Edellisessä videossamme "Surruttaako se Jumalan Henkeä, kun hylkäämme taivaallisen toivomme maallisesta paratiisista?  Esitimme kysymyksen siitä, voiko ihmisellä todella olla maallinen toivo paratiisimaan päällä vanhurskaana kristittynä? Osoitimme Kirjoitusten avulla, että tämä ei ole mahdollista, koska pyhällä hengellä voitelu tekee meistä vanhurskaita. Koska JW:n oppi olla Jehovan ystävä ja maallinen toivo, ei ole kirjoitettu, halusimme selittää Raamatun perusteella, mikä on kristittyjen ainoa todellinen pelastuksen toivo. Keskustelimme myös siitä, että katseemme asettaminen taivaaseen ei tarkoita taivaan katsomista ikään kuin se olisi fyysinen paikka, jossa asumme. Se, missä ja miten me todella asumme ja työskentelemme, on jotain, jonka luotamme Jumalan paljastavan ajan täyteydessä tietäen, että mitä tahansa tai miten se sitten tuleekaan, se on parempaa ja tyydyttävämpää kuin villeimmät kuvitelmamme.

Minun on selvennettävä tässä jotain ennen kuin jatkan. Uskon, että kuolleet herätetään kuolleista maan päälle. Se on epävanhurskaiden ylösnousemus, ja se tulee olemaan suuri, valtaosa koskaan eläneistä ihmisistä. Älä siis ajattele hetkeäkään, että en usko, että maata asutetaan Kristuksen valtakunnan alaisuudessa. En kuitenkaan puhu tässä videossa kuolleiden ylösnousemuksesta. Tässä videossa puhun ensimmäisestä ylösnousemuksesta. ENSIMMÄINEN Ylösnousemus. Ensimmäinen ylösnousemus ei ole kuolleiden, vaan elävien ylösnousemus. Se on kristittyjen toivo. Jos se ei ole sinusta järkevää, harkitse näitä Herramme Jeesuksen sanoja:

"Totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, hänellä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomiolle, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään." (Joh. 5:24 Uusi King James -versio)

Katsos, Jumalan voitelu siirtää meidät pois niiden kategoriasta, joita Jumala pitää kuolleina, ja siihen ryhmään, jonka hän pitää elävänä, vaikka olemmekin edelleen syntisiä ja olemme saaneet kuolla fyysisesti.

Aloitetaan nyt tarkastelemalla kristillinen pelastustoivo sellaisena kuin se on esitetty Raamatussa. Aloitetaan tarkastelemalla termejä "taivas" ja "taivaat".

Kun ajattelet taivasta, ajatteletko tähtitaivasta valaista yötaivasta, saavuttamattoman valon paikkaa tai valtaistuinta, jossa Jumala istuu loistavilla jalokivillä? Profeetat ja apostolit ovat tietysti antaneet meille suuren osan siitä, mitä tiedämme taivaasta, elävällä symbolisella kielellä, koska olemme fyysisiä olentoja, joilla on rajallinen aistikapasiteetti ja joita ei ole suunniteltu ymmärtämään ulottuvuuksia, jotka ovat elämämme ulkopuolella avaruudessa ja ajassa. Meidän on myös pidettävä mielessä, että niillä meistä, joilla on tai on ollut yhteyttä järjestäytyneeseen uskontoon, saattaa olla vääriä oletuksia taivaasta; niin, olkaamme tietoisia siitä ja omaksukaamme eksegeettinen lähestymistapa taivaan tutkimukseemme.

Kreikaksi sana taivas on οὐρανός (o-ra-nós) tarkoittaa ilmakehää, taivasta, tähtitaivasta, näkyvää taivasta, mutta myös näkymättömät hengelliset taivaat, jota kutsumme yksinkertaisesti "taivaaksi". Biblehub.com-sivuston Helps Word-studiesissa olevassa huomautuksessa sanotaan, että "ykkösmuodolla "taivas" ja monikko "taivaat" ovat erilliset sävyt, ja siksi ne pitäisi erottaa käännöksessä, vaikka ne valitettavasti harvoin ovatkaan.

