Tutkitaan Matt. 24, osa 13: Lampaan ja vuohen vertailukelpoisuus

by | Voi 22, 2020 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Muut lampaat, Videoita | 8 kommentit

Tervetuloa analyysimme osaan 13 Oliivikeskustelu löydetty Matthew-luvusta 24 ja 25. 

Tässä videossa analysoimme kuuluisan vertauksen lampaista ja vuohista. Ennen kuin aloitin siihen, halusin kuitenkin jakaa jotain silmää avaavaa kanssasi.

Yksi Beroean Pickets (Beroeans.net) -sivuston vakituisista henkilöistä lisäsi edellisen keskustelumme merkittävän ajatuksen viimeisen videon aiheen vertauksen uskollisesta ja huomaamattomasta orjasta soveltamisesta. Tämä ajatus koostuu yhdestä pyhistä kirjoituksista, joka itsessään kumoaa täysin Jehovan todistajien hallintoelimen opetuksen, jonka mukaan orjia ei ole ollut viimeisten 1900 vuoden aikana vuoteen 1919 saakka.

Raamattu, johon viittaan, on, kun Pietari kysyi Jeesukselta: ”Herra, sanotko tämän kuvan vain meille vai myös kaikille?” (Luuk. 12:41)

Suoran vastauksen sijasta Jeesus käynnistää vertauskuvansa Uskollinen ja huomaamaton orja. Tämä vertaus on sidottu Pietarin kysymykseen, joka antaa vain kaksi vaihtoehtoa: joko vertaus koskee vain Jeesuksen välittömiä opetuslapsia tai se koskee kaikkia. Ei ole mitään tapaa tulkita kolmatta vaihtoehtoa, jonka Jeesus vihjaisi, "Ei sinulle tai kaikille, mutta VAIN ryhmälle, joka ei tule esiin lähes 2,000 vuotta."

Älä viitsi! Otetaan tässä kohtuullinen.

Joka tapauksessa halusin vain jakaa tuon henkisen ruoan ruuan ja kiittää Mariellea siitä, että hän jakoi sen kanssamme. 

Nyt neljän vertauksen lopulliseen vaiheeseen Jeesus kertoi opetuslapsilleen juuri ennen pidättämistä ja teloitusta, mikä on vertaus lampaista ja vuohista.

Meidän pitäisi aloittaa lukemalla koko vertaus, ja koska Jehovan todistajien järjestön tämän kohdan mukainen tulkinta otetaan huomioon analyysissamme, on vain reilua, että luimme sen ensin heidän Raamatunsa versiossa.

”Kun Ihmisen Poika saapuu kunniallisuuteensa ja kaikki enkelit hänen kanssaan, niin hän istuu kunniallisella valtaistuimellaan. 32 Ja kaikki kansat kootaan hänen edessään, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, aivan kuten paimen erottaa lampaat vuohista. 33 Ja hän laittaa lampaat oikealle källeen, vuohet vasemmalle.

 Sitten kuningas sanoo oikealla oleville: 'Tule, sinä, jonka Isäni on siunannut, peri valtakunta, joka on sinulle valmistettu maailman perustamisesta lähtien. Sillä minusta tuli nälkä ja SINÄ annoit minulle syötävää; Minusta tuli jano ja SINÄ annoit minulle jotain juotavaa. Olin muukalainen ja SINÄ otit minut vastaan ​​vieraanvaraisesti; alasti, ja SINÄ pukeuduit minuun. Sairastuin ja SINÄ hoidoit minua. Olin vankilassa ja sinä tulit luokseni. ' Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoilla: 'Herra, milloin me näimme sinun nälkäisenä ja ruokivana tai janoisena ja antaneen sinulle juotavaa? Milloin näimme sinut muukalaisena ja otimme sinut vastaan ​​vieraanvaraisesti tai alasti ja pukeuduimme sinuun? Milloin näimme sinut sairaana tai vankilassa ja menimme luoksesi? ' Ja vastauksena kuningas sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille, siinä määrin kuin teitte sen yhdelle näistä veljistäni, teit sen minulle.'

