Ennen kuin pääsemme tähän Role of Women -sarjan viimeiseen videoon, on pari aihetta, jotka liittyvät edelliseen videoon päätoimipaikasta, josta haluaisin keskustella hyvin lyhyesti.

Ensimmäinen koskee joitain katselijoita, jotka olen saanut joiltakin katsojilta. Nämä ovat miehiä, jotka kiivaasti vastustivat ajatusta siitä, että kephalé tarkoittaa pikemminkin "lähdettä" kuin "valtaa". Monet tekivät ad hominem -hyökkäyksiä tai tarjosivat vain perusteettomia väitteitä ikään kuin ne olisivat evankeliumin totuus. Vuosien ajan julkaisemani videoita kiistanalaisista aiheista, olen tottunut tämän tyyppisiin väittelyihin, joten otan kaiken rennosti. Haluan kuitenkin sanoa, että tällaiset artikkelit eivät ole vain miehiltä, ​​jotka tuntevat naisten uhkaavan. Jos kephalé tarkoittaa "lähdettä", se aiheuttaa ongelman kolminaisuusasukkaille, jotka uskovat Jeesuksen olevan Jumala. Jos Isä on Pojan lähde, niin Poika tuli Isältä samoin kuin Aadam tuli Pojasta ja Eeva tuli Aadamilta. Se asettaa Pojan Isän alaisuuteen. Kuinka Jeesus voi olla Jumala, jos hän tulee Jumalasta. Voimme leikkiä sanoilla, kuten "luotu" tai "syntynyt", mutta lopulta aivan kuten Eevan luomus poikkesi Aadamin luomuksesta, päädymme silti siihen, että yksi henkilö hankitaan toisesta, mikä ei sovi kolminaisuuden näkemykseen.

Toinen asia, johon halusin koskea, on 1.Korinttilaisille 11:10. Uuden maailman käännöksessä tämä jae kuuluu: "Siksi naisen pitäisi olla merkki auktoriteetista hänen päänsä enkelien takia." (1.Korinttilaisille 11:10)

Uuden maailman käännöksen espanjaksi uusin versio menee vielä pidemmälle ja asettaa ideologisen tulkinnan. "Auktoriteetin merkin" sijasta lukee "señal de subjección", mikä tarkoittaa "alistumisen merkkiä".

Nyt interlineaarisessa muodossa ei ole sanaa, joka vastaisi ”merkkiä”. Tässä mitä interlineaarinen kertoo.

Bereanin kirjaimellisessa Raamatussa sanotaan: "Tämän vuoksi naisella pitäisi olla auktoriteetti päähän enkelien vuoksi."

Kuningas Jaakobin Raamatussa sanotaan: "Tästä syystä naisella pitäisi olla valta pään päällä enkelien takia."

Maailmankielisessä Raamatussa sanotaan: "Tästä syystä naisen pitäisi olla auktoriteetti hänen päänsä enkelien takia."

Joten vaikka onkin hyväksyttävää sanoa "auktoriteetin symboli" tai "auktoriteetin merkki" tai "auktoriteetin tunnus" kuten muut versiot tekevät, merkitys ei ole yhtä selkeä kuin luulin. Jakeessa 5 Paavali kirjoittaa innoittamana antamalla naisille valtuuden rukoilla ja ennustaa ja siksi opettaa seurakunnassa. Muista aikaisemmista tutkimuksistamme, että korinttilaiset miehet yrittivät ottaa tämän heti naisilta. Joten yksi tapa ottaa tämä - enkä sano, että tämä on evankeliumi, vain keskustelun arvoinen mielipide - on, että puhumme ulkoisesta merkistä siitä, että naisilla on valta rukoilla ja saarnata, ei siitä, että heillä olisi valta. Jos menet rajoitetulle alueelle valtion rakennuksessa, tarvitset passin, kunnolla olevan merkin, joka osoittaa kenellekään, että sinulla on valtuudet olla siellä. Auktoriteetti rukoilla ja opettaa seurakunnassa tulee Jeesukselta, ja se asetetaan sekä naisille että miehille, ja Paavalin peittämä päähine - olipa se huivi tai pitkät hiukset - on merkki tästä oikeudesta, tuosta auktoriteetista.

