Tutkiminen Matt. 24, osa 9: Paljastetaan Jehovan todistajien sukupolven oppi vääräksi

by | Huhtikuu 24, 2020 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Tämä sukupolvi, Videoita | 28 kommentit

 

Tämä on osa 9 Matteuksen luvun 24 analyysistä. 

Minut kasvatettiin Jehovan todistajaksi. Kasvoin uskoen, että maailman loppu oli välitön; että asun muutaman vuoden sisällä paratiisissa. Minulle annettiin jopa aikalaskelma, joka auttoi minua arvioimaan kuinka lähellä olin tuohon uuteen maailmaan. Minulle kerrottiin, että sukupolvi, josta Jeesus puhui Matteuksen 24:34: ssä, näki viimeisten päivien alkamisen vuonna 1914 ja olisi vielä lähellä loppua. Kun olin kaksikymmentä, vuonna 1969, se sukupolvi oli yhtä vanha kuin minä nyt. Tietysti se perustui uskomukseen, että ollaksesi osa tätä sukupolvea sinun on täytynyt olla aikuinen vuonna 1914. Kun pääsimme 1980-luvulle, Jehovan todistajien hallintoelimen oli tehtävä joitain muutoksia. Nyt sukupolvi alkoi riittävän vanhana lapsena ymmärtääkseen vuoden 1914 tapahtumien merkityksen. Kun se ei toiminut, sukupolvi laskettiin ihmisiksi, jotka syntyivät vuonna 1914 tai ennen sitä. 

Kun tämä sukupolvi kuoli, opetus hylättiin. Noin kymmenen vuotta sitten he toivat sen takaisin elämään supersukupolven muodossa ja sanovat jälleen, että sukupolven perusteella loppu on välitön. Tämä muistuttaa minua Charlie Brownin sarjakuvasta, jossa Lucy pitää Charlie Brownia jatkamassa jalkapalloa potkaistakseen, jotta se nappaisi sen viime hetkellä.

Kuinka typeriä he luulevat meidän olevan? Ilmeisesti hyvin tyhmä.

No, Jeesus puhui sukupolvesta, joka ei kuollut ennen loppua. Mitä hän tarkoitti?

”Opi nyt tämä kuva viikunapuusta: Heti kun sen nuori oksa kasvaa hedelmälliseksi ja itkee lehdet, tiedät, että kesä on lähellä. Samoin myös sinä, kun näet kaikki nämä asiat, tiedät, että hän on lähellä ovia. Totisesti sanon teille, että tämä sukupolvi ei suinkaan mene kuolemaan, ennen kuin kaikki nämä asiat tapahtuvat. Taivas ja maa katoavat, mutta sanani eivät missään nimessä katoa. ” (Matt. 24: 32-35 uuden maailman käännös)

Saimmeko vain alkuvuoden väärin? Eikö se ole vuosi 1914? Ehkä vuosi 1934, olettaen, että laskemme vuodesta 587 eaa., Varsinainen vuosi, jona babylonialaiset tuhosivat Jerusalemin? Vai onko se jokin toinen vuosi? 

Voit nähdä houkutuksen soveltaa tätä päiväämme. Jeesus sanoi: "Hän on lähellä ovia". Luonnollisesti oletetaan, että hän puhui itsestään kolmannessa persoonassa. Jos hyväksymme tämän lähtökohdan, niin silloin kun Jeesus puhuu vuodenajan tunnustamisesta, voimme olettaa, että merkit olisivat ilmeisiä meille kaikille, aivan kuten me kaikki näemme itävän lehdet, jotka osoittavat kesän olevan lähellä. Jos hän viittaa "kaikkiin näihin asioihin", voimme olettaa, että hän puhuu kaikista asioista, jotka hän sisälsi vastaukseensa, kuten sodista, nälänhädistä, ruttoista ja maanjäristyksistä. Siksi, kun hän sanoo, että "tämä sukupolvi" ei katoa, ennen kuin kaikki nämä asiat tapahtuvat ", meidän tarvitsee vain tunnistaa kyseinen sukupolvi ja meillä on aikamme mittaus. 

