Danielin 9: 24-27 messiaanisen profetian sovittaminen maalliseen historiaan

Viimeistele ratkaisu

Yhteenveto nykyisistä havainnoista

Tästä tähän mennessä tehdystä maratonitutkimuksesta olemme löytäneet pyhistä kirjoituksista seuraavat:

 • Tämä ratkaisu asetti 69 seitsemän vuoden loppuun vuonna 29. jKr, kun Jeesus aloitti toimintansa.
 • Tämä ratkaisu asetti uhrauksen ja lahjojen tarjoamisen lopettamisen puolivälissä seitsemästä vuonna 33 jKr. Messias Jeesuksen ollessa katkaistu ja tapettu koko ihmiskunnan puolesta.
 • Tämä ratkaisu asetti viimeisen seitsemän vuoden lopun vuonna 36 jKr. Kornelius-pakanoiden muuntamisella.
 • Tämä ratkaisu asetti 1st Suuren Cyruksen vuosi 455 eKr. 49 vuoden seitsemän seitsemän alkajana.
 • Tämä ratkaisu asetti Dariusin 32. luvun eli Ahasueruksen, nimeltään Artaxerxes vuonna 407 eKr., Joka päätti 49 vuoden seitsemän seitsemän vuotta Nehemian palaamalla Babyloniin Jerusalemin muurin palauttamisen myötä. (Nehemiah 13: 6)
 • Siksi tämä ratkaisu tarjoaa loogisen syyn Danielille ja Jehovalle jakaa profetia 7 seitsemään ja kuusikymmentäkaksi seitsemään. (katso ongelma / ratkaisu 4)
 • Tämä ratkaisu antaa kohtuullisen iän Mordechaille, Estherille, Ezralle ja Nehemialle, toisin kuin perinteisissä maallisissa ja uskonnollisissa tulkinnoissa, joissa joko jätetään huomioimatta tai selitetään kohtuuttomat ikäryhmät toisella Mordechailla, toisella Ezralla, toisella Nehemialla tai Raamatun tili on väärässä. ”. (Katso ongelmat / ratkaisut 1,2,3)
 • Tämä ratkaisu tarjoaa myös kohtuullisen selityksen persialaisten kuninkaiden seuraajalle pyhissä kirjoituksissa. (Katso ongelmat / ratkaisut 5,7)
 • Tämä ratkaisu auttaa meitä myös ymmärtämään kohtuullisen ylipapin seuraajanjakson Persian imperiumin ajanjaksolta, joka on yhtä mieltä kirjoituksista. (katso ongelma / ratkaisu 6)
 • Tämä ratkaisu tarjoaa kohtuullisen selityksen kahdelle pappilistalle. (katso ongelma / ratkaisu 8).
 • Tämä ratkaisu vaatii ymmärtämistä siitä, että Darius I: tä kutsuttiin tai tunnetaan nimellä Artaxerxes tai kutsutaan nimellä Artaxerxes hänen 7th Hallitusvuosi eteenpäin Ezran 7 ja Nehemian tileillä. (katso ongelma / ratkaisu 9)
 • Tämä ratkaisu vaatii myös Estherin kirjan Ahasueruksen ymmärtämisen viittaavan myös Darius I: hen. (katso ongelmat / ratkaisut 1,9)
 • Tämä ratkaisu auttaa meitä ymmärtämään melkein kaiken, mitä Josephus kirjoitti, vaikkakaan ei jokaisen kappaleen, vain muutaman kappaleen sijaan. (katso ongelma / ratkaisu 10)
 • Tämä ratkaisu antaa myös kohtuullisen ratkaisun Persian kuninkaiden nimeämiselle Apokryfan kirjoissa. (katso ongelma / ratkaisu 11)
 • Tämä ratkaisu antaa myös kohtuullisen ratkaisun Persian kuninkaiden nimeämiselle Septuagintissa. (katso ongelma / ratkaisu 12)

Tämä ratkaisu antaa meille kuitenkin pienen mielikuvan selvittää Persian kuninkaiden jäljellä olevan sukupolven ratkaisu.

Jäljellä olevana ajanjaksona Darius I: n kuolemaa seuraavana vuonna hänen 36-vuotiaanaanth Vuosi, joka tässä ratkaisussa on 402 eKr., EKr. 330 eKr., Kun Aleksanteri voitti viimeisen kerran kuningas Dariusin ja tuli itse Persian kuninkaaksi, meidän on sovittava 156 vuodeksi 73 vuodeksi (ja 6 kuninkaan mahdollisuuteen) ilman, että olisi ristiriidassa enemmistön kanssa. historiallista tietoa, jos se on mahdollista. Jättiläinen Rubikin kuutio palapeliä!

Palapelin viimeiset osat

Kuinka tämä saavutettiin?

Tekijän tutkimuksessa ja tämän tulossarjan edellisten osien kirjoittamisessa oli käynyt ilmi, että lähtökohdan piti olla 455 eKr. Oli kuitenkin myös käynyt ilmi, että tämän piti olla 1st Cyruksen vuosi 20: n sijaanth Artaxerxes-vuosi I. Tämän seurauksena hän oli aika ajoin yrittänyt laatia skenaarioita, jotka sopisivat yllä olevan Yhteenveto-osion viimeisen kohdan vaatimuksiin. Mikään skenaario ei kuitenkaan ollut järkevä tiedoille tuolloin eikä sitä voitu perustella.

