”Kuinka monta asiaa olet tehnyt, oi Jehova, minun Jumalani, upeat työt ja ajatukset meitä kohtaan.” - Psalmi 40: 5

[Tutkimus 21 päivästä w / 05/20 p.20 20. heinäkuuta - 26. heinäkuuta 2020]

”Kuinka monta asiaa olet tehnyt, oi Jehova, minun Jumalani, upeat työt ja ajatuksesi meitä kohtaan. Kukaan ei voi verrata sinuun; Jos yrittäisin kertoa heistä ja puhua niistä, niitä olisi liian paljon laskeakseen! ”-PS 40: 5

Tässä artikkelissa käsitellään kolme lahjaa, jotka Jehova on meille antanut. Maa, aivomme ja hänen sanansa Raamattu. Kohdassa 1 sanotaan, että hän on antanut meille kyvyn ajatella ja kommunikoida ja vastannut elämän tärkeimpiin kysymyksiin.

Tietysti psalmistinen sanoo, että Jehovan ihmeellisiä tekoja on liian monta kertoakseen. Siksi on kiinnostavaa pohtia, miksi Vartiotorni-artikkelissa keskitytään näihin kolmeen.

Ainutlaatuinen suunnitelmamme

"Jumalan viisaus näkyy selvästi tavalla, jolla hän rakensi kotimme, maan. ”

Kohdat 4 -7 ovat kirjoittajien yrityksiä saada arvostusta tavasta, jolla Jehova on luonut maan. Kirjailija tuo esiin muutamia tosiasioita maan kestävästä suunnittelutavasta.

Artikkelin kirjoittaja antaa aivan perusteltuja lausuntoja artikkelin tässä osassa. Esimerkiksi hapen tieteelliseen koostumukseen ja hyötyyn ei anneta paljon yksityiskohtia. Pyhät kirjoitukset, kuten Roomalaisille 1:20, Heprealaisille 3: 4, Jon 36: 27,28, lainataan, mutta syvempää selitystä näiden kirjoitusten merkityksestä ei ole annettu.

Ainutlaatuinen aivomme

Tämän artikkelin osan tarkoituksena on tuoda esiin ihmeemme, joka on aivomme. Kirjailija tarjoaa mielenkiintoista tietoa kyvystämme puhua. Tiedot ovat taas hieman kevyitä tosiasioiden ja tieteellisten viitteiden suhteen, muutama näkevä pyhien kirjoitusten kohta, kuten 4. Moos. 11:10. Kohdassa XNUMX pyhien kirjoitusten soveltaminen kielen käyttämiseen on korostettu seuraavasti: "Yksi tapa osoittaa arvostavani puheemme lahjaamme on selittää uskomme Jumalaan niille, jotka ihmettelevät, miksi emme hyväksy evoluution opetusta." Tämä on hyvä sovellus. 1. Piet. 3:15 sanoo:Mutta pyhitä Kristus Herrana sydämessäsi, aina valmis puolustamaan kaikkia, jotka vaativat sinulta syytä toivollesi, mutta teet niin lempeällä maltillisuudella ja syvällä kunnioituksella. "

Miksi meidän on puolustettava lempeällä ja syvällä kunnioituksella? Yksi syy on, että emme tuomitse kristillistä uskoamme rikkomalla perusteettomasti muita, jotka eivät ehkä usko siihen, mitä teemme. Toinen syy on se, että usein uskonasiat voivat olla kiistanalaisia. Kun mietin jonkun kanssa rauhallisesti ja mitatulla tavalla, voimme ehkä voittaa heidät. Jos meillä on kiistanalainen väite, emme todennäköisesti vakuuta muita, että uskomuksellemme on päteviä syitä.