”Sitten hän sanoo puolestaan ​​vasemmistolaisilleen:” Ole matkalla minulta, sinä, joka olet kirottu, iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu paholaiselle ja hänen enkeleilleen. 42 Sillä minä olin nälkäinen, mutta sinä et antanut minulle mitään syötävää ja janoin, mutta sinä et antanut minulle mitään juotavaa. Olin muukalainen, mutta et vastaanottanut minua vieraanvaraisesti; alasti, mutta et pukeutunut minua; sairas ja vankilassa, mutta et huolehtinut minusta. ' Sitten he myös vastaavat sanoilla: "Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai muukalaisena tai alasti tai sairaana tai vankilassa emmekä palvelleet sinua?" Sitten hän vastaa heille sanoilla: "Totisesti sanon sinulle, siltä osin kuin et ole tehnyt sitä yhdelle näistä pienimmistä, et ole tehnyt sitä minulle." Ja nämä lähtevät iankaikkiseen katkaisuun, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään. "

(Matt. 25: 31-46 NWT: n viite Raamattu)

Tämä on erittäin tärkeä vertaus Jehovan todistajien teologialle. Muista, että he saarnaavat, että vain 144,000 100 ihmistä menee taivaaseen hallitsemaan Kristuksen kanssa. Hallintoneuvoston jäsenet ovat merkittävin osa tätä henkivoideltujen kristittyjen ryhmää, koska he väittävät olevansa uskollinen ja huomaamaton orja, jonka Jeesus itse nimitti vain 10 vuotta sitten. Hallintoneuvosto opettaa, että muut Jehovan todistajat ovat Johanneksen 16:XNUMX ”muita lampaita”.

”Minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tällaisia; myös ne, jotka minun on tuotava sisään, ja he kuuntelevat ääntäni, ja heistä tulee yksi parvi, yksi paimen ”(Joh. 10:16).  

Todistajan opetuksen mukaan nämä ”muut lampaat” pidetään vain Messiaanisen Valtakunnan alaisina, eikä heillä ole mitään toivoa kertoa Jeesukselle kuninkaiden ja pappien kanssa. Jos he tottelevat hallintoelintä ja saarnaavat innokkaasti hyvää uutista Jehovan todistajien mukaan, he selviävät Harmagedonista, elävät edelleen synnissä ja saavat mahdollisuuden ikuiseen elämään, jos käyttäytyvät vielä 1,000 vuotta.

Todistajat opettavat:

"Jehova on julistanut voitetut vanhurskaiksi pojina ja muut lampaat vanhurskaina ystävinä Kristuksen lunastusuhrin perusteella ..." (w12 7 / 15 s. 28 par. 7 ”Yksi Jehova” kerää perheensä)

Jos olisi jopa yksi raamatunkohta, joka puhuisi joistakin kristityistä, joilla on toivo tulla julistetuksi vanhurskaiksi Jumalan ystävinä, jaan sen; mutta sitä ei ole. Jaakobin kirjeessä 2:23 Abrahamia kutsutaan Jumalan ystäväksi, mutta silloin Abraham ei ollut kristitty. Kristittyjä kutsutaan Jumalan lapsiksi monissa pyhissä kirjoituksissa, mutta heillä ei koskaan ole pelkkiä ystäviä. Laitan luettelon pyhistä kirjoituksista tämän videon kuvaukseen, jotta voit todistaa tämän tosiasian itsellesi. 

(Pyhät kirjoitukset, jotka osoittavat todellisen kristillisen toivon: Matt. 5: 9; 12: 46-50; Joh. 1:12; Roomalaisille 8: 1-25; 9:25, 26; Galatians 3:26; 4: 6, 7; Kolosialaiset 1: 2; 1 Kor. 15: 42-49; 1. Joh. 3: 1-3; Ilmestyskirjan 12:10; 20: 6

Todistajat opettavat, että muita lampaita ei hyväksytä Jumalan lapsiksi, mutta heidät asetetaan ystävien asemaan. He eivät ole uudessa liitossa, heillä ei ole Jeesusta välittäjänä, he eivät nouse ylös ikuiseen elämään, vaan heidät herätetään samassa syntisessä tilassa kuin ne väärät, joihin Paavali viittaa Apostolien teoissa 24:15. He eivät saa nauttia Jeesuksen hengenpelastavasta verestä ja lihasta, jota viini ja leipä muistavat muistomerkissä. 

