Äskettäin Jehovan todistajien järjestö julkaisi videon, jossa Anthony Morris III tuomitsi luopiot. Se on erityisen vihamielinen pieni pala propagandaa.

Olen saanut useita esityksiä tämän pienen teoksen tarkastelemisesta sekä espanjalaisilta että englantilaisilta katsojilta. Ollakseni rehellinen, en halunnut kritisoida sitä. Olen samaa mieltä Winston Churchhillin kanssa, joka sanoi tunnetusti: "Et koskaan saavuta määränpäätäsi, jos pysähdyt ja heität kiviä jokaiselle haukkuvalle koiralle."

Tarkoitukseni ei ole jatkaa hallintoelimen iskemistä, vaan auttaa organisaatiossa edelleen rikkakasvien joukossa kasvavaa vehnää poistumaan orjuudesta ihmisille.

Siitä huolimatta huomasin hyödyn tämän Morris-videon tarkistamisesta, kun kommentaattori jakoi Jesajan 66: 5 kanssani. Miksi tämä on siis merkitystä. Näytän sinulle. Pidetään hauskaa, vai mitä?

Noin XNUMX sekunnin kohdalla Morris sanoo:

Luulin, että keskustelemme Jumalan vihollisten lopullisesta päästä. Joten se voi olla hyvin rohkaisevaa, vaikkakin raukea. Ja auttaaksemme meitä siinä on kaunis ilme täällä 37th Psalmi. Joten, huomaa, että 37th Psalmi ja kuinka rohkaisevaa mietiskellä tätä kaunista jaetta, jae 20: ”

Mutta jumalattomat häviävät; Jehovan viholliset häviävät kuin loistavat laitumet; Ne katoavat kuin savu. ” (Psalmit 37:20)

Se oli psalmista 37:20, ja se on syy kiistanalaiselle visuaalisen muistin apuvälineelle, jonka hän lisää videoesityksensä loppuun.

Ennen sinne menemistä hän kuitenkin tekee ensin tämän mielenkiintoisen johtopäätöksen:

"Joten koska he ovat Jehovan vihollisia ja Jehova on paras ystävämme, se tarkoittaa, että he ovat vihollisiamme."

Kaikki, mitä Morris sanoo tästä eteenpäin, perustuu tähän lähtökohtaan, jonka hänen yleisönsä tietysti jo hyväksyvät koko sydämestä.

Mutta onko se totta? Voin kutsua Jehovaa ystävälleni, mutta on tärkeää, mitä hän kutsuu minuksi?

Eikö Jeesus varoittanut meitä siitä, että sinä päivänä, kun hän palaa, on monia, jotka väittävät hänen olevan ystävänsä ja huutavat: "Herra, Herra, emmekö tehneet monia ihmeellisiä asioita sinun nimessäsi", mutta hänen vastauksensa tulee olemaan: "En koskaan tuntenut sinua."

"En koskaan tuntenut sinua."

Olen samaa mieltä Morrisin kanssa siitä, että Jehovan viholliset häviävät kuin savu, mutta luulen, että olemme eri mieltä siitä, keitä nuo viholliset todella ovat.

Morris lukee kohdasta 2:37 Jesajan 66:24

"Nyt se on mielenkiintoista ... Jesajan profetiakirjassa oli joitain vakavia kommentteja, ja löytäisittekö Jesajan viimeisen luvun ja viimeisen jakeen Jesuksesta. Jesaja 66, ja aiomme lukea jakeen 24: ”

"Ja he lähtevät katsomaan niitä miehiä, jotka kapinoivat minua vastaan; Sillä heidän matonsa eivät kuole, eikä heidän tuliaan sammu, ja niistä tulee jotain vastenmielistä kaikille ihmisille. "

Morris näyttää ilahduttavan tätä kuvaa. Klo 6, hän todella ryhtyy asioihin:

Ja rehellisesti sanottuna Jehova Jumalan ystäville, kuinka rauhoittavaa, että he vihdoin ovat poissa, kaikki nämä halveksittavat viholliset, jotka ovat juuri moittineet Jehovan nimeä, tuhonneet, eivät koskaan, enää koskaan elävät uudelleen. Nyt ei ole kyse siitä, että iloitisimme jonkun kuolemasta, mutta kun on kyse Jumalan vihollisista ... lopulta ... he ovat poissa tieltä. Erityisesti nämä halveksittavat luopiot, jotka jossain vaiheessa olivat omistaneet elämänsä Jumalalle, ja sitten he yhdistävät voimansa Saatana Panettelijan, kaikkien aikojen pääluovuttajan, kanssa.

Sitten hän päättelee tällä visuaalisen muistin apuvälineellä.

