Tutkimus Matt. 24, osa 12: Uskollinen ja huomaamaton orja

by | Voi 15, 2020 | 1919, Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Uskollinen orja, Videoita | 9 kommentit

Hei, Meleti Vivlon täällä. Tämä on 12th video sarjasta Matthew 24. Jeesus on juuri päättänyt kertoa opetuslapsilleen, että hänen paluunsa tulee olemaan odottamaton ja että heidän on pysyttävä valppaina ja pysyttävä hereillä. Sitten hän antaa seuraavan vertauksen:

”Kuka todella on se uskollinen ja huomaamaton orja, jonka isäntänsä nimitti kotikaupungilleen antamaan heille ruuansa oikeaan aikaan? Hyvää on se orja, jos hänen isäntänsä saapuessaan löytää hänet tekevän niin! Totisesti sanon sinulle, että hän nimittää hänet kaikkiin omaisuuteensa. "

"Mutta jos se paha orja sanoo sydämessään:" Minun mestarini viivästyy ", ja hän alkaa lyödä toisia orjaansa ja syödä ja juoda vahvistettujen juoppojen kanssa, tämän orjan mestari tulee päivänä, jonka hän tekee älä odota tunnissaan, että hän ei tiedä, ja hän rankaisee häntä erittäin vakavasti ja määrää hänelle sijainnin tekopyhien kanssa. Siellä hänen itku ja hammasten kiristys tulevat olemaan. (Mt 24: 45-51 uuden maailman käännös)

Organisaatio haluaa keskittyä vain kolmeen ensimmäiseen jakeeseen, 45–47, mutta mitkä ovat tämän vertauksen avaintekijät?

 • Mestari nimittää orjan ruokkimaan kotikauppiaitaan, muita orjia, kun hän on poissa.
 • Palattuaan päällikkö päättää, onko orja ollut hyvä vai huono;
 • Jos uskollinen ja viisas, orja palkitaan;
 • Jos hän on paha ja väärinkäyttäjä, hänet rangaistaan.

Jehovan todistajien hallintoelin ei käsittele näitä sanoja vertauksena, vaan ennustuksena, jolla on hyvin täsmällinen toteutus. En ole tosissani, kun sanon tarkan. He voivat kertoa sinulle juuri sen vuoden, jolloin tämä ennustus toteutui. He voivat antaa sinulle niiden miesten nimet, jotka muodostavat uskollisen ja huomaamattoman orjan. Et voi saada paljon tarkempaa. Jehovan todistajien mukaan vuonna 1919 JF Rutherford ja New Yorkin Brooklynissa sijaitsevan pääkonttorin avainhenkilöt nimittivät hänen uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi. Nykyään Jehovan todistajien nykyisen hallintoelimen kahdeksan miestä on kollektiivinen orja. Sinulla ei voi olla profeetallista täyttymystä kirjaimellisemmalla tavalla. Vertaus ei kuitenkaan pysähdy tähän. Se puhuu myös pahasta orjasta. Joten jos se on ennustus, se on kaikki yksi ennustus. He eivät saa valita ja valita, mitkä osat haluavat olla profeetallisia ja mitkä ovat vain vertaus. Silti juuri niin he tekevät. He pitävät ns. Profetioiden toista puoliskoa metaforana, symbolisena varoituksena. Kuinka kätevää - koska se puhuu pahasta orjasta, jonka Kristus rankaisee erittäin ankarasti.

”Jeesus ei sanonut nimittävänsä pahaa orjaa. Hänen sanansa tässä ovat todella varoitus, joka on suunnattu uskolliselle ja huomaavaiselle orjalle. ” (w13 7/15 s. 24 “Kuka todella on uskollinen ja huomaamaton orja?”)

Kyllä, kuinka kätevää. Tosiasia on, että Jeesus ei nimittänyt uskollista orjaa. Hän vain nimitti orjan; sellainen, jonka hän toivoi osoittautuvan sekä uskolliseksi että viisaaksi. Tämän päättäväisyyden olisi kuitenkin odotettava hänen paluutaan.

Onko tämä väite siitä, että uskollinen orja nimitettiin vuonna 1919, nyt nähty sinulle hämmentyneenä? Näyttää siltä, ​​ettei kukaan päämajassa istunut hetkeksi ja ajatellut asioita? Ehkä et ole ajatellut sitä paljon. Jos näin on, olet todennäköisesti unohtanut tässä tulkinnassa olevan aukon. Ammottava reikä? Mistä puhun?

