Tutkiminen Matt. 24, osa 10: Kristuksen läsnäolon merkki

by | Voi 1, 2020 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 29 kommentit

Tervetuloa takaisin. Tämä on osa 10 Matthew 24: n eksegetisestä analyysistä.

Tähän asti olemme käyttäneet paljon aikaa katkaistaksemme kaikki väärät opetukset ja väärät profeetalliset tulkinnat, jotka ovat aiheuttaneet niin paljon vahinkoa miljoonien vilpittömien ja luottavien kristittyjen uskolle kahden viime vuosisadan aikana. Olemme tulleet näkemään Herramme viisauden varoittamalla meitä karhuista tulkita yhteisiä tapahtumia, kuten sotia tai maanjäristyksiä, merkkeinä hänen tulemuksestaan. Olemme nähneet, kuinka hän tarjosi opetuslapsilleen paeta Jerusalemin tuhosta antamalla heille konkreettisia merkkejä kulkemaan. Mutta yksi asia, johon emme ole puuttuneet, on se, joka vaikuttaa meihin eniten henkilökohtaisesti: hänen läsnäolonsa; palasi kuninkaaksi. Milloin Jeesus Kristus palaa hallitsemaan maata ja sovittaa koko ihmissuvun takaisin Jumalan perheeseen?

Jeesus tiesi, että ihmisluonto aiheuttaisi meissä kaikissa ahdistuksen haluta tietää vastaus tähän kysymykseen. Hän tiesi myös, kuinka haavoittuvainen se tekisi meidät siitä, että häikäilemättömät miehet johtavat meidät harhauttamaan valheita. Jopa nyt, tämän pelin loppupuolella, fundamentalistikristityt, kuten Jehovan todistajat, ajattelevat koronaviruspandemian olevan merkki siitä, että Jeesus on ilmestymässä. He lukevat Jeesuksen varoitussanat, mutta jotenkin kääntävät ne aivan päinvastoin kuin mitä hän sanoo.

Jeesus varoitti meitä myös toistuvasti väärien profeettojen ja väärien voideltujen saalista. Hänen varoituksensa jatkuvat jakeissa, joita aiomme harkita, mutta ennen kuin luemme ne, haluan tehdä pienen ajatuskokeilun.

Voitteko kuvitella hetkeksi, millaista olisi olla kristitty Jerusalemissa vuonna 66 eKr., Kun kaupunkia ympäröi päivän suurin sotilaallinen voima, käytännössä voittamaton Rooman armeija? Laita itsesi sinne nyt. Kaupungin muureista näet, että roomalaiset ovat rakentaneet terävillä paaluilla aidan estääkseen pakenemasta, aivan kuten Jeesus ennusti. Kun näet roomalaisten muodostavan Tortuga-kilpimuodostelmansa valmistaakseen temppeliportin poltettavaksi ennen heidän hyökkäystään, muistat Jeesuksen sanat inhottavasta asiasta, joka seisoo pyhässä paikassa. Kaikki tapahtuu ennustetusti, mutta paeta näyttää mahdottomalta. Ihmiset ovat tyhjentyneet, ja yksinkertaisesti antautumisesta puhutaan paljon, mutta se ei kuitenkaan toteuttaisi Herran sanoja.

Mielesi on sekaannuksen pyörteessä. Jeesus käski sinun paeta, kun näet nämä merkit, mutta miten? Paeta näyttää nyt olevan mahdottomuus. Menet nukkumaan sinä yönä, mutta nukut kunnolla. Sinua viettää ahdistuneisuus perheen pelastamiseksi.

Aamulla on tapahtunut jotain ihmeellistä. Tulee sana, että roomalaiset ovat menneet. Selittämättömästi koko Rooman armeija on laskenut telttansa ja paennut. Juutalaisten armeijat ovat takaa-ajoissa. Se on hieno voitto! Roomalainen armeija on työntänyt hännän ja juoksen. Kaikki sanovat, että Israelin Jumala on tehnyt ihmeen. Mutta sinä, kristitty, tiedät toisin. Tarvitseeko silti todella pakenemaan niin nopeasti? Jeesus ei sanonut edes palata hakemaan asioita, vaan päästä pois kaupungista viipymättä. Sinulla on kuitenkin esi-isäsi koti, yrityksesi, monia omaisuuksia. Sitten on epäuskoisia sukulaisiasi.