Tarkoituksenamme kristittyinä, jotka haluavat ymmärtää pelastustoivomme, olemme huolissamme hengellisistä taivaista, tuosta Jumalan valtakunnan taivaallisesta todellisuudesta. Jeesus sanoo: "Isäni huoneessa on monta huonetta. Jos se ei olisi niin, olisinko kertonut sinulle, että menen sinne valmistamaan sinulle paikkaa?" (Joh. 14:2 BSB)

Miten ymmärrämme Jeesuksen ilmaisun todellisesta sijainnista, kuten huoneista, Jumalan valtakunnan todellisuuden yhteydessä? Emmehän me todellakaan voi ajatella, että Jumala asuu talossa, eihän? Tiedätkö, jossa on patio, olohuone, makuuhuoneet, keittiö ja kaksi tai kolme kylpyhuonetta? Jeesus sanoi, että hänen talossaan on monia huoneita ja hän menee Isänsä luo valmistamaan meille paikan. On selvää, että hän käyttää metaforaa. Joten meidän on lopetettava paikan ajatteleminen ja alettava ajatella jotain muuta, mutta mitä tarkalleen?

Ja mitä me opimme taivaasta Paavalilta? Näyttyään "kolmatta taivaaseen" hän sanoi:

"Olin kiinni paratiisi ja kuulin asioita niin hämmästyttäviä, ettei niitä voi ilmaista sanoin, asioita, joita kukaan ihminen ei saa kertoa. (2 Korinttilaisille 12:4 NLT)

On yllättävää, eikö olekin, että Paavali käyttää sanaa "paratiisi”, kreikaksi paratiisi, (pa-rá-di-sos), joka määritellään "puistoksi, puutarhaksi, paratiisiksi". Miksi Paavali käyttäisi sanaa paratiisi kuvaamaan taivaan kaltaista aineetonta paikkaa? Meillä on tapana ajatella paratiisia fyysisenä paikkana, kuten Eedenin puutarha, jossa on värikkäitä kukkia ja koskemattomia vesiputouksia. On mielenkiintoista, että Raamattu ei koskaan suoraan viittaa Eedenin puutarhaan paratiisina. Sana esiintyy vain kolme kertaa Raamatun kreikkalaisissa kirjoituksissa. Se liittyy kuitenkin sanaan puutarha, joka saa meidät ajattelemaan Eedenin puutarhaa ja mikä tuossa puutarhassa oli ainutlaatuista? Se oli koti, jonka Jumala loi ensimmäisille ihmisille. Joten ehkä ajattelematta katsomme tuohon Eedenin puutarhaan aina kun mainitaan paratiisista. Mutta meidän ei pidä ajatella paratiisia yhtenä ainoana paikkana, vaan pikemminkin Jumalan valmistamana lastensa asumista varten. Näin ollen, kun kuoleva rikollinen ristillä Jeesuksen vieressä pyysi häntä "muistamaan minua, kun tulet sinun luoksesi. kuningaskunta!" Jeesus saattoi vastata: "Totisesti minä sanon sinulle: tänään olet kanssani Paratiisi.” (Luukas 23:42,43 BSB). Toisin sanoen, olet kanssani paikassa, jonka Jumala on valmistanut ihmislapsilleen.

Sanan viimeinen esiintyminen löytyy Ilmestyskirjasta, jossa Jeesus puhuu voideltuille kristityille. "Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on maassa paratiisi jumalasta." (Ilmestyskirja 2:7 BSB)

Jeesus valmistaa kuninkaille ja papeille paikkaa Isänsä huoneessa, mutta Jumala valmistaa myös maan asuttamaan epävanhurskaat ylösnousseet ihmiset – ne, jotka hyötyvät voideltujen kuninkaiden ja pappien papistosta Jeesuksen kanssa. Totisesti silloin, kuten Eedenissä ennen ihmiskunnan syntiin lankeamista, taivas ja maa yhdistyvät. Henkinen ja fyysinen tahto menevät päällekkäin. Jumala tulee olemaan ihmisten kanssa Kristuksen välityksellä. Jumalan hyvänä aikana maasta tulee paratiisi, mikä tarkoittaa Jumalan valmistamaa kotia ihmisperheelleen.