Mutta jos näin on, niin miksi emme voi tehdä sitä. Katsokaa sotkua, joka jäi jäljelle Jehovan todistajien epäonnistuneen sukupolven opetuksen jälkeen. Yli sata vuotta pettymyksiä ja pettymyksiä, jotka johtavat lukemattomien ihmisten uskon menetykseen. Ja nyt he ovat keksineet tämän todella typerän päällekkäisen sukupolven opin toivoen saavansa meidät tekemään vielä yhden potkun jalkapalloon.

Voisiko Jeesus todella harhauttaa meitä niin, vai harhaan harhaan itseämme ja jättämmekö hänen varoituksensa huomiotta?

Otetaanpa syvä hengitys, rentoudu mielemme, puhdistetaan kaikki roskat Vartiotorni-tulkinnoista ja tulkinnoista ja annetaan vain Raamatun puhua meille.

Tosiasia on, että Herramme ei valehtele eikä ole ristiriidassa itsensä kanssa. Perustotuuden on nyt johdettava meitä, jos aiomme selvittää, mihin hän viittaa sanoessaan ”hän on lähellä ovia”. 

Hyvä alku määritettäessä vastausta tähän kysymykseen on lukea asiayhteys. Ehkä Matteuksen evankeliumin 24: 32-35 seuraavat säkeet valaisevat aihetta hieman.

Kukaan ei tiedä siitä päivästä tai tunnista, ei edes taivaan enkelit eikä Poika, vaan vain Isä. Kuten Nooan päivinä, niin tapahtuu Ihmisen Pojan tuleessa. Sillä päivinä ennen tulvaa ihmiset söivät ja juovat, menivät naimisiin ja solmivat avioliiton siihen päivään asti, kun Noa meni arkkiin. Ja he olivat unohtaa, kunnes tulva tuli ja pyyhkäisi heidät kaikki pois. Niin tulee olemaan Ihmisen Pojan tulossa. Kaksi miestä on kentällä: toinen otetaan ja toinen vasemmalle. 41 Kaksi naista jauhaa myllyssä: toinen otetaan ja toinen jätetään.

Siksi seuraa, koska et tiedä päivää, jolloin Herrasi tulee. Mutta ymmärrä tämä: Jos talonomistaja olisi tiennyt, mihin varkauteen yö tulee, hän olisi pitänyt valvoa eikä olisi antanut taloaan murtautua. Tästä syystä myös sinun on oltava valmis, koska Ihmisen Poika tulee tunnissa, jota et odota. (Matt. 24: 36-44)

Jeesus aloittaa kertomalla meille, että edes hän ei tiennyt, milloin hän palaa. Selventääkseen sen merkitystä hän vertaa paluuaikaa Nooan päiviin, jolloin koko maailma oli unohtanut tosiasian, että heidän maailmansa oli loppumassa. Joten, nykyaikainen maailma on myös unohdettu hänen paluunsa. On vaikea olla unohtamassa, jos on olemassa merkkejä hänen välittömästä saapumisestaan, kuten koronavirus. Ergo, koronavirus ei ole merkki siitä, että Kristus on palaamassa. Miksi, koska useimmat fundamentalistiset ja evankeliset kristityt - myös Jehovan todistajat - pitävät sitä juuri sellaisena merkkinä, joka jättää huomiotta tosiasian, että Jeesus sanoi: "Ihmisen Poika tulee tunnissa, jota et odota." Onko meillä selvää siitä? Vai luulemmeko Jeesuksen vain huijaavan? Soitetaanko sanoilla? En usko.

Ihmisluonto saa tietysti jotkut sanomaan: "No, maailma saattaa olla unohdettava, mutta hänen seuraajansa ovat hereillä, ja he havaitsevat merkin."

Kenelle luulemme, että Jeesus puhui sanoessaan - pidän siitä, miten Uuden maailman käännös sanoo - kun hän sanoi: ”Ihmisen Poika on tulossa tunnissa, joka et usko olevan se.” Hän puhui opetuslapsilleen, ei ihmiskunnan piilevälle maailmalle.

