"Lopun aikaan eteläisen kuningas käy kiinni hänen kanssaan (pohjoisen kuninkaan) työntämässä." Daniel 11:40.

[Alkaen ws 05/20 p.2 6. heinäkuuta - 12. heinäkuuta 2020]

Tämä Vartiotorni-tutkimusartikkeli keskittyy Daniel 11: 25-39.

Se väittää pystyvänsä tunnistamaan pohjoisen kuninkaan ja eteläisen kuninkaan vuosina 1870 - 1991.

Emme kiistä 4 kappaleen ymmärrystä, jossa sanotaan:Otsikot “pohjoisen kuningas” ja “etelän kuningas” annettiin alun perin poliittisille voimille, jotka sijaitsivat Israelin kirjallisesta maasta pohjoisessa ja etelässä. Miksi me sanomme sen? Huomaa, mitä enkeli, joka viestin antoi Danielille, sanoi: ”Olen tullut saamaan sinut ymmärtämään, mitä tapahtuu sinun kansasi päivien viimeisessä osassa. ” (Dan. 10:14) Helluntaihin 33 CE asti Israelin kirjaimellinen kansakunta oli Jumalan kansa. "

Emme myöskään kiistä seuraavaa kohtaa samassa kappaleessa: “pohjoisen kuninkaan ja eteläisen kuninkaan henkilöllisyys muuttui ajan myötä. Jopa niin, monet tekijät pysyivät vakiona. Ensinnäkin kuninkaat olivat vuorovaikutuksessa Jumalan kansan kanssa [Israel] merkittävällä tavalla. .... Kolmanneksi, kaksi kuningasta osallistuivat valtataisteluun keskenään. "

Vaadittu 2nd tekijä on vaikeampi perustella. Nämä kuninkaat osoittivat rakastavansa valtaa mieluummin kuin ihmisiä, mutta koska he eivät tienneet Jehovaa, on mahdotonta sanoa “he osoittivat kohtelemallaan Jumalan kansaa, että he vihasivat todellista Jumalaa, Jehovaa. ” Et voi todella vihata sitä, mitä et tiedä.

Vartiotorni on siis oikeassa sanoessaan, että Daniel 10:14 viittaa Israelin kansalle tai juutalaiselle kansakunnalle, ja mitä tapahtuu sen viimeisinä päivinä, juutalaisen järjestelmän päättymisaikana, mutta tämä kirjoitus ei puhu lopusta päivää, viimeinen päivä, tuomiopäivä.

Hyväksymme 1 kohdan lausunnon, jossa väitetään: "Mitä lähitulevaisuus koskee Jehovan kansaa?" Meidän ei tarvitse arvata. Raamatun profetia antaa meille ikkunan, jonka kautta voimme nähdä suuria tapahtumia, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin ”.

Arvaaminen on juuri sitä, mitä he tekevät. Ensinnäkin heillä ei ole todisteita siitä, että he olisivat Jehovan kansa, vaan vain perusteeton väite. Lisäksi he jättävät huomion, jonka Jeesus antoi sellaisille ihmisille, jotka väittävät ymmärtävän Raamatun profetian toteutuvan, ja siten he voivat väittää ymmärtävän tulevia profetioita, jos nämä profetiat todella odottavat vielä toteutumista.

Mitä Jeesus sanoi? Matt. 24:24 kirjaa Jeesuksen sanat ”Väärin voitetuille [kristuksille] ja vääriä profeettoja syntyy ja ne antavat suuria merkkejä ja ihmeitä harhauttaakseen mahdollisesti jopa valitut. Katso! Olen varoittanut sinua. Siksi, jos ihmiset sanovat sinulle: Katso! Hän on sisäkammioissa, [tai hän on jo läsnä näkymättömästi], Älä usko sitä. Sillä aivan kuin salama tulee itäosista ja paistaa länsipuolelle, niin myös Ihmisen Pojan läsnäolo tulee olemaan. "

Kyllä, valaistus voi valaista koko taivaan jopa pimeimmässä yössä ja olla niin kirkas, että se voi herättää meidät pimennysverhojen ja suljettujen silmien kautta. ”Silloin Ihmisen Pojan merkki ilmestyy taivaaseen, ja sitten kaikki maan heimot lyövät itsensä valitettavasti, [koska he voivat nähdä ja tietää kuka on tullut], ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä. ”

Huolimatta tästä Jeesuksen varoituksesta artikkelissa otetaan sitten harppaus olettaen, että Jumalan kansan identiteetti tämän profetian suhteen on muuttunut jossain vaiheessa aiemmin vain siksi, että koko juutalainen kansa hylkäsi loppupuolella. luvulla. Itse asiassa on helppo päästä tällaisiin johtopäätöksiin, jos emme tarkastele pyhiä kirjoituksia yhteydessä ja tarkastelemme sanamuodon käännöstä huolellisesti.

