Saatat ihmetellä tämän videon otsikkoa: Surruttaako se Jumalan Henkeä, kun hylkäämme taivaallisen toivomme maallisesta paratiisista? Ehkä se näyttää hieman ankaralta tai hieman tuomitsevalta. Muista, että se on tarkoitettu erityisesti entisille JW-ystävilleni, jotka uskovat edelleen taivaalliseen Isämme ja hänen poikaansa Kristukseen Jeesukseen ja jotka ovat alkaneet nauttia tunnuskuvista (Jeesuksen käskyn mukaisesti kaikille, jotka uskovat häneen ) eivät silti halua "päästä taivaaseen". Monet ovat kommentoineet mieltymyksiään YouTube-kanavallani ja myös yksityisissä sähköpostiviesteissä, ja halusin puuttua tähän huolenaiheeseen. Kommentit ovat todellinen esimerkki siitä, mitä näen usein:

"Tunnen syvällä sisimmässäni, että haluan omistaa maan... tämä menee paljon pidemmälle kuin lapsellinen tapa ymmärtää paratiisia."

”Rakastan tätä planeettaa ja Jumalan uskomattomia luomuksia. Odotan innolla uutta maata, jota hallitsevat Kristus ja hänen toverinsa kuningas/papit, ja haluan jäädä tänne."

"Vaikka pidän siitä, että olen vanhurskas, minulla ei ole halua mennä taivaaseen."

”Voimme aina odottaa ja katsoa. En ole kovin huolissani siitä, mitä todella tapahtuu, koska on luvattu, että se tulee olemaan hyvää.

Nämä kommentit ovat ehkä osittain jaloja tunteita, sillä haluamme ylistää Jumalan luomakunnan kauneutta ja luottamusta Jumalan hyvyyteen; vaikka tietysti ne ovat myös JW:n indoktrinoinnin tuotetta, jäänteitä vuosikymmenien ajalta, kun on kerrottu, että suurelle enemmistölle ihmisistä pelastukseen liittyy "maallinen toivo", termi, jota ei edes löydy Raamatusta. En sano, etteikö maallista toivoa olisi. Kysyn, onko Raamatussa missään kohtaa, jossa kristityille tarjotaan maallista pelastuksen toivoa?

Kristityt muihin uskonnollisiin kirkkokuntiin uskovat, että menemme taivaaseen kuollessamme, mutta ymmärtävätkö he mitä se tarkoittaa? Toivovatko he todella sitä pelastusta? Olen puhunut monien ihmisten kanssa vuosikymmeniä saarnattuani ovelta ovelle Jehovan todistajana, ja voin vakuuttavasti sanoa, että ihmiset, joiden kanssa puhuin ja jotka pitivät itseään hyvinä kristittyinä, uskoivat, että hyvät ihmiset pääsevät taivaaseen. . Mutta se on suunnilleen niin pitkälle kuin se menee. Heillä ei todellakaan ole aavistustakaan, mitä se tarkoittaa – ehkä istuu pilvellä soittaen harppua? Heidän toivonsa oli niin epämääräinen, että useimmat eivät todellakaan halunneet sitä.

Ihmettelin ennen, miksi ihmiset muista kristillisistä kirkkokunnista taistelivat niin lujasti pysyäkseen hengissä ollessaan sairaita, jopa kestäen kauheaa kipua kärsiessään parantumaisesta sairaudesta, sen sijaan että vain antautuisivat irti ja lähtisivät palkkiokseen. Jos he todella uskoivat menevänsä parempaan paikkaan, miksi taistella niin lujasti pysyäkseen täällä? Näin ei ollut isäni kohdalla, joka kuoli syöpään vuonna 1989. Hän oli vakuuttunut toivostaan ​​ja odotti sitä innolla. Tietysti hänen toiveensa oli, että hän nousisi kuolleista maalliseen paratiisiin, kuten Jehovan todistajat ovat opettaneet. Joko häntä johdettiin harhaan? Jos hän olisi ymmärtänyt kristityille tarjotun todellisen toivon, olisiko hän hylännyt sen, kuten niin monet todistajat tekevät? Minä en tiedä. Mutta kun tiedän miehen, en usko niin.