Pyhissä kirjoituksissa ei ole todisteita tästä. Joten miten hallintoelin saa arvosanan ostaakseen siihen? Enimmäkseen saamalla heidät sokeasti hyväksymään spekulaatiot ja villit tulkinnat, mutta senkin on perustuttava johonkin pyhiin kirjoituksiin. Aivan kuten useimmat seurakunnat yrittävät saada seuraajansa osallistumaan helvetin opetukseen soveltamalla villisti väärin vertausta Lasaruksesta ja Luukkaan rikkaasta miehestä Luukkaan 16: 19-31, niin todistajien johto ottaa mukaan vertauksen lampaista ja vuohista pyrkimyksiä tuoda esiin heidän itsekäs tulkintansa Johanneksen 10:16: sta, jotta saataisiin aikaan papisto / maallikkoluokka.

Tässä on linkki yksityiskohtaiseen videoanalyysiin Muut lampaat -opista, mutta jos haluat todella päästä tämän opin todella omituiseen alkuperään, laitan linkin tämän videon kuvaukseen Beroean-piketeillä kirjoitettuihin artikkeleihin.

(Minun pitäisi keskeyttää tässä selvennys. Raamattu puhuu vain yhdestä toivosta, joka on annettu kristityille Efesolaiskirjeen 4: 4-6: ssa. Joka kerta, kun puhun tästä yhdestä toivosta, jotkut saavat ajatuksen, etten usko paratiisi-maa on täynnä synnitöntä, täydellistä ihmistä. Mikään ei voi olla kauempana totuudesta. Se ei kuitenkaan ole ainoa Jumalan tällä hetkellä tarjoama toivo. Jos ajattelemme, asetamme kärryn hevosen eteen. Ensinnäkin Isä asettaa sen hallinnon kautta, jolla koko ihmiskunta voidaan sovittaa hänen kanssaan. Sitten tämän hallinnon avulla ihmiskunnan palauttaminen takaisin maalliseen Jumalan perheeseen on mahdollista. Tämä maallinen toivo ulottuu kaikille Messiaanisen valtakunnan alla asuville, olivatpa he sitten Harmagedonissa selviytyneet tai ylösnousseet. Mutta nyt olemme prosessin ensimmäisessä vaiheessa: niiden ihmisten kokoaminen, jotka käsittävät Ilmestyskirjan 20: 6 ensimmäisen ylösnousemuksen. Nämä ovat Jumalan lapsia.)

Palataksemme keskusteluun: Onko organisaation toivomus päästä eroon tästä vertauksesta, onko tuki sen toiselle lampaalle? Ei todellakaan. Maaliskuu 2012 Vartiotorni väitteet:

"Muiden lampaiden ei tulisi koskaan unohtaa, että heidän pelastuksensa riippuu heidän aktiivisesta tuestaan ​​Kristuksen voidelluille" veljille ", jotka ovat edelleen maan päällä. (Matt 25: 34-40) " (w12 3 / 15 s. 20 par. 2)

Tämä tarkoittaa, että jos haluat pelastua, sinun on noudatettava Jehovan todistajien hallintoelintä. Nyt pahamaineisissa alueellisen kongressin bunkkerivideoissa vahvistettiin marraskuussa 2013 tehdyn vartiotorni-tutkimuksen "Seitsemän paimenta, kahdeksan herttua - mitä he tarkoittavat meille tänään" välittämää ajatusta.

”Tuolloin Jehovan organisaatiolta saamme hengenpelastussuunta ei ehkä näytä käytännölliseltä inhimilliseltä kannalta. Kaikkien meidän on oltava valmiita noudattamaan kaikkia saamiamme ohjeita riippumatta siitä, näyttävätkö ne strategiselta tai inhimilliseltä kannalta hyvältä. " (w13 11/15, s. 20, par. 17, seitsemän paimenta, kahdeksan herttua - mitä ne merkitsevät meille tänään)

Raamattu ei sano tätä. Sen sijaan meille opetetaan, että "kenelläkään muulla [kuin Jeesuksella] ei ole pelastusta, sillä taivaan alla ei ole toista nimeä, joka on annettu ihmisten keskuudessa, jonka avulla meidän tulee pelastua". (Apostolien teot 4:12)

Näet kuinka hankalaa on miehelle, joka yrittää saada muut miehet tottelemaan häntä ehdoitta. Jos hallintoelin ei voi saada todistajia hyväksymään vertauksen lampaista ja vuohista itselleen, heillä ei ole mitään perusteita väittää, että "pelastuksemme riippuu heidän aktiivisesta tuestamme".

