Jolla on maailman suurin, tehokkain AI-tietokonekoodi

Sinun ja syvän sinisen välillä[I], saatat ihmetellä, kenellä on paras AI-tietokonekoodi. Vastaus, vaikka käytät harvoin tietokoneita tai pidät niistä, on sinä!

Nyt saatat miettiä, mikä on / oli “syvän sininen”. ”Deep Blue” oli shakkipeleksi ohjelmoitu IBM: n supertietokone, josta tuli ensimmäinen tietokone, joka voitti ihmisen maailman shakkimestarin 11. toukokuuta 1997, 6 pelin jälkeen, voittaen 2 - 1 3 tasapeliä.

Joten miksi me sanomme sinut? Koska tietokone pystyi pelaamaan vain shakkia. Nyt et ehkä pelaa shakkia hyvin, mutta voit tehdä niin monia asioita, joita kaikki tämä tietokone ei voinut tehdä!

Mutta vastauksen takana on paljon enemmän kuin se, että saatat pystyä kokki, kun taas Deep Blue ei voi.

Yksinkertaisimman olennon tai kasvin yksinkertaisin solu on monimutkaisempi kuin monimutkaisin kone, jota ihmiskunta on koskaan valmistanut.

Tämä yksinkertaisin solu sisältää ohjelmointikielen, joka on maailman suurin, tehokkain, eniten virheetön, Todellinen (koskaan suunnitellun älykkyysohjelman sijaan. Se sisältyy myös teihin. Mikä tuo on?

DNA

DNA on lyhyt deoksiribonukleiinihappo, itsensä replikoiva materiaali, jota on läsnä melkein kaikissa elävissä organismeissa kromosomien pääosana. Se on geneettisen tiedon kantaja.

Yksinkertaisesti sanottuna, DNA on maailmankaikkeuden kompakti tietokantaja. Lisäksi hyödyllisiä biologisia proteiineja ei ole elävän solun ulkopuolella. Jokainen koskaan tehty kokeilu vahvistaa tämän tieteellisen tosiasian - kemikaalit eivät koskaan herää itsestään. Tosiasiassa, että mitä enemmän opimme elävän solun toiminnasta, sitä vähemmän tekosyytä on Luojan hylkäämiselle.

Elävässä solussa on tuhansia osia, jotka yhdistyvät varmistaakseen, että se elää, eikä yksikään niistä esiinny luonnollisesti elävien solujen ulkopuolella.

Äskettäin löydetty fossiilitietokannassa olevat bakteerit (Cambrian sedimentary rockissa) ajoivat itsensä 7 moottorikäyttöisellä rakenteella, joissa on yhteensä 21 vaihdemaista rakennetta peräkkäin, minkä lisäksi cilia[Ii] kaikkien piti pyöriä samaan suuntaan, jotta bakteerit voisivat liikkua.

Yksinkertaistettu kuva yksinkertaisista bakteereista, joissa on yksi flagellum tai cilium, näkyy täällä:

Cilia (yksinkertaistettu)

[Iii]

Cilia ja Flagellum

Yhden hiekanjyvän leveys mahtui 10,000 XNUMX näistä pienoismoottoreista vierekkäin.

Hämmästyttävä DNA-muotoilu

DNA on sekvenssikoodi, joka tuottaa mitä tahansa kyseisen organismin tarvitsemaa.

Aminohapot toimivat samalla tavalla kuin Legon lohkot voidaan järjestää tekemään Lego-malli monilla eri tavoilla paitsi, että aminohapot muodostavat proteiineja. Lisäksi monilla Lego-malleilla on ainutlaatuiset osat, jotka on valmistettu erityisesti kyseiselle mallille, eikä mikään muu malli.

Kromosomi on kuin kirjaston omaelämäkertaosa.

Geeni on kuin kirjan luku, jota ei ole missään muussa kirjassa, ts. Se on ainutlaatuinen.

 • "Koodi" koostuu myös vain käytännössä neljästä kirjaimesta, ei 4: sta, kuten englannin aakkosessa.
 • Nämä neljä "kirjainta" ovat A, C, G, T, jotka ovat kemikaalien ensimmäisiä kirjaimia, jotka muodostavat linkkejä Akieltää, Cytosiini, Guaniini ja Thymiini, jota kutsutaan nukleotideiksi.
 • T voi yhdistää vain A: n kanssa, ja G voi yhdistää vain C: hen. [IV]

DNA-juoste

1. Käänteinen lukeminen

Monilla kielillä on joitain sanoja, jotka voidaan lukea taaksepäin ja jotka antaisivat normaalisti luettavalle sanalle aivan toisenlaisen merkityksen.

