Suositun meksikolaisen sanonnan mukaan "kun sinulla on hyvät suhteet Jumalaan, voit laittaa enkelit syrjään".

Tätä sanontaa sovelletaan työsuhteisiin tarkoittaen, että niin kauan kuin jollakin on hyvät suhteet hierarkian yläjohtajiin, keskijohtajia voidaan jättää huomiotta. Uskonnollisesta näkökulmasta näyttää kuitenkin siltä, ​​että tämä hierarkian sivuuttamisen periaate ei toimi, eikö niin? Eli voimmeko mennä suoraan Jehovan luo huomioimatta Herraa Jeesusta?

Pyhät kirjoitukset näyttävät olevan ristiriidassa keskenään tässä asiassa. Yhtäältä meillä on Vanhassa testamentissa Jehova, joka määrittelee itsensä mustasukkaiseksi Jumalaksi, joka vaatii yksinomaista omistautumista; mutta toisaalta, Uudessa testamentissa meillä on sama Jehova, joka näyttää kertoneen meille (sanooko Jumala meille vai käskeekö meitä?), että meidän pitäisi palvella Herraa Jeesusta.

Nykyään meillä on uskonnollinen liike, joka ylpeilee olevansa ainoa todellinen uskonto, koska sanomallaan, opillaan, rakenteellaan ja jopa nimellään Jehovan todistajat tunnistavat heidät suoraan ainoaan todelliseen Jumalaan. Toisaalta, pyhät kirjoitukset antavat meille paljon tietoa Herrasta Jeesuksesta, hänen ensimmäisistä opetuslapsistaan ​​ja ensimmäisistä kirkoista. Mitä tapahtuu, kun vertaamme nykyisiä Jehovan todistajia ensimmäisiin Jeesuksen todistajiin?

Rakkaat kristilliset veljeni ja sisareni: on sinun vuorosi kääntää tutkimustani Google-kääntäjällä. Englanniksi ei ole kovin hyvä, ja olen pahoillani. Auta auttamalla napsauttamalla seuraavaa linkkiä —–> Testigos de Jehová vai Testigos de Jesús? Análisis exegético. Lähetä tulokset ystävälleni Meletille osoitteessa meleti.vivlon@gmail.com.