Kuinka Jehovan todistajien harjoittama "shunning" verrattuna Hellfire -oppiin.

Vuosia sitten, kun olin täysivaltainen Jehovan todistaja, joka toimi vanhimpana, tapasin todistajatoverin, joka oli ollut muslimi Iranissa ennen kääntymistä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tapasin muslimin, josta oli tullut kristitty, puhumattakaan Jehovan todistajasta. Minun piti kysyä, mikä motivoi häntä kääntymään ottaen huomioon riskin, koska muuttaneet muslimit kokevat usein äärimmäisen muodon eroamisen ... tiedätte, he tappavat heidät.

Muutettuaan Kanadaan hänellä oli vapaus muuttaa. Kuitenkin ero Koraanin ja Raamatun välillä näytti valtavalta, enkä nähnyt perustaa tällaiselle uskon hyppylle. Syy, jonka hän antoi minulle, osoittautui parhaaksi vastaukseksi, jonka olen koskaan kuullut, miksi Hellfire-oppi on väärä.

Ennen kuin jaan sen kanssasi, haluan selittää, että tämä video ei ole Hellfire-opin analyysi. Uskon, että se on väärä ja jopa enemmän, jumalanpilkaa; silti on edelleen monia ihmisiä, kristittyjä, muslimeja, hinduja, jne, jotka pitävät sitä totta. Jos nyt tarpeeksi katsojia haluaa kuulla, miksi opetuksella ei ole perustetta Raamatussa, teen mielelläni tulevan videon aiheesta. Tämän videon tarkoituksena on kuitenkin osoittaa, että vaikka todistajat halveksivat ja kritisoivat Hellfire-oppia, he ovat itse asiassa omaksuneet oman versionsa opista.

Kerroakseni nyt, mitä opin tältä muslimimieheltä, joka käänsi Jehovan todistajan, aluksi sanomalla, että hän kääntyi kääntyessään saadessaan tietää, että todistajat, toisin kuin useimmat nimelliskristityt, hylkäävät Hellfire-opin. Hänelle Hellfirellä ei ollut mitään järkeä. Hänen päättelyensä meni näin: Hän ei koskaan pyytänyt syntymää. Ennen syntymää hän ei yksinkertaisesti ollut olemassa. Joten, kun otetaan huomioon mahdollisuus palvoa Jumalaa vai ei, miksi hän ei voinut vain hylätä tarjousta ja palata entiseen tapaansa, ei mitään?

Mutta opetuksen mukaan se ei ole vaihtoehto. Pohjimmiltaan Jumala luo sinut tyhjästä ja antaa sitten sinulle kaksi vaihtoehtoa: "Palvele minua, tai kidutan sinua ikuisesti." Millainen valinta se on? Millainen Jumala esittää tällaisen vaatimuksen?

Sanotaan tämä inhimillisesti sanottuna, että rikas mies löytää kodittoman miehen kadulta ja tarjoutuu asettamaan hänet kauniiseen kartanoon rinteelle, josta on näkymät merelle. Siinä on kaikki kalusteet, vaatteet ja ruoka, joita hän ikinä tarvitsee. Rikas mies pyytää vain, että köyhä palvoo häntä. Köyhällä miehellä on tietysti oikeus hyväksyä tämä tarjous tai hylätä se. Jos hän kieltäytyy, hän ei kuitenkaan voi palata kodittomaksi. Ei, ei lainkaan. Jos hän kieltäytyy rikkaan miehen tarjouksesta, hänet on sidottava virkaan, lyötävä, kunnes hän on lähellä kuolemaa, sitten lääkärit huolehtivat hänestä, kunnes hän paranee, minkä jälkeen hänet ruoskitaan uudelleen, kunnes hän melkein kuolee, jolloin prosessi alkaa uudestaan.

