Tervetuloa takaisin. Tämä on osa 10 Matthew 24: n eksegetisestä analyysistä.

Tähän saakka olemme viettäneet paljon aikaa leikata pois kaikki väärät opetukset ja väärät profeetalliset tulkinnat, jotka ovat viimeisen kahden vuosisadan aikana vahingoittaneet miljoonien vilpittömien ja luottavaisten kristittyjen uskoa niin paljon. Olemme tulleet näkemään Herramme viisauden varoittaessamme meitä sudenkuopista, jotka tulkitsevat yhteisiä tapahtumia, kuten sotia tai maanjäristyksiä, hänen merkkinä tulemisesta. Olemme nähneet, kuinka hän pelasti opetuslapsiaan Jerusalemin tuhoamisesta antamalla heille konkreettisia merkkejä matkalle. Mutta yksi asia, jota emme ole puutuneet, on yksi asia, joka vaikuttaa eniten meihin henkilökohtaisesti: hänen läsnäolonsa; hänen paluu kuninkaaksi. Milloin Jeesus Kristus palaa hallitsemaan maata ja sovittamaan koko ihmiskunnan takaisin Jumalan perheeseen?

Jeesus tiesi, että ihmisluonto aiheuttaisi meissä kaikissa ahdistuksen haluta tietää vastaus tähän kysymykseen. Hän tiesi myös, kuinka haavoittuvainen tekisi meistä harhaan häikäilemättömien, valheita pursuttavien miesten johdosta. Jo nyt, tämän pelin myöhässä, fundamentalistiset kristityt, kuten Jehovan todistajat, ajattelevat koronaviruspandemian olevan merkki siitä, että Jeesus on ilmestymässä. He lukevat Jeesuksen varoitussanat, mutta jotenkin he kääntävät heidät vastakkaiseen kohtaan, mitä hän sanoo.

Jeesus myös varoitti meitä toistuvasti väärien profeettojen ja väärien voiteltujen saaliista. Hänen varoituksia jatketaan jakeisiin, joita harkitsemme, mutta ennen kuin luemme niitä, haluan tehdä pienen ajatuskokeen.

Voitteko kuvitella hetkeksi, miltä tuntuu olla kristitty Jerusalemissa vuonna 66 CE, kun kaupunkia ympäröi päivän suurin sotilaallinen voima, käytännössä lyömätön Rooman armeija? Laita itsesi sinne nyt. Kaupungin muurista voit nähdä, että roomalaiset ovat rakentaneet terävien panosten aidan estääksesi sinut pakenemasta, aivan kuten Jeesus ennusti. Kun näet roomalaisten muodostavan Tortuga-kilpirakenteensa valmistamaan temppeliportti poltettavaksi ennen heidän hyökkäystä, muistat Jeesuksen sanat inhottavasta asiasta, joka seisoi pyhässä paikassa. Kaikki tapahtuu ennustetulla tavalla, mutta paeta näyttää mahdottomalta. Ihmiset ovat tyhjentyneet, ja paljon puhutaan yksinkertaisesti antautumisesta, mutta se ei täyttäisi Herran sanoja.

Mielesi on sekaannuksen pyörre. Jeesus käski sinun paeta, kun näit nämä merkit, mutta miten? Escape näyttää nyt olevan mahdoton. Menet nukkumaan sinä yönä, mutta nukut tyydyttävästi. Sinua kuluttaa ahdistus siitä, kuinka pelastaa perheesi.

Aamulla on tapahtunut jotain ihmeellistä. Sanotaan, että roomalaiset ovat menneet. Selittämättömällä tavalla koko Rooman armeija on taitannut teltinsa ja pakeni. Juutalaisten sotilaalliset joukot harjoittavat harhauttamista. Se on suuri voitto! Mahtava roomalainen armeija on saastunut hännän ja ajaa. Kaikki sanovat, että Israelin Jumala on tehnyt ihmeen. Mutta sinä kristittynä tiedät muuten. Onko sinun todellakin pakko paeta niin kiireellisesti? Jeesus sanoi, ettei edes mennä takaisin hakemaan asioita, vaan päästä pois kaupungista viipymättä. Silti sinulla on esi-ikäsi kotisi, yrityksesi, monia omaisuuksia harkittavissa. Sitten on epäuskoisia sukulaisiasi.

