Hei, Meleti Vivlon täällä. Tämä on 12th video sarjasta Matthew 24. Jeesus on juuri päättänyt kertoa opetuslapsilleen, että hänen paluunsa tulee olemaan odottamaton ja että heidän on pysyttävä valppaina ja pysyttävä hereillä. Sitten hän antaa seuraavan vertauksen:

”Kuka todella on se uskollinen ja huomaamaton orja, jonka isäntänsä nimitti kotikaupungilleen antamaan heille ruuansa oikeaan aikaan? Hyvää on se orja, jos hänen isäntänsä saapuessaan löytää hänet tekevän niin! Totisesti sanon sinulle, että hän nimittää hänet kaikkiin omaisuuteensa. "

"Mutta jos se paha orja sanoo sydämessään:" Minun mestarini viivästyy ", ja hän alkaa lyödä toisia orjaansa ja syödä ja juoda vahvistettujen juoppojen kanssa, tämän orjan mestari tulee päivänä, jonka hän tekee älä odota tunnissaan, että hän ei tiedä, ja hän rankaisee häntä erittäin vakavasti ja määrää hänelle sijainnin tekopyhien kanssa. Siellä hänen itku ja hammasten kiristys tulevat olemaan. (Mt 24: 45-51 uuden maailman käännös)

Organisaatio haluaa keskittyä vain kolmeen ensimmäiseen jakeeseen, 45–47, mutta mitkä ovat tämän vertauksen avaintekijät?

  • Mestari nimittää orjan ruokkimaan kotikauppiaitaan, muita orjia, kun hän on poissa.
  • Palattuaan päällikkö päättää, onko orja ollut hyvä vai huono;
  • Jos uskollinen ja viisas, orja palkitaan;
  • Jos hän on paha ja väärinkäyttäjä, hänet rangaistaan.

Jehovan todistajien hallintoelin ei pidä näitä sanoja vertauksena, vaan ennustuksena, jolla on erityinen toteutus. En vitsaile, kun sanon tarkka. He voivat kertoa sinulle sen vuoden, jolloin tämä profetia toteutui. He voivat antaa sinulle uskollisen ja huomaamattoman orjan muodostavien miesten nimet. Et voi saada paljon tarkempaa kuin se. Jehovan todistajien mukaan Jeesus Kristus nimitti vuonna 1919 JF Rutherfordin ja New Yorkin pääkonttorin avainhenkilöt hänen uskolliseksi ja huomaamatta orjakseen. Nykyään Jehovan todistajien nykyisen hallintoelimen kahdeksan miestä edustavat tuota kollektiivista orjaa. Sinulla ei voi olla kirjallisempaa profeetallista toteutumista kuin se. Vertaus ei kuitenkaan lopu tähän. Se puhuu myös pahasta orjasta. Joten jos se on profetia, se on kaikki yksi profetia. He eivät saa valita, mitkä osat he haluavat olla profeetallisia ja mitkä ovat vain vertaus. Juuri juuri he tekevät. He käsittelevät ns. Profetian toista puolta metafoorina, symbolisena varoituksena. Kuinka kätevä - koska se puhuu pahasta orjasta, jonka Kristus rankaisee suurimmalla vaikeudella.

”Jeesus ei sanonut nimittävänsä pahaa orjaa. Hänen sanansa tässä ovat todella varoitus, joka on suunnattu uskolliselle ja huomaavaiselle orjalle. ” (w13 7/15 s. 24 “Kuka todella on uskollinen ja huomaamaton orja?”)

Kyllä, kuinka erittäin kätevä. Tosiasia, Jeesus ei nimittänyt uskollista orjaa. Hän nimitti vain orjan; yksi hän toivoi osoittautuvansa uskollisena ja viisaana. Tämän päättämisen olisi kuitenkin odotettava palaamiseensa.

Väittääkö tämä, että uskollinen orja nimitettiin vuonna 1919, nyt nähdään heikentyneenä sinulle? Näyttää siltä, ​​ettei kukaan pääkonttorissa ole hetkeksi istunut ja ajatellut asioita? Ehkä et ole ajatellut sitä paljon. Jos näin on, olet todennäköisesti ohittanut aukkoaukon tässä tulkinnassa. Ammottava reikä? Mistä puhun?