No, vertauksen mukaan milloin orja nimitetään? Eikö ole ilmeistä, että päällikkö nimittää hänet ennen mestarin lähtöä? Syy siihen, miksi isäntä nimittää orjan, on huolehtia kotiseuduistaan ​​- orjatovereistaan ​​- isännän poissa ollessa. Milloin orja julistetaan uskolliseksi ja huomaamattomaksi ja milloin väärinkäyttäjä orja julistetaan pahaksi? Tämä tapahtuu vain, kun päällikkö palaa ja näkee, mitä kukin on tehnyt. Ja milloin mestari palaa tarkalleen? Matteuksen 24:50 mukaan hänen paluunsa on päivä ja tunti, jota ei tunneta eikä sitä odoteta. Muista, mitä Jeesus sanoi läsnäolostaan ​​vain kuusi jaetta aiemmin:

"Tämän vuoksi myös sinä todistatte olevanne valmis, koska Ihmisen Poika on tulossa tunnissa, jonka et usko olevan se." (Matt. 24:44)

Ei voi olla epäilystäkään siitä, että tässä vertauksessa mestari on Jeesus Kristus. Hän lähti vuonna 33 eKr varmistamaan kuninkaallisen vallan ja palaa tulevassa läsnäollessaan valloittajana.

Näetkö nyt valtavan puutteen hallintoneuvoston logiikassa? He väittävät, että Kristuksen läsnäolo alkoi vuonna 1914, sitten viiden vuoden kuluttua vuonna 1919, kun hän on edelleen läsnä, hän nimittää uskollisen ja huomaamattoman orjansa. Heillä on se taaksepäin. Raamatun mukaan isäntä nimittää orjan, kun hän lähtee, ei palatessaan. Mutta hallintoelimen mukaan heidät nimitettiin viisi vuotta sen jälkeen, kun Jeesus palasi takaisin ja hänen läsnäolonsa alkoi. Se on kuin he eivät ole edes lukeneet tiliä. 

Tässä oletetussa itsestään palvelevassa itsenäisessä nimityksessä on muitakin puutteita, mutta ne ovat satunnaisia ​​tähän ammottavaan kuiluun JW-teologiassa.

Surullista on, että vaikka osoittaisit tämän monille todistajille, jotka ovat edelleen uskollisia JW.org: lle, he kieltäytyvät näkemästä sitä. Heitä ei tunnu välittävän, että tämä on kohtuuton ja hyvin avoin yritys yrittää hallita heidän elämäänsä ja resurssejaan. Ehkä, kuten minä, epäilet toisinaan, kuinka helposti ihmiset ostavat hulluja ideoita. Tämä saa minut ajattelemaan, että apostoli Paavali nuhtelee korinttilaisia:

”Koska olet niin” kohtuullinen ”, siksi mielelläni kohtuuton. Itse asiassa sinä sitoudut sen kanssa, joka orjuuttaa sinut, kuka riistää omaisuutesi, kuka tarttuu siihen, mikä sinulla on, kuka ylistää itseäsi sinusta ja kuka lyö sinua kasvoihin. ” (2. Kor. 11:19, 20)

Tietysti, jotta tämä typerys toimisi, hallintoelimen on pitänyt hylätä pääteologinsa David Splanen hahmona ajatus, että orjaa olisi nimitetty ruokkimaan laumaa ennen vuotta 1919. Yhdeksän minuutin videossa JW.org -palvelussa Splane yrittää selittää, kuinka rakastava Kuningas Jeesus jätti opetuslapsensa ilman ruokaa, ilman että kukaan ruokisi heitä hänen poissaolonsa aikana viimeisten 1900 vuoden aikana, käyttämättä yhtä Raamattua. Vakavasti, kuinka kristitty opettaja voi yrittää kumota Raamatun opin edes käyttämättä Raamattua? (Klikkaus tätä nähdäksesi Splane-videon)

No, aika tällaiselle Jumalaa häpäisevälle tyhmyydelle on ohi. Katsokaamme eksegeetisesti vertausta selvittääkseen, pystymmekö selvittämään, mitä se tarkoittaa.

Vertailun kaksi päähenkilöä ovat isäntä Jeesus ja orja. Ainoat, joita Raamattu mainitsee Herran orjiksi, ovat hänen opetuslapsiaan. Puhummeko kuitenkin yhdestä opetuslapsesta vai pienestä opetuslasten ryhmästä, kuten hallintoelin väittää, vai kaikista opetuslapsista? Vastaamme siihen katsomaan välittömää asiayhteyttä.