Joka tapauksessa, ennen kuin keskustellaan siitä, mitä Raamattu sanoo "taivaasta" tosi kristittyjen määränpäänä, on ensinnäkin tärkeää kysyä niiltä, ​​jotka epäilevät taivaaseen pääsyä, mistä nämä epäilyt todella tulevat? Liittyvätkö heidän epäilyksensä taivaaseen pääsystä tuntemattoman pelkoon? Mitä jos he oppisivat, että taivaallinen toivo ei tarkoita maan ja ihmiskunnan jättämistä taakseen ikuisesti ja lähtemistä johonkin tuntemattomaan henkimaailmaan? Muuttaisiko se heidän näkemystään? Vai onko todellinen ongelma siinä, että he eivät halua ponnistella. Jeesus sanoo meille, että ”pieni on portti ja ahdas tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen”. (Matteus 7:14 BSB)

Jehovan todistajana minun ei tarvinnut olla tarpeeksi hyvä ansaitakseni iankaikkisen elämän. Minun täytyi vain olla tarpeeksi hyvä selviytyäkseni Harmagedonista. Sitten minulla olisi tuhat vuotta aikaa työskennellä sen eteen, mitä iankaikkisen elämän ansaitseminen vaatii. Toinen lammastoivo on eräänlainen "myös juoksu" -palkinto, lohdutuspalkinto kisaan osallistumisesta. Jehovan todistajien pelastus perustuu pitkälti töihin: osallistu kaikkiin kokouksiin, käy saarnaamassa, tue järjestöä, säännöllisesti Kuuntele, tottele ja ole siunattu. Joten jos valitset kaikki ruudut ja pysyt organisaation sisällä, selviät Harmageddonista ja voit sitten työskennellä persoonallisuutesi parantamiseksi saavuttaaksesi ikuisen elämän.

Kun sellaiset saavuttavat todellisen inhimillisen täydellisyyden vuosituhannen lopussa ja sitten läpäisevät viimeisen kokeen, he voivat tulla julistetuksi vanhurskaiksi ikuiseen ihmiselämään. – 12., sivut 1, 10, 11, 17. (w18) 85/12 s. 15 Muistatko?)

Voitko kuvitella, että he "saavuttavat" sen? Ollakseen tottunut koukuttavaan ääneen Vartiotorni joka maalaa kuvan vanhurskaista Jehovan todistajista, jotka elävät rauhassa maallisessa paratiisissa, kenties monet entiset JW:t pitävät edelleen ajatuksesta olla vain ”Jehovan ystäviä” ​​– käsite, jota mainitaan usein Vartiotornin julkaisuissa, mutta ei kertaakaan Raamatussa (ainoa ” Jehovan ystävä”, josta Raamattu puhuu, oli ei-kristity Abraham Jaakobin 1:23:ssa). Jehovan todistajat pitävät itseään vanhurskaana ja uskovat, että he perivät paratiisimaan Harmagedonin jälkeen, ja siellä he työskentelevät kohti täydellisyyttä ja saavat ikuisen elämän Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden lopussa. Se on heidän "maallinen toivonsa". Kuten tiedämme, Jehovan todistajat uskovat myös, että vain pieni ryhmä kristittyjä, vain 144,000 5, jotka ovat eläneet Kristuksen ajoista lähtien, lähtee taivaaseen kuolemattomina henkiolentoina juuri ennen Harmagedonia ja että he tulevat hallitsemaan taivaasta. Itse asiassa Raamattu ei sano niin. Ilmestyskirja 10:XNUMX sanoo, että nämä hallitsevat "maan päällä tai maan päällä", mutta Uuden maailman käännös kääntää sen "maan yli", mikä on harhaanjohtava käännös. Sen he ymmärtävät "taivaallisena toivona". Kaikki Vartiotorni-seuran julkaisuissa mahdollisesti näkemäsi kuvat taivaasta kuvaavat yleensä valkopukuisia, parrakkaita miehiä (kaikki valkoisia), jotka kelluvat pilvien keskellä. Toisaalta Jehovan todistajien suurelle enemmistölle osoitetut maallisen toivon kuvaukset ovat värikkäitä ja houkuttelevia, ja niissä näkyy onnellisia perheitä, jotka asuvat puutarhamaisissa maisemissa, nauttivat parhaista ruoista, rakentavat kauniita koteja ja nauttivat rauhasta heidän kanssaan. eläinkunta.

