Tervetuloa analyysimme osaan 13 Oliivikeskustelu löydetty Matthew-luvusta 24 ja 25.

Tässä videossa analysoimme kuuluisaa vertausta lampaista ja vuohista. Ennen kuin pääsin siihen, halusin kuitenkin jakaa kanssasi jotain silmää avaavaa.

Yksi Beroean Pickets -sivuston (Beroeans.net) säännöllisistä tekijöistä lisäsi merkittävän ajatuksen edelliseen keskusteluumme uskollisen ja hienovaraisen orjan vertauksen soveltamiseen, joka oli viimeisen videon aihe. Tämä ajatus koostuu yhdestä pyhästä kirjoituksesta, joka itsessään ohittaa täysin Jehovan todistajien hallintoelimen opetuksen, jonka mukaan viimeisen 1900 vuoden ajan ei ole ollut orjaa vuoteen 1919 saakka.

Raamattu, johon viittaan, on, kun Pietari kysyi Jeesukselta: ”Herra, sanotko tämän kuvan vain meille vai myös kaikille?” (Luuk. 12:41)

Sen sijaan, että antaisi suoraa vastausta, Jeesus aloittaa uskollisen ja hienovaraisen orjan vertauksensa. Tämä vertaus liittyy Pietarin kysymykseen, joka antaa vain kaksi vaihtoehtoa: joko vertaus koskee vain Jeesuksen välittömiä opetuslapsia tai sitä sovelletaan kaikkiin. Ei ole mitään keinoa tulkita kolmatta vaihtoehtoa, sellaista, johon Jeesus viittaa, "Ei sinulle tai kaikille, mutta VAIN ryhmälle, joka ei tule esiin lähes 2,000 vuotta."

Älä viitsi! Otetaan tässä kohtuullinen.

Joka tapauksessa halusin vain jakaa tuon henkisen ruoan ruuan ja kiittää Mariellea siitä, että hän jakoi sen kanssamme.

Nyt neljän vertauksen lopulliseen vaiheeseen Jeesus kertoi opetuslapsilleen juuri ennen pidättämistä ja teloitusta, mikä on vertaus lampaista ja vuohista.

Meidän pitäisi aloittaa lukemalla koko vertaus, ja koska Jehovan todistajien järjestön tämän kohdan mukainen tulkinta otetaan huomioon analyysissamme, on vain reilua, että luimme sen ensin heidän Raamatunsa versiossa.

”Kun Ihmisen Poika saapuu kunniallisuuteensa ja kaikki enkelit hänen kanssaan, niin hän istuu kunniallisella valtaistuimellaan. 32 Ja kaikki kansat kootaan hänen edessään, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, aivan kuten paimen erottaa lampaat vuohista. 33 Ja hän laittaa lampaat oikealle källeen, vuohet vasemmalle.

"Sitten kuningas sanoo oikealla puolella oleville:" Tule, sinä, joka olet Isäni siunattu, peri sinusta valmistetun valtakunnan maailman perustamisesta. Sillä minusta tuli nälkäinen ja sinä annoit minulle jotain syötävää; Minulla oli jano ja sinä annoit minulle jotain juotavaa. Olin muukalainen ja vastaanotit minut vieraanvaraisesti; alasti, ja sinä vaatit minua. Sairasin ja sinä hoitit minua. Olin vankilassa ja sinä tuli minuun. ' Sitten vanhurskaat vastaavat hänelle sanoin: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua tai janoa ja annimme sinulle jotain juotavaa? Milloin me näimme sinut muukalaisen ja otimme sinut vastaan ​​vieraanvaraisesti tai alasti ja pukeutumme sinut? Milloin näimme sinut sairaana tai vankilassa ja menemme luoksesi? ' Ja vastauksena kuningas sanoo heille: "Totisesti sanon teille, siltä osin kuin teit sen yhdelle pienimmistä veljistäni, sinä teit sen minulle."

