[w21 / 02 6 artikla: 12.-18.]

Tämän artikkelisarjan koko lähtökohta on ollut se pää (kreikan: kephalé) viittaa johonkin, jolla on valta muiden suhteen. Tämä osoittautuu vääräksi, kuten tässä artikkelissa selitetään perusteellisesti, ”Naisten rooli kristillisessä seurakunnassa (osa 6): Johtajuus! Se ei ole sitä mitä luulet sen olevan ”. Koska tämän Vartiotorni-artikkelisarjan koko lähtökohta on väärä, monet sen päätelmistä ovat varmasti pätemättömiä.

Raamatun aikoina sana, kephalé, voi tarkoittaa lähdettä tai kruunua. Koska se koskee 1.Korinttolaisille 11: 3, näyttää siltä, ​​että Paavali käytti sitä lähteen merkityksessä. Jeesus tuli Jehovalta, ja Aadam tuli Jeesukselta kuin Logot, joiden kautta kaikki luotiin. Nainen puolestaan ​​tuli mieheltä, joka ei luotu pölystä, vaan hänen puolestaan. Tätä ymmärrystä tukevat saman luvun jakeet 8, 11, 12, joissa lukee: "Sillä mies ei ole tullut naisesta, vaan nainen miehestä; eikä miestä ole luotu naiselle, vaan nainen miehelle. … Siitä huolimatta nainen ei ole Herrassa riippumaton miehestä eikä mies naisesta. Sillä niinkuin nainen on tullut mieheltä, niin myös mies on syntynyt naisesta. Mutta kaikki tulee Jumalalta. "

Jälleen Paavali korostaa alkuperää. Tämän luvun 11 alkupuolen koko tarkoitus on keskittyä miesten ja naisten erilaisiin rooleihin seurakunnassa pikemminkin kuin auktoriteettiin, joka heillä voi olla toiseen nähden.

Kun tämä lähtökohta on korjattu, jatketaan artikkelin tarkastelua.

Artiklan 1 kohdassa esitetään kysymys, jonka naisten on tarkoitus harkita mahdollisesta aviopuolisosta: "Onko henkisellä toiminnalla tärkeä merkitys hänen elämässään?" Tällä tarkoitetaan organisaatiotoimintaa, joka rinnastetaan usein väärin hengelliseen toimintaan. Missä Raamatussa todellakin puhutaan hengellisestä toiminnasta? Toista ohjaa henki, tai ei. Jos henkeä ohjataan, kaikki hänen toimintansa ovat hengellisiä.

Kappaleessa lainataan naisia ​​sanomalla: "Tiedän, että Jehova on järjestänyt päätoimipaikan ja että hän on antanut naisille nöyrän mutta kunnioitettavan roolin." Valitettavasti tämä voi johtaa johtopäätökseen, että naisen rooli on nöyrä, kun taas miehen ei. Nöyryys on kuitenkin ominaisuus, jolla molempien on toimittava. Naisen rooli ei ole nöyrempi kuin miehen. Ehkä tahattomasti kirjoittaja ylläpitää stereotypioita täällä.

Lausekkeen 6 kohdassa todetaan: "Kuten edellisessä artikkelissa mainittiin, Jehova odottaa kristittyjen aviomiehien huolehtivan perheensä hengellisistä, henkisistä ja aineellisista tarpeista." Jehova tosiaan odottaa sitä. Itse asiassa hän käskee sitä ja kertoo meille, että vastuuta kiertävä on pahempi kuin henkilö, jolla ei ole uskoa. (1.Timoteukselle 5: 8.) Organisaatio on kuitenkin jonkin verran joustavampi. Jos joku perheenjäsenistä, kuten vaimo tai teini-ikäinen lapsi, päättää jättää Jehovan todistajien seurakunnan ulkopuolelle, heidät vältetään. Virallisesti miehen odotetaan huolehtivan aineellisesti erillään olevasta, mutta henkinen ja henkinen hoito kielletään. Jopa aineellisesti havaitsemme kuitenkin, että todistajat välttävät usein pyhien kirjoitusten mukaisen vastuunsa organisaatiopolitiikan tukemiseksi. Alueellisessa vuosikokouksessa oli muutama vuosi sitten tuomittava video, jossa nuori tyttö lähti kotitaloudesta, koska hän kieltäytyi luopumasta moraalittomasta suhteestaan. Video kuvasi äidin kieltäytyvän edes vastaamasta puhelimeen, kun tyttärensä soitti. Entä jos otamme videon uudelleen ja tyttären soitetaan sairaalan päivystyksestä? Kohtauksen optiikka ei olisi hyvä edes todistajien vuosikongressin yleisölle.