Mutta perustuuko kaikki tämä hämmennys väärään käsitykseen siitä, mitä taivas on, koska se liittyy kristilliseen toivoon? Viittaako taivas vai taivaat fyysiseen sijaintiin tai olemisen tilaan?

Kun lähdet JW.orgin luostarista, sinulla on tehtävä. Sinun on siivottava talo, poistettava mielestäsi kaikki väärät kuvat, jotka on istutettu vuosien Vartiotornin kuvien ja ajatusten ruokkimisesta.

Mitä siis entisten JW:iden, jotka etsivät Raamatun totuutta ja löytävät vapautensa Kristuksessa, pitäisi ymmärtää pelastuksestaan? Ovatko he edelleen kiinni piilotettuun JW-viestiin, joka on tarkoitettu vetoamaan niihin, joilla on maallinen toivo? Näetkö, jos aiot edelleen olla syntisessä tilassa JW-opin mukaan, jopa ylösnousemuksenne jälkeen tai Harmageddonista selviytymisen jälkeen, uuteen maailmaan selviytymisen rima ei ole asetettu liian korkealle. Epävanhurskaatkin pääsevät uuteen maailmaan ylösnousemuksen kautta. He opettavat, että sinun ei tarvitse olla todella hyvä selviytyäksesi, sinun täytyy olla vain tarpeeksi hyvä päästäksesi riman läpi, koska sinulla on vielä tuhat vuotta aikaa saada kaikki kuntoon, selvittää viat. sinun epätäydellisyytesi. Ja mikä parasta, sinun ei myöskään enää tarvitse kärsiä vainoa Kristuksen tähden, kuten me tässä maailmassa teemme. Se on paljon miellyttävämpää kuvitella kuin se, mitä luemme Heprealaiskirjeestä 10:32-34 siitä, mitä tosi kristittyjen on joutunut kestämään osoittaessaan rakkauttaan Jeesusta kohtaan.

”Muista, kuinka pysyt uskollisena, vaikka se merkitsi kauheaa kärsimystä. Joskus jouduit julkisen pilkan kohteeksi ja sinua hakattiin [tai kartettiin!], ja joskus autit muita, jotka kärsivät samoista asioista. Sinä kärsit vankilaan heitettyjen kanssa, ja kun sinulta otettiin kaikki, mitä omistat, hyväksyit sen ilolla. Tiesit, että sinua odottaa parempia asioita, jotka kestävät ikuisesti." (Heprealaisille 10:32, 34 NLT)

Nyt meillä saattaa olla houkutus sanoa: "Kyllä, mutta sekä JW:t että jotkut entiset JW:t ovat ymmärtäneet väärin taivaallisen toivon. Jos he todella ymmärtäisivät sen, he eivät tuntisi niin." Mutta näet, se ei ole se pointti. Pelastuksen saaminen ei ole yhtä helppoa kuin ruuan tilaaminen ravintolan ruokalistalta: ”Otan ikuisen elämän paratiisimaan ohella ja alkuruoaksi vähän eläinten kanssa höpöttelyä. Mutta pidä kuninkaat ja papit. Sain sen?

