"Olemme velkaa Jumalallemme, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsalle." Ilmestys 7:10

 [Tutkimus 3 vl 1/21 s.14, 15 .-- 21]

Taustana saatat haluta lukea seuraavat aiemmin julkaistut artikkelit, joissa käsitellään sitä, kuka muiden lampaiden suuri joukko on perusteellinen.

https://beroeans.net/2019/11/24/look-a-great-crowd/

https://beroeans.net/2019/05/02/mankinds-hope-for-the-future-where-will-it-be-a-scriptural-examination-part-6/

https://beroeans.net/2020/03/22/the-spirit-itself-bears-witness/

 

Issue 1

Kappaleen 2 lainausmerkit "Minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tästä karjasta; myös minun täytyy tuoda sisään, ja he kuuntelevat ääntäni, ja heistä tulee yksi lauma, yksi paimen. " (Johannes 10:16).

Huomaa, kuinka nämä muut lampaat oli tarkoitus lisätä yhden paimenen, Jeesuksen Kristuksen, alle. Se tekisi Jeesus itse.

Vertaa nyt kahta seuraavaa tapahtumaa:

 • Kristinuskon avautuminen samarialaisille, jotka on kirjattu Apostolien teoissa 8: 14-17, ja pakanoille, jotka on kirjattu Apostolien teoissa 10.
  • Samarialaiset saivat pyhän hengen apostolien Pietarin ja Johanneksen rukoilemisen jälkeen, todennäköisesti käyttämällä taivaiden valtakunnan avainta Jeesuksen Kristuksen johdolla. (Matteus 16:19)
  • Pakanat saivat pyhän hengen, kun apostoli Pietari puhui heille enkelin ohjauksen ja luultavasti Jeesuksen näyn jälkeen. Apostolien teot 10: 10-16; Apostolien teot 10: 34-36; Apostolien teot 10: 44-48.
  • Kaikkien näiden pyhien kirjoitusten asiayhteys osoittaa selvästi, että Jeesus käytti Pietaria lisäämällä muita lampaita pieneen juutalaisten kristittyjen laumaan.
 • "Historiaa tekevä puhe nimeltä" Suuri joukko ". JF Rutherford piti tämän puheen vuonna 1935 konventissa Washington DC: ssä, USA: ssa. Mitä tuo konventti paljasti? 2 Puheessaan veli Rutherford tunnisti ne, jotka muodostavat Ilmestyskirja 7: 9: ssä mainitun ”suuren joukon” (King James Version) eli ”suuren joukon”. Siihen asti tämän ryhmän uskottiin olevan toissijainen taivaallinen luokka, joka oli vähemmän uskollinen. Veli Rutherford selitti kirjoitusten avulla, että suuri joukko ei ole valittu elämään taivaassa, mutta ne ovat muita Kristuksen lampaita, jotka selviävät ”suuresta ahdistuksesta” ja elävät ikuisesti maan päällä ”.
  • JFRutherfordin vuonna 1935 pitämä puhe, veli Rutherfordin tunnistama suuri joukko muita lampaita.
  • Yksi lauma Jehovan todistajia on jaettu kahteen osaan, joilla on eri kohtalot.

Huomasitko ensinnäkin apostolin kirjatun enkeliohjauksen, joka yhdisti juutalaiset, samarialaiset ja pakanat yhdeksi kristittyjen ruumiiksi verrattuna opetuksen muutokseen, jolla ei ollut mitään tunnistettavaa syytä, kuten enkelin suunta, toisessa tapauksessa, mikä johti jakautumiseen kristittyjen joukko Jehovan todistajien järjestössä?

Minkä näistä otteluista Jeesus lupasi Johanneksen 10:16, jossa Jeesus sanoi tuovansa nämä muut lampaat ja tekevän yhden lauman? Vastaus on ilmeinen.

Issue 2

Vertaa seuraavia kahta lausetta:

 • 1. Korinttilaisille 11: 23-26 “Tämä tarkoittaa ruumiini, joka on teidän puolestanne. Tee tämä edelleen minun muistokseni. … Tee niin, niin usein kuin juot, muistoksi minua. Sillä niin usein kuin syöt tämän leivän ja juot tämän maljan, julistat jatkuvasti Herran kuolemaa, kunnes hän saapuu. "
 • "Tämän puheen jälkeen aiemmin mainittu nuori mies ja tuhannet muut oikeutetusti lopettivat leivän ja viinin nauttimisen Herran illallisella.”(4 kohta). He lopettivat nauttimisen ja siten lakkasivat julistamasta Herran kuolemaa.

Paavalin korinttilaiskirjeessä toistama Jeesuksen ohje oli nauttia ja julistaa siten Herran kuolemaa.

JF Rutherfordin ohjeiden mukaan tuhannet lakkasivat nauttimasta ja lopetti siten Herran kuoleman julistamisen.