Messiasista on tullut paljon puhetta. Nyt Israelin kuningaskunta palautetaan. Jopa jotkut kristityt veljesi puhuvat tästä. Jos Messias on todellakin tullut, niin miksi pakenemaan nyt?

Odotatko vai lähdetkö? Tämä ei ole triviaali päätös. Se on elämän ja kuoleman valinta. Sitten Jeesuksen sanat palaavat mieleesi.

"Jos joku sanoo sinulle" Katso! Tässä on Kristus 'tai' Siellä! ' Älä usko sitä. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja syntyy, ja ne antavat suuria merkkejä ja ihmeitä, jotta mahdollisesti jopa valitut voidaan johtaa harhaan. Katso! Olen varoittanut sinua. Siksi, jos ihmiset sanovat sinulle: 'Katso! Hän on erämaassa, 'älä mene ulos; 'Katso! Hän on sisäkammioissa, 'älä usko sitä. Sillä aivan kuin salama tulee itäosista ja paistaa länsipuolelle, niin myös Ihmisen Poja on läsnä. " (Matt. 24: 23–27 uuden maailman käännös)

Ja niin, kun nämä sanat soivat korvissasi, kokoat perheesi ja pakenet vuorille. Olet pelastettu.

Puhuessani monille, jotka, kuten minä, kuuntelin ihmisten kertovan meille, että Kristus oli tullut näkymättömästi, ikään kuin piilotettuun kammioon tai kaukana uteliaista katseista erämaassa, voin todistaa kuinka valhe on petos ja kuinka se saa aikaan halumme tietää asioita, jotka Jumala on valinnut piilottamaan. Se tekee meistä helpot kohteet lampaiden vaatteissa oleville susille, jotka pyrkivät hallitsemaan ja hyödyntämään muita.

Jeesus kertoo meille varmasti: "Älä usko sitä!" Tämä ei ole Herramme ehdotus. Tämä on kuninkaallinen käsky, emmekä saa olla tottelemattomia.

Sitten hän poistaa kaiken varmuuden siitä, kuinka tiedämme varmasti, että hänen läsnäolonsa on alkanut. Lukekaamme se uudestaan.

"Sillä aivan kuin salama tulee itäosista ja paistaa länsipuolelle, niin myös Ihmisen Poja on läsnä." (Mt 24: 23 - 27 NWT)

Muistan, että olin illalla kotona, katselin televisiota, kun salama välähti. Jopa kaihtimien ollessa vedettyinä, valo oli niin kirkas, että se vuotaa sisään. Tiesin, että ulkona oli myrsky, jo ennen kuin kuulin ukkosen.

Miksi Jeesus käytti tätä kuvaa? Mieti tätä: Hän oli juuri sanonut meille, ettemme usko ketään - KENÄÄKÄÄN - väittäen tietävänsä Kristuksen läsnäolosta. Sitten hän antaa meille valaisevan kuvan. Jos seisot ulkona - sanotaan, että olet puistossa -, kun salamavalo vilkkuu taivaan yli ja vieressä oleva kaveri antaa sinulle napin ja sanoa: "Hei, tiedätkö mitä? Salama vain välähti. ” Luultavasti katsot häntä ja ajattelet: "Mikä idiootti. Luuletteko hän, että olen sokea? ”

Jeesus kertoo meille, että sinun ei tarvitse ketään kertomaan sinulle hänen läsnäolostaan, koska voit nähdä sen itse. Salama on täysin ei-uskonnollinen. Se ei näy vain uskoville, mutta ei epäuskoisille; tutkijoille, mutta ei kirjeettömille; viisaille, mutta ei tyhmille. Kaikki näkevät sen ja tietävät sen.

Vaikka hänen varoituksensa kohdistettiin nimenomaan juutalaisille opetuslapsilleen, jotka asuisivat Rooman piirityksen aikana, luuletko, että siihen on asetettu vanhentumisaika? Ei tietenkään. Hän sanoi, että hänen läsnäolonsa näkisi kuin salama välkkyvän taivaan yli. Oletko nähnyt sen? Onko kukaan nähnyt hänen läsnäoloaan? Ei? Sitten varoitus on edelleen voimassa.