Yksi vihje on palkkio, jonka orja, jonka todetaan olevan uskollinen ja viisas. "Totisesti minä sanon teille, hän nimittää hänet kaikkeen omaisuuteensa." (Matteus 24:47)

Tämä puhuu Jumalan lapsille annetusta lupauksesta tulla kuninkaiksi ja papeiksi hallitsemaan Kristuksen kanssa. (Ilmestys 5:10)

"Sentähden älkää kukaan kerskoko miesten kanssa; Sillä kaikki asiat kuuluvat sinulle, olipa Paavali tai Apollos tai Kefas tai maailma tai elämä tai kuolema tai asiat nyt täällä tai tulevat asiat, kaikki asiat kuuluvat sinulle. vuorostaan ​​sinä kuulut Kristukseen; Kristus puolestaan ​​kuuluu Jumalalle. ” (1. Kor. 3: 21-23)

Tämä palkinto, nimitys kaikkiin Kristuksen omaisuuksiin kuuluu ilmeisesti naisiin. 

”Olette kaikki Jumalan poikia uskon kautta Kristukseen Jeesukseen. Sillä kaikki, jotka olette kastettu Kristukseen, olette pukeutuneet itsellesi Kristukseen. Ei ole juutalaista eikä kreikkalaista, orjaa eikä vapaata, miestä eikä naista, sillä olette kaikki yksi Kristuksessa Jeesuksessa. Ja jos kuulut Kristukseen, niin olet Abrahamin siemen ja lupauksen mukaiset perilliset. ” (Gal. 3: 26-29 BSB)

Kaikki Jumalan lapset, sekä miehet että naiset, jotka saavuttavat palkinnon, nimitetään kuninkaiksi ja papeiksi. Ilmeisesti tähän vertaus viittaa, kun siinä sanotaan, että heidät nimitetään mestarin kaikkiin tavaroihin.

Kun Jehovan todistajat käsittelevät tätä profetiana, jonka täyttyminen alkaa vuonna 1919, he ottavat jälleen käyttöön uuden logiikkamurroksen. Koska 12 apostolia ei ollut lähellä vuonna 1919, heitä ei voida nimittää kaikkien Kristuksen omaisuuksien joukkoon, koska he eivät ole osa orjaa. Silti David Splanen, Stephen Lettin ja Anthony Morrisin kaliiperin miehet saavat tämän nimityksen. Onko sillä mitään järkeä sinulle?

Se näyttäisi olevan enemmän kuin tarpeeksi vakuuttamaan meidät siitä, että orja viittaa useampaan kuin yhteen henkilöön tai miesten komiteaan. Silti on vielä enemmän.

Seuraavassa vertauksessa Jeesus puhuu sulhasen saapumisesta. Kuten uskollisen ja huomaamattoman orja-vertauksen kohdalla, päähenkilö on poissa, mutta palaamassa odottamattomaan aikaan. Joten tämä on jälleen yksi vertaus Kristuksen läsnäolosta. Neitsyistä viisi oli viisasta ja viisi neitsyttä. Luuletko tämän vertauksen kohdista Matteuksen 25: 1--12, luuletko hän puhuvan pienestä luokasta viisaita ihmisiä ja toisesta pienestä tyhmästä ryhmästä vai pidätkö tätä moraalisena oppituntina, joka koskee kaikkia kristittyjä? Jälkimmäinen on ilmeinen johtopäätös, eikö olekin? Se käy entistä selvemmäksi, kun hän päättää vertauksen toistamalla varoituksensa valppaudesta: "Ole siis vartioitu, koska et tiedä päivää eikä tuntia." (Matteus 25:13)

Tämä antaa hänelle mahdollisuuden erota suoraan seuraavaan vertaukseensa, joka alkaa: "Sillä on aivan kuin ulkomaille matkustava mies, joka kutsui orjansa ja uskoi omaisuutensa heille." Kolmannen kerran meillä on skenaario, jossa päällikkö on poissa, mutta palaa. Orjia mainitaan toisen kerran. Kolme orjaa tarkalleen, kullekin annetaan eri määrä rahaa työskennellä ja saada kasvamaan. Kuten kymmenen neitsyen kohdalla, luuletko, että nämä kolme orjaa edustavat kolmea yksilöä tai jopa kolmea erilaista pientä yksilöryhmää? Vai katsotko heidän edustavan kaikkia kristittyjä, joista jokaiselle annetaan eri joukko lahjoja Herraltamme kunkin yksilöllisten kykyjen perusteella? 

Itse asiassa on läheinen rinnakkainen työskentely niiden lahjojen tai kykyjen kanssa, jotka Kristus on sijoittanut kullekin meistä, ja kotimaisten ruokinta. Pietari kertoo meille: "Siltä osin kuin kukin on saanut lahjan, käytä sitä palvellessasi toisiaan hienoina hoitajina Jumalan ansaitsemattomasta ystävällisyydestä, joka ilmaistaan ​​eri tavoin." (1. Pietari 4:10 NWT)

Koska teemme selvästi tällaisen johtopäätöksen näistä kahdesta viimeisestä vertauksesta, miksi emme ajattele samaa kuin ensimmäisessä - että kyseinen orja edustaa kaikkia kristittyjä?