Asiayhteyden (muun pohjoisen kuninkaan ja eteläisen kuninkaan ennusteen) laiminlyöminen ja tulevaisuuden toteutumisen haluaminen yrittää arvata, milloin Armageddon tulee, tarkoittaa, että järjestö, kuten jotkut muut uskonnot, sitten soveltaa eisegesia heidän ymmärrykseen. Tämä tarkoittaa, että he ovat vakuuttuneita siitä, että tämä Danielin profetia liittyy tämänhetkiseen maailman tilanteeseen, ja vain siksi yrittävät ymmärtää profetian tässä yhteydessä.

Siksi järjestö venyttää uskottavuutta yrittämällä tunnistaa pohjoisen ja eteläisen kuningas vuonna 19th, 20th ja 21st Vuosisadat. Perustelu on se "Vuodesta 1870 lähtien Jumalan kansa alkoi organisoitua ryhmäksi". Yhteenvetona voidaan todeta, että sillä perusteella, että Jehovan todistajat ovat Jumalan järjestäytynyttä ihmisryhmää maan päällä (mikä on todistamaton väite), he identifioivat sitten Ison-Britannian eteläisen maan kuninkaaksi yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Tätä voidaan pitää tehokkaasti peiteltynä nationalismina, varsinkin kun järjestö aloitti toimintansa Yhdysvalloissa ja pian sen jälkeen Isossa-Britanniassa.

Olkaamme kaikki sen sijaan, että hyppäämme johtopäätöksiin, katsomme syvemmälle Daniel 11: 25-39 -kontekstia, koska Raamattu auttaa meitä yleensä ymmärtämään kontekstin, sen sijaan että valitsisimme pyhät kirjoitukset yksinään.

Ennen kuin luet tämän vertailun, tutustu seuraavaan artikkeliin, joka on viittauksellinen tutkimus profetioista Daniel 11: ssä ja Daniel 12: ssä, joita kutsutaan yleisesti eteläisen kuninkaan ja pohjoisen profetian kuninkaaksi. Saatat olla tai olla samaa mieltä kaikista sen johtopäätöksistä, mutta se tarjoaa tutkimuksen tilanteesta, koko profetiasta ja ympäristöstä, jossa se annettiin, ja lukuisista historiallisista viitteistä. Kirjailijalla ei todellakaan ollut artikkelissa saatua ymmärrystä, ennen kuin hän teki tutkimuksen itselleen ja tarkasteli koko profetiaa kontekstin ja historian suhteen - erityisesti Josephuksen ajanjakson kertomuksia.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

5 kohta antaa vahingossa painoarvon linkitetyssä artikkelissa annetulle ymmärrykselle, jonka mukaan profetia koski vain Israelin kansaa. Yhteenvetona, Vartiotorni-artikkelissa sanotaan, että koska kristinuskosta tuli luopumus 2nd luvulla ”Myöhään 19th luvulla, maan päällä ei ollut järjestäytynyttä ryhmää Jumalan palvelijoita. ” Siksi seurauksena eteläisen kuninkaan ja pohjoisen kuninkaan profetia ei voinut koskea hallitsijoita ja valtakuntia tuona aikana, koska Jumalan kansan ryhmässä ei ollut järjestäytynyttä ryhmää heidän hyökkäykseen !!!

Missä profetiassa todellakin, missä Raamatussa sanotaan, että organisaation puuttuminen tarkoitti taukoa profetian toteuttamiselle? Ole hyvä ja etsi Raamatun NWT 1983 -julkaisusta sanoja 'Järjestä', 'Järjestänyt' ja 'Organisaatio'. Voit tuoda esiin vain kaksi viittausta, joista kummallakaan ei ole mitään tekemistä Israelin kansan tai sen korvaamisen kanssa.

