”Olen juoksennut kilpailun maaliin.” - 2. Tim. 4: 7

[Alkaen ws 04/20 p.26, 29. kesäkuuta - 5. heinäkuuta 2020]

Esikatselun mukaan artikkelissa keskitytään siihen, kuinka me kaikki voitamme kilpailun elämästä, vaikka kärsisimmekin ikääntymisestä tai heikentävästä sairaudesta.

Ensimmäinen kappale alkaa kysymällä, haluaisivatko kukaan juosta vaikean kilpailun, varsinkin kun on pahoinvointia tai väsymystä. No, vastaus siihen todella riippuu siitä, mikä on vaakalaudalla. Jos puhumme olympialaisista, jotka osallistuvat vain joka neljäs vuosi, niin maailmanmestari haluaisi todennäköisesti osallistua kilpailuun jopa pahoinvoidessasi (etsi omaa aikaa Emil Zatopekille vuoden 4 Helsingin olympialaisissa). Suurimmalle osalle meistä ei kuitenkaan haluaisi suorittaa vaikeaa kilpailua, ellei jotain tärkeätä ole vaakalaudalla. Onko vaakalaudalla jotain tärkeää? Kyllä, ehdottomasti, olemme kilpailu elämästä.

Mikä oli Paavalin sanojen konteksti 1. Tim. 4: 7?

Paavali oli tarkoitus teloittaa marttyyrinä vankiessaan Roomassa:

”Sillä minua kaadetaan jo kuin juomauhri ja lähtöäni aika on lähellä. Olen taistellut hyvää taistelua, olen päättänyt kilpailun, olen pitänyt uskoa. Nyt minulle on varastossa vanhurskauden kruunu, jonka Herra, vanhurskas tuomari, antaa minulle minulle sinä päivänä - ja ei vain minulle, vaan myös kaikille, jotka ovat kaivanneet hänen ilmestymistään. " - 1. Tim. 4: 6-8 (New International Version)

Mikä oli auttanut apostolia Paavalia osoittamaan niin suurta innosta ja voimaa? Tutkitaan, voimmeko löytää vastauksen tähän kysymykseen tämän viikon tutkimuksessa.

Kohdassa 2 sanotaan oikein, että apostoli Paavali sanoi, että kaikki tosi kristityt ovat rodussa. Heprealaisille 12: 1 viitataan. Mutta lukekaamme jakeet 1–3.

"Joten sitten, koska ympärillämme on niin suuri todistajien pilvi, heittäkäämme myös jokainen paino ja synti, joka helposti takertuu meihin, ja ajakaamme kestävällä tavalla kisaamme, joka asetetaan edessämme, 2 kun tarkastelemme tarkkaan uskomme pääagenttia ja täydellistäjää, Jeesusta. Hänelle asetetun ilon takia hän kärsi kiduttamisesta, halveksien halveksuntaa, ja on istunut Jumalan valtaistuimen oikealla puolella. 3 Mieti todellakin tarkkaan sitä, joka on selvinnyt syntisten vihamielisestä puheesta omien etujensa vastaisesti, jotta et kyllästy ja luopua ”

Mitä sanoisimme olevan tärkeät kohdat Paulin sanoissa, kun puhumme kristittyille rodusta?

 • Meitä ympäröi suuri todistajien pilvi
 • Meidän pitäisi heittää pois kaikki painot ja synti helposti takertuu meihin
 • Meidän pitäisi ajaa kilpailu kestävällä tavalla
 • Meidän pitäisi katsoa tarkkaavaisesti [rohkea meidän] uskomme pääagentissa ja täydellisessä asemassa, Jeesus
 • Hänelle asetetun ilon vuoksi hän kärsi kidutuksen vaarnan
 • Harkitse tarkkaan sitä, joka on selvinnyt syntisten vihamielisestä puheesta omien etujensa vastaisesti, jotta et kyllästy ja luopua

Tämä kirjoitus on niin voimakas, kun tarkastellaan tätä aihetta, ja palaamme jokaiseen näkökohtaan tämän katsauksen lopussa.

Mikä on kilpa?

Kohdassa 3 todetaan seuraavaa:

”Paavali käytti toisinaan antiikin Kreikassa järjestettyjen pelien ominaisuuksia tärkeiden oppituntien opettamiseen. (1. Kor. 9: 25-27; 2. Tim. 2: 5) Hän käytti useaan otteeseen juoksemista kuten jalkaradalla havainnollistamaan kristillistä elämän kulkua. (1. Kor. 9:24; Gal. 2: 2; Fil. 2:16) Henkilö osallistuu tähän "kisaan" omistautuessaan Jehovalle ja kastettuaan (1. Pet. 3:21) Hän ylittää maaliviivan, kun Jehova myöntää hänelle ikuisen elämän palkinnon. ” [Lihavoi meidän]

1. Peter 3:21 -arviointi osoittaa, että se toimii ei kannattaa omistautumista ja kastetta koskevaa lausuntoa, joka on esitetty 3 kohdassa.

