymys kuuluu, miksi? Miksi kaikki päivämäärät voidaan ottaa Israelin historiasta?

Palaamme takaisin siihen.

Hänen laskelmansa veivät hänet vuoteen 1843/44, kun Kristus palaisi. Tietenkin me kaikki tiedämme, että Kristus ei velvoittanut köyhää Milleria ja hänen seuraajansa pettymään pettymyksinä. Toinen adventisti, Nelson Barbour, aloitti 2,520 vuoden laskelman, mutta muutti alkuvuodeksi 606 eaa., Vuodeksi, jonka hän uskoi Jerusalemin tuhoutuneen. Jälleen, miksi hänen mielestään tuo tapahtuma oli profeetallisesti merkittävä? Joka tapauksessa pienellä numeerisella voimistelulla hän keksi vuoden 1914 suureksi ahdistukseksi, mutta asetti Kristuksen läsnäolon 40 vuotta aikaisemmin vuonna 1874. Jälleen Kristus ei velvoitettu ilmestymällä sinä vuonna, mutta ei huolta. Barbour oli tarkempi kuin Miller. Hän yksinkertaisesti muutti ennusteensa näkyvästä paluusta näkymättömäksi.

Nelson Barbour sai Charles Taze Russellin innostumaan Raamatun kronologiasta. Päivämäärä 1914 oli Russellin ja seuraajiensa suuren ahdistuksen aloitusvuosi vuoteen 1969, jolloin Nathan Knorrin ja Fred Franzin johto hylkäsi sen tulevaisuuteen. Todistajat uskoivat edelleen, että vuosi 1874 oli Kristuksen näkymättömän läsnäolon alku tuomar Rutherfordin presidenttikuntaan asti, jolloin se siirrettiin vuoteen 1914.

Mutta kaikki tämä - kaikki tämä - riippuu alkuvuodesta 607 eaa. Koska jos et voi mitata 2,520 vuotta aloitusvuodesta, et pääse vuoden 1914 päättymispäivään?

Mikä pyhien kirjoitusten perusteet William Millerillä, Nelson Barbourilla ja Charles Taze Russellilla oli alkuvuosilleen? Kaikki he käyttivät Luukkaan 21:24.

Voit nähdä, miksi me kutsumme sitä linchpin-pyhiksi kirjoituksiksi. Ilman sitä ei ole mitään tapaa vahvistaa laskennan alkamisvuotta. Ei alkavaa vuotta, ei loppuvuotta. Ei loppuvuotta, ei vuotta 1914. Ei vuotta 1914, ei Jehovan todistajia Jumalan valittuna kansana.

Jos et pysty määrittämään vuotta, josta laskelma suoritetaan, koko asiasta tulee suuri iso satu, ja siinä hyvin tumma.

Älkäämme kuitenkaan siirtykö päätelmiin. Katsotaanpa kovasti, kuinka organisaatio käyttää Luukkaan 21:24: tä vuoden 1914 laskelmissaan selvittääkseen, onko heidän tulkinnallaan pätevyyttä.

Avainlause on (alkaen Uusi maailman käännös): ”Kansakunnat polkevat Jerusalemin asti valtioiden nimetyt ajat ovat täyttyneet. ”

- King James Version sanoo tämän: "Jerusalem on katettu pakanoista, kunnes pakanain ajat täyttyvät."

- Hyvien uutisten käännös antaa meille: "pakanat polkevat Jerusalemin yli, kunnes heidän aikansa on loppu."

- Kansainvälinen vakioversio on: "Epäuskoiset polkevat Jerusalemin, kunnes uskottomien ajat täyttyvät."

Saatat ihmetellä, kuinka ihmeessä he saavat alkuvuoden laskelmilleen siitä? No, se vaatii melko luovaa jiggery-pokeria. Tarkkailla:

Jehovan todistajien teologia postuloi sitä, kun Jeesus sanoi Jerusalem, hän ei oikeastaan ​​tarkoittanut kirjaimellista kaupunkia asiayhteydestä huolimatta. Ei, ei, ei, typerää. Hän esitteli metaforan. Mutta enemmän kuin. Tämän oli tarkoitus olla metafora, joka piilotettiin hänen apostoleiltaan ja kaikilta opetuslapsilta; todellakin, kaikista kristityistä kautta aikojen, kunnes tulivat Jehovan todistajat, joille metaforan todellinen tarkoitus paljastettaisiin. Mitä todistajien mukaan Jeesus tarkoitti ”Jerusalemilla”?

