https://youtu.be/ya5cXmL7cII

Tämän vuoden 27. maaliskuuta vietämme verkossa muistomerkkiä Jeesuksen Kristuksen kuolemasta Zoom-tekniikan avulla. Tämän videon lopussa jaan yksityiskohdat siitä, miten ja milloin voit liittyä meihin verkossa. Olen myös lisännyt nämä tiedot tämän videon kuvauskenttään. Löydät sen myös verkkosivustoltamme siirtymällä osoitteeseen beroeans.net/meetings. Kutsumme kaikki, jotka ovat kastettuja kristittyjä, liittymään meihin, mutta tämä kutsu on suunnattu erityisesti entisille veljillemme ja sisarillemme Jehovan todistajien järjestössä, jotka ovat ymmärtäneet tai ovat tulossa oivaltamaan, kuinka tärkeää on ottaa osaa tunnuksiin, jotka edustavat lunastajamme liha ja veri. Tiedämme, että tämä voi olla usein vaikea päätös johtuen Vartiotornin julkaisuista peräisin olevan vuosikymmenien kestäneen indoktrinaation voimasta, joka kertoo meille, että osallistuminen on vain muutamalle tuhannelle valitulle henkilölle, mutta ei miljoonille muille lampaille.

Tässä videossa tarkastellaan seuraavaa:

 1. Kenen pitäisi todella nauttia leipää ja viiniä?
 2. Keitä ovat 144,000 XNUMX ja "suuri joukko muita lampaita"?
 3. Miksi useimmat Jehovan todistajat eivät osallistu?
 4. Kuinka usein meidän tulisi muistaa Herran kuolemaa?
 5. Lopuksi, miten voimme liittyä vuoden 2021 muistomerkkiin verkossa?

Ensimmäisestä kysymyksestä "Kenen pitäisi todella nauttia leipää ja viiniä?", Aloitamme lukemalla Jeesuksen sanat Johanneksessa. (Aion käyttää Uuden maailman käännösviitebibliota koko videossa. En luota vuoden 2013 version, ns. Hopeamiekan, oikeellisuuteen.)

”Olen elämän leipä. Esi-isäsi söivät mannaa erämaassa ja silti kuolivat. Tämä on leipä, joka tulee alas taivaasta, jotta kukaan voi syödä sitä eikä kuolla. Minä olen elävä leipä, joka tuli alas taivaasta; jos joku syö tätä leipää, hän elää ikuisesti; ja itse asiassa leipä, jonka annan, on minun lihani maailman elämän puolesta. " (Johannes 6: 48-51)

Tästä on melko selvää, että elää ikuisesti - jotain, mitä me kaikki haluamme tehdä, eikö? - Meidän on syötävä elävästä leivästä, joka on liha, jonka Jeesus antaa maailman puolesta.

Juutalaiset eivät ymmärtäneet tätä:

“. . Siksi juutalaiset alkoivat riidellä toistensa kanssa sanoen: "Kuinka tämä mies voi antaa meille lihansa syötäväksi?" Niinpä Jeesus sanoi heille: "Totisesti, minä sanon teille: Ellet syöte Ihmisen Pojan lihaa ja juot hänen vertaan, sinulla ei ole elämää itsessäsi." (Johannes 6:52, 53)

Joten meidän ei tarvitse syödä vain hänen lihaansa, vaan myös hänen verensä, jota meidän on juotava. Muuten meillä ei ole elämää itsessämme. Onko tästä säännöstä poikkeuksia? Tekeekö Jeesus määräyksen kristittyjen luokalle, jonka ei tarvitse ottaa osaa lihastaan ​​ja verestään pelastamiseksi?

En ole löytänyt sellaista, ja haastan ketään löytämään tällaisen säännön, joka on selitetty järjestön julkaisuissa, vielä vähemmän Raamatussa.

Suurin osa Jeesuksen opetuslapsista ei ymmärtänyt hänen sanojaan ja loukasi heitä, mutta hänen 12 apostolia pysyi. Tämä kannusti Jeesusta esittämään kysymyksen 12: sta, johon käytännössä jokainen pyytämäni Jehovan todistaja erehtyy.