Muista, mitä saimme hänen läsnäolostaan ​​tämän sarjan edellisessä videossa. Jeesus oli läsnä Messiaana 3 ½ vuotta, mutta hänen ”läsnäolonsa” ei ollut alkanut. Sanalla on merkitys kreikaksi, joka puuttuu englannista. Kreikan sana on parousia ja Matt. 24: n yhteydessä se viittaa uuden ja valloittavan vallan näyttämölle. Jeesus tuli (kreikka, Eleusis) Messiaana ja murhattiin. Mutta kun hän palaa, se on hänen läsnäolonsa (kreikka, parousia) että hänen vihollisensa todistavat; valloittavan kuninkaan tulo.

Kristuksen läsnäolo ei vilku taivaalla kaikkien nähtäväksi vuonna 1914, eikä sitä nähty ensimmäisellä vuosisadalla. Mutta sen lisäksi meillä on todistus Raamatusta.

"Enkä halua teidän olevan tietämättömiä, veljet, nukahtaneiden suhteen, ettette surisi, kuten myös muut, jotka eivät toivoa, sillä jos uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös, niin myös Jumala, nuo nukkuessaan Jeesuksen kautta hän tuo mukanaan, sillä tämän teille sanomme Herran sanalla, että me elävät - jotka pysymme Herran edessä - emme saa edeltää unessa olevia, koska Herra itse, huudossa, päälähettäjän äänellä ja Jumalan trumpussa, tulee alas taivaasta, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ensin, sitten me elävät, jotka olemme jäljellä, yhdessä heidän kanssaan olla kiinni pilvissä tapaamaan Herraa ilmassa, ja niin olemme aina Herran kanssa ... "(1.Tessalonikalaisille 4: 13-17 Youngin kirjaimellinen käännös)

Ensimmäinen ylösnousemus tapahtuu Kristuksen läsnä ollessa. Uskolliset eivät ainoastaan ​​nouse ylös, vaan samalla elossa olevat muutetaan ja otetaan vastaan ​​tapaamaan Herraa. (Käytin sanaa "tempaaminen" kuvaamaan tätä edellisessä videossa, mutta eräs tarkkaavainen katsoja kiinnitti huomioni siihen, mikä yhteys tällä termillä on ajatukseen siitä, että kaikki menevät taivaaseen. Joten välttääksesi mahdollisen kielteisen tai harhaanjohtavan merkityksen, kutsuu tätä "muutokseksi".)

Paavali viittaa tähän myös kirjoittaessaan korinttilaisille:

"Katso! Kerron teille pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukku kuolemassa, mutta me kaikki muutumme hetkessä, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikana. Sillä trumpetti soi, ja kuolleet nousevat kelvottomiksi, ja meitä vaihdetaan. " (1. Kor. 15:51, 52 NWT)

Jos Kristuksen läsnäolo olisi tapahtunut vuonna 70 jKr., Niin maan päällä ei olisi ollut yhtään kristittyä suorittamaan saarnaa, joka on tuonut meidät pisteeseen, jossa kolmasosa maailmasta väittää olevansa kristitty. Vastaavasti, jos Kristuksen läsnäolo olisi tapahtunut vuonna 1914 - kuten todistajat väittävät - ja jos voideltu, joka nukkuu kuolemassa, olisi noussut kuolleista vuonna 1919, kuten todistajat väittävät, niin miten on, että järjestössä on edelleen voideltuja nykyään? Ne kaikki olisi pitänyt muuttaa silmänräpäyksessä vuonna 1919.

Tosiaankin puhumme 70 CE: stä tai 1914: stä tai muusta historian päivämäärästä, valtavan määrän ihmisten äkillinen katoaminen olisi jättänyt jälkensä historiaan. Tällaisen tapahtuman puuttuessa ja kun ei ole ilmoitettu näkyvästä ilmenemismuodosta Kristuksen saapumisesta kuninkaaksi - joka muistuttaa taivaan välkkyvää valoa - voimme sanoa, että hänen on vielä palattava.