Tämän videon lopussa näet, että kristityille tarjotaan vain yksi toivo. Vain yksi! Ota tai jätä. Keitä me olemme – kukaan meistä – kieltäytyäksemme Kaikkivaltiaan Jumalan armon lahjasta? Tarkoitan, ajattele sitä, silkkaa sappia – tosisinisten Jehovan todistajien ja jopa joidenkin entisten JW:iden röyhkeyttä, joita maallinen ylösnousemustoivo on pettänyt ja jotka nyt todella kieltäytyvät Jumalan lahjasta. Olen huomannut, että vaikka he halveksivat materialismia, omalla tavallaan Jehovan todistajat ovat hyvin materialistisia. Heidän materialisminsa on vain viivästynyttä materialismia. He lykkäävät haluamiensa asioiden saamista nyt toivoen saavansa paljon parempia asioita Harmagedonin jälkeen. Olen kuullut useamman kuin yhden todistajan himoavan jotakin kaunista kotia, jossa he vierailivat saarnaamistyössä, sanovan: "Tässä minä aion asua Harmagedonin jälkeen!"

Tiesin erään "voidellun" vanhimman, joka piti seurakunnalle ankaran luennon paikallisten tarpeiden osassa, että Harmagedonin jälkeen ei tapahtuisi "maan ryöstöä", vaan "prinssit" antaisivat kaikille taloja - "Joten vain odota vuoroasi!" Tietysti kauniin kodin halussa ei ole mitään väärää, mutta jos pelastustoivosi keskittyy aineellisiin haluihin, niin sinulta puuttuu koko pelastuksen pointti, eikö niin?

Kun Jehovan todistaja sanoo kuin kiukkuinen lapsi: "Mutta minä en halua mennä taivaaseen. Haluan pysyä paratiisimaan päällä”, eikö hän osoita täydellistä uskon puutetta Jumalan hyvyyteen? Missä on luottamus, jota taivaallinen Isämme ei koskaan antaisi meille jotain, mitä emme olisi uskomattoman iloisia vastaanottaessamme? Missä on usko, jonka Hän tuntee paljon paremmin kuin me koskaan voisimme, mikä tekisi meidät onnelliseksi yli villeimmätkin unelmamme?

Se, mitä taivaallinen Isämme on luvannut meille, on olla hänen lapsiaan, Jumalan lapsia, ja periä iankaikkisen elämän. Ja vielä enemmän työskennellä kalliin Poikansa rinnalla hallitakseen taivasten valtakuntaa kuninkaina ja pappeina. Olemme vastuussa syntisen ihmiskunnan palauttamisesta takaisin Jumalan perheeseen – Kyllä, tulee maallinen ylösnousemus, epävanhurskaiden ylösnousemus. Ja työmme tulee olemaan työtä, joka kestää yli 1,000 vuotta. Puhu työturvallisuudesta. Sen jälkeen kuka tietää, mitä Isällämme on varastossa.

Meidän pitäisi pystyä lopettamaan tämä keskustelu tähän. Se, mitä nyt tiedämme, on kaikki, mitä meidän todella tarvitsee tietää. Tuolla uskoon perustuvalla tiedolla meillä on se, mitä tarvitsemme jatkaaksemme uskollisuutta loppuun asti.

Isämme on kuitenkin päättänyt paljastaa meille enemmän kuin sen, ja hän on tehnyt sen Poikansa kautta. On välttämätöntä uskoa Jumalaan ja uskoa, että kaikki mitä hän meille tarjoaa, on meille uskomattoman hyvää. Meillä ei pitäisi olla epäilystäkään hänen hyvyydestään. Siitä huolimatta ajatukset, jotka on istutettu aivoihimme entisestä uskonnostamme, voivat haitata ymmärrystämme ja herättää huolia, jotka voivat heikentää ilomme edessämme olevasta näkökulmasta. Tarkastellaanpa Raamatun tarjoaman pelastustoivon eri piirteitä ja verrataan se Jehovan todistajien järjestön tarjoamaan pelastustoivoon.

