Jälleen kerran, Jehovan todistajat estävät lähestymisesi Jumalaan Isänä.

Jos olet sattumalta seurannut kolminaisuutta käsitteleviä videosarjojani, tiedät, että pääasiallinen huolenaiheeni opin suhteen on, että se estää oikean suhteen meidän Jumalan lasten ja taivaallisen Isämme välillä vääristämällä ymmärrystämme Jumalan luonto. Se esimerkiksi opettaa meille, että Jeesus on Kaikkivaltias Jumala, ja me tiedämme, että Kaikkivaltias Jumala on Isämme, joten Jeesus on Isämme, mutta hän ei ole, koska hän viittaa Jumalan lapsiin veljikseen. Ja Pyhä Henki on myös Jumala Kaikkivaltias, ja Jumala on Isämme, mutta Pyhä Henki ei ole meidän Isämme eikä veljemme, vaan meidän auttajamme. Nyt voin ymmärtää Jumalan Isänäni ja Jeesuksen veljeni ja pyhän hengen auttajanani, mutta jos Jumala on minun Isäni ja Jeesus on Jumala, niin Jeesus on minun Isäni, ja niin on myös pyhä henki. Siinä ei ole järkeä. Miksi Jumala käyttäisi täysin ymmärrettävää ja suhteellista ihmissuhdetta, kuten isän ja lapsen suhdetta selittääkseen itsensä ja sitten pilata kaiken? Tarkoitan, isä haluaa lastensa tuntevan hänet, koska hän haluaa tulla heidän rakastamaansa. Totisesti, Jahve Jumala voi äärettömässä viisaudessaan löytää tavan selittää itsensä sellaisilla termeillä, joita me ihmiset ymmärrämme. Mutta kolminaisuus synnyttää hämmennystä ja hämärtää ymmärryksemme siitä, kuka Kaikkivaltias Jumala todella on.

Kaikesta, mikä estää tai vääristää suhdettamme Jumalaan Isänä, tulee hyökkäys Eedenissä luvatun siemenen kehitystä vastaan ​​– siemenen, joka murskaa käärmeen päässä. Kun Jumalan lasten täysi määrä on valmis, Saatanan hallituskausi tulee loppumaan, eikä myöskään hänen kirjaimellinen loppunsa ole kaukana, ja siksi hän tekee kaikkensa estääkseen Mooseksen kirjan 3:15:n täyttymisen.

Ja minä panen vihamielisyyden sinun ja naisen sekä sinun jälkeläisi ja hänen jälkeläisensä välille. Hän murskata pääsi, ja sinä lyöt häntä kantapäähän. ”” (3. Mooseksen kirja 15:XNUMX)

Tuo siemen tai jälkeläinen keskittyy Jeesukseen, mutta Jeesus on nyt hänen ulottumattomissaan, joten hän keskittyy jäljelle jääneisiin, Jumalan lapsiin.

Ei ole juutalaista eikä kreikkalaista, ei orjaa eikä vapaata, miestä eikä naista, sillä te kaikki olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa. Ja jos kuulut Kristukselle, olet Aabrahamin siemen ja perilliset lupauksen mukaan. (Galatalaisille 3:28, 29)

"Ja lohikäärme suuttui naiselle ja lähti käymään sotaa hänen siemenensä jäljellä olevia vastaan, jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja joiden tehtävänä on todistaa Jeesuksesta." (Ilmestys 12:17)

Kaikista epäonnistumisistaan ​​huolimatta raamatuntutkijat 19th vuosisadalla olivat vapautuneet kolminaisuuden ja helvetin tulen vääristä opetuksista. Paholaisen onneksi, mutta valitettavasti 8.5 miljoonalle Jehovan todistajalle eri puolilla maailmaa nykyään, hän löysi toisen tavan häiritä todellista kristillistä suhdetta Isään. JF Rutherford otti Vartiotornin kustantamon hallintaansa vuonna 1917 ja mainosti pian omia vääriä opetuksiaan; joista ehkä pahin oli vuoden 1934 oppi Johanneksen 10:16:sta toissijaisena voitelemattomana kristittyjen luokkana. He eivät saaneet nauttia vertauskuvista, eivätkä he saaneet pitää itseään Jumalan lapsina, vaan vain hänen ystävinään, eivätkä he olleet missään liitossa Jumalan kanssa (ei pyhän hengen voitelua) Kristuksen Jeesuksen kautta.