Tämä on painajainen skenaario, kuin jotain toisen luokan kauhuelokuvasta. Tämä ei ole sellainen skenaario, jota voisi odottaa Jumalalta, joka väittää olevansa rakkautta. Silti tämä on Jumala, jota Hellfire-opin palvojat kannattavat.

Jos ihminen kerskaisi olevansa hyvin rakastava, ehkä kaikkein rakastavin kaikista ihmisistä, mutta käyttäytyisi tällä tavalla, pidätämme hänet ja heitämme turvapaikan rikollisesti hulluille. Kuinka kukaan voisi palvoa Jumalaa, joka toimi näin? Silti hämmästyttävällä tavalla enemmistö tekee.

Kuka haluaisi meidän uskovan, että Jumala on näin? Kuka hyötyy siitä, että meillä on tällainen usko? Kuka on Jumalan suurin vihollinen? Tunnetaanko ketään historiallisesti Jumalan panettelijana? Tiesitkö, että sana "paholainen" tarkoittaa panettelijaa?

Palaa nyt tämän videon otsikkoon. Kuinka voin rinnastaa sosiaalisen välttämisen ja ajatuksen ikuisesta kidutuksesta? Se saattaa tuntua venytykseltä, mutta itse asiassa en usko, että se on ollenkaan. Harkitse tätä: Jos Paholainen on todella Hellfire-oppien takana, hän saa aikaan kolme asiaa saamalla kristityt hyväksymään tämän opin.

Ensinnäkin hän saa heidät tahattomasti panettelemaan Jumalaa maalaamalla hänet hirviöksi, joka ilahduttaa aiheuttamaan iankaikkista kipua. Seuraavaksi hän hallitsee heitä pelottamalla, että jos he eivät noudata hänen opetuksiaan, heitä kidutetaan. Väärät uskonnolliset johtajat eivät voi motivoida laumaansa tottelemaan rakkaudella, joten heidän on käytettävä pelkoa.

Ja kolmanneksi ... No, olen kuullut sen sanovan, ja uskon sen olevan niin, että sinusta tulee samanlainen kuin Jumala, jota palvot. Mieti sitä. Jos uskot Hellfireen, palvot, kunnioitat ja palvot Jumalaa, joka kiduttaa koko ikuisuuden ketään, joka ei ole ehdoitta hänen puolellaan. Kuinka se vaikuttaa näkemykseesi maailmasta, toisiin ihmisiin? Jos uskonnolliset johtajat voivat vakuuttaa teille, että henkilö ei ole "meitä", koska heillä on erilaiset poliittiset näkemykset, uskonnolliset näkemykset, sosiaaliset näkemykset tai jos heillä vain sattuu olemaan ihoa, joka on erivärinen kuin sinun, kuinka kohdelet koska he kuolevat, sinun Jumalasi kiduttaa heitä kaiken aikaa?

Ajattele sitä kiitos. Mieti sitä.

Jos nyt olet yksi Jehovan todistajista, joka istuu korkealla hevosellasi ja katselee pitkällä nenälläsi kaikkia näitä köyhiä harhaluuloja, jotka uskovat tähän Hellfire-fantasiaan, älä ole niin itsepäinen. Sinulla on oma versio siitä.

Mieti tätä todellisuutta, tarina, joka on toistettu lukemattomia kertoja:

Jos olet kastelematon teini-ikäinen Jehovan todistajien perheessä ja päätit olla koskaan kastamatta, mitä tapahtuu suhteellesi perheeseesi, kun vanhenet, lopulta menet naimisiin, saat lapsia. Ei mitään. Voi, Jehovan todistajaperheesi ei ole onnellinen siitä, ettet koskaan ole kastettu, mutta he jatkavat yhteydenpitoa kanssasi, kutsuvat sinut perhejuhliin, todennäköisesti yrittävät silti saada sinut tulemaan todistajaksi. Oletetaan kuitenkin, että vaihdatte vaihteeksi 16-vuotiaana, sitten kun olet 21-vuotias, päätät, että haluat. Kerro tämä vanhimmille. He ilmoittavat alustalta, ettet ole enää Jehovan todistaja. Voitteko palata kastetta edeltävään tilaanne? Ei, sinä vältät! Rikkaan miehen ja kodittoman miehen tavoin joko palvot hallintoelintä antamalla heille absoluuttista tottelevaisuutta, tai puolisosi, aviomiehesi tai vaimosi erottavat sinut todennäköisesti järjestön suostumuksella.