Meidän on aloitettava puhdistamalla lautasemme tietyistä väärinkäsityksistä, jotka saattavat estää meitä ymmärtämästä täysin pelastuksen hyvää uutista. Aloitetaan lauseella "taivaallinen toivo”. Tätä termiä ei löydy pyhistä kirjoituksista, vaikka se esiintyy yli 300 kertaa Vartiotorni-seuran julkaisuissa. Heprealaiskirje 3:1 puhuu "taivaallisesta kutsumuksesta", mutta se viittaa kutsuun taivaasta, joka on tullut Kristuksen kautta. Samaan tapaan lause “maallinen paratiisi” ei myöskään löydy Raamatusta, vaikka se esiintyy 5 kertaa alaviitteissä Uuden maailman käännöksessä ja löytyy lähes 2000 kertaa Seuran julkaisuista.

Pitäisikö sillä olla väliä, että ilmaukset eivät esiinny Raamatussa? Eikö se ole yksi niistä vastalauseista, joita Jehovan todistajien järjestö esittää kolminaisuutta vastaan? Että itse sanaa ei koskaan löydy Raamatusta. No, soveltamalla samaa logiikkaa sanoihin, joita he käyttävät usein kuvaamaan pelastusta, jonka he lupaavat laumalleen, "taivaallinen toivo", "maallinen paratiisi", meidän pitäisi hylätä kaikki näihin termeihin perustuvat tulkinnat, eikö niin?

Kun yritän keskustella ihmisten kanssa kolminaisuudesta, pyydän heitä luopumaan kaikista ennakkokäsityksistä. Jos he uskovat, että Jeesus on Jumala tulossa sisään, se värittää heidän ymmärryksensä mistä tahansa jakeesta. Samaa voidaan sanoa Jehovan todistajille heidän pelastustoivostaan. Joten, ja tämä ei tule olemaan helppoa, mitä ikinä ajattelitkin, mitä ikinä kuvitteletkin ennen, kun kuulit lauseen "taivaallinen toivo" tai "maallinen paratiisi", laita se pois mielestäsi. Voitko kokeilla sitä kiitos? Paina kuvan poistonäppäintä. Aloitetaan tyhjältä pöydältä, jotta ennakkokäsityksemme eivät estä hankkimasta raamatullista tietoa.

Kristittyjä kehotetaan kohdistamaan katseensa "taivaan todellisuuteen, jossa Kristus istuu kunniapaikalla Jumalan oikealla puolella" (Kol 3:1). Paavali kehotti pakanakristityjä "ajattelemaan taivaallisia asioita, älkääkä maan asioita. Sillä sinä kuolit tälle elämälle, ja sinun todellinen elämäsi on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa." (Kolossalaisille 3:2,3 NLT) Puhuuko Paavali taivaan fyysisestä sijainnista? Onko taivaalla edes fyysinen sijainti vai pakotammeko aineellisia käsitteitä aineettomille asioille? Huomaa, Paavali ei käske meitä ajattelemaan asioita IN taivas, mutta OF taivaaseen. En voi kuvitella asioita paikassa, jota en ole koskaan nähnyt enkä näe. Mutta voin ajatella asioita, jotka ovat peräisin paikasta, jos ne asiat ovat läsnä kanssani. Mistä taivaasta kristityt tietävät? Ajattele sitä.

Ajatellaanpa, mistä Paavali puhuu, kun hän sanoo jakeissa, jotka juuri luimme Kolossalaiskirjeestä 3:2,3, että olemme kuolleet "tälle elämälle" ja että todellinen elämämme on kätkettynä Kristukseen. Mitä hän tarkoittaa, että kuolimme tälle elämälle suuntaamalla katseemme taivaan todellisuuksiin? Hän puhuu kuolemasta epävanhurskaalle elämällemme, jolle on ominaista lihallisten ja itsekkäiden taipumustemme toteuttaminen. Voimme saada enemmän käsitystä "tästä elämästämme" verrattuna "todelliseen elämäämme" toisesta pyhien kirjoitusten kohdasta, tällä kertaa Efesolaiskirjeestä.