Voi, mutta siellä on vielä enemmän.

Et ehkä ole huomannut, että järjestö ei halua käyttää Luukan rinnakkaista kertomusta uskollisesta ja huomaamattomasta orjasta yrittäessään vakuuttaa kaikille, että hallintoelimellä on erityinen nimitys Jeesukselta. Ehkä tämä johtuu siitä, että Luukkaan kertomus ei puhu kahdesta orjasta vaan neljästä. Jos teet haun Vartiotornin kirjastossa saadaksesi selville, ketä muut kaksi orjaa edustavat, löydät aihetta kuuroivasta hiljaisuudesta. Katsotaanpa Luken tiliä. Huomaat, että järjestys, jonka Luukas esittää, eroaa Matteuksen järjestyksestä, mutta oppitunnit ovat samat; ja lukemalla koko konteksti meillä on parempi käsitys siitä, miten vertausta käytetään.

"Ole pukeutunut ja valmis ja anna lamppuidesi palaa, ja sinun pitäisi olla kuin miehet, jotka odottavat isäntänsä palaavan avioliitosta, joten kun hän tulee ja koputtaa, he voivat heti avautua hänelle." (Luukas 12:35, 36)

Tämä on johtopäätös, joka tehdään kymmenen neitsyen vertauksesta.

”Onnellisia ovat ne orjat, joita tullessaan isäntä löytää katsomassa! Totisesti sanon teille: hän pukeutuu palvelukseensa ja saa heidät nojaamaan pöytään ja tulee heidän rinnalleen ja palvelee heitä. Ja jos hän tulee toiseen vahtiin, vaikka kolmanteenkin, ja löytäisi heidät valmiiksi, he ovat onnellinen! ” (Luuk. 12:37, 38)

Jälleen näemme jatkuvan toiston, tarvittavan harppauksen hereillä ja valmistautumisen teemalla. Myöskään tässä mainitut orjat eivät ole pieniä kristittyjen alaryhmiä, mutta tämä koskee meitä kaikkia. 

”Mutta tiedä tämä, jos talon omistaja olisi tiennyt mihin aikaan varas tulee, hän ei olisi antanut taloonsa murtautua. Sinun on myös oltava valmis, koska tunnissa, jota et ajattele todennäköiseltä, Ihmisen Poika on tulossa. ” (Luuk. 12:39, 40)

Ja jälleen kerran korostus hänen paluunsa odottamattomalle luonteelle.

Kun kaikki tämä on sanottu, Pietari kysyy: "Herra, kerroitko tämän kuvan vain meille vai myös kaikille?" (Luuk. 12:41)

Vastauksena Jeesus sanoi:

”Kuka todella on uskollinen varapuheenjohtaja, huomaamaton, jonka isäntänsä nimittää hoitajansa vartaloon antamaan heille ruuansaannin mitat oikeaan aikaan? Hyvää on se orja, jos hänen isäntänsä saapuessaan löytää hänet tekevän niin! Sanon totta totta, että hän nimittää hänet kaikkiin omaisuuteensa. Mutta jos sen orjan pitäisi sanoa sydämessään: "Minun mestarini viivästyy tulemista" ja alkaa lyödä mies- ja naispuolisia palvelijoita ja syödä ja juoda ja juopua, tämän orjan mestari tulee päivänä, jona hän ei ole odottaa häntä ja tunti, jota hän ei tiedä, ja hän rankaisee häntä suurimmalla vakavuudella ja antaa hänelle osan epäuskollisista. Sitten se orja, joka ymmärsi isäntänsä tahdon, mutta ei valmistautunut tai tehnyt mitä pyysi, lyödään monilla iskuilla. Mutta se, joka ei ymmärtänyt ja silti teki asioita ansaitsevia asioita, lyödään harvoin. Tosiaankin kaikkia, joille on annettu paljon, vaaditaan häneltä paljon, ja sillä, joka annettiin paljon vastuussa, on enemmän kuin tavallisesti häneltä vaaditaan. " (Luuk. 12: 42-48)

Luukas mainitsee neljä orjaa, mutta jokaisen orjatyypin määrittämisestä ei tiedetä heidän nimittämishetkellään, mutta Herran paluun aikaan. Palattuaan hän löytää:

 • Orjana hän arvioi olevansa uskollinen ja viisas;
 • Orjan, jonka hän ajaa ulos pahana ja uskottomana;
 • Orjana hän pitää, mutta rangaistaan ​​ankarasti tahallisesta tottelemattomuudesta;
 • Orja hän pitää, mutta rangaistaan ​​lievästi tottelemattomuudesta johtuvasta tottelemattomuudesta.