Jos epäilyjä on edelleen, harkitse tätä Raamattua, jossa puhutaan siitä, mitä Kristus tekee hänen läsnäollessaan:

”Nyt tulevasta [parousia - Herramme Jeesuksen Kristuksen "läsnäolo"] ja kokoontumisensa luokseen pyydämme teitä, veljet, ettemme pääse helposti häiritsemään tai huolestumaan millään hengellä tai sanomalla tai kirjeellä, joka näyttää meiltä olevan, väittäen, että Herran päivä on jo tullut. Älä kukaan pettää sinua millään tavalla, sillä se tapahtuu vasta, kun kapina tapahtuu ja laittomuuden mies - tuhoamisen poika - paljastetaan. Hän vastustaa ja korottaa itseään jokaisen ns. Jumalan tai palvonnan kohteen yläpuolella. Joten hän istuu Jumalan temppelissä julistaen olevansa Jumala. " (2Tess. 2: 1-5 BSB)

Jatketaan jakeesta 7:

”Sillä laittomuuden mysteeri on jo toiminnassa, mutta se, joka nyt pidättää sen, jatkaa, kunnes hänet poistetaan tieltä. Ja sitten paljastuu laiton, jonka Herra Jeesus tappaa suunsa hengellä ja tuhoaa saapumisensa mahtavuudella [parousia - ”Läsnäolo”].”

”Tuleva [parousia - Laittoman "läsnäolo"] liittyy saatanan työskentelyyn kaikenlaisella voimalla, merkillä ja väärillä ihmeillä ja jokaisella jumalattomalla petoksella, joka on suunnattu häviäjiä kohtaan, koska he kieltäytyivät totuuden rakkaudesta, joka olisi pelastanut heidät. Tästä syystä Jumala lähettää heille voimakkaan harhaluulon, jotta he uskovat valheeseen, jotta tuomio tulee kaikille, jotka ovat uskoneet totuuteen ja ovat iloisia pahuudesta. " (2Tess. 2: 7-12 BSB)

Voiko olla epäilystäkään siitä, että tämä laiton on edelleen toiminnassa ja pärjää hyvin, kiitos paljon. Vai onko väärällä uskonnolla ja luopiokristillisyydellä ollut päivä? Ei vielä, näyttää. Väärennetyssä vanhurskaudessa naamioituneet ministerit ovat edelleen hyvin vastuussa. Jeesuksen ei ole vielä tuomittu, "tapettava ja tuhottava" tämä laiton.

Ja nyt pääsemme Matteuksen 24: 29-31: n ongelmalliseen kohtaan. Siinä lukee:

”Heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, ja kuu ei anna valoaan, ja tähdet putoavat taivaasta, taivaan voimat ravistetaan. Silloin Ihmisen Pojan merkki ilmestyy taivaaseen, ja kaikki maan heimot lyövät itsensä surussa, ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suurella trumpettiäänellä, ja he kokoavat hänen valitunsa yhteen neljästä tuulesta, taivaan yhdestä reunasta toiseen ääripäähän. " (Matt. 24: 29-31 NWT)

Miksi kutsun tätä ongelmakohtaksi?

Näyttää siltä, ​​että puhutaan Kristuksen läsnäolosta? Sinulla on merkki Ihmisen Pojan ilmestymisestä taivaassa. Kaikki maan päällä, uskovat ja ei-uskovat, näkevät sen. Sitten Kristus itse ilmestyy.

Luulen, että olette samaa mieltä siitä, että se kuulostaa valaisevalta taivaalta. Sinulla kuuluu trumpetti ja sitten valitut kootaan. Luimme juuri Paavalin sanat tessalonikalaisille ja korinttilaisille, jotka rinnastavat Jeesuksen sanoja täällä. Joten mikä on ongelma? Jeesus kuvaa tulevaisuuden tapahtumia, eikö vain?

Ongelmana on, että hän sanoo, että kaikki nämä asiat tapahtuvat ”heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen…”.

