Äskettäisestä videostani lähtien, jossa kutsuin kaikkia kastettuja kristittyjä jakamaan Herran ilta-aterian kanssamme, englantilaisen ja espanjalaisen YouTube-kanavan kommenttiosastoissa on tapahtunut paljon toimintaa, jossa kyseenalaistetaan koko kaste. Monille on kysymys siitä, onko heidän entinen kasteensa katolisena vai Jehovan todistajana pätevä; ja jos ei, kuinka mennä uudelleen kastettavaksi. Toisille kastekysymys vaikuttaa satunnaiselta, ja jotkut väittävät, että tarvitaan vain uskoa Jeesukseen. Haluan käsitellä kaikkia näitä näkemyksiä ja huolenaiheita tässä videossa. Raamatusta ymmärrän, että kaste on juhlallinen ja tärkeä vaatimus kristillisyydelle.

Haluan selittää sen pienellä kuvauksella ajamisesta Kanadassa.

Olen täyttänyt 72 vuotta tänä vuonna. Aloin ajaa 16-vuotiaana. Olen laskenut yli 100,000 XNUMX km nykyiseen autooni. Joten se tarkoittaa, että olen helposti ajautunut yli miljoona kilometriä elämässäni. Paljon enemmän. Yritän noudattaa kaikkia liikennesääntöjä. Mielestäni olen melko hyvä kuljettaja, mutta se, että minulla on kaikki tämä kokemus ja noudatan kaikkia liikennelakeja, ei tarkoita, että Kanadan hallitus tunnustaisi minut lailliseksi kuljettajaksi. Jotta näin olisi, minun on täytettävä kaksi vaatimusta: ensinnäkin on oltava voimassa oleva ajokortti ja toinen on vakuutus.

Jos poliisi pysäyttää minut ja en pysty esittämään molempia todistuksia - ajokorttia ja vakuutustodistusta - ei ole väliä kuinka kauan olen ajautunut ja kuinka hyvä kuljettaja olen, aion edelleen joutua vaikeuksiin lain kanssa.

Samoin on kaksi vaatimusta, jotka Jeesus asetti jokaisen kristityn täyttämään. Ensimmäinen on kastaa hänen nimessään. Ensimmäisessä joukkokasteessa, joka seuraa pyhän hengen vuodatusta, Peter on sanonut joukolle:

”. . Tehkää parannus ja kastakaa kukin teistä Jeesuksen Kristuksen nimessä. . . ” (Apostolien teot 2:38)

”. . Mutta kun he uskoivat Filippiin, joka julisti hyvää uutista Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, heidät kastettiin sekä miehinä että naisina. " (Apostolien teot 8:12)

”. . .Sen avulla hän käski heidän kastaa Jeesuksen Kristuksen nimessä. . ” (Apostolien teot 10:48)

”. . Tämän kuultuaan heidät kastettiin Herran Jeesuksen nimeen. " (Apostolien teot 19: 5)

Niitä on enemmän, mutta ymmärrät asian. Jos mietit, miksi he eivät kastaneet Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimiin, kuten Matteuksen 28:19 lukee, on olemassa vahva todiste, joka osoittaa, että kirjanoppinut lisäsi jakeenrd vuosisadalla vahvistamaan uskoa kolminaisuuteen, koska mikään sen aikaisempi käsikirjoitus ei sisällä sitä.

Katso tarkempi selvitys tästä katsomalla tämä video.

Kasteen lisäksi kaikkien Jeesuksen asettamien kristittyjen vaatimus oli jakaa leipää ja viiniä, jotka symboloivat hänen puolestamme annettua lihaa ja verta. Kyllä, sinun on elettävä kristillistä elämää ja uskottava Jeesukseen Kristukseen. Aivan kuten sinun on noudatettava tien sääntöjä ajaessasi. Mutta uskosi Jeesukseen ja hänen esimerkkinsä noudattaminen eivät auta sinua miellyttämään Jumalaa, jos kieltäydyt noudattamasta Hänen Poikansa käskyjä täyttääkseen nämä kaksi vaatimusta.