Huomaa myös, että pyhissä kirjoituksissa sanotaan: "Ennen kaikkia, jotka vaativat sinulta syytä toivollesi." Kaikkia ei kiinnosta uskomuksemme tai Kristus riippumatta perusteista, joita voimme esittää. Todellisuudessa edes Jeesus itse ei pystynyt vakuuttamaan kaikkia olevansa Jumalan Poika. "Jopa sen jälkeen, kun Jeesus oli suorittanut niin monia merkkejä heidän läsnäolossaan, he eivät silti uskoisi häneen." - John 12: 37 New International Version. Organisaatio on aina kamppaillut tämän kanssa. Toisinaan jopa menee pitkälle ja rohkaisee veljiä tarpeettomasti riskialtaan henkensä ajatteluna pysyä lujana ja ”todistaa”. Ehkä tämä johtuu uskomuksesta, että todistajat ovat ”totuudessa”. Mutta voisiko kukaan saada totuutta enemmän kuin Jeesus? (Joh. 14: 6)

Kohdassa 13 on hienoja ajatuksia siitä, kuinka voimme käyttää muistin lahjaa.

  • Valitsemalla muistaa kaikki ajat, joita Jehova on auttanut ja lohduttanut meitä menneisyydessä. Tämä rakentaa luottamusta siihen, että hän auttaa meitä myös tulevaisuudessa.
  • muistaa hyvät asiat, jotka muut ihmiset tekevät meidän puolestamme, ja olla kiitollisia tekemästään.
  • Meillä on hyvä jäljitellä Jehovaa asioista, jotka hän päättää unohtaa. Esimerkiksi Jehovalla on täydellinen muisti, mutta jos me parannat, hän päättää antaa anteeksi ja unohtaa tekemämme virheet.

RAHA - Ainutlaatuinen lahja

Kohdassa 15 todetaan, että Raamattu on Jehovan rakastava lahja, koska saamme Raamatun avulla ”Vastaa tärkeimpiin kysymyksiin”. Tämä on totta. Jos kuitenkin pohdimme tätä asiaa totuudenmukaisesti, ymmärrämme, että Raamattu ei vaikuta moniin tärkeisiin elämän osa-alueisiin. Miksi se on niin? Ensinnäkin miettiä pyhiä kirjoituksia, kuten Joh. 21:25, joka sanoo ”Jeesus teki myös monia muita asioita. Jos jokainen niistä kirjoitettaisiin, luulen, että edes koko maailmassa ei olisi tilaa kirjoitettaville kirjoille. " Uusi kansainvälinen Versio

Todellisuus on, että elämää ja olemassaoloa koskevia kysymyksiä on aivan liian monta, jotta niihin voidaan vastata kirjoissa. Jotkut asiat jäävät aina ihmisen käsityksen ulkopuolelle (ks. Job 11: 7). Raamattu on silti jopa lahja meille enemmän kuin vastaus elämän tärkeisiin kysymyksiin. Miksi? Sen avulla voimme pohtia Jehovan ajattelutapaa. Antaa meille käsityksen siitä, kuinka epätäydelliset ihmiset pystyivät palvelemaan Jehovaa menestyksekkäästi. Se tarjoaa perustan, jonka avulla voimme pohtia uskomme mallia; Jeesus Kristus. (Roomalaisille 15: 4)

Meillä ei tarvitse olla vastauksia kaikkeen, kun uskomme. Jeesus itse tiesi, että vain Jehova tunsi tietyt asiat. (Matt. 24:36). Tämän hyväksyminen ja myöntäminen säästäisi organisaatiolle paljon hämmennystä, varsinkin kun otetaan huomioon kaksi edellistä artikkelia pohjoisen kuninkaasta ja eteläisen kuninkaasta.

Yhteenveto

Artikkelissa yritetään arvioida Jumalan lahjoja maalle, aivoillemme ja Raamatulle. Jotkut kappaleet tarjoavat hyviä ajatuksia aiheista, mutta kirjailija ei pysty laatimaan ja tarjoamaan perusteellista Raamatun sovellusta lukuunottamatta joitain mainittuja pyhiä kirjoituksia. Kirjailija tarjoaa myös hyvin vähän mielenkiintoista tieteellistä tietoa tai viitteitä hänen näkemyksensä tueksi.

2
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x