Hei, nimeni on Eric Wilson.

Yksi käytännöistä, jotka ovat johtaneet valtavaan kritiikkiin Jehovan todistajia kohtaan, on heidän käytäntönsä karkottaa ketään, joka jättää uskontonsa tai jonka vanhimmat karkottavat sen vuoksi, mitä he pitävät epä kristillisenä käytöksenä. Belgian tuomioistuimessa on helmikuussa 2021 meneillään tapausten aikataulu, jossa Jehovan todistajien järjestöä syytetään viharikoksista, suurelta osin heidän pelottavan politiikkansa vuoksi.

Jehovan todistajat eivät nyt välitä tästä kritiikistä. He käyttävät sitä kunniamerkkinä. Heille se merkitsee pahaa vainoa vilpittömiä kristittyjä kohtaan, jotka tekevät vain sitä, mitä Jehova Jumala on käskenyt heidän tehdä. He nauttivat näistä hyökkäyksistä, koska heille on kerrottu, että hallitukset hyökkäävät heitä vastaan ​​ja että tämä on ennustettu ja on osoitus siitä, että he ovat Jumalan kansaa ja että loppu on lähellä. Heille on myös kerrottu, että erottautuminen tapahtuu heidän harjoittellessaan rakkaudesta, ei vihasta.

Ovatko he oikeassa?

Edellisestä videostamme saimme selville, että katumatonta syntistä oli kohdeltava ”kansojen miehenä ja veronkantajana” tai kuten World English Bible sanoo:

”Jos hän kieltäytyy kuuntelemasta heitä, kerro se kokoukselle. Jos hän kieltäytyy myös kuulemasta kokousta, olkoon hän sinun kanssasi pakana tai veronkantaja. " (Matteus 18:17)

Nyt ymmärtääksemme asiayhteyden meidän on pidettävä mielessä, että Jeesus puhui juutalaisille antaessaan heille tämän käskyn. Jos hän olisi puhunut roomalaisten tai kreikkalaisten kanssa, hänen sanoillaan, jotka koskivat syntistä pakanana, ei olisi ollut mitään järkeä.

Jos aiomme tuoda tämän jumalallisen käskyn eteenpäin meidän aikanamme ja omaan kulttuurillemme, meidän on ymmärrettävä, miten Jeesuksen juutalaiset opetuslapset suhtautuivat muihin kuin juutalaisiin ja veronkantajiin. Juutalaiset ovat yhteydessä vain muihin juutalaisiin. Heidän kanssakäymisensä pakanoiden kanssa rajoittuivat liiketoimintaan ja toimintaan, jonka heidät pakotti Rooman hallitus. Juutalaiselle pakano oli saastainen, epäjumalan palvoja. Veronkantajien osalta nämä olivat juutalaisia, jotka keräsivät veroja roomalaisille ja usein pehmustivat omia taskujaan kiristämällä enemmän kuin heillä oli oikeus. Joten juutalaiset pitivät pakanoita ja veronkantajia syntisinä, eikä heillä olisi mitään tekemistä heidän kanssaan sosiaalisesti.

Kun fariseukset yrittivät löytää syyn Jeesukseen, he kysyivät hänen opetuslapsiltaan: "Miksi opettajasi syö veronkantajien ja syntisten kanssa?" (Matteus 9:11)

Mutta odota hetki. Jeesus käski heidän kohdella katumattomaa syntistä samalla tavalla kuin veronkantajaa, mutta Jeesus söi kuitenkin veronkantajien kanssa. Hän teki myös parantamisen ihmeitä pakanoille (ks. Matteus 15: 21-28; Luukas 7: 1-10). Oliko Jeesus opetuslapsilleen sekoitettua sanomaa?

Olen sanonut tämän aiemmin, ja sanon sen varmasti monta kertaa enemmän: Jos haluat ymmärtää Raamatun sanoman, on parasta pitää perhekäsitys mielessäsi. Kyse on perheestä. Kyse ei ole siitä, että Jumala puolustaisi suvereenisuuttaan. (Nuo sanat eivät edes näy Raamatussa.) Jehova Jumalan ei tarvitse perustella itseään. Hänen ei tarvitse todistaa, että hänellä on oikeus hallita. Raamatun teema koskee pelastusta; ihmiskunnan palauttamisesta takaisin Jumalan perheeseen. 

Nyt opetuslapset olivat Jeesuksen perhe. Hän kutsui heitä sekä veljiksi että ystäviksi. Hän liittyi heihin, söi heidän kanssaan ja matkusti heidän kanssaan. Minkä tahansa yhteydenpidon tuon perhepiirin ulkopuolella oli aina edistettävä valtakuntaa, ei seurakunnan puolesta. Joten, jos haluamme ymmärtää, kuinka meidän on kohdeltava katumattomia syntisiä, jotka ovat hengellisiä veljiämme ja sisariamme, meidän tulisi katsoa ensimmäisen vuosisadan seurakuntaan.

Käänny kanssani Apostolien tekojen 2:42 kohtaan nähdäksesi, kuinka he palvoivat alussa.

”Ja he jatkoivat omistautumistaan ​​apostolien opettamiselle, yhteydenpidolle, aterioiden ottamiselle ja rukouksille.” (Ap. T. 2: 42)

Tässä on 4 elementtiä:

 1. He opiskelivat yhdessä.
 2. He olivat yhteydessä toisiinsa.
 3. He söivät yhdessä.
 4. He rukoilivat yhdessä.

Tekevätkö tämän päivän kirkot näin?