Kuitenkin toista kotia, jonka Jumala on valmistanut Kristuksen kautta voideltuille kristityille, hänen adoptiolapsilleen, voidaan oikeutetusti kutsua paratiisiksi. Emme puhu puista ja kukista ja soljuvista puroista, vaan kauniista kodista Jumalan lapsille, joka saa minkä muodon tahansa hän päättää. Kuinka voimme ilmaista hengellisiä ajatuksia maallisilla sanoilla? Emme voi.

Onko väärin käyttää termiä "taivaallinen toivo"? Ei, mutta meidän on oltava varovaisia, ettei siitä tule tunnuslausetta, joka sisältää väärän toivon, koska se ei ole raamatullinen ilmaus. Paavali puhuu toivosta, joka on varattu meille taivaassa – monikkomuodossa. Paavali kertoo meille kirjeessään kolossalaisille:

"Me kiitämme aina Jumalaa, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isää, kun rukoilemme teidän puolestanne, koska olemme kuulleet teidän uskostanne Kristukseen Jeesukseen ja rakkaudestanne kaikkia pyhiä kohtaan. toivo, joka on varattu teille taivaassa." (Kolossalaisille 1:3-5 NWT)

"Taivaat", monikko, käytetään satoja kertoja Raamatussa. Sen ei ole tarkoitus välittää fyysistä sijaintia, vaan pikemminkin jotain ihmisen tilasta, vallan lähteestä tai hallituksesta, joka on ylitsemme. Auktoriteetti, jonka hyväksymme ja joka antaa meille turvaa.

Termiä ”taivasten valtakunta” ei esiinny kertaakaan Uuden maailman käännöksessä, mutta se esiintyy satoja kertoja Vartiotorni Corporationin julkaisuissa. Jos sanon "taivasten valtakunta", ajattelet luonnollisesti paikkaa. Joten julkaisut ovat parhaimmillaan huolimattomia tarjoamaan sitä, mitä he haluavat kutsua "ruokaa oikeaan aikaan". Jos he noudattaisivat Raamattua ja sanoisivat tarkasti "taivasten valtakunta" (huomaa monikko), joka esiintyy Matteuksen kirjassa 33 kertaa, he välttäisivät vihjaamasta paikkaan. Mutta ehkä se ei tue heidän oppiaan, että voideltu katoaa taivaaseen, jotta heitä ei koskaan enää nähdä. Ilmeisesti monikkokäyttönsä vuoksi se ei viittaa useisiin paikkoihin, vaan pikemminkin Jumalalta tulevaan hallintoon. Lukekaamme tämä mielessämme, mitä Paavalilla on sanottavaa korinttolaisille:

"Nyt minä sanon tämän, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä rappeutuminen peri kuolemattomuutta." (1. Korinttilaisille 15:50 Berean kirjaimellinen Raamattu).

Tässä emme puhu paikasta vaan pikemminkin olemisen tilasta.

1. Kor. 15:n kontekstin mukaan meistä tulee henkiolentoja.

"Näin on kuolleiden ylösnousemuksen kanssa. Se kylvetään korruptioon; se nostetaan ylös turmeltumattomuudessa. Se kylvetään häpeään; se nostetaan ylös kirkkaudessa. Se kylvetään heikkoudessa; se nostetaan valtaan. Sille kylvetään fyysinen ruumis; se nostetaan ylös henkinen ruumis. Jos on fyysinen ruumis, on olemassa myös henkinen ruumis. Siksi on kirjoitettu: "Ensimmäisestä ihmisestä Adamista tuli elävä ihminen." Viimeinen Adam tuli elämää antava henki.” (1. Kor. 15:42-45)