Pyhissä kirjoituksissa todetaan yksinkertaisesti, että kaste, joka on selkeän omatunnon pantti Jumalalle, pelastaa meidät kristittyinä. Paavali ei todennut, että meidän oli omistauduttava itsellemme ja kastettava kasteensa ennen lähtöä tähän kilpailuun. Koska omistautuminen on yksityinen asia, kilpailu todella alkaa, kun teemme päätöksen olla Kristuksen opetuslapsi.

Saatuaan eläväksi hän meni ja julisti vangituille hengeille - 20 niille, jotka olivat tottelemattomia kauan sitten, kun Jumala odotti kärsivällisesti Noan päivinä arkin rakentamisen aikana. Siinä vain muutama ihminen, yhteensä kahdeksan, pelastettiin veden kautta, 21 ja tämä vesi symboloi kastetta, joka säästää nyt myös sinut - ei lian poistamisesta kehosta, vaan selkeän omatunnon lupaus Jumalalle - 1. Piet. 3: 19-21 (New International Version)

Yksityiskohtaisempi keskustelu kasteesta on seuraavissa artikkeleissa

https://beroeans.net/2020/05/10/are-you-ready-to-get-baptized/

https://beroeans.net/2020/05/03/love-and-appreciation-for-jehovah-lead-to-baptism/

Kohdassa 4 hahmotellaan kolme yhtäläisyyttä pitkän matkan juoksemisen ja kristillisen elämän välillä.

 • Meidän on mentävä oikealle tielle
 • Meidän on keskityttävä maaliin
 • Meidän on ylitettävä haasteet matkan varrella

Seuraavissa kohdissa tarkastellaan sitten kutakin kolmesta kohdasta yksityiskohtaisesti.

SEURAA OIKEA KURSAA

Kohdassa 5 sanotaan, että juoksijoiden on noudatettava tapahtuman järjestäjien määräämää kurssia. Samoin meidän on mentävä kristitty kurssi saadaksemme ikuisen elämän palkinnon.

Sitten kappale viittaa kahteen pyhään kirjoitukseen tukensa tueksi:

"Siitä huolimatta, etten omalla elämälläni ole mitään merkitystä minulle, jos vain voin päättää opinani ja palveluni, jonka sain Herralta Jeesukselta, todistaa perusteellisesti hyviä uutisia Jumalan ansaitsemattomasta ystävällisyydestä". - Säädökset 20: 24

"Itse asiassa sinut kutsuttiin tälle kurssille, koska jopa Kristus kärsi sinulle, jättäen sinulle mallin seurata hänen askeleensa tarkkaan." - 1 Peter 2: 21

Molemmat pyhät kirjoitukset ovat merkityksellisiä tässä keskustelussa. Ehkä 1. Piet. 2:21 on vieläkin enemmän. Tämä on hyvin samanlainen kuin Heprealaiskirjeen 12: 2 sanat, joita pohdimme tämän katsauksen alussa.

Entä tekojen sanat? Tämä pyhien kirjoitusten aihepiiri on myös sopiva, koska Jeesus keskitti elämänsä palvelutehtävänsä ympärille, ja siksi se olisi meille kiitettävä tie, jota seuraamme. Vaikka emme kuitenkaan voi sanoa tätä ehdottoman varmasti, näyttää siltä, ​​että jälleen yksi hieno yritys yrittää keskittää todistajat ovelta ovelle -työhön, etenkin kun tarkastelet kohtaa 16 myöhemmin tässä katsauksessa.

On monia muita pyhiä kirjoituksia, jotka liittyvät tähän keskusteluun, joita ei ole mainittu tässä Vartiotorni-artikkelissa. Ajattele esimerkiksi Jaakob 1:27, joka sanoo "Jumalan ja Isämme näkökulmasta puhdas ja turmeltumaton palvonnan muoto on seuraava: huolehtia orvoista ja leskeistä heidän ahdistuksessaan ja pitää itsensä ilman etäältä maailmaa." Piditkö Jeesus leskiä ja orpoja? Epäilemättä. Mikä hieno esimerkki Jeesus todella oli meille kaikille.