Nämä olivat pieniä perheen kaltaisia ​​ryhmiä, jotka istuivat pöydän ääressä, söivät yhdessä, puhuivat hengellisiä asioita, rohkaisivat toisiaan, rukoilivat yhdessä. 

Näemmekö nykyään kristillisiä kirkkokuntia palvomalla tällä tavalla? 

Jehovan todistajana menin kokouksiin, joissa istuin rivissä edestä päin, kun joku puhui laiturilta. Et voi kyseenalaistaa mitään sanottua. Sitten lauloimme laulun ja eräs vanhinten valitsema veli rukoili. Ehkä juttelimme ystävien kanssa muutaman minuutin kokouksen jälkeen, mutta sitten menimme kaikki kotiin, takaisin elämäämme. Jos erotettu henkilö tuli sisään, minua opetettiin olemaan tunnustamatta heidän olemassaolonsa niin vilkaisulla kuin tervehdyksellä.

Tarkoittaako Jeesus sitä verratessaan heitä veronkantajiin ja pakanoihin? Jeesus oli yhteydessä pakanoihin. Hän jopa paransi heidät. Hän söi myös veronkantajien kanssa. Jotakin on hyvin vialla tavassa, jolla Jehovan todistajat tulkitsevat Jeesuksen sanoja.

Palataksemme seurakuntakokousten malliin, jota seurasi ensimmäisellä vuosisadalla, jos tapasit omakotitalossa, istuutu aterialla, nautit keskustelusta illallisen aikana, osallistuit ryhmärukoukseen, jossa kuka tahansa tai jopa useat voisivat rukoilla, olisitko mukava teet kaiken tämän yhdessä katumattoman syntisen kanssa?

Näetkö eron?

Esimerkki siitä, miten tätä sovellettiin 1st vuosisadan seurakunta löytyy kirjeestä tessalonikalaisille, jossa Paavali antaa seuraavat neuvot:

"Annamme nyt teille, veljet, ohjeet Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä vetäytyä jokaisesta veljestä, joka vaeltaa epäjärjestyksessä eikä noudata meiltä saamanne perinnettä. Sillä me kuulemme, että jotkut käyvät keskuudessasi epäjärjestyksessä eivätkä toimi ollenkaan, mutta sekaantuvat siihen, mikä ei koske heitä. Omasta puolestasi, veljet, älä anna periksi tekemällä hyvää. Mutta jos joku ei ole tottelevainen sanallemme tämän kirjeen välityksellä, pidä tämä merkitty ja lopeta yhteydenpito hänen kanssaan, jotta hän voisi hävetä. Ja älä silti pidä häntä vihollisena, vaan kehota häntä edelleen veljeksi. " (2.Tessalonikalaisille 3: 6, 11, 13--15)

Jehovan todistajat haluavat luokitella Paavalin sanat tähän merkinnän, ei erotuksen, politiikaksi. Heidän on tehtävä tämä ero, koska Paavali sanoo "lopettaa yhteydenpito hänen kanssaan", mutta hän lisää, että meidän tulisi silti edelleen kehottaa häntä veljeksi. Se ei sovi JW: n erottamispolitiikkaan. Joten heidän täytyi keksiä keskitie. Tämä ei ollut erotusta; tämä oli "merkintää". "Merkinnällä" vanhimmat eivät saa nimetä henkilöä laiturilta, mikä voi johtaa oikeudenkäynteihin. Sen sijaan vanhinten on pidettävä "merkittävä puhe", jossa tietty toiminta, kuten tapaaminen ei-todistajan kanssa, tuomitaan, ja kaikkien on tarkoitus tietää, keneen viitataan, ja toimia sen mukaisesti.

Ajattele kuitenkin pitkään ja lujasti Paavalin sanoja. "Lopeta yhteydenpito hänen kanssaan." Olisiko ensimmäisen vuosisadan juutalaiset kristityt olleet yhteydessä veronkantajaan tai pakanaan? Ei. Jeesuksen toimet osoittavat kuitenkin, että kristitty kehottaa veronkantajaa tai juutalaista pelastamaan hänet. Paavali tarkoittaa lopettaa viettämisen tämän henkilön kanssa ikään kuin hän olisi ystävä, kaveri, rinnatystävä, mutta kuitenkin harkittava hänen hengellistä hyvinvointiaan ja yrittää pelastaa hänet.

Paavali kuvaa tiettyä toimintaa, jota ei voida helposti pitää synninä, mutta hän kuitenkin kehottaa seurakunnan jäseniä toimimaan samalla tavalla sellaista henkilöä kohtaan kuin he tekisivät minkä tahansa helposti tunnistettavan synnin. Huomaa myös, että hän ei puhu vanhimmalle elimelle vaan jokaiselle seurakunnan jäsenelle. Tämän päätöksen liittyä tai olla liittymättä piti olla henkilökohtainen, ei seurausta jonkin hallintoviranomaisen laatimasta politiikasta.

Tämä on erittäin tärkeä ero. Itse asiassa Jehovan todistajien suunnittelema oikeusjärjestelmä, joka pitää seurakunnan puhtaana, toimii oikeastaan ​​päinvastaisen varmistamiseksi. Se varmistaa, että seurakunta turmeltuu. Kuinka se on mahdollista?

