Herran iltapala: Muistamme Herraamme niin kuin Hän halusi meidän!

Floridassa asuva sisareni ei ole käynyt valtakunnansalin kokouksissa yli viiteen vuoteen. Koko tuona aikana kukaan hänen entisestä seurakunnastaan ​​ei ole käynyt hänen luonaan tarkistamassa häntä, saadakseen selville, onko hän kunnossa tai kysymässä, miksi hän lopetti kokouksissa käymisen. Joten hänelle tuli melkoinen shokki viime viikolla, kun hän sai puhelun yhdeltä vanhimmasta ja kutsui hänet tämän vuoden muistotilaisuuteen. Onko tämä osa jotakin aloitetta, jolla pyritään elvyttämään osallistumista lähes kahden vuoden etäzoom-kokousten jälkeen? Meidän on odotettava nähdäksemme.

Jehovan todistajien järjestö viettää Herran illallisen muistoa vain kerran vuodessa. He kutsuvat tätä vuodenaikaa "muistojuhla-aikaan", vain yhdeksi lisää käyttämiensä ei-pyhien kirjoitusten termien pitkästä luettelosta. Vaikka Jehovan todistajat eivät käytä vertauskuvia, muistomerkin puuttuminen nähdään suurena hylkäämisenä Jeesuksen Kristuksen ihmiskunnan puolesta tarjoaman lunnaan arvon suhteen. Pohjimmiltaan, jos unohdat muistomerkin, et ole enää Jehovan todistaja. On ironista, että he omaksuvat tämän näkemyksen, koska he osallistuvat siihen tarkoitukseen hylätä tuon lunnaan symbolit, hänen vertaan edustavan viinin ja hänen täydellistä ihmislihaansa edustavan leivän, jotka molemmat tarjotaan sovitukseksi koko ihmiskunnan synneistä.

Olen jo useiden vuosien ajan järjestänyt YouTuben kautta online-muistotilaisuuden, jossa todistajat ja muut (ei-todistajat ja entiset todistajat), jotka haluavat nauttia tunnuksista ilman, että he osallistuvat jonkin järjestäytyneen uskonnon rituaaleihin, voivat tehdä sen yksityisesti omissa oloissaan. koteja. Tänä vuonna aion tehdä jotain hieman erilaista. Herran illallinen on yksityinen asia, joten sen lähettäminen julkisesti YouTubessa vaikuttaa sopimattomalta. Yksi koronaviruspandemian erittäin synkän pilven hopeavuorista, josta olemme kaikki kärsineet parin viime vuoden aikana, on se, että ihmiset ovat tulleet hyvin tutuiksi zoomin käyttämiseen verkkokokouksiin osallistumiseen. Joten tänä vuonna sen sijaan, että lähettäisin muistotilaisuuttamme tai ehtoollistamme YouTubessa, kutsun ne, jotka haluavat osallistua, liittymään zoomiin. Jos kirjoitat tämän linkin selaimeen, pääset web-sivulle, joka sisältää aikataulun, joka näyttää säännöllisten kokoustemme kellonajat sekä tämän vuoden Herran illallisen muistopäivän. Laitan tämän linkin myös tämän videon kuvauskenttään.

https://beroeans.net/events/

Tänä vuonna vietämme muistomerkkiä kahtena päivänä. Emme tee sitä Nissan 14:ssä, koska sillä päivämäärällä ei ole erityistä merkitystä, kuten olemme pian oppimassa. Mutta koska haluamme olla lähellä tätä päivämäärää, koska se on päivämäärä, jota monet entiset Jehovan todistajat (ja Jehovan todistajat) pitävät erityisenä, teemme sen 16.th, se on lauantai klo 8 New Yorkin aikaa, mikä auttaa myös Aasiassa olevia osallistumaan. He osallistuvat sitten 00–14 tuntia etukäteen riippuen siitä, missä he asuvat Aasiassa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa. Ja sitten teemme sen uudelleen normaalissa sunnuntaikokouksessamme, joka on tällä kertaa klo 16 12. huhtikuutath. Ja se on kaikille, jotka haluavat osallistua siihen aikaan. Teemme sen kahdesti. Jälleen, aina Zoomissa kokouksissamme ja saat tiedot juuri antamani linkin kautta.

Jotkut kysyvät: "Miksi emme tee sitä samana päivänä, kun todistajat tekevät sen auringonlaskun jälkeen?" Olemme vähitellen vapautuneet Jehovan todistajien vääristä opetuksista ja indoktrinaatiosta jo vuosia. Tämä on yksi askel lisää siihen suuntaan. Herran illallinen ei ole juutalaisen pääsiäisen jatke. Jos meidän olisi pitänyt muistaa se jonkinlaisena vuotuisena rituaalina, Raamattu olisi selvästi osoittanut sen. Jeesus käski vain tehdä tämän hänen muistokseen. Emme muista häntä vain kerran vuodessa, vaan aina.