No, vertauksen mukaan, milloin orja nimitetään? Eikö ole selvää, että mestari nimittää hänet ennen mestarin lähtöä? Syy, jonka päällikkö nimittää orjaksi, on huolehtia kotimaisista - orjansa muista - isännän poissa ollessa. Milloin orja julistetaan uskolliseksi ja huomaamattomaksi ja milloin väärinkäyttäjä orja julistetaan pahaksi? Tämä tapahtuu vasta kun isäntä palaa ja näkee mitä kukin on tehnyt. Ja milloin mestari palaa tarkalleen? Matteuksen evankeliumin 24:50 mukaan hänen paluu tapahtuu päivänä ja tunnina, jota ei tunneta eikä odoteta. Muista, mitä Jeesus sanoi läsnäolostaan ​​vain kuusi jaetta aikaisemmin:

"Tämän vuoksi myös sinä todistatte olevanne valmis, koska Ihmisen Poika on tulossa tunnissa, jonka et usko olevan se." (Matt. 24:44)

Ei ole epäilystäkään siitä, että tässä vertauksessa mestari on Jeesus Kristus. Hän lähti 33 jKr varmistaakseen kuninkaallisen vallan ja palaa tulevassa läsnäolossaan valloittavana kuninkaana.

Näetkö nyt valtavan virheen hallintoelimen logiikassa? He väittävät, että Kristuksen läsnäolo alkoi vuonna 1914, sitten viiden vuoden kuluttua, vuonna 1919 hän nimittää uskollisen ja huomaamatta olevan orjansa ollessaan edelleen läsnä. Heillä on se taaksepäin. Raamatussa sanotaan, että mestari nimittää orjan lähdettäessä, ei palaaessaan. Mutta hallintoelin sanoo, että heidät nimitettiin viisi vuotta sen jälkeen, kun Jeesus palasi ja hänen läsnäolonsa alkoi. Se on kuin he eivät olisi edes lukeneet tiliä.

Tässä oletetussa itsestään palvelevassa itsenäisessä nimityksessä on muitakin puutteita, mutta ne ovat satunnaisia ​​tähän ammottavaan kuiluun JW-teologiassa.

Surullinen asia on, että vaikka osoitatkin tämän monille todistajille, jotka ovat uskollisia JW.org: lle, he kieltäytyvät näkemästä sitä. He eivät näytä välittävän siitä, että tämä on kohtuuton ja erittäin avoin yritys yrittää hallita heidän elämäänsä ja resurssejaan. Ehkä minä, kuten minä, epätoivoisesti toisinaan, kuinka helposti ihmiset ostavat hulluja ideoita. Tämä saa minut ajattelemaan apostolia Paavalia kapinoivan korinttilaisia:

”Koska olet niin” kohtuullinen ”, siksi mielelläni kohtuuton. Itse asiassa sinä sitoudut sen kanssa, joka orjuuttaa sinut, kuka riistää omaisuutesi, kuka tarttuu siihen, mikä sinulla on, kuka ylistää itseäsi sinusta ja kuka lyö sinua kasvoihin. ” (2. Kor. 11:19, 20)

Tietysti, jotta tämä typeräisyys toimisi, hallintoelimen on sen pääteologin David Splane: n henkilössä joutunut torjumaan ajatus siitä, että joku orja oli nimetty ruokkimaan parvea ennen vuotta 1919. Yhdeksän minuutin videossa JW.org-sivustolla Splane - käyttämättä yhtä pyhää kirjoitusta - yrittää selittää, kuinka rakastava kuningas, Jeesus, jättäisi opetuslapsensa ilman ruokaa, kukaan ei ruokkisi heitä poissaolonsa aikana viimeisen 1900 vuoden aikana. Vakavasti, kuinka kristitty opettaja voi yrittää kumota Raamatun opin edes Raamattua käyttämättä? (Klikkaus tätä nähdäksesi Splane-videon)

No aika sellaiselle Jumalaa rikoillen tyhmölle on ohi. Katsokaamme vertausta vertauksin, jotta voimme päätellä, mitä se tarkoittaa.

Vertauksen kaksi päähenkilöä ovat mestari, Jeesus ja orja. Ainoat, joihin Raamatussa viitataan Herran orjina, ovat hänen opetuslapsensa. Puhummeko kuitenkin yhdestä opetuslapsesta vai pienestä oppilaiden ryhmästä, kuten hallintoelin väittää, vai kaikista opetuslapsista? Katsokaamme vastaukseksi välittömään asiayhteyteen.

Yksi vihje on palkkio, jonka orja saa, koska sen on todettu olevan uskollinen ja viisas. "Totisesti sanon sinulle, että hän nimittää hänet kaikkiin omaisuuteensa." (Matt. 24:47)

Tämä puhuu Jumalan lapsille annetusta lupauksesta tulla kuninkaiksi ja papiksi hallitsemaan Kristuksen kanssa. (Ilm. 5:10)

"Sentähden älkää kukaan kerskoko miesten kanssa; Sillä kaikki asiat kuuluvat sinulle, olipa Paavali tai Apollos tai Kefas tai maailma tai elämä tai kuolema tai asiat nyt täällä tai tulevat asiat, kaikki asiat kuuluvat sinulle. vuorostaan ​​sinä kuulut Kristukseen; Kristus puolestaan ​​kuuluu Jumalalle. ” (1. Kor. 3: 21-23)

Tämä palkinto, nimitys kaikkiin Kristuksen omaisuuksiin kuuluu ilmeisesti naisiin.