Messiasta on tullut paljon puhetta. Se nyt Israelin kuningaskunta palautetaan. Jopa jotkut kristillisistä veljistäsi puhuvat tästä. Jos Messias on todella tullut, niin miksi pakene nyt?

Odotatko tai lähdetkö? Tämä ei ole triviaalia päätöstä. Se on valinta elämästä ja kuolemasta. Sitten Jeesuksen sanat tulevat mieleen.

"Jos joku sanoo sinulle" Katso! Tässä on Kristus 'tai' Siellä! ' Älä usko sitä. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja syntyy, ja ne antavat suuria merkkejä ja ihmeitä, jotta mahdollisesti jopa valitut voidaan johtaa harhaan. Katso! Olen varoittanut sinua. Siksi, jos ihmiset sanovat sinulle: 'Katso! Hän on erämaassa, 'älä mene ulos; 'Katso! Hän on sisäkammioissa, 'älä usko sitä. Sillä aivan kuin salama tulee itäosista ja paistaa länsipuolelle, niin myös Ihmisen Poja on läsnä. " (Matt. 24: 23–27 uuden maailman käännös)

Ja niin, kun nämä sanat soivat korvissa, kerät perheesi ja pakenet vuorille. Olet pelastettu.

Puhuen monien puolesta, jotka kuten minäkin kuuntelin miehiä kertomasta meille, että Kristus oli tullut näkymättömästi, ikään kuin piilossa olevassa kammiossa tai kaukana uteliaisilta silmiltä erämaassa, voin todistaa, kuinka voimakas petos on ja kuinka se riippuu haluamme tietää asioita, jotka Jumala on päättänyt pitää piilossa. Se tekee meistä helppoja kohteita lampaiden vaatteissa oleville susille, jotka pyrkivät hallitsemaan ja hyödyntämään muita.

Jeesus sanoo meille ilman epävarmuutta: "Älä usko sitä!" Tämä ei ole meidän Herramme ehdotusta. Tämä on kuninkaallinen komento, emmekä saa olla tottelematta.

Sitten hän poistaa kaiken varmuuden siitä, kuinka tiedämme varmasti, että hänen läsnäolonsa on alkanut. Lukekaamme se uudestaan.

"Sillä aivan kuin salama tulee itäosista ja paistaa länsipuolelle, niin myös Ihmisen Poja on läsnä." (Mt 24: 23 - 27 NWT)

Voin muistaa olla kotona illalla, katsella televisiota, kun valaistus vilkkui. Jopa kaihtimien ollessa vedetty, valo oli niin kirkas, että se vuotaa sisään. Tiesin, että ulkopuolella oli myrsky, jo ennen kuin kuulin ukkosen.

Miksi Jeesus käytti tuota kuvaa? Mieti tätä: Hän oli juuri käskenyt emme usko ketään - ketään - väittäessään tietävänsä Kristuksen läsnäolosta. Sitten hän antaa meille valaisevan kuvan. Jos seisot ulkona - sanotaan, että olet puistossa - kun valaistuspultti välähtää taivaan yli ja viereinen kaveri antaa sinulle työntää ja sanoa: "Hei, tiedätkö mitä? Valaistus vain vilkkuu. ” Katsoisit todennäköisesti häntä ja ajattelisit: "Mikä idiootti. Luuletko hänen olevan sokea? ”

Jeesus kertoo meille, että sinun ei tarvitse ketään kertoa sinulle hänen läsnäolostaan, koska pystyt näkemään sen itse. Valaistus on täysin nimeämätöntä. Se ei näy vain uskoville, mutta ei myöskään epäuskoisille; tutkijoille, mutta ei avustamattomille; viisaille, mutta ei tyhmille. Kaikki näkevät sen ja tietävät sen mistä se on.

Vaikka hänen varoituksensa oli suunnattu nimenomaan hänen juutalaisille opetuslapsilleen, jotka eläisivät Rooman piirityksen aikana, uskotko, että sillä on vanhentumissääntö? Ei tietenkään. Hän sanoi, että hänen läsnäolonsa nähdään kuin salaman vilkkuvan taivaan poikki. Oletko nähnyt sen? Onko kukaan nähnyt hänen läsnäolonsa? Ei? Silloin varoitus jatkuu.

