"Ihmiskunnan pelastaminen" -artikkelit ja äskettäiset ylösnousemustoivoa koskevat artikkelit ovat kattaneet osan jatkuvasta keskustelusta: pääsevätkö kestäneet kristityt taivaaseen vai ovatko ne yhteydessä maapalloon sellaisena kuin me sen nyt tunnemme. Tein tämän tutkimuksen, kun tajusin, kuinka paljon jotkut (silloin) Jehovan todistajatoverini näyttävät rakastavan ajatusta ohjeiden antamisesta. Toivon, että tämä auttaa kristittyjä saamaan lisänäkemystä toivosta, joka meillä on, ja toivosta, joka on ihmiskunnalle kokonaisuudessaan lähitulevaisuudessa. Kaikki tekstit/viitteet on otettu Uuden maailman käännöksestä, ellei toisin mainita.

 

He hallitsevat kuninkaina: Mikä on kuningas?

"He hallitsevat kuninkaina hänen kanssaan 1000 vuotta" (Ilm. 20:6)

Mikä on kuningas? Outo kysymys, saatat ajatella. On selvää, että kuningas on joku, joka määrää lain ja kertoo ihmisille, mitä tehdä. Monissa maissa on tai on ollut kuninkaat ja kuningattaret, jotka edustavat valtiota ja kansakuntaa kansainvälisesti. Mutta tämä ei ole sellainen kuningas, josta Johannes kirjoitti. Ymmärtääksemme kuninkaan aiotun roolin meidän on palattava muinaisen Israelin aikaan.

Kun Jehova johti israelilaiset pois Egyptistä, hän määräsi Mooseksen ja Aaronin edustajiksi. Tämä järjestely jatkuisi Aaronin sukulinjan kautta (3. Moos. 10:40; 13. Moos. 15:17-8; 3. Moos. 5:13). Aaronin pappeuden lisäksi leeviläiset määrättiin palvelemaan hänen johdollaan erilaisissa tehtävissä, kuten opettamisessa, Jehovan henkilökohtaisena omaisuutena (18. Moos. 14:26–5). Mooses tuomitsi tuolloin ja oli delegoinut osan tästä roolista muille appensa neuvosta (17. Moos. 20:4-12). Kun Mooseksen laki annettiin, siinä ei ollut ohjeita tai määräyksiä sen osien lisäämisestä tai poistamisesta. Itse asiassa Jeesus teki selväksi, ettei pienintäkään osaa siitä poistettaisi ennen kuin se täyttyy (Matt. XNUMX:XNUMX-XNUMX). Näyttää siis siltä, ​​ettei ihmishallintoa ollut, sillä Jehova itse oli kuningas ja lainantaja (Jaak. XNUMX:XNUMXa).

Mooseksen kuoleman jälkeen ylipappi ja leeviläiset tulivat vastuuseen kansan tuomitsemisesta heidän asuessaan luvatussa maassa (17. Moos. 8:12-1). Samuel oli yksi kuuluisimmista tuomareista ja ilmeisesti Aaronin jälkeläinen, koska hän täytti velvollisuuksia, joihin vain papit olivat valtuutettuja (7. Sam. 6:9,15-17-17). Koska Samuelin pojat osoittautuivat turmeltuneiksi, israelilaiset vaativat kuningasta pitämään heidät yhtenäisinä ja huolehtimaan heidän laillisista asioistaan. Jehova oli jo tehnyt järjestelyn Mooseksen lain mukaisesti hyväksyäkseen tällaisen pyynnön, vaikka tämä järjestely ei näytä hänen alkuperäiseltä tarkoitukseltaan (14. Moos. 20:1-8; 18. Sam. 22:XNUMX-XNUMX).

Voimme päätellä, että oikeudellisten asioiden tuomitseminen oli kuninkaan ensisijainen tehtävä Mooseksen lain mukaan. Absalom aloitti kapinansa isäänsä, kuningas Daavidia vastaan ​​yrittämällä korvata hänet tuomarina (2. Sam. 15:2-6). Kuningas Salomo sai Jehovalta viisautta voidakseen tuomita kansakunnan, ja hänestä tuli kuuluisa (1. Kun. 3:8-9,28). Kuninkaat toimivat aikanaan kuin korkein oikeus.

