”Mikä estää minua kastamasta?” - Ap. T. 8:36

[Alkaen ws 03/20 p.2 toukokuuta 04 - 10. toukokuuta]

Kappale 1: ”Haluatko kastaaksesi Kristuksen opetuslapsi! Rakkaus ja arvostus ovat motivoineet monia tekemään valinnan. ”

Tämä on niin asiallinen lausunto. Arvostumisen ja rakkauden tulisi olla motivoiva tekijä, joka saa sinut tekemään valinnan.

Sitten kirjailija kehottaa meitä pohtimaan Etiopian kuningattaraa palvelevan virkamiehen esimerkkiä.

Ota hetkeksi askel taaksepäin ja yritä muistaa, mikä motivoi sinua kastetuksi.

Todennäköisesti tunsit myös rakkauden tunteen ja arvostosi oppimastasi. Eikö ole kuitenkaan totta, että huomattavalle osalle kristillisissä ihmisissä ja Jehovan todistajien keskuudessa perhesuhteilla, ystävyyssuhteilla ja muilla sosiaalisilla paineilla voi olla myös rooli?

Tämän viikon artikkelin esikatselussa sanotaan seuraavaa:

Jotkut, jotka rakastavat Jehovaa, ovat epävarmoja siitä, ovatko he valmiita kastamaan yhdeksi hänen todistajistaan. Jos sinusta tuntuu niin, tämä artikkeli auttaa sinua tarkastelemaan joitain käytännöllisiä asioita, joita voit tehdä ja jotka johtavat sinut kasteeseen. ”

Mitkä ovat pääaiheet, joita tässä artikkelissa tarkastellaan?

 • Opi Jehovasta hänen luomisensa kautta.
 • Opi arvostamaan Jumalan sanaa, Raamattua.
 • Opi rakastamaan Jeesusta, ja rakkautesi Jehovaan kasvaa.
 • Opi rakastamaan Jehovan perhettä
 • Opi arvostamaan ja soveltamaan Jehovan normeja.
 • Opi rakastamaan ja tukemaan Jehovan organisaatiota
 • Auta muita oppimaan rakastamaan Jehovaa.

Pidämme avoimena mielessämme sen, mitä voimme oppia tämän viikon artikkelista rakkaudesta ja arvostuksesta, joka liikuttaa meitä kastetuksi.

Mittataan artikkelissa annettu neuvonantaja Etiopian virkamiehen esimerkkiä vastaan.

Tili on Apostolien teot 8. Harkitsemme kaikkia jakeita jakeista 26 - 40, jotta saadaan asiayhteys:

"26 Nyt Herran enkeli sanoi Filippukselle: "Nouse ja mene etelään Jerusalemin ja Gazan väliselle tielle." Tämä on autioma paikka. 27 Ja hän nousi ja meni. Ja siellä oli etiopialainen, eunukki, Candacen tuomioistuinvirkailija, etiopialaisten kuningatar, joka oli vastuussa kaikesta aarrestaan. Hän oli tullut Jerusalemiin palvomaan 28 ja palasi, istui vaunuunsa, ja lukei profeetta Jesajaa. 29 Ja Henki sanoi Philipille: "Mene ja liity tähän vaunuun." 30 Joten Philip juoksi hänen luokseen ja kuuli hänen lukevan profeetta Jesajaa ja kysyi: "Ymmärrätkökö mitä luet?" 31 Ja hän kysyi: "Kuinka voin, ellei joku ohjaa minua?" Ja hän kutsui Philipin tulemaan luokseen istumaan hänen kanssaan. 32 Nyt hän lukemansa Raamatun kohta oli seuraava:

”Kuten lammas, hänet johdettiin teurastettavaksi ja kuin karitsa, ennen kuin sen pitäjä on hiljainen, joten hän ei avaa suutaan. 33 Hänen nöyryytyksessään häneltä evättiin oikeudenmukaisuus. Kuka kuvaa hänen sukupolvensa? Sillä hänen elämänsä on otettu pois maasta. ”