Huomaa, että hän puhuu vain yhden orjan nimittämisestä, ja palattuaan hän puhuu vain yhdestä orjasta kullekin neljästä tyypistä. Yksi ainoa orja ei selvästikään voi morfoitua neljään, mutta yksi orja voi edustaa kaikkia opetuslapsiaan, aivan kuten kymmenen neitsyt ja kolme kykyä saavaa orjaa edustavat kaikkia hänen opetuslapsiaan. 

Tässä vaiheessa saatat miettiä, kuinka on mahdollista, että me kaikki voimme ruokkia Herran kotia. Voit nähdä, kuinka meidän kaikkien on oltava valmistautuneita hänen palaamiseensa, joten vertaus kymmenestä neitsyestä, viidestä viisasta ja viidestä tyhmästä, voidaan sovittaa elämäämme kristittyinä valmistautuessamme hänen palaamiseensa. Samoin voit nähdä, kuinka me kaikki saamme erilaisia ​​lahjoja Herralta. Efesolaisille 4: 8 sanotaan, että kun Herra jätti meidät, hän antoi meille lahjoja. 

"Kun hän nousi korkealle, hän vei vangit pois ja antoi lahjoja ihmisille." (BSB)

Muuten, Uuden maailman käännös kääntää tämän väärin sanoilla "lahjat miehille", mutta jokainen käännös biblehub.com-sivun rinnakkaisominaisuudessa tekee siitä "lahjoja miehille" tai "ihmisille". Kristuksen antamat lahjat eivät ole seurakunnan vanhimpia, kuten järjestö haluaisi meidän uskovan, vaan jokaisessa meistä olevia lahjoja, joita voimme käyttää hänen kunniakseen. Tämä sopii efesolaisten kontekstiin, jossa kolme jaetta myöhemmin sanotaan:

Ja se antoi hänelle jotkut apostoleiksi, toiset profeettoiksi, toiset evankelistoiksi ja toiset pastoreiksi ja opettajiksi, varustamaan pyhät palvelustyöhön, rakentamaan Kristuksen ruumiin, kunnes me kaikki saavuttamme yhtenäisyyden Jumalan Pojan uskossa ja tiedossa, kun kypsymme täyteen Kristuksen aseman mittaan. Silloin emme enää ole vauvoja, heittäytyneet aaltojen ympärille ja jokaisella opetuksen tuulen ja ihmisten taitava kavalluksen ympärillä petollisessa schemmissä. Sen sijaan, puhumme totuutta rakkaudessa, meistä kaikissa kasvaa itse Kristus, joka on pää. ” (Ef. 4: 11-15)

Jotkut meistä voivat toimia lähetyssaarnaajina tai apostoleina, lähettäneinä. Toiset voivat evankelioida; kun taas toiset ovat hyviä paimentamaan tai opettamaan. Nämä opetuslapsille annetut lahjat ovat Herralta ja niitä käytetään rakentamaan koko Kristuksen ruumis.

Kuinka voit rakentaa lapsen vartalon täysikasvuiseksi aikuiseksi? Syöt lapsen. Kaikki meistä ruokkivat toisiamme eri tavoin, ja siksi me kaikki autamme toistensa kasvua.

Saatat katsoa minua ruokkivaksi muita, mutta usein minä ruokitaan; eikä vain tiedon avulla. On aikoja, jolloin paras meistä on masentunut, ja sitä on ruokittava emotionaalisesti tai fyysisesti heikkona, ja sitä on ylläpidettävä tai hengellisesti uupunut ja se on uudistettava. Kukaan ei tee kaikkea ruokintaa. Kaikki rehu ja kaikki syötetään.

Yrittäessään tukea heidän mielikuvaansa siitä, että hallintoelin on yksin uskollinen ja huomaamaton orja, jonka tehtävänä on ruokkia kaikkia muita, he käyttivät Matt. 14: ssä olevaa kertomusta, jossa Jeesus ruokkii joukkoa kahdella kalalla ja viidellä leivällä. Artikkelin otsikkona käytetty lause oli ”Ruokinta monille muutaman kädellä”. Teeman teksti oli:

Ja hän käski väkijoukkoja lepäämään ruohoon. Sitten hän otti viisi leipää ja kaksi kalaa ja katsoi ylös taivaaseen ja sanoi siunauksen ja murtauttuaan leivät antoi hänet opetuslapsilleen, ja opetuslapset antoi heille väkijoukkoja ... ”(Matt. 14:19)

Nyt tiedämme, että Jeesuksen opetuslasten joukossa oli naisia, naisia, jotka palvelivat Herraa Herran kanssa (tai ruokkivat sitä) omaisuudestaan.