”Sitten hän sanoo puolestaan ​​vasemmistolaisilleen:” Ole matkalla minulta, sinä, joka olet kirottu, iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu paholaiselle ja hänen enkeleilleen. 42 Sillä minä olin nälkäinen, mutta sinä et antanut minulle mitään syötävää ja janoin, mutta sinä et antanut minulle mitään juotavaa. Olin muukalainen, mutta et vastaanottanut minua vieraanvaraisesti; alasti, mutta et pukeutunut minua; sairas ja vankilassa, mutta et huolehtinut minusta. ' Sitten he myös vastaavat sanoilla: "Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai muukalaisena tai alasti tai sairaana tai vankilassa emmekä palvelleet sinua?" Sitten hän vastaa heille sanoilla: "Totisesti sanon sinulle, siltä osin kuin et ole tehnyt sitä yhdelle näistä pienimmistä, et ole tehnyt sitä minulle." Ja nämä lähtevät iankaikkiseen katkaisuun, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään. "

(Matt. 25: 31-46 NWT: n viite Raamattu)

Tämä on erittäin tärkeä vertaus Jehovan todistajien teologiasta. Muista, he saarnasivat, että vain 144,000 100 ihmistä menee taivaaseen hallitsemaan Kristuksen kanssa. Hallintoelimen jäsenet ovat näkyvin osa tätä hengellä voitettujen kristittyjen ryhmää, koska he väittävät olevansa uskollinen ja huomaamaton orja, jonka Jeesus itse nimitti vain 10 vuotta sitten. Hallintoelin opettaa, että muut Jehovan todistajat ovat Joh. 16:XNUMX: n ”muut lampaat”.

”Minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tällaisia; myös ne, jotka minun on tuotava sisään, ja he kuuntelevat ääntäni, ja heistä tulee yksi parvi, yksi paimen ”(Joh. 10:16).

Todistajan opetuksen mukaan nämä ”muut lampaat” lasketaan olevan vain Messiaanisen valtakunnan alaisia, ilman että on toivoa jakaa Jeesuksen kanssa kuninkaina ja pappeina. Jos he tottelevat hallintoelintä ja julistavat innokkaasti hyviä uutisia Jehovan todistajien mukaan, he selviävät Armageddonista, elävät edelleen synnissä ja saavat mahdollisuuden iankaikkiseen elämään, jos käyttäytyvät itsensä vielä 1,000 vuotta.

Todistajat opettavat:

"Jehova on julistanut voitetut vanhurskaiksi pojina ja muut lampaat vanhurskaina ystävinä Kristuksen lunastusuhrin perusteella ..." (w12 7 / 15 s. 28 par. 7 ”Yksi Jehova” kerää perheensä)

Jos olisi edes yksi Raamattu, joka puhui siitä, että joillain kristityillä on toivoa tulla vanhurskaiksi Jumalan ystävinä, jaaisin sen; mutta ei ole yhtä. Abrahamia kutsutaan Jumalan ystäväksi James 2:23, mutta silloin Abraham ei ollut kristitty. Kristittyjä kutsutaan monissa pyhissä kirjoituksissa Jumalan lapsiksi, mutta heillä ei ole koskaan pelkkää ystävää. Laitan luettelon pyhistä kirjoituksista tämän videon kuvaukseen, jotta voit todistaa tämän tosiasian itsellesi.

(Pyhät kirjoitukset, jotka osoittavat todellisen kristillisen toivon: Matt. 5: 9; 12: 46-50; Joh. 1:12; Roomalaisille 8: 1-25; 9:25, 26; Galatians 3:26; 4: 6, 7; Kolosialaiset 1: 2; 1 Kor. 15: 42-49; 1. Joh. 3: 1-3; Ilmestyskirjan 12:10; 20: 6

Todistajia opettamassa toisia lampaita ei hyväksytä Jumalan lapsiksi, vaan heidät alennetaan ystävien asemaan. He eivät ole uudessa liitossa, heillä ei ole Jeesusta välittäjänä, he eivät nouse ylösnousemukseen iankaikkiseen elämään, mutta he nousevat ylös samassa syntisessä tilassa kuin se vääryys, johon Paavali viittaa Apostolien teot 24:15. Heidän ei ole sallittua nauttia Jeesuksen hengenpelastusverestä ja -lihasta, jota viini ja leipä kuvaavat muistomerkillä.