Mooseksen kirja 3:15 puhuu profeetallisesti naisen siemenestä, joka lopulta murskata käärmeen siemenen. Naisen siemen lopettaa Saatanan. Voimme nähdä, että naisen siemenen huipentuma päättyy Jeesukseen Kristukseen ja sisältää Jumalan lapset, jotka hallitsevat hänen kanssaan Jumalan valtakunnassa. Siksi kaikki, mitä Saatana voi tehdä estääkseen tämän siemenen keräämisen, Jumalan lasten kokoamisen, hän tekee. Jos hän löytää tavan korruptoitua ja mitätöidä kaksi vaatimusta, jotka tunnistavat kristityt, jotka antavat heille legitimiteetin Jumalan edessä, hän ilahduttaa tekevänsä niin. Valitettavasti Saatanalla on ollut valtava menestys käyttämällä järjestäytynyttä uskontoa näiden kahden yksinkertaisen mutta välttämättömän vaatimuksen vääristämiseksi.

Monet ovat liittymässä tänä vuonna meihin muistomerkin vuoksi, koska he haluavat osallistua Raamatun ohjeiden mukaisesti tarkkailemaan Herran illallista. Monet ovat kuitenkin huolissaan, koska heillä ei ole varmuutta siitä, onko heidän kaste pätevä. Sekä englanninkielisillä että espanjalaisilla YouTube-kanavilla on ollut paljon kommentteja sekä päivittäin saamani lukuisat sähköpostit, jotka osoittavat minulle, kuinka laajaa huolta tämä on. Ottaen huomioon kuinka menestyksekäs Saatana on ollut ongelman hämärtämisessä, meidän on poistettava epävarmuus, jonka nämä erilaiset uskonnolliset opetukset ovat aiheuttaneet vilpittömien ihmisten mielessä, jotka haluavat palvella Herraamme.

Aloitetaan perusasioista. Jeesus ei vain kertonut meille, mitä tehdä. Hän näytti meille mitä tehdä. Hän näyttää aina esimerkkiä.

”Sitten Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen luokse, jotta hän kastoisi hänet. Mutta jälkimmäinen yritti estää häntä sanoen: "Minä olen se, joka sinun täytyy kastaa, ja tuletko luokseni?" Jeesus vastasi hänelle: "Olkoon nyt tämä aika, sillä tällä tavoin meille sopii toteuttaa kaikki vanhurskaat." Sitten hän lopetti estämisen. Kastettuaan Jeesus nousi heti vedestä; ja katso! taivaat avautuivat, ja hän näki Jumalan hengen laskevan kuin kyyhkynen ja tulevan hänen päällensä. Katso! Myös ääni taivaasta sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, jonka minä olen hyväksynyt." "(Matteus 3: 13-17 pohjoiseen)

Voimme oppia tästä paljon kasteesta. Johannes vastusti aluksi, koska hän kastoi ihmisiä vertaukseksi synnin parannuksesta, eikä Jeesuksella ollut syntiä. Mutta Jeesuksella oli mielessä jotain muuta. Hän perusti jotain uutta. Monet käännökset tekevät Jeesuksen sanat samoin kuin NASB: ”Salli sen tällä hetkellä; sillä tällä tavoin meille sopii täyttämään kaikki vanhurskaudet. "

Tämän kasteen tarkoitus on paljon enemmän kuin synnin katumuksen hyväksyminen. Kyse on 'kaiken vanhurskauden täyttämisestä'. Viime kädessä tämän Jumalan lasten kasteen avulla kaikki vanhurskaus palautetaan maan päälle.