34Ja eunukki sanoi Filippiin: "Kenestä kysyn, sanooko profeetta tämän, itsestään tai joku muu?" 35Sitten Philip avasi suuhunsa ja aloitti tästä kirjoituksesta hänelle hyvät uutiset Jeesuksesta. 36Ja kun he pitivät tietä, he tulivat veteen, ja eunukki sanoi: "Katso, tässä on vesi! Mikä estää minua kastamasta? ” 38Ja hän käski sotavaunun pysähtyä, ja he menivät molemmat veteen, Filippus ja eunukki, ja hän kastoi hänet. 39Ja kun he nousivat vedestä, Herran henki veti Philipin pois, ja eunukki ei nähnyt häntä enää, ja jatkoi matkaansa iloiten. 40Mutta Philip löysi itsensä Azotuksesta, ja kulkiessaan saarnasi evankeliumia kaikille kaupungeille, kunnes tuli Kesarereaan. - (Apostolien teot 8: 26 - 40) Englanninkielinen standardiversio

Ennen kuin jatkamme tarkastelua, siirrytään hetki pohtimaan lainattuja jakeita;

 • Enkeli ilmestyy Phillipille ja kehottaa häntä menemään etelään: Tämä oli jumalallinen ohje. Viittaus ”Herran enkeliin” osoittaa, että Jeesus Kristus todennäköisesti määräsi tämän.
 • Etiopian eunukki on saattanut olla juutalainen tai juutalainen proselyte, mutta ei ole todisteita siitä, että hän olisi viettänyt aikaa yhdistää kristittyihin
 • Aluksi ei ymmärtänyt täysin Jesajan sanoja, jotka Phillip selitti hänelle, ja kuinka ne soveltuivat Jeesukseen
 • Eunuch jatkoi sitten kastettuaan samana päivänä:
  • Häneltä ei vaadittu aikaa todistaakseen itsensä
  • Hänen ei tarvinnut saarnata tai selittää vakaumustaan ​​kenellekään
  • Ei ollut mitään virallista tapahtumaa tai keskustelufoorumia, jota vaaditaan hänen kastetukseen
  • Ei ole todisteita siitä, että häntä olisi vaadittu jatkamaan tutkimusta Phillipin kanssa ja täydentämään asetettu tietomuoto
  • Ei todisteita siitä, että hänen olisi pitänyt vastata joukkoon Phillipin esittämiä kysymyksiä
  • Hän alkoi saarnata muille kasteen jälkeen eikä aikaisemmin
  • Phillip ei pyytänyt häntä kuulumaan tiettyyn organisaatioon tai tunnustamaan elintä nimeltä ”hallintoelin”

Edellä 2 kohdan sanat ovat totta, kun sanotaan: ”Mutta miksi virkamies matkusti Jerusalemiin? Koska hän oli jo kehittänyt rakkauden Jehovaan. Mistä tiedämme? Hän oli juuri palvonnut Jehovaa Jerusalemissa"

Kirjailija ei laajenna sitä, mitä hän tarkoittaa "palvoo Jehovaa Jerusalemissa”. Jos hän palvoo juutalaisten tapaa (mikä todennäköisesti tapahtuu, koska hän ei ollut tullut ymmärtämään täysin, että Jesajan sanat viittasivat Jeesukseen), niin se olisi ollut turhaa palvonnan muotoa, koska Jeesus oli hylännyt juutalaisen uskon.

Selvää ei voida päätellä, että kaikki ne fariseukset ja juutalaiset, jotka olivat Jerusalemissa ja hylkäsivät Jeesuksen, olivat ”jo kehittäneet rakkauden Jehovaa kohtaan”. Voimme todennäköisesti päätellä, että hän oli kehittänyt rakkauden Jehovaa kohtaan perustuen tosiasiaan, että enkeli kehotti Phillipiä menemään hänen luokseen, ja perustui myös hänen välittömään halustaan ​​kastaa kaste, kun hän oli selkeämmin ymmärtänyt pyhiä kirjoituksia. On selvää, että enkelin on pitänyt nähdä jotain toivottavaa tässä ihmisessä.

Kappale 3 sanoo seuraavan:

”Rakkaus Jehovaa kohtaan voi motivoida sinua kastetuksi. Mutta rakkaus saattaa myös estää sinua tekemästä niin. Miten? Huomaa vain joitain esimerkkejä. Saatat rakastaa epäuskoista perhettäsi ja ystäviäsi syvästi, ja voit huolestua siitä, että jos kastat, he vihaavat sinua ”.