Sanaa "taso" kutsutaan palindroomiksi, koska lukemalla taaksepäin tai eteenpäin se lukee "taso".

Mutta taaksepäin luetusta "Tähdestä" tulee "Rottia", aivan eri merkitys. Samoin "Toimita" tulee "Reviled", samat kirjeet, mutta päinvastaisessa järjestyksessä, antaen aivan toisenlaisen merkityksen.

DNA: ssa samoilla taaksepäin lukevilla kirjaimilla on erilainen tarkoitus tai tehtävä. Yksinkertaisten bakteerien tapauksessa usein proteiinien valmistamiseksi "moottorille".

Tämä tarkoittaa, että samaa DNA-sekvenssiä voidaan käyttää organismin eri osien valmistukseen. Erittäin tehokas tapa koodata.

DNA: n koodi voidaan lukea eteen- ja taaksepäin näiden pienten proteiinien tuottamiseksi, kuten bakteerien moottorit. (Kyllä, moottorit eivät ole metalleja, mutta aminohapot yhdistetään proteiiniksi). DNA: n lukeminen eteenpäin voi olla kuinka rakentaa se ja taaksepäin lukeminen voi olla kuinka sitä käytetään. Kuvittele, että yrität kirjoittaa yhden asiakirjan, jossa selitettiin, kuinka iPhone rakennetaan, ja käänteisenä luettuna se antoi sinulle ohjeet iPhonen käytöstä!

2. Päällekkäiset tiedot

On myös päällekkäisiä ohjeita, jotta voidaan antaa erilaisia ​​ohjeita ja olla silti tehokkaita. Esimerkki on lause ”Pidän suklaasta samana iltana”. Kuulostaa outolla lauseella, syynä on, että sillä voi olla kaksi eri merkitystä, lihavoidut kirjaimet ovat päällekkäisiä kirjaimia:

 • Pidän suklaastamyöhään
 • Myöhemmin sinä iltana

3. Liitetyt tiedot

Tätä varten otamme joitain myöhempiä DNA-sekvenssin kirjaimia, kuten fraasista lihavoidut kirjaimet "Minä pidän chocolater thattu ilta ”, joka antaa” Pidän hänen hatusta ”. Tämä antaisi aivan toisen toiminnon, mutta se otetaan silti samasta informaatiosarjasta toisen tarkoituksen muodostamiseksi. Todellakin toinen DNA-koodin pala antaisi ohjeet siitä, mitä tämän tietyn DNA-sekvenssin osia tulisi käyttää tuottamaan vielä toinen eri osa. Tällä tavalla kaikki ohjeet kaikkien "koneen osien" tekemiseksi solun toimimiseksi pidetään tiukasti ja sisältyvät samaan DNA-kirjainten kirjoitettujen sekvenssien sekvenssiin.

Mutta se ei lopu tähän. On myös:

 1. Sulautetut tiedot
 2. Salatut tiedot
 3. Kolmiulotteinen tieto (pitkä DNA-juoste on myös taitettu oikein)

Jokainen solu voi rakentaa minkä tahansa muun solun organismille. Kaikkien solujen on kommunikoitava jatkuvasti sanomalla "Tarvitsen enemmän tätä" tai "lopeta tämän tekeminen" jne. DNA: ssa olevan tiedon määrä on huikean ymmärryksen ulkopuolella.

Ihmiskehossa on noin 100 biljoonaa solua, jos uuttaisit DNA: ta jokaiselta, sinulla ei olisi edes tason tl sokeria.

Sisältyvät tiedot ovat kuin kirjoja, jotka on pinottu maan pinnasta kuuhun, ei vain kerran vaan 500 kertaa, vain yhden ihmiskehon DNA: ta varten.

DNA: n monimutkaisuus

Aminohapot ovat kuin yksi helmi pitkässä helmiketjussa, joka on proteiini. Ihmiskehossa on noin 100,000 40 spesifistä proteiinia. Bakteerien "moottori" on valmistettu XNUMX eri proteiinista.