Jeesus näytti meille esimerkkiä ja esitti itsensä tekevän Jumalan tahdon. Täydellisen veteen upottamisen symbologia välittää ajatuksen kuolemasta entiseen elämäntapaan ja uudestisyntymiseen tai uudestisyntymiseen uuteen elämäntapaan. Jeesus puhuu "uudestisyntyneestä" Joh. 3: 3: ssa, mutta tämä lause on käännös kahdesta kreikkalaisesta sanasta, jotka kirjaimellisesti tarkoittavat "syntyneet ylhäältä", ja Johannes puhuu tästä muissa paikoissa "syntyneenä Jumalasta". (Ks. 1.Johanneksen kirje 3: 9; 4: 7.)

Tulevassa tulevassa videossa käsittelemme "uudestisyntyisyyttä" tai "syntynyt Jumalasta".

Huomaa, mitä tapahtui heti sen jälkeen, kun Jeesus tuli ulos vedestä? Pyhä Henki laskeutui hänen päällensä. Isä Jumala voiteli Jeesuksen pyhällä hengellään. Tällä hetkellä, ei aikaisemmin, Jeesuksesta tulee Kristus tai Messias - erityisesti voideltu. Muinaisina aikoina he kaatoivat öljyä jonkun päähän - sitä tarkoittaa "voideltu" - voidellakseen heidät johonkin korkeaan asemaan. Profeetta Samuel kaatoi öljyä, voiteli Davidin, jotta hänestä tuli Israelin kuningas. Jeesus on suurempi Daavid. Samoin Jumalan lapset on voideltu hallitsemaan Jeesuksen kanssa hänen valtakunnassaan ihmiskunnan pelastamiseksi.

Näistä Ilmestyskirja 5: 9, 10 sanoo:

"Oletko arvoinen ottamaan käärön ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut tapettiin ja verellä lunastat ihmiset Jumalan puolesta jokaisesta heimosta ja kielestä sekä kansasta ja kansasta, ja olet tehnyt heistä valtakunnan ja pappeja Jumalallemme. ja he tulevat hallitsemaan maan päällä. " (Ilmestys 5: 9, 10 ESV)

Mutta isä ei vain vuodata Pyhää Henkeä poikansa päälle, vaan hän puhuu taivaasta sanoen: "Tämä on poikani, rakas, jonka olen hyväksynyt." Matteus 3:17

Minkä esimerkin Jumala antoi meille. Hän kertoi Jeesukselle, mitä jokainen poika tai tytär haluaa kuulla isältään.

  • Hän tunnusti hänet: "tämä on poikani"
  • Hän julisti rakkautensa: "rakas"
  • Ja ilmaisi hyväksyntänsä: "jonka olen hyväksynyt"

"Vaatin sinua lapsena. Rakastan sinua. Olen ylpeä sinusta."

Meidän on ymmärrettävä, että kun otamme tämän vaiheen kastettavaksi, taivaallinen isämme tuntee meitä erikseen. Hän vaatii meitä lapsena. Hän rakastaa meitä. Ja hän on ylpeä tekemästämme askeleesta. Yksinkertaisessa kasteessa, jonka Jeesus aloitti Johanneksen kanssa, ei ollut mitään suurta pomoa. Siitä huolimatta seuraukset ovat yksilölle niin syvällisiä, että niitä ei voida sanoa täydellisesti.

Ihmiset ovat kysyneet minulta toistuvasti: "Kuinka voin mennä kastamaan?" No nyt tiedät. On Jeesuksen esimerkki.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi löytää toinen kristitty suorittamaan kaste, mutta jos et pysty, ymmärrä, että se on mekaaninen prosessi ja kuka tahansa ihminen voi tehdä sen, mies tai nainen. Johannes Kastaja ei ollut kristitty. Kasteen tekijä ei myönnä sinulle mitään erityisasemaa. Johannes oli syntinen, jolla ei ollut edes kykyä irrottaa Jeesuksen käyttämää sandaalia. Itse kasteen teko on tärkeä: täydellinen upottaminen veteen ja vedestä. Se on kuin asiakirjan allekirjoittaminen. Käyttämälläsi kynällä ei ole laillista arvoa. Allekirjoituksesi on tärkeä.