Perheensä ovat hylänneet monet asettaessaan kantaa siihen, mikä heidän mielestään on totta. Perhesidet ja ystävät vaikeuttavat usein niin rohkeita askeleita.

Tätä tietysti voidaan soveltaa myös Jehovan todistajiin. Jos ilmaisit avoimesti mielipiteesi Jehovan todistajien keskuudessa yleisesti käytetyistä epäkirjallisista opetuksista, he heittäisivät sinut ensimmäisenä syrjään ja sulkemaan sinut.

Laatikko "Mikä on sydämessäsi? ” on syytä harkita ottaen huomioon kirjoittajan antaman tulkinnan siitä, mitä Luke 8: n erilaiset maaperät edustavat

Tämä on vertauksen kylväjästä, joka löytyy Luukasta 8 jakeesta 4:

4Ja kun suuri joukko kokoontui ja ihmiset kaupunkien jälkeen tulivat hänen luokseen, hän sanoi vertauksessa: 5”Kylvö lähti kylvääkseen siemenensä. Ja kun hän kylvi, jotkut kaatuivat polkua pitkin ja poltettiin jalkojen alla, ja ilmalinnut söivät sen. 6Ja jotkut putosivat kallion päälle, ja kun se kasvoi, se kuihtui, koska siinä ei ollut kosteutta. 7Ja jotkut putosivat piikkeihin, ja piikit kasvoivat sen kanssa ja tukehtivat sitä. 8Ja jotkut kaatuivat hyvään maaperään ja kasvoivat ja tuottivat sata kertaa. ” Kun hän sanoi nämä asiat, hän huusi: "jolla on korvat kuulla, se kuulkoon." - (Luke 8: 4-8) Englanninkielinen standardiversio

Siemenen merkitys: “Nyt vertaus on tämä: Siemen on Jumalan sana. (Luke 8: 4-8) Englanninkielinen standardiversio

Poltettu maaperä

Vartiotorni: “Tämä henkilö löytää vähän aikaa valmistautuakseen Raamatun opiskeluistuntoon. Hän peruuttaa usein Raamatun opintonsa tai kaipaa kokouksia, koska hän on kiireinen tekemällä muita asioita. ”

Jeesus Luuk. 8:12: “Polun varrella ovat niitä, jotka ovat kuulleet; sitten paholainen tulee ja vie sanan heidän sydämestään, jotta he eivät uskoisi ja pelastuisi. "

Kivinen maaperä

Vartiotorni: “Tämä henkilö sallii ikäisensä tai perheen painostuksen tai vastustuksen estää häntä tottelemasta Jehovaa ja elämästä hänen normiensa mukaisesti. "

Jeesus Luuk. 8:13: “Ja kallion päällä ovat niitä, jotka kuullessansa sanan saavat sen ilolla. Mutta näillä ei ole juuria; he uskovat hetkeksi ja testauksen aikana katoavat. "

Maaperä piikkeillä

Vartiotorni: “Tämä ihminen pitää siitä, mitä hän oppii Jehovasta, mutta hän tuntee, että rahan ja omaisuuden saaminen saa hänet tuntemaan onnellisuutta ja turvallisuutta. Hän kaipaa usein henkilökohtaisia ​​Raamatun opintojaan, koska hän työskentelee tai harrastaa jonkinlaista virkistystoimintaa. "

Jeesus Luuk. 8:14: “Ja mitä piikien joukkoon putosi, he ovat niitä, jotka kuulevat, mutta matkalla matkalla heitä tukahduttavat elämän huolet ja rikkaudet ja nautinnot, eikä heidän hedelmänsä kypsy. "

Hieno maaperä

Vartiotorni: “Tämä henkilö opiskelee säännöllisesti Raamattua ja yrittää soveltaa oppimiaan. Hänen prioriteettinsä elämässä on Jehovan miellyttäminen. Kokeiluista ja oppositiosta huolimatta hän jatkaa kertovansa muille mitä tietää Jehovasta. ”

Jeesus Luuk. 8:15: “Hyvässä maaperässä he ovat, jotka kuulevat sanan, pitävät sen kiinni rehellisessä ja hyvässä sydämessä ja kantavat hedelmää kärsivällisellä tavalla. "

Ristiviittaukset

Luke 8: 16 ”Kukaan ei syty lamppua ja peittää sen purkilla tai laittaa sen sängyn alle. Sen sijaan hän asettaa sen lamppujalustalle, joten sisään tulevat voivat nähdä valon"

Romance 2: 7 "Niille, jotka jatkuvasti tekemällä hyvää etsivät kunniaa, kunniaa ja kuolemattomuutta, Hän antaa iankaikkisen elämän."