Keskeytetään hetkeksi ja hyödynnetään kriittisen ajattelun voimaa. Hallintoneuvoston miehet sanovat, että heidän tulkintansa vertauksen lampaista ja vuohista mukaan pelastuksesi ja minun on riippuvainen siitä, että annamme heille täydellisen tottelevaisuuden. Hmm ... Mitä Jumala sanoo siitä, että annamme ehdottoman tottelevaisuuden ihmisille?

"Älä luota ruhtinaisiin, äläkä ihmisen poikaan, joka ei voi tuoda pelastusta." (Psalmi 146: 3 uuden maailman käännös)

Mikä on prinssi? Eikö hän ole joku voideltu hallitsemaan, hallitsemaan? Eivätkö hallintoelimen jäsenet väitä olevansa? Kuunnellaanpa, kuinka Losch puhuu juuri tästä aiheesta: {INSERT LOSCH VIDEO OF JODAL TRUSTING ORAVA}

Milloin tämä itsevoiteltujen ruhtinaiden nykyinen ajatus muista lampaista syntyi? Uskokaa tai älkää, se oli vuonna 1923. Maaliskuun 2015 mukaan Vartiotorni:

”15. lokakuuta 1923 pidetyssä vartiotornissa… esitettiin vakaat kirjoitusperusteet, jotka rajoittivat Kristuksen veljien identiteetin niihin, jotka hallitsisivat hänen kanssaan taivaassa, ja siinä kuvailtiin lampaita sellaisiksi, jotka toivovat elävänsä maan päällä Kristuksen valtakunnan vallassa. .” (w15 03/15, s. 26, 4 kohta)

On ihmettelevä, miksi näitä ”terveitä kirjoitusperusteita” ei esitetä tässä 2015 artikkelissa. Valitettavasti 15. lokakuuta 1923 annettu numero Vartiotorni ei ole sisällytetty Vartiotorni-kirjasto-ohjelmaan, ja kuningaskunnan salit käskettiin poistamaan kaikki vanhat julkaisut monta vuotta sitten, joten keskimääräinen Jehovan todistaja ei voi vahvistaa tätä lausuntoa, ellei hän halua mennä hallinto-ohjeisiin. Kehota ja käy Internetissä tutkimaan tätä.

Mutta kielto ei rajoita ketään meistä, vai mitä? Joten olen saanut vuoden 1923 teoksen Vartiotorni, ja sivulla 309, par. 24, ja löysivät heihin viitatut ”perusteelliset kirjoitusperusteet”:

”Kenelle sitten lampaan ja vuohen symbolit pätevät? Vastaamme: Lampaat edustavat kaikkia kansojen kansoja, eivät hengeltä syntyneitä vaan vanhurskauteen pyrkiviä, jotka tunnustavat henkisesti Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja jotka etsivät ja toivovat parempaa aikaa hänen hallituskautensa aikana. Vuohet edustavat kaikkea sitä luokkaa, jotka väittävät olevansa kristittyjä, mutta jotka eivät tunnusta Kristusta suurena Lunastajana ja ihmiskunnan kuninkaana, mutta väittävät, että nykyinen pahan asioiden järjestys tällä maan päällä on Kristuksen valtakunta. ”

Voisi olettaa, että ”hyvät raamatulliset perustelut” sisältäisivät… en tiedä… pyhiä kirjoituksia? Ilmeisesti ei. Ehkä tämä on vain seurausta vuoden 2015 artikkelin kirjoittajan tekemästä tutkimuksesta ja itseluottamuksesta. Tai ehkä se viittaa johonkin häiritsevämpään. Olipa tapaus mikä tahansa, ei ole mitään syytä puolustaa kahdeksan miljoonaa uskollista lukijaa sanomalla heille, että opetus perustuu Raamattuun, vaikka se itse asiassa ei ole.