Tietysti, kun saan ajokorttini, ymmärrän, että suostun noudattamaan liikennelakeja. Samoin kun minut kastetaan, ymmärrän, että elän elämääni Jeesuksen itsensä asettaman korkean moraalin mukaan.

Älkäämme kuitenkaan kaiken tämän vuoksi monimutkaistamasta menettelyä tarpeettomasti. Tarkastellaan oppaana tätä Raamatun kertomusta:

"Kerro minulle", sanoi eunukki, "kuka profeetta puhuu, itsestään tai toisesta?"

Sitten Filippus aloitti juuri tällä Raamatulla ja kertoi hänelle hyvän uutisen Jeesuksesta.

Kun he matkustivat tietä pitkin ja tulivat veden äärelle, eunukki sanoi: ”Katso, tässä on vettä! Mikä estää minua kastamasta? " Ja hän käski lopettaa vaunut. Sitten Filippus ja eunukki laskivat veteen, ja Filippus kastoi hänet.

Kun he nousivat vedestä, Herran Henki vei Filippuksen pois, ja eunukki ei enää nähnyt häntä, vaan lähti iloiten. (Apostolien teot 8: 34-39 BSB)

Etiopialainen näkee vesimuodostelman ja kysyy: "Mikä estää minua kastamasta?" Ilmeisesti ei mitään. Koska Filippus kastoi hänet nopeasti, ja sitten he kukin jatkoivat omaa tietään. Vain kaksi ihmistä mainitaan, vaikka joku ajaa vaunua ilmeisesti, mutta kuulemme vain Filippistä ja Etiopian eunukista. Tarvitset vain itsesi, jonkun muun ja vesimuodostuman.

Yritä välttää uskonnollisia seremonioita, jos se on mahdollista. Muista, että perkele haluaa mitätöidä kasteen. Hän ei halua ihmisten uudestisyntyneen, että Pyhä Henki laskeutuu heidän päällensä ja voidelee heidät yhdeksi Jumalan lapsista. Otetaanpa yksi esimerkki siitä, kuinka hän suorittaa tämän synkän työn.

Etiopian eunukia ei olisi koskaan voitu kastaa yhdeksi Jehovan todistajista, koska ensin hänen olisi pitänyt vastata jotain noin 100 kysymykseen saadakseen edes pätevyyden. Jos hän vastasi kaikkiin oikein, hänen olisi pitänyt vastata vielä kahteen kysymykseen myöntävästi kasteen aikaan.

(1) "Oletko katunut syntejäsi, omistautunut Jehovalle ja hyväksynyt hänen pelastamistavansa Jeesuksen Kristuksen kautta?"

(2) ”Ymmärrätkö, että kastasi tunnistaa sinut yhdeksi Jehovan todistajista yhdessä Jehovan järjestön kanssa?”

Jos et tunne tätä, saatat ihmetellä, miksi toista kysymystä tarvitaan? Loppujen lopuksi kastetaanko todistajia Jeesuksen Kristuksen nimiin vai Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistyksen nimiin? Toisen kysymyksen syy on käsitellä oikeudellisia kysymyksiä. He haluavat liittää kasteen kristittynä jäsenyyteen Jehovan todistajien järjestössä, jotta heitä ei voida nostaa kanne jäsenyytesi kumoamisesta. Tämä tarkoittaa olennaisesti sitä, että jos sinut erotetaan, he ovat peruuttaneet kasteen.

Mutta emme tuhlaa aikaa toisen kysymyksen kanssa, koska todellinen synti liittyy ensimmäiseen.

Näin Raamattu määrittelee kasteen ja huomaa, että käytän Uuden maailman käännöstä, koska käsittelemme oppia Jehovan todistajista.

