”Kaste myös pelastaa nyt sinut.” - Piet. 1:3

[Alkaen ws 03/20 p.8 toukokuuta 11 - 17. toukokuuta]

"Tätä vastaava kaste pelastaa sinut myös nyt (ei poistamalla lihan saastumista, vaan pyytämällä Jumalaa hyvää omatuntoa) Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta."

Mitä teemme, opimme kasteesta tämän viikon teemakohtaisista kirjoituksista.

Juutalaisten seremonialliset pesut symbolisoivat puhdistumista synnistä, mutta saavuttivat vain ulkoiset puhdistukset.

Kaste saavuttaa paljon enemmän kuin ne juhlalliset pesut; kaste johtaa puhtaaseen omatuntoon, kun uskomme lunnaat uhraukseen. Vaikka arkki pelasti Noan päivänä 8 henkeä (jae 20), he eivät saaneet iankaikkista pelastusta. Kristuksen ylösnousemus tarjoaa meille iankaikkisen pelastuksen.

Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa lukijaa selvittämään, ovatko he valmiita kasteelle. Katsokaamme artikkeli ja katso, mitä voimme oppia kirjoittajalta ja mainituista pyhistä kirjoituksista.

MITÄ sinun on tiedettävä omistautumisesta ja kasteesta

Mikä on omistautuminen?

Kohdan 4 mukaan pyytäessään omistautumista lähestyt Jehovaa rukouksessa ja sanot hänelle, että käytät elämäsi palvelemaan häntä ikuisesti. Matt. 16:24 mainitaan tukena pyhien kirjoitusten kirjoitusta tälle lausunnolle.

Matthew 16:24 kuuluu:

Sitten Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Jos joku haluaa seurata minua, anna hänen hylätä itsensä ja noutaa kidutusvaransa ja seurata minua."

On tärkeää huomata, että Jeesus ei sanonut, että ne, jotka ovat kastettuja Hänen pitäisi poimia kidutusvaransa ja seurata häntä, hän sanoi ”Kuka tahansa”.

Pyhissä kirjoituksissa ei myöskään mainita mitään apostolien kasteesta missään. Vaikka on mahdollista, että Jeesus olisi voinut kastaa heidät itse, jos otat huomioon ohjeet, jotka hän antoi heille kastaa kaikkien kansakuntien ihmiset, jotka on kirjattu Matt. 28: 19,20.

Matt. 4: 18-22 Jeesus kutsui veljet Pietarin ja Andrew ja kaksi muuta veljeä, Jaakob ja John, jotka kaikki olivat kalastajia, seuraamaan häntä. Siinä ei mainita, että hän pyysi heitä kastemaan ensin tai omistautumaan.

Raamatussa ei mainita vaatimusta omistautua ennen kastetta.

Vaikka etsisit sanaa "omistautuminen" useimmista käännöksistä, et löydä sanaa kasteen suhteen.

Omistautumista ja omistautumista käytetään yleensä keskenään. Esimerkiksi New International Version 1. Tim. 5:11 kuuluu:

”Mitä tulee nuorempiin leskiin, älä lisää heitä sellaiseen luetteloon. Sillä kun heidän aistilliset toiveensa ylittävät omistautumisensa Kristukseen, he haluavat mennä naimisiin. ”

In Uusi elävä käännös, pyhissä kirjoituksissa lukee:

”Nuorempien leskien ei pitäisi olla luettelossa, koska heidän fyysiset toiveensa ylittävät heidän omistautumisensa Kristukseen ja he haluavat mennä uudelleen naimisiin"

Tärkeää on omistautuminen tai omistautuminen Kristukselle sekä ennen kastettua että sen jälkeen. Raamattu ei vaikuta siihen, onko tämä vaatimus ennen kastetta.

Mieti myös Etiopian einuhkin esimerkkiä, josta keskustelimme viime viikon katsauksessa Apostolien teot 8: 26-40: https://beroeans.net/2020/05/03/love-and-appreciation-for-jehovah-lead-to-baptism/

Kappale 5

”Kuinka omistautuminen liittyy kasteeseen? Omistuksesi on henkilökohtainen ja yksityinen; se on sinun ja Jehovan välillä. Kaste on julkinen; se tapahtuu muiden edessä, yleensä kokouksessa tai kongressissa. Kun kastat, näytät muille, että olet jo omistautunut Jehovalle. * Joten kasteesi antaa muiden tietää, että rakastat Jehovaa, Jumalasi, koko sydämestäsi, sielustasi, mielestäsi ja voimassasi ja että olet päättänyt palvella häntä ikuisesti. ”

Kappale on oikea, kun siinä todetaan, että omistautuminen on henkilökohtaista ja yksityistä. Onko kasteen kuitenkin oltava julkista ja kokouksessa? Onko vaadittava ilmoittamaan muille, että rakastamme Jehovaa kasteen kautta?

Apostolien teot 8: 36 eunukki vain huutaa Phillipille: ”Katso, tässä on vettä! Mikä estää minua kastamasta? ” Ei ollut mitään virallista tapahtumaa tai keskustelufoorumia, jota vaaditaan hänen kastetukseen.