Meillä on nyt yksi kiistaton tosiasia: Emme voi ennustaa, milloin Herramme palaa. Voimme jopa mennä niin pitkälle, että sanomme, että kaikki ennusteet ovat varmasti väärät, koska jos ennustamme sen, odotamme sitä, ja jos odotamme sitä, niin hän ei tule, koska hän sanoi - ja minä älä usko, että voimme sanoa tämän tarpeeksi usein - hän tulee, kun emme odota hänen tulevan. Onko meillä selvää siitä?

Ei aivan? Ehkä luulemme, että siellä on porsaanreikä? No, emme olisi yksin näkemyksessä. Hänen opetuslapsensa eivät myöskään saaneet sitä. Muista, että hän sanoi kaiken tämän juuri ennen kuin hänet tapettiin. Kuitenkin vain neljäkymmentä päivää myöhemmin, kun hän oli nousemassa taivaaseen, he kysyivät tältä:

”Herra, palautatko sinä tällä hetkellä valtakunnan Israelille?” (Ap. T. 1: 6)

Hämmästyttävä! Tuskin kuukautta aiemmin hän oli sanonut heille, että edes hän itse ei tiennyt, milloin hän palaisi, ja sitten hän lisäsi, että hän olisi tullut odottamattomaan aikaan, mutta he etsivät edelleen vastausta. Hän vastasi heille. Hän kertoi heille, ettei se ollut heidän asia. Hän sanoi sen näin:

”Sinulle ei kuulu tietää aikoja tai vuodenaikoja, jotka Isä on asettanut omaan lainkäyttövaltaansa.” (Aktit 1: 7)

"Odota hetki", kuulen silti jonkun sanovan. "Odota vain goll-dang-minuutti! Jos meidän ei pitäisi tietää, miksi Jeesus antoi meille merkit ja kertoi meille, että kaikki tapahtuu yhden sukupolven sisällä?

Vastaus on, hän ei. Luemme hänen sanansa väärin. 

Jeesus ei valehtele eikä ole ristiriidassa itsensä kanssa. Siksi Matteuksen 24:32 ja Apostolien tekojen 1: 7 välillä ei ole ristiriitaa. Molemmat puhuvat vuodenaikoista, mutta he eivät voi puhua samoista vuodenajoista. Apostolien teoissa ajat ja vuodenajat liittyvät Kristuksen tulemiseen, hänen kuninkaalliseen läsnäoloonsa. Nämä ovat Jumalan lainkäyttövaltaan. Emme saa tietää näitä asioita. Jumalan kuuluu tietää, ei meille. Siksi vuodenaikojen muutokset, joista puhutaan Matt. 24:32 ja jotka ilmoittavat, kun ”hän on lähellä ovia”, eivät voi viitata Kristuksen läsnäoloon, koska nämä ovat vuodenaikoja, jotka kristityt saavat hahmottaa.

Lisätodisteita nähdään, kun tarkastelemme jälleen jakeita 36–44. Jeesus tekee täysin selväksi, että hänen saapumisensa on niin odottamatonta, että jopa ne, jotka sitä etsivät, hänen uskolliset opetuslapsensa, yllättyvät. Vaikka olemmekin valmiita, olemme silti yllättyneitä. Voit valmistautua varkaan pysymällä hereillä, mutta pääset silti alkamaan, kun hän murtautuu sisään, koska varas ei tee ilmoitusta.

Koska Jeesus tulee, kun me sitä vähiten odotamme, Matt. 24: 32-35 ei voi viitata hänen saapumiseensa, koska kaikki siellä osoittaa, että on merkkejä ja aikataulu mitattaviksi.

Kun näemme lehtiä muuttuvan, odotamme tulevan kesän. Emme ole yllättyneitä siitä. Jos on sukupolvi, joka todistaa kaikki asiat, niin odotamme kaikkien tapahtuvan sukupolven sisällä. Jälleen kerran, jos odotamme sen tapahtuvan tietyssä ajassa, niin se ei voi viitata Kristuksen läsnäoloon, koska se tapahtuu, kun me sitä vähiten odotamme.