Lisäksi Johannes sanoo erityisesti, että näillä vanhurskailla ylösnousseilla tulee olemaan Jeesuksen kaltainen taivaallinen ruumis:

"Rakkaani, me olemme nyt Jumalan lapsia, eikä ole vielä paljastettu, mitä meistä tulee. Tiedämme, että kun Kristus ilmestyy, meistä tulee Hänen kaltaisiaan, sillä me tulemme näkemään Hänet sellaisena kuin hän on." (1. Joh. 3:2 BSB)

Jeesus viittasi tähän, kun hän vastasi tähän fariseusten temppukysymykseen:

"Jeesus vastasi: "Tämän aikakauden pojat menevät naimisiin ja menevät naimisiin. Mutta ne, joiden katsotaan olevan arvollisia osallistumaan tulevaan aikakauteen ja kuolleistanousemukseen, eivät mene naimisiin eivätkä mene naimisiin. Itse asiassa he eivät voi enää kuolla, koska he ovat kuin enkelit. Ja koska he ovat ylösnousemuksen poikia, he ovat Jumalan lapsia." (Luukas 20:34-36 BSB)

Paavali toistaa Johanneksen ja Jeesuksen teeman, että ylösnousseet vanhurskaat saavat hengellisen ruumiin kuten Jeesus.

"Mutta kansalaisuutemme on taivaassa, ja me odotamme innokkaasti sieltä Vapahtajaa, Herraa Jeesusta Kristusta, joka sillä voimalla, joka antaa Hänelle mahdollisuuden alistaa kaikki itselleen, muuttaa meidän alhaisen ruumiimme Hänen kunniakkaan ruumiinsa kaltaiseksi." (Filippiläisille 3:21 BSB)

Meidän tulee muistaa, että hengellinen ruumis ei tarkoita sitä, että Jumalan lapset lukittaisiin ikuisesti valon ulottuvuuksiin, jotta he eivät koskaan enää näe maan vihreää ruohoa (kuten JW:n opetukset saavat meidät uskomaan).

"Silloin minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä ensimmäinen taivas ja maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Näin pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, tulevan alas taivaasta Jumalan luota, valmistettuna kuin morsian, joka oli koristeltu miehelleen. Ja minä kuulin kovan äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan asuinpaikka on ihmisten luona, ja hän asuu heidän kanssaan. He ovat Hänen kansansa, ja Jumala itse on heidän kanssaan heidän Jumalansa. (Ilmestys 21:1-3 BSB)

Ja sinä olet tehnyt heistä pappien valtakunnan Jumalallemme. Ja he hallitsevat maan päällä." (Ilmestyskirja 5:10 NLT)

On vaikea olettaa, että kuninkaina ja pappeina palveleminen tarkoittaisi mitään muuta kuin vuorovaikutusta epävanhurskaiden ihmisten kanssa ihmismuodossa niiden auttamiseksi, jotka ovat tehneet parannuksen messiaanisessa valtakunnassa tai sen aikana. Todennäköisesti Jumalan lapset ottavat lihallisen ruumiin (tarvittaessa) tehdäkseen työtä maan päällä aivan kuten Jeesus teki ylösnousemuksensa jälkeen. Muista, että Jeesus ilmestyi toistuvasti 40 päivää ennen taivaaseenastumistaan ​​aina ihmisen muodossa ja katosi sitten näkyvistä. Aina kun enkelit olivat vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa esikristillisissä kirjoituksissa, he ottivat ihmismuodon ja vaikuttivat normaaleista miehistä. Kieltämättä olemme tässä vaiheessa tekemisissä. Ymmärrän kyllä. Mutta muistatko, mistä keskustelimme alussa? Ei sillä ole väliä. Yksityiskohdilla ei nyt ole väliä. Tärkeää on, että tiedämme, että Jumala on rakkaus ja hänen rakkautensa on mittaamaton, joten meillä ei ole mitään syytä epäillä, että meille tehty tarjous on jokaisen riskin ja jokaisen uhrauksen arvoinen.