Analysoidaan tämä. Aloitetaan tarkastelemalla joitain syntejä, jotka kuuluvat Jeesuksen Matteuksen 18: 15--17: n sanojen varjoon. Paavali varoitti galatalaisia, että ”lihan teot nähdään selvästi, ja ne ovat seksuaalista moraalittomuutta, epäpuhtautta, räikeää käyttäytymistä, epäjumalanpalvelusta, spiritismiä, vihamielisyyttä, riitoja, mustasukkaisuutta, suuttumuksia, erimielisyyksiä, erimielisyyksiä, lahkoja, kateutta, juoppoa villit juhlat ja tällaiset asiat. Varoitan teitä näistä asioista, samalla tavoin kuin varoitin teitä jo, että ne, jotka harjoittavat sellaisia ​​asioita, eivät peri Jumalan valtakuntaa. " (Galatalaisille 5: 19--21)

Kun hän sanoo "ja tällaisia ​​asioita", hän sisällyttää esimerkiksi valehtelun ja pelkuruuden, jotka tunnemme Ilmestyskirja 21: 8: sta; 22:15 ovat myös asioita, jotka pitävät sinut valtakunnan ulkopuolella. 

Lihan työn määrittäminen on yksinkertainen binäärinen valinta. Jos rakastat Jumalaa ja naapuria, et harjoittele lihan tekoja. Jos vihaat lähimmäistäsi ja rakastat itseäsi ennen kaikkea muuta, harjoitat luonnollisesti lihan tekoja.

Mitä Raamattu sanoo aiheesta?

Jos et rakasta veljeäsi, olet Panettelijan lapsi, Saatanan siemen.

Olin vanhin 40 vuotta. Mutta koko tuon ajan en koskaan tiennyt ketään, joka erotettiin valheesta, vihamielisyydestä, kateudesta, mustasukkaisuudesta tai vihahyökkäyksistä. Tupakoi savuke tai nivel ja pääset ulos avaimenperäsi päälle niin nopeasti, että pääsi pyörii, mutta lyö vaimoasi, juoruta pahantahtoisesti, epäsuosittele miehiä, taistele kaikki kateellesi ... se on eri asia. Tiesin monia, jotka tekivät kaiken tämän, mutta he olivat ja ovat edelleen hyvässä asemassa olevia jäseniä. Enemmän, heillä on taipumus olla merkittäviä. Se on järkevää, eikö olekin? Jos lihallinen mies pääsee valta-asemaan, kenen hän todennäköisesti nimittää kollegaksi? Kun vallassa olevat ovat ainoat, jotka nimittävät valtaan tulevat henkilöt, sinulla on resepti kronyismille. 

Ymmärrätkö, miksi voimme sanoa, että Jehovan todistajien oikeusjärjestelmä korruptoi sen sijaan, että pitäisimme seurakunnan puhtaana?

Anna minun havainnollistaa. 

Sanotaan, että seurakunnassasi on vanhin, joka harjoittaa säännöllisesti lihan tekoja. Ehkä hän valehtelee paljon tai harjoittaa haitallisia juoruja tai on kateellinen vahingollisessa määrin. Mitä sinun pitäisi tehdä? Otetaan esimerkki tosielämästä. Oletetaan, että kyseinen vanhin hyväksikäytti lastasi seksuaalisesti. Pienellä lapsellasi ainoana todistajana vanhinten joukko ei kuitenkaan toimi, joten vanhin palvelee edelleen. Tiedät kuitenkin, että hän on lasten väärinkäyttäjä, joten päätät kohdella häntä kuin kansojen miestä ja veronkantajaa. Et ole yhteydessä häneen. Jos menet ulos kenttäpalveluryhmään ja hän määrittelee sinut autoryhmäänsä, kieltäydyt menemästä. Jos pidät piknikiä, et kutsu häntä; ja jos hän ilmestyy, pyydät häntä lähtemään. Jos hän nousee alustalle pitämään puheen, sinä ja perheesi nousette ylös ja lähdette. Käytät kolmatta vaihetta kohdasta Matteus 18:17.

Mitä luulet tapahtuvan? Epäilemättä vanhinten joukko syyttää sinua erimielisyyksien aiheuttamisesta, löyhästä käyttäytymisestä haastamalla heidän auktoriteettinsa. He pitävät miestä hyvässä asemassa, ja sinun on noudatettava heidän päätöstään.

He eivät anna sinun soveltaa Jeesuksen käskyä Matt. 18: ssa. Se on vain heidän sovelluksensa. Sen sijaan sinun on oltava tottelevainen näiden miesten käskyille. He yrittävät pakottaa sinut olemaan tekemisissä jonkun kanssa, joka on syntinen rikkomalla Jeesuksen käskyä. Ja jos kieltäydyt, he voivat hyvinkin erottaa sinut. Jos päätät lähteä seurakunnasta, he erottavat sinut edelleen, vaikka he kutsuvatkin sitä erillisyykseksi. Ero ilman eroa. Sitten he ottavat kaikkien muiden valinnanvapauden pakottamalla heidät myös välttämään sinua.

Tässä vaiheessa voi olla viisasta, että pysähdymme ja selvitämme jotain. Irrottautuminen, sellaisena kuin se on määritelty Jehovan todistajien järjestössä, on täydellinen ja täydellinen katkaisu kaikesta vuorovaikutuksesta erotetun henkilön ja heidän maailmanlaajuisen seurakuntansa kaikkien jäsenten välillä. Ulkomaailma kutsuu sitä myös häpeäksi, vaikka todistajat yleensä hylkäävät tämän sanan soveltuvana. Seurakunnan vanhinten muodostama oikeudellinen komitea vaatii virallisesti erottamaan kaikki seurakunnan jäsenet. Kaikkien on noudatettava direktiiviä, vaikka he eivät tiedä synnin luonnetta. Kukaan ei voi antaa anteeksi ja palauttaa syntistä. Vain alkuperäinen oikeudellinen komitea voi tehdä sen. Raamatulle ei ole perustetta - ei perusteita - tälle järjestelylle. Se on epäraamatullista. Se on myös syvästi loukkaavaa ja rakastamatonta, koska se yrittää pakottaa noudattamisen pelkäämällä rangaistusta eikä rakkautta Jumalaan.

