”Pidä silmäsi. . . asioista näkymättömiä. Sillä nähneet asiat ovat väliaikaisia, mutta näkymättömät asiat ovat ikuisia. ” 2. Kor. 4:18.

[Tutkimus 22 alkaen ws 05/20 s.26 27. heinäkuuta - 2. elokuuta 2020]

”Pidämme silmämme, ei nähtyjen, vaan näkymättömien asioiden suhteen. Sillä nähneet asiat ovat väliaikaisia, mutta näkymättömät asiat ovat ikuisia ” - 2KOR 4:18

Edellisessä artikkelissa käsiteltiin kolmea lahjaa, jotka Jehova on meille antanut. Maa, aivomme ja Hänen sanansa Raamattu. Tässä artikkelissa yritetään keskustella neljästä näkymättömästä aarteesta:

  • Ystävyys Jumalan kanssa
  • Rukouksen lahja
  • Jumalan pyhän hengen apu
  • Taivaallinen tuki, jota meillä on ministeriössämme

YSTÄVYYS JEHOVAHIN

3 kohta alkaa sanomalla, että ”Suurin näkymätön aarre on ystävyys Jehovan Jumalan kanssa ”.

Psalm 25:14 says: "Läheinen ystävyys Jehovan kanssa kuuluu niille, jotka pelkäävät häntä, ja hän ilmoittaa liiton heille." Tämä oli teemakohde helmikuun 2016 vartiotornin artikkeleelle, jonka otsikko oli: “Jäljittele Jehovan läheisiä ystäviä".

Sitten kohta 3 sanoo ”Kuinka Jumala voi ystävystyä syntisten ihmisten kanssa ja pysyä täysin pyhinä? Hän voi tehdä niin, koska Jeesuksen lunastusuhri "vie pois maailman synnit" ihmiskunnalta ".

Tämä lausunto korostaa JW-opin ongelmaa, jonka mukaan kristityt saavat ystävyyden Jumalaan ranskan kautta. James 2:23 sanoo "Ja kirjoitus täytettiin, joka sanoo:" Aabraham uskoi Jumalaan, ja se pidettiin häntä vanhurskautena ", ja häntä kutsuttiin Jumalan ystäväksi."- New International Version. Tämä on ainoa suora kirjoituskohtainen viittaus joku Jumalan ystäväksi riippumatta siitä, mitä meille kerrotaan kappaleissa 4 ja 5.

Jos lunastusuhri on välttämätöntä ystävyyden saavuttamiseksi Jehovan kanssa, kuten 3 kohdassa mainitaan, kuinka Abrahamia olisi kutsuttu nimeltään Jehovan ystävä?

Ilman sitä, että työskentelemme liikaa aiheesta, koska siitä on keskusteltu useita kertoja tällä foorumilla, on tärkeää huomata, ettei ole mitään vikaa, kun viitataan ystävyyteen Jumalan kanssa suhteessa läheiseen siteeseen, jonka voimme muodostaa Hänen kanssaan. Suhteen kasvaessa luonnollisesti kehittyisi ystävyys jonkun kanssa, jota he ihailevat ja ovat lähellä.

Kuten muissa tämän foorumin arvosteluissa kuitenkin keskustellaan, JW-opin ongelma on, että se vähentää lunastusuhrin merkitystä suhteessa kaikkiin nykyisiin kristittyihin ja riistää heiltä sen, mikä on heidän oikeutensa.

Jehovan todistajat opettavat, että vain valitut 144,000 1000 ”voideltua” kristittyä hyväksytään Jumalan pojiksi. Muista todistajista tulee Jumalan poikia vasta XNUMX vuoden kuluttua Jumalan uudessa maailmassa. Katso alla olevista artikkeleista tarkempi keskustelu aiheesta.

https://beroeans.net/2016/04/11/imitate-jehovahs-close-friends/; https://beroeans.net/2016/04/05/jehovah-called-him-my-friend/

Huomaa, mitä Gal. 3: 23-29 sanoo:

23Ennen tämän uskon tulemista meitä pidettiin lain nojalla pidätettynä, lukittuna, kunnes tulevan uskon paljastui. 24Joten laki oli meidän vartijamme, kunnes Kristus tuli, että me voimme vanhurskauttaa uskossa. 25Nyt kun tämä usko on tullut, emme enää ole huoltajan alla.