Meidän tulee myös pitää mielessä, että Aadamin lapsina meillä ei ole oikeutta pelastua tai edes pelastustoivoon, koska meidät on tuomittu kuolemaan. ("Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan lahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 6:23) Vain Jumalan lapsina uskovat Jeesukseen Kristukseen (ks. Joh. 1:12). , 13) ja Henki ohjaa meitä, että meille annetaan armollisesti pelastustoivo. Älä tee samaa virhettä kuin Aadam ja ajattele, että voimme saada pelastuksen omilla ehdoillamme. Meidän on seurattava Jeesuksen esimerkkiä ja tehtävä mitä taivaallinen Isämme käskee pelastuaksemme. "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan, vaan vain se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. (Matteus 7:21 BSB)

Katsotaanpa nyt, mitä Raamattu sanoo pelastustoivostamme:

Ensimmäinen, opimme, että meidät on pelastettu armosta (uskomme kautta) Jumalan lahjana. "Mutta suuren rakkautensa tähden meitä kohtaan Jumala, joka on rikas laupeudessa, teki meidät eläviksi Kristuksen kanssa silloinkin, kun olimme kuolleet rikkomiimme. Armosta sinä olet pelastettu!” (Efesolaiskirje 2:4-5 BSB)

Toinen, Jeesus Kristus tekee pelastuksemme mahdolliseksi vuodatetun verensä kautta. Jumalan lapset pitävät Jeesusta uuden liiton välittäjänä ainoana keinona tulla sovintoon Jumalan kanssa.

"Pelastus ei ole kenessäkään muussa, sillä taivaan alla ei ole ihmisille annettu muuta nimeä, jonka kautta meidän pitäisi pelastua." (Apostolien teot 4:12 BSB)

"Sillä yksi on Jumala ja yksi välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä." (1. Timoteukselle 2:5,6 BSB).

”…Kristus on uuden liiton välimies, jotta kutsutut saisivat luvatun iankaikkisen perinnön – nyt, kun hän on kuollut lunnaiksi vapauttaakseen heidät ensimmäisen liiton alaisina tehdyistä synneistä.” (Heprealaisille 9:15 BSB)

kolmas, Jumalan pelastuminen tarkoittaa vastaamista hänen kutsuunsa Kristuksen Jeesuksen kautta: ”Jokaisen tulee elää sitä elämää, jonka Herra on hänelle antanut ja johon Jumala on kutsunut hänet. ”(1 Corinthians 7: 17)

Kiitetty olkoon Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä Kristuksessa kaikella hengellisellä siunauksella taivaan valtakunnissa. varten Hän valitsi meidät Hänessä ennen maailman perustamista olla pyhä ja nuhteeton Hänen edessään. Rakkaudessa Hän on ennalta määrännyt meidät otettaviksi pojiksi Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen tahtonsa mukaan." (Ef. 1:3-5).

Neljäs, on vain YKSI tosi kristillinen pelastustoivo, joka on olla voideltu Jumalan lapsi, Isämme kutsuma ja ikuisen elämän vastaanottaja. "On yksi ruumis ja yksi henki, aivan kuten sinut kutsuttiin yhteen toivoon, kun sinut kutsuttiin; Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste; yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa." (Ef. 4:4-6 BSB).

Jeesus Kristus itse opettaa Jumalan lapsille, että on vain yksi pelastustoivo, ja se on kestää vaikea elämä vanhurskaana ja saada sitten palkkio pääsemällä taivasten valtakuntaan. "Onnellisia ovat ne, jotka ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan, sillä taivasten valtakunta kuuluu heille (Matt. 5:3 NWT)

"Onnellisia ovat ne, joita on vainottu vanhurskauden tähden, sillä taivasten valtakunta kuuluu heille." (Matteus 5:10 NWT)