Tämä oppi aiheuttaa joukon ongelmia järjestön opetuskomitealle, koska kristillisissä kirjoituksissa ei ole tukea sille, että Jumala kutsuu kristittyjä "ystävikseen". Kaikki evankeliumeista Ilmestyskirjaan Johannekselle puhuu isä/lapsi-suhteesta Jumalan ja Jeesuksen opetuslasten välillä. Missä on yksi raamatunkohta, jossa Jumala kutsuu kristittyjä ystävikseen? Ainoa, jota hän kutsui ystäväkseen, oli Abraham, eikä hän ollut kristitty vaan heprealainen Mooseksen lakiliiton mukaan.

Osoittaakseni, kuinka naurettavaa siitä voi tulla, kun Vartiotornin päämajan kirjoituskomitea yrittää lyödä "Jumalan ystävät" -oppiaan, annan sinulle heinäkuun 2022 numeron. Vartiotorni. Sivulla 20 pääsemme opiskeluartikkeliin 31 ”Treasure Your Privilege Of Prayer”. Teemateksti on otettu Psalmista 141:2 ja se kuuluu: "Olkoon rukoukseni kuin suitsuke, joka on valmistettu edessäsi."

Tutkimuksen kohdassa 2 meille kerrotaan, että "Davidin viittaus suitsukkeisiin viittaa siihen, että hän halusi harkita huolellisesti, mitä hän aikoi sanoa hänen taivaallinen Isänsä"

Tässä on täydellinen rukous sellaisena kuin se on esitetty Uuden maailman käännöksessä.

Oi Jehova, soitan sinulle.
Tule nopeasti auttamaan minua.
Kiinnitä huomiota, kun soitan sinulle.
2 Olkoon rukoukseni kuin suitsutettuna edessäsi,
Kohotetut käteni pitävät iltaviljauhrista.
3 Aseta suulleni vartija, Oi Jehova,
Aseta vartio huulteni ovelle.
4 Älä anna sydämeni taipua mihinkään pahaan,
Osallistua ilkeisiin tekoihin pahojen ihmisten kanssa;
Älkääkö koskaan nauttiko heidän herkuistaan.
5 Jos vanhurskas iskee minuun, se olisi uskollisen rakkauden teko;
Jos hän nuhtelee minua, se olisi kuin öljyä pääni päällä,
Mistä pääni ei koskaan kieltäytyisi.
Rukoukseni jatkuu myös heidän onnettomuuksiensa aikana.
6 Vaikka heidän tuomarinsa heitetään alas kalliolta,
Ihmiset kiinnittävät huomiota sanoihini, sillä ne ovat miellyttäviä.
7 Aivan kuten silloin, kun joku kyntää ja hajottaa maata,
Joten luumme ovat hajallaan haudan suulla.
8 Mutta silmäni katsovat sinuun, Oi Suvereeni Herra Jehova.
Sinuun olen turvautunut.
Älä ota elämääni pois.
9 Suojele minua ansan leuoista, jotka he ovat laittaneet minulle,
Pahantekijöiden ansoista.
10 Jumalattomat putoavat omiin verkkoihinsa yhdessä
Kun kuljen turvallisesti ohi.
(Ps. 141: 1-10)

Näetkö sanan "isä" missään? Daavid viittaa Jumalaan nimeltä kolme kertaa tässä lyhyessä rukouksessa, mutta koskaan hän ei rukoile häntä kutsuen häntä "Isäksi". (Muuten, sanaa "Suvereeni" ei esiinny alkuperäisessä hepreassa.) Miksi Daavid ei mainitse Jehova Jumalaa henkilökohtaisena Isäänsä missään psalmeissaan? Voisiko se johtua siitä, että keinot tulla Jumalan adoptiolapsiksi eivät olleet vielä saapuneet? Sen oven avasi Jeesus. John kertoo meille:

"Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän kuitenkin antoi vallan tulla Jumalan lapsiksi, koska he uskoivat hänen nimeensä. Ja he eivät ole syntyneet verestä tai lihallisesta tahdosta tai ihmisen tahdosta, vaan Jumalasta." (Joh. 1:12, 13)

Mutta Vartiotornin tutkimusartikkelin kirjoittaja on autuaan tietämätön tästä tosiasiasta ja haluaa meidän uskovan, että "Daavidin viittaus suitsukkeisiin viittaa siihen, että hän halusi harkita huolellisesti, mitä hän aikoi sanoa hänen taivaallinen Isänsä"

Joten mikä on iso juttu? Teenkö minä myyrämäestä vuoren? Koita kestää. Muista, että puhumme siitä, kuinka organisaatio estää todistajia luomasta oikeaa perhesuhdetta, joko tietoisesti tai tahattomasti. Suhde, jonka voin lisätä, on välttämätön Jumalan lasten pelastukselle. Joten nyt päästään kohtaan 3.

”Kun rukoilemme Jehovaa, meidän tulee välttää olemista liian tuttua. Sen sijaan rukoilemme syvästi kunnioittaen."

Mitä? Kuten lapsen ei pitäisi olla liian tuttu isäänsä? Et halua tuntea liikaa pomoasi. Et halua tuntea liikaa maasi johtajaa. Et halua tutustua Kuninkaan liiaksi. Mutta isäsi? Näettekö, he haluavat sinun ajattelevan Jumalaa isänä vain hyvin muodollisella tavalla, kuten arvonimi. Kuten katolilainen voisi kutsua pappiaan isäksi. Se on formalismia. Järjestö todella haluaa, että sinä pelkäät Jumalaa kuin kuningasta. Huomaa, mitä heillä on sanottavana artikkelin 3 kohdassa:

Ajattele ihmeellisiä näkyjä, jotka Jesaja, Hesekiel, Daniel ja Johannes saivat. Nämä visiot eroavat toisistaan, mutta niillä on jotain yhteistä. Ne kaikki kuvaavat Jehova majesteettisena Kuninkaana. Jesaja ”näki Jehovan istuvan ylevällä ja korkealla valtaistuimella”. (Jes. 6: 1-3) Hesekiel näki Jehovan istuvan taivaallisissa vaunuissaan [Itse asiassa, vaunuista ei ole mainintaa, mutta se on toisen päivän aihe] ympäröimänä "kirkkaus . . . kuin sateenkaari." (Hes. 1:26-28) Daniel näki "vanhaajan" puettuna valkoisiin vaatteisiin, ja hänen valtaistuimeltaan tuli liekit. (Dan. 7:9, 10) Ja Johannes näki Jehovan istuvan valtaistuimella, jota ympäröi jotain kaunista smaragdinvihreää sateenkaaren kaltaista. (Ilm. 4:2–4) Kun pohdimme Jehovan vertaansa vailla olevaa kirkkautta, meitä muistutetaan uskomattomasta etuoikeudesta lähestyä häntä rukouksessa ja kuinka tärkeää on tehdä se kunnioituksella.

Tietysti kunnioitamme Jumalaa ja kunnioitamme häntä syvästi, mutta kertoisitko lapselle, että kun puhutaan isälleen, hänen ei pitäisi olla liian tuttu? Haluaako Jehova Jumala meidän ajattelevan häntä ennen kaikkea suvereenina hallitsijanamme vai rakkaana isämmenä? Hmm… Katsotaanpa:

"Abba, isä, kaikki on mahdollista sinulle; poista tämä kuppi minulta. Mutta ei sitä, mitä minä haluan, vaan mitä sinä." (Mark. 14:36)

"Sillä te ette saaneet uudelleen pelkoa aiheuttavaa orjuuden henkeä, vaan te olette saaneet lapseksi ottamisen hengen, jonka hengessä me huudamme:Abba, isä!"16 Henki itse todistaa henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia." (Roomalaisille 8:15, 16)