"Mutta jumalattomat häviävät, Jehovan viholliset häviävät kuin loistavat laitumet", erityisesti "he häviävät kuin savu". Joten ajattelin, että tämä olisi hieno muistiapu, joka auttaisi tätä jaetta pysymään mielessä. Tässä on mitä Jehova lupaaa. Se on Jehovan vihollisia. He katoavat kuin savu. ”

Ongelma Morrisin päättelyssä tässä on sama, joka leviää Vartiotornin julkaisuissa. Eisegesis. Heillä on idea, löytää jae, joka tietyllä tavalla näyttää tukevan heidän ajatustaan, ja sitten he jättävät kontekstin huomiotta.

Mutta emme sivuuttaa asiayhteyttä. Sen sijaan, että rajoittuisimme Jesajan 66:24: een, Jesajan kirjan viimeisen luvun viimeiseen jakeeseen, luemme asiayhteyden ja opimme, keneen hän viittaa.

Aion lukea New Living -käännöksestä, koska se on helpommin ymmärrettävissä kuin Uuden maailman käännöksen tämän kohdan antama tiukempi renderointi, mutta voit seurata vapaasti NWT: ssä, jos haluat sen. (Olen tehnyt vain yhden pienen muutoksen. Olen korvannut sanan "Herra" sanalla "Jehova" paitsi tarkkuuden ja korostamisen vuoksi, koska käsittelemme Jehovan todistajien esittämiä ideoita.)

”Jehova sanoo näin:

"Taivas on valtaistuimeni,
ja maa on minun jalkani.
Voisitko rakentaa minulle niin hyvän temppelin?
Voisitko rakentaa minulle sellaisen lepopaikan?
Minun käteni ovat tehneet sekä taivaan että maan;
ne ja kaikki niissä on minun.
Minä, Jehova, olen puhunut! ”(Jesaja 66: 1, 2a)

Täällä Jehova aloittaa varoittavalla varoituksella. Jesaja kirjoitti itsetyytyväisille juutalaisille ajattelemalla, että he olivat rauhassa Jumalan kanssa, koska he olivat rakentaneet hänelle suuren temppelin ja uhrautuneet ja pitäneet vanhurskaasti lain säännöksiä.

Mutta temppelit ja uhrit eivät miellytä Jumalaa. Mihin hän on tyytyväinen, selitetään toisen jakeen loppuosassa:

"Nämä ovat niitä, joihin katson suosiota:
"Siunaan niitä, joilla on nöyrä ja murtunut sydän,
jotka vapisevat sanastani. " (Jesaja 66: 2b)

"Nöyrät ja kuritetut sydämet", ei ylpeitä ja ylpeitä. Ja vapina hänen sanastaan ​​osoittaa halukkuutta alistua hänelle ja pelkoa olla hänelle miellyttävä.

Nyt sitä vastoin hän puhuu muista, jotka eivät ole tällaisia.

"Mutta ne, jotka valitsevat tiensä -
iloitsevat inhottavista synneistään -
heidän tarjouksiaan ei hyväksytä.
Kun tällaiset ihmiset uhraavat härän,
se ei ole hyväksyttävämpää kuin ihmisuhri.
Kun he uhraavat karitsan,
ikään kuin he olisivat uhranneet koiran!
Kun he tuovat viljauhrin,
he voivat yhtä hyvin tarjota sian verta.
Kun he polttavat suitsuketta,
ikään kuin he olisivat siunanneet epäjumalia. "
(Jesaja 66: 3)

On melko selvää, mitä Jehova tuntee, kun ylpeä ja ylpeä uhraa hänelle. Muista, että hän puhuu Israelin kansalle, mitä Jehovan todistajat haluavat kutsua Jehovan maalliseksi järjestöksi Kristuksen edessä.

Mutta hän ei pidä näitä organisaationsa jäseniä ystävinä. Ei, he ovat hänen vihollisiaan. Hän sanoo:

"Lähetän heille suuria ongelmia -
kaikki mitä he pelkäsivät.
Sillä kun soitin, he eivät vastanneet.
Kun puhuin, he eivät kuunnelleet.
He tekivät tarkoituksellisesti syntiä silmieni edessä
ja päätti tehdä sen, mitä he tietävät halveksivan. "
(Jesaja 66: 4)

Joten, kun Anthony Morris lainasi tämän luvun viimeistä jaetta, jossa puhutaan näiden tappamisesta, heidän ruumiinsa kuluttamasta matoista ja tulesta, tajusiko hän, että kyse ei ollut ulkopuolisista ihmisistä, jotka oli karkotettu Israelin seurakunnasta. Siinä puhuttiin lihavista kissoista, jotka istuivat kauniisti ja ajattelivat olevansa rauhassa Jumalan kanssa. Heille Jesaja oli luopio. Tämä on selvästi selvää siitä, mitä aivan seuraava jae 5 kertoo meille.