Itse asiassa koko ajanjakson, aina paluusta Babylonian pakolaisuudesta kansakunnan tuhoamiseen ensimmäisen vuosisadan lopulla, Israelin kansalla oli ainoa aika, jona tahansa organisaatio oli, Makkaabien hallinnassa. (Hasmonean-dynastia) noin vuodesta 140 eKr. 40 eKr., Vain 100 vuotta 520 +: n vuodesta, joita Daniel 11 ja Daniel 12 kattoivat, ja siitä ajanjaksosta ei keskustella profetiassa, vain kuinka se tapahtui ja miten se päättyi.

Vartiotorniartikkelin suurin ongelma on, että koko annettu ymmärrys perustuu siihen, että Jehovan todistajien järjestö on Jumalan valittu kansa. Jos he eivät ole Jumalan valittuja ihmisiä, koko tulkinta putoaa. Hyvin vakava perusta, jolla pyhiä kirjoituksia voidaan ymmärtää.

Joten vain toistan, artikkelissa sanotaan, että voimme tunnistaa pohjoisen kuninkaan ja etelän kuninkaan viimeisen 140 parittoman vuoden aikana sen perusteella, kuinka ne vaikuttivat Jehovan todistajiin.

Tarkastellaan sitten, miten pohjoisen ja eteläisen kuninkaat, järjestön ehdottamana, ovat vaikuttaneet Jehovan todistajiin.

Kohdat 7 ja 8 väittävät, että etelän kuningas tunnistetaan Yhdysvalloiksi ja Britanniaksi. Huomaatko, ettei ole mitään todisteita siitä, kuinka he ovat väitetysti vaikuttaneet joko luonnolliseen Israeliin tai Jehovan todistajiin? Tunnistamisen ainoa perusta näyttää olevan sillä perusteella, että Britannia voitti Ranskan, Espanjan ja Alankomaat, tulkinnan Daniel 7: stä, ei Daniel 11: stä, ja että angloamerikkalainen maailmanvalta valloitti ”erittäin suuren ja mahtavan armeijan” Daniel 11 : 25. Se siitä.

Kohdat 9-11 väittävät identifioivan pohjoisen kuninkaan Saksan imperiumiksi sillä perusteella, että se haastoi angloamerikkalaisen maailmanvallan ja oli tuolloin toiseksi voimakkain kansakunta.

Kohdassa 12 todetaan, että väitetty pohjoisen kuningas on sellainen, koska Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen hallitukset panivat vankilaan Raamatun opiskelijat, jotka kieltäytyivät taistelemasta. Oli myös muita ryhmiä ja henkilöitä, jotka myös kieltäytyivät taistelemasta, mutta näitä ei oteta huomioon.

Kohdassa 13 mainitaan Jehovan todistajien vainoaminen Hitlerissä. ”Vastustajat tappoivat satoja Jehovan ihmisiä ja lähettivät tuhansia enemmän keskitysleireille. Daniel ennusti noita tapahtumia ”. Jos etsimme Hitlerin laajamittaista hyökkäystä Jumalan kansaa vastaan, miksi jättää huomioimatta miljoonat juutalaiset, jotka Hitlerin kuolemanjoukot ja tuhoamisleirit murhasivat? Tutkimusartikkeli väittää myös, ”Pohjoisen kuningas pystyi” rumaamaan pyhäkön ”ja” poistamaan jatkuvan piirteen ”rajoittamalla ankarasti Jumalan palvelijoiden vapautta ylistää Jehovan nimeä julkisesti. (Dan. 11: 30b, 31a) “.