Muista, mitä opimme hänen läsnäolostaan ​​tämän sarjan edellisessä videossa. Jeesus oli läsnä Messiana 3 ½ vuotta, mutta hänen ”läsnäolonsa” ei ollut alkanut. Sanalla on kreikan kielellä merkitys, josta puuttuu englanti. Sana kreikan kielellä on parousia ja Matthew 24: n yhteydessä se viittaa uuden ja valloittavan voiman sisäänkäynnille. Jeesus tuli (kreikkalainen, Eleusis) Messiaana ja murhattiin. Mutta kun hän palaa, se on hänen läsnäolonsa (kreikkalainen, parousia) että hänen vihollisensa todistavat; valloittavan kuninkaan tulo.

Kristuksen läsnäolo ei välähtää taivaalla kaikkien nähtäväksi vuonna 1914, eikä sitä nähty ensimmäisellä vuosisadalla. Mutta lisäksi meillä on todistus Raamatusta.

”Ja en halua, että olisitte tietämättömiä, veljet, nukahtaneita kohtaan, ettette surua, kuten myös muut, jotka eivät toivo, sillä jos uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös, niin myös ne Jumala unessa Jeesuksen kautta hän tuo mukanaan, sillä me sanomme teille Herran sanalla, että me elävät - jotka pysymme Herran edessä - emme voi edeltää nukkuvia, koska Herra itse, huudolla, sanansaattajan ja Jumalan valheiden äänessä tulee alas taivaasta, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ensin, sitten me elävät, jotka jäämme yli, yhdessä heidän kanssaan olla kiinni pilvissä tavataksesi Herran ilmassa, ja niin aina Herran kanssa olemme ... ”(1Ts 4: 13-17 Youngin kirjallinen käännös)

Kristuksen läsnäollessa tapahtuu ensimmäinen ylösnousemus. Ei vain uskolliset ylösnousseita, mutta samalla elävät muuttuvat ja otetaan vastaan ​​tavata Herraa. (Käyttelin sanaa "rapture" kuvaamaan tätä edellisessä videossa, mutta yksi hälytyskatsoja kiinnitti huomioni assosiaatioon, jonka tämä termi liittyy ajatukseen, että kaikki menevät taivaaseen. Joten mahdollista mahdollinen negatiivinen tai harhaanjohtava merkitys vältetään, kutsuu tätä "muutokseksi".)

Paavali viittaa tähän myös kirjoittaessaan korinttilaisille:

"Katso! Kerron teille pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukku kuolemassa, mutta me kaikki muutumme hetkessä, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikana. Sillä trumpetti soi, ja kuolleet nousevat kelvottomiksi, ja meitä vaihdetaan. " (1. Kor. 15:51, 52 NWT)

Nyt, jos Kristuksen läsnäolo olisi tapahtunut vuonna 70 eKr., Maan päällä ei olisi ollut ketään kristittyjä, jotka olisivat suorittaneet saarnaamista, joka on saanut meidät siihen pisteeseen, missä kolmasosa maailmasta väittää olevansa kristitty. Samoin, jos Kristuksen läsnäolo oli tapahtunut vuonna 1914 - kuten todistajat väittävät - ja jos voiteltu unessa kuolemaan oli herätetty uudelleen vuonna 1919 - kuten todistajat väittävät - niin miten on, että organisaatiossa on edelleen voiteltuja? Ne kaikki olisi pitänyt muuttaa silmänräpäyksessä vuonna 1919.

Itse asiassa, puhummepa sitten 70 CE tai 1914 tai jotain muuta historian päivämäärää, suuren joukon ihmisten äkillinen katoaminen olisi jättänyt jälkensä historiaan. Jos tällaista tapahtumaa ei ole ja koska mitään ilmoitusta Kristuksen saapumisesta näkyväksi ilmiöksi kuninkaana - samankaltainen kuin taivaan yli vilkkuva salama - voimme turvallisesti sanoa, että hänen ei ole vielä palannut.