Luonnollisesti oletetaan, että Jeesus viittaa vuonna 66 CE tapahtuneeseen ahdistukseen, joka lyhennettiin. Jos näin on, niin hän ei voi puhua tulevasta läsnäolostaan, koska olemme jo jo todenneet, että elävien kristittyjen muutosta ei ole vielä tapahtunut ja ettei kaikkien ihmisten todistamana ole koskaan ollut Jeesuksen valtakunnallista voimaa. maa, joka johtaa laittoman tuhoon.

Itse asiassa pilkkaajat sanovat edelleen: ”Missä tämä on hänen luvattu läsnäolonsa? Miksi siitä lähtien, kun esi-isiemme nukahtivat kuolemaan, kaikki jatkuu tarkalleen kuten luomisen alusta lähtien. ” (2. Piet. 3: 4)

Uskon, että Matteus 24: 29-31 puhuu Jeesuksen läsnäolosta. Uskon, että ilmaisun "heti sen ahdistuksen jälkeen" käytölle on kohtuullinen selitys. Ennen kuin sinne pääsee, olisi kuitenkin oikeudenmukaista ottaa huomioon kolikon toinen puoli, preteristien näkemys.

(Erityiset kiitokset "Rational Voice -palvelulle" näistä tiedoista.)

Aloitamme jakeella 29:

"Mutta heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen aurinko tummenee, ja kuu ei anna hänelle valoa, ja tähdet putoavat taivaasta, taivaan voimat ravistetaan." (Matt. 24:29 Darby-käännös)

Jumala käytti samanlaisia ​​metafooria Jesajan kautta profetoidessaan runollisesti Babyloniaa vastaan.

Taivaan tähtiä ja niiden tähdistöjä varten
ei anna heidän valoaan.
Nouseva aurinko pimenee,
ja kuu ei anna valoaan.
(Jesaja 13: 10)

Sovelsiiko Jeesus samaa metaforaa Jerusalemin tuhoamiseen? Ehkä, mutta emme saa vielä päätellä johtopäätöksiä, koska tämä metafora sopii myös tulevaisuuden läsnäoloon, joten ei ole vakuuttavaa olettaa, että se voi koskea vain Jerusalemia.

Seuraava Matthew-jae kuuluu seuraavasti:

Ja sitten ilmestyy taivaan Ihmisen Pojan merkiksi; ja sitten kaikki maan heimot valittavat, ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kirkkaudella. " (Matthew 24:30 Darby)

Jesaja 19: 1 löytyy toinen mielenkiintoinen rinnakkainen teksti, joka kuuluu:

”Egyptin taakka. Katso, Jehova ratsastaa nopeaan pilveen ja tulee Egyptiin; ja Egyptin epäjumalit liikkuvat hänen edessään, ja Egyptin sydän sulaa sen keskellä. " (Darby)

Joten tulevien pilvissä -metaforan katsotaan osoittavan valloittavan kuninkaan saapumista ja / tai tuomion aikaa. Se voisi sopia symbolisesti siihen, mitä Jerusalemissa tapahtui. Tämä ei tarkoita sitä, että he todella näkivät "taivaassa olevan Ihmisen Pojan merkin" ja että he näkivät sen myöhemmin kirjaimellisesti "tulevan taivaan pilvien päällä voimalla ja suurella kirkkaudella". Tunsivatko juutalaiset Jerusalemissa ja Juudeassa, että heidän tuomionsa ei ollut Rooman, vaan Jumalan käden kautta?

Jotkut viittaavat siihen, mitä Jeesus kertoi uskonnollisille johtajille oikeudenkäynnissään tukeakseen Matteuksen 24:30 ensimmäisen vuosisadan soveltamista. Hän sanoi heille: "Sanon teille kaikille, tästä lähtien näet Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä." (Matteus 26:64 BSB)

Hän ei kuitenkaan sanonut: "Jossain vaiheessa tulevaisuudessa näet Ihmisen Pojan ..." vaan pikemminkin "tästä eteenpäin". Siitä eteenpäin olisi merkkejä siitä, että Jeesus istui Voiman oikealla puolella ja olisi tulossa taivaan pilvien päälle. Nämä merkit eivät tulleet vuonna 70 jKr., Vaan hänen kuolemansa aikana, kun pyhän ja pyhimmän erottava verho repeytyi kahtia Jumalan käden kautta, ja pimeys peitti maan, ja maanjäristys ravisti kansaa. Myöskään merkit eivät pysähtyneet. Pian monet voidellut kävivät ympäri maata ja tekivät parantavia merkkejä, jotka Jeesus oli suorittanut, ja saarnasi ylösnousseen Kristusta.