Eusebiuksen tietojen vertailu[I] ja Africanus[Ii] ja Ptolemaios[Iii] ja muut muinaiset historioitsijat Persian kuninkaiden hallitsemispituuksilla ja niiden kuninkaiden, jotka Josephus mainitsi, persialainen runoilija Ferdowsi[IV], ja Herodotus tehtiin. Se alkoi tuottaa ja näyttää malleja, joilla kaikilla oli selityksiä, paitsi siitä, mitä Raamatun tutkimuksessa löydettiin, mutta myös erilaisista tiedon katkelmista, jotka olivat tulleet muiden historioitsijoiden tutkimuksista.

Oli mielenkiintoista, että persialaisella runoilija Ferdowsillä oli vain kuninkaat Darius II: iin asti ja jätettiin Xerxit pois.

Josephuksella oli myös vain kuninkaat jopa Darius II: iin, mutta mukana olivat Xerxit. Herodotossa oli vain kuninkaita Artaxerxes I: hen asti. (Uskotaan, että Herodotus kuoli Artaxerxes I: n hallituskauden aikana tai Darius II: n varhain.)

Jos Darius I (Suuri) tunnetaan myös nimellä Artaxerxes tai muutettiin hänen nimensä Artaxerxesiksi, oli täysin mahdollista, että muut Persian kuninkaat olivat samanlaisia, mikä saattoi aiheuttaa hämmennystä myöhempien historioitsijoiden keskuudessa sekä muinaishistoriassa että 20-luvulla.th ja 21st Luvulla.

Muinaisten historioitsijoiden hallituspituuksien vertailu

Herodotus c. 430 eaa Ctesias c. 398 eaa Diodorus 30 eKr Josephus 75 jKr Ptolemaios 150 jKr Clement of Alexandria c. 217 jKr Manetho / Sextus Julius Africanus c.220 AD Manetho / Eusebius c. 330 AD Sulpicus Severus c.400 AD Persialainen runoilija Firdusi (931-1020 jKr)
Cyrus II (suuri) 29 30 Kyllä 9

(Babylon)

30 31 Kyllä
Cambyses II 7.5 18 6 8 19 6 3 9 Kyllä
Itämaan tietäjät 0.7 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius I (suuri) 36 - 9+ 36 46 36 36 36 Kyllä
Xerxit I Kyllä - 20 28 + 21 26 21 21 21
Artabanos 0.7
Artakserxit (I) Kyllä 42 40 7+ 41 41 41 40 41 Kyllä
Xerxes II 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
Sogdianos 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius II 35 19 Kyllä 19 8 19 19 19 Kyllä
Artakserxit II 43 46 42 62
Artaxerxes III 23 21 2 6 23
Aasit (Artaxerxes IV) 2 3 4
Darius III 4 4 6
Summat 73 126 145 50 + 209 212 134 137 244

Kuten näette, eri historioitsijoiden tarjoamien ratkaisujen välillä on suuri ero satojen vuosien ajan. Maalliset ja uskonnolliset viranomaiset hyväksyvät nykyään yleensä Ptolemaioksen aikajärjestyksen.

Siksi yrittääkseen sovittaa tämä valtava kysymys päätettiin palata Persian imperiumin syksyltä Aleksanteri Suuriin Makedoniaan vuonna 330BC Darius I: n suuntaan, jonka hallitus päättyi vuonna 403 eKr. Cyruksen kanssa, joka alkaa vuonna 455 eKr.

Siksi löysimme:

 • Darius III, 4 vuotta (hallituskauden pituus Ptolemaioksen ja Manetho mukaan Julius Africanus), viimeinen Persian kuningas, joka hallitsi aikana Aleksanteri Suuri siirtyi Persian valtakuntaan.
 • Aasit (Artaxerxes IV) 2 vuoden kanssa. (Hallituksen pituus Ptolemaioksen mukaan).

Seuraava:

 • Artaxerxes III: n hallintokausi oli 2 vuotta. (hallituskausi Manethon ja Julius Africanuksen mukaan, mahdollisesti vielä 19 vuotta Egyptin kuninkaana tai yhteispäällikkönä)
 • Darius II, jonka hallituskausi on 19 vuotta, kuten Afrikan, Eusebiuksen ja Ptolemaios ovat johdonmukaisesti antaneet.

Tämä oli 21 vuotta, jonka Ptolemaios oli antanut Artaxerxes III: lle. Tämä antoi vahvan osoituksen siitä, että Ptolemaiolla oli todennäköisesti väärä hallituspituus Artaxerxes III: lle. (Ptolemaioksen luku 21 vuotta Artaxerxesia kohtaan näytti aina olevan siististi ja sattumanvaraisesti yhtä suuri kuin Xerxesin hallituskausi. On todella harvinaista, että saman maan kuninkaat ja samanaikaisesti lähellä toisiaan ovat saman hallituspituuden, tämän luonnollisesti tapahtuvan matemaattiset kertoimet ovat hyvin epätodennäköisiä).

