Haluan lukea sinulle jotain, jonka Jeesus sanoi. Tämä on Matteuksen 7:22, 23: n uudesta elävästä käännöksestä.

Tuomiopäivänä monet sanovat minulle: 'Herra! Herra! Me profetoimme sinun nimessäsi ja ajoimme ulos demoneja sinun nimessäsi ja teimme monia ihmeitä sinun nimessäsi. ' Mutta vastaan: "En koskaan tuntenut sinua." "

Luuletko, että tuolla maan päällä on pappi, tai ministeri, piispa, arkkipiispa, paavi, nöyrä pastori tai padre tai seurakunnan vanhin, joka luulee olevansa yksi niistä, jotka huutavat: "Herra! Herra! ”? Kukaan, joka opettaa Jumalan sanaa, ei ajattele koskaan kuulevansa Jeesuksen tuomiopäivänä sanovan: "En ole koskaan tuntenut sinua." Ja silti, valtava enemmistö kuulee juuri nämä sanat. Tiedämme sen, koska Matteuksen samassa luvussa Jeesus kehottaa meitä menemään Jumalan valtakuntaan kapean portin kautta, koska leveä ja tilava tie johtaa tuhoon, ja monet ovat niitä, jotka kulkevat sillä. Vaikka tie elämään on ahdas, ja harvat löytävät sen. Kolmasosa maailmasta väittää olevansa kristitty - reilusti yli kaksi miljardia. En kutsuisi sitä muutamaksi, vai mitä?

Ihmisillä on vaikeuksia ymmärtää tätä totuutta, mikä käy ilmi Jeesuksen ja hänen aikansa uskonnollisten johtajien välisestä vuorovaikutuksesta: He puolustivat itseään väittämällä: "Emme ole syntyneet haureudesta; meillä on yksi Isä, Jumala. " [Mutta Jeesus kertoi heille] ”Olet kotoisin isältäsi Panettelijalta ja haluat toteuttaa isäsi toiveet. - - Kun hän puhuu valheen, hän puhuu oman harkintansa mukaan, koska hän on valehtelija ja valehdella." Se on Johanneksen 8:41, 44.

Siellä, jyrkässä vastakohdassa, sinulla on kaksi sukua tai siementä, jotka ennustettiin 3.Mooseksen kirjan 15: XNUMX: ssä, käärmeen siemen ja naisen siemen. Käärmeen siemen rakastaa valheita, vihaa totuutta ja asuu pimeydessä. Naisen siemen on valon ja totuuden majakka.

Mikä siemen olet? Voit kutsua Jumalaa Isällesi aivan kuten fariseukset tekivät, mutta kutsuuko hän vastineeksi poikaa? Kuinka voit tietää, ettet huijaa itseäsi? Kuinka voin tietää?

Nykyään - ja kuulen tämän koko ajan - ihmiset sanovat, että sillä ei ole väliä mitä uskot niin kauan kuin rakastat lähimmäistäsi. Kyse on rakkaudesta. Totuus on erittäin subjektiivinen asia. Voit uskoa yhtä, voin uskoa toista, mutta niin kauan kuin rakastamme toisiamme, siinä kaikki on todella merkitystä.

Uskotko sitä? Kuulostaa kohtuulliselta, eikö olekin? Ongelmana on, että valheet usein tekevät.

Jos Jeesus ilmestyisi yhtäkkiä juuri nyt sinun edessäsi ja kertoisi sinulle yhden asian, josta et ole samaa mieltä, sanoisitko hänelle: "No, Herra, sinulla on mielipiteesi ja minulla on oma, mutta niin kauan kuin rakastamme yhtä toinen, sillä on vain merkitystä ”?

Luuletko Jeesuksen olevan samaa mieltä? Sanoisiko hän: "No, okei sitten"?

Ovatko totuus ja rakkaus erillisiä asioita vai sidotaanko ne erottamattomasti yhteen? Voitko saada yhden ilman toista ja silti voittaa Jumalan hyväksynnän?

Samarialaisilla oli mielipide siitä, kuinka miellyttää Jumalaa. Heidän palvontansa poikkesi juutalaisten palvonnasta. Jeesus asetti heidät suoraan sanoessaan samarialaiselle naiselle: "... hetki on tulossa ja nyt on, jolloin tosi palvojat palvovat Isää hengessä ja totuudessa; sillä Isä etsii sellaisia ​​palvomaan häntä. Jumala on Henki, ja niiden, jotka häntä palvovat, on palvottava hengessä ja totuudessa. " (Johannes 4:24 NKJV)

Nyt me kaikki tiedämme, mitä tarkoittaa palvonta totuudessa, mutta mitä tarkoittaa palvonta hengessä? Ja miksi Jeesus ei kerro meille, että tosi palvojat, joita Isä haluaa palvoa häntä, palvovat rakkaudessa ja totuudessa? Eikö rakkaus ole todellisten kristittyjen määrittelevä ominaisuus? Eikö Jeesus sanonut meille, että maailma tunnistaa meidät rakkaudestamme toisiamme kohtaan?