Videossa näimme, että vaikka tytär oli lopettanut synnin tekemisen, hänen perheensä ei silti voinut huolehtia hänestä hengellisesti, emotionaalisesti eikä aineellisesti, ennen kuin hänet palautettiin palvelukseen, mikä kesti kokonaiset 12 kuukautta sen jälkeen kun hänen syntinsä oli päättynyt. Jehova antaa anteeksi helposti ja välittömästi, mutta Jehovan todistajien järjestö ... ei niin paljon. Vanhempien on odotettava, että vanhinten joukko päättää, milloin he voivat puhua lastensa kanssa uudelleen.

Kappale 6 jatkuu tällä kehotuksella: ”... naimisissa olevien sisarten on otettava päivittäin kiireisestä aikataulustaan ​​aikaa lukea Jumalan sanaa ja mietiskellä sitä ja kääntyä Jehovan puoleen vakavissa rukouksissa.”

Kyllä kyllä ​​kyllä! En voinut sopia enempää!

Varmista, ettet lue mitään organisaation julkaisuja samaan aikaan, koska ne värittävät ymmärrystäsi. Lukekaa vain Jumalan sana, mietiskele sitä ja rukoile ymmärrystä ja valmistaudu sitten väistämättömään kognitiiviseen dissonanssiin, jonka tämä tuottaa, kun näet ristiriidat organisaatiopolitiikan ja oppien ja Raamatun opettamien välillä.

Sivulla 10 näemme jälleen kuvan Jeesuksen urheilusta viitta. Häntä ei koskaan kuvata viittana Raamatussa, joten on ihmeteltävä organisaation mielenkiintoa näyttää häntä aina caped-ristiretkeläisenä.

Kappaleessa 11 todetaan: "Anteeksiantavan vaimon on todennäköisesti helpompaa olla alistuva." On totta, että aviomies tekee monia virheitä, ja on erittäin tärkeää, että hän saa vaimonsa tuen käsitellessään virheitään, koska ne vaikuttavat sekä häneen että häneen. Pidetään kuitenkin mielessä, mitä Raamatulla on sanottava anteeksiannosta:

”. . Kiinnitä huomiota itsellesi. Jos veljesi tekee syntiä, nuhtele häntä ja jos hän tekee parannuksen, anna hänelle anteeksi. Vaikka hän tekisi seitsemän kertaa päivässä sinua vastaan ​​ja palaa seitsemän kertaa luoksesi sanoen: 'Minä parannan, sinun on annettava hänelle anteeksi. "" (Luukas 17: 3, 4)

Tässä ei ole olettamaa, että vaimon tulisi antaa anteeksi miehelleen yksinkertaisesti siksi, että hän on hänen "aviomiehensä pää". Onko aviomies pyytänyt anteeksi? Tunnustaako hän nöyrästi tekemänsä virheen, joka on vahingoittanut häntä? Olisi mukavaa, jos artikkeli käsittelisi asian toista puolta, jotta saadaan tasapainoinen näkemys.

Aina niin usein luemme jotain julkaisuista tai kuulemme jotain JW.orgin tuottamista videoista, jotka ovat niin lapsellisia, että jätämme yhden sanattomaksi. Näin on tämän lausunnon kohdasta 13.

”Jehova kunnioitti Jeesuksen kykyä niin paljon, että antoi Jeesuksen työskennellä Hänen rinnallaan, kun Jehova loi maailmankaikkeuden.”

