”Kiinnitä jatkuvasti huomiota itseesi ja opetukseesi.” - 1 AIKA. 4:16

 [Tutkimus 42 vp 10/20 s.14 14.-20]

Ensimmäisessä kappaleessa vakuutetaan lukijat siitä, että kaste on elintärkeää pelastukselle, kun siinä sanotaan "Mitä tiedämme kasteen tärkeydestä? Se on vaatimus pelastusta hakeville. "

Onko näin todella? Mitä Raamattu opettaa?

Seuraavassa on aiheeseen liittyviä pyhiä kirjoituksia, jotka löytyvät Raamatusta Vartiotornin artikkelin sijaan:

Matteuksen, Markuksen ja Johanneksen kirjoissa ei ole opetusta pelastuksesta. (Kussakin näistä kirjoista on vain yksi sanan käyttö muissa yhteyksissä.)

Luukkaan 1:68: ssa löydämme Sakarian, Johannes Kastajan isän, profetian, jossa hän sanoi: ”Hän [Jehova Jumala] on herättänyt meille palvelusarven palvelijansa Daavidin talossa, aivan kuten hän on puhunut muinaisten profeettojensa kautta pelastuksesta vihollisiltamme ja heidän käsistään. kaikki ne, jotka vihaavat meitä,… ”. Tämä oli profetia, joka viittasi Jeesukseen, joka oli tällä hetkellä, nyt syntymätön sikiö äitinsä Marian kohdussa. Painopiste on Jeesuksessa pelastusvälineenä.

Palvelutyönsä aikana Jeesus kommentoi Sakkeusta, joka oli juuri katunut syntinsä pääveronkantajana, sanoen ”Jeesus sanoi hänelle:” Tänä päivänä pelastus on tullut tähän taloon, koska hän on myös Aabrahamin poika. Sillä Ihmisen Poika tuli etsimään ja pelastamaan menetettyä. ”. Huomaa kuitenkin, että kastetta ei mainita, vain pelastus, ja Sakkeuksen asennetta kuvaamalla hänen puolestaan ​​oli tehty parannus.

Meidän on siirryttävä 4 evankeliumin täältä Apostolien tekojen kirjaan, jotta löydämme seuraavan maininnan pelastuksesta. Tämä on Apostolien tekojen 4:12: ssa, kun apostoli Pietari, joka puhui Jerusalemin hallitsijoille ja vanhemmille miehille, sanoi Jeesuksesta, jonka he olivat juuri asettaneet, "Lisäksi kenellekään muulle ei ole pelastusta, sillä ihmisten keskuudessa taivaan alla ei ole muuta nimeä, jonka avulla meidän tulisi pelastua." Jälleen kerran painotetaan Jeesusta keinona saada pelastus.

Roomalaiskirjeen 1: 16-17: ssä apostoli Paavali sanoi: "Sillä en häpeä hyvää uutista; se on itse asiassa Jumalan voima pelastukseksi kaikille, joilla on usko, - - sillä siinä Jumalan vanhurskaus paljastetaan uskon ja uskon suhteen, aivan kuten kirjoitetaan: 'Mutta vanhurskas - uskon avulla hän tahtoo elää.'". Lainaus, jonka Paavali käyttää, on Habakkuk 2: 4: stä. Hyvä uutinen oli hyvä uutinen Kristuksen Jeesuksen hallitsemasta valtakunnasta. Huomaa, että usko [Jeesukseen] on edellytys pelastukselle.

Roomalaiskirjeen 10: 9-10: ssä apostoli Paavali sanoi: "Sillä jos julistat julkisesti sanan" suussa ", että Jeesus on Herra, ja uskot sydämessäsi, että Jumala herätti hänet kuolleista, sinä pelastut. 10 Sillä sydämellä harjoitetaan uskoa vanhurskauteen, mutta suulla julistetaan julkisesti pelastukseksi. " Mikä oli julkinen julistus pelastuksesta asiayhteydessä? Saarnatyö? Ei. Se oli julkinen julistus, jossa tunnustettiin ja hyväksyttiin, että Jeesus on Herra, samoin kuin usko siihen, että Jumala oli herättänyt hänet kuolleista.

Apostoli Paavali kirjoitti 2.Korinttilaisille 7:10 "Sillä suru jumalallisella tavalla tekee parannuksen pelastukseen, jota ei tarvitse katua; mutta maailman suru tuottaa kuoleman. ”. Tässä pyhissä kirjoituksissa mainitaan parannus [entisistä synneistä] elintärkeänä.

Filippiläisille 2:12 Paavali kannusti filippiläisiä siihen "... jatka oman pelastuksesi harjoittamista pelolla ja vapisemalla;" ja tessalonikalaisille 1: 5 hän puhui ”Pelastuksen toivo… pelastuksen hankkimiseen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.”.