Kun Juudea vangittiin ja ihmiset vietiin Babyloniin, kuninkaiden rivi päättyi ja kansojen viranomaiset huolehtivat oikeudenmukaisuudesta. Tämä jatkui heidän paluunsa jälkeen, sillä miehittäjäkuninkailla oli edelleen viimeinen sana asioiden järjestämisessä (Hes. 5:14-16, 7:25-26; Haggai. 1:1). Israelilaiset nauttivat jonkin verran itsemääräämisoikeutta Jeesuksen päiviin asti ja sen jälkeen, vaikka he olivat edelleen maallisen vallan alaisia. Voimme nähdä tämän tosiasian Jeesuksen teloituksen aikaan. Mooseksen lain mukaan tietyistä vääryyksistä piti rangaista kivittämällä. Heihin kohdistuvan roomalaisen lain vuoksi israelilaiset eivät kuitenkaan voineet määrätä tai toteuttaa tällaisia ​​teloituksia itse. Tästä syystä juutalaiset eivät voineet välttää kysymästä lupaa maaherra Pilatukselta, kun he yrittivät saada Jeesuksen teloitetuksi. Tätä teloitusta eivät myöskään suorittaneet juutalaiset, vaan roomalaiset, joilla oli valtuudet tehdä tämä (Joh. 18:28-31; 19:10-11).

Järjestys ei muuttunut, kun Mooseksen laki korvattiin Kristuksen lailla. Tämä uusi laki ei sisällä mitään viittausta tuomitsemiseen kenenkään muun (Matteus 5:44-45; Johannes 13:34; Galatalaiskirje 6:2; 1 Joh 4:21), ja niin päädymme apostoli Paavalin ohjeisiin hänen kirjeessään roomalaisille. Hän neuvoo meitä alistamaan itsemme ylemmillä viranomaisilla "Jumalan palvelijana" palkitsemaan hyvä ja rankaisemaan pahaa (Romance 13: 1-4). Hän kuitenkin antoi tämän selityksen tukeakseen toista ohjetta: meidän on tehtävä tämä, jotta voimme noudattaa käskyä "älä maksa pahaa pahalla" vaan olla "rauhallinen kaikkien ihmisten kanssa" ja jopa pyrkiä täyttämään vihollistemme tarpeet. (Romance 12: 17-21). Autamme itseämme tekemässä näitä asioita jättämällä koston Jehovan käsiin, joka on "delegoinut" tämän maallisten viranomaisten oikeusjärjestelmiin aina tähän päivään asti.

Tämä järjestely jatkuu, kunnes Jeesus tulee takaisin. Hän vaatii maallisia viranomaisia ​​tilille puutteistaan ​​ja oikeuden vääristymisestä, jonka monet ovat henkilökohtaisesti oppineet tuntemaan, ja sitä seuraa uusi järjestely. Paavali huomautti, että lailla on varjo tulevista asioista, mutta se ei ole niiden sisältö (tai kuva) (Heprealaisille 10:1). Löydämme samanlaisen sanamuodon Kolossalaiskirjeestä 2:16,17. Se voi tarkoittaa, että tämän uuden järjestelyn mukaan kristityt saavat osuuden asioiden oikaisemisesta monien kansojen ja kansojen keskuudessa (Miika 4:3). Siten heidät on asetettu hallitsemaan "kaiken hänen omaisuutensa": koko ihmiskunnan, jonka hän on ostanut omalla verellään (Matt. 24:45-47; Room. 5:17; Ilmestys 20:4-6). Missä määrin tämä koskee myös enkeleitä, saatamme joutua odottamaan saadaksemme selville (1. Kor. 6:2-3). Jeesus antoi asiaankuuluvan yksityiskohdan Minas-vertauksessa Luukkaan 19:11-27. Huomaa, että palkinto uskollisuudesta suhteellisen pienissä asioissa on "valta… kaupungeissa". Ilmestyskirjassa 20:6 huomaamme, että ne, jotka osallistuvat ensimmäiseen ylösnousemukseen, ovat pappeja ja hallitsevia, mutta mitä on pappi ilman esitettävää ihmistä? Tai mitä on kuningas ilman hallitsevaa kansaa? Puhuen edelleen pyhästä kaupungista Jerusalemista, Ilmestyskirja 21:23 ja siitä eteenpäin luvussa 22 sanovat, että kansakunnat hyötyvät näistä uusista järjestelyistä.