"Se oli Daavidin valtakunnan palauttaminen, joka oli aiemmin pysynyt heilahtelijana Jerusalemissa, mutta jonka Nebukadnessar, Babylonin kuningas, kukisti vuonna 607 eaa. Joten vuosi 1914 jKr oli päinvastainen kuin vuonna 607 eaa. Nyt taas kerran Daavidin jälkeläinen hallitsi. " (Jumalan valtakunta on lähestynyt, kappa. 14 s. 259 par. 7)

Trampoinnissa he opettavat:

”Se tarkoitti yhteensä 2,520 7 vuotta (360 × XNUMX vuotta). Siihen kauan pakanalliset maat hallitsivat koko maata. Koko sen ajan heillä oli poltettiin Jumalan messiaanisen valtakunnan oikealla puolella maailman hallitsemiseksi. "(Jumalan valtakunta on lähestynyt, kappa. 14 s. 260 par. 8)

Siksi pakanoiden ajat viittaa ajanjaksoon, joka on 2,520 vuotta pitkä ja joka alkoi vuonna 607 eaa., kun Nebukadnessar tallasi Jumalan oikeuden käyttää maailmanvaltaa, ja päättyi vuonna 1914, kun Jumala otti takaisin tämän oikeuden. Tietenkin kuka tahansa pystyy havaitsemaan vuonna 1914. tapahtuneet laajamittaiset muutokset maailmassa. Ennen sitä vuotta kansakunnat “polkivat Jumalan messiaanisen valtakunnan oikeutta harjoittaa maailmanvaltaa”. Mutta siitä vuodesta lähtien on tullut selväksi, että kansakunnat eivät enää kykene tallelemaan messiaanisen valtakunnan oikeutta harjoittaa maailmanvaltaa. Kyllä, muutokset ovat kaikkialla nähtävissä.

Mikä on heidän perusta tällaisten väitteiden esittämiselle? Miksi he päättelevät, että Jeesus ei puhu kirjallisesta Jerusalemin kaupungista, vaan puhuu metaforisesti Daavidin valtakunnan palauttamisesta? Miksi he päättelevät, että polkeminen ei koske kirjaimellista kaupunkia, vaan kansakuntia, jotka polkivat Jumalan oikeutta maailmanhallintoon? Itse asiassa, mistä he saavat ajatuksen, että Jehova jopa sallisi kansojen tallata oikeuttaan hallita valitun voitetun, Jeesuksen Kristuksen, kautta?

Eikö tämä koko prosessi kuulosta eisegesis-oppikirjasta? Oman näkemyksen asettamisesta Raamattuun? Vain muutokseksi, miksi emme anna Raamatun puhua puolestaan?

Aloitetaan lauseesta "pakanain ajat". Se tulee kahdesta kreikkalaisesta sanasta: kairoin etnoset, kirjaimellisesti "pakana-aikoina".  Ethnos viittaa kansakuntiin, pakanoihin, pakanoihin - lähinnä ei-juutalaiseen maailmaan.

Mitä tämä lause tarkoittaa? Tavallisesti etsimme Raamatun muista osista, joissa sitä käytetään määritelmän luomiseen, mutta emme voi tehdä sitä täällä, koska sitä ei esiinny missään muualla Raamatussa. Sitä käytetään vain kerran, ja vaikka Matthew ja Mark kattavat saman vastauksen, jonka Herramme antoi opetuslasten kysymykseen, vain Luukas sisältää tämän nimenomaisen ilmauksen.

Joten jätetään se hetkeksi ja katsotaan tämän jakeen muita osia. Kun Jeesus puhui Jerusalemista, puhuiko hän metaforisesti? Luetaan asiayhteys.