Todennäköisin selitys on, että Ptolemaios oli väärin kopioinut hallituspituuttaan ehkä Xerxien kanssa. Kuitenkin muita vaihtoehtoja voi olla joko yhteishallinnointi, jossa Artaxerxes III: n 2-vuoden yksinoikeushallinto tapahtui Darius II: n kuoleman jälkeen, tai että Darius (II) tunnettiin myös nimellä tai muutti nimensä Artaxerxesiksi (III), luultavasti samalla tavalla kuin Raamattu oli osoittanut, Darius (I) tunnetaan myös nimellä Artaxerxes (I).

Seuraava:

 • Maalliset Artaxerxit I lisättiin hallituspituudella 41 vuotta jättämättä maalliset Artaxerxes II (Artaxerxes I: n hallituspituudeksi Ptolemaioksen mukaan. Monet muinaiset historioitsijat jättivät maalliset Artaxerxes II: n pois ja hallituspituudet vaihtelivat huomattavasti jäljelle jääneistä).

Tämä tarkoitti, että Artaxerxes I -kaudenaika, alkoi kuudentena vuonna Darius I: n kuoleman jälkeen, 6 vuoden tauko (ratkaisun Artaxerxes Ezra 5: stä eteenpäin ja Nehemiah). Se ei jättänyt tilaa koko Xerxesin 7-vuotiselle hallituskaudelle.

Viimeinen kappale:

 • Xerxesiin lisättiin hallituskausi 21 vuotta, 16 vuotta hänen isänsä Dariusin kanssa yhdessä johtajana ja 5 vuotta ainoana hallitsijana.

Kuten sarjamme alussa mainittiin, jotkut tutkijat uskovat, että on todisteita siitä, että Xerxes hallitsi isänsä Dariusin kanssa 16 vuoden ajan. Jos Xerxes oli yhdessä Dariusin kanssa ja Dariusin kuoleman yhteydessä hänestä tuli hallitsija, se antaa selkeän selityksen. Kuinka niin? Xerxes olisi ainoa hallitsija viiden viimeisen hallituskautensa ajan ennen kuin hänen poikansa Artaxerxes seuraa.

Ptolemaios antaa Artaxerxes I: n hallituspituudeksi 41 vuotta ja Artaxerxes II: n hallituspituudeksi 46 vuotta. Huomaa 5 vuoden ero. Artaxerxes-laskennasta riippuen voisin sanoa, että olen hallinnut yksin 41 vuotta tai ehkä 46 vuotta, mukaan lukien 5-vuoden yhteishallinnointi isänsä Xerxesin kanssa isoisänsä Darius I: n kuoleman jälkeen. Tämä johtuisi historioitsijoiden myöhemmästä hämmennyksestä. kuten Ptolemaios eri Artaxerxien hallituskaudesta. Kun eri lähteet antoivat erilaiset hallituspituudet Artaxerxesille, Ptolemaios olisi voinut olettaa, että se, joka tunnetaan maallisesti nimellä Artaxerxes I ja Artaxerxes II, olivat erilaisia ​​kuninkaita yhden ja saman sijaan.

Yhteenveto maallisten ratkaisujen eroista:

 1. Xerxes I: llä on yhteishallinto Darius I: n kanssa 16 vuoden ajan.
 2. Artaxerxes II: n 46 vuoden hallituskausi Ptolemaioksen mukaan hylätään Artaxerxes I: n kopiona.
 3. Artaxerxes III: n hallituskausi lyhenee 21 vuodesta 2 vuoteen tai sen jäljellä oleva ero on 19 vuotta.
 4. Aasit tai Artaxerxes IV ovat Manethon 3 vuotta lyhentäneet Ptolemaioksen 2 vuodeksi tai yhden vuoden yhteishallinnon vuodeksi kahden vuoden kanssa.
 5. Muutokset ovat yhteensä 16 + 46 + 19 + 1 = 82 vuotta.

Kaikki nämä mukautukset on tehty hyvällä pohjalla ja sallivat Danielin 9: 24-27 Raamatun ennusteiden olevan oikeat ja sallivat silti kaikkien tunnettujen ja luotettavien historiallisten tosiasioiden olevan oikeita. Tällä tavoin voimme ylläpitää Jumalan sanan totuutta, kuten Roomalaisille 3: 4 sanotaan, missä apostoli Paavali totesi ”Mutta olkoon Jumala totta, vaikka jokainen ihminen olisi valehtelija ”.

13. Maallinen merkintä - ratkaisu

Tärkeintä on, että tämä käsitys myös antoi A3P-kirjoitukselle oikein, koska vaadittu peräkkäisrivi vastaamaan kirjoitusta oli edelleen ehjä, huolimatta Artaxerxes II: n pudottamisesta.