Se on teokraattinen kiristys, tottelevaisuus kiristämällä. Joko tottelet vanhimpia, tai sinut rangaistaan. Todiste tästä on kauhistus, joka on irtautuminen. 

Kun Nathan Knorr ja Fred Franz aloittivat erottautumisen vuonna 1952, he törmäsivät ongelmaan. Mitä tehdä jonkun kanssa, joka liittyi armeijaan tai äänesti vaaleissa. He eivät voineet erota heistä törmäämättä vakaviin Yhdysvaltain lakiin. Franz keksi ratkaisun irtautumisesta. "Voi, emme erota ketään siitä, että teimme niin, mutta he ovat päättäneet jättää meidät omasta tahdostaan. He ovat irtautuneet itsestään. Emme välttää heitä. He ovat välttäneet meitä. "

He syyttävät uhrejaan kärsimyksistä, joita he itse aiheuttavat. 

Jehovan todistajien harjoittama riisuminen, erottautuminen tai irtautuminen ovat kaikki synonyymejä, ja tämä käytäntö on ristiriidassa Kristuksen lain, rakkauden lain kanssa. 

Mutta älkäämme menkö toiseen ääripäähän. Muista, että rakkaus etsii aina parasta muille. Rakkaus ei salli haitallista tai vahingollista käyttäytymistä. Emme halua tulla mahdollistaviksi, sulkemalla silmämme haitalliselle toiminnalle. Jos emme tee mitään, kun näemme jonkun harjoittavan syntiä, kuinka voimme väittää rakastavansa sitä henkilöä todella. Tahallinen synti tuhoaa suhteemme Jumalaan. Kuinka se voi olla muuta kuin haitallista?

Jude varoittaa:

Jotkut henkilöt, joiden tuomitsemisesta on kirjoitettu kauan sitten, ovat salaa piiloutuneet keskuudessanne. He ovat jumalattomia ihmisiä, jotka vääristävät Jumalamme armon moraalittomuuteen ja kieltävät Jeesuksen Kristuksen, ainoan suvereenimme ja Herramme. " (Juudas 4 NIV)

Matteuksen 18: 15--17: ssä ainoa suvereeni ja Herra määritteli selkeän menettelyn, jota on noudatettava, kun joku seurakunnassamme tekee katumatta syntiä. Emme saa sulkea silmiämme. Meidän on tehtävä jotain, jos haluamme miellyttää kuninkaamme.

Mutta mitä tarkalleen meidän pitäisi tehdä? Jos aiot löytää yhden koon kaikille sopivan säännön, olet pettynyt. Olemme jo nähneet, kuinka huonosti se toimii Jehovan todistajien kanssa. He ovat ottaneet kaksi kohtaa Raamatusta, joita tarkastelemme pian - yhden Korintin tapahtumasta ja toisen apostoli Johanneksen käskystä - ja he ovat laatineet kaavan. Se menee näin. "Jos teet syntiä laatimamme luettelon perusteella ja et tee parannusta tuhassa ja säkissä, me vältämme sinua."

Kristillinen tapa ei ole mustavalkoinen. Se ei perustu sääntöihin, vaan periaatteisiin. Ja näitä periaatteita ei sovelleta vastuuhenkilöissä, vaan niitä sovelletaan yksilöllisesti. Et voi syyttää ketään muuta kuin itseäsi, jos erehdät heidät väärin, ja voit olla varma, että Jeesus ei pidä pätevänä tekosyynä asioiden väärin tekemiselle: "Minä vain noudatin käskyjä".

Olosuhteet muuttuvat. Mikä voi toimia käsitellessään yhtä synnityyppiä, ei välttämättä toimi toisen kanssa. Syntit, joita Paavali käsittelee puhuessaan tessalonikalaisille, voidaan hoitaa lopettamalla yhdistys ja samalla varoittaen veljellisesti niitä, jotka rikkovat. Mutta mitä tapahtuisi, jos synti olisi pahamaineinen? Tarkastellaan toista kertomusta Korintin kaupungissa tapahtuneesta.

"Itse asiassa on todettu, että teissä on seksuaalista moraalittomuutta ja sellaista, jota edes pakanat eivät siedä: Mies nukkuu isänsä vaimon kanssa. Ja olet ylpeä! Eikö sinun olisi pitänyt mieluummin mennä suruun ja laittaa pois yhteys, joka on tehnyt tämän? " (1.Korinttilaisille 5: 1, 2.NIV)

”Kirjoitin sinulle kirjeessäni, ettet ole tekemisissä seksuaalisesti moraalittomien ihmisten kanssa - tarkoittamatta lainkaan tämän maailman ihmisiä, jotka ovat moraalittomia, tai ahneita ja huijareita tai epäjumalanpalvelijoita. Siinä tapauksessa sinun on poistuttava tästä maailmasta. Mutta nyt kirjoitan sinulle, ettet saa olla tekemisissä kenenkään kanssa, joka väittää olevansa veli tai sisar, mutta on seksuaalisesti moraaliton tai ahne, epäjumalanpalvelija tai panettelija, juoppo tai huijari. Älä edes syö tällaisten ihmisten kanssa. ”