Odota hetki, odota hetki ... siinä on jotain vuodelta 1923 ... Voi, oikein! Silloin tuomari Rutherford, nykyisen opin mukaan uskollisen ja huomaamaton orjan tärkein jäsen, ruokki laumaa ajatuksella, että loppu tulee kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1925 alkaen "muinaisten arvokkaiden" ylösnousemuksesta, kuten Abraham, Mooses ja kuningas Daavid. Hän osti jopa 10 makuuhuoneen kartanon San Diegosta nimeltä Beth Sarim (Prinssien talo) ja laittoi teon näiden ”vanhan testamentin ruhtinaiden” nimiin. Se oli mukava paikka Rutherfordille talvella ja tehdä kirjoituksiaan muun muassa. (Katso Wikipedia Beth Sarimin alla.)

Huomaa, että tämä suuri oppi oli suunniteltu aikaan, jolloin myös parvelle opetettiin jälleen uutta päivän lopun fantasiaa. Ei paljon opillisesta sukutaulusta, etkö ole samaa mieltä?

Edellä mainitun maaliskuun 7 kohta 2015 Vartiotorni jatkaa sijoitusta ja tiedostoa: "Meillä on tänään selkeä käsitys lampaiden ja vuohien kuvasta."

No, jos näin on - jos heillä on vihdoin oikeus - niin miten järjestö tulkitsee kuusi armoa, joista Jeesus puhuu? Kuinka voimme sammuttaa heidän janonsa, ruokkia heitä nälkäisenä, suojata heidät yksin ollessa, pukeutua alastomana, sairaanhoitajana ja tukea vankilaan?

Koska hallintoelin pitää itseään nykyään Jeesuksen veljien tärkeimpinä, miten tätä vertausta voidaan soveltaa heihin? Kuinka meidän tulee sammuttaa heidän jaonsa ja ruokkia heidän nälkäisiä vatsaansa ja peittää heidän alasti ruumiinsa? Näet ongelman. He elävät suuremmalla ylellisyydellä kuin valtaosa joukkueista. Joten miten vertaus täytetään?

Miksi lahjoittamalla rahaa järjestölle, rakentamalla sen kiinteistöomistuksia ja enemmän kuin mitään muuta saarnaamalla sen versiota hyvistä uutisista. Maaliskuun 2015 vartiotorni tekee tämän sävelkorkeuden:

”Kasvavien tulevien lampaiden lukumäärän mukaan on etuoikeus tukea Kristuksen veljiä paitsi saarnaustyössä, mutta myös muilla käytännöllisillä tavoilla. Esimerkiksi, he antavat taloudellista tukea ja auttavat rakentamaan valtakunnallisia hallit, kokoontumisaleja ja sivuliikkeitä. He totisesti tottelevat niitä, jotka ”uskollinen ja hienovarainen orja” on nimittänyt johtamaan. ” (w15 03/15, s. 29, par. 17)

Totta, että olen monien vuosien ajan hyväksynyt tämän tulkinnan, koska kuten monet uskolliset todistajat luotin näihin miehiin ja hyväksyin heidän tulkintansa muiden lampaiden identiteetistä ja uskomuksen, että vain Jehovan todistajat saarnasivat todellisia hyviä uutisia kaikissa maa. Mutta olen oppinut olemaan niin luottamaton. Olen oppinut vaatimaan enemmän niitä, jotka opettavat minua. Yksi asia, jota vaadin, on, että he eivät ohita Raamatun opetuksen keskeisiä osia, jotka voivat olla hankalia heidän tulkinnalleen.

Oletko huomannut, mitkä tämän vertauksen elementit organisaatio on jättänyt kokonaan huomiotta? Muista se eisegesis on tekniikka, jolla jolla on ajatus ja kirsikka-poimittuja kirjoituksia tukee sitä, jättäen samalla huomiotta ne, jotka sitä kiistävät. Toisaalta, eksegeesi tarkastelee kaikkia kirjoituksia ja antaa Raamatun tulkita itseään. Tehdään se nyt.

Kukaan ei halua kuolla ikuisesti. Me kaikki haluamme elää ikuisesti. Tästä seuraa, että me kaikki haluamme olla lampaita Herran silmissä. Keitä lampaat ovat? Kuinka voimme tunnistaa tuon ryhmän varmistaaksemme, että päädymme osaksi sitä?