Toistaiseksi tunnistaminen perustuu kolmeen epäilyttävään väitteeseen:

  1. Jehovan todistajina tunnettu järjestö on nykyään Jumalan kansa ja se valittiin sellaiseksi 1870-luvulla.
  2. Muutamia jäseniä asetettiin vankilaan ensimmäisessä maailmansodassa asevelvollisuuden epäämisestä (muiden tunnollisten vastustajien suurempi määrä)
  3. Hitlerin harjoittama järjestön vaino (jonka vainot ovat saattaneet olla osa, tuomari Rutherfordin kiristämä kirje Hitleriin provosoinut ja jonka lukumäärä on merkityksetön merkitys juutalaisten tuhoamisen ohella)

Tämän jälkeen 14 kappale muuttaa pohjoisen kuninkaan nimeämisen Neuvostoliittoksi

Epäilyttävä väite nro. 4:

Pohjoisen kuningas vaihtuu Neuvostoliittoon, koska he kielsivät saarnaamisen ja lähettivät todistajia maanpakoon. Tämä on huolimatta siitä, että todistajia ei valittu erityiskohtelua varten. Kommunistinen hallitus kohtelee kaikkia ideologiaa vastustavia ryhmiä samalla tavalla.

Epäilyttävä väite nro. 5:

Meillä on sitten väite (kohdat 17,18), että "Inhottava asia, joka aiheuttaa autioitusta" on Yhdistyneet Kansakunnat, jonka Vartiotorniorganisaatiosta tuli kansalaisjärjestön jäsen. Yhdistyneet Kansakunnat tunnistetaaninhottava asia ”, ei siksi, että se "Aiheuttaa autioitusta", mutta koska se väittää voivan tuoda maailmanrauhan. Näetkö logiikan ja täydellisen, toteutuneen jopa osittaisen lauseen, joka on poistettu kontekstista "Inhottava asia, joka aiheuttaa autioitusta"? En todellakaan voi.

Mitä sovellukseen tulee, se on puhdasta valmistusta, kun sanotaan: "Ja profetia sanoo, että inhottava asia" aiheuttaa autioitusta ", koska Yhdistyneillä Kansakunnilla on keskeinen rooli kaiken väärän uskonnon tuhoamisessa". Missä Daniel 11: n profetia puhuu kaikkien väärien uskontojen tuhoamisesta? Ei mihinkään!!! Tämä näyttää olevan jotain tuotu organisaation tulkinnasta Ilmestyskirjaan.

Joten onko YK: lla ollut vaikutusta Jehovan todistajien organisaatioon? Muuten kuin sen vahvistaminen, että järjestö on tekopyhä ja kuului "inhottavaan asiaan", ei mitään. [I]

Joten kuinka tämä tunnistaminen on oikein, kun sillä ei ole ollut vaikutusta niihin, jotka väittävät olevansa Jumalan kansa. Kansakuntien liitolla ja Yhdistyneillä Kansakunnilla on ollut paljon enemmän vaikutusta Israelin valtioon 20: ssäth luvulla kuin Jehovan todistajilla.

(HUOMAUTUS: Emme väitä, että profetia toteutuisi tänään, vaan Israelin luonnolliselle kansakunnalle organisaation sijasta)

Seuraavan viikon Vartiotorni-tutkimuksessa yritetään ymmärtää kuka pohjoisen kuningas on tänään (Neuvostoliiton romahduksen vuoksi vuonna 1991) !!!

Alaviite:

Niille, jotka ovat kiinnostuneita vahvistamaan organisaation tarkka tulkinta Daniel 11-profetiasta, seuraavista lähteistä on paljon hyötyä:

Tärkeimmät lähteet Daniel 11: tä opettaville organisaatioille ovat luvussa “Tahto tehdään maan päälle”, luku 10[Ii], ja ”Kiinnitä huomiota Danielin ennusteisiin” (dp), luku 11 (saatavana WT-kirjastossa matkapuhelimella ja tietokoneella).

Luku 13 ”Danielin profetia” -kirjan kohdasta 36-38 voit huomata, ettei ole yritetty sovittaa heidän esiin tuomia tapahtumia Danielin profetian kanssa. Miksi?

Järjestö ei anna mitään syytä sille, miksi Danielin profetia (luvussa 11) juutalaisesta kansakunnasta hyppää yhtäkkiä noin 2,000 vuotta tulevaisuuteen.

[I] Katso https://beroeans.net/2018/06/01/identifying-true-worship-part-10-christian-neutrality/ tutkia Vartiotorniorganisaation osallistumista YK: hon.

[Ii] ”Suoritus tapahtuu maan päällä” -luku 10 sisältyy julkaisun WT 12/15 1959 s. 756 kohtaan 64-68, joka on saatavana PC WT -kirjastossa.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    14
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x