”Mikä minun tehtäväni on tuomita kirkon ulkopuolella olevia? Etkö tuomitse niitä, jotka ovat sisällä? Jumala tuomitsee ulkopuoliset. "Karkottaa paha ihminen keskuudestasi." (1.Korinttilaisille 5: 9--13)

Nyt siirrymme eteenpäin noin puoli vuotta. Toisessa kirjeessään korinttilaisille Paavali kirjoitti:

”Jos joku on aiheuttanut surua, hän ei ole surunut minua niin paljon kuin surullisesti kaikkia teitä jossakin määrin - jotta se ei olisi liian vakavaa. Rangin hänelle määräämä rangaistus valtaosa on riittävä. Sen sijaan sinun pitäisi antaa hänelle anteeksi ja lohduttaa häntä, jotta liiallinen suru ei yllätä häntä. Kehotan teitä siis vahvistamaan rakkautenne häntä kohtaan. Toinen syy, jonka kirjoitin sinulle, oli nähdä, kestätkö testiä ja tottelevainen kaikessa. Kenellekään anteeksi, minä myös anteeksi. Ja mitä minä olen antanut anteeksi - jos olisi anteeksiantavaa -, olen antanut anteeksi Kristuksen silmissä sinun tähtesi, jotta Saatana ei voisi ohittaa meitä. Sillä emme ole tietoisia hänen suunnitelmistaan. " (2.Korinttilaisille 2: 5-11)

Ensimmäinen asia, joka meidän on ymmärrettävä, on se, että päätös yhdistyksen lopettamisesta on henkilökohtainen. Kenelläkään ei ole oikeutta käskeä sinua tekemään niin. Tämä on erityisen selvää tässä kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että Paavalin kirjeet osoitettiin seurakunnille eikä yksittäisille vanhinten elimille. Hänen neuvonsa oli luettava kaikille. Toinen on, että hän toteaa, että rangaistuksen määritteli enemmistö. Ei kaikin tavoin, kuten tapahtuisi Jehovan todistajien seurakunnassa, jossa kaikkien on totteltava vanhinten ruumiita tai rangaistava itse, vaan enemmistöllä. Vaikuttaa siltä, ​​että jotkut päättivät olla soveltamatta Paavalin neuvoja, mutta riitti, että enemmistö teki niin. Tämä enemmistö sai aikaan positiivisen tuloksen.

Tässä tapauksessa Paavali käskee seurakuntaa, ettei edes syödä sellaisen miehen kanssa. Tämä saattoi olla epäselvä Thessalonikalle osoitetussa kirjeessä, mutta tässä se mainitaan erikseen. Miksi? Voimme vain spekuloida. Mutta tässä ovat tosiasiat: synti tunnettiin julkisesti, ja sitä pidettiin skandaalina jopa pakanoille. Paavali käskee seurakuntaa nimenomaisesti olemaan lopettamatta yhteydenpitoa ketään kohtaan, joka on seksuaalisesti moraalittomia, koska se tarkoittaisi heidän joutuvan poistumaan maailmasta itsestään. Asiat ovat kuitenkin erilaiset, jos seksuaalisesti moraaliton henkilö on veli. Jos pakana näkisi kristityn aterialla julkisella paikalla toisen pakanan kanssa, yhdistys ei pilaisi kristittyä automaattisesti. Todennäköisesti pakanan mielestä kristitty yritti kääntää pakanatoverinsa. Kuitenkin, jos tämä pakana näkisi kristityn syömässä toisen kristityn kanssa, jonka he tiesivät harjoittavansa skandaalista seksuaalista käyttäytymistä, hän ajatteli, että kristitty hyväksyi käytöksen. Kristitty olisi pilaantunut syntisen kanssa.

Ensimmäisen vuosisadan kokousjärjestely on määritelty Ap. T. 2:42, jota olemme jo harkinneet. Haluatko istua perheen kaltaisessa järjestelyssä syödä yhdessä, rukoilla yhdessä, tutkia yhdessä Jumalan sanaa ja välittää pelastuksemme symboloiva leipä ja viini sellaisen henkilön kanssa, joka on harjoittanut skandaalista väärinkäytöstä? 

Vaikka Paavali sanoi, ettei edes syödä tällaisen miehen kanssa, hän ei sanonut "älä edes puhu hänen kanssaan". Jos harjoitamme sitä, menisimme yli kirjoitetun. On ihmisiä, joiden kanssa en halua jakaa ateriaa, ja olen varma, että sinusta tuntuu samoin joistakin ihmisistä, mutta puhun silti heidän kanssaan. Loppujen lopuksi, kuinka voin kehottaa jotakuta veljeksi, jos en edes puhu hänelle?

Lisäksi se tosiasia, että oli kulunut vain kuukausia ennen kuin Paavali suositteli häntä tervetulleeksi takaisin, osoittaa, että enemmistön tekemä toiminta tuotti hyvää hedelmää. Nyt heitä uhkasi mennä toiseen suuntaan: olemasta liian sallivaa kovasydämisiin ja anteeksiantamattomiin. Kumpi tahansa ääripää on rakastamaton.