Jälleen en sano, että tämä on tosiasia, vain että mielestäni se on mahdollinen tulkinta Paavalin merkityksestä.

Mennään nyt tämän videon aiheeseen, tähän sarjan viimeiseen videoon. Haluaisin aloittaa esittämällä sinulle kysymyksen:

Efesolaisille 5:33 luemme: "Kuitenkin myös jokaisen teistä on rakastettava vaimoaan samalla tavalla kuin itseään, ja vaimon on kunnioitettava aviomiehensä." Joten tässä on kysymys: Miksi vaimoa ei kehoteta rakastamaan aviomiehensä samalla tavalla kuin hän rakastaa itseään? Ja miksi aviomiehelle ei sanota kunnioittavan vaimoaan? Okei, se on kaksi kysymystä. Mutta tämä neuvo näyttää hieman epätasaiselta, eikö olisit samaa mieltä?

Jätetään vastaus näihin kahteen kysymykseen tämänpäiväisen keskustelumme loppuun.

Toistaiseksi aiomme hypätä kymmenen jaetta taaksepäin ja lukea tämän:

"Aviomies on vaimonsa pää" (Efesolaisille 5:23 NWT)

Mitä ymmärrät sen tarkoittavan? Tarkoittaako tämä, että aviomies on vaimonsa pomo?

Saatat ajatella sitä. Loppujen lopuksi edellisessä jakeessa sanotaan: "Vaimot olkoon alamaisia ​​aviomiehilleen ..." (Efesolaisille 5:22 NWT)

Mutta sitten meillä on jae ennen sitä, joka sanoo: "Ole alamainen toisillesi ..." (Efesolaisille 5:21 NWT)

Joten kuka sitten on pomo, jos aviopuolisoiden oletetaan olevan toistensa alaisia?

Ja sitten meillä on tämä:

"Vaimo ei käytä valtaa omassa ruumiissaan, mutta aviomies tekee; samoin myös aviomies ei käytä valtaa omassa ruumiissaan, mutta hänen vaimonsa. " (1.Korinttilaisille 7: 4)

Se ei sovi ajatukseen siitä, että aviomies on pomo ja vaimo on se, joka saa pomon.

Jos löydät kaiken tämän hämmentävän, olen osittain syyllinen. Jätin pois jotain kriittistä. Kutsutaan sitä taiteelliseksi lisenssiksi. Mutta korjaan sen nyt. Aloitetaan Efesolaiskirjeen 21. luvun jakeesta 5.

Bereanin tutkimuksen raamatusta:

"Alistukaa toisillenne kunnioituksesta Kristusta kohtaan."

Toiset korvaavat "pelon" "kunnioituksella".

 • "... alistukaa toisillenne Kristuksen pelossa". (Uusi American Standard Bible)
 • ”Alistuminen toisilleen Kristuksen pelossa”. (Holman Christian Standard Bible)

Sana on fobos, josta saamme englanninkielisen sanamme fobia, mikä on kohtuutonta pelkoa jostakin.

 • acrofobia, korkeuden pelko
 • araknofobia, hämähäkkien pelko
 • klaustrofobia, pelko suljetuista tai tungosta tiloista
 • ophidiofobia, käärmeiden pelko

Äitini kärsi viimeisestä. Hän menisi hysteeriseksi joutuessaan käärmeen eteen.

Meidän ei kuitenkaan pidä ajatella, että kreikkalainen sana liittyy irrationaaliseen pelkoon. Päinvastoin. Se viittaa kunnioittavaan pelkoon. Emme pelkää Kristusta. Rakastamme häntä kipeästi, mutta pelkäämme tyytymättömyyttä. Emme halua pettää häntä, vai mitä? Miksi? Koska rakkautemme häntä kohtaan saa meidät haluamaan aina löytää suosiota hänen silmissään.