”Kuule tämä Jehovan sanoma,
kaikki te, jotka vapisette hänen sanoistaan:
Omat ihmiset vihaavat sinua
ja heittää sinut ulos uskollisuudestani nimelleni.
'Anna Jehovan olla kunnia!' he pilkkaavat.
'Ole iloinen hänessä!'
Mutta he joutuvat häpeään.
Mikä on kaupungin kaikki melu?
Mikä temppelin kauhea melu on?
Se on Jehovan ääni
kostaa vihollisiaan vastaan. "
(Jesaja 66: 5, 6)

Tämän tekemän työn takia olen henkilökohtaisesti yhteydessä satoihin miehiin ja naisiin, jotka ovat pysyneet uskollisina Jehovalle ja Jeesukselle, uskollisina Jumalan nimelle, mikä tarkoittaa totuuden Jumalan kunnian vaalimista. Nämä ovat niitä, joita Morris näkisi iloisesti savun menemisessä, koska hänen mielestään he ovat "halveksittavia luopioita". Omat ihmiset ovat vihanneet näitä. He olivat Jehovan todistajia, mutta nyt Jehovan todistajat vihaavat heitä. Heidät on heitetty pois järjestöstä, erotettu, koska he pysyivät uskollisina Jumalalle sen sijaan, että olisivat uskollisia hallintoelimen miehille. Nämä vapisevat Jumalan sanoista, peläten paljon enemmän hänen tyytymättömyytensä kuin pelkkien ihmisten, kuten Anthony Morris III: n, tyytymättömyyttä.

Anthony Morrisin kaltaiset miehet rakastavat pelata projektiopeliä. He heijastavat oman asenteensa muihin. He väittävät, että luopiot ovat hylänneet perheensä ja ystävänsä. Minun on vielä tavattava yksi näistä ns. Luopioista, joka kieltäytyy puhumasta perheen tai entisten ystävien kanssa tai olemasta yhteydessä heidän kanssaan. Jehovan todistajat ovat vihanneet heitä ja sulkeneet heidät pois, kuten Jesaja ennusti.

”Ja rehellisesti sanottuna, kuinka rauhoittavaa Jehova Jumalan ystäville on, kuinka vakuuttavia siitä, että heidät lopulta on menossa, kaikki nämä halveksittavat viholliset ... varsinkin nämä halveksittavat luopiot, jotka jossain vaiheessa olivat omistaneet elämänsä Jumalalle ja sitten yhdistäneet voimansa Saatana Panettelijan kanssa kaikkien aikojen pääluovuttaja. "

Mitä on tulossa näistä halveksittavista luopioista Anthony Morrisin mukaan? Luettuaan Jesajan 66:24 hän palaa Markuksen 9:47, 48: een. Kuuntelkaamme, mitä hän sanoo

”Tämän tekee vielä suuremman vaikutuksen se tosiasia, että Kristuksella Jeesuksella oli todennäköisesti tämä jae mielessään, kun hän sanoi nämä tunnetut sanat - joka tapauksessa Jehovan todistajien hyvin tuntemat - Markuksen luvusta 9 ... löydät Markuksen luvusta 9… ja tämä on erittäin selkeä varoitus kaikille, jotka haluavat pysyä Jehova Jumalan ystävinä. Huomaa jakeet 47 ja 48. ”Ja jos silmäsi saa sinut kompastumaan, heitä se pois. Sinun on parempi mennä yksisilmäisesti Jumalan valtakuntaan kuin olla heitettynä kahdella silmällä Gehennaan, missä harma ei kuole eikä tulta sammuta. ""

Tietysti kristikunta kiertää nämä mestarimme, Kristuksen Jeesuksen, innoitetut ajatukset, mutta se on hyvin selvää, ja huomaat ristiviittauksen pyhien kirjoitusten kohdasta jakeen 48 lopussa on Jesaja 66:24. Nyt tämä kohta, "mitä tulipalo ei kuluttanut, kukat tekisivät".

"En tiedä, tiedätkö paljon ruohoista, mutta ... näet kokonaisen joukon niitä ... se ei vain ole miellyttävä näky."

Mutta mikä sopiva kuva, kaikkien Jumalan vihollisten lopullinen loppu. Raskautta, mutta jotain mitä odotamme. Luopiot ja Jehovan viholliset sanoisivat kuitenkin, että se on kammottavaa; se on halveksittavaa. Opetatko ihmisillesi näitä asioita? Ei, Jumala opettaa kansalleen näitä asioita. Tätä hän ennustaa ja suoraan sanottuna Jehovan Jumalan ystäville, kuinka rauhoittavaa on, että heidät kaikki vihdoin ovat kadonneet, kaikki nämä halveksittavat viholliset. "

Miksi hän yhdistää Jesajan 66:24 Markuksen 9:47, 48: een? Hän haluaa osoittaa, että nämä halveksittavat luopiot, joita hän vihaa niin paljon, kuolevat ikuisesti Gehennassa, paikassa, josta ei ole ylösnousemusta. Anthony Morris III on kuitenkin unohtanut toisen linkin, joka osuu vaarallisen lähellä kotia.