Huomasitko Paavalin viimeisten sanojen merkityksen 1.Korinttilaisille 2:11? Täällä ne tulkitaan muilla käännöksillä:

 • ”… Jotta Saatana ei ohittaisi meitä. Sillä me tunnemme hänen pahat suunnitelmansa. " (Uusi elävä käännös)
 • ”... ovat tehneet tämän estääkseen Saatanan pääsemästä meistä paremmaksi. Me kaikki tiedämme, mitä hänen mielessään tapahtuu. " (Nykyaikainen englanninkielinen versio)
 • "… Jotta saatana ei saisi ylivaltaa meistä; sillä tiedämme hänen suunnitelmansa. " (Hyvien uutisten käännös)
 • "... jotta Saatana ei voi käyttää meitä hyväksi (sillä emme ole tietämättömiä hänen suunnitelmistaan)." (NET Raamattu)
 • Hän käski heitä antamaan anteeksi miehelle, jotta Saatana ei ylikuormittaisi heitä tai kaventaisi heitä, koska he olivat tietoisia hänen suunnitelmistaan. Toisin sanoen pitämällä anteeksiantoa he pelaavat suoraan Saatanan käsissä ja tekevät hänen työnsä hänen puolestaan. 

Tätä on oppitunti, jota Jehovan todistajien hallintoelin ei ole oppinut. Organisaatio määrää vuosikongressivideoiden, vanhimpien koulujen ja Circuit Overseer -verkoston kautta annetun suullisen lain kautta a tosiasiallinen anteeksiannon vähimmäisaika, jonka on oltava vähintään 12 kuukautta ja joka on usein pidempi. He eivät salli henkilöiden myöntää anteeksiantoa omin ehdoin ja rangaistavat jopa niitä, jotka yrittävät tehdä niin. Kaikkien odotetaan tekevän osansa katuvaa henkilön alistavassa ja nöyryyttävässä kohtelussa. Saatana on järjestelmällisesti hyväksikäyttänyt Jehovan todistajia noudattamatta korinttilaisille annettuja jumalallisia neuvoja. He ovat antaneet pimeyden herralle etusijan. Näyttää siltä, ​​että he ovat tietämättömiä hänen suunnitelmistaan.

Puolustaakseen Jehovan todistajien käytäntöä olla sanomatta vain yhtä "Hei" erotetulle henkilölle, jotkut viittaavat 2.Johanneksen kirjeeseen 7-11, jossa lukee:

Sillä monet pettäjät ovat lähteneet maailmaan, ja ne, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta tulemaan lihassa. Tämä on petos ja antikristus. Varo itseäsi, jotta et menetä asioita, joita olemme työskennelleet tuottamaan, mutta että saat täyden palkkion. Jokaisella, joka ajaa eteenpäin eikä pysy Kristuksen opetuksessa, ei ole Jumalaa. Se, joka pysyy tässä opetuksessa, on se, jolla on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee luoksesi eikä tuo tätä opetusta, älä ota häntä kotiisi tai sano hänelle tervehdystä. Sillä se, joka tervehtii häntä, on osa hänen pahoja tekojaan. " (2.Johanneksen kirja 7-11 NWT)

Jälleen, tämä ei ole yhden koon korjaava sääntö. Meidän on otettava huomioon asiayhteys. Ihmisen heikkouden synnin tekeminen ei ole sama kuin tahallinen ja haitalliseen tahtoon sitoutuminen. Kun teen syntiä, voin rukoilla Jumalalta anteeksiantoa kasteen perusteella, jonka kautta tunnistan Jeesuksen pelastajakseni. Tämä kaste antaa minulle puhtaan omatunnon Jumalan edessä, koska se on tunnustus synnin sovitusuhrista, jonka Jumala antoi meille poikansa kautta, joka tuli lihaksi lunastamaan meidät kaikki. (1.Pietari 3:21)

Johannes puhuu täällä ihmisestä, joka on antikristus, petos, joka kieltää Kristuksen tulemisen lihassa ja joka ei ole pysynyt Kristuksen opetuksessa. Enemmän, tämä henkilö yrittää suostutella muita seuraamaan häntä hänen kapinallisessa suunnassaan. Tämä on todellinen luopio. Ja silti John ei edes täällä kerro meille, ettemme kuuntele sellaista, koska joku muu käskee meitä tekemään niin. Ei, hän odottaa meidän kuuntelevan ja arvioivan itse, koska hän sanoo "jos joku tulee luoksesi eikä tuo tätä opetusta ..." Siksi jokaisen on itse kuunneltava ja arvioitava jokainen kuulemamme opetus ennen minkäänlaista toimintaa .

Tutkijat ovat yleisesti samaa mieltä siitä, että Johannes kohdistui gnostikoihin, joilla oli kasvava ja turmeltunut vaikutus ensimmäisen vuosisadan seurakunnassa.

Johanneksen neuvo käsittelee todellisen luopumustapausten käsittelyä. Tämän ottaminen ja soveltaminen kaikenlaiseen syntiin tarkoittaa jälleen yhden koon soveltamista. Meiltä puuttuu merkki. Emme noudata rakkauden periaatetta ja valitsemme sen sijaan säännön, joka ei vaadi meitä ajattelemasta eikä vastuullista valintaa. 

Miksi Paavali ei edes sano tervehdystä luopiolle?