A3P-merkintä lukee ”Suuri kuningas Artaxerxes [III], kuninkaiden kuningas, maiden kuningas, tämän maan kuningas, sanoo: Minä olen kuninkaan poika Artakserkses [II Mnemon]. Artaxerxes oli kuninkaan poika Darius [II Nothus]. Darius oli kuninkaan poika Artakserkses [I]. Artaxerxes oli kuningas Xerxesin poika. Xerxes oli kuningas Dariusin [suuren] poika. Darius oli nimeltään miehen poika Hystaspes. Hystaspes oli nimeltään miehen poika Arsames, The Achaemenid" [V]

Huomaa haarukoidut [III] -numerot, koska tämä on tulkitsijan tulkinta, koska kirjoitus ja myös alkuperäiset tietueet eivät anna kuninkaille numeroa tunnistaakseen niitä aiemmista kuninkaista. Tämä on moderni lisäys, joka helpottaa tunnistamista.

Tämän ratkaisun A3P-merkinnän ymmärretään siten olevan "Suuri kuningas Artaxerxes [IV], kuninkaan kuningas, maiden kuningas, tämän maan kuningas, sanoo: minä olen kuninkaan poika Artakserkses [III]. Artaxerxes oli kuninkaan poika Darius [II Nothus]. Darius oli kuninkaan poika Artakserkses [II Mnemon]. Artaxerxes oli kuningas Xerxesin poika. Xerxes oli kuningas Dariusin [suuren, myös Longimanuksen] poika. Darius oli nimeltään miehen poika Hystaspes. Hystaspes oli nimeltään miehen poika Arsames, The Achaemenid"

Seuraava taulukko antaa vertailun kahdesta tulkinnasta, jotka molemmat sopivat kirjoituksen tekstiin.

Kirjoitus - kuningasluettelo Maallinen tehtävä Tehtävä tällä ratkaisulla
Artakserkses III (aasit) IV
Artakserkses II (Mnemon) III (aasit)
Darius II (Nothus) II (Nothus)
Artakserkses Minä (Longimanus) Minä (Mnemon)
Xerxes I I
Darius I I (myös Artaxerxes, Longimanus)

14. Sanballat - yksi, kaksi tai kolme?

Horoniitti Sanballat esiintyy Raamatun kirjassa Nehemian kirjassa 2:10 20-luvullath Artaxerxes-vuosi, joka tässä ratkaisussa on tunnistettu Darius Suureksi. Nehemian 13:28 toteaa, että yksi ylimmäisen papin Joiadan, Eliashibin pojan, pojista oli horonilaisen Sanballatin apulainen. Tämä tapahtuma tapahtui hetken kuluttua Nehemian palaamisesta Artaxerxesiin (Darius Suuri) kuninkaan 32nd vuosi. Ehkä kaksi tai kolme vuotta myöhemmin.

Löydämme jälkiä hänen pojistaan ​​Delaiasta ja Shelemiahista Elephantine Papyrissä yhdessä ylimmäisen papin Jehohananin kanssa.

Tutkittaessa tosiasioita Elephantine Temple Papyrista, löydämme seuraavan.

”Bagohiin [Persian] Juudan kuvernööri, pappeista, jotka ovat Elefanttiinien linnoituksessa. Vidranga, päällikkö [Egyptin kuvernööri Arsamesin poissa ollessa] sanoi kuningas Darius vuonna 14 [II?]: "Tuhoa YHW-Jumalan temppeli, joka on elefanttiinien linnoituksessa". Sahatuista kivistä olevat pylväät ja portit, seisovat ovet, niiden ovien pronssisaranat, seetripuun katto, tulen kanssa poltetut varusteet, varastetut kulta- ja hopea-altaat. Kambyses [Cyruksen poika] tuhosi Egyptin temppelit, mutta ei YHW-temppeliä. Pyydämme lupaa Joohanan ylimmäinen pappi Jerusalemissa rakentamaan uudelleen temppelin, koska se oli aiemmin rakennettu tarjoamaan ateriauhria, suitsukkeita ja holokaustia YHW: n Jumalan alttarilla. Kerroimme myös Samarian kuvernöörin Sanballatin pojille Delaialle ja Selemialle. [päivätty] Marheshvanin 20. päivä, kuningas Dariusin 17. vuosi [II?].” [Suluissa ilmaistaan ​​selittävät tiedot kontekstitarkoituksia varten].

"Lisäksi Tammuzin kuukaudesta, kuninkaan Dariusin vuodesta 14 lähtien, ja tähän päivään asti meillä on säkki ja paasto; vaimomme on tehty leskeiksi; (emme) voitele (itseämme) öljyllä eikä juo viiniä. Lisäksi siitä (ajasta) ja (tähän) päivään, kuningas Darius -vuoteen 17 ”.. [Vi]

Ehdotetussa ratkaisussa Papyrin kuningas Darius olisi todennäköisesti Darius II, kauan ennen Persian imperiumin kaatumista Aleksanteri Suuri -yhtiölle.