Vaikka millä tahansa profetian elementillä voi näyttää olevan useampi kuin yksi sovellus, syntyykö erilainen kuva, kun tarkastelemme kaikkia jakeita kokonaisuutena?

Esimerkiksi tarkastelemalla kolmatta jaetta luimme:

"Ja hän lähettää enkelinsä suurella trumpettiäänellä, ja he kokoavat yhteen hänen valitut neljästä tuulesta, taivaan ääripäästä toisten ääripäähän." (Matt. 24:31 Darby)

On ehdotettu, että psalmi 98 selittää jakeen 31 kuvien soveltamisen. Tuossa psalmissa näemme, että Jehovan vanhurskaisiin tuomioihin liittyy trumpettipuhalluksia, samoin kuin joet taputtavat käsiään, ja vuoret laulavat ilosta. On myös ehdotettu, että koska trumpettipyyntöjä käytettiin kokoamaan israelilaiset yhteen, trumpetin käyttö jakeessa 31 viittaa valittujen poimimiseen Jerusalemista Rooman vetäytymisen jälkeen.

Toiset ehdottavat, että enkelien valitsemien kokoontuminen puhuu kristittyjen inhimillisyyteen tuosta ajasta eteenpäin nykypäivään.

Joten jos haluat uskoa, että Matt. 24: 29-31 oli toteutunut Jerusalemin tuhoamisen ajankohtana tai siitä eteenpäin, näyttää siltä, ​​että sinulla on tie, jota sinun on noudatettava.

Uskon kuitenkin, että profetian tarkastelu kokonaisuutena ja kristillisten kirjoitusten yhteydessä sen sijaan, että palataan satoja vuosia esikristillisiin aikoihin ja kirjoituksiin, johtaa meidät tyydyttävämpään ja harmonisempaan lopputulokseen.

Katsotaanpa sitä vielä kerran.

Alkuvaiheessa sanotaan, että kaikki nämä tapahtumat tapahtuvat välittömästi noiden päivien ahdistuksen jälkeen. Mitkä päivät? Voit ajatella, että se kiinnittää sen Jerusalemiin, koska Jeesus puhuu suuresta ahdistuksesta, joka vaikuttaa kaupunkiin jakeessa 21. Olemme kuitenkin unohtaneet tosiasian, jonka hän puhui kahdesta ahdistuksesta. Jakeesta 9 luemme:

"Sitten ihmiset antavat sinulle ahdistuksen ja tappavat sinut, ja kaikki kansakunnat vihaavat sinua nimeni puolesta." (Matt. 24: 9)

Tämä ahdistus ei rajoittunut juutalaisiin, vaan se ulottuu kaikkiin kansakuntiin. Se jatkuu meidän päiviimme asti. Tämän sarjan osassa 8 huomasimme, että on syytä pitää Ilmestyksen 7:14 suurta ahdistusta jatkuvana eikä pelkästään Harmagedonia edeltävänä viimeisenä tapahtumana, kuten yleisesti uskotaan. Jos siis katsomme, että Jeesus puhuu Matteuksen 24:29: ssä suuresta ahdistuksesta, joka kohdistuu kaikkiin uskollisiin Jumalan palvelijoihin ajan myötä, sitten kun tämä ahdistus on saatu päätökseen, Matteuksen 24:29 tapahtumat alkavat. Se toisi täyttymyksen tulevaisuuteemme. Tällainen asento sopii rinnakkaiseen tiliin Luukkaassa.

”Myös merkkejä on auringossa, kuussa ja tähdellä sekä maan päällä kansakuntien ahdistus tietämättä tietä meren mölyn ja sen levottomuuden takia. Ihmiset väistyvät pelossa ja odotuksissa asuttuun maahan tulevista asioista, sillä taivaan voimat ovat ravistelleet. Ja sitten he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä voimalla ja suurella kirkkaudella. ” (Luuk. 21: 25-27)

Se, mitä tapahtui vuosina 66–70, ei aiheuttanut ahdistusta maailman kansoille, vaan vain Israelille. Luukkaan tili ei tunnu tunkeutuvan ensimmäisen vuosisadan täyttymykseen.