Tästä ei ole todisteita Raamatussa. Joten miten hallintoelin saa listan ja tiedoston ostaakseen sen? Lähinnä saamalla heidät sokeasti hyväksymään keinottelu ja villi tulkinta, mutta jopa sen on perustuttava johonkin pyhään kirjoitukseen. Aivan kuten useimmat kirkot yrittävät saada seuraajansa osallistumaan helvetin opetukseen soveltamalla villisesti väärin Lasaruksen ja rikkaan miehen Luuk. 16: 19-31 vertausta, niin todistajien johto tarttuu vertaukseen lampaista ja vuohista pyrkimys päästä eroon Johanneksen 10:16: n omaehtoisesta tulkinnasta papiston / maallikon luokan eron luomiseksi.

Tässä on linkki yksityiskohtaiseen videoanalyysiin Muut lampaat -opista, mutta jos haluat todella päästä tämän opin todella omituiseen alkuperään, laitan linkin tämän videon kuvaukseen Beroean-piketeillä kirjoitettuihin artikkeleihin.

(Minun pitäisi keskeyttää täällä selvennys. Raamattu puhuu vain yhdestä toivosta, joka kristityille on annettu Efesolaiskirjeen 4: 4-6: Puhun kuitenkin milloin tahansa tästä yhdestä toivosta, jotkut saavat ajatuksen, etten usko paratiisimaa, joka on täynnä synnettömiä, täydellisiä ihmisiä. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa Jumalan tarjoama toivo. Laitamme kärryn hevosen eteen, jos ajattelemme sitä. Ensin, Isä asettaa hallintoon, jonka avulla koko ihmiskunta voidaan sovittaa häneen. Sitten tämän hallinnon kautta ihmiskunnan palauttaminen takaisin Jumalan maalliseen perheeseen on mahdollista. Tämä maallinen toivo ulottuu kaikkiin Messiaanisen valtakunnan alla eläviin, olipa he sittenkin Armageddonin selviytyjät tai ylösnousseet. Mutta nyt olemme prosessin ensimmäisessä vaiheessa: keräämme niitä, jotka seuraavat Ilmestyskirjan 20: 6 ensimmäistä ylösnousemusta. Nämä ovat Jumalan lapsia.)

Palaa keskusteluumme: Onko ”Muut lampaat” -oppinsa tukeminen ainoa asia, jonka organisaatio toivoo päästävän pois tästä vertauksesta? Itse asiassa ei. Maaliskuu 2012 Vartiotorni väitteet:

"Muiden lampaiden ei tulisi koskaan unohtaa, että heidän pelastuksensa riippuu heidän aktiivisesta tuestaan ​​Kristuksen voidelluille" veljille ", jotka ovat edelleen maan päällä. (Matt 25: 34-40) " (w12 3 / 15 s. 20 par. 2)

Tämä tarkoittaa, että jos haluat pelastua, sinun on noudatettava Jehovan todistajien hallintoelintä. Nyt pahamaineisissa alueellisen kongressin bunkkerivideoissa vahvistettiin marraskuussa 2013 tehdyn vartiotorni-tutkimuksen "Seitsemän paimenta, kahdeksan herttua - mitä he tarkoittavat meille tänään" välittämää ajatusta.

”Tuolloin Jehovan organisaatiolta saamme hengenpelastussuunta ei ehkä näytä käytännölliseltä inhimilliseltä kannalta. Kaikkien meidän on oltava valmiita noudattamaan kaikkia saamiamme ohjeita riippumatta siitä, näyttävätkö ne strategiselta tai inhimilliseltä kannalta hyvältä. " (w13 11/15, s. 20, par. 17, seitsemän paimenta, kahdeksan herttua - mitä ne merkitsevät meille tänään)

Raamattu ei sano tätä. Sen sijaan meille opetetaan, että "kenelläkään muulla [kuin Jeesuksella] ei ole pelastusta, sillä taivaan alla ei ole toista nimeä, joka on annettu ihmisten keskuudessa, jonka avulla meidän tulee pelastua". (Apostolien teot 4:12)

Näet kuinka hankalaa on miehelle, joka yrittää saada muut miehet tottelemaan häntä ehdoitta. Jos hallintoelin ei voi saada todistajia hyväksymään heidän vertauksensa lampaista ja vuohista itselleen, heillä ei ole mitään perustetta väittää, että pelastuksemme riippuu aktiivisesta tuestamme heille.