Ajallinen konteksti

Ennen kuin pääsemme vertauksen todelliseen kontekstiin, tarkastellaan olosuhteita tai ajallista tilannetta. Tämä on yksi neljästä vertauksesta, jotka kaikki annetaan samaan aikaan, samalle yleisölle, samoissa olosuhteissa. Jeesus on poistumassa maasta ja hänen on annettava opetuslapsilleen lopulliset ohjeet ja takeet.

Kaikissa neljässä vertauksessa yhteinen elementti on kuninkaan paluu. Olemme jo nähneet kolmessa ensimmäisessä vertauksessa - uskollinen orja, kymmenen neitsyttä, kyvyt -, että sovellusta sovelletaan kaikkiin hänen opetuslapsiinsa ja yksinomaan opetuslapsiinsa. Sekä paha orja että uskollinen orja tulevat kristillisen yhteisön sisältä. Viisi röyhkeä neitsyt edustavat kristittyjä, jotka eivät valmistaudu hänen paluunsa, kun taas viisi viisasta neitsyttä ovat kristittyjä, jotka pysyvät valppaina ja valmistautuneina. Vertaus lahjakkuuksista puhuu Herran investointien kasvattamisesta kehittämällä kullekin saamamme hengen lahjoja.

Toinen yhteinen elementti kaikissa neljässä vertauksessa on tuomio. Jonkinlainen tuomio tapahtuu mestarin paluun jälkeen. Edellä esitetyn perusteella eikö niin ole, että lampaat ja vuohet edustavat myös kahta erilaista tulosta, jota voidaan soveltaa kaikkiin Kristuksen opetuslapsiin?

Sekaannusta aiheuttanut seikka on se, että lampaita ja vuohia arvioidaan sen perusteella, kuinka ne hoitivat Kristuksen veljien tarpeet. Siksi oletamme, että on kolme ryhmää: hänen veljensä, lampaat ja vuohet.

Se on mahdollisuus, mutta meidän on kuitenkin muistettava, että vertauksessa uskollisesta ja ymmärtäväisestä orjasta kaikki Kristuksen veljet - kaikki kristityt - on nimetty ruokkimaan toisiaan. Heistä tulee vain yhden tai toisen tyyppisiä orjia tuomion aikaan. Tapahtuuko jotain vastaavaa viimeisessä vertauksessa? Onko se, miten kohtelemme toisiamme, ratkaiseeko loppujen lopuksi lampaat vai vuohet?

Vastaus tähän kysymykseen löytyy jakeesta 34.

"Sitten kuningas sanoo oikealla puolella oleville:" Tule, sinä, jonka isäni on siunannut, peri sinulle perustettu valtakunta maailman perustamisesta. " (Matt. 25:34)

Mestarin oikealla puolella istuvat lampaat perivät heille valmistetun valtakunnan maailman perustamisesta lähtien. Kuka perii valtakunnan? Kuninkaan lapset perivät valtakunnan. Roomalaiskirjeen 8:17 sanoo:

"Ja jos olemme lapsia, niin olemme perillisiä: Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssa perillisiä - jos todella kärsimme hänen kanssaan, niin että meitä myös kirkotaan hänen kanssaan." (Roomalaiset 8:17 BSB)

Kristus perii valtakunnan. Hänen veljensä ovat perillisiä, jotka myös perivät. Lampaat perivät valtakunnan. Ergo, lampaat ovat Kristuksen veljiä.

Sanotaan, että tämä valtakunta valmistettiin lampaille maailman perustamisesta lähtien.

Milloin maailma perustettiin? Kreikan sana, joka tässä tulkitaan "perustamiseksi", on katabolé, tarkoittaen: (a) perusta, (b) kasvatus, kylvö, talletus, teknisesti käytetty käsitys tekoon.

Jeesus ei puhu planeetasta, vaan siitä hetkestä, kun ihmiskunnan maailma syntyi, ensimmäisen miehen, Kainin, käsitys. Ennen raskaaksi tulemista Jehova oli ennustanut, että kaksi siementä tai jälkeläistä olisi sodassa keskenään (ks. 3. Mooseksen kirja 15:XNUMX). Naisten siemenistä tuli Jeesus ja hänen kautta kaikki ne, jotka muodostavat hänen voidellun morsiamensa, Jumalan lapset, Kristuksen veljet.