“. . Tämän takia monet hänen opetuslapsistaan ​​lähtivät takana oleviin asioihin eivätkä enää kulje hänen kanssaan. Siksi Jeesus sanoi kahdelletoista: "Etkö sinäkään halua mennä, vai mitä?" (Joh. 6:66, 67)

On erittäin varma veto, että jos kysyt tämän kysymyksen jollekin todistaja ystävistäsi tai sukulaisistasi, he sanovat, että Pietarin vastaus oli: "Mihin muualle me menemme, Herra?" Todellinen vastaus oli kuitenkin: ”Herra, kenen luo mennään? Sinulla on ikuisen elämän sanontoja ... ”(Joh. 6:68)

Tämä on erittäin tärkeä ero, koska se tarkoittaa, että pelastus ei tule olemasta jonnekin, kuten "arkin kaltaisen organisaation" sisällä, vaan pikemminkin olemalla jonkun kanssa, toisin sanoen Jeesuksen Kristuksen kanssa.

Vaikka apostolit eivät ymmärtäneet hänen sanojensa merkitystä silloin, he ymmärsivät hyvin pian, kun hän aloitti kuolemansa muistamisen käyttäen leivän ja viinin symboleja hänen lihansa ja verensä edustamiseksi. Nautimalla leivän ja viinin kastettu kristitty edustaa vertauskuvallisesti lihan ja veren hyväksymistä, jonka Jeesus uhrasi meidän puolestamme. Kieltäytyminen osallistumasta tarkoittaa kieltäytymistä siitä, mitä symbolit edustavat, ja sen vuoksi hylätä ilmainen elämän lahja.

Missään Raamatussa ei Jeesus puhu kahdesta toivosta kristityille. Missään ei hän puhu taivaallisesta toivosta pienelle kristittyjen vähemmistölle ja maalliselle toivolle suurimmalle osalle opetuslapsiaan. Jeesus mainitsee vain kaksi ylösnousemusta:

"Älkää hämmästykö tästä, sillä on hetki, jolloin kaikki muistohaudoissa olevat kuulevat hänen äänensä ja tulevat ulos, ne, jotka tekivät hyviä asioita elämän ylösnousemukseen, ja ne, jotka harjoittivat alentavia asioita ylösnousemukseen. tuomio. " (Johannes 5:28, 29)

Selvästi ylösnousemus elämään vastaisi niitä, jotka nauttivat Jeesuksen lihasta ja verestä, sillä kuten Jeesus itse sanoi, meillä ei ole elämää itsessämme, ellemme ota osaa hänen lihastaan ​​ja verestään. Toinen ylösnousemus - vain kaksi - on tarkoitettu niille, jotka harjoittavat alentomia asioita. Se ei tietenkään ole toivo, joka ulottuu koskemaan kristittyjä, joiden odotetaan harjoittavan hyviä asioita.

Seuraavaksi toiseen kysymykseen: "Keitä ovat 144,000 XNUMX ja" suuri joukko muita lampaita "?

Jehovan todistajille kerrotaan, että vain 144,000 XNUMX: lla on taivaallinen toivo, kun taas loput ovat osa suurta joukkoa muita lampaita, jotka julistetaan vanhurskaiksi elämään maan päällä Jumalan ystävinä. Tämä on valhe. Kristittyjä ei missään Raamatussa kuvata olevan Jumalan ystäviä. Heitä kuvataan aina Jumalan lapsiksi. He perivät ikuisen elämän, koska Jumalan lapset perivät Isältään, joka on kaiken elämän lähde.

Ilmestyskirjassa 144,000: 7 sanotaan 4 XNUMX: sta:

"Ja kuulin sinetöityjen lukumäärän, 144,000 XNUMX, sinetöityä jokaisesta Israelin poikien heimosta:…"

Onko tämä kirjaimellinen vai symbolinen luku?

Jos pidämme sitä kirjaimena, meidän on myös otettava jokainen 12 luvusta, joita käytetään tämän numeron yhteenlaskemiseen, myös kirjaimellisesti. Sinulla ei voi olla kirjaimellista lukua, joka on symbolisten numeroiden joukon summa. Siinä ei ole järkeä. Tässä on 12 numeroa yhteensä 144,0000. (Näytä ne rinnallani ruudulla.) Tämä tarkoittaa, että jokaisesta Israelin heimosta täytyy tulla tarkka määrä 12,000 12,001. Ei 11,999 yhtä heimoa ja 12,000 toista. Aivan 6 16 jokaisesta, jos todellakin puhumme kirjaimellisesta luvusta. Näyttääkö se loogiselta? Koska kristittyjen seurakunnasta, johon kuuluu pakanoita, puhutaan Jumalan Israelina Galatalaiskirjeen 12: 12: ssa eikä kristillisessä seurakunnassa ole yhtään heimoa, miten nämä XNUMX kirjaimellista lukua erotetaan XNUMX kirjaimesta, mutta olemattomasta heimot?