Pian sen jälkeen hän matkusti kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään saarnaten ja julistaen hyviä uutisia Jumalan valtakunnasta. Ja kaksitoista olivat hänen kanssaan, ja eräät naiset, jotka olivat parantuneet pahasta hengestä ja sairauksista, Maria niin kutsuttu Magdalena, josta seitsemän demonia oli tullut ulos, ja Joanna, Chuza-vaimo, Herodesin johtaja, ja Susanna ja monet muut naiset, jotka palvelivat heitä heidän omaisuudestaan. " (Luuk. 8: 1-3)

Olen varma, että hallintoelin ei halua meidän harkitsevan todennäköisyyttä, että jotkut ”harvoista, jotka ruokkivat monia”, olivat naisia. Se tuskin tukee heidän tilinsä käyttöä perustellakseen heidän omaksumansa roolin lauman syöttäjinä.

Joka tapauksessa heidän kuvauksensa auttaa ymmärtämään, kuinka uskollinen ja huomaamaton orja toimii. Ei vain niin kuin he aikovat. Ajattele, että joidenkin arvioiden mukaan läsnä olisi voinut olla 20,000 20,000 ihmistä. Onko meidän oletettava, että hänen opetuslapsensa jakoivat ruokaa henkilökohtaisesti XNUMX ihmiselle? Ajattele logistiikkaa, joka liittyy niin monen ruokintaan. Ensinnäkin, suuri koko tällaisesta koosta peittäisi useita hehtaareja maata. Se on paljon kävelyä edestakaisin kuljettamalla raskaita koriruokia ruokaa. Puhumme tonnimäärästä täällä. 

Oletetaanko, että pieni joukko opetuslapsia kantoi kaiken tuon ruuan koko etäisyyden ja jakoi sen jokaiselle yksilölle? Eikö olisi järkevämpää, että he täyttävät korin ja kävelevät sen ulos yhdelle ryhmälle ja jättävät korin jonkun kanssa kyseiseen ryhmään, joka järjestää sen jakamisen edelleen? Itse asiassa ei olisi mitään keinoa ruokkia niin monia ihmisiä suhteellisen lyhyessä ajassa siirtämättä työkuormaa ja jakamalla sitä monien kesken.

Tämä on itse asiassa erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka uskollinen ja huomaamaton orja toimii. Jeesus toimittaa ruoan. Emme. Me kannamme sitä ja jaamme sen. Levitä se meille kaikille sen mukaan, mitä olemme saaneet. Tämä tuo mieleen vertauksen kyvyistä, jotka muistat, että ne toimitettiin samassa yhteydessä kuin vertaus uskollisesta orjasta. Jotkut meistä ovat viisi kykyä, toiset kaksi, toiset vain yhden, mutta mitä Jeesus haluaa, on meidän työskennellä sen kanssa, mikä meillä on. Sitten annamme hänelle tilin. 

Tämä hölynpöly siitä, että uskollista orjaa ei ole nimitetty ennen vuotta 1919, kiusaa. Se, että he odottavat kristittyjen nielevän tällaisen kolhun, on rehellisesti loukkaavaa.

Muista, että vertauksessa päällikkö nimittää orjan juuri ennen lähtöään. Jos käännymme Johannes 21: n puoleen, huomaamme, että opetuslapset olivat kalastaneet, eivätkä saaneet mitään yötä. Aamunkoitteessa ylösnoussut Jeesus ilmestyy rannalle, eivätkä he ymmärrä, että hän on hän. Hän käskee heittää verkkonsa veneen oikealle puolelle, ja kun he tekevät, se on täynnä niin monta kalaa, että he eivät voi vetää sitä sisään.

Pietari tajuaa, että se on Herra, ja syöksyy mereen uimaan rannalle. Muistakaamme nyt, että kaikki opetuslapset hylkäsivät Jeesuksen, kun hänet pidätettiin, joten kaikkien täytyy tuntea valtava häpeä ja syyllisyys, mutta kukaan muu kuin Pietari, joka tosiasiassa kielsi Herran kolme kertaa. Jeesuksen on palautettava heidän henkensä, ja Pietarin kautta hän palauttaa ne kaikki. Jos Peterille, pahimmalle rikoksentekijälle, annetaan anteeksi, heille kaikille annetaan anteeksi.