Tätä pelottavaa politiikkaa pidetään yleisesti julmana ja epätavallisena rangaistuksena, joka rikkoo perusihmisoikeuksia. On ollut monia, jotka ovat tehneet itsemurhan sen sijaan, että kestävät ahdistuksen kipua. He ovat pitäneet harhauttavaa politiikkaa kuolemaa pahempana kohtalona.

Todistaja ei voi jäljitellä Jeesusta tässä suhteessa. Hänen on odotettava vanhinten hyväksyntää, ja he yleensä viivästyttävät anteeksiantamista vähintään vuoden kuluttua siitä, kun syntinen on katunut ja jättänyt syntinsä. He tekevät tämän, koska heidän on nöyryytettävä henkilöä rangaistuksen muodossa kunnioittamaan heidän auktoriteettiaan. Kyse on johtotehtävissä olevien henkilöiden auktoriteetista. Sitä hallitsee pelko, ei rakkaus. Se tulee jumalattomalta.

Mutta entä 2.Johanneksen kirje 1:10? Eikö tämä tue pelottavaa politiikkaa?

Uuden maailman käännös tekee tämän jakeen:

"Jos joku tulee luoksesi ja ei tuota tätä opetusta, älä ota häntä kotiisi tai sano tervehdys hänelle."

Tämä on tärkein pyhien kirjoitusten kohta, jota todistajat käyttävät tukeakseen yksilön täydellistä välttämistä. He väittävät, että tämä tarkoittaa, että he eivät saa edes sanoa "hei" erotetulle henkilölle. Joten heidän mielestään tämä tarkoittaa, että Raamattu käskee meitä olemaan edes tunnustamatta erotetun henkilön olemassaoloa. Mutta odota. Koskeeko tämä henkilöä, joka erotetaan jostain syystä? Entä jos joku vain päättää poistua organisaatiosta? Miksi he soveltavat tätä pyhää kirjoitusta myös heihin?

Miksi järjestö ei saa kaikkia lukemaan ja mietiskelemään asiayhteyttä ennen kuin pakotetaan ihmisiä tekemään niin jyrkkiä päätöksiä? Miksi kirsikka valita yhden jakeen? Ja ollaksemme oikeudenmukaisia, vapauttavatko heidän kykenemättömyytensä tarkastella asiayhteyttä meitä kaikkia syyllisyydestä? Meillä on sama Raamattu, heillä on. Voimme lukea. Voimme seisoa omilla jaloillamme. Itse asiassa tuomiopäivänä seisomme yksin Kristuksen edessä. Joten ajatelkaamme täällä.

Asiayhteys kuuluu seuraavasti:

”. . .Monien pettäjien on lähtenyt maailmaan, ne, jotka eivät tunnusta Jeesusta tulevansa lihassa. Tämä on harhaaja ja antikristus. Varo itseäsi, jotta et menetä asioita, joita olemme työskennelleet tuottaa, vaan että voit saada täyden palkkion. Jokaisella, joka työntyy eteenpäin ja joka ei jää Kristuksen opetukseen, ei ole Jumalaa. Se, joka jää tähän opetukseen, on se, jolla on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee luoksesi ja ei tuo tätä opetusta, älä ota häntä kotiisi tai sano tervehdys hänelle. Sillä se, joka sanoo hänelle tervehdyksen, on jakaa jumalattomia tekojaan. ” (2. Joh. 1: 7-11)

Siinä puhutaan "pettäjistä". Ihmiset yrittävät mielellään pettää meitä. Siinä puhutaan niistä, jotka "ajavat eteenpäin" ja jotka "eivät pysy opetuksessa - ei järjestössä, vaan Kristuksessa". Hmm, ihmiset, jotka yrittävät pakottaa väärän opin meille, jotka ajavat eteenpäin mitä kirjoitetaan kirjoituksissa. Soittaako se kelloa? Voisiko olla, että he yrittävät laittaa kengän väärälle jalalle? Pitäisikö heidän katsoa itseään?