”Olette kaikki Jumalan poikia uskon kautta Kristukseen Jeesukseen. Sillä kaikki, jotka olette kastettu Kristukseen, olette pukeutuneet itsellesi Kristukseen. Ei ole juutalaista eikä kreikkalaista, orjaa eikä vapaata, miestä eikä naista, sillä olette kaikki yksi Kristuksessa Jeesuksessa. Ja jos kuulut Kristukseen, niin olet Abrahamin siemen ja lupauksen mukaiset perilliset. ” (Gal. 3: 26-29 BSB)

Kaikki Jumalan lapset, sekä miehet että naiset, jotka saavat palkinnon, nimitetään kuninkaiksi ja pappeiksi. Ilmeisesti siihen vertaus viittaa, kun sanotaan, että heidät nimitetään kaikille mestarin omaisuudelle.

Kun Jehovan todistajat käsittelevät tätä ennusteena, jonka toteutuminen alkaa vuonna 1919, he ottavat käyttöön jälleen yhden logiikan tauon. Koska 12 apostolia ei ollut paikalla vuonna 1919, heitä ei voida nimittää kaiken Kristuksen omaisuuteen, koska he eivät ole osa orjaa. David Splane, Stephen Lett ja Anthony Morris ovat kalliita miehiä, jotka saavat nimityksen. Onko sillä jotain järkeä?

Se näyttäisi olevan enemmän kuin tarpeeksi vakuuttaaksemme meitä siitä, että orja tarkoittaa useampaa kuin yhtä henkilöä tai miesten komiteaa. Silti on vielä enemmän.

Seuraavassa vertauksessa Jeesus puhuu sulhanen saapumisesta. Kuten uskollisen ja hienovaraisen orjavertailun kohdalla, päähenkilö on poissa, mutta palaa odottamattomaan aikaan. Joten, tämä on jälleen yksi vertaus Kristuksen läsnäolosta. Viisi neitsyistä oli viisaita ja viisi neitsyistä tyhmiä. Lukeessasi tätä vertausta kohdasta Matteuksen evankeliumi 25: 1–12, luuletko puhuvan pienestä viisaiden ihmisryhmästä ja toisesta pienestä ryhmästä, joka on typerää, vai pidätkö tätä moraalisena opetuksena, jota sovelletaan kaikkiin kristittyihin? Jälkimmäinen on ilmeinen johtopäätös, eikö niin? Se tulee entistä selvemmäksi, kun hän päättää vertauksen toistamalla varoituksensa valppaudesta: "Pysy siis valvella, koska et tiedä päivää eikä tuntia." (Matt. 25:13)

Tämä antaa hänelle mahdollisuuden puhua suoraan seuraavaan vertaukseensa, joka alkaa: "Sillä on aivan kuin ulkomaille matkalla oleva ihminen kutsui orjaansa ja uskoi omaisuutensa heille." Kolmannen kerran meillä on skenaario, jossa mestari poissa, mutta palaa. Orjia mainitaan toisen kerran. Kolme orjaa ollakseen tarkkoja, jokaiselle annettiin erilainen määrä rahaa työskennellä ja kasvaa. Kuten kymmenen neitsyttä, uskotko, että nämä kolme orjaa edustavat kolmea yksilöä tai jopa kolmea erilaista pienryhmää yksilöitä? Vai näetkö heidän edustavan kaikkia kristittyjä, joille jokaiselle on annettu erilainen lahja Herraltamme jokaisen yksilöllisten kykyjen perusteella?

Oikeastaan ​​on olemassa läheinen rinnakkainen työskentelemisen kanssa lahjojen tai kykyjen kanssa, jotka Kristus on sijoittanut meihin jokaiseen meistä, ja ruokinnan kotieläinten välillä. Pietari kertoo meille: "Sikäli kuin kukin on saanut lahjan, käytä sitä palvellakseen toisiaan hienoina palvelusmiesinä Jumalan ansaitsemattomasta ystävällisyydestä, joka ilmaistaan ​​eri tavoin." (1. Pietari 4:10 NWT)

Koska teemme selvästi tällaisen johtopäätöksen näistä kahdesta viimeisestä vertauksesta, miksi emme ajattele samaa kuin ensimmäisessä - että kyseinen orja edustaa kaikkia kristittyjä?

Voi, mutta siellä on vielä enemmän.