Jos epäilyjä on edelleen, harkitse tätä Raamattua, jossa puhutaan siitä, mitä Kristus tekee hänen läsnäollessaan:

”Nyt tulevasta [parousia - Herramme Jeesuksen Kristuksen "läsnäolo"] ja kokoontumisensa luokseen pyydämme teitä, veljet, ettemme pääse helposti häiritsemään tai huolestumaan millään hengellä tai sanomalla tai kirjeellä, joka näyttää meiltä olevan, väittäen, että Herran päivä on jo tullut. Älä kukaan pettää sinua millään tavalla, sillä se tapahtuu vasta, kun kapina tapahtuu ja laittomuuden mies - tuhoamisen poika - paljastetaan. Hän vastustaa ja korottaa itseään jokaisen ns. Jumalan tai palvonnan kohteen yläpuolella. Joten hän istuu Jumalan temppelissä julistaen olevansa Jumala. " (2Tess. 2: 1-5 BSB)

Jatketaan jakeesta 7:

”Sillä laittomuuden mysteeri on jo toiminnassa, mutta se, joka nyt pidättää sen, jatkaa, kunnes hänet poistetaan tieltä. Ja sitten paljastuu laiton, jonka Herra Jeesus tappaa suunsa hengellä ja tuhoaa saapumisensa mahtavuudella [parousia - ”Läsnäolo”].”

”Tuleva [parousia - Laittoman "läsnäolo"] liittyy saatanan työskentelyyn kaikenlaisella voimalla, merkillä ja väärillä ihmeillä ja jokaisella jumalattomalla petoksella, joka on suunnattu häviäjiä kohtaan, koska he kieltäytyivät totuuden rakkaudesta, joka olisi pelastanut heidät. Tästä syystä Jumala lähettää heille voimakkaan harhaluulon, jotta he uskovat valheeseen, jotta tuomio tulee kaikille, jotka ovat uskoneet totuuteen ja ovat iloisia pahuudesta. " (2Tess. 2: 7-12 BSB)

Voidaanko olla epäilyksiä siitä, että tämä laiton toimii edelleen ja toimii hyvin, kiitos paljon. Vai onko väärillä uskonnoilla ja luopuneella kristinuskolla ollut aikansa? Ei vielä, näyttää siltä. Väärenmukaisuudesta naamioituneet ministerit ovat edelleen erittäin vastuussa. Jeesuksen on vielä tuomittava, "tappaa ja tuhota" tämä laiton.

Ja niin olemme nyt päättäneet Matt. 24: 29-31 ongelmallisesta kohdasta. Se kuuluu seuraavasti:

”Heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, ja kuu ei anna valoaan, ja tähdet putoavat taivaasta, taivaan voimat ravistetaan. Silloin Ihmisen Pojan merkki ilmestyy taivaaseen, ja kaikki maan heimot lyövät itsensä surussa, ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suurella trumpettiäänellä, ja he kokoavat hänen valitunsa yhteen neljästä tuulesta, taivaan yhdestä reunasta toiseen ääripäähän. " (Matt. 24: 29-31 NWT)

Miksi kutsun tätä ongelmakohtaksi?

Se näyttää puhuvan Kristuksen läsnäolosta, eikö niin? Sinulla on merkki Ihmisen Pojasta, joka ilmestyy taivaaseen. Jokainen maan päällä, uskova ja ei-uskova, näkee sen. Sitten itse Kristus ilmestyy.

Luulen, että olet samaa mieltä siitä, että se kuulostaa valaisevalta taivastapahtumalta. Sinulla on trumpetti kuulostamassa ja sitten valitut kootaan. Luimme vain Paavalin sanoja tessalonikalaisille ja korinttilaisille, jotka rinnastuvat Jeesuksen sanoihin täällä. Joten mikä on ongelma? Jeesus kuvaa tulevaisuuden tapahtumia, eikö niin?

Ongelmana on, että hän sanoo, että kaikki nämä asiat tapahtuvat ”heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen…”.