"Tätä vastaava kaste pelastaa sinut myös nyt (ei poistamalla lihan saasta, vaan pyytämällä Jumalalta hyvää omantuntoa) Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta." (1.Pietari 3:21)

Joten kaste on pyyntö tai vetoomus Jumalalle hyvän omantunnon saamiseksi. Tiedät olevasi syntinen ja että teet syntiä jatkuvasti monin tavoin. Mutta koska olet ottanut askeleen kastellaksesi osoittaaksesi maailmalle, että kuulut nyt Kristukseen, sinulla on perusta pyytää anteeksiantoa ja saada se. Jumalan armo levitetään meille kasteella Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, ja niin hän pesee omatuntomme puhtaana.

Kun Pietari sanoo, että "mikä vastaa tätä", hän viittaa edellisessä jakeessa mainittuun. Hän viittaa Nooaan ja arkin rakentamiseen ja vertaa sitä kasteeseen. Nooalla oli uskoa, mutta se ei ollut passiivinen asia. Tuo usko sai hänet kannattamaan asemaa jumalattomassa maailmassa, rakentamaan arkin ja noudattamaan Jumalan käskyä. Samoin kun noudatamme Jumalan käskyä, meidät kastetaan, tunnistamme itsemme uskollisena Jumalan palvelijana. Samoin kuin arkin rakentaminen ja siihen astuminen, pelastaa meidät kaste, koska kasteen ansiosta Jumala voi vuodattaa meille Pyhän Henkensä aivan kuten hän teki poikansa kanssa, kun poikansa teki saman teon. Tuon hengen kautta olemme uudestisyntyneet tai syntyneet Jumalasta.

Se ei tietenkään ole tarpeeksi hyvä Jehovan todistajien seuralle. Heillä on erilainen kaste määritelmä väittäen, että se vastaa jotakin muuta tai on symbolista.

Jehovan todistajat uskovat, että kaste on symboli omistautumisestaan ​​Jumalalle. Insight-kirjassa lukee: "Vastaavalla tavalla kastetaan sen vertauskuvaksi ne, jotka vihkivät itsensä Jehovalle ylösnousemukseen Kristukseen uskomisen perusteella ..." (it-1 s. 251 Kaste)

”… Hän päätti mennä eteenpäin ja mennä kasteelle vertauksenaan vihkiytymisensä Jehova Jumalalle.” (w16 joulukuu s.3)

Mutta siinä on vielä enemmän. Tämä vihkiytyminen saavutetaan vannomalla vala tai tekemällä vihkiytymislupa.

- Vartiotorni vuodelta 1987 kertoo tämän:

"Ihmisten, jotka rakastavat tosi Jumalaa ja päättävät palvella häntä täydellisesti, tulisi omistaa elämänsä Jehovalle ja sitten kastaa."

"Tämä on sopusoinnussa" lupauksen "yleisen merkityksen kanssa, kuten määritelmässä:" juhlallinen lupaus tai sitoumus, erityisesti Jumalalle esitetyn valan muodossa ". - Oxford American Dictionary, 1980, sivu 778.

Näin ollen ei vaikuta tarpeelliselta rajoittaa sanan ”lupa” käyttöä. Henkilö, joka päättää palvella Jumalaa, voi tuntea, että hänen varauksettoman omistautumisensa on hänen mielestään henkilökohtainen vala - vihkimisvalaus. Hän 'lupaa juhlallisesti tai sitoutuu tekemään jotain', mikä on lupa. Tässä tapauksessa hänen elämänsä on tarkoitus palvella Jehovaa ja tehdä Hänen tahtonsa uskollisesti. Tällaisen henkilön tulisi suhtautua vakavasti tähän. Sen pitäisi olla kuin psalmista, joka sanoi lupaamiinsa asioihin viitaten: ”Mitä minä maksan Jehovalle kaikista hänen hyödyistään minulle? Otan suuren pelastuskupin, ja kutsun Jehovan nimen. Lupaukseni maksan Jehovalle. ”- Psalmit 116: 12–14” (w87 4/15 s. 31 Lukijoiden kysymykset)

Huomaa, että he tunnustavat, että vala on vannottu vala Jumalalle. He tunnustavat myös, että tämä lupa tulee ennen kuin kukaan kastetaan, ja olemme jo nähneet, että he uskovat, että kaste on tämän valaan sitoutuneen vihkiytymisen symboli. Lopuksi he päättävät päättelyviittauksensa mainitsemalla Psalmin, jossa sanotaan ”Lupaukseni maksan Jehovalle”.