Et ehkä ole huomannut, että organisaatio ei halua käyttää Luken samanaikaista selostusta uskollisesta ja hienovaraisesta orjasta yrittäessään vakuuttaa kaikille, että hallintoelimellä on erityinen nimitys Jeesukselta. Ehkä tämä johtuu siitä, että Luken tili ei puhu kahdesta orjasta, vaan neljästä. Jos etsit Vartiotorni-kirjastosta saadaksesi selville ketä muut kaksi orjaa edustavat, aiheesta on ahdistava hiljaisuus. Katsotaanpa Luken tiliä. Huomaat, että järjestys, jonka Luke esittelee, on erilainen kuin Matteuksen, mutta oppitunnit ovat samat; ja lukemalla koko kontekstin, meillä on parempi käsitys vertauksen soveltamisesta tarkalleen.

"Ole pukeutunut ja valmis ja anna lamppujen palavan. Sinun pitäisi olla kuin miehiä, jotka odottavat isäntänsä palaamista avioliitosta. Joten kun hän tulee ja koputtaa, he voivat heti avata hänelle." (Luuk. 12:35, 36)

Tämä on johtopäätös, joka tehdään kymmenen neitsyen vertauksesta.

”Onnellisia ovat ne orjat, joita tullessaan isäntä löytää katsomassa! Totisesti sanon teille: hän pukeutuu palvelukseensa ja saa heidät nojaamaan pöytään ja tulee heidän rinnalleen ja palvelee heitä. Ja jos hän tulee toiseen vahtiin, vaikka kolmanteenkin, ja löytäisi heidät valmiiksi, he ovat onnellinen! ” (Luuk. 12:37, 38)

Näemme jälleen jatkuvan toistamisen, tarvittavan harppauksen aiheeseen olla hereillä ja valmistautunut. Myöskään täällä mainitut orjat eivät ole pieniä kristittyjen alaryhmiä, mutta tämä koskee kaikkia meitä.

”Mutta tiedä tämä, jos talon omistaja olisi tiennyt mihin aikaan varas tulee, hän ei olisi antanut taloonsa murtautua. Sinun on myös oltava valmis, koska tunnissa, jota et ajattele todennäköiseltä, Ihmisen Poika on tulossa. ” (Luuk. 12:39, 40)

Ja jälleen kerran korostus hänen paluunsa odottamattomalle luonteelle.

Kun kaikki tämä on sanottu, Pietari kysyy: "Herra, kerroitko tämän kuvan vain meille vai myös kaikille?" (Luuk. 12:41)

Vastauksena Jeesus sanoi:

”Kuka todella on uskollinen varapuheenjohtaja, huomaamaton, jonka isäntänsä nimittää hoitajansa vartaloon antamaan heille ruuansaannin mitat oikeaan aikaan? Hyvää on se orja, jos hänen isäntänsä saapuessaan löytää hänet tekevän niin! Sanon totta totta, että hän nimittää hänet kaikkiin omaisuuteensa. Mutta jos sen orjan pitäisi sanoa sydämessään: "Minun mestarini viivästyy tulemista" ja alkaa lyödä mies- ja naispuolisia palvelijoita ja syödä ja juoda ja juopua, tämän orjan mestari tulee päivänä, jona hän ei ole odottaa häntä ja tunti, jota hän ei tiedä, ja hän rankaisee häntä suurimmalla vakavuudella ja antaa hänelle osan epäuskollisista. Sitten se orja, joka ymmärsi isäntänsä tahdon, mutta ei valmistautunut tai tehnyt mitä pyysi, lyödään monilla iskuilla. Mutta se, joka ei ymmärtänyt ja silti teki asioita ansaitsevia asioita, lyödään harvoin. Tosiaankin kaikkia, joille on annettu paljon, vaaditaan häneltä paljon, ja sillä, joka annettiin paljon vastuussa, on enemmän kuin tavallisesti häneltä vaaditaan. " (Luuk. 12: 42-48)

Luukas mainitsee neljä orjaa, mutta jokaisen orjatyypin määrittämisestä ei tiedetä heidän nimittämishetkellään, mutta Herran paluun aikaan. Palattuaan hän löytää:

  • Orjana hän arvioi olevansa uskollinen ja viisas;
  • Orjan, jonka hän ajaa ulos pahana ja uskottomana;
  • Orjana hän pitää, mutta rangaistaan ​​ankarasti tahallisesta tottelemattomuudesta;
  • Orja hän pitää, mutta rangaistaan ​​lievästi tottelemattomuudesta johtuvasta tottelemattomuudesta.