Aminohappoja voi muodostua ns. Oikeakätiseksi ja vasenkätiseksi. Missä tahansa satunnaisessa ratkaisussa olisi yhtä suuri määrä sekä vasemman että oikean käden aminohappoja, ts. 50/50. Elämä käyttää vain vasemmanpuoleisia aminohappoja, mutta saat aina 50/50. Surullisen kokeilu aminohappojen valmistamiseksi 1950-luvulla sulki pois happea, jota on aina ollut maan päällä geologisten tietojen mukaan, ja päättyi 50/50 vasemman ja oikean käden aminohapoihin yhdessä kemikaalien kanssa, jotka estäisivät proteiinien muodostumisen.

On 20 eri aminohapot, joita käytetään proteiinin valmistukseen. Tyypillisesti 3,000 20 aminohappomolekyyliä (valmistettu niistä 300 erilaisesta, kaikista vasemman käden aminohapoista) on kytketty toisiinsa yhden biologisen proteiinin valmistamiseksi, mutta jotkut ovat vain 50,000 aminohappomolekyyliä pitkiä ja toisissa on XNUMX XNUMX aminohappomolekyyliä. Jokaisen aminohappotyypin on oltava oikeassa paikassa, muuten ei ole toimivaa proteiinia.

Sirppisoluanemiana tunnettu terveysongelma johtuu siitä, että yksi ainoa aminohappo on väärässä paikassa hemoglobiinissa (proteiini), minkä vuoksi sen ei tarvitse olla oikeassa muodossa happea kuljettamaan.

Jos sallimme sokean mahdollisuuden yrittää saada proteiini toimimaan vain viidellä aminohapolla (paljon pienempi kuin tavalliset proteiinit, sinun on saatava oikea aminohappo oikeassa järjestyksessä. Mitkä ovat kertoimet saada se oikein ensimmäistä kertaa?

1 mahdollisuus 3.2 miljoonasta yrityksestä. Niin pieni mahdollisuus, että todellisuudessa sitä ei voisi koskaan tapahtua.

Voit kokeilla tätä itse. Laita 20 eriväristä palloa laatikkoon ja sekoita ne. Laita 5 säiliötä, joihin on merkitty väri, peräkkäin, tee silmäsi jollekin ja pyydä heitä valitsemaan 5 palloa, yksi jokaiselle astialle. Jos he eivät pystyisi poistamaan silmät, ennen kuin pallot ja värit ovat oikein, he todennäköisesti silmätään loppuaan. Poista silmä, ja se voidaan tehdä sekunneissa. Mutta se poistaa sokean, satunnaisen sattuman ja tuo älykkyyden yhtälöön.

On selvää, että meillä on oltava älykäs luoja, koska sokea mahdollisuus ei pysty rakentamaan elämän edellyttämiä rakennuspalikoita, se on matemaattisesti mahdotonta.

Kuten apostoli Paavali kirjoitti Room. 1: 19-20 ”Se mitä jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän [jumalattomien ja väärien] keskuudessa. Sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa näkyvät selvästi maailman luomisesta eteenpäin, jopa hänen iankaikkisen voimansa ja jumalansa kanssa, niin että ne ovat anteeksiantamattomia ”.

Jumala on osoittanut meille sormenjälkensä. Luominen on olemassa tarkoitusta varten. Meidän ei pidä tukahduttaa asian tosiseikkoja yrittääksemme nähdäksemme itsestään selvää.

Kiitokset

Paljon kiitoksia Deborah Pimolle hänen valmistelustaan ​​tämän artikkelin valtaosaan.

[I] IBM Deep Blue, ensimmäinen tietokone, joka voitti hallitsevan maailman shakkimestarin. https://www.ibm.com/ibm/history/ibm100/us/en/icons/deepblue/

[Ii] Siliumi tai silikaali (monikko) ovat pieniä karvamaisia ​​kohoumia eukaryoottisolujen ulkopuolella. Ne ovat ensisijaisesti vastuussa joko solun itsensä tai solun pinnalla olevien nesteiden liikkeestä. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Flagellum-beating.png

[Iii] https://en.wikipedia.org/wiki/File:Flagellum_base_diagram-en.svg

[IV] https://commons.wikimedia.org/wiki/File:229_Nucleotides-01.jpg

Katso myös

https://www.sigmaaldrich.com/content/dam/sigma-aldrich/articles/biology/marketing-assets/sanger-sequencing_dna-structure.png

Tadua

Tadua-artikkelit.
  2
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x