Luuk. 6:45 “Hyvä ihminen sydämensä hyvästä aarteesta tuo esiin sen, mikä on hyvää; ja paha ihminen sydämensä pahasta aarteesta tuo esiin sen, mikä on pahaa; sillä sydämen runsaudesta hänen suu puhuu ”.

Jakeet ovat selkeitä ja tulkitsevat itseään. Koska Jeesus ei tarjoa lisätietoja erityyppisistä maaperistä, emme voi lisätä omaa tulkintamme näihin sanoihin. Ristiviitteet jakeeseen 15 antavat meille kuvan Jeesuksen kuvan painopisteestä. Erityisesti kun viitataan Luukkaan 6:45, näemme, että keskityttiin todella siihen tosiseikkaan, että hieno maaperä viittaa heihin, joilla on hyvä sydän, ja se antaa Jumalan sanalle hedelmän heissä.

Kirjoittajan yritys lisätä tulkintaansa on jälleen tapa kanavoida lukijan ajattelu ajatteluun JW-opin perusteella. Esimerkiksi viittaus ”Kokeiluista ja oppositiosta huolimatta hän jatkaa kertovansa muille mitä tietää Jehovasta. ” on yksinkertaisesti toinen tapa liikuttaa todistajia viettämään aikaa saarnaamalla järjestölle.

TÄRKEIMMÄT RAKASTUS

Kappale 4 sanoo: “Kun rakastat Jehovaa enemmän kuin kaikkea muuta, et anna minkään tai kukaan estää sinua palvelemasta häntä ” Tämän pitäisi olla totta, vaikka organisaatiosta tulisi kompastuskivi meidän palvonnassamme. Jos kuitenkin ilmaisit varauksenne JW-oppiin liittyvistä kysymyksistä, sinut todennäköisesti merkitään luopumukseksi.

Kohdassa 5 kerrotaan, että seuraavissa kappaleissa opitaan kuinka voimme “rakastamme Jehovaa koko sydämellämme, sielullamme, mielellämme ja voimallamme ” kuten Jeesus käski Markus 12:30.

Opi Jehovasta hänen luomisensa kautta -kohta 6 on pääasia, että kun pohdimme luomista, kunnioittamme Jehovaa entisestään. Tämä on totta.

Kohdassa 7 yritetään saada todistajia tuntemaan, että Jehova välittää heistä henkilökohtaisesti. Kirjoittaja sanoo seuraavaa: Itse asiassa syy siihen, että opiskelet nyt Raamattua, on se, että kuten Jehova sanoo: "Olen vetänyt sinut minun tyköni." (Jer. 31: 3) Vaikka ei ole kiistanalaista, että Jehova välittää palvelijoistaan, onko todisteita siitä, että Jehova on piirtänyt vain niitä, jotka opiskelevat Raamattua Jehovan todistajien kanssa? Koskeeko tämä niitä, jotka eivät ole todistajia?

Kenelle Jeremian sanat oli suunnattu?

"Siihen aikaan, julistaa Herra, minä olen kaikkien Israelin perheiden Jumala, ja he ovat minun kansani." Tätä sanoo Herra: ”Miekan selviävät ihmiset löytävät armon erämaassa; Tulen antamaan lepoa Israelille. ” Herra ilmestyi meille aikaisemmin sanomalla: ”Olen rakastanut sinua iankaikkisella rakkaudella; Olen vetänyt sinut lakkaamatta ystävällisyydellä. (Jeremiah 31: 1-3) Englanninkielinen standardiversio

On selvää, että pyhiä kirjoituksia voidaan soveltaa vain israelilaisiin. Herra ei ole ilmestynyt moderneille kristittyille tai Jehovan todistajille siitä. Jokainen väite siitä, että nämä sanat koskevat nykyään ihmisryhmää, on pyhien kirjoitusten tarkoituksellinen väärinkäyttö, jotta lukija uskoisi, että opiskelu Jehovan todistajien kanssa on osa jumalallista kutsua.