26Joten Kristuksessa Jeesuksessa olette kaikki Jumalan lapsia uskon kautta, 27sillä te kaikki, jotka olette kastettu Kristukseen, olette pukeutuneet itsellesi Kristukseen.. 28Ei ole juutalaista eikä pakanaa, ei orjaa eikä vapaata eikä ole mies- ja naispuolisia, sillä te olette kaikki yksi Kristuksessa Jeesuksessa. 29Jos kuulut Kristukseen, olet Abrahamin siemen ja lupauksen mukaiset perilliset. ” - Uusi kansainvälinen versio https://biblehub.com/niv/galatians/3.htm

Mitä opimme tästä pyhistä kirjoituksista?

Ensinnäkin, emme ole enää varastossa pidätettynä. Miksi se on tärkeää huomata? Kuten jakeessa 24 todetaan, olemme ”perusteltu uskossa”. Miksi meidän pitäisi olla lunastuksen lisäksi voidelun luokan vartija tai huoltajuus? Jos lunnaat eivät riitä, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, tällä ensimmäisellä osalla ei olisi mitään järkeä.

Toiseksi, huomioi lihavoidut korostetut sanat. Kaikki Kristukseen kastetut ovat pukeutuneet itseensä Kristukseen ja ovat sen vuoksi kaikki Jumalan lapset uskon kautta. Ei todistetusti tottelemattomuudesta tietyllä hetkellä tulevaisuudessa. Itse asiassa jae 29 sanoo selvästi, että jos kuulut Kristukseen, olet perillinen. Voiko ystävä olla valtaistuimen perillinen? Mahdollisesti, mutta ei todennäköisesti. Normaalisti, jos kuninkaalle ei ole syntynyt lapsia, toinen perheenjäsen valtaisi valtaistuimen.

Tämä aihe vaatii enemmän kuin muutaman kappaleen tarkastelun. Katso muita aiheeseen liittyviä ajatuksia yllä olevista linkeistä.

Rukoilijan lahja

Kohdissa 7–9 on joitain huomionarvoisia kohtia rukouksen lahjasta.

PYHYEN HENGEN LAHJA

Kappale 11 sanoo ”Pyhä henki voi auttaa meitä käsittelemään tehtäviämme Jumalan palvelussa. Jumalan henki voi parantaa kykyjämme ja kykyjämme. ”

Tämä olisi totta, jos Jehova antoi meille toimeksiannon. Mutta mitä tehtäviä löydämme organisaatiosta? Tarvitsemmeko todella Jehovan henkeä valittaaksemme meille Vartiotorneissa ja Kokoustyökirjoissa viikosta viikolle annettuja tietoja ilman, että meillä olisi tilaa soveltaa mielemme ja sydämemme lukemiin? Tarvitsevatko vanhimmat pyhää henkeä toistaakseen samat ääriviivat vuosi toisensa jälkeen kuin neuvottelut seurakunnalle? Jos Pyhä Henki todella johtaa meitä tehtävissämme, niin ei pitäisi pelätä meitä sanomasta asioita, jotka ovat ristiriidassa sen kanssa, mitä järjestö opettaa.

Kohdassa 13 sanotaan sitten “Pyhän hengen tuella on jokaisesta maapallon kulmasta kerätty noin kahdeksan ja puoli miljoonaa Jehovan palvojaa. Lisäksi nautimme hengellisestä paratiisista, koska Jumalan henki auttaa meitä viljelemään kauniita ominaisuuksia, kuten rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskoa, lempeyttä ja itsehallintaa. Nämä ominaisuudet muodostavat ”hengen hedelmällisyyden”. Mitä todisteita kirjoittaja toimittaa tälle rohkealle väitteelle? Ei mitään. Ainoastaan ​​arma, että 7.8 miljardin ihmisen maailman väestöstä 8.5 miljoonaa ihmistä on ylivoimainen todistus Apostolien tekojen 1: 8 sanojen täyttämisestä.