"...Koska Hänen suuren rakkautensa meitä kohtaan, Jumala, joka on rikas armossa, teki meidät eläviksi Kristuksen kanssa jopa kun olimme kuolleet meidän rikkomuksissamme. Armosta olet pelastettu! Ja Jumala herätti meidät Kristuksen kanssa ja asetti meidät Hänen kanssaan taivaisiin Kristuksessa Jeesuksessa." (Efesolaiskirje 2:4-6 BSB)

"Katsomme taivaan todellisuuteen" liittyy siis epävanhurskaan luontomme muuttumiseen vanhurskaaksi tai lihallisesta näkemyksestä hengelliseksi.

Se tosiasia, että Efesolaiskirjeen 6:n jae 2 (jonka juuri luimme) on kirjoitettu menneessä aikamuodossa, on hyvin paljastava. Se tarkoittaa, että ne, jotka ovat vanhurskaita, istuvat jo metaforisesti taivaallisissa ulottuvuuksissa, vaikka elävät edelleen maan päällä lihallisissa ruumiissaan. Kuinka se on mahdollista? Se tapahtuu, kun kuulut Kristukselle. Toisin sanoen ymmärrämme, että kun meidät kastettiin, vanha elämämme pohjimmiltaan haudattiin Kristuksen kanssa, jotta meidätkin voitaisiin herättää uuteen elämään hänen kanssaan (Kol 2:12), koska luotimme Jumalan voimaan. . Paavali esittää sen toisin Galatalaiskirjeessä:

"Ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. Koska elämme Hengessä, vaeltakaamme Hengen tahdissa." (Galatalaisille 5:24, 25 BSB)

"Niin minä sanon: vaeltakaa Hengen mukaan ja te ette tyydytä lihan haluja.” (Galatalaisille 5:16 BSB)

"Sinä, niitä ei kuitenkaan hallitse liha, vaan Henki, jos Jumalan Henki asuu teissä. Ja jos jollain ei ole Kristuksen Henkeä, hän ei ole Kristuksen oma. Mutta jos Kristus on sinussa, sinun ruumiisi on kuollut synnin tähden, mutta henkenne elää vanhurskauden tähden." (Room. 8:9,10 BSB)

Joten tässä voimme nähdä keinot ja muodostaa yhteyden siihen, miksi on mahdollista tulla vanhurskaaksi. Se on pyhän hengen toimintaa meissä, koska meillä on usko Kristukseen. Kaikille kristityille tarjotaan oikeus saada pyhää henkeä, koska heille on tarjottu oikeus olla Jumalan lapsia Kristuksen omalla auktoriteetilla. Sitä Joh. 1:12,13 opettaa meille.

Jokainen, joka todella uskoo Jeesukseen Kristukseen (eikä ihmisiin), saa pyhän hengen, ja se ohjaa häntä takuuna, eränä, panttina tai merkinnänä (kuten Uuden maailman käännös sanoo), että he saavat ikuisen elämän perinnön, jonka Jumala on heille luvannut, koska he uskovat Jeesukseen Kristukseen vapahtajanaan, heidän lunastajanaan synnistä ja kuolemasta. On monia raamatunkohtia, jotka tekevät tämän selväksi.

"Nyt Jumala on se, joka vahvistaa sekä meidät että teidät Kristukseen. Hän voiteli meidät, pani sinettinsä meihin ja pani Henkensä sydämiimme pantiksi tulevalle. (2 Korinttilaisille 1:21,22 BSB)

"Te olette kaikki Jumalan lapsia uskon kautta Kristukseen Jeesukseen." (Galatalaisille 3:26 BSB)

"Sillä kaikki, joita Jumalan Henki johtaa, ovat Jumalan lapsia." (Room. 8:14 BSB)

Nyt kun palataan JW-teologiaan ja Vartiotorni-järjestön miesten "Jumalan ystäville" (muille lampaille) antamaan lupaukseen, näemme ylitsepääsemättömän ongelman nousevan. Miten näitä "Jumalan ystäviä" voidaan kutsua vanhurskaiksi, koska he myöntävät avoimesti, etteivät he ota vastaan ​​eivätkä halua vastaanottaa pyhän hengen voitelua? He eivät voi koskaan olla vanhurskaita ilman Jumalan Henkeä, eihän?