Uskottavin ja tunnettuihin tosiasioihin sopiva ratkaisu on, että Sanballatia oli kaksi seuraavaa:

 • Sanballat [I] - todistetaan Nehemian kirjassa 2:10. Oletetaan, että ikä on noin 35 20-vuotiaanath Artaxerxesin vuosi (Darius I) kuvernöörinä ollessaan hän olisi ollut noin 50-vuotias Nehemian kirjassa 13:28, noin 33rd Darius I / Artaxerxes -vuosi. Tämä mahdollistaisi myös yhden Joiadan pojista olla Sanballatin [I] apulainen tällä hetkellä.
 • Sanballatin nimeämätön poika - jos sallimme nimeämättömän pojan syntymisen Sanballatille [I] 22-vuotiaana, se sallii Sanballat [II]: n, joka on syntynyt nimeämättömälle pojalle 21/22-vuotiaana.
 • Sanballat [II] - on todistettu elefanttiinikirjeissä, jotka on päivätty 14: lleth vuosi ja 17th Darius-vuosi.[Vii] Kun Darius otetaan Darius II: ksi, se sallii Sanballat [II] olla 60-luvun lopulla 70-luvun alkupuolella ja kuolla vanhuksina noin 82, 7 kuukauden kuluttua Aleksanteri Suuren Tyyrin piirityksestä. Se myös mahdollistaisi, että hänen nimeltään pojat Delaiah ja Shemeliah olisivat tarpeeksi vanhoja (40-luvun lopulla) voidakseen ottaa osan hallinnollisista tehtävistä isiltään, kuten kirjeissä viitataan.

Ei ole tosiseikkoja, jotka kirjoittaja tietää, että se olisi ristiriidassa tämän ehdotetun ratkaisun kanssa.

Tosiseikat on saatu artikkelista, jonka otsikko on "Arkeologia ja tekstit persialaiskaudella, keskity Sanballatiin ” [VIII], mutta tulkintoja ei otettu huomioon, ja muutamat käytettävissä olevat tosiseikat laitettiin ehdotettuun ratkaisukehykseen.

15. Cuneiform Tablet Evidence - Onko se ristiriidassa tämän ratkaisun kanssa?

Artaxerxes III: lle, Artaxerxes IV: lle ja Darius III: lle ei ole vahvistettu cuneiform-tabletteja. Meidän on luotettava muinaisiin historioitsijoihin heidän hallituskaudensa pituuden suhteen. Kuten aikaisemmasta taulukosta näet, pituudet vaihtelevat, eikä niillä ole mitään todisteita oikeista. Jopa ne Artaxerxes I: lle, II ja III osoitetut hämärtyvät tabletit tehdään pääasiassa arvailuilla, koska kuninkaita ei ollut numeroitu Persian aikoina. Tablettien määritys tehdään yleensä myös sillä perusteella, että Ptolemaioksen aikajärjestys on oikea. Tutkijat, tietämättä siitä, väittävät sitten, että nämä nokkatabletit vahvistavat Ptolemaioksen kronologian, mutta tämä on virheellinen pyöreä päättely.

Kuninkaan numerointijärjestelmä, kuten I, II, III, IV jne., On moderni lisäys tunnistamisen helpottamiseksi.

Kirjoittajalla ei tällä hetkellä kirjoitettaessa ole tietoa minkäänlaisesta pehmolevystä, joka olisi ristiriidassa tämän ratkaisun kanssa. Katso liite 1[IX] ja liite 2[X] lisätietoja.

Yhteenveto

Tällä ratkaisulla arvioitiin ja tutkittiin 70-luvun loppuaikaa. Se tarkisti myös viimeisen seitsemän alkamisvuoden. Tästä lähtien koko ajanjakson aloitusvuosi vahvistettiin ja vuosi seitsemän seitsemän vuoden loppuun ja 7 seitsemän alkamiseen. Ehdokkaita arvioimaan, mikä komento / sana / asetus aloitti 62 seitsemän ajanjakson, arvioitiin ja tehtiin pyhien kirjoitusten perusteella johtopäätökset. Kun nämä neljä avainvuotta on vahvistettu, muut todisteet sovitettiin sitten kyseiseen kehyskehykseen.

Tämän pitkän matkan aikana olemme löytäneet ratkaisuja kaikkiin mainittuihin 13 tärkeään ongelmaan, jotka on luotu olemassa olevien tulkintojen avulla.

Valmistushetkellä (toukokuu 2020) kirjoittaja ei ollut jättänyt huomiotta tai löytänyt tai saanut ilmoitusta mistään tosiasiat joka oli ristiriidassa esitetyn ratkaisun kanssa. Tämä ei tarkoita, että sitä ei ehkä tarvitse tarkentaa oikeaan aikaan, mutta kokonaisratkaisua pidetään tällä hetkellä todistettuna ilman kohtuullista epäilystä.

Saavuttaessaan tämän ratkaisun Raamatun kirjauksen eheyteen on vedottu ja mahdollisuuksien mukaan käytetty Raamattua tulkitsemaan itseään. Olemme myös etsineet kohtuullisia selityksiä tunnetuista historiallisista tosiasioista, jotka sopivat syntyneelle Raamatun kertomukselle, sen sijaan, että ottaisimme maallisen historian perustana ja yrittäisimme sovittaa Raamatun kirjaa siihen.