Johannes puhuu joku, joka kieltää lihassa tulevan Kristuksen, antikristuksen. Joku, jolla ei ole Isää ja Poikaa.

Todistajat soveltavat näitä sanoja veljiin ja sisariin, jotka uskovat edelleen Jeesukseen ja Jehovaan, mutta epäilevät hallintoelimen miesten tulkintaa. Ehkä on aika hallintoelimen miehillä lopettaa syntinsä heijastaminen muille. Pitäisikö heidän olla niitä, joiden kanssa emme saisi olla halukkaita syömään tai tervehtimään heitä?

Sana tästä lauseesta: "sano tervehdys". Se ei ole puheen kielto. Katso, miten muut käännökset tekevät sen:

”Älä tervetuloa häntä” (World English Bible)

”Älä halua hänelle onnea” (Webster's Bible Translation)

"Älä sano hänelle: Jumala nopeuttaa sinua." (Douay-Rheims Raamattu)

”Älä edes sano:” Rauha olkoon kanssasi. ”” (Hyvien uutisten käännös)

"Kumpikaan älä tarjoa hänelle Jumalan nopeutta" (King James Bible)

Johanneksen tervehdys tarkoittaa sitä, että toivot miehelle hyvää, siunaat häntä ja pyydät Jumalaa suosimaan häntä. Se tarkoittaa, että hyväksyt hänen tekonsa.

Kun kristityt, jotka uskovat Jehovaan Jumalaan ja pyrkivät noudattamaan Jeesuksen Kristuksen käskyjä, kiertävät niitä, jotka luulevat palvovansa Jumalaa ja ylpeänä kantavan hänen nimeään kutsuessaan itseään todistajiksi, niin roomalaisten sanat todella koskevat: ”Sillä” nimessä Jumalaa pilkkataan teidän kanssanne kansojen keskuudessa '; aivan kuten se on kirjoitettu. ” (Roomalaiset 2:24 NWT)

Laajentakaamme toiseen kohtaan, että Jehovan todistajien harjoittamaa shunningia käytetään innostaa pelko ja pakottaa noudattamaan laumaa noudattaen samalla tavalla kuin Hellfire-oppia.

Jos epäilet sitä, mitä sanon Hellfire-opin tarkoituksen suhteen, ota vain huomioon tämä kokemus henkilökohtaisesta elämästäni.

Vuosia sitten minulla oli Jehovan todistajana raamatuntutkimus Ecuadorin perheen kanssa, johon kuului neljä teini-ikäistä lasta, jotka kaikki asuivat Kanadassa. Käsittelimme kirjan lukua, joka käsitteli Hellfire-oppia, ja he huomasivat selvästi, että se oli epäraamatullinen. Seuraavana viikkona vaimoni ja minä palasimme tutkimukseen todetaksemme, että aviomies oli juossut pois rakastajattarensa kanssa hylkäämällä vaimonsa ja lapsensa. Olimme ymmärrettävästi järkyttyneitä tästä odottamattomasta tapahtumasta ja kysyimme vaimolta, mikä sai sen aikaan, koska hän näytti menestyvän niin hyvin raamatuntutkistelussaan. Hän uskoi, että kun hän oli oppinut, ettei hän palaisi helvetissä syntiensa vuoksi, että pahin, mitä hänelle tapahtuisi, olisi kuolema, hän luopui kaikista tekosyistä ja luopui perheestään nauttimaan elämästä haluamallaan tavalla. Joten hänen kuuliaisuutensa Jumalaa kohtaan ei perustunut rakkaudesta, vaan pelosta. Sellaisena se oli arvoton eikä olisi koskaan elänyt mitään todellista testiä.

