"Mene siis ja tee opetuslapsia ... opettaen heitä noudattamaan kaikkea mitä olen käskenyt sinun." Matteus 28: 19-20

 [Tutkimus 45, touko 11/20, s. 2–04. Tammikuuta 10]

Artikkeli alkaa oikein sanomalla, että Jeesuksella oli jotain tärkeää kertoa heille Matt. 28: 18-20

Monille Jehovan todistajille sanat herättävät heti ajatuksen, että heidän on pakko mennä saarnaamaan sen sijaan, että keskittyisivät siihen, mitä Jeesus todella pyysi meitä tekemään?

Saatat ihmetellä, miksi tekisin tällaisen lausunnon. Jeesus sanoo selvästi, että meidän pitäisi mennä opettamaan kansojen ihmisiä ja tekemään opetuslapsia, eikö? Selvästi se on pyhien kirjoitusten painopiste?

Katsotaanpa pyhien kirjoitusten kokonaisuutta, ennen kuin laajenen edelleen.

"18  Jeesus lähestyi heitä ja puhui heille sanoen: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. 19  Mene siis ja tee opetuslapsia kaikkien kansojen ihmisistä, kastamalla heidät Isän, Pojan ja pyhän hengen nimiin,20  opettamalla heitä noudattamaan kaikkia asioita, jotka olen käskenyt teille. Ja katso! Olen kanssasi kaikki päivät asiainjärjestelmän päättymiseen asti. "  Matthew 28: 18-20

Huomasitko, mitä Jeesus sanoo meidän tekevän, kun olemme tehneet ihmisistä opetuslapsia? Hän sanoo, että meidän tulisi opettaa heitä tarkkailemaan tai tottelemaan kaikki mitä hän on käskenyt.

Kiertomerkinnässä sanalla tottele voi olla negatiivinen merkitys. Joskus seurauksena siitä, kuinka ihmisten johtajat, lait ja säännöt voivat olla kohtuuttoman rajoittavia. Silti Jeesuksen käyttämä sana "tottele" on "tērein ” sanasta "teros ” mikä tarkoittaa "vartiointia", "muistiinpanoa" ja laajennuksella "pidättämistä".

Sanasta "vartija" käy silmiinpistävästi se, että olisimme valmiita vartioimaan vain jotain arvokasta. Olisimme halukkaita ottamaan huomioon vain jotain tärkeätä ja pidättelemään jotain, jota rakastamme. Kun alamme ajatella Jeesuksen sanoja tuossa yhteydessä, ymmärrämme, että näissä sanoissa korostetaan todella ihmisten auttamista arvostamaan Jeesuksen opetuksia. Mikä ihana ajatus.

Se voi myös selittää, miksi Jeesus, apostolit tai ensimmäisen vuosisadan kristityt eivät olleet ohjeellisia tämän tekemisessä. Painopiste on arvostuksen herättämisessä siihen, mitä Jeesus oli opettanut opetuslapsilleen, sen sijaan, että menisi saarnaamaan tuntikausia ilman positiivista tulosta.

Ottaen huomioon tämän ajatuksen, huomaa, että tässä katsausartikkelissa yritetään vastata 3 kohtaan 2 kohdassa esitetyllä tavalla; Ensinnäkin, mitä meidän tulisi tehdä sen lisäksi, että opettaisimme Jumalan vaatimuksia uusille opetuslapsille? Toiseksi, kuinka kaikki seurakunnan julistajat voivat myötävaikuttaa raamatuntutkijoiden hengelliseen kasvuun? Kolmanneksi, miten voimme auttaa toimimattomia uskonveljiä osallistumaan jälleen opetuslasten tekemiseen?

Kappaleessa 3 esitetty ajatus siitä, että meidän ei pitäisi vain opettaa, vaan myös ohjata oppilaitamme, on tärkeä ajatus. Miksi? Opas ei ole aina opettavainen, mutta voi silti tarjota arvokkaita neuvoja ja oppitunteja yleisölleen.

Monin tavoin, kuten matkanoppaana lomalla tai peliajolla, ymmärrämme, että meidän on selitettävä ”säännöt”, Jeesuksen käsky niille, joille saarnaamme. Opas ymmärtää kuitenkin, että jotta ihmiset voisivat nauttia kiertueesta, he tarvitsevat jonkin verran vapautta tutkia ja arvostaa täysin oppimaansa tai tutkimaansa. Opas ei ole poliisin turisti. Hän ymmärtää, että hänellä on rajoitettu valta ja että hän on tekemisissä vapaiden moraalisten tekijöiden kanssa. Kun opastamme ja annamme ihmisten ymmärtää täysin Jeesuksen opetusten arvon ja näemme näiden periaatteiden soveltamisen myönteisiä tuloksia omassa elämässään, olemme hyviä oppaita.