”Mutta kun näet Jerusalem armeijoiden ympäröimänä, tiedät sen hänen autioitumisensa on lähellä. Sitten juutalaisten pakenevat vuorille, päästävät sisälle kaupunki päästä pois, ja anna maan maiden pysyä poissa kaupunki. Sillä nämä ovat koston päivät täyttääkseen kaikki kirjoitetut. Kuinka kurjat nuo päivät ovat raskaana oleville ja imettäville äideille! Sillä tulee olemaan suuri hätä maassa ja viha tätä kansaa vastaan. He putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansoihin. Ja Jerusalem pakana pakottaa sen, kunnes pakanoiden ajat täyttyvät. " (Luuk. 21: 20-24 BSB)

"Jerusalem armeijoiden ympäröimänä ”,“hänen autioisuus on lähellä ”,“ päästä pois kaupunki", "pysy poissa kaupunki","Jerusalem poltetaan ”… onko täällä jotain, joka viittaa siihen, että puhuttuaan niin kirjaimellisesti todellisesta kaupungista Jeesus muuttuu yhtäkkiä ja selittämättömästi lauseen keskellä symboliseen Jerusalemiin?

Ja sitten on verbi-jännite, jota Jeesus käyttää. Jeesus oli mestariopettaja. Hänen sanavalintansa oli aina erittäin varovainen ja täsmällinen. Hän ei tehnyt huolimattomia kielioppivirheitä tai verbi-jännitteitä. Jos pakanoiden ajat olisivat alkaneet yli 600 vuotta aikaisemmin, vuodesta 607 eaa., Niin eikö Jeesus olisi käyttänyt tulevaisuutta? Hän ei olisi sanonut, että ”Jerusalem on poltettu ”, koska se osoittaisi tulevaa tapahtumaa. Jos polku olisi ollut jatkunut Babylonian maasta lähtien todistajien mukaan, hän olisi sanonut oikein ”ja Jerusalem jatkaa tallattu. " Tämä osoittaisi prosessia, joka oli käynnissä ja jatkuu tulevaisuudessa. Mutta hän ei sanonut niin. Hän puhui vain tulevasta tapahtumasta. Voitteko nähdä, kuinka tuhoisa tämä on vuoden 1914 opille? Todistajat tarvitsevat Jeesuksen sanoja sovellettaviksi jo tapahtuneeseen tapahtumaan, ei sellaiseen, joka olisi vielä tapahtumassa hänen tulevaisuudessaan. Hänen sanansa eivät kuitenkaan tue sellaista johtopäätöstä.

Joten mitä "pakanain ajat" tarkoittavat? Kuten sanoin, koko Raamatussa esiintyy vain yksi lause, joten meidän on käytävä läpi Luukkaan asiayhteys määritettäessä sen merkitys.

Sana pakanoille (Ethnos, josta saamme englanninkielisen sanamme "ethnic") käytetään tässä tekstissä kolme kertaa.

Juutalaiset johdetaan vangiksi kaikissa Ethnos tai pakanat. Jerusalem polkee tai polkee Ethnos. Ja tämä polkeminen jatkuu Ethnos on suoritettu. Tämä polkeminen on tulevaisuuden tapahtuma, joten Ethnos tai pakanat alkavat tulevaisuudessa ja päättyvät tulevaisuudessa.

Vaikuttaa siis kontekstista, että pakanain ajat alkavat kirjaimellisen Jerusalemin kaupungin polkemisella. Juuri polkeminen liittyy pakanien ajoihin. Näyttää myös siltä, ​​että he voivat tallata vain Jerusalemia, koska Jehova Jumala on sallinut sen poistamalla suojansa. Enemmän kuin sallisi, näyttää siltä, ​​että Jumala käyttää aktiivisesti pakanoita tämän polkemisen suorittamiseen.

On vertaus Jeesuksesta, joka auttaa meitä ymmärtämään tätä paremmin:

”. . .Jos lisää Jeesus puhui heille kuvilla, sanoen: ”Taivaan valtakuntaa voidaan verrata kuninkaan kanssa, joka teki avioliittojuhlat pojalleen. Ja hän lähetti orjaansa kutsumaan kutsutut avioliittojuhlaan, mutta he eivät halunneet tulla. Jälleen hän lähetti muita orjia sanomalla: 'Kerro kutsutuille:' Katso! Olen valmistellut päivällisen, sonnini ja lihotetut eläimet teurastetaan, ja kaikki on valmis. Tule avioliittojuhlaan. '' Mutta huoletta he menivät, toiselle omalle kentälleen, toiselle hänen liiketoimintaansa; mutta loput, tarttuneet hänen orjaansa, kohtasivat heitä väkivaltaisesti ja tappoivat heidät. "Kuningas tuli vihaiseksi ja lähetti armeijansa, tappoi nuo murhaajat ja poltti heidän kaupunginsa." (Matt. 22: 1-7)

Kuningas (Jehova) lähetti armeijansa (juutalaiset roomalaiset) ja tappoi ne, jotka murhasivat hänen Poikansa (Jeesuksen) ja polttivat kaupungin (tuhosivat täysin Jerusalemin). Jehova Jumala määräsi ajan pakanoille (Rooman armeija) polkemaan Jerusalemin. Kun tämä tehtävä oli suoritettu, pakanoille varattu aika päättyi.