Matteuksen 24: 3: ssa näemme, että opetuslapset esittivät kolmiosaisen kysymyksen. Tähän pisteeseen asti olemme oppineet, kuinka Jeesus on vastannut kahteen näistä kolmesta osasta:

Osa 1 oli: "Milloin kaikki nämä asiat ovat?" Se liittyy kaupungin ja temppelin tuhoutumiseen, josta hän puhui viimeisenä päivänä saarnaamalla temppelissä.

Osa 2 oli: "Mikä on aikakauden lopun merkki?", Tai kuten Uuden maailman käännös sanoo, "asiainjärjestelmän päätelmä". Se toteutui, kun ”Jumalan valtakunta otettiin heiltä ja annettiin hedelmää tuottavalle kansalle”. (Matteus 21:43.) Viimeinen todiste tapahtuneesta oli juutalaisen kansan täydellinen hävittäminen. Jos he olisivat olleet Jumalan valittu kansa, hän ei olisi koskaan sallinut kaupungin ja temppelin täydellistä tuhoutumista. Tähän päivään asti Jerusalem on kiistanalainen kaupunki.

Harkinnastamme puuttuu hänen vastauksensa kysymyksen kolmanteen osaan. "Mikä on merkki läsnäolostasi?"

Jos hänen sanansa Matt. 24: 29-31 täyttyivät ensimmäisellä vuosisadalla, niin Jeesus on jättänyt meidät ilman vastausta kysymyksen kolmanteen osaan. Se ei olisi hänelle tyypillistä. Ainakin hän olisi sanonut meille: "En voi vastata siihen." Esimerkiksi hän sanoi kerran: "Minulla on vielä paljon sanottavaa sinulle, mutta et pysty nyt kantamaan niitä." (Johannes 16:12) Eräässä toisessa tilanteessa, samankaltaisen kysymyksen kuin Öljymäellä, he kysyivät häneltä suoraan: "Palautatko sinä aikana Israelin kuningaskunnan?" Hän ei sivuuttanut kysymystä eikä jättänyt heille vastausta. Sen sijaan hän kertoi heille selkeästi, että vastaus oli asia, jonka he eivät saaneet tietää.

Joten näyttää epätodennäköiseltä, että hän jättää kysymyksen "Mikä on läsnäolosi merkki?" Vastaamatta. Ainakin hän kertoi meille, että emme saa tietää vastausta.

Kaiken tämän lisäksi on rinnakkain hänen varoituksensa siitä, että väärät tarinat hänen läsnäolostaan ​​eivät ota häntä vastaan. Jakeista 15–22 hän antaa opetuslapsilleen ohjeet siitä, kuinka paeta heidän henkensä kanssa. Sitten vuosina 23–28 hän kertoo kuinka välttää harhaanjohtamista hänen läsnäoloa koskevilla tarinoillaan. Hän päättelee, että kertomalla heille, että hänen läsnäolonsa on helposti havaittavissa kaikille kuin taivaalla syttyminen. Sitten hän kuvaa tapahtumia, jotka sopivat tarkalleen kyseisiin kriteereihin. Loppujen lopuksi taivaan pilvien kanssa tulevan Jeesuksen olisi yhtä helppo havaita kuin itään länteen välkkyvä ja taivasta sytyttävä salama.

Lopuksi Ilmestyskirjan 1: 7: ssä sanotaan: ”Katso! Hänen on tulossa pilvien kanssa, ja jokainen silmä näkee hänet ... ”Tämä vastaa Matteuksen 24:30, joka kuuluu:”… he näkevät Ihmisen Pojan tulemaan pilvillä ... ”. Koska Ilmestyskirja on kirjoitettu vuosia Jerusalemin kaatumisen jälkeen, tämä viittaa myös tulevaan toteutumiseen.

