"En koskaan jätä sinua enkä koskaan hylkää sinua." Heprealaisille 13: 5

 [Tutkimus 46, touko 11/20, s. 12–11. Tammikuuta 17]

Tämä tutkimusartikkeli on toinen menetetty mahdollisuus tarjota todellista apua veljeydelle. Miksi pääsemme tähän johtopäätökseen?

Tämän katsauksen valmistuttua Covid-19: n maailmanlaajuinen pandemia jatkuu vauhdilla. Mihin tilanteisiin veljeskunta voi joutua, mikä vaatisi apua ja rohkeutta?

Eikö se olisi seuraava? :

  • Selviytyminen rakkaansa menetyksestä tästä epämiellyttävästä ja mahdollisesti tappavasta viruksesta.
  • Selviytyminen henkilökohtaisesta tai perheenjäsenen sairaudesta, joka voi olla vakavasti sairas Covid-19-infektiosta.
  • Selviytyminen työpaikkojen menetyksestä johtuvien tulojen pudotuksista tai lopettamisista tai itsenäisten ammatinharjoittajien tapauksessa asiakkaiden menetyksistä omien tulojen laskun vuoksi.
  • Talousnäkymien aiheuttamien pitkäaikaisten ongelmien selviäminen.

Siksi tietysti voidaan odottaa, että koska hallintoelin väittää tarjoavansa aina ”ruokaa oikeaan aikaan”, tässä tutkimusartikkelissa käsitellään hyödyllisiä ja rohkaisevia pyhiä kirjoituksia, jotka auttavat meitä selviytymään näistä välittömistä ja mahdollisesti hengenvaarallisista tilanteista.

Kuinka väärä olisit ajatella sitä!

Vain 2 kappaletta tämän tutkimusartikkelin 20 kappaleesta (kappaleet 6 ja 19) tunnustavat jopa, että tällaisia ​​ongelmia saattaa olla. Tässä ei ole perusteellista rakennusteknistä artikkelia, joka auttaisi paitsi veljien ja sisarten, myös melkein kaikkien planeetalla olevien ihmisten välittömiä tarpeita!

Sen sijaan 18 kappaleesta 20 on omistettu apostoli Paavalin koettelemuksille todistaessaan Jeesuksesta aikansa roomalaiselle maailmalle. Kyllä, vielä yksi artikkeli saarnaamisesta! Onko apostoli Paavalin esimerkistä todella hyödyllistä meille, kun Jeesus antoi hänelle erityisen tehtävän erityisten ominaisuuksiensa ja pätevyytensä vuoksi? Hän ei todellakaan ollut keskimäärin ensimmäisen vuosisadan tai XNUMX-luvun kristitty! Organisaatio ei ole tyytymätön tähän, vaan myös mieleen villisti siitä, mitä Paavali saattoi tuntea tai olla tuntematta tehdessään monia huomautuksia. Esimerkkejä ovat:

Kappale 3 ”Siinä vaiheessa Paul on ehkä miettinyt, "Kuinka kauan voin kestää tätä hoitoa". "(rohkea meidän)

Älä välitä siitä, että vaikka sotilaskomentaja pelkäsi Paavalin elämää, kertomuksessa ei mainita, että Paavali olisi kärsinyt muita vammoja kuin isku hänen suuhunsa. Suurimman osan levosta aiheutti fariseusten ja saddukeusten väittely keskenään. Ehdotuksessa ei myöskään ole mitään raamatullisia todisteita siitä, mitä Paavali tunsi tällä hetkellä.

Kappale 4 ”Paul on täytynyt tuntea yhtä turvallinen kuin lapsi isänsä sylissä. "(rohkea meidän).

Ihana ajatus ja mahdollisesti totta, mutta jälleen kerran täydellinen arvelu ilman pyhien kirjoitusten todisteita.

Kappale 7 "Jumalan sana vakuuttaa meille, että Jehova auttaa meitä enkeliensä avulla. (Hepr.1: 7, 14) Esimerkiksi enkelit antavat meille tukea ja opastusta, kun saarnaamme "valtakunnan hyvää uutista" ihmisille, jotka ovat jokaisesta kansasta, heimosta ja kielestä. - Matt. 24:13, 14; lue Ilmestyskirja 14: 6 ”(lihavoitu heidän omaansa).