Tuskin tiedetään mistä aloittaa. Puhumme olennosta, jonka Jumala on synnyttänyt maailmankaikkeuden luomista varten. Hän ei ole joku työnhakija, jolla on oltava koeaika ennen kuin hän saa työpaikan.

Sitten meillä on tämä: ”Vaikka Jeesus on lahjakas, hän etsii silti ohjausta Jehovalta.”

”Vaikka Jeesus on lahjakas”???

Jee, se Jeesus, hän on helvetti kaveri, niin lahjakas.

Oikeasti, kuka kirjoittaa nämä jutut?

Ennen kuin suljemme, on kulunut joskus siitä lähtien, kun tein yhden näistä Vartiotornin arvosteluista. Olin unohtanut, kuinka paljon Jeesuksen rooli kristillisessä järjestelyssä on vähentynyt järjestön julkaisuissa.

Havainnollistaakseni tulostan tässä uudelleen kappaleen 18, mutta korvaamalla sanan "Jeesus" aina, kun "Jehova" esiintyy alkuperäisessä.

"Mitä vaimot voivat oppia. Vaimo, joka rakastaa ja kunnioittaa Jeesus voi olla hyvä vaikutus hänen perheeseensä, vaikka hänen miehensä ei palvele Jeesus tai elää Hänen mittapuidensa mukaan. Hän ei etsi epäraamatullista tapaa avioliitostaan. Sen sijaan kunnioittavasti ja alistuvasti hän yrittää motivoida miehensä oppimaan Jeesus. (1.Piet.3: 1, 2) Mutta vaikka hän ei vastaisikaan hänen hyvään esimerkkiin, Jeesus arvostaa uskollisuutta, jonka alistuva vaimo osoittaa hänelle. "

Jos olet edelleen hyvin Jehovan todistaja, tiedän, että kuulostaa siltä, ​​eikö niin?

Siksi kannustan Jehovan todistajia lukemaan Raamattua ilman julkaisuja. Jos luet kristittyjä kirjoituksia, näet Jeesuksen mainitsemisen yhä uudelleen. Emme kuulu Jehovaan. Me kuulumme Jeesukseen ja Jeesus kuuluu Jehovaan. Täällä on hierarkia. (1.Korinttilaisille 3: 21--23.) Emme pääse Jehovan luo muuten kuin Jeesuksen kautta. Emme voi tehdä loppuajoa Jeesuksen ympärillä ja toivoa menestystä.

Kappaleen 20 lopussa sanotaan meille: "Marialla oli epäilemättä hyvät suhteet Jehovaan myös sen jälkeen, kun Jeesus kuoli ja hänet herätettiin taivaaseen." Marialla, Jeesuksen äidillä, joka kasvatti hänet pienestä vauvasta, on edelleen hyvät suhteet Jehovaan? Entä hänen hyvät suhteet Jeesukseen? Miksi sitä ei mainita? Miksi sitä ei korosteta?

Luulemmeko todella, että voimme olla suhteessa Jehovaan jättämällä huomiotta Jeesuksen? Kaikkina vuosina, jolloin olin Jehovan todistaja, huolestutti yksi asia, että en koskaan tuntenut tuntevani minulta todella läheistä suhdetta Jehova Jumalaan. Kun lähdin organisaatiosta, se alkoi muuttua. Minusta tuntuu nyt, että minulla on paljon läheisempi suhde taivaalliseen isäni. Se on ollut mahdollista ymmärtämällä todellinen suhde hänen Poikaansa, mikä oli minulta salattu vuosien lukemisen Vartiotorni-aineistossa, jossa korostetaan Jeesuksen roolia.

Jos epäilet sitä, tee sanahaku sanalla ”Jehova” millä tahansa Vartiotorni numero, jonka haluat valita. Sitten vertaa tuloksia vastaavaan sanahakuun nimessä ”Jeesus”. Vertaa nyt yhden nimen suhdetta toiseen tekemällä sama sanahaku kreikkalaisissa kirjoituksissa. Sen pitäisi kertoa sinulle kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    8
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x