Kohdassa 8 on erittäin hyvät neuvot, joita voidaan soveltaa. Tule lähemmäksi Jehovaa puhumalla hänelle rukouksessa. Hanki tietoa ja ymmärrystä tiensä tutkimalla Sanansa, Raamattua.

Kappale 9 sanoo "Vain Raamattu sisältää totuuden Jehovasta ja hänen tarkoituksestaan ​​sinulle." Jälleen niin voimakas lausunto. Miksi sitten saatat kysyä, todistajat sanovatko edelleen olevansa ainoat "totuudessa"? Miksi hallintoelin väittää olevansa Jumalan valittu edustaja maan päällä? Missä on Raamatun todiste siitä, että he voivat tulkita ja muuttaa Raamatun sanojen tulkintoja, kun heidän ”valo kirkkuu”? Useimmat todistajat eivät koskaan väittäisi, että Jehova puhuu hallintoelimelle suoraan yksilöinä, mutta jonkin verran monimutkaisten selitysten avulla he pystyvät jotenkin väittämään, että heillä on monopoli Raamattuun ja maailmantapahtumiin liittyvien ilmoituksien ja tulkintojen suhteen.

Se, kuinka tämä ei koskaan herättänyt kysymystä mielessäni kaikkia näitä vuosia, on sinänsä yllättävää. Kuinka tarkalleen tämä jumalallinen ilmoitus toimii? Kenelläkään todistajista ei olisi aavistustakaan. Se mitä todennäköisesti kuulet, on se, että kyseenalaistaminen, että tämä tapahtuu, merkitsee jumalanpilkkaa järjestön silmissä.

Kohdassa 10 viitataan lopulta Jeesukseen Kristukseen toisena syynä sille, miksi meidän pitäisi lukea Raamattua. Jeesus on kuitenkin perusta, jolla kaikki kristityille tarkoitetut kasteet tulevat voimaan.

Kappale 11 ”Opi rakastamaan Jeesusta, ja rakkautesi Jehovaan kasvaa. Miksi? Koska Jeesus heijastaa isänsä ominaisuuksia täydellisesti Joten mitä enemmän opit Jeesuksesta, sitä paremmin ymmärrät ja arvostat Jehovaa. ” Tämä on ehkä vieläkin suurempi syy saada Jeesus keskustelemaan tämän keskustelun kanssa. Ei ole parempaa esimerkkiä siitä, mitä Jumalan rakkaus tarkoittaa, kuin Jeesus, joka totteli jopa kuolemaan asti Jehovan tarkoituksen toteuttamiseksi. Jeesus heijasti Jehovan persoonallisuutta enemmän kuin mikään muu olento, joka on koskaan asunut maassa (Kolos. 1:15). Suuri ongelma on, että organisaatio keskittyy yrittämään opettaa meitä rakastamaan Jehovaa, mutta syrjäyttää Jeesusta Kristusta, mikä on paras esimerkki siitä, kuinka tehdä se.

Kappale 13 ”Opi rakastamaan Jehovan perhettä. Uskomaton perheesi ja entiset ystäväsi eivät ehkä ymmärrä miksi haluat omistautua Jehovalle. He saattavat jopa vastustaa sinua. Jehova auttaa sinua tarjoamalla henkisen perheen. Jos pysyt lähellä tuota henkistä perhettä, löydät tarvitsemasi rakkauden ja tuen. ” Jälleen yksi kysymys, joka pitäisi kysyä, on missä mielessä he ovat ”epäuskoinen perhe ”. Voisiko olla, että he uskovat Kristukseen ja ehkä he voivat kuulua toiseen uskontoon ja siksi oppissa on ero kuin pyhien kirjoitusten periaatteissa? Mistä syistä he vastustavat sinua? Voisiko niiden syy johtua siitä, että yleensä JW: t eivät suvaitse toisia kristillisiä uskontoja?