Älkäämme viettäkö länsimainen käsitys siitä, mitä "tervehdyksen antaminen" tarkoittaa. Tarkastellaan sen sijaan, miten muut käännökset tekevät tämän jakeen:

 • "Jokainen, joka toivottaa heidät tervetulleiksi ..." (Uusi kansainvälinen versio)
 • "Jokainen, joka kannustaa sellaisia ​​ihmisiä ..." (New Living Translation)
 • ”Sille, joka käskee häntä iloitsemaan…” (Berean Study Bible)
 • "Sillä se, joka on antanut hänelle Jumalan nopeuden ..." (King James Bible)
 • "Kaikille, jotka haluavat heille rauhaa ..." (Hyvien uutisten käännös)
 • Olisitko tyytyväinen, kannustaisitko vai onnistuisitko jonkun kanssa, joka vastusti aktiivisesti Kristusta? Toivottaisitko hänelle Jumalan nopeutta, vai lähtisitkö jäähyväisillä ja Jumala siunaisi sinua?

Se tekisi merkitsevän sitä, että hyväksyt hänen ja että sinusta tulee siten heidän synninsä osallistuja.

Yhteenvetona: Kun siirrymme väärästä uskonnosta tosi palvontaan, haluamme seurata vain Kristusta, ei ihmisiä. Jeesus antoi meille keinot kohdella katumattomat syntiset seurakunnan sisällä Matteuksen 18: 15--17. Paavali auttoi meitä näkemään, kuinka soveltaa tätä neuvoa käytännöllisesti käyttämällä tilanteita, jotka vallitsivat Thessalonikassa ja Korintissa. Ensimmäisen vuosisadan lähestyessä loppua ja seurakunta oli edessään haasteen nousevan Gnostisimin nousuveden aikaan, joka uhkasi kristinuskon perustaa, apostoli Johannes antoi meille selkeän suunnan siitä, kuinka noudattaa Jeesuksen ohjeita. Mutta jokaisen meistä on soveltaa tätä jumalallista ohjausta henkilökohtaisesti. Kenelläkään miehellä tai ihmisryhmällä ei ole valtuuksia kertoa meille, kenen kanssa tulemme olemaan yhteydessä. Meillä on kaikki tarvitsemamme ohjeet Raamatusta. Jeesuksen sanat ja pyhä henki ohjaavat meidät parhaaseen toimintatapaan. Tiukkojen ja nopeiden sääntöjen sijasta annamme rakkauden Jumalaa ja rakkautta toista ihmistä kohtaan ohjaamaan meitä löytämään parhaan toimintatavan kaikille asianosaisille.

Ennen kuin menemme, haluaisin vielä keskustella yhdestä asiasta. Siellä on varmasti sellaisia ​​katsojia, jotka haluavat puolustaa Jehovan todistajien oikeusjärjestelmää ja todennäköisesti väittävät, että olemme tarpeettomasti kriittisiä ja että meidän on ymmärrettävä, että Jehova Jumala käyttää hallintoelintä kanavana. Siksi, vaikka kolmen miehen komiteoiden järjestelmää ja irtautumisesta, irtautumisesta ja palauttamisesta johtuvaa politiikkaa ei välttämättä ole määritelty nimenomaisesti Raamatussa, Jehovan nimeämä kanava julistaa nämä päteviksi ja raamatullisiksi nykypäivänä.

No, katsotaanpa, mitä tällä kanavalla on sanottavansa erottautumisesta? Tuomitsevatko he lopulta omat tekonsa?

Katolisen kirkon osalta 8. tammikuuta 1947 julkaistussa lehdessä Hereillä! oli sanottava tämä sivulla 27 otsikon alla "Oletko sinäkin erossa?"

Heidän mukaansa ekskommunikaation auktoriteetti perustuu Kristuksen ja apostolien opetuksiin, jotka löytyvät seuraavista pyhistä kirjoituksista: Matteus 18: 15-18; 1.Korinttilaisille 5: 3-5; Galatalaisille 1: 8,9; 1.Timoteukselle 1:20; Titukselle 3:10. Mutta hierarkian ekskommunikaatio rangaistuksena ja ”lääkkeinä” (Catholic Encyclopedia) ei löydä tukea näistä pyhistä kirjoituksista. Itse asiassa se on täysin vieras Raamatun opetuksille (Heprealaisille 10: 26--31). … Sen jälkeen, kun hierarkian vaatimukset lisääntyivät, ekskommunikaatioaseesta tuli väline, jolla papisto saavutti kirkollisen vallan ja maallisen tyrannian yhdistelmän, jolla ei ole historiassa yhtäläisyyksiä. Prinssit ja potentaatit, jotka vastustivat Vatikaanin määräyksiä, asetettiin nopeasti syrjäytymisen piikkeihin ja ripustettiin vainotulien päälle. " (g47 1/8 s.27)

Kuulostaako se tutulta? Kiehtovaa, että vain viisi vuotta myöhemmin, vuonna 1952, syntyi nykyinen todistajien erottelu. Se on vain ekskommunikaatio toisella nimellä. Ajan myötä sitä on laajennettu, kunnes siitä on tullut virtuaalinen hiilikopio "ekskommunikaatioaseesta", jonka he niin tuomitsivat niin vuonna 1947. Harkitse tätä kirjettä valvojille, päivätty 1. syyskuuta 1980:

”Pidä mielessä, että luopiolta erottautumisen ei tarvitse olla luopioinnin edistäjä. Kuten 17. elokuuta 1 Vartiotornin kappaleessa 1980, sivulla XNUMX mainitaan, ”sana” luopumus ”tulee kreikkalaisesta termistä, joka tarkoittaa” erillään pysymistä ”,” kaatumista, turmeltumista ”, kapinaa, hylkäämistä. Siksi, jos kastettu kristitty luopuu Jehovan opetuksista, jotka uskollinen ja ymmärtäväinen orja [tunnetaan nykyään hallintoelimenä], ja jatkaa uskomista muihin oppeihin Raamatun nuhteesta huolimatta, hän luopuu. Hänen ajattelunsa sopeuttamiseksi olisi pyrittävä jatkamaan ystävällisesti. Jos kuitenkin sen jälkeen, kun hänen ajattelunsa sopeuttamiseksi on annettu niin laajoja ponnisteluja, hän uskoo edelleen luopio-ajatuksia ja hylkää sen, mitä hänelle on annettu 'orja-luokan kautta, olisi ryhdyttävä asianmukaisiin oikeustoimiin.'