Huomaa, että hän puhuu vain yhden orjan nimittämisestä, ja kun hän tulee takaisin, hän puhuu vain yhdestä orjasta jokaiselle neljälle tyypille. Yksi orja ei tietenkään voi morfioida neljää, mutta yksi orja voi edustaa kaikkia hänen opetuslapsiaansa, aivan kuten kymmenen neitsyttä ja kolme orjaa, jotka saavat kyvyt, edustavat kaikkia hänen opetuslapsiaan.

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä, kuinka meillä kaikilla on mahdollisuus ruokkia Herran kotikaupunkia. Voit nähdä, kuinka meidän kaikkien on oltava valmistautuneita hänen paluutaan varten, joten vertauksen kymmenestä neitsyestä, viidestä viisaasta ja viidestä tyhmästä, voidaan tehdä sopimaan elämäämme kristittyinä valmistellessamme hänen paluutaan. Samoin voit nähdä kuinka me kaikki saamme erilaisia ​​lahjoja Herralta. Efesolaisten 4: 8 sanoo, että kun Herra jätti meidät, hän antoi meille lahjoja.

"Kun hän nousi korkealle, hän vei vangit pois ja antoi lahjoja ihmisille." (BSB)

Muuten, Uuden maailman käännös kääntää sen väärin "lahjoiksi miehille", mutta jokainen käännös biblehub.comin rinnakkaisominaisuudessa tekee siitä "lahjoja miehille" tai "ihmisille". Kristuksen antamat lahjat eivät ole seurakunnan vanhimpia, kuten organisaatio meille uskoisi, vaan lahjoja jokaisessa meistä, joita voimme käyttää hänen kunniakseen. Tämä sopii efesolaisten tilanteeseen, jota kolme jaetta myöhemmin sanoo:

Ja se antoi hänelle jotkut apostoleiksi, toiset profeettoiksi, toiset evankelistoiksi ja toiset pastoreiksi ja opettajiksi, varustamaan pyhät palvelustyöhön, rakentamaan Kristuksen ruumiin, kunnes me kaikki saavuttamme yhtenäisyyden Jumalan Pojan uskossa ja tiedossa, kun kypsymme täyteen Kristuksen aseman mittaan. Silloin emme enää ole vauvoja, heittäytyneet aaltojen ympärille ja jokaisella opetuksen tuulen ja ihmisten taitava kavalluksen ympärillä petollisessa schemmissä. Sen sijaan, puhumme totuutta rakkaudessa, meistä kaikissa kasvaa itse Kristus, joka on pää. ” (Ef. 4: 11-15)

Jotkut meistä voivat toimia lähetyssaarnaajina tai apostoleina, lähettäneinä. Toiset voivat evankelioida; kun taas toiset ovat hyviä paimentamaan tai opettamaan. Nämä opetuslapsille annetut lahjat ovat Herralta ja niitä käytetään rakentamaan koko Kristuksen ruumis.

Kuinka voit rakentaa lapsen vartalon täysikasvuiseksi aikuiseksi? Syöt lapsen. Kaikki meistä ruokkivat toisiamme eri tavoin, ja siksi me kaikki autamme toistensa kasvua.

Saatat nähdä minua kuin sitä, joka ruokkii muita, mutta usein minua ruokitaan; eikä vain tiedolla. Toisinaan parhaat meistä ovat masentuneita, ja heitä on ruokittava emotionaalisesti tai fyysisesti heikkoina, ja niitä on ylläpidettävä tai henkisesti uupuneita ja se on voitava aktivoida uudelleen. Kukaan ei ruoki kaikkia. Kaikki rehut ja kaikki ruokitaan.

Yrittäessään tukea heidän niukka ajatusta, että hallintoelin yksin on uskollinen ja huomaamaton orja, joka on vastuussa kaikkien muiden ruokinnasta, he käyttivät Matthew 14 -kirjaa, jossa Jeesus ruokkii väestöä kahdella kalolla ja viidellä leipäleivolla. Artikkelin otsikkona käytetty lause oli ”Monien ruokkiminen muutaman käden kautta”. Teeman teksti oli:

Ja hän käski väkijoukkoja lepäämään ruohoon. Sitten hän otti viisi leipää ja kaksi kalaa ja katsoi ylös taivaaseen ja sanoi siunauksen ja murtauttuaan leivät antoi hänet opetuslapsilleen, ja opetuslapset antoi heille väkijoukkoja ... ”(Matt. 14:19)

Nyt tiedämme, että Jeesuksen opetuslasten joukossa oli naisia, naisia, jotka palvelivat Herraa Herran kanssa (tai ruokkivat sitä) omaisuudestaan.