Pyhissä kirjoituksissa luku 12 ja sen kerrannaiset viittaavat symbolisesti tasapainoiseen, jumalallisesti määrättyyn hallinnolliseen järjestelyyn. Kaksitoista heimoa, 24 pappijakoa, 12 apostolia jne. Huomaa nyt, että Johannes ei näe 144,000 XNUMX: ta. Hän kuulee vain heidän numeronsa kutsuvan.

"Ja kuulin sinetöityjen lukumäärän 144,000 7 ..." (Ilmestys 4: XNUMX)

Kuitenkin, kun hän kääntyy katsomaan, mitä hän näkee?

”Tämän jälkeen näin ja katso! suuri väkijoukko, jota kukaan ei pystynyt lukemaan, kaikista kansoista ja sukukunnista, kansoista ja kielistä, seisomassa valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä, pukeutuneena valkoisiin vaatteisiin; ja heidän käsissään oli palmuoksi. " (Ilmestys 7: 9)

Hän kuulee sinetöityjen lukumäärän 144,000 144,000, mutta hän näkee suuren joukon, jota kukaan ei pysty lukemaan. Tämä on lisänäyttö siitä, että 13 XNUMX on symboli suurelle ihmisryhmälle tasapainoisessa, jumalallisesti säädetyssä hallinnollisessa järjestelyssä. Se olisi Herramme Jeesuksen valtakunta tai hallitus. Nämä ovat jokaisesta kansasta, kansasta, kielestä ja huomautuksesta, jokaisesta heimosta. On järkevää ymmärtää, että tähän ryhmään kuuluisivat paitsi pakanat myös juutalaiset XNUMX heimosta, mukaan lukien pappi Levin. Jehovan todistajien järjestö on koonnut lauseen: ”Suuri joukko muita lampaita”. Mutta hänen lauseitaan ei ole missään Raamatussa. He haluaisivat meidän uskovan, että tällä suurella joukolla ei ole taivaallista toivoa, mutta heidät kuvataan seisovan Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelemassa pyhää palvelusta pyhissä pyhissä pyhäkössä (kreikaksi naos), jossa Jumala asuu.

“Siksi he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja suorittavat hänelle pyhää palvelusta päivin ja öin temppelissään; ja valtaistuimella istuva levittää telttansa heidän päälleen. " (Ilmestys 7:15)

Jälleen kerran mikään Raamatussa ei osoita, että muilla lampailla olisi erilainen toivo. Laitan linkin videoon muista lampaista, jos haluat ymmärtää yksityiskohtaisesti kuka he ovat. Riittää, kun sanotaan, että muut lampaat mainitaan vain kerran Raamatussa Johanneksen 10:16. Siellä Jeesus erottaa lauman tai lauman, joka oli juutalainen kansa, jolle hän puhui, ja muiden lampaiden, jotka eivät kuuluneet juutalaisiin. Ne osoittautuivat pakanoiksi, jotka tulivat Jumalan laumaan kolme ja puoli vuotta myöhemmin hänen kuolemansa jälkeen.

Miksi Jehovan todistajat uskovat, että 144,000 1925 on kirjaimellinen luku? Tämä johtuu siitä, että Joseph F. Rutherford opetti sitä. Muista, että tämä on mies, joka aloitti myös "Miljoonat elävät, eivät koskaan kuole" -kampanjan, joka ennusti lopun olevan tulossa vuonna XNUMX. Tämä opetus on hylätty täysin ja niille, jotka haluavat käyttää aikaa tutkia todisteita, aion laita linkki laajaan artikkeliin, joka todistaa tämän asian tämän videon kuvauksessa. Jälleen kerran riittää sanoa, että Rutherford loi papisto- ja maallikkoluokan. Muut lampaat ovat kristittyjen toissijainen luokka, ja ovat edelleen niin alhaisia ​​tähän päivään saakka. Tämän maallikkoluokan on toteltava kaikkia pappiluokan, voidellun luokan sanelemia ohjeita ja käskyjä, jotka muodostavat sen johdossa hallintoelimen.