Onko tällaisessa politiikassa jotain etäkristillistä? Jos et ole samaa mieltä heidän kanssaan, ei riitä olemaan hiljaa, pitämään suusi kiinni. Jos et yksinkertaisesti ole eri mieltä heidän opetuksistaan ​​sydämessäsi, sinut täytyy poistaa ja sulkea pois kaikki perheesi ja ystäväsi. Älä ajattele, että tämä oli kertaluonteinen käytäntö, joka on sittemmin korjattu. Mikään ei ole muuttunut vuoden 1980 jälkeen. Itse asiassa se on pahempaa.

Vuoden 2012 piirikonventissa todistajille kerrottiin osassa ”Vältä Jehovan testaamista sydämessäsi”, että ajattelu, että hallintoelin oli tehnyt virheen, vastaa ajattelua, että Jehova on antanut heille käärmeen eikä kalan. Vaikka todistaja vaipisi ja vain uskoi omaan sydämeensä, että jokin heille opetettu oli väärin, he olivat kuin kapinallisia israelilaisia, jotka ”koettivat Jehovaa sydämessään”.

Sitten tuon vuoden piirikokoonpano-ohjelmassa, jonka otsikko oli ”Kuinka voimme näyttää mielen ykseyden?”, He julistivat, että ”ajattelemme sopusoinnussa” emme voi sisältää ajatuksia, jotka ovat ristiriidassa Jumalan sanan tai julkaisujemme kanssa. (1.Ko 4: 6) ”

Hyvin monet ihmiset ovat huolissaan puheiden vapaudesta näinä päivinä, mutta hallintoelin ei vain halua hallita sitä, mitä sanot, vaan jopa sitä, mitä ajattelet, ja jos ajattelusi on väärä, he ovat enemmän kuin halukkaita rankaisemaan sinua suurimmalla mahdollisella tavalla "väärän ajattelun" vakavuus.

Olen kuullut ihmisten väittävän, että todistajat ovat mielenhallintakultissa. Toiset ovat eri mieltä. Sanon, harkitse todisteita. He erottavat sinut - erottavat sinut sosiaalitukijärjestelmästäsi, joka on joillekin ollut niin suuri menetys, että he ovat ottaneet oman elämänsä sen sijaan, että kestävät sen - ja miksi? Koska ajattelet eri tavalla kuin he, koska sinulla on päinvastainen mielipide. Vaikka et puhu muiden kanssa uskomuksestasi, jos he tietävät siitä - kiitos jumalalle, he eivät osaa lukea mieltä - he erottavat sinut. Tästä on todellakin tullut pimeyden ase, jota käytetään nyt mielen hallintaan. Ja älä usko, että he eivät ole valppaina yrittäessään erottaa ajatuksiasi. He odottavat sinun toimivan tietyllä tavalla ja puhumalla tietyllä tavalla. Kaikki poikkeamat tästä normista havaitaan. Yritä puhua liikaa Kristuksesta, vaikka et poikkeaisi julkaisuissa kirjoitetusta, tai yritä rukoilla tai jatkaa keskustelua mainitsematta Jehovan nimeä, ja heidän antenninsa alkavat huutaa. Pian he soittavat sinut takahuoneeseen ja pippuria sinua koetellen.

Jälleen, missä on Kristuksen rakkaus tässä kaikessa?

He tuomitsivat katolisen kirkon politiikasta, jonka he hyväksyivät vasta viisi vuotta myöhemmin. Tämä on kirkon tekopyhyyden oppikirja.

Sillä, miten meidän tulisi suhtautua Jehovan todistajien oikeudellisiin käytäntöihin, jätän teille nämä sanat miettiäksemme Herraltamme Jeesukselta Kristukselta:

”Jesaja profetoi osuvasti sinusta tekopyhistä, kuten on kirjoitettu:” Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on kaukana minusta. On turhaa, että he jatkuvasti palvovat minua, koska he opettavat ihmisten oppeina. ' Annat Jumalan käskyn irti, sinä pidät kiinni ihmisten perinteestä. ”” (Markus 7: 6-8 NWT)

Kiitos kun katsoit. Jos pidit tästä videosta ja haluat ilmoituksen, kun lisää on julkaistu, napsauta tilauspainiketta. Äskettäin laitoin videon, jossa selitettiin syy, miksi meillä on linkki lahjoituksiin videoidemme Kuvaus-kentässä. Halusin vain käyttää tätä tilaisuutta kiittääkseni niitä, jotka auttoivat meitä sen jälkeen. Se oli ajankohtaista, koska verkkosivustollemme beroeans.net - jolla on muuten monia artikkeleita, joita ei julkaista videoina - kyseinen sivusto hakkeroitiin ja sen selvittäminen maksoi melkoisen sentin. Joten nämä varat käytettiin hyvin. Saimme sen hakkeroimatta. Joka tapauksessa, kiitos ystävällisestä tuestasi. Ensi kertaan.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  22
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x