Tästä näemme, että helvettiopin tarkoituksena on luoda pelon ilmapiiri, joka saa kuuliaisuuden kirkon johdolle.

Tämä sama tulos saavutetaan Jehovan todistajien epäkirjallisella vältellä. PIMO on termi, joka on tullut viime vuosina. Se tarkoittaa tai tarkoittaa "fyysisesti sisään, henkisesti ulos". Jehovan todistajien joukossa on tuhansia - todennäköisesti kymmeniä tuhansia - PIMO: ta. Nämä ovat henkilöitä, jotka eivät enää ole samaa mieltä organisaation opetusten ja käytäntöjen kanssa, mutta jotka pitävät rintamaa, jotta he eivät menetä yhteyttä rakkaisiin perheisiin ja ystäviin. Ostrakismin pelko pitää heidät organisaatiossa, ei muuta.

Koska Jehovan todistajat toimivat pelon pilvessä, ei iankaikkisen kärsimyksen rankaisemisessa, vaan iankaikkisen karkotuksen rangaistuksessa, heidän kuuliaisuutensa eivät johdu Jumalan rakkaudesta.

Nyt siitä kolmannesta elementistä, jossa Hellfire ja Shunning ovat kaksi hernettä palkissa.

Kuten olemme jo todenneet, sinusta tulee kuin jumalaa, jota palvot. Olen puhunut kristittyjen fundamentalistien kanssa, jotka ovat melko tyytyväisiä Hellfire-ajatukseen. Nämä ovat henkilöitä, joille on tehty elämässä vääryyttä ja jotka tuntevat voimattomuutta korjata kärsimänsä vääryys. He nauttivat suuresti siitä uskomuksesta, että ne, jotka ovat tehneet heille vääriä, kärsivät jonain päivänä kauheasti koko iankaikkisuuden. Heistä on tullut kostoa. He palvovat uskomattoman julmaa Jumalaa ja heistä tulee heidän jumalansa kaltaisia.

Uskonnollisista ihmisistä, jotka palvovat niin julmaa Jumalaa, tulee itse julma. He voivat harjoittaa kauhistuttavia tekoja kuten inkvisitio, niin sanotut Pyhät sodat, kansanmurha, ihmisten polttaminen vaakalaudalla ... Voisin jatkaa, mutta mielestäni asia on tehty.

Sinusta tulee kuin palvottava Jumala. Mitä todistajat opettavat Jehovasta?

”... jos joku pysyy tässä erotetussa tilassa kuolemaansa asti, se tarkoittaisi hänen ikuinen tuho jumalan hylkäämänä ihmisenä. " (Vartiotorni, joulukuu 15, 1965, s. 751).

"Ainoastaan ​​Jehovan todistajilla, voideltujen jäännösten ja" suuren joukon ", yhdistyneenä järjestönä Korkeimman Järjestäjän suojeluksessa, on Raamatun toivo selviytyä tämän tuomitun järjestelmän lähestyvästä päästä, jota Saatana Panettelija hallitsee." (Vartiotorni 1989 1. syyskuuta 19)

He opettavat, että jos sinulla ei olisi järkeä hyväksyä Vartiotorni että Hereillä Kun he koputtivat ovellesi, kuolet ikuisesti Armageddonissa.