Tämän tulisi olla organisaation lähestymistapa henkisyyden suhteen. Vanhinten ja hallintoelimen tulisi olla omantunnon asioissa oppaita, ei poliiseja tai diktaattoreita.

Kappaleessa 6 sanotaan, että ajatus jakamisesta ministeriössä voi olla pelottavaa joillekin opiskelijoille. Eikö se johdu siitä, että joudutaan toistuvasti koputtamaan ovia samaan naapurustoon, jossa ihmiset ovat ilmaisseet vastenmielisyyttä JW: tä kohtaan? Jos ihmiset ovat aiemmin ilmoittaneet haluavansa olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät ole tyytyväisiä kuulemaan eri näkökulmaa? Entä kiistanalaiset opetukset asioista, jotka tulisi jättää yksittäisten omatuntoihin, kuten koulutansseihin osallistuminen, urheilun harjoittaminen, kiertokoulutuksen valitseminen ja verensiirrot? Jos varttuit Jehovan todistajana, saatat muistaa, kuinka vaikeaa sinulla oli selittää organisaation kantaa joihinkin näistä asioista. Voitteko kuvitella, kuinka pelottavaa on uudella opiskelijalla selittää uskonsa tällaisiin oppeihin?

Kappaleessa 7 sanotaan, että meidän tulisi näyttää oppilaille opetustyökalujen kirjoitukset ja antaa heidän valita ne, jotka houkuttelevat heidän ystäviään, työtovereitaan ja sukulaisiaan. Tässä ehdotuksessa ei ole mitään vikaa, mikäli käytettävät opetusvälineet eivät ole ristiriidassa pyhien kirjoitusten kanssa. Ongelmana on, että Vartiotorni-organisaatio käyttää julkaisuaan oppien levittämiseen, tapahtumien perusteettomien tulkintojen tulkintaan, tiettyjen pyhien kirjoitusten väärään tulkintaan tai väärään soveltamiseen ja pakottaa ihmiset hyväksymään opetuksensa totuutena sen sijaan, että tekisivät johtopäätöksiä Raamatun perusteella. Yksinkertainen esimerkki on viittaus kastamattomaan julistajaan. Haastan jokaisen tämän artikkelin lukijan löytämään pyhien kirjoitusten perustan kastamattoman tai kastetun julistajan saamiselle.

MITEN KOKONAISUUS auttaa RAAMATUN OPISKELIJOITA EDISTYMÄÄN

Kohdassa 8 esitetty kysymysMiksi on tärkeää, että oppilaamme rakastavat voimakkaasti Jumalaa ja lähimmäistä?"  Ensimmäinen kappale, joka on nostettu kappaleessa 8, on Matt. 28, Jeesus neuvoi meitä opettamaan muita tarkkailemaan kaikki mitä hän käski meidän tehdä. Näihin kuuluu kaksi suurinta käskyä rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäistäsi. Huomaa kuitenkin lauseessa oleva punainen silli: "Siihen sisältyy varmasti kaksi suurinta käskyä - rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäistä -molemmat liittyvät läheisesti saarnaamiseen ja opetuslasten tekemiseen" [lihavoitu meidän]. "Mikä on yhteys? Tärkein motiivi saarnaamistyössä on rakkaus - rakkautemme Jumalaa kohtaan ja rakkautemme lähimmäistä kohtaan. Molempien lausuntojen tuoma ajatus on jalo. Kaksi suurinta käskyä ovat keskeisiä Jeesuksen opetuksissa, ja rakkauden tulisi olla ensisijainen motivaatio saarnaamaan muille. Jehovan todistajien opetuslasten tekeminen keskittyy kuitenkin todella niihin, joihin olet valmis kääntymään sen sijaan, että opettaisi ihmisiä rakastamaan Jumalaa ja lähimmäistään tai tarkkailemaan '.vartija'Kristuksen opetukset.