Siksi alistumme toisillemme seurakunnassa ja avioliitossa kunnioituksemme, rakkautemme vuoksi Jeesusta Kristusta kohtaan.

Joten heti alusta alkaen aloitamme linkin Jeesukseen. Se, mitä luemme seuraavista jakeista, liittyy suoraan suhteeseemme Herraan ja hänen suhteeseensa meihin.

Paavali antaa meille uuden tavan suhtautua toisiin ihmisiin ja aviopuolisoon, ja väärinkäsitysten välttämiseksi hän antaa meille esimerkin näiden suhteiden toiminnasta. Hän käyttää jotain ymmärrettävää auttaakseen meitä ymmärtämään jotain uutta, jotain erilaista kuin olemme tottuneet.

Okei, seuraava jae:

"Vaimot, alistukaa aviomiehillenne kuin Herralle." (Efesolaisille 5:22) Berean tutkii Raamattua tällä kertaa.

Joten emme voi yksinkertaisesti sanoa: "Raamatun mukaan vaimojen on alistuttava aviomiehille", eikö niin? Meidän on hyväksyttävä se, eikö niin? "Mitä tulee Herraan", siinä sanotaan. Alistumisvaimoiden on osoitettava aviomiehille rinnakkaisuuksia meidän kaikkien tekemisestä Jeesukselle.

Seuraava jae:

"Sillä aviomies on vaimon pää kuin Kristus on seurakunnan pää, Hänen ruumiinsa, jonka Hän on Vapahtaja." (Efesolaisille 5:23 BSB)

Paavali käyttää edelleen Jeesuksen ja seurakunnan välistä suhdetta selvittääkseen, minkä tyyppisen aviomiehen tulisi olla vaimonsa kanssa. Hän varmistaa, että emme mene yksin omalla tulkinnallamme aviomiehen / vaimon suhteesta. Hän haluaa sitoa sen siihen, mikä on Herramme ja kirkon ruumiin välillä. Ja hän muistuttaa meitä siitä, että Jeesuksen suhde kirkkoon merkitsee sitä, että hän on sen pelastaja.

Viimeisestä videostamme tiedämme nyt, että sana "pää" kreikaksi on kephalé ja että se ei tarkoita auktoriteettia toisen suhteen. Jos Paavali puhuisi miehestä, jolla on valta nainen, ja Kristuksella, jolla on valta seurakunnassa, hän ei olisi käyttänyt kephalé. Sen sijaan hän olisi käyttänyt sanaa kuten exousia mikä tarkoittaa auktoriteettia.

Muista, että luimme juuri 1.Korinttilaiskirjeen 7: 4: stä, jossa puhutaan vaimosta, jolla on valta miehensä ruumiissa, ja päinvastoin. Sieltä emme löydä kephalé (pää), mutta verbimuoto exousia, "Auktoriteetti".

Mutta täällä efesolaisissa Paavali käyttää kephalé jota kreikkalaiset käyttivät metaforisesti tarkoittamaan "huippua, kruunua tai lähdettä".

Pysytään nyt siinä hetken. Hän sanoo, että "Kristus on seurakunnan pää, Hänen ruumiinsa". Seurakunta tai kirkko on Kristuksen ruumis. Hän on pää, joka istuu ruumiin päällä. Paavali opettaa meille toistuvasti, että ruumis koostuu monista jäsenistä, joita kaikkia arvostetaan tasa-arvoisesti, vaikka ne eroavatkin suuresti toisistaan. Jos yksi jäsen kärsii, koko keho kärsii. Tunkkaa varpaasi tai murskaa pikkusormesi vasaralla ja tiedät mitä se tarkoittaa koko keholle niin kärsimään.

Paavali tekee tämän analogian siitä, että kirkon jäsenet ovat kuin ruumiin eri jäsenet yhä uudelleen. Hän käyttää sitä kirjoittaessaan roomalaisille, korinttilaisille, efesalaisille, galatalaisille ja kolossalaisille. Miksi? Tehdä asia, jota ihmiset eivät helposti ymmärrä sellaisissa hallintojärjestelmissä, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet sellaisissa hallintojärjestelmissä, jotka asettavat yksilölle monia viranomaisen ja valvonnan tasoja. Kirkon ei tule olla sellainen.