Okei, kaikki näyttää hyvältä ja hyvältä, eikö olekin? Vaikuttaa loogiselta sanoa, että meidän tulisi omistaa elämämme Jumalalle, eikö niin? Itse asiassa siellä oli tutkimusartikkeli Vartiotorni vain muutama vuosi sitten kaikki kasteesta, ja artikkelin otsikko oli "Mitä vannot, maksa". (Katso huhtikuu 2017 Vartiotorni s. 3) Artikkelin aiheteksti oli Matteus 5:33, mutta siitä, mikä on tullut yhä tyypillisemmäksi, he lainasivat vain osan jakeesta: "Sinun on maksettava lupauksesi Jehovalle."

Kaikki tämä on niin väärin, että tuskin tiedän mistä aloittaa. No, se ei ole totta. Tiedän mistä aloittaa. Aloitetaan sanahaku. Jos käytät Vartiotornin kirjasto -ohjelmaa ja etsit sanaa "kaste" substantiivina tai verbinä, kreikkalaisista kreikkalaisista kirjoituksista löytyy reilusti yli 100 tapausta kastaa tai kastaa. Symboli on tietysti vähemmän tärkeä kuin sen edustama todellisuus. Siksi, jos symboli esiintyy 100 kertaa ja enemmän, voidaan odottaa, että todellisuus - tässä tapauksessa vihkiytymislupa - tapahtuu yhtä paljon tai enemmän. Sitä ei tapahdu edes kerran. Ei ole tietoja siitä, että kukaan kristitty olisi antanut vihkiytymislupauksen. Itse asiassa sanaa vihkiminen substantiivina tai verbinä esiintyy vain neljä kertaa kristillisissä kirjoituksissa. Yhdessä tapauksessa Johannes 10:22 viittaa juutalaisfestivaaliin, vihkiytymisen festivaaliin. Toisessa se viittaa juutalaisen temppelin omistettuihin asioihin, jotka oli tarkoitus kaataa. (Luukas 21: 5, 6.) Kaksi muuta tapausta viittaavat samaan vertaukseen Jeesuksesta, jossa joku vihkiytyneestä heitetään hyvin epäedulliseen valoon.

”. . .Mutta sinä miehet sanotte: 'Jos joku sanoo isälleen tai äidilleen: "Mikä minulla onkaan, josta saat minulta hyötyä, on korbaania (eli Jumalalle omistettua lahjaa)" "- SINÄ miehet ei anna hänen enää tehdä yksi asia isänsä tai äitinsä hyväksi. ”(Markus 7:11, 12 - Katso myös Matteus 15: 4-6.)

Ajattele nyt tätä. Jos kaste on vihkiytymisen symboli ja jos jokaisen kastettavan henkilön piti antaa vannousvihje Jumalalle, ennen kuin hänet upotetaan veteen, miksi Raamattu ei vaikuta tähän? Miksi Raamattu ei kehota meitä antamaan tämän lupauksen ennen kastetta? Onko sillä mitään järkeä? Unohtuiko Jeesus kertoa meille tästä elintärkeästä vaatimuksesta? En usko niin?

Jehovan todistajien hallintoelin on koonnut tämän. He ovat keksineet väärän vaatimuksen. Näin tehdessään he ovat paitsi korruptoineet kasteprosessin myös saaneet Jehovan todistajat tottelemaan suoraa käskyä Jeesuksesta Kristuksesta. Anna minun selittää.