Luonnollisesti oletetaan, että Jeesus viittaa vuonna 66 CE tapahtuneeseen ahdistukseen, joka lyhennettiin. Jos näin on, niin hän ei voi puhua tulevasta läsnäolostaan, koska olemme jo jo todenneet, että elävien kristittyjen muutosta ei ole vielä tapahtunut ja ettei kaikkien ihmisten todistamana ole koskaan ollut Jeesuksen valtakunnallista voimaa. maa, joka johtaa laittoman tuhoon.

Itse asiassa pilkkaajat sanovat edelleen: ”Missä tämä on hänen luvattu läsnäolonsa? Miksi siitä lähtien, kun esi-isiemme nukahtivat kuolemaan, kaikki jatkuu tarkalleen kuten luomisen alusta lähtien. ” (2. Piet. 3: 4)

Uskon, että Matt. 24: 29-31 puhuu Jeesuksen läsnäolosta. Uskon, että ilmauksen "heti sen ahdistuksen jälkeen" käyttöön on olemassa kohtuullinen selitys. Ennen kuin pääset siihen, olisi kuitenkin reilua harkita kolikon toista puolta, Preteristien näkemystä. <lisää linkki - YouTube-kortti - osaan 6>

(Erityiset kiitokset "Rational Voice -palvelulle" näistä tiedoista.)

Aloitamme jakeella 29:

"Mutta heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen aurinko tummenee, ja kuu ei anna hänelle valoa, ja tähdet putoavat taivaasta, taivaan voimat ravistetaan." (Matt. 24:29 Darby-käännös)

Jumala käytti samanlaisia ​​metafooria Jesajan kautta profetoidessaan runollisesti Babyloniaa vastaan.

Taivaan tähtiä ja niiden tähdistöjä varten
ei anna heidän valoaan.
Nouseva aurinko pimenee,
ja kuu ei anna valoaan.
(Jesaja 13: 10)

Sovelsiiko Jeesus samaa metaforaa Jerusalemin tuhoamiseen? Ehkä, mutta emme saa vielä päätellä johtopäätöksiä, koska tämä metafora sopii myös tulevaisuuden läsnäoloon, joten ei ole vakuuttavaa olettaa, että se voi koskea vain Jerusalemia.

Seuraava Matthew-jae kuuluu seuraavasti:

Ja sitten ilmestyy taivaan Ihmisen Pojan merkiksi; ja sitten kaikki maan heimot valittavat, ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kirkkaudella. " (Matthew 24:30 Darby)

Jesaja 19: 1 löytyy toinen mielenkiintoinen rinnakkainen teksti, joka kuuluu:

”Egyptin taakka. Katso, Jehova ratsastaa nopeaan pilveen ja tulee Egyptiin; ja Egyptin epäjumalit liikkuvat hänen edessään, ja Egyptin sydän sulaa sen keskellä. " (Darby)

Joten pilvien tulemisen metafora nähdään osoittavan valloittavan kuninkaan saapumisen ja / tai tuomion ajan. Se sopii symbolisesti Jerusalemin tapahtumiin. Tämä ei tarkoita sitä, että he todella näkivät ”Ihmisen Pojan merkin taivaassa” ja että myöhemmin he näkivät hänet kirjaimellisesti tulevan taivaan pilvissä voimalla ja suurella kunnialla. Ajatteliko Jerusalemin ja Juudean juutalaiset heidän tuomionsa olevan Rooman, mutta Jumalan käsin?

Jotkut viittaavat siihen, mitä Jeesus kertoi uskonnollisille johtajille oikeudenkäynnissään tueksi Matteuksen 24:30 ensimmäisen vuosisadan sovellukselle. Hän kertoi heille: "Sanon teille kaikille, tästä eteenpäin näette Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä." (Matt. 26:64 BSB)

Hän ei kuitenkaan sanonut: "Jotkin tulevaisuuden kohdat näet Ihmisen Pojan ...", vaan pikemminkin "tästä eteenpäin". Siitä eteenpäin olisi merkkejä, jotka osoittaisivat, että Jeesus istui voiman oikealla puolella ja oli tulossa taivaan pilvissä. Noita merkkejä ei tullut vuonna 70 pKr., Mutta hänen kuolemansa aikana, kun Pyhän ja Pyhimmän erottava verho revittiin Jumalan käsin kahteen ja pimeys peitti maan, ja maanjäristys järkytti kansaa. Merkit eivät myöskään pysähtyneet. Pian siellä oli monia voiteltuja, jotka kulkivat maassa, suorittaen Jeesuksen suorittamia parannusmerkkejä ja saarnaten Kristuksen ylösnousemusta.