Pidämme hetken taukoa ja käytämme kriittisen ajatuksen voimaamme. Hallintoelimen miehet sanovat, että lammasten ja vuohien vertauksen tulkinnan mukaan sinun pelastuksesi ja minuni riippuu siitä, kuinka annamme heille ehdottoman kuuliaisuuden. Hmm ... Mitä Jumala sanoo ehdottomasta kuuliaisuudesta ihmisille?

"Älä luota ruhtinaisiin, äläkä ihmisen poikaan, joka ei voi tuoda pelastusta." (Psalmi 146: 3 uuden maailman käännös)

Mikä on prinssi? Eikö hän ole joku voiteltu hallitsemaan, hallitsemaan? Eikö se ole mitä hallintoelimen jäsenet väittävät olevansa? Kuuntelekaamme Loschin puhetta juuri tästä aiheesta: {LISÄÄ LOSCH VIDEO TIETOJA JOSTA, JOTKA LUOTTAA orjaa}

Milloin tämä omavoiteltujen prinssien nykyinen ajatus muista lampaista tuli alkunsa? Usko tai älä, se oli vuonna 1923. Maaliskuun 2015 mukaan Vartiotorni:

”15. lokakuuta 1923 pidetyssä vartiotornissa… esitettiin vakaat kirjoitusperusteet, jotka rajoittivat Kristuksen veljien identiteetin niihin, jotka hallitsisivat hänen kanssaan taivaassa, ja siinä kuvailtiin lampaita sellaisiksi, jotka toivovat elävänsä maan päällä Kristuksen valtakunnan vallassa. .” (w15 03/15, s. 26, 4 kohta)

On ihmettelevä, miksi näitä ”terveitä kirjoitusperusteita” ei esitetä tässä 2015 artikkelissa. Valitettavasti 15. lokakuuta 1923 annettu numero Vartiotorni ei ole sisällytetty Vartiotorni-kirjasto-ohjelmaan, ja kuningaskunnan salit käskettiin poistamaan kaikki vanhat julkaisut monta vuotta sitten, joten keskimääräinen Jehovan todistaja ei voi vahvistaa tätä lausuntoa, ellei hän halua mennä hallinto-ohjeisiin. Kehota ja käy Internetissä tutkimaan tätä.

Mutta ketään meistä ei rajoita tämä kielto, eikö niin? Joten olen saanut vuoden 1923 volyymin Vartiotorni, ja sivulla 309, par. 24, ja löysivät heihin viitatut ”perusteelliset kirjoitusperusteet”:

”Kenelle sitten lampaan ja vuohen symbolit pätevät? Vastaamme: Lampaat edustavat kaikkia kansojen kansoja, eivät hengeltä syntyneitä vaan vanhurskauteen pyrkiviä, jotka tunnustavat henkisesti Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja jotka etsivät ja toivovat parempaa aikaa hänen hallituskautensa aikana. Vuohet edustavat kaikkea sitä luokkaa, jotka väittävät olevansa kristittyjä, mutta jotka eivät tunnusta Kristusta suurena Lunastajana ja ihmiskunnan kuninkaana, mutta väittävät, että nykyinen pahan asioiden järjestys tällä maan päällä on Kristuksen valtakunta. ”

Voisi olettaa, että ”perusteellisiin pyhien kirjoitusten perusteisiin” sisältyisi… en tiedä… pyhiä kirjoituksia? Ilmeisesti ei. Ehkä tämä johtuu pelkästään vuoden 2015 artikkelin kirjoittajan suorittamasta slipshod-tutkimuksesta ja liian luottamuksesta. Tai ehkä se osoittaa jotain häiritsevää. Joka tapauksessa, kahdeksan miljoonan uskollisen lukijan harhaanjohtamiseen ei ole syytä kertoa heille, että jonkun opetus perustuu Raamattuun, vaikka se ei olekaan.