Kun seurakunta muodostettiin ensimmäisen kerran, meille kerrotaan, että "he jatkoivat omistautumista apostolien opetukselle ja [toistensa kanssa] jakamiseen, aterioiden nauttimiseen ja rukouksiin". (Apostolien teot 2:42)

Heidän palvontansa koostui neljästä asiasta: apostolien opetuksesta, jakamisesta toistensa kanssa, yhdessä rukoilemisesta ja yhdessä syömisestä. Leipä ja viini olivat yleisiä noissa aterioissa, joten olisi luonnollista, että he tekisivät noiden tunnusten nauttimisen osaksi palvontaansa joka kerta kun he kokoontuvat yhteen.

Missään Raamatussa ei kerrota, kuinka usein meidän on muistettava Herran illallista. Jos se pitäisi tehdä vain vuosittain, niin miksi siitä ei ole viittausta missään kirjoituksissa?

Juutalainen pääsiäislammas oli tulevaisuuteen katsova juhla. Se katsoi todellisen pääsiäiskaritsan, Jeesuksen Kristuksen, saapumista. Mutta kun tuo lammas uhrattiin kerta kaikkiaan, pääsiäisjuhla täyttyi. Herran illallinen on taaksepäin katsova seremonia, jonka tarkoituksena on muistuttaa meitä siitä, mitä meille tarjottiin hänen saapumiseensa asti. Todellakin, kaikki Mooseksen lain alaiset uhrit ja uhrit olivat tavalla tai toisella symbolisia esityksiä Kristuksen ruumiin uhrista. Kaikki tämä toteutui, kun Kristus kuoli puolestamme, joten meidän ei tarvitse enää tarjota niitä. Jotkut näistä tarjouksista olivat vuosittaisia, mutta toiset olivat sitä useammin. Ratkaisevaa oli uhri, ei uhrauksen ajoitus.

Todellakin, jos tarkka ajoitus on niin tärkeä, niin eikö meidänkin pitäisi olla sijainnin määräämiä? Eikö meidän pitäisi viettää Herran iltapalaa auringonlaskun jälkeen Nissanin 14. päivänä Jerusalemissa riippumatta siitä, millä aikavyöhykkeellä saatamme olla missä päin maailmaa tahansa? Ritualistisesta palvonnasta voi tulla hyvin typerää hyvin nopeasti.

Voisiko olla, että Herran illallisen vieton ajoitus tai tiheys jätettiin paikallisen seurakunnan päätettäväksi?

Voimme oppia jotain tarkastelemalla Paavalin kirjettä korinttilaisille siitä tavasta, jolla he pitivät Herran illallista.

". . .Mutta antaessani näitä ohjeita, en suosittele teitä, koska tapaatte yhdessä, ei ole hyvä, vaan huonompi. Ensinnäkin kuulen, että kun kokoontutte seurakuntaan, keskuudessanne on erimielisyyksiä; ja jossain määrin uskon sen. Sillä teidän keskuudessanne on varmasti myös lahkoja, jotta myös ne teistä, jotka ovat hyväksyttyjä, tulisivat ilmi. Kun kokoonnutte yhteen paikkaan, se ei todellakaan ole Herran illallisen syömistä." (1 Korinttolaisille 11:17-20)

Se ei todellakaan kuulosta siltä, ​​että hän puhuisi kerran vuodessa tapahtuvasta tapahtumasta, vai mitä?

"Hän teki samoin maljan kanssa illallisen jälkeen sanoen: "Tämä malja tarkoittaa uutta liittoa minun vereni kautta. Jatka tätä, aina kun juot sitä minun muistokseni." Sillä aina kun syötte tämän leivän ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, kunnes hän tulee." (1. Korinttolaisille 11:25, 26)

"Sen vuoksi, veljeni, kun tulette syömään sitä, odottakaa toisianne." (1 Korinttolaisille 11:33)

Strong's Concordancen mukaan sana, joka on käännetty "aina" on hosakis mikä tarkoittaa "niin usein kuin, niin monta kertaa kuin". Se tuskin sopii kerran vuodessa järjestettävään kokoontumiseen.

Tosiasia on, että kristittyjen tulisi kokoontua pienissä ryhmissä kodeissa, jakaa ateriat, nauttia leipää ja viiniä, keskustella Jeesuksen sanoista ja rukoilla yhdessä. Zoom-kokouksemme ovat huono korvike sille, mutta toivomme, että pian voimme kokoontua paikallisesti ja alkaa palvoa kuten ensimmäisellä vuosisadalla. Siihen asti, tule mukaan joko 16. tai 17th huhtikuuta riippuen siitä, mikä sinulle sopii, ja sen jälkeen joka sunnuntai tai lauantai tavallisessa raamatuntutkistelussamme ja nautit rakentavasta toveruudesta.

Tästä linkistä saat ajat ja Zoom-linkit: https://beroeans.net/events/

Paljon kiitoksia katselusta.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    7
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x