Vaikka millä tahansa profetian elementillä voi näyttää olevan useampi kuin yksi sovellus, syntyykö erilainen kuva, kun tarkastelemme kaikkia jakeita kokonaisuutena?

Esimerkiksi tarkastelemalla kolmatta jaetta luimme:

"Ja hän lähettää enkelinsä suurella trumpettiäänellä, ja he kokoavat yhteen hänen valitut neljästä tuulesta, taivaan ääripäästä toisten ääripäähän." (Matt. 24:31 Darby)

Psalmi 98: n on ehdotettu selittävän jakeen 31 kuvien soveltamisen. Tuossa psalmissa näemme Jehovan vanhurskaiden tuomioiden seurauksena pasuunan räjähdyksiä, sekä jokien taputtavan käsiään ja vuorten laulavan ilosta. On myös ehdotettu, että koska trumpettipuheluja käytettiin Israelin kansan kokoamiseen, jae 31 trumpetin käyttö viittaa valittujen uuttamiseen Jerusalemista Rooman perääntymisen jälkeen.

Toiset ehdottavat, että enkelien valitsemien kokoontuminen puhuu kristittyjen inhimillisyyteen tuosta ajasta eteenpäin nykypäivään.

Joten jos haluat uskoa, että Matt. 24: 29-31 oli toteutunut Jerusalemin tuhoamisen ajankohtana tai siitä eteenpäin, näyttää siltä, ​​että sinulla on tie, jota sinun on noudatettava.

Uskon kuitenkin, että profetian tarkastelu kokonaisuutena ja kristillisten kirjoitusten yhteydessä sen sijaan, että palataan satoja vuosia esikristillisiin aikoihin ja kirjoituksiin, johtaa meidät tyydyttävämpään ja harmonisempaan lopputulokseen.

Katsotaanpa sitä vielä kerran.

Alkulause kertoo, että kaikki nämä tapahtumat tapahtuvat heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen. Mitkä päivät? Saatat ajatella, että naulaa se Jerusalemiin, koska Jeesus puhuu jakeessa 21 suurista ahdistuksista, jotka vaikuttavat kaupunkiin. Kuitenkin, unohdamme sitä tosiasiaa, että hän puhui kahdesta ahdistuksesta. Jakeessa 9 luemme:

"Sitten ihmiset antavat sinulle ahdistuksen ja tappavat sinut, ja kaikki kansakunnat vihaavat sinua nimeni puolesta." (Matt. 24: 9)

Tämä ahdistus ei rajoittunut juutalaisiin, vaan ulottui kaikkiin kansoihin. Se jatkuu nykypäivään asti. Tämän sarjan osassa 8 näimme, että on syytä pitää Ilmestyskirjan 7:14 suuria ahdistuksia jatkuvana eikä vain Armageddonia edeltävänä viimeisenä tapahtumana, kuten yleisesti uskotaan. Siksi, jos katsomme, että Jeesus puhuu Matthew 24:29: ssä suurista ahdistuksista kaikille Jumalan uskollisille palvelijoille ajan myötä, niin kun tämä ahdistus on saatu päätökseen, Matthew 24:29: n tapahtumat alkavat. Se laittaisi toteutumisen tulevaisuuteemme. Tällainen asema sopii rinnakkaistilille Lukessa.

”Myös merkkejä on auringossa, kuussa ja tähdellä sekä maan päällä kansakuntien ahdistus tietämättä tietä meren mölyn ja sen levottomuuden takia. Ihmiset väistyvät pelossa ja odotuksissa asuttuun maahan tulevista asioista, sillä taivaan voimat ovat ravistelleet. Ja sitten he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä voimalla ja suurella kirkkaudella. ” (Luuk. 21: 25-27)

Se, mikä tapahtui vuosien 66 ja 70 välisenä aikana, ei aiheuttanut ahdistusta maailman kansoille, vaan vain Israelille. Luukun tili ei näytä tyydyttävän ensimmäisen vuosisadan toteutumista.