Kaikki tämä on nyt niin ilmeistä, että saatat miettiä, kuinka Jehovan todistajat kaipaavat sitä. Kuinka kaipasin sitä? No, hallintoelimellä on pieni temppu hihassaan. He viittaavat Danielin 12: 4: ään, jossa sanotaan: "Monet kulkevat ympäriinsä, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti", ja he väittävät, että nyt on aika tiedon tulla runsaaksi, ja siihen tietoon kuuluu ymmärtää ajat ja vuodenajat, jotka Jehova on asettanut oman lainkäyttövaltaansa. Alkaen Insight kirja meillä on tämä:

Puutteellinen ymmärtäminen Danielin profetioista 19-luvun alkupuolella osoitti, että tämä ennustettu "lopun aika" oli vielä tulevaisuudessa, koska niiden, joilla "oli oivallusta", Jumalan todelliset palvelijat, oli ymmärrettävä ennustus "aikanaan". loppu. ”- Daniel 12: 9, 10.
(Insight, osa 2, s. 1103 lopun aika)

Tämän päättelyn ongelmana on, että heillä on väärä "lopun aika". Viimeiset päivät, joista Daniel puhuu, koskevat juutalaisen asiainjärjestelmän viimeisiä päiviä. Jos epäilet sitä, katso tämä video, jossa analysoimme yksityiskohtaisesti tämän johtopäätöksen todisteet. 

Tästä huolimatta, vaikka haluatkin uskoa, että Danielin luvuissa 11 ja 12 on täyttymys meidän aikanamme, se ei silti kumoa Jeesuksen sanoja opetuslapsille, että hänen saapumistaan ​​koskevat ajat ja vuodenaikaa olivat vain kuuluneet Isä tietää. Loppujen lopuksi "tiedon lisääntyminen" ei tarkoita, että kaikki tieto paljastetaan. Raamatussa on monia asioita, joita emme ymmärrä - jopa nykyään, koska ei ole oikea aika ymmärtää niitä. Minkälaista epäuskoa ajatella, että Jumala ottaisi tiedon, jonka hän salasi omalta Pojaltaan, kahdellatoista apostolilta ja kaikilta ensimmäisen vuosisadan kristityiltä, ​​joilla on henkilahjat - profetian ja ilmoituksen lahjat -, ja paljastaa sen Stephen Lettin, Anthonyin kaltaisille Morris III ja muut Jehovan todistajien hallintoelimet. Todellakin, jos hän olisi paljastanut sen heille, miksi he tekevät siitä väärin? 12, 1914, 1925, vain muutama, ja nyt päällekkäinen sukupolvi. Tarkoitan, että jos Jumala paljastaa tosi tiedon Kristuksen tulemisen merkeistä, miksi me saamme sen niin hyvin, hyvin väärin? Onko Jumala kykenemätön välittämään totuutta? Pelaako hän temppuja meihin? Onko sinulla hauskaa kustannuksellamme, kun rullailemme loppuvalmisteluissa, vain sen korvaamiseksi uudella päivämäärällä? 

Tämä ei ole rakastavan Isämme tapa.

Joten mihin Matthew 24: 32-35 koskee?

Jaetaan se osiinsa. Aloitetaan ensimmäisestä kohdasta. Mitä Jeesus tarkoitti sanalla ”hän on lähellä ovia”. 

NIV tekee tämän "se on lähellä" eikä "hän on lähellä"; samoin King James Bible, New Heart English Bible, Douay-Rheims Bible, Darby Bible Translation, Webster's Bible Translation, World English Bible ja Youngin kirjainkäännökset kaikki tekevät sen "he" sijaan. On myös tärkeää huomata, että Luukas ei sano "hän tai se on lähellä ovia", mutta "Jumalan valtakunta on lähellä".

Eikö Jumalan valtakunta ole sama kuin Kristuksen läsnäolo? Ilmeisesti ei, muuten olisimme palaamassa ristiriitaan. Jotta voimme selvittää, mihin "hän", "se" tai "Jumalan valtakunta" liittyy tässä tapauksessa, meidän on tarkasteltava muita komponentteja.

Aloitetaan "kaikista näistä asioista". Loppujen lopuksi, kun he laativat kysymyksen, joka aloitti tämän profetian, he kysyivät Jeesukselta: "Kerro meille, milloin nämä tapahtuvat?" (Matteus 24: 3).