Mieti nyt näitä rinnakkaisjakeita ja kenelle niitä sovelletaan:

"Sanon kuitenkin, veljet, että liha ja veri eivät voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä korruptio peri turmeltumista." (1. Kor. 15:50)

"... kun hän valitsi meidät liittoumaan hänen kanssaan ennen maailman perustamista, että meidän pitäisi olla pyhiä ja virrattomia ennen häntä rakkaudessa." (Ef. 1: 4)

Efesolaisille 1: 4 puhuu jostakin, joka on valittu ennen maailman perustamista, ja se on tietysti voideltuista kristityistä. 1.Korinttilaisille 15:50 puhutaan myös voideltuista kristityistä, jotka perivät Jumalan valtakunnan. Matteuksen 25:34 käyttää molempia näitä termejä, joita käytetään muualla voideltuihin kristittyihin, ”Kristuksen veljiin”.

Mikä on tämän vertauksen tuomion perusta? Vertauksessa uskollisesta orjasta selvitettiin, ruokkiko kukaan muita orjia. Vertailussa neitsyistä oli se, pysyykö hereillä. Vertauksessa lahjakkuuksista riippui siitä, työskentelikö kukin jätetyn lahjan kasvattamiseksi. Ja nyt meillä on kuusi arviointiperustetta.

Kaikki riippuu siitä, tuomitaanko ne,

 1. antoi ruokaa nälkäisille;
 2. antoi vettä janoiselle;
 3. osoitti vieraanvaraisuutta muukalaiselle;
 4. pukeutunut alasti;
 5. hoidettu sairaita;
 6. lohdutti vankilassa olevia.

Kuinka kuvailisit näitä kaikkia lauseessa? Eivätkö kaikki ole armon tekoja? Ystävällisyys osoitetaan kärsivälle ja tarvitsevalle henkilölle?

Mitä tekemistä armolla on tuomioon? James kertoo meille:

”Sillä se, joka ei harjoita armoa, saa tuomionsa ilman armoa. Armo esiintyy voitokkaasti tuomion yli. ”(James 2: 13 NWT Reference Bible)

Tähän pisteeseen voidaan päätellä, että Jeesus kertoo meille, että jos haluamme tulla myönteiseksi tuomituksi, meidän on suoritettava armoa; muuten saamme ansaitsemamme.

James jatkaa:

Mitä hyötyä siitä on, veljeni, jos joku sanoo olevansa uskoa, mutta hänellä ei ole tekoja? Usko ei voi pelastaa häntä? 15 Jos veljeltä tai sisarelta puuttuu vaatteet ja tarpeeksi ruokaa päiväksi, 16 joku teistä sanoo heille: "Menkää rauhassa; pidä lämpimänä ja hyvin ruokittuna ”, mutta et anna heille sitä, mitä he tarvitsevat vartalolleen, mitä hyötyä siitä on? 17 Myöskin usko itsessään, ilman tekoja, on kuollut. " (Jaakob 2: 14--17)

Armo on uskon teko. Meitä ei voida pelastaa ilman uskoa.

Muistakaamme, että tämä vertaus lampaista ja vuohista on vain vertaus - ei profetia. Siinä on profeetallisia elementtejä, mutta vertauksen tarkoituksena on opettaa moraalinen oppitunti. Se ei ole kaikkea kattavaa. Emme voi ymmärtää sitä kirjaimellisesti. Muussa tapauksessa sinun tarvitsee vain löytää iankaikkinen elämä löytää yksi Kristuksen veljistä, antaa hänelle lasillinen vettä, kun hän on janoinen, ja bingo, bango, bungo, olet pelastanut itsesi koko ikuisuuden.

Anteeksi. Ei niin helppoa. 