"Onnellisia ovat SINÄ kun ihmiset moittivat SINÄ ja vainota SINÄ ja valheellisesti sanovat kaikenlaista pahaa vastaan SINÄ minun vuokseni. Iloitse ja hyppää iloon, siitä lähtien SINUN palkkio on suuri taivaissa; sillä sillä tavalla he vainosivat profeettoja ennen SINÄ.” (Matteus 5:11,12 NWT)

Viides, ja lopuksi, mitä tulee pelastustoivoamme: Raamatussa tuetaan vain kahta ylösnousemusta, ei kolmea (ei Jehovan vanhurskaita ystäviä, jotka nousevat kuolleista paratiisimaahan, tai Harmagedonista eloonjääneiden vanhurskaiden pysymistä maan päällä). Kaksi kohtaa kristillisissä kirjoituksissa tukee Raamatun opetusta:

1) ylösnousemus vanhurskas olla Kristuksen kanssa kuninkaina ja pappeina taivaissa.

2) ylösnousemus unrighteous maan päälle tuomitsemaan (monet Raamatut kääntävät tuomion "tuomitsemiseksi" – niiden teologia on, että jos et nouse kuolleista vanhurskaiden kanssa, saatat nousta kuolleista vain, jotta sinut heitetään tulijärveen 1000 vuoden kuluttua).

"Ja minulla on sama toivo Jumalaan, jota he itse vaalivat, että sekä vanhurskaiden että jumalattomien ylösnousemus on oleva." (Apostolien teot 24:15 BSB)

 "Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka ovat haudoissaan, kuulevat hänen äänensä ja tulevat ulos - ne, jotka ovat tehneet hyvää elämän ylösnousemukseen, ja ne, jotka ovat tehneet pahaa, tuomion ylösnousemukseen. .” (Joh. 5:28,29 BSB)

Tässä meidän pelastustoivomme on selvästi ilmaistu pyhissä kirjoituksissa. Jos ajattelemme, että voimme saada pelastuksen vain odottamalla, mitä tapahtuu, meidän on mietittävä tarkemmin. Jos ajattelemme, että meillä on oikeus pelastukseen, koska tiedämme, että Jumala ja hänen Poikansa Jeesus Kristus ovat hyviä, ja haluamme olla hyviä, se ei riitä. Paavali varoittaa meitä toteuttamaan pelastuksemme pelolla ja vapisten.

"Sen tähden, rakkaani, niin kuin sinä olet aina totellut, ei vain minun läsnäollessani, vaan nyt vielä enemmän minun poissa ollessani, jatka pelastuksesi toteuttamista pelossa ja vapina. Sillä Jumala on se, joka tekee teissä tahdon ja toimii hänen hyvän tarkoituksensa mukaisesti." (Filippiläisille 2:12,13 BSB)

Pelastuksemme toteuttamiselle on ominaista rakkaus totuuteen. Jos emme rakasta totuutta, jos ajattelemme, että totuus on ehdollinen tai suhteellinen omiin lihallisiin haluihimme ja haluihimme, emme voi odottaa, että Jumala löytää meidät, koska hän etsii niitä, jotka palvovat hengessä ja totuudessa. (Joh. 4:23, 24)

Ennen kuin päätämme, haluamme keskittyä johonkin, jota monet näyttävät kaipaavan pelastustoivostamme kristittyinä. Paavali sanoi Apostolien tekojen 24:15:ssä, että hänellä oli toivoa vanhurskaiden ja epävanhurskaiden ylösnousemuksesta? Miksi hän toivoisi epävanhurskaiden ylösnousemusta? Miksi toivoa epävanhurskaille ihmisille? Vastataksemme tähän palaamme kolmanteen kohtaan, joka koskee kutsumista. Efesolaiskirje 1:3-5 kertoo meille, että Jumala valitsi meidät ennen maailman perustamista ja määräsi meidät pelastukseen poikina Jeesuksen Kristuksen kautta. Miksi valita meidät? Miksi ennalta määrätä pieni ryhmä ihmisiä adoptoitavaksi? Eikö hän halua kaikkien ihmisten palaavan perheeseensä? Tietysti hän tekee, mutta keino saavuttaa se on ensin saada pieni ryhmä tiettyyn rooliin. Sen tehtävänä on palvella sekä hallituksena että pappeutena, uutena taivaana ja uutena maana.