Odota hetki, odota minuutti ... siellä on jotain vuodelta 1923 ... Voi, totta! Silloin tuomari Rutherford, nykyisen opin mukaan uskollisen ja huomaamatta olevan orjan tärkein jäsen, ruokki parvia ajatuksella, että loppumäärä tulee kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1925 alkaen Abrahamin kaltaisten ”muinaisten arvokkaiden” ylösnousemuksesta, Mooses ja kuningas David. Hän osti jopa 10 makuuhuoneen kartanon San Diegossa nimeltään Beth Sarim (Prinssien talo) ja laittoi teoksen näiden "vanhan testamentin prinssien" nimeen. Se oli mukava paikka Rutherfordille talvella ja tehdä kirjoituksiaan muun muassa. (Katso Betiki Sarimin Wikipedia)

Huomaa, että tämä suuri oppi oli suunniteltu aikaan, jolloin myös parvelle opetettiin jälleen uutta päivän lopun fantasiaa. Ei paljon opillisesta sukutaulusta, etkö ole samaa mieltä?

Edellä mainitun maaliskuun 7 kohta 2015 Vartiotorni jatkaa sijoitusta ja tiedostoa: "Meillä on tänään selkeä käsitys lampaiden ja vuohien kuvasta."

No, jos niin on - jos heillä on vihdoin se oikein - miten organisaatio tulkitsee kuusi armon tekoa, josta Jeesus puhuu? Kuinka voimme sammuttaa heidän janonsa, ruokkia heitä nälkäisinä, suojata heitä yksin, pukeutua heihin alasti, hoitaa heidät sairaina ja tukea heitä vankilassa?

Koska hallintoelin pitää itseään nykyään Jeesuksen veljistä, kuinka tätä vertausta voidaan soveltaa heihin? Kuinka voimme sammuttaa heidän janonsa, ruokkia heidän nälkäisiä mahaansa ja peittää heidän paljaat ruumiinsa? Näet ongelman. He elävät suuremmassa ylellisyydessä kuin suurin osa listalla olevista asiakirjoista. Joten kuinka täyttää vertaus?

Miksi lahjoittamalla rahaa järjestölle, rakentamalla sen kiinteistöomistuksia ja enemmän kuin mitään muuta saarnaamalla sen versiota hyvistä uutisista. Maaliskuun 2015 vartiotorni tekee tämän sävelkorkeuden:

”Kasvavien tulevien lampaiden lukumäärän mukaan on etuoikeus tukea Kristuksen veljiä paitsi saarnaustyössä, mutta myös muilla käytännöllisillä tavoilla. Esimerkiksi, he antavat taloudellista tukea ja auttavat rakentamaan valtakunnallisia hallit, kokoontumisaleja ja sivuliikkeitä. He totisesti tottelevat niitä, jotka ”uskollinen ja hienovarainen orja” on nimittänyt johtamaan. ” (w15 03/15, s. 29, par. 17)

Totta, että olen monien vuosien ajan hyväksynyt tämän tulkinnan, koska kuten monet uskolliset todistajat luotin näihin miehiin ja hyväksyin heidän tulkintansa muiden lampaiden identiteetistä ja uskomuksen, että vain Jehovan todistajat saarnasivat todellisia hyviä uutisia kaikissa maa. Mutta olen oppinut olemaan niin luottamaton. Olen oppinut vaatimaan enemmän niitä, jotka opettavat minua. Yksi asia, jota vaadin, on, että he eivät ohita Raamatun opetuksen keskeisiä osia, jotka voivat olla hankalia heidän tulkinnalleen.

Oletko huomannut, mitkä tämän vertauksen elementit organisaatio on jättänyt kokonaan huomiotta? Muista se eisegesis on tekniikka, jolla jolla on ajatus ja kirsikka-poimittuja kirjoituksia tukee sitä, jättäen samalla huomiotta ne, jotka sitä kiistävät. Toisaalta, eksegeesi tarkastelee kaikkia kirjoituksia ja antaa Raamatun tulkita itseään. Tehdään se nyt.

Kukaan ei halua kuolla ikuisesti. Me kaikki haluamme elää ikuisesti. Tästä seuraa, että me kaikki haluamme olla lampaita Herran silmissä. Keitä lampaat ovat? Kuinka voimme tunnistaa tuon ryhmän varmistaaksemme, että päädymme osaksi sitä?