"Koska te olette poikia, Jumala on lähettänyt Poikansa hengen sydämiimme ja se huutaa:Abba, isä!” 7 Et siis ole enää orja, vaan poika; ja jos hän on poika, niin myös perillinen Jumalan kautta." (Galatalaisille 4:6, 7)

Abba on aramean sana läheisyydestä. Se voidaan kääntää näin Paavi or Isä.  Hallintoelimen on tuettava heidän ajatustaan ​​siitä, että Jehova on universaali kuningas (universaalisuvereeni) ja muut lampaat ovat parhaimmillaankin vain hänen ystäviään ja tulevat olemaan valtakunnan alamaisia, ja saattavat, vain ehkä, jos he ovat hyvin uskollisia hallintoelimelle, he saattavat vain päästä siihen asti, että he todella ovat Jumalan lapsia Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden lopussa. Siksi he kehottavat kansaansa olemaan liian tuttuja Jehovaan rukoillessaan häntä. Ymmärtävätkö he edes, että sana "tuttu" liittyy sanaan "perhe"? Ja kuka kuuluu perheeseen? Ystävät? Ei! Lapset? Joo.

Kappaleessa 4 he viittaavat mallirukoukseen, jossa Jeesus opetti meitä rukoilemaan. Kappaleen kysymys on:

  1. Mitä opimme avaussanat mallirukouksesta, joka löytyy kohdasta Matteus 6:9, 10?

Sitten kappale alkaa sanoilla:

4 Lue Matteus 6:9, 10.

Okei, tehdään näin:

""Teidän tulee siis rukoilla näin: "Isä meidän taivaissa, olkoon nimesi pyhitetty. 10 Tulkoon valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, niin kuin taivaassa, myös maan päällä." (Matteus 6:9, 10)

Okei, ennen kuin jatkat, vastaa kappaleen kysymykseen: 4. Mitä opimme avaussanat mallirukouksesta, joka löytyy kohdasta Matteus 6:9, 10?

Aloitussanat ovat "Isä meidän taivaissa..." Mitä opit siitä? En tiedä teistä, mutta minusta näyttää melko ilmeiseltä, että Jeesus käskee opetuslapsiaan katsomaan Jehovaa Isäkseen. Tarkoitan, jos näin ei olisi, hän olisi sanonut: "Suvereeni Herramme taivaissa" tai "Hyvä ystävämme taivaalla".

Mitä Vartiotorni odottaa meidän vastaavan? Lukeminen kappaleesta:

4 Lue Matteus 6:9, 10. Vuorisaarnassa Jeesus opetti opetuslapsiaan rukoilemaan tavalla, joka miellyttää Jumalaa. Sanottuaan "sinun täytyy rukoilla näin", Jeesus mainitsi ensin tärkeitä asioita, jotka liittyvät suoraan Jehovan tarkoitukseen: Hänen nimensä pyhittämisen; Valtakunnan tuleminen, joka tuhoaa kaikki Jumalan vastustajat; ja tulevat siunaukset, jotka Hänellä on mielessään maata ja ihmiskuntaa varten. Sisällyttämällä sellaiset asiat rukouksiimme osoitamme, että Jumalan tahto on meille tärkeä.

Näet, ne ohittavat täysin ensimmäisen ja tärkeimmän elementin. Kristittyjen tulee pitää itseään Jumalan lapsina. Eikö olekin merkillistä? Jumalan lapset!!! Mutta liiallinen keskittyminen tähän tosiasiaan on hankalaa ryhmälle miehiä, jotka ajavat väärää opetusta, että 99.9 % heidän laumastaan ​​voi tällä hetkellä pyrkiä vain olemaan Jumalan ystäviä. Näetkö, heidän täytyy painaa tätä harhaa, koska he laskevat Jumalan lasten lukumääräksi vain 144,000 7, koska he tulkitsevat Ilmestyskirjan 4:XNUMX:n luvun kirjaimelliseksi. Mitä todisteita heillä on siitä, että se on kirjaimellista? Ei mitään. Se on puhdasta spekulaatiota. No, onko olemassa mitään keinoa käyttää kirjoituksia todistamaan heidän olevan väärässä. Hmm, katsotaan.