Nyt nämä opetukset eivät ole sopusoinnussa sen kanssa, jonka Jehova kertoo meille Raamatussa, mutta tämä on todistajien ajatus Jumalastaan, joten se vaikuttaa heidän henkiseen asemaansa ja maailmankatsomukseensa. Jälleen sinusta tulee kuin Jumalan, jota palvomme. Tällainen vakaumus luo elitistisen asenteen. Joko olet yksi meistä, hyvässä tai huonossa, tai olet koiran liha. Onko sinua väärin lapsena? Jättivätkö vanhimmat huomiotta avunhuutosi? Haluatko nyt, koska he kohtelivat sinua? No, silloin olet sivuuttanut vanhemman elimen elokuun auktoriteetin ja sinun on rangaistava välttelemällä. Kuinka julma, mutta silti tyypillinen. Loppujen lopuksi he vain jäljittelevät Jumalaa nähdessään hänet.

Paholaisen on oltava iloinen.

Kun alistut ihmisten oppeihin, riippumatta siitä, mikä uskonnollinen nimityksesi sinulla on, sinusta tulee ihmisten orjia ja et ole enää vapaa. Lopulta tällainen orjuuttaminen johtaa nöyryyksesi. Viisaat ja älykkäät, jotka vastustivat Jeesusta, ajattelivat olevansa enemmän moitteita. He luulivat palvelevansa Jehovaa. Nyt historia näyttää heille taaksepäin suurimpien hölmöjen ja jumalattomuuden ruumiillistuma.

Mikään ei ole muuttunut. Jos vastustat Jumalaa ja valitset sen sijaan tukea ihmisiä, näytät lopulta tyhmältä.

Muinaisina aikoina oli mies Bileam, jolle Israelin viholliset maksoivat kirouksen kansalle. Joka kerta kun hän yritti, Jumalan henki sai hänet julistamaan siunauksen sen sijaan. Jumala epäonnistui yrityksessään ja yritti saada hänet tekemään parannuksen. Mutta hän ei. Vuosisatoja myöhemmin eräs toinen niin kutsuttu pyhä mies, Israelin kansan ylimmäinen pappi, salaliittoi Jeesuksen tapettavaksi, kun henki alkoi operoida häntä ja hän julisti profeetallisen siunauksen. Jälleen Jumala antoi miehelle mahdollisuuden tehdä parannus, mutta hän ei tehnyt sitä.

Kun yritämme tukea ihmisten vääriä opetuksia, saatamme tahattomasti tuomita itsemme. Annan teille tästä kaksi modernia esimerkkiä:

Äskettäin Argentiinassa oli tapaus, jossa veli ja hänen vaimonsa alkoivat ilmaista epäilyjä joistakin Jehovan todistajien opetuksista. Tämä tapahtui kansainvälisen vuosikongressin aikana, joten vanhimmat alkoivat jakaa varoituksia kaikille veljille ja sisarille käyttämällä puhelua ja tekstiviestejä, jotka häpäisivät tätä pariskuntaa ilmoittamalla kaikille, että heidät erotettaisiin, kun konventti oli ohi ja kokouksia jatkettiin (he eivät olleet vielä tavanneet pariskuntaa). Pari ryhtyi oikeustoimiin ja kirjoitti kirjeen haaratoimistolle. Tuloksena oli, että haaratoimiston vanhimmat vetäytyivät pois, joten ilmoitusta ei tehty; jättäen kaikki miettimään mitä tapahtui. Siitä huolimatta haarakirje tuki täysin paikallisten vanhinten toimia. (Jos haluat lukea tapauksesta, laitan tämän videon kuvaukseen linkin Beroean Pickets -sivustolla julkaistuun artikkelisarjaan.) Kirjeessä havaitaan, että haaratoimiston veljet tuomitsevat itsensä tahattomasti:

Viimeinkin ilmaisemme vilpittömästi ja syvästi toiveemme siitä, että kun mietiskelet huolellisesti rukoillen asemaasi Jumalan nöyränä palvelijana, voit jatkaa jumalallisen tahdon mukaisesti, keskittyä hengelliseen toimintaasi, hyväksyä apua, jota seurakunnan vanhimmat pyrkivät antaa sinulle (Revelation 2: 1) Ja "Heitä taakka Jehovalle" (Psalmi 55: 22).