TURVALLINEN TUKEMINEN MINISTERISTÖÖN

Kohdassa 16 todetaan “Meillä on näkymätön aarre työskennellä yhdessä Jehovan ja hänen taivaallisen osan kanssa hänen organisaatiossaan.” 2 Korinttilaisille 6: 1 mainitaan tukevan tätä väitettä.

”Jumalan työtovereina kehotamme teitä siis olemaan ottamatta vastaan ​​Jumalan armoa turhaan"- Berean Raamattu

Huomasitko Paavalin sanoissa viittauksia taivaalliseen osaan Jehovan organisaatiossa? Ei. Miksi kirjoittajan kannalta on tärkeää mainita tämä täällä. Eikö ole tarkoitus antaa jonkin verran oikeellisuutta ajatukselle, että hallintoelin johtaa organisaation maallista osaa? Raamatussa ei viitata lainkaan organisaatioon. Jehova ei ole koskaan aiemmin käyttänyt organisaatiota käyessään yhteyttä uskollisiin palvelijoihinsa. Kyllä, hän on ehkä käyttänyt tiettyjä ryhmiä, kuten leviläisiä, suorittamaan tiettyjä velvollisuuksia muille israelilaisilleen aiemmin. Kyllä, hän käytti ensimmäisen vuosisadan apostoleja levittämään Tavaroita koskevia uutisia, mutta yksikään heistä ei ollut organisaatio.

Organisaatio on hyvin pyöreä käsite, johon yleensä sisältyy sisällytetty kokonaisuus.

Cambridge Dictionary sanoo organisaation "On ryhmä ihmisiä, jotka työskentelevät yhdessä järjestäytyneellä tavalla yhteiseen tarkoitukseen."

Esimerkit, jotka se tarjoaa asian havainnollistamiseksi, ovat kaikki sisällytettyjä kokonaisuuksia. Aikaisemmin Jehovan todistajat viittasivat organisaatioon ”yhteiskuntaan”, jolla on samanlainen merkitys.

Kohdan 17, kuten on tapana, tarkoituksena on jälleen rohkaista todistajia olemaan innokkaita ”talosta taloon” -työssä. Kohta 18 on rohkaisu seurata kaikkia kiinnostuksen kohteita tekemällä paluumatkoja. Jos organisaatio todella uskoisi kappaleessa 16 korinttilaisille 1: 3 kappaleessa 6,7 mainittuihin sanoihin, pitäisikö heidän jatkaa muistuttaessaan todistajia jatkamaan saarnaamista samalla hedelmättömällä alueella kokouksen osissa viikoittain? Entä jatkuvat muistutukset julkaisijoille, että heidän tulisi yrittää noudattaa ”seurakunnan keskiarvoa” ja välttää väärinkäytöksiä?

1. Kor. 3: 6,7 sanoo: "Istutin, · polʹlos kastelin, mutta Jumala piti kasvaa edelleen, niin ettei kukaan kasvi eikä kukaan kasta, vaan Jumala, joka saa sen kasvaa."

Missä on organisaation luottamus siihen, että Jumala saa sen kasvamaan?

Yhteenveto

Tämä artikkeli on uusi yritys saada todistajat tuntemaan olonsa hyväksi organisaatioon kuulumisesta. Suuri osa artikkelista on rakennettu pyhien kirjoitusten väärään soveltamiseen sekä nykyisen Vartiotorni-opin palautumiseen. Artikkelissa tarkoitetut ”näkymättömät aarteet” tekevät vain vähän rakentamaan arvostusta Jehovalle. Lukuun ottamatta muutamaa hyvää rukouksen kohtaa, tässä artikkelissa ei ole mitään kiitettävää.

8
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x