Muistat vertauksen vehnästä ja rikkaruohoista, jotka löytyvät myös Matteuksen kirjasta. Tuossa vertauksessa edes enkelit eivät pystyneet erottamaan, jotka olivat vehnää ja mitkä rikkaruohot satoon saakka. Mitä mahdollisuutta meillä on tietää, kuka on todella yksi Kristuksen veljistä, valtakunnan poika ja kuka jumalattoman poika? (Matt. 13:38) Joten armon lahjamme eivät voi olla itsenäisiä. Niitä ei voida rajoittaa vain muutamiin. Sillä emme tiedä, kuka on Kristuksen veljes ja kuka ei. Siksi armon tulisi olla ominaisuus kristilliselle persoonallisuudelle, jota me kaikki haluamme näyttää.

Emme myöskään usko, että tämä koskee kaikkia kansakuntia kirjaimellisesti siinä mielessä, että tämä tuomio kuuluu jokaiseen elävään ihmiseen, kun Kristus istuu valtaistuimellaan. Kuinka pienet lapset ja pikkulapset voivat osoittaa armoa Kristuksen veljille? Kuinka ihmiset maan päällä, joilla ei ole kristittyjä, pystyvät osoittamaan armoa yhdelle hänen veljistään? 

Kristittyjä tulee kaikista kansoista. Ilmestyskirjan 7:14 suuri joukko tulee jokaisesta heimosta, kansasta, kielestä ja kansasta. Tämä on tuomio Jumalan huoneesta, ei koko maailmasta. (1.Pietari 4:17)

Hallintoneuvosto tekee kuitenkin vertauksen lampaista ja vuohista Harmagedonista. He väittävät, että Jeesus tuomitsee maailman silloin ja tuomitsee vuohina ikuisen kuoleman, joka ei ole Jehovan todistajien uskon aktiivinen jäsen. Mutta niiden logiikassa on ilmeinen virhe.

Harkitse tuomiota. 

"Nämä lähtevät iankaikkiseen katkaisuun, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään." (Matt. 25:46)

Jos Lampaat ovat ”muita lampaita”, tätä jaetta ei voida soveltaa, sillä muut lampaat - hallintoelimen mukaan - eivät poistu ikuisesta elämästä, vaan pysyvät syntisinä ja parhaimmillaan ja saavat mahdollisuuden ikuiseen elämään vain, jos he käyttäytyvät edelleen seuraavan 1,000 vuoden ajan. Silti tässä, Raamatussa, palkinto on ehdoton takuu! Muista, että jae 34 osoittaa, että siihen sisältyy valtakunnan periminen, minkä vain kuninkaan pojat voivat tehdä. Se on Jumalan valtakunta, ja Jumalan lapset perivät sen. Ystävät eivät peri; vain lapset perivät.   

Kuten olemme aiemmin sanoneet, vertauksen tarkoituksena on usein antaa moraalinen oppitunti helposti ymmärrettävällä tavalla. Jeesus on täällä osoittamassa meille armon arvoa pelastuksemme toteutuksessa. Pelastuksemme ei riipu tottelemasta hallintoelintä. Se riippuu siitä, kuinka osoitamme rakkaudellista ystävällisyyttä apua tarvitseville. Itse asiassa Paavali kutsui tätä Kristuksen lain täyttymiseksi:

"Jatka toistenne taakkoja kantamalla, ja tällä tavalla täytätte Kristuksen lain." (Gal. 6: 2 NWT).

Paavali kirjoitti galatialaisille kehotuksena heitä: "Joten niin kauan kuin meillä on mahdollisuus, työskentelemme sen kanssa, mikä on hyvää kaikille, mutta etenkin niille, jotka uskoon liittyvät meihin." (Gal. 6:10)

Jos haluat ymmärtää, kuinka kriittinen rakkaus, anteeksianto ja armo ovat pelastuksellesi ja minun, lue koko 18th Matteuksen luku ja mietiskellä sen viestiä.

Toivon, että nautit keskusteluistamme aiheesta Oliivikeskustelu löytyy kohdista Matteus 24 ja 25. Toivon, että se on osoittautunut hyödylliseksi sinulle. Tarkista tämän videon kuvauksesta linkit muihin videoihin muissa aiheissa. Löydät aikaisempien artikkeleiden arkiston monista Jehovan todistajia koskevista aiheista Beroean Pickets -sivustolta. Olen lisännyt linkin siihen myös kuvaukseen. Kiitos kun katsoit.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  8
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x