Lisäksi hän kirjoitti 2.Tessalonikalaisille 2: 13-14 "Olemme kuitenkin velvollisia kiittämään Jumalaa aina sinusta sinusta, Jehovan rakastamat veljet, koska Jumala valitsi sinut alusta alkaen pelastukseen pyhittämällä sinut henkellä ja uskollasi totuuteen. 14 Tähän kohtaloon hän kutsui sinut julistamiemme hyvien uutisten kautta, jotta saisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen kunnian. "  Tässä hän puhui siitä, että hänet valittiin pelastukseen, pyhitettiin henkellä ja heidän uskollaan totuuteen.

Hän mainitsi, kuinka Timoteuksesta oli tullut viisasta pelastamiseksi uskon kautta yhteyksissä Kristukseen Jeesukseen pyhien kirjoitusten tuntemisen vuoksi (2.Timoteukselle 3: 14-15).

Kuinka ihminen saa pelastuksen? Apostoli Paavalin kirjeessä Titukselle Tituksen 2: 11: ssä hän sanoo kategorisestiJumalan ansaitsematon hyvyys, joka tuo pelastuksen kaikenlaisille ihmisille on ilmennyt… " viitatessaan ”… meidän Vapahtajamme, Kristus Jeesus,…”.

Apostoli Paavali kirjoitti heprealaisille ”… heidän pelastuksensa pääedustajasta [Jeesuksesta Kristuksesta]” (Heprealaisille 1:10).

Siksi päinvastoin kuin Vartiotornin 1 kappaleessa esitetyssä väitteessä, ei ole yhtä pyhien kirjoitusten kohtaa, jonka voisin havaita, jopa vihjaavan, että kaste vaaditaan pelastukseksi.

Joten mitä apostoli Pietari tarkoitti 1.Pietarin kirjassa 3:21? Tätä pyhien kirjoitusten kohtaa lainataan osittain tutkimuksen artikkelissa (kohta 1) sanalla ”Kaste on nyt tallentaa teidän… Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta ”painottaen kastetta. Tämän jakeen lähempi tarkastelu kontekstissa paljastaa kuitenkin seuraavan. Kaste pelastaa meidät vain, koska se on symboli halusta saada puhdas omatunto Jumalaa kohtaan, uskomalla Jeesuksen Kristuksen ylösnousemukseen, että voimme saada pelastuksen hänen kauttaan. Painopiste on uskossa Jeesukseen ja hänen ylösnousemukseensa. Kaste on tämän uskon symboli. Kasteen fyysinen toiminta ei pelasta meitä, kuten tutkimuksen artikkeli ehdottaa. Loppujen lopuksi kukaan voi pyytää kastetta ystävien, vanhempien, vanhinten ja Vartiotornin tutkimuksen artikkeleiden painostuksen vuoksi, pikemminkin kuin haluavansa osoittaa uskonsa.

Artiklan 2 kohdassa todetaan oikeutetusti, ettäOpetuslapsiksi tulemiseksi meidän on kehitettävä ”opetuksen taidetta”. Vartiotornin tutkimusartikkelissa ei kuitenkaan ole "Opetuksen taide", ainakin totuuden opettamisessa.

Lopuksi, onko kaste "vaatimus pelastusta hakeville " kuten tutkimuksen artikkelissa väitetään?

Pyhissä kirjoituksissa löydettyjen ja yllä esitettyjen todisteiden valossa EI, kaste ei ole itsessään vaatimus. Mikä tärkeintä, ei ole selvää pyhien kirjoitusten vaatimusta, jonka mukaan sitä vaaditaan. Järjestö painottaa liian paljon kastea eikä uskoa ylösnousseen Jeesukseen. Ilman todellista uskoa ylösnousseen Jeesukseen pelastus ei ole mahdollista, kastettu tai ei. On kuitenkin järkevää päätellä, että joku, joka haluaa palvella Jeesusta ja Jumalaa, ei halua tulla kastetuksi, ei pelastamaan itseään, vaan keinona symboloida sitä halua palvella Jeesusta ja Jumalaa muille samanmielisille kristityille. Meidän on muistettava, että aivan kuten apostoli Paavali kirjoitti Tituksen 2:11, se on ”… Jumalan ansaitsematon ystävällisyys, joka tuo pelastuksen… ", ei itse kaste.

Yksi asia, jota kasteen ei selvästikään pidä tehdä, on sitoa kastettava ihmiskehon organisaatioon riippumatta siitä, mitä järjestö tuo esiin.

 

Tutustu tarkemmin Vartiotorni-organisaation kasteeseen muuttuvaan asemaan olemassaolonsa aikana tästä artikkelista. https://beroeans.net/2020/12/07/christian-baptism-in-whose-name-according-to-the-organization-part-3/.

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
    14
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x