Olemme aikeissa nähdä uskollisen orjan nimittämisen. John kertoo meille:

"Laskeutuessaan he näkivät siellä hiilen tulen, jossa oli kalaa ja leipää. Jeesus sanoi heille: "Tuo osa juuri saamistasi kaloista." Niin Simon Peter meni kyytiin ja veti verkon rantaan. Se oli täynnä isoja kaloja, 153, mutta jopa niin monien kanssa verkko ei ollut repeytynyt. ”Tule, syö aamiaista”, Jeesus sanoi heille. Kukaan opetuslapsista ei uskaltanut kysyä häneltä: "Kuka sinä olet?" He tiesivät, että se oli Herra. Jeesus tuli, otti leivän ja antoi sen heille, ja hän teki saman kalojen kanssa. " (Johannes 21: 9--13)

Hyvin tuttu skenaario, eikö olekin? Jeesus ruokki väkijoukkoa kaloilla ja leivällä. Nyt hän tekee saman opetuslastensa puolesta. Kalat, jotka he saivat, johtuivat Herran puuttumisesta. Herra antoi ruoan.

Jeesus on myös luonut elementtejä siitä päivästä, jona Pietari kielsi hänet. Yhdessä vaiheessa hän istui tulen ympärillä kuten nyt, kun hän kielsi Herran. Pietari kielsi hänet kolmesti. Herramme antaa hänelle mahdollisuuden kävellä takaisin jokainen kielto. 

Hän kysyy häneltä kolme kertaa, rakastaako hän häntä ja kolme kertaa Peter vahvistaa rakkautensa. Mutta jokaiseen vastaukseen Jeesus lisää komennot, kuten: “Ruoki lampaanani”, “Lammas lampaani”, “Syötä lampaani”.

Herran poissa ollessa Pietarin on osoitettava rakkautensa ruokkimalla lampaita, kotieläimiä. Mutta ei vain Pietari, vaan kaikki apostolit. 

Puhuessaan kristillisen seurakunnan alkuajoista, luimme:

"Kaikki uskovat omistautuivat apostolien opettamiselle ja yhteisöllisyydelle sekä ruokien jakamiseen (Herran ehtoollinen mukaan lukien) ja rukoukseen." (Apostolien teot 2:42 NLT)

Puhettaen vertauskuvallisesti, Jeesus oli antanut opetuslapsilleen kalaa ja leipää 3 ½ vuoden virkakautensa aikana. Hän oli ruokkinut heitä hyvin. Nyt oli heidän vuoro ruokkia muita. 

Mutta ruokinta ei pysähtynyt apostolien keskuudessa. Vihaiset juutalaiset vastustajat murhasivat Stephenin.

Apostolien teot 8: 2, 4: ”Tuona päivänä Jerusalemissa olevaa seurakuntaa kohtaan tapahtui suuri vaino; kaikki paitsi apostolit olivat hajallaan Juudean ja Samarian alueilla .... Hajotetut kävivät kuitenkin maan läpi julistaen sanan hyvät uutiset. "

Joten nyt ne, jotka olivat ruokkineet, ruokkivat muita. Pian myös kansakunnat, pakanat, levittivät hyvää uutista ja ruokkivat Herran lampaita.Jotain tapahtui tänä aamuna juuri aion ampua tätä videota, joka osoittaa tehokkaasti, kuinka orja toimii tänään. Sain sähköpostin katsojalta, joka sanoi tämän:

Hei rakkaat veljet,

Halusin vain kertoa teille jotain, jonka Herra osoitti minulle pari päivää sitten, että mielestäni on erittäin tärkeää.

Se on kiistämätön todiste, joka osoittaa, että KAIKKI kristityt osallistuvat Herran ilta-ateriaan - ja todiste on hämmästyttävän yksinkertainen:

Jeesus käski samat 11 opetuslasta, jotka olivat hänen kanssaan ilta-aterian yönä:

"Mene siis ja tee opetuslapsia kaikkien kansakuntien ihmisistä kastamalla heidät Isän ja Pojan ja pyhän hengen nimiin ja opettaen heitä tarkkailemaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teille."

Kreikan sana käännettynä "tarkkailemaan" on sama sana, jota käytetään Joh. 14:15, jossa Jeesus sanoi:

"Jos rakastat minua, TOTEUTETTAVAN käskyjäni."

Niinpä Jeesus sanoi noille 11: lle: "opeta KAIKKOA minun opetuslapsistani tottelemaan tarkalleen sitä, minkä käskin TEIDEN TOTEUTTAA".

Mitä Jeesus käski opetuslapsilleen Herran illallisella?

"Tee tämä edelleen minun muistoksi." (1.Kor 11:24)

Siksi kaikkia Jeesuksen opetuslapsia vaaditaan nauttimaan Herran ilta-aterian tunnuksista tottelemalla itse Kristuksen suoraa käskyä.

Ajattelin jakaa sen, koska se on luultavasti yksinkertaisin ja tehokkain argumentti, jonka tiedän - ja joka kaikki JW: t ymmärtävät.

Lämpimät terveiset kaikille ...

En ollut koskaan ennen harkinnut tätä päättelyä. Minua on ruokittu ja siellä sinulla on se.  