Nyt sinulla voi olla erilainen tulkinta, mutta mitä se sitten onkin, voimme sanoa hyvin suurella määrällä varmasti, että pakanain ajat eivät alkaneet vuonna 607 eaa. Miksi? Koska Jeesus ei puhunut "Daavidin valtakunnan palauttamisesta", joka oli lakannut olemasta olemassa vuosisatoja ennen hänen aikanaan. Hän puhui kirjaimellisesta Jerusalemista. Hän ei myöskään puhunut aiemmin olemassa olevasta ajanjaksosta, jota kutsutaan pakanain aikoiksi, vaan tulevasta tapahtumasta, joka osoittautui yli 30 vuodeksi hänen tulevaisuudessaan.

Vain tekemällä kuvitteelliset yhteydet Luuk. 21:24: n ja Danielin luvun 4 välillä on mahdollista saada aikaan vuoden 1914 opin aloitusvuosi.

Ja sinulla on se! Kiinnitystappi on vedetty. Pyörät ovat tulleet pois vuoden 1914 opista. Jeesus ei alkanut hallita näkymättömästi taivaassa sinä vuonna. Viimeiset päivät eivät alkaneet kyseisen vuoden lokakuussa. Silloin elävä sukupolvi ei ole osa viimeisten päivien lähtölaskentaa tuhoon. Jeesus ei tarkastanut temppelinsä silloin eikä voinut siksi valita Jehovan todistajia valituksi kansaksi. Ja edelleen, hallintoelintä - toisin sanoen JF Rutherfordia ja kavereita - ei nimitetty uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi organisaation kaikesta aineellisesta omaisuudesta vuonna 1919.

Vaunu on menettänyt pyöränsä. 1914 on mielikuvituksellinen huijaus. Se on teologinen fokus-fokus. Miehet ovat käyttäneet sitä keräämään seuraajia itsensä jälkeen luomalla uskomuksen, että heillä on selvä tieto piilotetuista totuuksista. Se herättää seuraajiinsa pelkoa, joka pitää heidät uskollisina ja tottelevaisina ihmisten käskyille. Se saa aikaan keinotekoisen kiireellisyyden, joka saa ihmiset palvelemaan päivämäärää ajatellen, ja luo siten teoksiin perustuvan palvonnan muodon, joka kumoaa tosi uskon. Historia on osoittanut tämän aiheuttamat valtavat haitat. Ihmisten elämä heitetään pois tasapainosta. He tekevät kauhistuttavia elämää muuttavia päätöksiä uskon perusteella, jonka he voivat ennustaa, kuinka lähellä loppu on. Suuri pettymys seuraa pettymyksiä toiveista, joita ei ole toteutunut. Hintalappu on arvaamaton. Se aiheuttaa epätoivoa huomatessaan, että ihmistä on johdettu harhaan, jotkut ovat jopa saaneet henkensä.

Väärä perusta, jolle Jehovan todistajien uskonto rakennetaan, on murtunut. He ovat vain yksi kristittyjen ryhmä, jolla on oma teologiansa, joka perustuu ihmisten opetuksiin.

Kysymys kuuluu, mitä aiomme tehdä asialle? Pysymmekö vaunussa nyt, kun pyörät ovat irti? Seisemmekö ja katsomme muiden ohittavan ohi? Vai tulemmeko ymmärtämään, että Jumala antoi meille kaksi jalkaa kävelemiseen, ja siksi meidän ei tarvitse ajaa kenenkään vaunussa. Vaellamme uskon kautta - usko ei ihmisiin, vaan Herraan Jeesukseen Kristukseen. (2.Korinttilaisille 5: 7)

Kiitos ajastasi.

Jos haluat tukea tätä työtä, käytä tämän videon kuvausruudussa olevaa linkkiä. Voit myös lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen Meleti.vivlon@gmail.com jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat auttaa meitä kääntämään videoidemme tekstityksiä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  8
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x