Ajallinen konteksti

Ennen kuin pääsemme vertauksen todelliseen kontekstiin, tarkastellaan olosuhteita tai ajallista tilannetta. Tämä on yksi neljästä vertauksesta, jotka kaikki annetaan samaan aikaan, samalle yleisölle, samoissa olosuhteissa. Jeesus on poistumassa maasta ja hänen on annettava opetuslapsilleen lopulliset ohjeet ja takeet.

Yhteinen elementti kaikissa neljässä vertauksessa on kuninkaan paluu. Olemme jo nähneet kolmessa ensimmäisessä vertauksessa - uskollinen orja, kymmenen neitsyttä, kyvyt - että tämä hakemus tehdään kaikille hänen opetuslapsilleen ja yksinomaan hänen opetuslapsilleen. Sekä paha orja että uskollinen orja ovat kotoisin kristillisestä yhteisöstä. Viisi turmeltumatonta neitsyttä edustavat kristittyjä, jotka eivät valmistaudu paluutaan, kun taas viisi viisasta neitsyt ovat kristittyjä, jotka pysyvät valppaina ja valmistautuneina. Vertaus vertaamiseen lahjoista puhuu Herran investoinnin kasvattamisesta viljelemällä jokaisen saamme hengen lahjoja.

Toinen yhteinen elementti kaikissa neljässä vertauksessa on tuomio. Jonkinlainen tuomio tapahtuu mestarin paluun jälkeen. Edellä esitetyn perusteella eikö niin ole, että lampaat ja vuohet edustavat myös kahta erilaista tulosta, jota voidaan soveltaa kaikkiin Kristuksen opetuslapsiin?

Sekaannusta aiheuttanut seikka on se, että lampaita ja vuohia arvioidaan sen perusteella, kuinka ne hoitivat Kristuksen veljien tarpeet. Siksi oletamme, että on kolme ryhmää: hänen veljensä, lampaat ja vuohet.

Se on mahdollisuus, mutta meidän on muistettava, että vertauksessa uskollisesta ja huomaamatta olevasta orjasta kaikki Kristuksen veljet - kaikki kristityt - on nimetty ruokkimaan toisiaan. Heistä tulee vain yhden tyyppisiä orjia tuomion tekohetkellä. Onko jotain vastaavaa tapahtua viimeisessä vertauksessa? Onko se, kuinka kohtelemme toisiaan, se, mikä päätyy lopulta lampaan vai vuohen kanssa?

Vastaus tähän kysymykseen löytyy jakeesta 34.

"Sitten kuningas sanoo oikealla puolella oleville:" Tule, sinä, jonka isäni on siunannut, peri sinulle perustettu valtakunta maailman perustamisesta. " (Matt. 25:34)

Mestarin oikealla puolella istuvat lampaat perivät heille valmistetun valtakunnan maailman perustamisesta. Kuka perii valtakunnan? Kuninkaan lapset perivät valtakunnan. Roomalaisille 8:17 sanotaan:

"Ja jos olemme lapsia, niin olemme perillisiä: Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssa perillisiä - jos todella kärsimme hänen kanssaan, niin että meitä myös kirkotaan hänen kanssaan." (Roomalaiset 8:17 BSB)

Kristus perii valtakunnan. Hänen veljensä ovat perillisiä, jotka myös perivät. Lampaat perivät valtakunnan. Ergo, lampaat ovat Kristuksen veljiä.

Sanotaan, että tämä valtakunta valmistettiin lampaille maailman perustamisesta lähtien.

Milloin maailma perustettiin? Kreikan sana, josta tässä tehdään ”perustaminen”, on katabolé, tarkoittaen: (a) perusta, (b) kasvatus, kylvö, talletus, teknisesti käytetty käsitys tekoon.

Jeesus ei puhu planeetasta, mutta siitä hetkestä lähtien, kun ihmiskunnan maailma syntyi, ensimmäisen miehen, Kainin käsitys. Ennen kuin he saivat raskaaksi, Jehova oli ennustanut, että kaksi siementä tai jälkeläistä olisi sodassa keskenään (ks. 3. Moos. 15:XNUMX). Naisten siemen tuli Jeesukseksi ja hänen kauttaan kaikki ne, jotka muodostavat hänen voidetun morsiamensa, Jumalan lapset, Kristuksen veljet.