Toinen oletus, joka tukee tällä kertaa järjestön ajatusta siitä, että enkelit auttavat Jehovan todistajien järjestöä saarnata. Lukuun ottamatta keskustelua siitä, auttaako enkeleitä levittämään valheita, ja puolitotuudet, joita yksikään mainituista tai osittain lainatuista pyhistä kirjoituksista, ei tue tätä käsitystä. Varsinkin luettua pyhien kirjoitusten kohtaa (Ilmestys 14: 6) sovelletaan täysin kontekstin ulkopuolella. Hyvä uutinen, jonka enkelin oli ilmoitettava näyssä, mainitaan jakeessa 7, eli että Jumalan tuomiopäivä oli saapunut. Tämä hyvä uutinen ei ole mitään tekemistä Valtakunnan hyvän uutisen kanssa ja uskon asettamisesta Kristukseen pelastuksen keinona. Heprealaiskirjeen 1: 7,14: ssä mainittua enkelien palvelemista tai palvelemista ei ole määritelty, mutta Heprealaiskirjeen 1 yhteydessä ei selvästikään ole mitään tekemistä saarnaamisen kanssa.

Kappale 11 "Kun Paavali odotti matkansa aloittamista Italiaan, hän on ehkä pohtinut varoituksen perusteella, jonka profeetta Jesaja innoitti antamaan Jehovaa vastustaville: ”Laadi suunnitelma, mutta se tuhotaan! Sano mitä haluat, mutta se ei onnistu, sillä Jumala on kanssamme! "" (rohkea meidän).

Todella? Arvaus jälleen, ja miksi? Huolimatta siitä, että se on erittäin mukava pyhien kirjoitusten kohta, joka lainataan täällä Jesajalta, olisiko apostoli Paavali todella tuonut mieleen epäselvän osan Jesajasta ollessaan usein myrskyisällä matkalla merellä tai kävellessään mailia maalla? Erittäin epäilyttävä. Jopa runsaasti aikaa hiljaiseen tutkimiseen ja ohjelmistojen avulla Raamatun tekstin etsimiseen, mikä ei ollut apostoli Paavalin käytettävissä! on epäilyttävää, että useimmat meistä, myös arvostelija, löytäisivät ja valitsisivat tämän pyhien kirjoitusten pohdittavaksi helposti.

Kappale 12 "Todennäköisesti Paavali huomasi Jehovan ohjauksen tuon ystävällisen upseerin toiminnassa ”.

Arvaus! Luukkaan kertomus ei osoita, että Paavali tunsi tätä. Luke vain kirjaa, mitä tapahtui. Toisin kuin tutkimusartikkelin kirjoittaja, Luke vastusti arvailuja ja käsitteli tosiasioita.

Tämä ei ole suinkaan tyhjentävä luettelo, mutta riittää mainitsemiseen.

Tutkimusartikkelin pääkappale, jolla on merkitystä nykypäivän kohtaamiselle, ansaitsee täydellisen toistamisen. Kappaleessa 19 sanotaan:

"Mitä voimme tehdä? Tiesitkö, että seurakunnassasi on veljiä tai sisaria, jotka kärsivät ahdingosta, koska he ovat sairaita tai kohtaavat muita haastavia olosuhteita? Tai ehkä he ovat menettäneet rakkaansa kuolemassa. Jos saamme tietää tarvitsevasta yksilöstä, voimme pyytää Jehovaa auttamaan meitä sanomaan tai tekemään jotain ystävällistä ja rakastavaa. Sanamme ja tekomme voivat olla vain rohkaisua, jota veljemme tai sisaremme tarvitsee. (Lue 1 Pietari 4:10.) Ne, joita autamme, voivat saada jälleen täyden luottamuksen siihen, että Jehovan lupaus ”En koskaan jätä sinua enkä hylkää sinua” koskee heitä. Eikö tämä tekisi sinusta tuntua iloiselta? ”.

Kuitenkin, jopa tämän kappaleen kanssa, on tärkeää lisätä seuraava varoitus. Miksi meidän pitäisi rajoittaa myötätunnon ja rakkauden tai käytännön avun sanoja vain muihin todistajiin? Eikö apostoli Paavali itse sanonut, että meidän pitäisi … Tavoittele aina sitä, mikä on hyvää toisiaan kohtaan ja kaikille muille" (1.Tessalonikalaisille 5:15) (rohkea meidän).

Siksi meidän on todellisina kristittyinä toimittava kristittyjen tapaan tänä aikana tekemällä hyvää kaikille, samoin kuin Kristus teki. Voimme tehdä tämän auttamalla vanhusten ja heikossa asemassa olevien hoitamisessa. Lisäksi varmistamalla, että ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin varotoimiin välttämään muiden tarttumista, varsinkin jos olemme tai voisimme olla tarttuvia. Kyllä, anna meidän … Tavoittele aina sitä, mikä on hyvää toisiaan kohtaan ja kaikille muille" vaikka organisaatio ei halua meidän niin. Juuri tämä asenne kannustaa ateisteja ja ei-kristittyjä haluamaan tietää enemmän Kristuksesta sen sijaan, että he soittavat ovelleen tai lähettävät ei-toivottuja viestejä.

 

 

               

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
    5
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x