Mihin asioihin he viittasivat? Konteksti, konteksti, konteksti! Katsotaanpa asiayhteyttä. Kahdessa edellisessä jakeessa luemme:

”Nyt kun Jeesus oli poissa temppelistä, hänen opetuslapsensa lähestyivät osoittaakseen hänelle temppelin rakennuksia. Vastauksena hän sanoi heille: ”Etkö näe kaikkia näitä asioita? Totisesti, sanon teille: ei missään nimessä jätetä kiviä tänne kiven päälle eikä heitetä alas. ”” (Matt. 24: 1, 2)

Joten, kun Jeesus myöhemmin sanoo, "tämä sukupolvi ei suinkaan kuole ennen kuin kaikki nämä asiat tapahtuvat", hän puhuu samoista "asioista". Kaupungin ja sen temppelin tuhoaminen. Se auttaa meitä ymmärtämään, mistä sukupolvesta hän puhuu. 

Hän sanoo "tämän sukupolven". Jos hän puhuisi sukupolvesta, joka ei näy vielä 2,000 vuotta, kuten todistajat väittävät, on epätodennäköistä, että hän sanoisi "tämän". "Tämä" viittaa johonkin käsillä olevaan. Joko jotain fyysisesti läsnä tai jotain asiayhteyteen läsnä olevaa. Siellä oli läsnä sekä fyysisesti että asiayhteyteen perustuva sukupolvi, eikä voi olla epäilystäkään siitä, että hänen opetuslapsensa olisivat muodostaneet yhteyden. Jälleen kerran, tarkastelemalla asiayhteyttä, hän oli juuri viettänyt viimeiset neljä päivää saarnaamassa temppelissä, tuominnut juutalaisten johtajien tekopyhyyden ja julistanut tuomiota kaupunkiin, temppeliin ja ihmisiin. Juuri sinä päivänä, sinä päivänä, kun he esittivät kysymyksen, hän lähti temppelistä viimeisen kerran ja sanoi:

"Käärmeet, kiusalaisten jälkeläiset, kuinka paeta Ge · henʹnan tuomiosta? Tästä syystä lähetän teille profeettoja ja viisaita miehiä ja julkisia ohjaajia. Jotkut heistä tappavat ja teloittavat panoksilla, ja osa heistä ryöstävät synagogeissasi ja vainotvat kaupungista toiseen kaupunkiin, niin että teille saattaa tulla kaikki maan päälle vuotanut vanhurskas veri, vanhurskaan Aabelin verestä Sakarin, Baarin pojan, Chi ofan veri, jonka murhasi pyhäkön ja alttarin välillä. Totisesti sanon teille: kaikki nämä asiat tulee tämä sukupolvi.” (Matt. 23: 33-36)

Nyt kysyn sinulta, olitko siellä ja kuulit hänen sanovan tämän, ja myöhemmin samana päivänä öljymäellä kysyit Jeesukselta, milloin kaikki nämä asiat tapahtuvat - koska olet selvästi innokas tiedä - tarkoitan, että Herra on juuri kertonut teille kaikille, jotka pidätte arvokkaina ja pyhät tuhoutuvat - ja osana vastaustaan ​​Jeesus kertoo, että "tämä sukupolvi ei kuole, ennen kuin kaikki nämä asiat tapahtuvat", ovat et aio päätellä, että ihmiset, joiden kanssa hän puhuivat temppelissä ja joita hän kutsui nimellä "tämä sukupolvi", olisivat elossa kokeakseen ennalta ilmoittamansa tuhon?

Konteksti!

Jos otamme Matteuksen evankeliumin 24: 32-35 sovellettavaksi Jerusalemin ensimmäisen vuosisadan tuhoon, ratkaisemme kaikki ongelmat ja poistamme kaikki ilmeiset ristiriidat.

Mutta meillä on vielä jäljellä ratkaisu kenelle tai mihin viitataan ”hän on lähellä ovia”, tai kuten Luukas sanoo: ”Jumalan valtakunta on lähellä”.

Historiallisesti ovien lähellä oli Rooman armeija, jota johti kenraali Cestius Gallus vuonna 66 ja myöhemmin kenraali Titus vuonna 70 jKr. Jeesus käski meitä käyttämään tarkkanäköisyyttä ja katsomaan profeetta Danielin sanoja.