Otetaan esimerkiksi nämä artikkelin lokakuun 2020 Vartiotornin sanat Kuinka suorittaa kasteeseen johtava raamatuntutkimus - osa XNUMX; kappaleessa 12 sanotaan: ”Keskustele avoimesti kristillisestä vihkiytymisestä ja kasteesta. Loppujen lopuksi tavoitteemme raamatuntutkistelun suorittamisessa on auttaa ihmistä tulemaan kastetuksi opetuslapseksi. Muutaman kuukauden kuluessa säännöllisen raamatuntutkistelun aloittamisesta ja varsinkin kun hän on alkanut käydä kokouksissa, opiskelijan tulisi ymmärtää, että raamatuntutkistelun tarkoituksena on auttaa häntä aloittamaan Jehovan palveleminen yhtenä Hänen todistajistaan. " Kappaleessa 15 sanotaan:Analysoi säännöllisesti opiskelijan edistymistä. Ilmaiseeko hän esimerkiksi tunteensa Jehovaa kohtaan? Rukoileeko hän Jehovaa? Nauttieko hän Raamatun lukemisesta? Onko hän läsnä kokouksissa säännöllisesti? Onko hän tehnyt tarvittavia muutoksia elämäntapaansa? Onko hän alkanut jakaa oppimansa perheen ja ystävien kanssa? Mikä tärkeintä, haluako hänestä tulla Jehovan todistaja? [lihavoitu meidän]. Joten Jehovan todistajaksi tuleminen on paljon tärkeämpää kuin Raamatun lukeminen, Jehovalle rukoileminen tai elämäntapasi muuttaminen? Voivatko kristityt todella olla näin? Toinen huomautettava virheellisessä päättelyssä on se, mistä tiedät, rukoileeko joku todella Jumalaa? Kysyisitkö heiltä? Entä heidän uskomustensa jakaminen perheen ja ystävien kanssa, kuuntelisitko heidän keskustelujaan? Jälleen julkaisijoille annetut neuvot edellyttävät, että opettaja on pikemminkin poliisi kuin opas.

Vaikka on myös totta, että rakkaus lähimmäiseen voi olla motivoiva tekijä joillekin todistajille, monet todistajat lähtevät kenttäpalvelukseen välttääkseen luokittelun laittomiksi julistajiksi tai jatkuvasti muistutusten vuoksi, että julistajien on tehtävä enemmän ”Jehovan ja hänen järjestönsä hyväksi” ”. Äskettäisestä keskiviikon ilmoituksesta luettiin lausunto, jonka mukaan organisaatio on tehnyt 'rakastavan' järjestelyn, jotta ne, jotka raportoivat vain 15 minuuttia kuukaudessa, voivat välttää tulonsa epäsäännöllisiksi julkaisijoiksi. Sen lisäksi, että koko raportointi ja epäsäännölliset julkaisijat, joilla ei ole pyhien kirjoitusten perustaa, eivät ole mitään rakastavia odottaa ihmisten saarnavan maailmanlaajuisen pandemian aikana, jossa ihmiset ovat menettäneet rakkaitaan, toimeentulonsa ja lisänneet huolta omasta terveydestään.

Laatikossa esitetyt kolme kohtaa ovat hyödyllisiä ottaa huomioon opetettaessa:

  • Kannusta heitä lukemaan Raamattua,
  • Auta heitä mietiskelemään Jumalan sanaa,
  • Opeta heitä rukoilemaan Jehovaa.

Kaikki erittäin hyvät pisteet.

Auta epäaktiivisia jakamaan jälleen

Kohdissa 13-15 puhutaan passiivisista. Tässä yhteydessä se viittaa niihin, jotka ovat lopettaneet jakamisen palveluksessa. Kirjailija vertaa passiivisia oppilaisiin, jotka hylkäsivät Jeesuksen, kun hänet oli tarkoitus tappaa. Kirjoittaja kannustaa sitten julkaisijoita kohtelemaan toimimattomia samalla tavalla kuin Jeesus kohteli häntä hylänneitä opetuslapsia. Vertailu on ongelmallista ensinnäkin siksi, että se luo vaikutelman, että "toimimaton" on luopunut uskostaan. Toiseksi, koska siinä jätetään huomiotta se, että voi olla päteviä syitä sille, miksi ihmiset ovat lopettaneet todistajien saarnaamistyön.

Yhteenveto

Tässä Vartiotornissa ei tuoda mitään uutta tietoa siitä, miten opetamme ihmisiä noudattamaan Kristuksen opetuksia. Artikkeli jatkaa viimeaikaisten artikkeleiden suuntausta korostaen edelleen todistajien tarvetta saarnata ja kääntää enemmän ihmisiä todistajiksi. Huolimatta nykyisestä maailmanlaajuisesta pandemiasta ja kustantajien kohtaamista ongelmista, tuntiraportointi on edelleen ensisijaisen tärkeää järjestölle.

 

 

4
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x