Jos luet kokonaan psalmin 55, huomaat, että se käsittelee vanhurskaan miehen sortoa pahoilla, jotka ovat valta-asemissa. Kaksi viimeistä jaetta summaavat melkoisesti koko psalmin:

Heitä taakka Jehovalle, ja hän pitää sinut yllä. Ei aio koskaan hän antaa vanhurskaan pudota. Mutta sinä, Jumala, johdat heidät alas syvimmälle kuoppaan. Ne veririkoiset ja petolliset miehet eivät elä puolet heidän päivästään. Mutta minä luotan sinuun. " (Psalmi 55:22, 23)

Jos parin on tarkoitus ”heittää taakkansa Jehovalle”, niin haara heittää heidät ”vanhurskaan” rooliin, jättäen “veren syyllisten ja petollisten miesten” roolin seurakunnalle ja paikallisille vanhimmille.

Katsotaan nyt toista esimerkkiä siitä, kuinka typerät voimme olla, kun pyrimme perustelemaan valheita opettavien miesten toimia sen sijaan, että pidämme kiinni Jumalan sanan totuudesta.

[Lisää video Toronton oikeudellisesta komiteasta]

Veli haluaa vain, että hän voi poistua järjestöstä ilman, että hänet erotetaan perheestään. Mitä perusteluja tämä vanhin käyttää puolustaaaan järjestön asemaa shuningissa? Hän kertoo kuinka moni ihminen, joka jätti entisen uskontonsa todistajaksi, kärsi shunista. Ilmeisesti todistajat, jotka tekivät tämän, nähdään hyveellisinä, koska he pitivät pitämiään totta tärkeämpinä kuin yhteydenpitona perheenjäseniin, jotka pysyivät väärissä uskonnoissa.

Joten kuka on veli kuin tässä esimerkissä? Eivätkö rohkeat henkilöt ole jättäneet väärää uskontoa totuuden etsimiseksi? Ja kuka teki shunnin? Eivätkö hänen entisen uskontonsa jäsenet olleet väärän uskonnon jäseniä?

Tämä vanhin käyttää analogiaa, jonka mukaan tämä veli on uskollinen totuuden etsijä ja Jehovan todistajan seurakunta, samoin kuin väärät uskonnot, jotka kiertävät heitä jättäviä.

Voidaan melkein nähdä henki töissä, mikä saa nämä ihmiset lausumaan totuuden, joka tuomitsee heidän omat tekonsa.

Oletko tässä tilanteessa? Haluatko palvoa Jehovaa ja totella hänen poikaansa pelastajana, joka on vapaa nykypäivän fariseusten teille asettamista keinotekoisista ja raskaista taakoista? Oletko kohdannut tai aiotko kohdata hämmennystä? Tämän vanhimman, kuten erään nykypäivän Bileamin, juuri kuulemasi siunauksen sanojen pitäisi täyttää sinut luottavaisin mielin, että teet oikein. Jeesus sanoi, että "jokainen, joka on jättänyt talonsa, veljensä tai sisarensa, isänsä, äitinsä tai lapsensa tai maata nimeni vuoksi, saa sata kertaa enemmän ja perii ikuisen elämän". (Matteus 19:29)

Lisäksi sinulla on Argentiinan sivukonttoreiden tahatonta vakuutusta, kuten jotakin nykypäivän ylipappia, että Jehova Jumala ei anna sinun "vanhurskaansa" pudota, vaan että hän tukee sinua samalla kun vähentää "veren syyllisiä ja petolliset miehet ”, jotka vainostavat sinua.

Joten ota sydän kaikki, jotka pysyt uskollisina Jumalalle ja uskollisina hänen pojalleen. "Nouse suoraan ja nosta päätäsi, koska vapautuksesi on lähestymässä." (Luukas 21:28)

Paljon kiitoksia.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    14
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x