On vielä yksi komplikaatio.

Järjestön opetusten mukaan Jeesus saapui näkymättömästi vuonna 1914.

Jos näin on, niin niiden, jotka väittävät olevansa "voideltuja" tai osia pienen lauman jäännöksistä järjestön opetuksen mukaan, olisi myös pitänyt lopettaa osallistuminen. Siksi järjestö johtaa kaikkia harhaan.

Jos Jeesus ei ole vielä saapunut, kaikkien tosi kristittyjen tulisi jatkaa osallistumistaan, kunnes Jeesus on toisin määrännyt. Siksi järjestö johtaa kaikkia harhaan.

Minkä luulisi isäntänne tuntevan, jos sinut kutsutaan ateriaan, mutta kun osallistut, hylkäsit aterian ja vain katsot muiden nauttivan? Luuletko, että he kutsuvat sinut uudelleen? Todella epätodennäköistä.

Joten miten Herran ilta-aterialla osallistuminen ja siitä nauttimatta nauttiminen eroavat toisistaan? Eikö Herran illallisella ole tarkoitusta osallistua ja nauttia? Muussa tapauksessa miksi osallistua? Missään Jeesus ei ehdottanut, että joidenkin tulisi osallistua ja vain tarkkailla.

Issue 3

Ilmoituksen 7. väärä esittäminen. Järjestö tekee keinotekoisen aiheenvaihdoksen Ilmestyksen 7: 1-8 ja Ilmestyksen 7: 9-10 välillä.

Muista, että Ilmestys ilmoituksen 1: 1-2 mukaan oli Jumalan ilmoitus Jeesukselle, joka lähetti enkelin, joka esitti tämän ilmoituksen merkkeinä apostoli Johannes. Ilmestyskirja 7: 1-4 kertoo, että Johannes kuuli sinetöityjä oli 144,000. Ilmestyskirja 7: 9-10 kertoo, että Johannes näki suuri joukko, jota kukaan ei kyennyt lukemaan kaikista kansakunnista. On loogista ajatella, että suuri joukko, jonka hän näki, oli se, josta hän kuuli juuri aiemmin.

Jos selität mitä kuulit ja näit tänään, ellei suuri joukko ole symbolisia 144,000 144,000, niin pääset mukaan sanomalla esimerkiksi: "Näin myös toisen ryhmän", jotta aiottu yleisösi ymmärtäisi, että suuri joukko oli erilainen kuin symbolinen XNUMX.

Issue 4

Olemme keskustelleet pitkään siitä, että sarjassa on vain yksi toivo "Ihmiskunnan tulevaisuuden toivo, missä se on?". Vaikka jotkut saattavat uskoa, että yksi toivo on taivaassa, kristityille on kuitenkin vain yksi toivo, ei kahta erillistä toivoa.

Issue 5

Organisaation kahden ryhmän opetus johtaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Koska Jumala ei ole puolueellinen ja odotamme luonnollisesti, että valitut henkilöt ovat kaikista kansallisista ja kaikilta elämänaloilta. Joten miksi suurin osa 'voideltuista' Jehovan todistajista on ollut joko valkoisia pohjoisamerikkalaisia ​​tai valkoisia eurooppalaisia? Jopa nykyinen hallintoelin heijastaa tätä etnisen monimuotoisuuden puutetta.
 • "Voideltujen" kutsumisen oletetaan olleen käytännössä kaikki paitsi lopetettu vuonna 1935. Vuosien 1870 ja 1935 välillä suurin osa todistajista oli vain Yhdysvalloista, Kanadasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Länsi-Euroopasta. Vasta toisen maailmansodan jälkeen yli kourallinen Etelä-Amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta tuli todistajiksi. Eivätkö ne varmasti ole odotuksia oikeudenmukaiselta ja puolueettomalta Jumalalta? Kuinka valkoinen amerikkalainen todella ymmärtää köyhyydessä elävien afrikkalaisten ongelmat ja kulttuurin?
 • Para 17 -vaatimukset ”He ajattelevat toivoa, rukoilevat siitä ja ovat innokkaita saamaan palkkansa taivaassa. He eivät voi edes kuvitella, millainen heidän henkinen ruumiinsa on. " Joten miksi Jumala antaisi heille toivoa, jota he eivät ymmärrä eikä sitä selitetä pyhissä kirjoituksissa? Miksi hän ei myöskään ihmeen antanut heille ihmeen ymmärtämistä siitä, mistä hän kutsuu heitä, ilman pyhiä kirjoituksia?

 

Tämän Vartiotorni-tutkimuksen artikkelin kanssa on monia muita asioita, mutta useimmat, ellei kaikki, on käsitelty artikkeleissa, kuten tämän katsauksen alussa.

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
  14
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x