Palataan edellä mainittuun vuoteen 2017 Vartiotorni artikkeli, luetaan artikkelien teema-tekstin koko konteksti.

"Kuulitte jälleen, että muinaisista ajoista vastaaville sanottiin:" Et saa vannoa tekemättä, mutta sinun on maksettava lupauksesi Jehovalle. " Sanon kuitenkin sinulle: Älä vanno lainkaan äläkä taivasta, sillä se on Jumalan valtaistuin; eikä maan päällä, sillä se on hänen jalkojensa jakkara; eikä Jerusalemin kautta, sillä se on suuren kuninkaan kaupunki. Älä vanno päätäsi, koska et voi muuttaa yhtä hiusta valkoiseksi tai mustaksi. Anna vain sanasi "kyllä" tarkoittaa kyllä, "ei", ei, sillä mikä ylittää nämä, on jumalattomalta. " (Matteus 5: 33-37 NWT)

Piste Vartiotorni artikkeli on, että sinun on pidettävä vihkimislupauksesi, mutta Jeesus esittää, että lupausten antaminen on menneisyyttä. Hän käskee meitä olemaan tekemättä sitä enää. Hän menee niin pitkälle, että vannoo tai vannoo vannonsa jumalattomalta. Se olisi Saatana. Joten tässä meillä on Jehovan todistajien järjestö, joka vaatii Jehovan todistajia tekemään lupauksen, vannomaan vihkimisvalan Jumalalle, kun Jeesus käskee heitä paitsi olemaan tekemättä niin, mutta varoittaa heitä saatanallisesta lähteestä.

Vartiotorni-opin puolustamiseksi jotkut ovat sanoneet: ”Mitä vikaa on vihkiytyä Jumalalle? Emmekö me kaikki omistaudu Jumalalle? " Mitä? Oletko älykkäämpi kuin Jumala? Aiotko kertoa Jumalalle, mitä kaste tarkoittaa? Isä kerää lapsensa ympärilleen ja kertoo heille: ”Kuuntele, rakastan sinua, mutta se ei riitä. Haluan sinun olevan omistautunut minulle. Haluan sinun vannovan minulle vihkimisvalan? "

On syytä, että tämä ei ole vaatimus. Se kaksinkertaistaa synnin. Näet, minä aion tehdä syntiä. Kun olen syntynyt synnissä. Ja minun on rukoiltava Jumalaa anteeksi. Mutta jos olen vannonut vihkiytymisvalan, se tarkoittaa, että jos teen syntiä, minulla on sillä hetkellä, että synnin hetki lakkasi olemasta vihkiytynyt Jumalan palvelija ja siitä on tullut vihkiytynyt tai omistettu synnille isäntänäni. Olen rikkonut valani, lupaukseni. Joten nyt minun on tehtävä parannus itse synnistä ja sitten parannettava rikkoutuneesta lupauksesta. Kaksi syntiä. Mutta se pahenee. Lupaus on eräänlainen sopimus.

Haluan kuvailla sitä tällä tavalla: annamme häävalat. Raamattu ei vaadi meitä antamaan häävalauksia, eikä kukaan Raamatussa ole esittänyt häävalaa, mutta me teemme nykyään häidenvalan, joten käytän sitä tähän kuvaan. Aviomies lupaa olla uskollinen vaimolleen. Mitä tapahtuu, jos hän menee ulos ja nukkuu toisen naisen kanssa? Hän on rikkonut lupauksensa. Tämä tarkoittaa, että vaimon ei enää tarvitse lykätä avioliiton päättymistä. Hänellä on vapaa mennä uudelleen naimisiin, koska lupa on rikki ja mitätöity.

Joten jos lupaat Jumalalle omistautua hänelle ja sitten tehdä syntiä ja rikkoa vihkiytymistä, tuon lupauksen, olet tehnyt sanallisen sopimuksen mitättömäksi. Jumalan ei tarvitse enää pitää kaupan loppua. Se tarkoittaa, että joka kerta kun teet syntiä ja parannat, sinun on annettava uusi vihkiytymislupa. Se on naurettavaa.