"Henki yksin antaa iankaikkisen elämän. Ihmisten ponnisteluilla ei saada mitään aikaan. Ja juuri ne sanat, jotka olen puhunut sinulle, ovat henki ja elämä." (Joh. 6:63, NLT)

”Olet kuitenkin sopusoinnussa, ei lihan, vaan hengen kanssa, jos Jumalan henki todella asuu teissä. Mutta jos jollain ei ole Kristuksen henkeä, tämä henkilö ei kuulu hänelle. ”(Roomalaiset 8: 9)

Kuinka kukaan meistä voi odottaa pelastuvansa vanhurskaana kristittynä, jos emme kuulu Kristukselle? Kristitty, joka ei kuulu Kristukselle, on ristiriitainen. Roomalaiskirje osoittaa selvästi, että jos Jumalan henki ei asu meissä, jos meitä ei ole voideltu pyhällä hengellä, niin meillä ei ole Kristuksen henkeä emmekä me kuulu hänelle. Toisin sanoen emme ole kristittyjä. Tule, sana itsessään tarkoittaa voideltua, Christos kreikaksi. Katso se!

Hallintoelin kehottaa Jehovan todistajia varomaan luopioita, jotka viettelevät heidät väärillä opetuksella. Tätä kutsutaan projektioksi. Se tarkoittaa, että projisoit ongelmasi tai tekosi tai syntisi muille – syyttämässä muita siitä, mitä sinä harjoitat. Veljet ja sisaret, älkää antako itseänne vietellä väärästä toivosta vanhurskaiden maallisesta ylösnousemuksesta Jumalan ystävinä, mutta ei hänen lastensa, kuten Vartiotorni-yhtiön julkaisuissa esitetään. Nuo miehet haluavat sinun tottelevan heitä ja väittävän, että pelastuksesi perustuu heidän tueseesi. Mutta pysähtykää hetkeksi ja muistakaa Jumalan varoitus:

”Älä luota ihmisjohtajiin; kukaan ihminen ei voi pelastaa sinua." (Psalmi 146:3)

Ihminen ei voi koskaan tehdä sinusta vanhurskasta.

Ainoa toivomme pelastuksesta on selitetty Apostolien teoissa:

"Pelastus ei ole kenessäkään muussa, sillä taivaan alla ei ole annettu ihmisille muuta nimeä [paitsi Kristuksen Jeesuksen], jonka kautta meidän pitäisi pelastua." Apostolien teot 4:14

Tässä vaiheessa saatat kysyä: "No, mitä toivoa kristityille annettiin?"

Aiotaanko meidät viedä taivaaseen johonkin paikkaan, joka on kaukana maasta, emmekä koskaan palaa takaisin? Millaisia ​​meistä tulee? Millainen vartalo meillä tulee olemaan?

Nämä ovat kysymyksiä, joihin vastaaminen vaatii toisen videon, joten lykkäämme vastaamista seuraavaan esitykseen. Toistaiseksi tärkein asia, joka meidän tulisi jättää huomiotta, on tämä: Vaikka tietäisimmekin Jehovan meille lupaamasta toivosta, että perimme iankaikkisen elämän, sen pitäisi riittää. Uskomme Jumalaan, uskomme siihen, että hän rakastaa ja antaa meille kaiken, mitä voimme toivoa ja enemmän, on kaikki mitä tarvitsemme juuri nyt. Meidän ei kuulu epäillä Jumalan lahjojen laatua ja toivottavuutta. Ainoat sanat suustamme tulisi olla valtavan kiitollisuuden sanoja.

Kiitos vielä kerran kaikille kanavan kuuntelemisesta ja tukemisesta. Lahjoituksesi jatkavat meitä.

 

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    27
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x