Kun kirjoittaja sanoo, oppia rakastamaan ”Jehovan perhettä”, mitä he oikeasti tarkoittavat, on oppia rakastamaan ”Jehovan [Todistajat]”[Rohkea meidän].

15 kohta vahvistaa jälleen organisaation asemaa Jumalan edustajana sanomalla:Toisinaan voi olla vaikea tietää, kuinka noudatat oppimiasi Raamatun periaatteita. Siksi Jehova käyttää organisaatiotaan tarjotakseen sinulle Raamattuun perustuvaa materiaalia, joka voi auttaa sinua havaitsemaan oikean väärän. ” Missä on tällaisen väitteen tuki? Missä on todiste siitä, että Jehova käyttää yhtä tai muuta organisaatiota tässä asiassa? Onko Jehovan todistajat tehneet kattavan vertailun kaikista uskonnollisista ryhmistä, heidän uskomuksistaan ​​ja kasvumallistaan ​​voidakseen sanoa tämän varmasti? Yksinkertainen vastaus on Ei! Todistajien kanssa käydään hyvin rajoitetusti keskusteluja muiden uskontojen kanssa, paitsi kun he yrittävät muuttaa kyseiset ihmiset JW: ksi eivätkä osallistu tai kuuntele muita kuin todistajia koskevia uskonnollisia keskusteluja tai seremonioita.

Kohdassa 16 sanotaan “Opi rakastamaan ja tukemaan Jehovan organisaatiota Jehova on organisoinut kansansa seurakuntiin; hänen poikansa, Jeesus, on pää heidän kaikkien yli. (Ef. 1:22; 5:23) Jeesus on nimittänyt pienen joukon voiteltuja miehiä ottamaan johtavan aseman sen työn järjestämisessä, jonka hän haluaa tehdä tänään. Jeesus nimitti tätä ihmisryhmää "uskolliseksi ja huomaamatta orjaksi", ja he ottavat vakavasti vastuunsa ruokkia ja suojella sinua hengellisesti. (Matt. 24: 45-47) ”.

Jälleen yksi villi väite: aiommeko kuvitella Jehovan istuvan siellä ja järjestävänsä ihmisiä pieniin seurakuntiin? Kukaan ei voisi odottaa yrityksen toimitusjohtajan organisoivan työntekijöitä omaan ryhmäänsä, mutta kirjoittaja haluaa meidän uskovan, että Jehova on kiireinen päättäessään, kuinka monta kustantajaa tulisi olla seurakunnassa. Mutta se palvelee toista tarkoitusta, joka on yrittää hiljentää kaikki erimielisyydet maailmanlaajuisesta seurakuntien yhdistymisestä, jotta kuningaskunnan salit voidaan myydä.

Kumpikaan mainituista pyhistä kirjoituksista ei tue mitään näistä väitteistä. Katso Matthew 24: stä kattavampi keskustelu seuraavista artikkeleista:

https://beroeans.net/2013/07/01/identifying-the-faithful-slave-part-1/

https://beroeans.net/2013/07/26/identifying-the-faithful-slave-part-2/

https://beroeans.net/2013/08/12/identifying-the-faithful-slave-part-3/

https://beroeans.net/2013/08/31/identifying-the-faithful-slave-part-4/

Yhteenveto

Ehkä kuten minä tässä vaiheessa, olet ehkä unohtanut, että tämän Vartiotorni-artikkelin aihe on Rakkaus ja arvostus johtavat kasteeseen. Sinulle voidaan antaa anteeksi tekeminen niin. Hyvin vähän artikkelissa on tosiasiallisesti kasteesta. Keskustelujen välillä, jotka liittyvät rakkauden luomiseen Jehovalle luonnon, rukouksen ja Raamatun välityksellä ja Jeesuksen pohtimiseen, kasteesta mainitaan hyvin vähän keskustelun alussa olevaa einuhaa lukuun ottamatta. Seuraava artikkeli käsittelee onko joku valmis kasteeseen. Me tarkastelemme kyseistä artikkelia ja keskustelemme sitten joitain Raamatun pyhiä kirjoitusideoita tästä erittäin tärkeästä aiheesta.