Ketkä ovat päteviä sellaiseen hallintoon? He ovat niitä, jotka "ostettiin" ihmiskunnan joukosta "ensihedelmiksi" ja "seuraa Karitsaa, minne hän menee" (Ilmestys 14:1-5). Tiettyjen asioiden tuomitseminen voidaan delegoida heille, aivan kuten Mooses delegoi pienet asiat eri päälliköille, kuten näimme 18. Moos. 25:26-3. Samoin on samankaltaisuutta leeviläisten nimittämisen kanssa 3. Mooseksen luvussa 11: tämä heimo edusti sitä, että Jehova otti kaikki esikoiset (elävät ihmisen esikoiset) Jaakobin huoneesta (13. Moos. 3:1-4,17; Malakia 2:5-17). . Pojiksi ostetuista uskollisista kristityistä tulee uusi luomus aivan kuten Jeesus. He ovat täysin varusteltuja osallistumaan omaan osuuteensa kansojen parantamisessa ja uuden lain opettamisessa, jotta myös kaikki kansojen kallisarvoiset voisivat aikanaan saavuttaa vanhurskaan aseman tosi Jumalan edessä (19. Korinttolaisille 4. :4-7; Galatalaiskirje XNUMX:XNUMX-XNUMX).

Ad_Lang

Synnyin ja kasvoin hollantilaisessa uudistetussa kirkossa, joka perustettiin vuonna 1945. Joidenkin tekopyhyyden vuoksi lähdin noin 18-vuotiaana ja vannoin, etten ole enää kristitty. Kun JW:t puhuivat minulle ensimmäisen kerran elokuussa 2011, kesti muutamia kuukausia, ennen kuin hyväksyin edes Raamatun omistamisen, ja sitten vielä neljä vuotta opiskelua ja kriittistä suhtautumista, minkä jälkeen minut kastettiin. Vaikka minulla oli vuosia tunne, että jokin ei ollut aivan kunnossa, keskityin isoon kuvaan. Kävi ilmi, että olin ollut joillain alueilla liian positiivinen. Useissa kohdissa lasten seksuaalinen hyväksikäyttö nousi huomioni, ja vuoden 4 alussa päädyin lukemaan uutisartikkelin Hollannin hallituksen tilaamasta tutkimuksesta. Se oli minulle hieman järkyttävää, ja päätin kaivaa syvemmälle. Asiaan liittyi Hollannin oikeusjuttu, jossa todistajat olivat menneet oikeuteen estääkseen raportin lasten seksuaalisen hyväksikäytön käsittelystä Jehovan todistajien keskuudessa, oikeussuojaministerin määräyksestä, jonka Hollannin parlamentti oli yksimielisesti pyytänyt. Veljet olivat hävinneet tapauksen, ja latasin ja luin koko raportin. Todistajana en voinut kuvitella, miksi tätä asiakirjaa pitäisi pitää vainon ilmauksena. Otin yhteyttä hollantilaisen hyväntekeväisyysjärjestön Reclaimed Voicesiin, joka on tarkoitettu erityisesti organisaatiossa seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille JW:lle. Lähetin Hollannin haaratoimistolle 2020-sivuisen kirjeen, jossa selitin huolellisesti, mitä Raamattu sanoo näistä asioista. Englanninkielinen käännös toimitettiin hallintoelimelle Yhdysvalloissa. Sain Britannian haaratoimistolta vastauksen, jossa minua kiitettiin siitä, että otin Jehovan mukaan päätöksiini. Kirjettäni ei arvostettu suuresti, mutta sillä ei ollut havaittavia seurauksia. Päädyin epävirallisesti karttamaan minua, kun osoitin seurakunnan kokouksessa, kuinka Joh. 16:13 liittyy palveluksemme. Jos vietämme enemmän aikaa julkisessa palvelutyössä kuin toistemme kanssa, suuntaamme rakkautemme väärin. Huomasin, että isännöivä vanhin yritti mykistää mikrofonini, ei koskaan saanut tilaisuutta kommentoida uudelleen ja oli eristetty muusta seurakunnasta. Koska olin suora ja intohimoinen, jatkoin kriittistä suhtautumistani siihen asti, kunnes pidin JC-kokoukseni vuonna 34 ja minut erotettiin, enkä koskaan enää palannut. Olin puhunut tuosta päätöksestä useiden veljien kanssa, ja olen iloinen nähdessäni, että monet edelleen tervehtivät minua ja jopa juttelevat (lyhyesti), huolimatta näkemisen ahdistuksesta. Heiluttaen ja tervehdän heitä edelleen iloisena kadulla toivoen, että heidän puolellaan olemisen epämukavuus voisi auttaa heitä ajattelemaan uudelleen, mitä ovat tekemässä.
    2
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x