Nyt kolmanteen kysymykseen: ”Miksi useimmat Jehovan todistajat eivät osallistu?”

On selvää, että jos vain 144,000 144,000 voi osallistua ja 144,000 XNUMX on kirjaimellinen luku, niin mitä teet miljoonien Jehovan todistajien kanssa, jotka eivät ole osa XNUMX XNUMX: ta?

Tämä päättely on perusta, jonka hallintoelin saa miljoonat Jehovan todistajat tottelemaan suoraa Jeesuksen Kristuksen käskyä. He saavat nämä vilpittömät kristityt uskomaan, etteivät he ole kelvollisia osallistumaan. Kyse ei ole kelvollisuudesta. Kukaan meistä ei ole kelvollinen. Kyse on kuuliaisuudesta ja paljon enemmän kuin siitä, että osoitamme todellista arvostusta meille tarjotulle ilmaiselle lahjalle. Kun leipä ja viini kulkevat kokouksessa toisiltaan, on kuin Jumala sanoisi: "Tässä, rakas lapsi, tarjoan sinulle lahjan elää ikuisesti. Syö ja juo." Ja silti hallintoelin on onnistunut saamaan jokaisen Jehovan todistajan vastaamaan: "Kiitos, mutta ei kiitos. Tämä ei ole minulle. " Mikä tragedia!

Tämä röyhkeä miesten ryhmä, joka alkaa Rutherfordista ja jatkuu aina meidän päiviimme asti, on saanut miljoonat kristityt kääntämään nenänsä ylöspäin lahjasta, jonka Jumala heille todella tarjoaa. Osittain he ovat tehneet tämän soveltamalla väärin 1.Korinttilaisille 11:27. He rakastavat kirsikan valitsemista jakeesta ja sivuuttavat asiayhteyttä.

"Siksi jokainen, joka syö leivän tai juo Herran maljan kelvottomasti, on syyllinen kunnioittamaan Herran ruumista ja verta." (1.Korinttilaisille 11:27)

Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että saat jonkin mystisen kutsun Jumalalta, jonka avulla voit osallistua. Asiayhteys osoittaa selvästi, että apostoli Paavali puhui niistä, jotka pitävät Herran ilta-ateriaa mahdollisuutena syödä liikaa ja juopua, kunnioittamatta samalla köyhiä veljiä, jotka myös käyvät siellä.

Mutta silti jotkut saattavat torjua, eikö Roomalaiskirjeen 8:16 kerro meille, että Jumalan on ilmoitettava meille osallistumisemme?

Siinä lukee: "Henki itse todistaa henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia." (Roomalaisille 8:16)

Se on itsekäs tulkinta, jonka organisaatio on asettanut tälle jakeelle. Roomalaisten konteksti ei tue tätä tulkintaa. Esimerkiksi luvun ensimmäisestä jakeesta 11. päiväänth tuon luvun Paavali vertaa lihaa henkeen. Hän antaa meille kaksi vaihtoehtoa: meidät johtaa liha, joka johtaa kuolemaan, tai henki, joka johtaa elämään. Kukaan muista lampaista ei halua ajatella, että liha johtaa heitä, mikä jättää heille vain yhden vaihtoehdon, jota henki johtaa. Roomalaiskirjeen 8:14 kertoo meille, että "sillä kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia". Tämä on täysin ristiriidassa vartiotornin opin kanssa, jonka mukaan muut lampaat ovat vain Jumalan ystäviä eivätkä hänen poikansa, elleivät he halua myöntää, että muita lampaita ei johda Jumalan henki.

Täällä sinulla on joukko ihmisiä, jotka irtautuivat väärästä uskonnosta luopuen rienaavista opetuksista, kuten helvetin tulipalo, ihmissielun kuolemattomuus ja kolminaisuusoppi, mainitsemaan vain muutamia ja jotka saarnaavat aktiivisesti Jumalan valtakuntaa ymmärtämällä sen . Mikä vallankaappaus Saatanalle oli kumoaa tämä usko saamalla heidät kieltäytymään tulemasta osaksi siementä, jonka oli tarkoitus viedä hänet alas, koska kieltäytymällä leivästä ja viinistä he kieltäytyvät tulemasta osaksi naisen ennustettua siementä Mooseksen kirja 3:15. Muista, että Joh. 1:12 kertoo meille, että kaikille, jotka ottavat vastaan ​​Jeesuksen uskoen häneen, annetaan ”valta tulla Jumalan lapsiksi”. Siinä sanotaan "kaikki", ei vain jotkut, ei vain 144,000 XNUMX.