Jeesus ja kirkon ruumis ovat yksi. (Johannes 17: 20--22)

Nyt sinä tuon ruumiin jäsenenä sinusta tuntuu? Tuntuuko sinusta, että Jeesus vaatii sinulta liikaa? Luuletko Jeesuksen olevan joku kovasydäminen pomo, joka välittää vain itsestään? Vai tunnetko sinusta huolta ja suojaa? Luuletko Jeesuksen olevan joku, joka oli valmis kuolemaan puolestasi? Joku, joka vietti elämänsä, eikä muut palvelleet häntä, mutta ponnisteli palvelemaan laumansa?

Teillä miehillä on nyt käsitys siitä, mitä sinulta odotetaan naisen päänä.

Ei ole edes niin, että saat tehdä sääntöjä. Jeesus kertoi meille, että "en tee mitään omalla valtuuksellani, mutta puhun aivan kuten Isä opetti minulle." (Johannes 8:28 ESV)

Tästä seuraa, että aviomiehet tarvitsevat jäljitellä tätä esimerkkiä eivätkä tee mitään omalla auktoriteetillaan vaan ainoastaan ​​sen perusteella, mitä Jumala on opettanut meille.

Seuraava jae:

"Nyt kun kirkko alistaa Kristukselle, niin myös vaimojen tulee alistua miehilleen kaikessa." (Efesolaisille 5:24 BSB)

Jälleen kerran verrataan kirkkoa ja Kristusta. Vaimolla ei ole mitään ongelmaa alistua aviomiehelle, jos hän toimii päänä Kristuksen tapaan seurakunnassa.

Mutta Paavali ei ole valmis selittämään. Hän jatkaa:

"Aviomiehet, rakastakaa vaimosi, aivan kuten Kristus rakasti kirkkoa ja antoi itsensä hänen pyhittääkseen, puhdistamalla hänet pesemällä vedellä sanan läpi ja esittäen hänet itselleen loistavana seurakuntana ilman tahroja tai ryppyjä tai sellainen vika, mutta pyhä ja moitteeton. " (Efesolaisille 5:24 BSB)

Samalla tavalla aviomies haluaa rakastaa vaimoaan ja antaa itsensä pyhittääkseen häntä esitelläkseen hänet maailmalle loistokkaana, tahrattomana, rypistyneenä tai tahrattomana, mutta pyhänä ja moitteettomana.

Kauniita, korkealla kuulostavia sanoja, mutta kuinka aviomies voi toivoa tekevänsä tämän käytännöllisellä tavalla nykymaailmassa kaikkien kohtaamiemme ongelmien kanssa?

Sallikaa minun yrittää selittää se jostakin, jonka koin omassa elämässäni.

Myöhäinen vaimoni rakasti tanssia. Minä, kuten useimmat miehet, halusin päästä tanssilattialle. Minusta tuntui siltä, ​​että näytin hankalalta, koska en tiennyt kuinka siirtyä oikein musiikkiin. Siitä huolimatta, kun meillä oli varoja, päätimme ottaa tanssitunteja. Ensimmäisessä, enimmäkseen naisista koostuvassa luokassa ohjaaja aloitti sanomalla: "Aloitan ryhmän miesten kanssa, koska mies tietysti johtaa", johon nuori naisopiskelija protestoi: "Miksi miehen on johtaa?"

Yllätti minut se, että kaikki muut ryhmän naiset nauroivat hänestä. Köyhä näytti melko hämmentyneeltä. Ilmeiseksi yllätyksekseen hän ei saanut tukea ryhmän muilta naisilta. Kun opin yhä enemmän tanssimisesta, aloin nähdä, miksi näin oli, ja huomasin, että juhlasali on poikkeuksellisen hyvä metafora avioliiton miesten ja naisten suhteesta.

