"Hän tulee loppuun asti, eikä hänelle ole avustajaa." Daniel 11:45

[Tutkimus 20 päivästä w / 05/20 p.12 13. heinäkuuta - 19. heinäkuuta 2020]

Yksinkertainen vastaus on EI-YKSI.

Katso tämä artikkeli, joka tutkii Daniel 11 ja Daniel 12 profetioita sen raamatullisessa ja historiallisessa kontekstissa ilman ennakkokäsitystä.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Tämä Vartiotorneja käsittelevä artikkeli on erittäin matala yksityiskohtaisesti, mutta korostamme muutamia kohtia.

Kappale 1 avautuu "Meillä on enemmän todisteita kuin koskaan ennen, että elämme tämän asioiden järjestelmän viimeisten päivien lopussa". Tämä tutkimusartikkeli ei kuitenkaan tarjoa mitään näistä todisteista. (Ehkä he viittaavat tutkimuksettomaan artikkeliin ennen tätä tutkimusartikkelia, jonka otsikko on ”Rival Kings in the End of the End”).

Tämä tutkimusartikkeli sisältää vain Daniel 11: n spekulatiivisemman tulkinnan, joka perustuu kiistattomaan väitteeseen, jonka mukaan järjestö on Jumalan nykypäivän kansa, ja yritykseen sitoutua toiseen profetioon, Magogin Gogiin, joka on valittu loppuajan ennusteeksi ilman minkäänlaista Pyhien kirjoitusten ehdotus, että sen toteutuminen tapahtuisi tuhansia vuosia myöhemmin.

 • Israelin kansakunnalla oli Jehovasta selkeä ihmeellinen ilmentymä Siinai-vuorella ja Punaisellamerellä.
 • Järjestöllä ei ole ollut Jehovasta mitään tällaista ihmeellistä ilmoitusta, jonka avulla heidän valintansa voitaisiin asettaa kyseenalaiseksi.

Veljien ja siskojen joukossa viime vuosien aikana on ollut paljon spekulointia siitä, että järjestö tunnustaisi Pohjois-Suomen kuninkaan Kiinaksi.

Järjestön mukaan 4 kappaleessa sanotaan kuitenkin olevan Venäjä ja sen liittolaiset. Miksi? Koska "hallintoneuvosto tunnisti Venäjän ja sen liittolaiset pohjoisen kuninkaaksi ”. Hallintoelin on perustanut tunnistamisensa siihen tosiseikkaan, että Venäjä on kieltänyt saarnaamisen, koska he vainostavat todistajia, koska he ovat kilpailleet angloamerikkalaisen akselin kanssa ja koska väitetysti vihaavat Jehovaa ja hänen kansaansa.

Tämä on kattava lausunto ilman perusteluja. Venäjän hallitus ei ehkä ole hallitusten mukavin, mutta mitä todisteita siitä on, että se vihaa Jehovaa, ja olisi epäoikeudenmukaista sanoa, että he vihaavat lakia noudattavia todistajia. He kuitenkin pitävät järjestön opetuksia uhkana kansalaistensa hyvinvoinnille ja ovat siten kieltäneet heidät ääriliikkeinä.

Väitetään 9 kohdan mukaan ”tulossa koristeluun"On vaino, joka kohdistetaan venäläisiin todistajiin. ”Lisäksi hän takavarikoi toimipisteemme Venäjällä sekä Kingdom Halls ja Assembly Halls. Näiden toimien jälkeen hallintoelin tunnisti vuonna 2018 Venäjän ja sen liittolaiset pohjoisen kuninkaaksi. ”

Kohta 14 ehdottaa, että Magogin maan Gog käynnistää pian hyökkäyksen järjestöön (koska se väittää olevansa Jumalan valittu kansa).

Magogin jumala

Kuinka vastaat? On Magogin Gog

 • Venäjä [I]
 • Demonin alkuperäprinssi [Ii]
 • 8thDemon Prince [Iii]
 • Saatana paholainen [IV]
 • Kansakuntien koalitio [V]

Gog of Magog on ollut organisaation mukaan kaikki edellä mainituista 5 erilaisesta identiteetistä, tosin eri aikoina. Magogin Gogin sanottiin olevan Venäjä vuonna 1880, kun taas nykyinen käsitys on kansakuntien koalitio (2015). Jo ennen kuin heräsin valheita, joita minulle opetettiin, en koskaan voinut ymmärtää kuinka Magogin Gog voisi olla Saatana, Paholainen, viimeisen 50 vuoden opetus.

Muuttaako Jehova mieltään niin rajusti ja viestiä sitä niin usein? Tiitus 1: 2 sanoo “Jumala, joka ei voi valehdella”. Viiden erilaisen identiteetin antaminen tarkoittaa sitä, että jos yksi on oikeassa, se oli valehtelija tai virheellinen identiteetti muissa 5 kertaa. Joten miten nämä opetukset voivat olla Jumalalta? On selvää, että ne ovat ihmisten opetuksia ilman inspiraatiota.

Mikä oli Magog?

Magog oli paikka Turkin keskustassa muinaisina aikoina. Se on nimetty oikean henkilön mukaan. Kun tarkastelemme Ezekielin 38 kohtaa, löydämme seuraavat mielenkiintoiset seikat.