Tämän tekemisen aikana syyt Messiaanisen profetian jakamiseen 7 seitsemään ja 62 seitsemään ja puoli seitsemään ja toiseen puoli seitsemään ovat kaikki ilmeisiä. Profetiaa on myös pidetty sen raamatullisessa kontekstissa kuin eristyksessä. Tämä antaa perusteita sille, miksi Daniel sai tämän profetian silloin, kun hän oli 1. luvullast Darius Medeen vuosi, nimittäin:

 • Varmistaa autioitumisen lopun
 • Odotan Messiaa
 • Vahvistaa Danielin uskoa, koska hän näkee tämän uuden profeetallisen ajanjakson

Daniel tunsi myös Babylonin palvelemisen 70 vuotta ja Jerusalemin ja temppelin täydellisen tuhoamisen ja juhlavuoten vapauttamisen 49 vuotta. Siksi Daniel ymmärtää 49 vuoden ajan Jerusalemin ja temppelin jälleenrakentamisen, samoin kuin koko seitsemän seitsemän jakson ennustejakso sen ajanjakson loppuun asti, jolloin juutalaisilla on mahdollisuus lopettaa rikkomuksensa.

Ajoitus, jonka aikana Ezra palasi ja leviittiset velvollisuudet ja uhraukset palautettiin temppelin valmistumisen jälkeen, on nyt myös täysin järkevä, samoin kuin monet muut asiat.

Lukijat voivat myös ihmetellä, aiheuttaako tämä ratkaisu ongelmia sarjan johtopäätöksiin ”Löytöretki ajan kautta”[Xi], joka käsitteli tapahtumia ja ennusteita, jotka koskivat Babylonin maanpakoa. Vastaus on, että se muuttuu ei mitään tehdyistä päätelmistä. Ainoa tarvittava muutos on Julian-kalenteriin ehdotettujen vuosien muuttaminen vähentämällä niitä 82 vuodella, siirtämällä 539 eKr. Arvoon 456 eKr. Tai 455 eKr., Ja kaikki muut muutokset samalla määrällä.

Tämä messiaanisen profetian ymmärtäminen auttaa myös vahvistamaan havainnot ”Löytömatka ajan kautta ”. Nimittäin, se, että tulkitaan Danielin selitystä Nebukadnetsarin unelmasta seitsemän kertaa suurempana toteutumisena, ei ole mahdollista, etenkin alkamispäivänä 607 eKr. Tai lopetuspäivänä vuonna 1914 jKr.

Viimeisenä ja mikä tärkeintä, tutkinnan tavoite onnistui. Nimittäin ehdotettu ratkaisu on varmistanut ja antanut todisteita siitä, että Jeesus oli todellakin Danielin profetian luvattu Messias Daniel 9: 24-27.

Liite 1 - Persian kuninkaiden saatavilla olevat Cuneiform-todisteet

Seuraavien tietojen lähde on Babylonian kronologia 626 eKr - AD75 kirjoittanut Richard A. Parker ja Waldo H Dubberstein 1956 (4th Printing 1975). Verkkokopio saatavilla osoitteessa: https://www.staff.science.uu.nl/~gent0113/babylon/downloads/babylonian_chronology_pd_1956.pdf

Sivun 14-19 sivut, pdf 28-33

Huomautuksia:

Treffisopimus on: Kuukausi (roomalaiset numerot) / päivä / vuosi.

Acc = Liittymisvuosi, eli vuosi 0.

? = lukukelvoton tai puuttuva tai kyseenalainen.

VI2 = 2nd 6. kuukausi, intercalary kuukausi (karkauskalenteri kuukalenterissa)

Cyrus

Ensin: VII / 16 / Acc Babylon putoaa (Nabunaidin kronikka)

Viimeisin: V / 23/9 Borsippa (VAS V 42)

Kambyses

Ensimmäinen: VI / 12 / Acc Babylon (Strassmaier, Kambyses, Nro 1)

Viimeisin: I / 23/8 Shahrinu (Stassmaier, Kambyses, Nro 409)

Bardiya

Ensin: XII / 14 / ?? Behistun kirjoitusrivi 11 (kirjoittanut Darius I)

Viimeisin: VII / 10 / ?? Behistun-kirjoitusrivi 13 (kirjoittanut Darius I)

Darius I

Ensimmäinen: XI / 20 / Acc Sippar (Strassmaier, Darius, Nro 1)

Viimeisin: VII / 17 tai 27/36 Borsippa (V AS IV 180)

Xerxes

Ensin: VIII tai XII / 22 / Acc Borsippa (V AS V 117)

Viimeisin: V / 14? - 18? / 21 BM32234

Artaxerxes I

Ensin: III / - / 1 PT 4 441 [Cameron]

Viimeisin: XI / 17/41 Tarbaaa (Clay, BE IX 109)

Darius II

Ensimmäinen: XI / 4 / acc Babylon (Clay, BE X 1)

Viimeisin: VI2/ 2/16 Ur (Figulla, UET IV 93)

Ei tabletteja Darius II: n vuodelta 17-19

Artakserxit II

Ei tabletteja Artaxerxes II: n liittymistä varten

Ensimmäinen: II / 25/1 Ur (Figulla, UET IV 60)