Matteuksen evankeliumin 24: 3: ssa näemme, että opetuslapset esittivät kolmiosaisen kysymyksen. Tähän pisteeseen asti olemme oppineet, kuinka Jeesus on vastannut kahteen näistä kolmesta osasta:

Osa 1 oli: "Milloin kaikki nämä asiat ovat?" Se koskee kaupungin ja temppelin tuhoamista, josta hän puhui viimeisenä saarnaamisen päivänä temppelissä.

Osa 2 oli: ”Mikä on aikakauden lopun merkki?” Tai kuten Uuden maailman käännös sanoo, ”asioiden järjestelmän päätelmä”. Se toteutui, kun "Jumalan valtakunta otettiin heiltä ja annettiin kansakunnalle, joka tuottaa hedelmiään". (Matt. 21:43) Lopullinen todiste tapahtuneesta oli juutalaisten kansakunnan täydellinen hävittäminen. Jos he olisivat olleet Jumalan valittu kansa, hän ei olisi koskaan antanut sallia kaupungin ja temppelin täydellistä tuhoamista. Tähän päivään saakka Jerusalem on kiistanalainen kaupunki.

Tarkastelustamme puuttuu hänen vastauksensa kysymyksen kolmanteen osaan. "Mikä on merkki läsnäolostasi?"

Jos hänen sanansa Matt. 24: 29-31 täyttyivät ensimmäisellä vuosisadalla, niin Jeesus on jättänyt meidät ilman vastausta kysymyksen kolmanteen osaan. Se ei olisi hänelle ominaista. Ainakin hän olisi sanonut meille: "En voi vastata siihen." Esimerkiksi, hän sanoi kerran: "Minulla on vielä paljon sanottavaa sinulle, mutta et pysty enää kantamaan niitä." (Joh. 16:12) Eräässä toisessa tilanteessa, kuten heidän oliivinvuorella esittämään kysymykseen, he kysyivät häneltä suoraan: "Palauttaisitko Israelin valtakunnan tällä hetkellä?" Hän ei sivuuttanut kysymystä eikä jättänyt niitä ilman vastausta. Sen sijaan hän kertoi heille tarkkaan, että vastaus oli asia, jota he eivät saaneet tietää.

Joten vaikuttaa epätodennäköiseltä, että hän jättää kysymyksen "Mikä on merkki läsnäolostasi?", Vastamatta. Ainakin hän kertoi meille, että emme saa tietää vastausta.

Tämän kaiken lisäksi hänellä on varoitus siitä, ettei hänen pidä tulla vääräksi tarinoksi hänen läsnäolostaan. Jakeista 15–22 hän antaa opetuslapsilleen ohjeita, kuinka heidän paeta elämänsä kanssa. Sitten 23–28 hän antaa yksityiskohtia siitä, kuinka vältetään johtamasta harhaan hänen läsnäoloaan koskevista tarinoista. Hän päättelee, että kertomalla heille hänen läsnäolonsa on helposti havaittavissa kaikille, kuten valaistus taivaalla. Sitten hän kuvaa tapahtumia, jotka sopivat täsmällisesti kyseiseen kriteeriin. Loppujen lopuksi Jeesuksen mukana taivaan pilvien kanssa on yhtä helppo havaita kuin pultti, joka valaisee itästä länteen ja valaisee taivasta.

Lopuksi Ilmestyskirjan 1: 7 sanoo: ”Katso! Hän tulee pilvien kanssa, ja jokainen silmä näkee hänet ... "Tämä vastaa Matteuksen evankeliumin 24:30: ta, joka kuuluu:" ... he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvien päälle ... ". Koska Ilmestyskirja kirjoitettiin vuosia Jerusalemin kaatumisen jälkeen, tämä viittaa myös tulevaisuuden toteutumiseen.