Pian sen jälkeen hän matkusti kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään saarnaten ja julistaen hyviä uutisia Jumalan valtakunnasta. Ja kaksitoista olivat hänen kanssaan, ja eräät naiset, jotka olivat parantuneet pahasta hengestä ja sairauksista, Maria niin kutsuttu Magdalena, josta seitsemän demonia oli tullut ulos, ja Joanna, Chuza-vaimo, Herodesin johtaja, ja Susanna ja monet muut naiset, jotka palvelivat heitä heidän omaisuudestaan. " (Luuk. 8: 1-3)

Olen melko varma, että hallintoelin ei halua meidän harkitsevan todennäköisyyttä, että jotkut "harvoista, jotka ruokkivat monia" olivat naisia. Se tuskin tukee heidän tämän tilin käyttöä perustellakseen itsensä omaksunutta roolia lauman syöttölaitteina.

Joka tapauksessa heidän havainnollisuutensa auttaa ymmärtämään kuinka uskollinen ja hienovarainen orja toimii. Ei vain niin kuin he aikoivat. Oletetaan, että joidenkin arvioiden mukaan siellä olisi voinut olla 20,000 20,000 ihmistä. Oletetaanko, että hänen opetuslapsensa jakoivat henkilökohtaisesti ruokaa XNUMX XNUMX ihmiselle? Ajattele logistiikkaa, joka liittyy näiden monien ruokintaan. Ensinnäkin, että suuri joukko tätä kokoa kattaisi useita hehtaaria maata. Se on paljon kävelyä edestakaisin kuljettamalla raskaita korikuorma-annoksia ruokaa. Me puhumme tonnimäärää täällä.

Oletetaanko, että pieni joukko opetuslapsia kantoi kaiken tuon ruuan koko etäisyyden ja jakoi sen jokaiselle yksilölle? Eikö olisi järkevämpää, että he täyttävät korin ja kävelevät sen ulos yhdelle ryhmälle ja jättävät korin jonkun kanssa kyseiseen ryhmään, joka järjestää sen jakamisen edelleen? Itse asiassa ei olisi mitään keinoa ruokkia niin monia ihmisiä suhteellisen lyhyessä ajassa siirtämättä työkuormaa ja jakamalla sitä monien kesken.

Tämä on itse asiassa erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka uskollinen ja huomaamaton orja toimii. Jeesus toimittaa ruoan. Emme. Me kannamme sitä ja jaamme sitä. Jakaamme sen kaiken, mitä olemme saaneet. Tämä tuo mieleen vertauksen lahjoista, jotka, muistatte, toimitettiin samassa yhteydessä kuin vertaus uskollisesta orjasta. Joillakin meistä on viisi kykyä, toisilla kaksi, toisilla vain yksi, mutta Jeesus haluaa meidän työskentelevän sen kanssa, mikä meillä on. Sitten annamme tilin hänelle.

Tämä hölynpöly siitä, että uskollista orjaa ei ole nimitetty ennen vuotta 1919, on mahtava. Se, että he odottavat kristittyjen nieltävän tällaisen rypyn, on suoraan sangen loukkaavaa.

Muista, että vertauksessa isäntä nimittää orjan juuri ennen lähtöä. Jos käännymme kohtaan Joh. 21, huomaamme, että opetuslapset olivat kalastaneet ja etteivät olleet saaneet mitään yötä. Päivän aamulla ylösnoussut Jeesus ilmestyy rannalle, ja he eivät tajua, että se on hän. Hän käskee heittämään verkonsa veneen oikealle puolelle, ja kun he tekevät, se on täynnä niin monta kalaa, että he eivät voi vetää sitä sisään.

Pietari tajuaa, että se on Herra, ja sukeltaa mereen uimaan rantaan. Muista nyt, että kaikki opetuslapset hylkäsivät Jeesuksen, kun hänet pidätettiin, ja kaikkien on siis tunnettava suurta häpeää ja syyllisyyttä, mutta ei muuta kuin Pietari, joka tosiaan kielsi Herran kolme kertaa. Jeesuksen on palautettava heidän henkensä, ja Pietarin kautta hän palauttaa ne kaikki. Jos Pietari, pahin rikoksentekijä, annetaan anteeksi, niin heille kaikki annetaan anteeksi.

Olemme tulossa näkemään uskollisen orjan nimityksen. John kertoo meille:

”Laskeutuessaan he näkivät siellä hiilipalon, jossa oli kaloja ja leipää. Jeesus kertoi heille: "Tuokaa joitain juuri saatuja kaloja." Joten Simon Peter meni kyytiin ja veti verkon maihin. Se oli täynnä suuria kaloja, 153, mutta jopa niin monien kanssa verkko ei ollut repeytynyt. "Tule, syödä aamiaista", Jeesus sanoi heille. Kukaan opetuslapsista ei uskaltanut kysyä Häneltä: "Kuka sinä olet?" He tiesivät, että se oli Herra. Jeesus tuli ja otti leivän ja antoi sen heille. Hän teki samoin kalojen kanssa. ” (Joh. 21: 9-13 BSB)

Hyvin tuttu skenaario, eikö niin? Jeesus ruokki väkijoukkoja kaloja ja leipää. Nyt hän tekee samoin opetuslapsilleen. Kalansa, jonka he kiinni olivat, johtui Herran väliintulosta. Herra antoi ruokaa.