Mieti nyt näitä rinnakkaisjakeita ja kenelle niitä sovelletaan:

"Sanon kuitenkin, veljet, että liha ja veri eivät voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä korruptio peri turmeltumista." (1. Kor. 15:50)

"... kun hän valitsi meidät liittoumaan hänen kanssaan ennen maailman perustamista, että meidän pitäisi olla pyhiä ja virrattomia ennen häntä rakkaudessa." (Ef. 1: 4)

Efesolaisten 1: 4 puhuu jostakin, joka on valittu ennen maailman perustamista, ja se puhuu selvästi voitetuista kristittyistä. 1. Kor. 15:50 puhuu myös voitetuista kristittyistä, jotka perivät Jumalan valtakunnan. Matt. 25:34 käyttää näitä molempia termejä, joita sovelletaan muualla voitettuihin kristittyihin, ”Kristuksen veljiin”.

Mikä on tämän vertauksen tuomion perusta? Vertauksessa uskollisesta orjasta käytettiin sitä, ruokitaanko toisia orjia. Neitsytten vertauksessa oli kysymys siitä, pysyikö yksi hereillä. Vertauksessa kykyistä se riippui siitä, työskentelivätkö kasvattaakseen jokaiselle jätettyä lahjaa. Ja nyt meillä on kuusi kriteeriä, jotka muodostavat perustan arvioinnille.

Kaikki riippuu siitä, tuomitaanko ne,

  1. antoi ruokaa nälkäisille;
  2. antoi vettä janoiselle;
  3. osoitti vieraanvaraisuutta muukalaiselle;
  4. pukeutunut alasti;
  5. hoidettu sairaita;
  6. lohdutti vankilassa olevia.

Yhdessä lauseessa kuinka kuvailisit näitä kaikkia? Eivätkö ne kaikki ole armoa? Kiltteys osoitettu kärsiville ja tarvitseville?

Mitä armoilla on tekemistä tuomion kanssa? James kertoo meille:

”Sillä se, joka ei harjoita armoa, saa tuomionsa ilman armoa. Armo esiintyy voitokkaasti tuomion yli. ”(James 2: 13 NWT Reference Bible)

Tähän pisteeseen voidaan päätellä, että Jeesus kertoo meille, että jos haluamme tulla myönteiseksi tuomituksi, meidän on suoritettava armoa; muuten saamme ansaitsemamme.

James jatkaa:

”Mitä hyötyä siitä on, veljeni, jos joku sanoo uskovansa, mutta hänellä ei ole tekoja? Että usko ei voi pelastaa häntä, voisiko niin? 15 Jos veli tai sisko puuttuu vaatteista ja tarpeeksi ruokaa päiväksi, 16 vielä yksi teistä sanoo heille: "Mene rauhassa; pysy lämpimänä ja hyvin ruokituna ”, mutta et anna heille mitä he tarvitsevat keholleen, mikä hyöty siitä on? 17 Joten myös usko itsessään, ilman tekoja, on kuollut. " (James 2: 14-17)

Armon teot ovat uskon tekoja. Meitä ei voi pelastaa ilman uskoa.

Muistakaamme, että tämä vertaus lampaista ja vuohista on vain vertaus - ei profetia. Sillä on profeetallisia elementtejä, mutta vertauksen tarkoituksena on opettaa moraalia. Se ei ole kattava. Emme voi ottaa sitä kirjaimellisesti. Muuten kaikki mitä tarvitset saadaksesi iankaikkisen elämän, olisi löytää yksi Kristuksen veljistä, antaa hänelle lasillinen vettä, kun hän on janoinen, ja bingo, bango, bungo, pelastat itsesi koko ikuisuuden.

Anteeksi. Ei niin helppoa.