Tässä on kuva juhlasalin kilpailusta. Mitä huomaat? Kaikki naiset ovat pukeutuneet upeisiin pukuihin, kukin erilainen; kun taas kaikki miehet ovat pukeutuneet pingviiniksi, identtisesti. Tämä johtuu siitä, että miehen tehtävä on näyttää nainen. Hän on huomion keskipiste. Hänellä on näyttäviä, vaikeampia liikkeitä.

Mitä Paavali sanoi Kristuksesta ja seurakunnasta? Pidän mieluummin uuden kansainvälisen version jakeesta 27 antamasta renderöinnistä "esitellä hänet itselleen säteilevänä seurakuntana ilman tahroja tai ryppyjä tai muita vikoja, mutta pyhä ja moitteeton".

Tällainen on aviomiehen rooli vaimolleen avioliitossa. Uskon, että naisilla ei ole mitään ongelmaa tanssilattialla olevien miesten ajatuksesta, että he ymmärtävät, että tanssi ei ole kyse dominoinnista. Kyse on yhteistyöstä. Kaksi ihmistä liikkuu yhtenä tarkoituksenaan tuottaa taidetta - jotain kaunista katsella.

Näin se toimii:

Ensinnäkin, et tee tanssivaiheita lennossa. Sinun täytyy oppia ne. Joku muu on suunnitellut ne. Jokaiselle musiikkityypille on vaiheet. Valssimusiikille on olemassa tanssivaiheita, mutta Fox Trotille, Tangolle tai Salsalle on erilaisia ​​vaiheita. Jokainen musiikkityyppi vaatii erilaisia ​​vaiheita.

Et voi koskaan tietää mitä bändi tai DJ soittaa seuraavaksi, mutta olet valmis, koska olet oppinut askeleen jokaiseen tanssiin. Elämässä, et koskaan tiedä, mitä on tulossa; mitä musiikkia ollaan soittamassa. Meidän on kohdattava avioliitossa monia haasteita: taloudelliset käännökset, terveysongelmat, perhetragediat, lapset… jatkuvasti. Kuinka hoidamme kaikki nämä asiat? Mihin toimiin ryhdymme käsittelemään heitä tavalla, joka tuo kunniaa avioliittomme? Emme tee itse vaiheita. Joku on suunnitellut ne meille. Kristityn mielestä tuo joku on Isä, joka on ilmoittanut meille kaikki nämä asiat poikansa Jeesuksen Kristuksen välityksellä. Molemmat tanssipartnerit tietävät vaiheet. Mutta mikä vaihe milloin tahansa on miehen tehtävä.

Kun mies ottaa johtoaseman tanssilattialla, kuinka hän kertoo naiselle, minkä erityisen askeleen he aikovat suorittaa seuraavaksi? Perus taaksepäin tai kallion vasen käänne, eteenpäin progressiivinen, kävelykatu tai kainalon käänne? Mistä hän tietää?

Hän tekee kaiken tämän hyvin hienovaraisen viestinnän avulla. Viestintä on avain onnistuneeseen tanssikumppanuuteen aivan kuten avain onnistuneeseen avioliittoon.

Ensimmäinen asia, jonka he opettavat miehille tanssitunnissa, on tanssikehys. Miehen oikea käsivarsi muodostaa puoliympyrän, jonka käsi lepää naisen selällä olkapään tasolla. Nyt nainen lepää vasemman kätensä oikean yläpuolella kädellä olkapäällänne. Avain on, että mies pitää käsivartensa jäykänä. Kun hänen ruumiinsa kääntyy, hänen kätensä kääntyy sen mukana. Se ei voi jäädä taakse, koska hänen käsivartensa liike ohjaa naisen portaisiin. Esimerkiksi välttääkseen astumista häneen, hän nojautuu häneen ennen jalkansa nostamista. Hän nojaa eteenpäin ja sitten astuu. Hän johtaa aina vasemmalla jalalla, joten kun hän tuntee hänen nojaavan eteenpäin, hän tietää heti, että hänen on nostettava oikea jalka ja siirryttävä sitten taaksepäin. Ja siinä kaikki siinä on.