Viimeisin: VIII / 10/46? Babylon (V AS VI 186; vuoden numero vaurioitunut hiukan, mutta luettu nimellä "46" (Arthur Ungad)

Artaxerxes III

Ei nykyaikaisia ​​cuneiform-tabletteja

Aasit / artakserxit IV

Ei nykyaikaisia ​​cuneiform-tabletteja

Darius III

Ei nykyaikaisia ​​cuneiform-tabletteja

Cuneiform todisteita 5-vuotiaille Babyloniassa

Ptolemaic Canon 4 -vuotinen sääntö Egyptissä

Liite 2 - Egyptiläinen kronologia Achaemenid-ajanjaksolle

Palapelissä oli kuitenkin yksi pala, joka oli jäljellä viimeiseen asti. Syynä siihen, että se oli jätetty loppuun asti, oli se, että persialaista Egyptin hallintaa koskevaa aihetta ei käsitelty pyhissä kirjoituksissa.

Tutkimukseen vietetyn huomattavan ajan kuluttua päätelmänä oli, että myös Persian Egyptin tai todellakin paikallisten faaraojen hallintoon liittyvistä tosiseikoista on hyvin vähän. Suurin osa päivämääristä, jotka on annettu Persian satrapuille hallitsijoina Persian hallitsijoiden puolesta, perustuvat Persian kuninkaiden Ptolemaic-aikajärjestykseen eikä papyri- tai cuneiform-viitteisiin. Sama pätee 28: n Egyptin dynastian kuninkaisiin / faaraoihinth, 29th ja 30th.

Persialaiset tyydytykset

 • Aryandes: - Hallittu Cambyses II: n 5. vuodesta Darius I: n 1. vuosiin.
 • Aryandes: - Uudelleen nimitti Darius I hänen 5th

Hallitsi Darius I: n vuoteen 27 asti?

 • Pheredates: - Hallitsivat 11 vuotta?

Vuodesta 28? Darius I: stä vuoteen 18? Xerxes I: stä (= Darius I, 36 +2 vuotta)?

 • Achaemenes: - Hallitsitko 27 vuotta?

Vuodesta 19th - 21st Xerxesistä? ja 1st - 24th vuosi Artaxerxes [II]?

 • Arsames: - Hallitsitte 40 vuotta?

Vuodesta 25th Artakserksit [II] - 3rd Vuosi Artaxerxes IV?

Kaikista näistä päivämääristä vain niitä alleviivattu ovat varmoja. Päivämäärät / päivämäärätiedot ovat pelottavia tästä ajanjaksosta. Lisätietoja Persian tyydytyksistä yleensä ja erityisesti Egyptistä, katso

http://www.iranicaonline.org/articles/achaemenid-satrapies kohdassa 5, 5.1, 5.1.1, 5.1.2, 5.2, 5.3.

Pharaonic-dynastia 27

Virallinen maallinen aikajärjestys löytyy täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/Twenty-seventh_Dynasty_of_Egypt#Timeline_of_the_27th_Dynasty_(Achaemenid_Pharaohs_only).

Seuraavat tärkeät seikat on otettava huomioon:

 • Vain Cambyses II: lla ja Darius I: llä tiedetään olevan valtaistuimen nimet, jotka ovat Mesutire ja Stutre.
 • Kunkin persialaisen kuninkaan sääntö Egyptin suhteen perustuu maalliseen persialaiseen kronologiaan, joka puolestaan ​​perustuu Ptolemaioksen kronologiaan, joka on kirjoitettu 2nd Century AD. Tämän sarjan sisältämän ehdotetun ratkaisun takia tämä myös tekisi virheellisiksi myös Persian kuninkaan Egyptin hallituskauden oletetut päivämäärät. Koska tieteellisiä todisteita on vähän tai ei ollenkaan, etenkin tapahtumasynkronointien kautta, tämä ei aiheuta ongelmia ehdotetulle ratkaisulle. Näin ollen persialaisten Egyptin hallinnon maallisten päivämäärien on oltava virheellisiä, ja niitä on yksinkertaisesti muutettava Persian kuningaskunnan vallan ajoitusta ja kestoa koskevan ratkaisun mukaisesti Persian yli.
 • Luettelo sisältää kaikki persialaiset kuninkaat Cambyses II: sta Darius II: een ja myös kapinalliset Petubastis III Darius I: n ja Psamtik IV: n hallinnan kolmen ensimmäisen vuoden aikana Xerxesin aikana.
 • Darius (I) on 4: ssä hieroglifista näyttöäth vuosi, ja useita kirjoituksia, joissa oli hänen nimensä, mutta ei päivätty.[Xii]
 • Xerxesille on olemassa hieroglifia kirjoituksia hänen vuosille 2-13.[Xiii]
 • Maallisiin Artaxerxes I -tuotteisiin, tähän ratkaisuun, Artaxerxes II, on hieroglyyttisiä kirjoituksia. [Xiv]
 • Darius II: sta tai maallisista Artaxerxes II: sta ei ole hieroglifiajälkiä, tämä ratkaisu, Artaxerxes III.
 • Viimeisin papyri-todiste Dariuselle (I) on hänen vuosi 35.[Xv]
 • Muut kuin Sanballatissa keskusteltu Dariusin (II) Elephantine-papyri, ei ole muita papyri-todisteita, joiden kirjoittaja olisi pystynyt paikantamaan ja todentamaan.