Jeesus on myös luonut elementtejä siitä yöstä, jonka Pietari kielsi hänet. Yhdessä vaiheessa hän istui tulipalon ympärillä kuten nyt, kun hän kielsi Herran. Peter kielsi hänet kolme kertaa. Herramme aikoo antaa hänelle mahdollisuuden kävellä jokaista kieltoa.

Hän kysyy häneltä kolme kertaa, rakastaako hän häntä ja kolme kertaa Peter vahvistaa rakkautensa. Mutta jokaiseen vastaukseen Jeesus lisää komennot, kuten: “Ruoki lampaanani”, “Lammas lampaani”, “Syötä lampaani”.

Herran poissa ollessa Pietarin on osoitettava rakkautensa ruokkimalla lampaita, kotimaisia. Mutta ei vain Pietari, vaan kaikki apostolit.

Puhuessaan kristillisen seurakunnan alkuajoista, luimme:

"Kaikki uskovat omistautuivat apostolien opettamiselle ja yhteisöllisyydelle sekä ruokien jakamiseen (Herran ehtoollinen mukaan lukien) ja rukoukseen." (Apostolien teot 2:42 NLT)

Puhettaen vertauskuvallisesti, Jeesus oli antanut opetuslapsilleen kalaa ja leipää 3 ½ vuoden virkakautensa aikana. Hän oli ruokkinut heitä hyvin. Nyt oli heidän vuoro ruokkia muita.

Mutta ruokinta ei lopettanut apostolien kanssa. Vihaiset juutalaiset vastustajat murhasivat Stephenin.

Apostolien teot 8: 2, 4: ”Tuona päivänä Jerusalemissa olevaa seurakuntaa kohtaan tapahtui suuri vaino; kaikki paitsi apostolit olivat hajallaan Juudean ja Samarian alueilla .... Hajotetut kävivät kuitenkin maan läpi julistaen sanan hyvät uutiset. "

Joten nyt ruokitut ruokkivat muita. Pian myös kansakuntien ihmiset, pakanat, levittivät hyviä uutisia ja ruokkivat Herran lampaita.Jotain tapahtui tänä aamuna juuri aion ampua tätä videota, joka osoittaa tehokkaasti, kuinka orja toimii tänään. Sain sähköpostin katsojalta, joka sanoi tämän:

Hei rakkaat veljet,

Halusin vain kertoa teille jotain, jonka Herra osoitti minulle pari päivää sitten, että mielestäni on erittäin tärkeää.

Se on kiistaton todiste, joka osoittaa, että KAIKKI kristityt osallistuvat Herran ilta-ateriaan - ja todistus on hämmästyttävän yksinkertainen:

Jeesus käski samat 11 opetuslasta, jotka olivat hänen kanssaan ilta-aterian yönä:

"Mene siis ja tee kaikkien kansakuntien opetuslapsiksi kastamalla heidät Isän ja Pojan ja pyhän hengen nimeen opettamalla heitä valvomaan kaikkia asioita, jotka olen käskenyt sinulle."

Kreikan kielen käännetty sana ”tarkkailemaan” on sama sana, jota käytettiin Joh. 14:15, jossa Jeesus sanoi:

"Jos rakastat minua, VALVONAT minun käskyni."

Siksi Jeesus sanoi niille 11: "Opettakaa kaikkia opetuslapsiani noudattamaan tarkalleen sitä, mitä minä käskin sinun noudattaa".

Mitä Jeesus komensi opetuslapsilleen Herran illallisella?

"Jatka tätä muistaakseni minua." (1. Kor. 11:24)

Siksi KAIKKI Jeesuksen opetuslapset vaaditaan osallistumaan Herran ilta-aterian tunnuksiin kuuliaisuudessa suoraan Kristukseen.

Ajattelin jakaa sen, koska se on luultavasti yksinkertaisin ja tehokkain argumentti, jonka tiedän - ja yhden, jonka kaikki JW: t ymmärtävät.

Lämpimät terveiset kaikille ...

En ollut koskaan ennen harkinnut tätä päättelyä. Minua on ruokittu ja siellä sinulla on se.