Jos hän ei tunne hänen liikkuvan - jos hän liikuttaa jalkaansa, mutta ei vartaloaan -, hänen tulee astua. Se ei ole hyvä asia.

Joten luja, mutta lempeä viestintä on avain. Naisen on tiedettävä, mitä mies aikoo tehdä. Joten, se on avioliitossa. Nainen tarvitsee ja haluaa olla läheisessä yhteydessä kaveriinsa. Hän haluaa tietää hänen mielensä, ymmärtää, mitä hän ajattelee asioista. Tanssissa haluat liikkua yhtenä. Elämässä haluat ajatella ja toimia yhtenä. Siellä on avioliiton kauneus. Se tulee vain ajan ja pitkän harjoittelun ja monien virheiden - monien jalkojen kanssa, joihin astutaan.

Mies ei kerro naiselle, mitä hänen on tehtävä. Hän ei ole hänen pomo. Hän kommunikoi hänen kanssaan, joten hän tuntee hänet.

Tiedätkö mitä Jeesus haluaa sinulta? Tietysti, koska hän on kertonut meille selkeästi, ja enemmän hän on antanut meille esimerkin.

Nyt naisen näkökulmasta hänen on työskenneltävä kantamaan omaa painoaan. Tanssissa hän lepää kätensä hänen kevyesti. Tarkoitus on yhteydenotto yhteydenpitoon. Jos hän lepää koko käsivartensa hänen kädellään, hän väsyy nopeasti ja hänen käsivartensa roikkuu. Vaikka he työskentelevät yhtenä, kullakin on oma painonsa.

Tanssissa on aina yksi kumppani, joka oppii nopeammin kuin toinen. Taitava naistanssija auttaa kumppaniaan oppimaan uusia vaiheita ja parempia tapoja johtaa, kommunikoida. Taitava mies tanssija ei johdata kumppaniaan vaiheisiin, joita hän ei ole vielä oppinut. Muista, että tarkoituksena on tuottaa kaunis synkronisuus tanssilattialla, ei nolata toisiaan. Kaikki, mikä saa yhden kumppanin näyttämään huonolta, saa molemmat näyttämään huonolta.

Tanssissa et kilpaile puolisosi kanssa. Teet yhteistyötä hänen kanssaan. Voitat yhdessä tai häviät yhdessä.

Tämä tuo meidät kysymykseen, jonka esitin alussa. Miksi aviomiehen käsketään rakastamaan vaimoaan samalla tavalla kuin itseään, eikä päinvastoin? Miksi naisen käsketään kunnioittamaan aviomiehensä eikä päinvastoin? Sanon teille, että se, mitä tuo jae todella kertoo meille, on sama kahdesta eri näkökulmasta.

Jos kuulet jonkun sanovan: "Et koskaan kerro minulle, että rakastat minua enää". Oletatko heti kuulevasi miehen puhuvan vai naisen?

Älä odota vaimosi ymmärtävän rakastat häntä, ellet vahvista sitä jatkuvasti avoimella viestinnällä. Kerro hänelle, että rakastat häntä ja näytä hänelle, että rakastat häntä. Suuret suuret eleet ovat usein vähemmän tärkeitä kuin monet pienet toistuvat. Voit tanssia kokonaisen tanssin vain muutamalla perusvaiheella, mutta kerrot maailmalle, miltä sinusta tuntuu näyttämällä tanssipartneriasi, ja mikä tärkeintä, näytät hänelle, miltä sinusta tuntuu hänestä. Löydä tapa päivittäin näyttää rakastavasi häntä yhtä paljon kuin itseäsi.

Mitä tulee jakeen toiseen osaan kunnioituksen osoittamisesta, olen kuullut sanovan, että kaiken Fred Astairen, myös Ginger Rogersin, mutta korkokengissä ja taaksepäin liikkumisessa. Tämä johtuu siitä, että tanssikilpailussa pari menettää pisteitä asennosta, jos he eivät kohta oikein. Huomaa, että mies on edessään tapaan, jolla he liikkuvat, koska hänen on vältettävä törmäyksiä. Nainen näyttää kuitenkin missä he ovat olleet. Hän liikkuu taaksepäin sokeana. Tätä varten hänellä on oltava täydellinen luottamus kumppaniinsa.