 • Hesekielin 38: 1-2 puhuu Magogin maan Gogista, mutta ota huomioon kuka hän on: ”Meshech and Tubalin päällikkö”(Hesekielin 38: 3). He olivat kaksi Jafetin poikaa, samoin kuin Magog.
 • Edelleen Hesekielin kirjassa 38: 6 se lukee: "Gomer ja kaikki sen bändit, pohjoisen syrjäisimpien osien Togarmahin talo" on mainittu. Togarmah oli Gomerin, Jafeten esikoisen, poika.
 • Muutama jae myöhemmin mainitaan Hesekielin 38:13 ”Tarsishin kauppiaat” Javanin poika, Jafetin poika.
 • Siksi tällä perusteella, koska Magogin todellinen gogi asui paljon aikaisemmin kuin Ezekiel, se on todennäköisemmin otsikko, jota käytetään osoittamaan todellista hallitsijaa tältä alueelta. Se ei ollut Saatana tai joku tai jokin muu, koska jotkut ovat tulkineet tätä kohtaa.
 • Magog, Meshech, Tubal, Gomer ja Togarmah ja Tarshish olivat kaikki Jafeten poikia tai pojanpoikia. (Ks. 10. Moos. 3: 5-XNUMX).

Lisäksi alueet, joilla he asuivat, tulivat nimeksi heille.

Seleucid-dynastia hallitsi huomattavasti aikaa Aleksanteri Suuren kuoleman jälkeen tätä Turkin aluetta, ja he olivat Danielissa ennakoituja Pohjoismaiden kuninkaita. Antiochus IV oli yksi heistä, jotka tulivat vuonna 168 eKr. Ja rikkoivat Juudean ja temppelin.

Hesekielin 38: 10-12 puhuu "Onko tulossa iso pilaaminen?" Antiochus IV tarjosi sikoja temppelin alttarilla ja kielsi juutalaisten palvonnan. Hän otti myös kaikki temppelin aarteet, jotka oli tuotu takaisin Babylonista. Tämä provosoi Maccabean-kapinaa. Siinä makabelaiset ottivat helenisoidut juutalaiset käyttöön pyrkiessään palauttamaan todellisen palvonnan. He käyttivät myös sissitaktiikkaa Antiochuksen armeijaa vastaan ​​Juudean vuoristoisella alueella.

Hesekielin 38:18 puheet ”Israelin maa”. Hesekielin 38:21 sanoo:ja minä kutsun häntä vastaan ​​miekan koko vuoristoalueellani. " (Katso myös Hesekielin 39: 4). Makkabelaiset taistelivat sissikampanjassa vuoristoisessa Juudeassa Antiochus IV: ää vastaan. Sitten sanotaan, "Hänen veljään vastaan ​​kunkin miekka tulee olemaan". Makkaabien ja hellenististen juutalaisten välillä oli myös konflikteja. Oliko tämä profetian toteutuminen? Koska juutalaiset taistelivat keskenään, se on selvästi mahdollista. Emme voi kuitenkaan olla dogmaattisia, emmekä myöskään pidä käyttää sitä antityyppinä soveltaakseen nykyään vain siksi, että haluamme sen olevan, kuten järjestö ja muut apokalyptiset kristilliset ryhmät tekevät. On ehdottomasti väärin pitää tätä profetiaa toteutuneena tulevaisuudessa ilman syytä.

Kappale 17 sanoo ”(Lue Daniel 12: 1.) Mitä tämä jae tarkoittaa? Michael on toinen nimi hallitsevalle kuninkaallemme, Kristukselle Jeesukselle. Hän on ”seisonut Jumalan kansan puolesta” vuodesta 1914, kun hänen valtakuntansa on perustettu taivaisiin. ”

Kyllä, se on täydellinen todiste siitä, että Mikael on Jeesus Kristus. Hän voi olla tai ei, mutta varmasti on annettava tukea annetulle ymmärrykselle. Sen ei pitäisi olla 'tämä on järjestön käsitys; tämä johtuu siitä, että sanomme niin. Mutta enemmän huolestuttavaa on väite, jonka mukaan ”Hän on ”seisonut Jumalan kansan puolesta” vuodesta 1914 ” kun mitään todisteita siitä, kuinka Jeesus on täyttänyt tämän, ei tarjota.

Muiden Vartiotorni-artikkelin päätelmien suhteen ne kaikki kuuluvat seuraaviin kolmeen kysymykseen:

 1. Millä perusteella meidän on oletettava, että Danielin profetia koski enemmän kuin Israelin kansaa, toisin sanoen Jumalan kansaa nykyään?
 2. Mitä todisteita on siitä, että Jumalalla on nykyään tunnistettavissa olevia ihmisiä, toisin kuin vain hyväksyttävissä olevilla ihmisillä?
 3. Mikä todiste on siitä, että Jehovan todistajat tunnistetaan nykyään Jumalan ihmisiksi?

Jos emme pysty tarjoamaan todisteita kysymyksestä 1, kysymys 2 on mykkä kysymys. Samoin, jos kysymykselle 2 ei ole näyttöä, kysymys 3 on mykkä kysymys.

[I] WT 1880 kesäkuu p107

[Ii] WT 1932 6 / 15 p179 par. 7

[Iii] WT 1953 10 / 1 par. 6

[IV] WT 1954 12 / 1 p733 par. 22

[V] WT 2015 5 / 15 pp29-30

Tadua

Tadua-artikkelit.
  7
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x