Tämän vertauksen tekeminen ennusteeksi ja Jehovan todistajien parven saaminen ostamaan harhauttamiseen on antanut hallintoelimelle mahdollisuuden luoda aliarviointihierarkia. He sanovat palvelevansa Jehovaa, ja saavat parven palvella heitä Jumalan nimessä. Mutta tosiasia on, että jos kuulet ihmisiä, et palvele Jumalaa. Palvelette miehiä.

Tämä vapauttaa parven kaikista velvollisuuksista Jeesukselle, koska heidän mielestään he eivät ole tuomittuja, kun hän palaa, koska heitä ei nimitetä hänen uskollisiksi orjikseen. He ovat vain tarkkailijoita. Kuinka vaarallinen tämä on heille. He ajattelevat olevansa turvassa tuomion varalta, mutta niin ei ole, kuten Luke toteaa.

Muista, että Luken tilillä on kaksi uutta orjaa. Se, joka ei noudattanut mestarin tahtoa, tahattomasti. Kuinka moni todistaja tottelee Jeesusta tahattomasti noudattaessaan hallintoelimen ohjeita ajatellen, että he eivät kuulu uskolliseen orjaan?

Muista, että tämä on vertaus. Vertausta käytetään ohjaamaan meitä moraalikysymyksestä, jolla on todellisen maailman seurauksia. Mestari on nimittänyt meidät kaikki, jotka on kastettu hänen nimensä puolesta, ruokkimaan hänen lampaitaan, orjakumppaneitamme. Vertaus opettaa meille, että potentiaalisia tuloksia on neljä. Ja ymmärrä, että vaikka keskityn Jehovan todistajiin henkilökohtaisen kokemukseni vuoksi, nämä tulokset eivät rajoitu vain kyseisen suhteellisen pienen uskonnollisen ryhmän jäseniin. Oletko baptisti, katolinen, presbiterilainen vai jäsen jokaisesta tuhannesta kristillisen kirkkokunnan jäsenestä? Se, mitä aion sanoa, koskee myös sinua. Meillä on vain neljä tulosta. Jos palvelet seurakuntaa valvontatehtävissä, olet erityisen haavoittuvainen kiusaukselle, joka törmää pahan orjaan hyödyntääksesi tovereitasi ja tullaksesi väärinkäyttäjäksi ja hyväksikäyttöön. Jos näin on, Jeesus ”rankaisee sinut erittäin vakavasti” ja heittää sinut ulos uskomatta olevien joukosta.

Palvelettekö miehiä kirkossa, seurakunnassa tai valtakunnallisessa aulassa ja sivuutatte Raamatun Jumalan käskyjä, ehkä tahattomasti? Minulla on ollut todistajia vastaamaan haasteeseen: "Kenelle totelisit: hallintoelin vai Jeesus Kristus?" vakuuttaen tukevasti hallintoelimelle. He tietämättä tottelevat Herraa. Monet aivohalvaukset odottavat tällaista räikeää tottelemattomuutta. Mutta silloin meillä on väitetysti enemmistö, joka tyytyy väärässä lohdussaan ajattelemalla, että tottelemalla papiaan, piispaa, palvelijaa tai seurakunnan vanhinta he nauttivat Jumalasta. He eivät tottele tahtoaan. Ne lyödään muutamalla iskulla.

Haluatko joku meistä kärsiä yhdestä näistä kolmesta tuloksesta? Eivätkö me kaikki mieluummin löydämme armoa Herran silmissä ja nimitettäviksi kaikelle hänen omaisuudelleen?

Joten mitä voimme ottaa vertaukselta uskollisesta ja huomaamatta olevasta orjasta, vertauksesta 10 neitsyestä ja vertauksesta lahjoista? Kummassakin tapauksessa Herran orjilla - sinä ja minä - annamme erityisen tehtävän. Kummassakin tapauksessa, kun mestari palaa, palkkio työn suorittamisesta ja rangaistus sen tekemättä jättämisestä.

Ja se on kaikki, mitä todella tarvitsemme tietää näistä vertauksista. Tee työsi, koska mestari on tulossa, kun sinä sitä vähiten odotat, ja hän pitää kirjanpitoa jokaisessa meistä.

Entä neljäs vertaus, yksi lampaista ja vuohista? Jälleen organisaatio käsittelee sitä profetiana. Niiden tulkinnan tarkoituksena on vahvistaa heidän valtaansa parvessa. Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? Jätämme sen tämän sarjan viimeiseen videoon.

Olen Meleti Vivlon. Haluan kiittää sinua paljon katselemisesta. Tilaa, jos haluat saada ilmoituksia tulevista videoista. Jätän tämän videon kuvaukseen tiedot kopiosta sekä linkin kaikkiin muihin videoihin.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.