Joten miksi ei mainita sitä täällä?

Esittäisin, että syy, miksi Jeesus ei käytä sitä tässä, on se, että rakkaus on hengen tuote. Ensin saat hengen, sitten saat rakkauden. Henki tuottaa rakkauden, joka on tyypillinen Isän palvojille. Galatalaisille 5:22, 23 sanotaan: "Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä."

Rakkaus on Jumalan hengen ensimmäinen hedelmä, ja tarkemman tutkimuksen jälkeen näemme, että kaikki muut kahdeksan ovat rakkauden näkökohtia. Ilo on rakkauden iloitsua; rauha on sielun rauhan tila, joka on rakkauden luonnollinen tuote; kärsivällisyys on rakkauden pitkät kärsimykset - rakkaus, joka odottaa ja toivoo parasta; ystävällisyys on rakkautta toiminnassa; hyvyys on esillä olevaa rakkautta; uskollisuus on uskollista rakkautta; lempeys on se, kuinka rakkaus ohjaa voimankäyttöämme; ja itsehillintä on rakkautta, joka hillitsee vaistojamme.

1.Johanneksen kirje 4: 8 kertoo meille, että Jumala on rakkaus. Se on hänen määrittelevä ominaisuutensa. Jos olemme todella Jumalan lapsia, meidät tehdään uudelleen Jumalan kuvaksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Meitä muotoileva henki täyttää meidät rakkauden jumalallisella laadulla. Mutta sama henki ohjaa meidät myös totuuteen. Meillä ei voi olla yhtä ilman toista. Harkitse näitä tekstejä, jotka yhdistävät nämä kaksi.

Luetaan uudesta kansainvälisestä versiosta

1.Johanneksen kirje 3:18 - Rakkaat lapset, älkäämme rakastako sanoja tai puhetta vaan tekoja ja totuutta.

2.Johanneksen kirje 1: 3 - Isän Jumalan ja Isän Pojan Jeesuksen Kristuksen armo, armo ja rauha ovat kanssamme totuudessa ja rakkaudessa.

Efesolaisille 4:15 - Sen sijaan, kun puhumme totuutta rakkaudessa, meistä tulee jokaisessa suhteessa sen kypsä ruumis, joka on pää eli Kristus.

2.Tessalonikalaisille 2:10 - ja kaikki pahat teot pettävät niitä, jotka ovat kadonneet. He kuolevat, koska he kieltäytyivät rakastamasta totuutta ja pelastuisivat.

Sanoa, että on merkitystä vain, että rakastamme toisiamme, että sillä ei ole väliä mitä uskomme, palvelee vain sitä, joka on valheen isä. Saatana ei halua meidän olevan huolissamme siitä, mikä on totta. Totuus on hänen vihollisensa.

Jotkut kuitenkin vastustavat kysymystä: "Kuka määrittää totuuden?" Jos Kristus seisoisi edessäsi juuri nyt, kysyisitkö tämän kysymyksen? Ilmeisesti ei, mutta hän ei seiso edessämme juuri nyt, joten se näyttää olevan pätevä kysymys, kunnes ymmärrämme, että hän seisoo edessämme. Meillä on hänen sanansa kirjoitettu kaikkien luettavaksi. Jälleen vastustus on: "kyllä, mutta sinä tulkitset hänen sanansa yhdellä tavalla ja minä tulkitsen hänen sanansa toisella tavalla, joten kuka sanoo, mikä on totuus?" Kyllä, ja myös fariseuksilla oli hänen sanansa, ja enemmänkin, heillä oli hänen ihmeensä ja hänen fyysinen läsnäolonsa, ja silti he tulkitsivat väärin. Miksi he eivät voineet nähdä totuutta? Koska he vastustivat totuuden henkeä.

"Kirjoitan näitä asioita varoittaakseni sinua niistä, jotka haluavat johtaa sinut harhaan. Mutta olet saanut Pyhän Hengen, ja hän elää sinussa, joten sinun ei tarvitse ketään opettaa sinulle, mikä on totta. Sillä Henki opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja se, mitä hän opettaa, on totta - se ei ole valhe. Joten, niin kuin hän on opettanut sinua, pysy yhdessä Kristuksen kanssa. " (1.Johanneksen kirje 2:26, ​​27 NLT)