"Siksi, kun havaitset inhottavaa asiaa, joka aiheuttaa autioa, kuten profeetta Daniel puhui, seisovan pyhässä paikassa (anna lukijan käyttää huomautusta)" (Matt. 24:15)

Ymmärrän kyllä. 

Mitä profeetta Danielilla oli sanottavaa aiheesta?

”Sinun pitäisi tietää ja ymmärtää, että Jerusalemin palauttamista ja jälleenrakentamista koskevan sanan julkaisemisesta Messiaan johtajaan asti on 7 viikkoa, myös 62 viikkoa. Hänet kunnostetaan ja rakennetaan uudelleen julkisella aukiolla ja vallihaulla, mutta ahdistuksen aikana. Ja 62 viikon jälkeen Messias lopetetaan, eikä hänellä ole mitään itselleen. "Ja tulevan johtajan ihmiset tuhoavat kaupungin ja pyhän paikan. Ja sen loppu tulee tulvan kautta. Ja loppuun saakka tulee sota; mitä päätetään, on autioituminen. ” (Daniel 9:25, 26)

Ihmiset, jotka tuhosivat kaupungin ja pyhän paikan, olivat Rooman armeija - Rooman armeijan kansa. Tuon kansan johtaja oli Rooman kenraali. Kun Jeesus sanoi "hän on lähellä ovien edessä", tarkoittiko hän sitä kenraalia? Mutta meidän on silti ratkaistava Luukkaan ilmaisu, joka on "Jumalan valtakunta" on lähellä.

Jumalan valtakunta oli olemassa ennen kuin Jeesus oli voideltu Kristukseksi. Juutalaiset olivat Jumalan valtakunta maan päällä. He menettivät kuitenkin kristityille annettavan aseman.

Täältä se on otettu Israelista:

"Siksi sanon teille, että Jumalan valtakunta otetaan teiltä ja annetaan hedelmälle tuottavalle kansakunnalle." (Matt. 21:43)

Se on annettu kristityille:

”Hän pelasti meidät pimeyden auktoriteetista ja siirsi meidät rakastetun Poikansa valtakuntaan” (Kolos. 1:13)

Voimme tulla Jumalan valtakuntaan milloin tahansa:

"Jeesus, nähdessään vastauksensa älykkäästi, sanoi hänelle:" Et ole kaukana Jumalan valtakunnasta. " (Markus 12:34)

Fariseukset odottivat valloittavaa hallitusta. He menettivät asian täysin.

”Phariseaiden kysyttyä, kun Jumalan valtakunta oli tulossa, hän vastasi heille:” Jumalan valtakunta ei tule silmiinpistävällä havaittavuudella; eivätkä ihmiset sano: 'Katso täältä!' tai 'Siellä!' Katso! Jumalan valtakunta on sinun keskelläsi. ”” (Luuk. 17:20, 21)

Okei, mutta mitä Rooman armeijalla on tekemistä Jumalan valtakunnan kanssa. Luulemmeko, että roomalaiset olisivat voineet tuhota Israelin kansan, Jumalan valitun kansan, ellei Jumala olisi halunnut sen olevan niin? 

Harkitse tätä kuvaa:

”Jatkossa vastaus Jeesus puhui heille jälleen kuvituksin sanomalla:“ Taivaan valtakunnasta on tullut kuin ihminen, kuningas, joka teki avioliittojuhlat pojalleen. Ja hän lähetti orjaansa kutsumaan kutsutut avioliittojuhlaan, mutta he eivät halunneet tulla. Jälleen hän lähetti muita orjia sanomalla: 'Kerro kutsutuille:' Katso! Olen valmistellut päivällisen, sonnini ja lihotetut eläimet teurastetaan, ja kaikki ovat valmiita. Tule avioliittojuhlaan. '' Mutta huoletta he lähtivät, toiselle omalle kentälleen, toisen kaupalliseen liiketoimintaansa; mutta loput, pitäen kiinni orjistaan, kohtelevat heitä väkivaltaisesti ja tappoivat heidät. "Mutta kuningas tuli vihaiseksi ja lähetti armeijansa, tuhosi murhaajat ja poltti heidän kaupunginsa." (Mt 22: 1-7)

Jehova suunnitteli poikansa avioliiton, ja ensimmäiset kutsut lähetettiin hänen omalle kansalleen, juutalaisille. He kuitenkin kieltäytyivät läsnäolosta ja pahempaa, he tappoivat hänen palvelijansa. Niinpä hän lähetti armeijansa (roomalaiset) tappamaan murhaajat ja polttamaan heidän kaupunginsa (Jerusalemin). Kuningas teki tämän. Jumalan valtakunta teki tämän. Kun roomalaiset toteuttivat Jumalan tahdon, Jumalan valtakunta oli lähellä.