Tämä käy ilmi Paavalin sanoista kolossalaisille: ”Hän [Jeesus] on ennen kaikkea, ja hänessä kaikki pysyy koossa. Ja Hän on ruumiin, seurakunnan, pää; [se olemme me] Hän on alku ja esikoinen kuolleiden joukosta, [ensimmäinen, mutta Jumalan lapset seuraavat], jotta Hän olisi kaikessa etusijalla. Sillä Jumala tahtoi, että kaikki täyteys asuu hänessä ja sovitti hänen kauttaan itsensä kanssa kaikki, [myös väärät], olivatpa ne maan päällä tai taivaalliset, tekemällä rauhan ristinsä veren kautta." (Kolossalaisille 1:17-20 BSB)

Jeesus ja hänen toverinsa kuninkaat ja papit muodostavat hallinnon, joka pyrkii sovittamaan koko ihmiskunnan takaisin Jumalan perheeseen. Joten kun puhumme kristittyjen pelastustoivosta, se on eri toivo kuin Paavali ojensi epävanhurskaiden puolesta, mutta loppu on sama: iankaikkinen elämä osana Jumalan perhettä.

Esittäkäämme siis lopuksi kysymys: Toimiiko se Jumalan tahto meissä, kun sanomme, ettemme halua mennä taivaaseen? Että haluamme olla paratiisimaan päällä? Surreekommeko pyhää henkeä, kun keskitymme sijaintiin emmekä rooliin, jonka Isämme haluaa meidän toimivan hänen tarkoituksensa toteuttamisessa? Taivaallisella Isällämme on työ tehtävänä. Hän on kutsunut meidät tekemään tätä työtä. Vastaammeko epäitsekkäästi?

Heprealaiskirje kertoo meille: "Sillä jos enkelien sanoma oli sitova ja jokainen rikkomus ja tottelemattomuus sai oikeudenmukaisen rangaistuksensa, kuinka me pääsemme pakoon, jos jätämme huomiotta niin suuren pelastuksen? Tämän pelastuksen julisti ensin Herra, ja ne, jotka Häntä kuulivat, vahvistivat meille." (Heprealaisille 2:2,3 BSB)

"Jokainen, joka hylkäsi Mooseksen lain, kuoli ilman armoa kahden tai kolmen todistajan todistuksen perusteella. Kuinka paljon ankarammin luulet rangaistuksen ansaitsevan sellaisen, joka on tallannut Jumalan Pojan, häpäissyt liiton veren, joka pyhitti hänet, ja loukannut armon Henkeä?” (Heprealaisille 10:29 BSB)

Olkaamme varovaisia ​​loukkaamasta armon henkeä. Jos haluamme toteuttaa todellisen, ainoan kristillisen pelastustoivomme, meidän on tehtävä taivaallisen Isämme tahto, seurattava Jeesusta Kristusta ja saatava pyhä henki toimimaan vanhurskaudessa. Jumalan lapsilla on vahva sitoutuminen seuraamaan elämää antavaa Vapahtajaamme paratiisiin, paikkaan, jonka Jumala on valmistanut meille. Se on todellakin ikuisen elämisen edellytys… ja vaatii kaiken, mitä olemme, haluamme ja toivomme. Kuten Jeesus sanoi meille yksiselitteisesti: "Jos haluat olla opetuslapseni, sinun täytyy vihata kaikkia muita – isääsi ja äitiäsi, vaimoasi ja lapsia, veljiä ja sisaria – kyllä, jopa omaa elämääsi. Muuten et voi olla minun opetuslapseni. Ja jos et kanna omaa ristiäsi ja seuraa minua, et voi olla minun opetuslapseni." (Luukas 14:26 NLT)

Kiitos ajastasi ja tuestanne.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    31
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x