Tämän vertauksen tekeminen profetiaksi ja Jehovan todistajien lauman saaminen ostamaan petosta on antanut hallintoelimelle mahdollisuuden luoda alistuvuuden hierarkia. He sanovat palvelevansa Jehovaa ja saavat lauman palvelemaan heitä Jumalan nimessä. Mutta tosiasia on, että jos tottelet ihmisiä, et palvele Jumalaa. Palvelet miehiä.

Tämä vapauttaa lauman kaikesta velvollisuudesta Jeesusta kohtaan, koska he ajattelevat, ettei heitä tuomita hänen palatessaan, koska heitä ei ole nimitetty hänen uskollisiksi orjiksi. He ovat vain tarkkailijoita. Kuinka vaarallista tämä on heille. He luulevat olevansa turvassa tuomiolta tässä tapauksessa, mutta näin ei ole, kuten Luukkaan kertomuksessa todetaan.

Muista, että Luukkaan tilillä on kaksi muuta orjaa. Joka tottelematta mestarin tahtoa tahattomasti. Kuinka moni todistaja tahattomasti tottelee Jeesusta, kun he noudattavat hallintoelimen ohjeita ja ajattelevat, etteivät he ole osa uskollista orjaa? 

Muista, että tämä on vertaus. Vertauksen avulla opetetaan meitä moraalisesta kysymyksestä, jolla on todellisia seurauksia. Mestari on nimittänyt meidät kaikki, jotka on kastettu hänen nimessään, ruokkimaan orjiaan. Vertaus opettaa meille, että on olemassa neljä mahdollista tulosta. Ja ymmärrä, että vaikka keskityn Jehovan todistajiin henkilökohtaisen kokemukseni vuoksi, nämä tulokset eivät rajoitu vain suhteellisen pienen uskonnollisen ryhmän jäseniin. Oletko baptisti, katolinen, presbyteeriläinen vai joku kristikunnan tuhansista kirkkokunnista? Se, mitä aion sanoa, pätee yhtä lailla myös teihin. Meille on vain neljä lopputulosta. Jos palvelet seurakunnassa valvontatehtävissä, olet erityisen alttiina kiusaukselle, joka kohdistuu pahaan orjaan hyödyntämään kavereitasi ja tulemaan väärinkäyttäjiksi ja hyväksikäyttäjiksi. Jos näin on, Jeesus ”rankaisee sinua erittäin ankarasti” ja heittää sinut pois uskottomien joukossa.

Palveletko miehiä kirkossasi, seurakunnassasi tai valtakunnansalissasi ja sivuutatko ehkä tahattomasti Raamatun Jumalan käskyt? Olen saanut todistajien vastaamaan haasteeseen: "Kenen tottelisit: hallintoelimen vai Jeesuksen Kristuksen?" vahvalla tukena hallintoelimelle. Nämä ovat tietoisesti tottelemattomia Herralle. Monet aivohalvaukset odottavat niin julmaa tottelemattomuutta. Mutta sitten meillä on väitetysti enemmistö, jonka on tyydyttävä väärässä mukavuudessa, ajattelemalla, että tottelemalla pappiaan, piispaa, palvelijaa tai seurakunnan vanhinta he ovat miellyttäviä Jumalalle. He eivät tottele tahattomasti. Heidät lyödään muutamalla lyönnillä.

Haluako kukaan meistä kärsiä yhdestä näistä kolmesta lopputuloksesta? Emmekö me kaikki haluaisi löytää suosiota Herran silmissä ja tulla nimitetyiksi hänen kaikkien tavaroidensa päälle?

Joten mitä voimme ottaa vertauksesta uskollisesta ja huomaamattomasta orjasta, vertauksesta 10 neitsyestä ja vertauksesta lahjoista? Kummassakin tapauksessa Herran orjille - teille ja minulle - jää tietty tehtävä. Kummassakin tapauksessa, kun päällikkö palaa, palkinto työn suorittamisesta ja rangaistus sen tekemättä jättämisestä. 

Ja se on kaikki mitä meidän on todella tiedettävä näistä vertauksista. Tee työsi, koska päällikkö on tulossa, kun odotat sitä vähiten, ja hän pitää kirjanpitoa jokaisen meistä kanssa.

Entä neljäs vertaus, yksi lampaista ja vuohista? Jälleen organisaatio käsittelee sitä profetiana. Niiden tulkinnan tarkoituksena on vahvistaa heidän valtaansa parvessa. Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? Jätämme sen tämän sarjan viimeiseen videoon.

Olen Meleti Vivlon. Haluan kiittää sinua paljon katselemisesta. Tilaa, jos haluat saada ilmoituksia tulevista videoista. Jätän tämän videon kuvaukseen tiedot kopiosta sekä linkin kaikkiin muihin videoihin.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  9
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x