Matt. 24: 32-35 ja Matt. 24: 15-22 Jeesus antaa opetuslapsilleen erityiset ohjeet siitä, mitä tehdä ja merkit osoittaakseen, milloin valmistautua näihin asioihin.

He näkivät juutalaisten kapinan, joka ajoi roomalaisen varuskunnan kaupungista. He näkivät Rooman armeijan paluun. He kokivat myrskyn ja riidat vuosien Rooman hyökkäyksistä. He näkivät kaupungin ensimmäisen piirityksen ja Rooman vetäytymisen. He olisivat olleet yhä tietoisempia siitä, että Jerusalemin loppu on lähestymässä. Silti luvatusta läsnäolostaan ​​Jeesus kertoo meille tulevansa varkaan aikana, jolloin odotamme sitä vähiten. Hän ei anna meille mitään merkkejä.

Miksi ero? Miksi ensimmäisen vuosisadan kristityt saivat niin paljon mahdollisuuksia valmistautua? Miksi kristityt eivät nykyään tiedä, täytyykö heidän valmistautua Kristuksen läsnäoloon vai ei? 

Koska heidän piti valmistautua, emmekä. 

Ensimmäisen vuosisadan kristittyjen kohdalla heidän piti ryhtyä erityisiin toimiin tiettynä ajankohtana. Voitteko kuvitella pakenevanne kaikesta omistamastanne? Eräänä päivänä heräät ja se päivä. Onko sinulla talo? Jätä se. Onko sinulla yritystä? Kävellä pois. Onko sinulla perhettä ja ystäviä, jotka eivät jaa uskoasi? Jätä ne kaikki - jätä sitten kaikki taakse. Noin vain. Ja lähdet kaukaiselle maalle, jota et ole koskaan tuntenut, ja epävarmaan tulevaisuuteen. Kaikki mitä sinulla on, on uskosi Herran rakkauteen.

Olisi epämiellyttävää odottaa, että kuka tahansa tekisi niin antamatta heille aikaa valmistautua siihen henkisesti ja henkisesti.

Joten miksi nykyajan kristityt eivät saa samanlaista mahdollisuutta valmistautua? Miksi emme saa kaikenlaisia ​​merkkejä siitä, että Kristus on lähellä? Miksi Kristuksen on tultava varkaana, aikaan, jota odotamme vähiten hänen saapuvan? Uskon, että vastaus on siinä, että meidän ei tarvitse tehdä mitään kyseisenä ajankohtana. Meidän ei tarvitse hylätä mitään ja paeta hetkeksi etukäteen toiseen paikkaan. Kristus lähettää enkelinsä keräämään meidät. Kristus huolehtii pakenemisestamme. Uskomme koetuksemme tapahtuu joka päivä kristillisen elämän elämisen ja Kristuksen antamien periaatteiden puolustamisen muodossa.

Miksi uskon sen? Mikä on pyhien kirjoitusten perustani? Entä Kristuksen läsnäolo? Milloin se tapahtuu? Raamattu sanoo:

”Heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, ja kuu ei anna valoaan, ja tähdet putoavat taivaasta, taivaan voimat ravistetaan. Silloin Ihmisen Pojan merkki ilmestyy taivaaseen, ja kaikki maan heimot lyövät itsensä surussa, ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kirkkaudella. ” (Matt. 24:29, 30)

Heti tuon ahdistuksen jälkeen !? Mikä ahdistus? Etsimmekö merkkejä päivissämme? Milloin nämä sanat täyttyvät, tai kuten preteristit sanovat, ovatko ne jo toteutuneet? Kaikki, jotka käsitellään osassa 10.

Toistaiseksi kiitos paljon katselusta.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  28
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x