Herran illallisen vuosittaisesta JW-muistopäivästä on tullut vain rekrytointityökalu. Vaikka ei ole mitään vikaa, kun vietetään sitä kerran vuodessa sinä päivänä, jolloin ymmärrämme sen todella tapahtuneen, vaikka siitä onkin suuri kiista, meidän tulisi ymmärtää, että ensimmäisen vuosisadan kristityt eivät rajoittuneet vain vuotuiseen muistojuhlaan. Varhaiset kirkon kirjoitukset osoittavat, että leipää ja viiniä jaettiin säännöllisesti seurakunnan kokouksissa, jotka olivat yleensä aterioiden muodossa kristittyjen kodeissa. Juuda viittaa näihin Jude 12: n ”rakkauden juhliin”. Kun Paavali käski korinttolaisia ​​"jatkamaan tätä niin usein kuin juot sitä, muistoksi minua" ja "AINA kun syöt tätä leipää ja juot tämän kupin", hän oli ei tarkoita kerran vuodessa pidettävää juhlaa. (Katso 1.Korinttilaisille 11:25, 26)

Aaron Milavec kirjoittaa kirjassaan, joka on käännös, analyysi ja kommentti Didachesta, joka on "säilynyt suullinen perinne, jonka ansiosta ensimmäisen vuosisadan talon seurakunnat esittävät yksityiskohtaisesti vaiheittaisen muutoksen, jolla pakanain käännynnäiset oli tarkoitus valmistaa täydelliseksi. aktiivinen osallistuminen kokouksiin ”:

On vaikea tietää tarkalleen, kuinka vastakastetut suhtautuivat ensimmäiseen ehtoolliseen [muistomerkkiin]. Monet elämäntavan omaksumisprosessissa loivat vihollisia niiden joukossa, jotka pitivät heitä häpeämättömästi luopuvana kaikesta hurskaudesta - jumalallisuudesta jumaliin, vanhempiinsa, esi-isiensä "elämäntapaan". Menetettyään isät ja äidit, veljet ja sisaret, talot ja työpajat vastakastetut otti nyt vastaan ​​uusi perhe, joka palautti kaikki nämä runsaasti. Ensimmäisen kerran syömisen yhdessä uuden perheensä kanssa on siis pitänyt saada heihin syvä vaikutelma. Viimeinkin he voisivat vihdoin tunnustaa avoimesti todellisen "isänsä" läsnä olevien isien joukossa ja todellisen "äitinsä" äidin läsnäolojen joukossa. Se on ollut kuin heidän koko elämänsä olisi suuntautunut tähän suuntaan: löytää veljet ja sisaret, joiden kanssa he jakavat kaiken - ilman kateutta, kilpailua, lempeyttä ja totuutta. Yhdessä syöminen ennakoi loppuelämänsä, sillä tässä olivat heidän todellisen perheenjaonsa kasvot kaikkien Isän (näkymättömän isännän) nimissä, viini ja leipä, jotka olivat ennalta heidän loppumaton tulevaisuutensa yhdessä . ”

Tätä Kristuksen kuoleman muistamisen pitäisi merkitä meille. Ei jokin kuiva, kerran vuodessa rituaali, vaan todellinen kristillisen rakkauden jakaminen, oikeastaan ​​rakkausjuhla, kuten Jude kutsuu. Joten kutsumme sinut liittymään meihin 27. maaliskuutath. Haluat olla kädessä hapattamatonta leipää ja punaviiniä. Pidämme viisi muistomerkkiä eri aikoina vastaamaan maailman eri aikavyöhykkeitä. Kolme tulee olemaan englanniksi ja kaksi espanjaksi. Tässä ovat ajat. Saat lisätietoja linkittämisestä zoomauksen avulla siirtymällä tämän videon kuvaukseen tai tutustumalla kokousaikatauluun osoitteessa https://beroeans.net/meetings

Englantilaiset kokoukset
Australia ja Eurasia, kello 9 Sydney, Australian aika.
Euroopassa klo 6 Lontoon Englannin aikaa.
Amerikka, kello 9 New Yorkin aikaa.

Espanjan kokoukset
Eurooppa, kello 8 Madridin aika
Amerikka, kello 7 New Yorkin aikaa

Toivon, että voit liittyä meihin.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  41
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x