Muistat vertauksen vehnästä ja rikkaruohoista, jotka löytyvät myös Matteuksen kirjasta. Tuossa vertauksessa edes enkelit eivät pystyneet erottamaan, jotka olivat vehnää ja mitkä rikkaruohot satoon saakka. Mitä mahdollisuutta meillä on tietää, kuka on todella yksi Kristuksen veljistä, valtakunnan poika ja kuka jumalattoman poika? (Matt. 13:38) Joten armon lahjamme eivät voi olla itsenäisiä. Niitä ei voida rajoittaa vain muutamiin. Sillä emme tiedä, kuka on Kristuksen veljes ja kuka ei. Siksi armon tulisi olla ominaisuus kristilliselle persoonallisuudelle, jota me kaikki haluamme näyttää.

Älkäämme samoin ajatelkoamme, että tämä koskee kaikkia kansakuntia kirjaimellisesti siinä mielessä, että tämä tuomio kuuluu jokaiselle elävälle ihmiselle, kun Kristus istuu valtaistuimellaan. Kuinka pienet lapset ja pienet vastasyntyneet pystyvät osoittamaan armoa Kristuksen veljille? Kuinka ihmiset maapallon alueilla, joilla ei ole kristittyjä, pystyvät osoittamaan armoa yhdelle hänen veljistään?

Kristittyjä on kaikista kansakunnista. Ilmestyskirjan 7:14 suuri joukko tulee ulos kaikista heimoista, ihmisistä, kielistä ja kansakunnista. Tämä on tuomio Jumalan huoneesta, ei koko maailmasta. (1. Piet. 4:17)

Hallintoelin tekee kuitenkin vertauksen lampaista ja vuohista Armageddonista. He väittävät, että Jeesus tuomitsee maailman sitten ja tuomitsee iankaikkisen kuoleman vuohina kaikille, jotka eivät ole aktiivisia Jehovan todistajien uskon jäseniä. Mutta niiden logiikassa on ilmeinen virhe.

Harkitse tuomiota.

"Nämä lähtevät iankaikkiseen katkaisuun, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään." (Matt. 25:46)

Jos lampaat ovat ”muita lampaita”, niin tätä jaetta ei voida soveltaa, koska muut lampaat - hallintoelimen mukaan - eivät siirry iankaikkiseen elämään, vaan pysyvät syntisinä ja parhaimmillaan ja saavat mahdollisuuden iankaikkiseen elämään vain, jos he käyttäytyvät edelleen seuraavan 1,000 vuoden ajan. Silti täällä, Raamatussa, palkkio on ehdoton tae! Muista, että jae 34 osoittaa, että siihen sisältyy valtakunnan periminen, jota vain kuninkaan pojat voivat tehdä. Se on Jumalan valtakunta, ja Jumalan lapset perivät sen. Ystävät eivät peri; vain lapset perivät.

Kuten olemme aiemmin sanoneet, vertauksella on usein tarkoitus opettaa moraalinen oppitunti helposti ymmärrettävällä tavalla. Jeesus osoittaa meille armon arvon pelastuksessa. Pelastumuksemme ei ole riippuvainen hallintoelimen tottelemisesta. Se riippuu siitä, kuinka osoitamme rakastavaa ystävällisyyttä apua tarvitseville. Itse asiassa Paavali kutsui tätä Kristuksen lain täyttämiseksi:

"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." (Gal. 6: 2 NWT).

Paavali kirjoitti galatialaisille kehotuksena heitä: "Joten niin kauan kuin meillä on mahdollisuus, työskentelemme sen kanssa, mikä on hyvää kaikille, mutta etenkin niille, jotka uskoon liittyvät meihin." (Gal. 6:10)

Jos haluat ymmärtää, kuinka kriittinen rakkaus, anteeksianto ja armo ovat pelastuksellesi ja minun, lue koko 18th Matteuksen luku ja mietiskellä sen viestiä.

Toivon, että nautit keskusteluistamme aiheesta Oliivikeskustelu löydetty Matthew 24 ja 25. Toivon, että se on osoittautunut hyödylliseksi sinulle. Katso tämän videon kuvauksesta linkkejä muihin videoihin muista aiheista. Katso Beroean Pickets -verkkosivulta aikaisempien artikkeleiden arkisto monista Jehovan todistajiin liittyvistä aiheista. Olen lisännyt linkin siihen myös kuvaukseen. Kiitos kun katsoit.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.