Jeesus antoi myös paljon merkityksellisemmän mitan siitä, kuinka näemme, palvooko joku todella vai rakastaako Jehovaa. Luuk. 6: 43-45

43”Mikään hyvä puu ei kanna huonoja hedelmiä, eikä paha puu ei kanna hyviä hedelmiä. 44Jokainen puu tunnistetaan omalla hedelmällä. Ihmiset eivät valitse viikunoita piikkipuusta tai viinirypäleitä rypäleistä. 45Hyvä ihminen tuo hyvät asiat pois sydämeensä varastoidusta hyvästä, ja paha ihminen tuo pahat asiat pois sydämeensä varastoidusta pahasta. Sillä suu puhuu siihen, mihin sydän on täynnä. ” - uusi kansainvälinen versio

Henkilö, joka todella rakastaa Jehovaa ja hänen tapojaan, osoittaisi hengen hedelmää (Gal. 5: 22-23)

Ei tarvitse osoittaa muille, että olemme omistautuneita Jehovalle, muuten kuin käytöksemme kautta. Raamatussa kohdassa 1. Piet. 3:21 sanotaan, että kaste on ”Pyyntö Jumalalle hyvästä omatunnosta” ei julkinen vakuutuksemme.

Laatikko:

”Kaksi kysymystä, joihin on vastattava kasteenne päivänä

Oletko parannuksen synneistäsi, omistautunut Jehovalle ja hyväksynyt hänen pelastustavansa Jeesuksen Kristuksen kautta?

Ymmärrätkö, että kasteesi tunnistaa sinut yhdeksi Jehovan todistajaksi yhdessä Jehovan organisaation kanssa? "

Mitään näistä kysymyksistä ei tarvitse vastata. Ei ole todisteita siitä, että ketään Kristuksen seuraajista ensimmäisen vuosisadan aikana olisi kysytty näiltä kysymyksiltä, ​​puhumattakaan todisteista Jehovan todistajien olemassaolosta. Uskon käyttäminen Jeesuksen lunnaisiin on ainoa todellinen vaatimus kastettaviksi, ja silloinkin ihmisellä ei saisi olla valtaa päättää, kastetaanko kastetta heille antaman vastauksen perusteella.

Kohdat 6 ja 7 tarjoavat uskottavia syitä siihen, miksi kaste on välttämätöntä. Niitä tukee 1. Pietarin kirja 3:21

Kappale 8 “Rakkautesi Jehovaa kohtaan on oltava ensisijainen perusta päätöksellesi kastaa ”

Tämä on hyvin tärkeää. Rakkautesi Jehovaa kohtaan auttavat sinua pysymään Jehovassa jopa kasteen jälkeen. Paljon kuin rakkaus avioliittokaveria kohtaan saa sinut kiinni heistä hääpäiväsi jälkeen.

Kohdissa 10–16 puhutaan perustotuuksista, jotka voidaan oppia ennen kastetta tekemistä, kuten Jehovan nimi, Jeesus ja lunnausuhri sekä Pyhä Henki.

MITÄ sinun täytyy tehdä ennen kastelua

Suurin osa kohdan 17 ajatuksista, jotka koskevat ennen kastetta toteutettavia toimia, liittyy henkilökohtaiseen suhteeseen Jehovaan ja ovat suurimmaksi osaksi pyhien kirjoitusten mukaisia. Mikä ei ole pyhien kirjoitusten kohtaa, on lausunto: "Sinulla oli mahdollisuus tulla kastelematta julkaisijaksi ja aloitit saarnaamista seurakunnan kanssa." Kuten viime viikon katsauksessa totesi, eunuchin kasteen perusteella ei ole muodollista kastemenettelyä. Itse asiassa eunukki alkoi saarnata vasta kastettuaan. Tämä kelpuuttamiskriteeri on vain olemassa sen varmistamiseksi, että kaikki todistajat noudattavat järjestön antamaa direktiiviä saarnataksi ovelta ovelle jo ennen kasteen saamista.

Kysymykset, jotka pätevät kastelematta jääväksi julkaisijaksi ja kastetuksi saamiseksi, on suunniteltu antamaan vanhimmille lohtua siitä, että olet hyväksynyt järjestön opin muutamasta avainkysymyksestä, jota he pitävät perustavanlaatuisena Jehovan todistajana.

Kohdassa 20 esitetään todella yhteenveto siitä, mitä kasteprosessilla on järjestölle; "Kastetut kristityt, olet nyt osa" veljien yhdistys "." Kyllä, itse asiassa se, mitä kaste tekee sinulle yhtenä Jehovan todistajana, on ansaita sinulle paikka organisaatiossa eikä henkilökohtaisissa suhteissa Kristukseen.

Yhteenveto

Artikkelin tarkoituksena on saada todistajat uskomaan, että on olemassa pyhien kirjoitusten prosessi, jota on noudatettava kastettaessa. On myös epäkirjoituksellinen käsitys, että kaste on julkinen ilmoitus muille omistautumisesta. Pyhät kirjoitukset eivät tue näitä opetuksia. Koska pyhät kirjoitukset eivät vaikuta omistautumiseen ja kasteeseen johtavaan prosessiin, kaste on edelleen henkilökohtainen päätös, eikä kukaan saa pakottaa omia ajatuksiaan siitä, milloin tai miten se tulisi tehdä.