Joten nyt, kun siirrymme viimeiseen jakeen, meillä on:

"Ja hän lähettää enkelinsä kovalla trumpettipuhelulla, ja he kokoavat valitut neljästä tuulesta taivaan päästä toiseen." (Matt. 24:31 BSB)

"Ja sitten hän lähettää enkelit ja kokoaa valitsemansa yhteen neljästä tuulesta, maan ääripäästä taivaan ääripäähän." (Markus 13:27 NWT)

On vaikea ymmärtää, kuinka ”maan päästä taivaan ääripäähän” sopisi erittäin paikalliseen maastamuuttoon, joka tapahtui Jerusalemissa vuonna 66 CE

Tarkastellaan nyt näiden jakeiden ja seuraavien yhteisöllisyyttä:

"Katso! Sanon sinulle pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukku [kuolemassa], mutta meitä kaikki muuttuvat hetkessä, silmän silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikana. varten trumpetti kuuluu, ja kuolleet nousevat ylöspäin katkeamattomiksi, ja meitä muutetaan. " (1. Kor. 15:51, 52 NWT)

”... Herra itse laskeutuu taivaasta käskevällä kutsulla, arkkienkelin äänellä ja hänen kanssaan Jumalan trumpetti, ja ne, jotka ovat kuolleita yhdessä Kristuksen kanssa, nousevat ensin. Jälkeenpäin me elävät, jotka selviämme, yhdessä heidän kanssaan pyydystään pilviin tapaamaan Herraa ilmassa; ja siten olemme aina [Herran] kanssa. " (1.Tess. 4:16, 17)

Kaikissa näissä jakeissa kuuluu trumpettiäänet ja kaikki puhuvat valittujen kokoontumisesta ylösnousemukseen tai muutokseen, joka tapahtuu Herran läsnäollessa.

Seuraavaksi Matteuksen jakeissa 32–35 Jeesus vakuuttaa opetuslapsilleen, että ennustettu Jerusalemin tuho tapahtuu rajoitetusti ja on ennakoitavissa. Sitten jakeissa 36-44 hän kertoo heille päinvastaisen läsnäolostaan. Se on ennalta arvaamaton, eikä sen toteuttamiseen ole määriteltyä aikataulua. Kun hän puhuu jakeessa 40 kahdesta työskentelevästä miehestä ja toinen otetaan ja toinen jätetään, ja sitten taas jakeessa 41 kaksi naista työskentelee ja toinen otetaan ja toinen jätetään, hän tuskin voisi puhua pakenemisesta Jerusalemista. Näitä kristittyjä ei otettu yhtäkkiä, vaan he lähtivät kaupungista omasta tahdostaan, ja kuka tahansa, joka halusi, olisi voinut lähteä heidän kanssaan. Ajatus yhden ottamisesta, kun hänen kumppaninsa jätetään, sopii kuitenkin ajatukseen siitä, että ihmiset muuttuvat yhtäkkiä silmänräpäyksessä uudeksi.

Yhteenvetona olen sitä mieltä, että kun Jeesus sanoo ”heti noiden päivien ahdistuksen jälkeen”, hän puhuu suuresta ahdistuksesta, jota sinä ja minä kestämme jo nyt. Tuo ahdistus päättyy, kun Kristuksen läsnäoloon liittyvät tapahtumat tapahtuvat.

Uskon, että Matt. 24: 29-31 puhuu Kristuksen läsnäolosta, ei Jerusalemin tuhoamisesta.

Voit kuitenkin olla eri mieltä kanssani ja se on ok. Tämä on yksi niistä Raamatun kohdista, joissa emme voi olla täysin varmoja sen soveltamisesta. Onko sillä oikeastaan ​​väliä? Jos ajattelet yhdellä tavalla ja luulen toisella, estetäänkö pelastuksemme? Toisin kuin ohjeet, jotka Jeesus antoi juutalaisille opetuslapsilleen paeta kaupungista, pelastuksemme ei riipu siitä, että ryhdymme toimintaan tietyllä hetkellä tietyn merkin perusteella, vaan pikemminkin jatkuvasta tottelevaisuudestamme elämässämme joka päivä. Sitten, kun Herra ilmestyy varkaana yöllä, hän huolehtii meiden pelastamisesta. Kun aika tulee, Herra ottaa meidät.

Hallelujah!

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    29
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x