Jos Jumala vaatii meitä antamaan tällaisen valan osana kasteprosessia, hän asettaisi meidät epäonnistumiseen. Hän takaa epäonnistumiset, koska emme voi elää tekemättä syntiä; siksi emme voi elää rikkomatta lupausta. Hän ei tekisi sitä. Hän ei ole tehnyt niin. Kaste on sitoumus, jonka teemme parhaamme syntisessä tilassa palvellaksemme Jumalaa. Se on kaikki mitä hän pyytää meiltä. Jos teemme niin, hän vuodattaa meille armonsa, ja hänen armonsa Pyhän Hengen voimalla pelastaa meidät Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen vuoksi.

Sekä ajokortti että vakuutukseni antavat minulle laillisen oikeuden ajaa Kanadassa. Minun on tietysti edelleen noudatettava liikennesääntöjä. Kastukseni Jeesuksen nimessä sekä säännöllinen Herran ilta-aterian noudattaminen täyttävät vaatimukset sille, että voisin kutsua itseäni kristityksi. Minun on tietysti vielä noudatettava tieliikenteen sääntöjä, elämään johtavaa tietä.

Suurimmalle osalle kristittyjä heidän ajokortti on kuitenkin väärennetty ja heidän vakuutuksensa on virheellinen. Jehovan todistajien tapauksessa kaste on niin vääristynyt, että se on merkityksetön. Ja sitten he kieltävät ihmisiltä oikeuden nauttia tunnuksista ja menevät niin pitkälle, että he vaativat läsnäoloa ja hylkäävät ne julkisesti. Katolilaiset kastivat lapsia suihkuttamalla heille vettä välttäen täysin Jeesuksen osoittaman vesikasteen esimerkin. Herran ilta-aterian nauttimisesta heidän maallikkonsa saavat vain puolet aterian, leivän - lukuun ottamatta tiettyjä suuria massoja. Lisäksi he opettavat harhaluuloa siitä, että viini muuttuu maagisesti itsestään todelliseksi ihmisvereksi, kun se menee alas lavaa. Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä siitä, kuinka Saatana on vääristänyt ne kaksi vaatimusta, jotka kaikkien kristittyjen on täytettävä järjestäytyneen uskonnon kautta. Hän varmasti hieroo kätensä ja nauraa ilosta.

Kaikille, jotka ovat edelleen epävarmoja, jos haluat kastaa, etsi kristitty - he ovat kaikkialla - pyydä häntä menemään kanssasi uima-altaalle tai lampeen tai kylpytynnyriin tai jopa kylpyammeeseen ja hanki kastettu Jeesuksen Kristuksen nimessä. Se on sinun ja Jumalan välillä, jonka kasteen kautta kutsut "Abba tai rakas Isä ”. Ei ole tarvetta lausua erityistä ilmausta tai rituaalista loitsua

Jos haluat, että joku kastaa sinut tai jopa itsesi, sano, että kastan Jeesuksen Kristuksen nimessä, mene eteenpäin. Tai jos haluat vain tietää tämän sydämessäsi kastellessasi, se toimii myös. Jälleen, tässä ei ole mitään erityistä rituaalia. Se mitä on, on sydämessäsi syvä sitoutuminen sinun ja Jumalan välillä, että olet valmis hyväksymään yksi hänen lapsistaan ​​kasteen kautta ja vastaanottamaan sinut ottavan pyhän hengen vuodon.

Se on niin hyvin yksinkertainen, mutta samalla niin syvällinen ja elämää muuttava. Toivon todella, että tämä on vastannut kaikkiin kasteeseen liittyviin kysymyksiisi. Jos ei, kirjoita kommenttisi kommenttiosioon tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen meleti.vivlon@gmail.com, ja teen parhaani vastata niihin.

Kiitos katselustasi ja jatkuvasta tuestasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    44
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x