Luetaan Matteuksen 5:22:

“. . Kuitenkin sanon teille, että jokainen, joka jatkaa vihaa veljensä kanssa, on vastuussa tuomioistuimelle; ja joka kääntyy veljensä puoleen sanoinkuvaamattomalla halveksuntasanalla, on vastuussa korkeimmalle oikeudelle; kun taas joka sanoo: "Sinä halveksittava tyhmä!" on vastuussa tulinen Gehenna. " (Matteus 5:22)

Nyt vain selittääkseen, mitä Jeesus tarkoittaa, hän ei sano, että pelkkä kreikan kielen ilmaus käännetään täällä "halveksittavaksi tyhmäksi". on kaikki mitä on sanottava, jotta yksi tuomitaan iankaikkiseen kuolemaan. Jeesus itse käyttää kreikkalaista ilmaisua yhdellä tai kahdella kertaa puhuessaan fariseuksille. Pikemminkin hän tarkoittaa tässä, että tämä ilmaus johtuu sydämestä, joka on täynnä vihaa, halukas tuomitsemaan ja tuomitsemaan veljensä. Jeesuksella on oikeus tuomita; todellakin, Jumala nimittää hänet tuomitsemaan maailmaa. Mutta sinä ja minä ja Anthony Morris ... ei niin paljon.

Anthony Morris ei tietenkään sano "halveksittavia hölmöjä", mutta "halveksittavia luopioita". Saako se hänet irti?

Haluaisin tarkastella toista jaetta nyt Psalmissa 35:16, jossa lukee ”Luopioista pilkkaavien kakkujen joukossa”. Tiedän, että se kuulostaa hämmennykseltä, mutta muista, että Fred Franz ei ollut heprean kielen tutkija tehdessään käännöstä. Alaviite kuitenkin selventää merkitystä. Siinä lukee: "jumalattomat puhvelit".

Joten ”luopunut pilkka kakusta” on ”jumalaton pelle” tai ”jumalaton tyhmä”; se, joka luopuu Jumalasta, on todella tyhmä. "Hölmö sanoo sydämessään: Jumalaa ei ole." (Psalmit 14: 1)

"Halpamainen tyhmä" tai "halveksittava luopio" - kuvauksellisesti kaikki on sama asia. Anthony Morris III: n tulisi katsoa pitkään, kovasti peiliin, ennen kuin kutsuu ketään halveksittavaksi.

Mitä opimme tästä kaikesta? Kaksi asiaa mielestäni:

Ensinnäkin, meidän ei tarvitse pelätä niiden ihmisten sanoja, jotka ovat julistaneet itsensä Jumalan ystäviksi, mutta eivät ole tarkistaneet Jehovalta, onko hänestä samaa mieltä heistä. Meidän ei tarvitse olla huolissamme, kun he kutsuvat meitä nimellä "halveksittava tyhmä" tai "halveksittava luopio" ja välttävät meitä, kuten Jesajan 66: 5 sanoo, että he julistaisivat koko ajan kunnioittavansa Jehovaa.

Jehova suosii niitä, jotka ovat nöyriä ja murtuneita sydämestään ja vapisevat hänen sanastaan.

Toinen asia, jonka opimme, on, että emme saa noudattaa Anthony Morrisin ja tämän videon tukevien Jehovan todistajien hallintoelimen esimerkkiä. Meidän ei tule vihata vihollisiamme. Itse asiassa Matteuksen 5: 43-48 aloittaa sanomalla meille, että meidän on "rakastettava vihollisiamme ja rukoiltava niitä, jotka vainoavat meitä", ja lopettaa sanomalla, että vain tällä tavalla voimme täydentää rakkauttamme.

Siksi emme saa tuomita veljiämme luopioina, koska tuomitseminen on jätetty Jeesuksen Kristuksen vastuulle. Oppia tai organisaatiota voidaan pitää vääränä, koska kummallakaan ei ole sielua; mutta jätetään lähimmäistemme tuomitseminen Jeesukselle, okei? Emme koskaan halua, että suhtaudumme niin röyhkeästi, että se antaisi meidän tehdä tämän:

"Joten ajattelin, että tämä olisi hieno muistiapu, joten tämä jae pysyy mielessä. Tässä on mitä Jehova lupaaa. Se on Jehovan vihollisia. He katoavat kuin savu. ”

Kiitos tuestasi ja lahjoituksista, jotka auttavat meitä jatkamaan tämän työn tekemistä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    18
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x