Joten nyt, kun siirrymme viimeiseen jakeen, meillä on:

"Ja hän lähettää enkelinsä kovalla trumpettipuhelulla, ja he kokoavat valitut neljästä tuulesta taivaan päästä toiseen." (Matt. 24:31 BSB)

"Ja sitten hän lähettää enkelit ja kokoaa valitsemansa yhteen neljästä tuulesta, maan ääripäästä taivaan ääripäähän." (Markus 13:27 NWT)

On vaikea ymmärtää, kuinka ”maan päästä taivaan ääripäähän” sopisi erittäin paikalliseen maastamuuttoon, joka tapahtui Jerusalemissa vuonna 66 CE

Tarkastellaan nyt näiden jakeiden ja seuraavien yhteisöllisyyttä:

"Katso! Sanon sinulle pyhän salaisuuden: Emme kaikki nukku [kuolemassa], mutta meitä kaikki muuttuvat hetkessä, silmän silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikana. varten trumpetti kuuluu, ja kuolleet nousevat ylöspäin katkeamattomiksi, ja meitä muutetaan. " (1. Kor. 15:51, 52 NWT)

”... Herra itse laskeutuu taivaasta käskevällä kutsulla, arkkienkelin äänellä ja hänen kanssaan Jumalan trumpetti, ja ne, jotka ovat kuolleita yhdessä Kristuksen kanssa, nousevat ensin. Jälkeenpäin me elävät, jotka selviämme, yhdessä heidän kanssaan pyydystään pilviin tapaamaan Herraa ilmassa; ja siten olemme aina [Herran] kanssa. " (1.Tess. 4:16, 17)

Kaikissa näissä jakeissa kuuluu trumpettiäänet ja kaikki puhuvat valittujen kokoontumisesta ylösnousemukseen tai muutokseen, joka tapahtuu Herran läsnäollessa.

Seuraavaksi, Matteuksen jakeissa 32–35, Jeesus vakuuttaa opetuslapsilleen, että Jerusalemin ennakoitu tuho tapahtuu rajoitetussa ajassa ja on ennakoitavissa. Sitten jakeissa 36-44 hän kertoo heille päinvastoin läsnäolonsa suhteen. Sitä ei voida ennakoida eikä sen toteuttamiselle ole määritelty aikataulua. Kun hän puhuu jakeessa 40 kahdesta työskentelevästä miehestä, joista toinen otetaan ja toinen jätetään, ja sitten taas jakeessa 41, jossa kaksi naista työskentelee ja yksi otetaan ja toinen vasemmalle, hän tuskin voisi puhua pakoon Jerusalemista. Niitä kristittyjä ei otettu yhtäkkiä, vaan he jättivät kaupungin omasta tahdostaan, ja kuka tahansa, joka halusi, olisi voinut lähteä heidän luokseen. Ajatus siitä, että otettaisiin hänen seuralaisensa jättäessä, sopii kuitenkin siihen käsitykseen, että ihmiset muuttuvat yhtäkkiä silmän silmänräpäyksessä jotain uutta.

Yhteenvetona luulen, että kun Jeesus sanoo ”heti noiden aikojen ahdistuksen jälkeen”, hän puhuu siitä suuresta ahdistuksesta, jonka sinä ja minä kärsimme nytkin. Tuo ahdistus päättyy, kun Kristuksen läsnäoloon liittyvät tapahtumat tapahtuvat.

Uskon, että Matt. 24: 29-31 puhuu Kristuksen läsnäolosta, ei Jerusalemin tuhoamisesta.

Saatat kuitenkin olla eri mieltä kanssani, ja se on kunnossa. Tämä on yksi niistä Raamatun kohdista, joissa emme voi olla täysin varmoja sen soveltamisesta. Onko sillä oikeastaan ​​väliä? Jos ajattelet yhtä tapaa ja mielestäni toista, eikö pelastumisemme ole? Näet, toisin kuin Jeesuksen antamat ohjeet juutalaisille opetuslapsilleen poistumisesta kaupungista, pelastuksemme ei ole riippuvainen tietyssä vaiheessa tapahtuneesta tietystä merkistä, vaan pikemminkin jatkuvasta kuuliaisuudesta jokapäiväisessä elämässämme. Sitten, kun Herra ilmestyy kuin varas yöllä, hän hoitaa meidät pelastaakseen. Kun aika tulee, Herra vie meidät.

Hallelujah!

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.