PYSÄKY keskittyneenä ja välttämään kompastumista

Kohdat 8-11 tarjoavat hyviä neuvoja siitä, että emme salli meidän virheiden tai muiden virheiden kompastua meitä, vaan sen sijaan, että voimme keskittyä ja pitää palkinnon selvästi mielessä.

PITÄ KÄYTÄVÄT HAASTEET

Myös 14 kohta tuo esiin hyvän asian: ”Paavalin oli vastattava moniin haasteisiin. Sen lisäksi, että hän loukkasi ja vainoi toisia, hän tunsi toisinaan heikolta ja joutui selviytymään siitä, mitä hän kutsui ”lihaan piikaksi”. (2. Kor. 12: 7.) Sen sijaan, että näkisi noita haasteita syynä luopumiseen, hän näki ne mahdollisuutena luottaa Jehovaan. ” Jos keskitymme esimerkkeihin, kuten Paavali ja muut Jumalan palvelijat, jotka ovat osa ”suuri todistajien pilvi ” pystymme matkimaan Paavalia ja kestämään koettelemukset.

Kappale 16 sanoo:

"Monet vanhemmat ja sairaat ovat käynnissä tiellä elämään. He eivät voi tehdä tätä työtä omalla voimallaan. Sen sijaan he hyödyntävät Jehovan vahvuutta kuuntelemalla kristittyjen kokouksia puhelimitse tai katselemalla kokouksia videon suoratoiston kautta. Ja he osallistuvat opetuslapsen tekoon todistamalla lääkäreille, sairaanhoitajille ja sukulaisille. "

Vaikka videon suoratoistotapaamisten seuraamisessa ja lääkäreille ja sairaanhoitajille saarnaamisessa ei ole mitään vikaa, olisiko se ollut Jeesuksen keskittymä kohtaamalla sairaita ja tyttöjä? Ei. Kaikista ihmisistä hän ymmärsi palvelun tärkeyden, mutta aina kun hän tapasi köyhiä, sairaita tai tyttöjä, hän ruokki heitä, paransi heitä ja antoi heille toivoa. Itse asiassa hänen toimintansa johtivat kiitosta Jehovalle (ks. Matt. 15: 30-31). Tarjoamme tehokkaamman todistajan, jos osoitamme huolta ja huolta vanhuksista ja heikkoista sen sijaan, että odottaisimme heidän saarnaavan. Ne meistä, joilla on vahvuus ja hyvä terveys, voisivat tarttua tilaisuuteen osoittaa muille, kuinka Jehovan upeat ominaisuudet näkyvät omassa toiminnassamme, ja kertoa heille tulevaisuuden lupauksista vieraillessamme apua tarvitsevissa. Sitten, kun muut näkevät, kuinka uskomme saa meidät tekemään hyviä töitä, he vuorostaan ​​kiittäisivät Jehovaa (Joh. 13:35).

Kohdat 17–20 tarjoavat myös hyviä neuvoja fyysisten rajoitusten, ahdistuksen tai masennuksen käsittelyyn.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan artikkelissa on hyviä neuvoja. Meidän on kuitenkin oltava varovaisia ​​16 kohdassa tarkoitettuun organisaatiovirtaan.

Laajennus Heprealaisille 12: 1–3 olisi lisännyt artikkeliin syvyyttä.

Paavali selittää, mitä meidän on tehtävä kilpailun ajamiseksi kestävällä tavalla:

 • Keskity suureen todistajien pilveen. Pitkän matkan juoksijat juoksevat aina ryhmissä auttaakseen heitä asettamaan vauhtinsa. Meille voi olla hyötyä jäljittelemällä muiden kristittyjen "juoksijoiden" uskon "vauhtia" elämäkilpailussa.
 • Meidän pitäisi heittää pois kaikki painot ja synti, joka helposti takertuu meihin. Maratonjuoksijat käyttävät yleensä erittäin kevyitä vaatteita, jotta vältetään punnitsemasta niitä. Meidän tulisi välttää kaikkea, mikä estää tai hidastaa meitä kristillisellä kurssillamme.
 • Katso tarkkaan uskomme pääagenttia ja täydellistäjää Jeesusta. Jeesus on kaikkien aikojen paras juoksija elämäkilpailussa. Hänen esimerkki on huomionarvonnan ja jäljittelyn arvoinen. Kun näemme, kuinka hän kykeni käsittelemään pilkkaamista ja vainotusta kuolemaan asti, ja silti osoittamaan rakkauttaan, jota hän osoitti ihmiskunnalle, pystymme kestämään.

9
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x