Egyptin faraonien dynastiat 28, 29, 30[Xvi]

Dynastia Pharoah vallita
28th
Amyrteos 6 vuotta
29th
Neferiitit I 6 vuotta
Psammouthis 1 vuoden
Achoris 13 vuotta
Neferiitit II 4 kuukautta
30. (kohti Eusebiusta)
Nektanebet (I) 10 vuotta
Teos 2 vuotta
Nectanebus (II) 8 vuotta

Tämä taulukko perustuu Manethon luetteloon, jonka Eusebius on säilyttänyt.

Ottaen huomioon kaikkien asiakirjojen tai kirjoitusten vähäisyys ja näiden dynastioiden välillä oli aukkoja ja koska nämä dynastiat hallitsivat vain Ala-Egyptiä (Niilin suisto tai sen osat), tämä antaa heille mahdollisuuden hallita samanaikaisesti kaikkien Ylä-yläpuolella hallitsevien persialaisten sarampien kanssa. Egypti mukaan lukien Memphis ja Karnak jne. Se tarkoittaa myös, että Persian kuninkaan tarkistettujen hallituspituuksien jne. Ratkaisuissa ei ole huolestuttavaa synkronoinnin epäsuhtaa. Jos kirjoittajalle esitetään uusia todisteita lisätodisteista, tämä osa arvioidaan uudelleen. Tosiasiallisesti kirjoittaja viittaa papyriin, joissa on rengallisia vuosia ja kuninkaan nimeä, tai cuneiform-tabletteja tai kirjoituksia, jotka antavat Persian kuninkaalle ja kuninkaan hallitusvuodelle, synkronisilla tiedoilla, jotka voidaan sovittaa yhteen tai vahvistaa yhteydessä.

Esimerkiksi Elephantine Papyri -kirjeet sisältävät päivämäärät Dariuksen vuodelta 5, vuodelta 14 ja vuodelta 17 sekä Jehohananilta (juutalaisten ylin pappi) Nehemian kuoleman jälkeen. Tämä asettaa heidät todennäköisesti Darius II: n hallituskaudelle. Edellä mainitut tiedot antoivat Darius II: n hallita Ylä-Egyptin Elefantinista (nykypäivän Aswan, lähellä patoa).

[I] https://en.wikipedia.org/wiki/Eusebius

[Ii] https://en.wikipedia.org/wiki/Sextus_Julius_Africanus

[Iii] https://en.wikipedia.org/wiki/Ptolemy

[IV] https://en.wikipedia.org/wiki/Ferdowsi

[V] https://www.livius.org/sources/content/achaemenid-royal-inscriptions/a3pa/ ja

”Muinainen persialainen sanakirja ja Achaemenidan-kirjoitusten tekstit translitteroitiin ja käännettiin viittaamalla niiden viimeaikaiseen uudelleentarkasteluun”, kirjoittanut Herbert Cushing Tolman, 1908. kirjan s. 42-43 (ei pdf) Sisältää translitteroinnin ja käännöksen. https://archive.org/details/cu31924026893150/page/n10/mode/2up

[Vi] Pyhien kirjoitusten konteksti, Bezalel Porten, COS 3.51, 2003 AD

[Vii] Lisätietoja ja kuvia Elephantine-käsikirjoituksista täältä https://www.bible.ca/manuscripts/bible-manuscripts-archeology-Elephantine-papyrus-Egypt-Aswan-Syene-Darius-persian-Jewish-colony-temple-burned-Bagohi-Sanballat-passover-wine-fortress-Ezek29-10-495-399BC.htm#four.

Kirjailija ei kuitenkaan hyväksy siellä annettuja päivämääriä, jotka ovat verkkosivustojen kirjoittajien tulkintaa, varsinkin kun otetaan huomioon kaikki tässä sarjassa esitetyt raamatulliset ja muut todisteet. Tosiseikkoja voidaan kuitenkin poimia ja käyttää antamaan täydellisempi kuva tästä ajanjaksosta ja tarkistamaan, ovatko tosiasiat ristiriidassa ehdotetun ratkaisun kanssa, mitä kukaan ei tee.

[VIII] https://www.academia.edu/9821128/Archaeology_and_Texts_in_the_Persian_Period_Focus_on_Sanballat

[IX] Liite 1 - Persian kuninkaiden saatavilla olevat Cuneiform-todisteet

[X] Liite 2 - Egyptiläinen kronologia Achaemenid-ajanjaksolle

[Xi] https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Xii] Katso viite luettelosta https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/darius.html

[Xiii] Katso viite luettelosta https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/xerxesi.html

[Xiv] Katso viite luettelosta https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/artaxerxesi.html

[Xv] Hermopolis Papyri https://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/2027.42/107318/preater_1.pdf?sequence=1

[Xvi] Perustuu Manuson Eusebiuksen versioon: http://antikforever.com/Egypte/Divers/Manethon.htm

Tadua

Tadua-artikkelit.
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x