Tässä on skenaario: Äskettäin avioituneella pariskunnalla on vuotava pesuallas. Mies on alapuolella työskennellessään jakoavaimiensa kanssa, ja vaimo seisoo ajattelemalla: "Ah, hän voi tehdä mitä tahansa". Flash eteenpäin muutama vuosi. Sama skenaario. Aviomies on pesuallas ja yrittää korjata vuotoa. Vaimo sanoo: "Ehkä meidän pitäisi kutsua putkimies."

Kuin veitsi sydämeen.

Miehille rakkaus on vain kunnioitusta. Olen nähnyt naisten tekevän jotain, kun toinen nainen tulee ryhmään ja tarjoaa ehdotuksen, miten tehdä asia paremmin. He kuuntelevat ja arvostavat neuvoja. Mutta et näe niin paljon miehissä. Jos kävelen ystävän kanssa tekemässä jotain ja annan heti neuvoja, se ei ehkä mene niin hyvin. En osoita hänelle kunnioitusta. En osoita hänelle, että luotan siihen, mitä hän tekee. Jos hän pyytää nyt neuvoja, hän kertoo minulle kunnioittavansa minua, kunnioitan neuvojani. Näin miehet sitoutuvat.

Joten kun Efesolaiskirjeen 5:33 käskee naisia ​​kunnioittamaan aviomiehensä, se todellakin sanoo samaa kuin aviomiehillekin. Se sanoo, että sinun tulisi rakastaa miehesi, mutta se kertoo sinulle, kuinka ilmaista rakkaus tavalla, jonka mies ymmärtää.

Kun myöhään vaimoni ja minä menimme tanssimaan, olimme usein tiheällä tanssilattialla. Minun on oltava valmis vaihtamaan toiseen vaiheeseen törmäyksen välttämiseksi, joskus hetken varoitusajalla. Joskus minun täytyi kääntyä taaksepäin, mutta sitten menisin taaksepäin, olin sokea ja hän etsii. Hän saattaa nähdä meidät kohtaavan toisen pariskunnan ja vetäytymään takaisin. Tunsin hänen vastustuksensa ja tiesin lopettaa tai vaihtaa välittömästi toiseen vaiheeseen. Tuo hienovarainen viestintä on kaksisuuntainen katu. En työnnä, en vedä. Minä vain liikkun ja hän seuraa, ja päinvastoin.

Mitä tapahtuu, kun törmäät, mikä tapahtuu ajoittain. Törmäät toisen pariskunnan kanssa ja kaatut? Oikea etiketti vaatii miestä käyttämään suuremman massansa pyörimiseen niin, että hän on alapuolella pehmentääkseen naisen pudotusta. Jälleen Jeesus uhrasi itsensä seurakunnan hyväksi. Aviomiehen tulisi olla halukas ottamaan vaimonsa syksyn.

Jos olet aviomiehenä tai vaimona koskaan huolissasi siitä, ettet tee sitä, mitä sinun pitäisi tehdä avioliitosta, katso sitten Paavalin esimerkkiä Kristuksesta ja seurakunnasta. Etsi rinnakkain tilanteeseen ja näet, kuinka ongelma voidaan korjata.

Toivon, että tämä poistaa osan hämmennystä johtajuudesta. Olen ilmaissut useita henkilökohtaisia ​​mielipiteitä kokemukseni ja ymmärrykseni perusteella. Olen harjoittanut joitain yleisyyksiä täällä. Ymmärrä, että nämä ovat ehdotuksia. Ota ne tai jätä ne, kun pidät sopivana.

Kiitos kun katsoit. Tämä päättää sarjan naisten roolista. Etsi seuraavaksi video James Pentonilta, ja sitten käsittelen Jeesuksen luonnetta ja kolminaisuuden kysymystä. Jos haluat auttaa minua jatkamaan, tämän videon kuvauksessa on linkki lahjoitusten helpottamiseksi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  14
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x