Mitä opimme tästä? Haluan kuvailla sitä tällä tavalla: laitat kaksi ihmistä huoneeseen. Yksi sanoo, että pahat ihmiset palavat helvetin tulessa, ja toinen sanoo: "Ei, he eivät". Yksi sanoo, että meillä on kuolematon sielu, ja toinen sanoo: "Ei, heillä ei ole". Yksi sanoo Jumalan olevan kolminaisuus ja toinen sanoo: "Ei, hän ei ole". Yksi näistä kahdesta ihmisestä on oikeassa ja toinen väärässä. He eivät voi olla molemmat oikeassa, eivätkä ne voi olla molemmat väärät. Kysymys kuuluu, kuinka saat selville, mikä on oikein ja mikä väärin? No, jos sinulla on Jumalan henki, tiedät mikä on oikea. Ja jos sinulla ei ole Jumalan henkeä, luulet tietäväsi, mikä on oikea. Molemmat osapuolet tulevat uskomaan, että heidän puolensa on oikealla puolella. Fariseukset, jotka järjestivät Jeesuksen kuoleman, uskoivat olevansa oikeassa.

Ehkä kun Jerusalem tuhottiin niin kuin Jeesus sanoi sen olevan, he huomasivat silloin, että he olivat olleet väärässä, tai ehkä he menivät kuolemaan uskomalla olevansa oikeassa. Kuka tietää? Jumala tietää. Asia on, että valheita edistävät uskovat olevansa oikeassa. Siksi he juoksevat lopulta Jeesuksen luo ja huutavat: ”Herra! Herra! Miksi rangaistat meitä sen jälkeen, kun olemme tehneet kaikki nämä upeat asiat sinulle? "

Sen ei pitäisi yllättää meitä, että näin on. Meille kerrottiin tästä kauan sitten.

 ”Samassa tunnissa hän iloitsi pyhästä hengestä ja sanoi:” Kiitän julkisesti sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, koska olet kätkinyt nämä asiat huolellisesti viisailta ja älyllisiltä ja paljastanut ne lapsille. Kyllä, oi Isä, koska näin tekeminen tuli sinun hyväksymällesi tielle. " (Luukas 10:21 NWT)

Jos Jehova Jumala piilottaa jotain sinulta, et löydä sitä. Jos olet viisas ja älykäs henkilö ja tiedät olevasi väärässä jossakin, etsit totuutta, mutta jos luulet olevasi oikeassa, et etsi totuutta, koska uskot jo löytäneesi sen .

Joten, jos todella haluat totuuden - ei minun versiota totuudesta, ei omaa versiota totuudesta, vaan Jumalan todellista totuutta -, suosittelen sinua rukoilemaan hengen puolesta. Älä johdata harhaan kaikkien näiden villien ideoiden välillä, jotka kiertävät siellä. Muista, että tie, joka johtaa tuhoon, on laaja, koska se jättää tilaa monille erilaisille ideoille ja filosofioille. Voit kävellä tänne tai voit kävellä sinne, mutta kummatkin suuntaan oletkin samaan suuntaan - kohti tuhoa.

Totuuden tie ei ole sellainen. Se on hyvin kapea tie, koska et voi mennä vaeltelemaan kaikkialle ja olla silti siinä, silti on totuus. Se ei veto egoon. Ne, jotka haluavat osoittaa älykkyytensä, älykkyytensä ja ymmärtäväisyytensä salaamalla kaikki kätketyt Jumalan tuntemukset, päätyvät aina laajalle tielle, koska Jumala piilottaa totuuden sellaisilta.

Emme aloita totuudesta emmekä rakkaudesta. Aloitamme halusta molemmille; kaipuu. Vetoamme nöyrästi Jumalaan totuuden ja ymmärryksen puolesta, jonka teemme kasteen kautta, ja hän antaa meille osan hengestään, joka tuottaa meissä rakkautensa ja johtaa totuuteen. Ja riippuen siitä, miten vastaat, saamme enemmän tuon hengen ja enemmän rakkautta ja paremman käsityksen totuudesta. Mutta jos meissä koskaan kehittyy itsekäs ja ylpeä sydän, henkivirta pidätetään tai jopa katkaistaan. Raamattu sanoo:

"Varokaa, veljet, pelkoon, että joku teistä pitäisi koskaan kehittää jumalattoman sydämen, jolla ei ole uskoa vetäytymällä elävältä Jumalalta;" (Heprealaisille 3:12)

Kukaan ei halua sitä, mutta mistä voimme tietää, että oma sydämemme ei huijaa meitä ajattelemaan, että olemme nöyriä Jumalan palvelijoita, vaikka olemme itse asiassa tulleet viisaiksi ja älyllisiksi, itsekkäiksi ja ylpeiksi? Kuinka voimme tarkistaa itsemme? Keskustelemme siitä parissa seuraavassa videossa. Mutta tässä on vihje. Kaikki on sidottu rakkauteen. Kun ihmiset sanovat, tarvitset vain rakkautta, he eivät ole kaukana totuudesta.

Kiitos paljon kuuntelusta.

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    14
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x