"Sano minulle, te, jotka haluatte olla lain alaisia: ettekö kuule lakia? Esimerkiksi on kirjoitettu, että Abrahamilla oli kaksi poikaa, yksi palvelijattaresta ja toinen vapaasta naisesta; mutta toinen palvelijattaresta syntyi itse asiassa luonnollisen syntyperän kautta ja toinen vapaan naisen lupauksen kautta. Näitä asioita voidaan pitää symbolisena draamana; [Ooh, tässä meillä on pyhissä kirjoituksissa käytetty antityyppi. Organisaatio rakastaa antityyppeitään, ja tämä on totta. Toistakaamme, että:] Nämä asiat voidaan pitää symbolisena draamana; sillä nämä naiset tarkoittavat kahta liittoa, yhden Siinain vuorelta, joka synnyttää lapsia orjuuteen ja joka on Haagar. Haagar tarkoittaa nyt Siinaita, vuorta Arabiassa, ja se vastaa Jerusalemia nykyään, sillä hän on orjuudessa lastensa kanssa. Mutta ylhäällä oleva Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme." (Galatalaisille 4:21-26)

Joten mitä järkeä on? Etsimme todisteita siitä, että voideltujen määrä ei rajoitu kirjaimelliseen 144,000 7:een, vaan Ilmestyskirjan 4:144,000:n luku on symbolinen. Tämän määrittämiseksi meidän on ensin ymmärrettävä, mihin kahteen ryhmään apostoli Paavali viittaa. Muista, että tämä on profeetallinen antityyppi, tai kuten Paavali kutsuu sitä, profeetallinen draama. Sellaisenaan hän esittää dramaattisen huomautuksen, ei kirjaimellista. Hän sanoo, että Hagarin jälkeläiset ovat hänen aikansa israelilaisia, jotka keskittyvät pääkaupunkinsa Jerusalemin ympärille ja palvovat Jehovaa suuressa temppelissään. Mutta tietenkään israelilaiset eivät kirjaimellisesti polveutuneet Hagarista, Abrahamin orjanaisesta ja jalkavaimosta. Geneettisesti he polveutuivat Saaralta, hedelmättömältä naiselta. Paavali huomauttaa, että hengellisessä mielessä tai symbolisessa mielessä juutalaiset polveutuivat Hagarista, koska he olivat "orjuuden lapsia". He eivät olleet vapaita, vaan heidät tuomittiin Mooseksen lain nojalla, jota kukaan ei voinut täydellisesti noudattaa, paitsi tietysti meidän Herramme Jeesus. Toisaalta kristityt – olivatpa he syntyperältään juutalaisia ​​tai pakanakansoista, kuten galatalaiset – polveutuivat hengellisesti vapaasta naisesta Saarasta, joka synnytti Jumalan ihmeen kautta. Kristityt ovat siis vapauden lapsia. Joten puhuessaan Hagarin, "palvelijatytön" lapsista, Paavali tarkoittaa israelilaisia. Puhuessaan vapaan naisen Saaran lapsista hän tarkoittaa voideltuja kristittyjä. Mitä todistajat kutsuvat, 1,600 70. Ennen kuin menen pidemmälle, sallikaa minun kysyä teiltä yksi kysymys: Kuinka monta juutalaista oli Kristuksen aikana? Kuinka monta miljoonaa juutalaista eli ja kuoli XNUMX vuoden aikana Mooseksen ajasta Jerusalemin tuhoon vuonna XNUMX jKr?

Okei. Nyt olemme valmiita lukemaan seuraavat kaksi jaetta:

"Sillä kirjoitettu on: "Iloitse sinä hedelmätön nainen, joka et synnytä; murtaudu iloiseen huutoon, sinä nainen, jolla ei ole synnytyskipuja; sillä autiolla naisella on enemmän lapsia kuin sen, jolla on aviomies."Nyt te, veljet, olette saman lupauksen lapsia kuin Iisak oli." (Galatalaisille 4:27, 28)

Autioidun naisen Saaran, vapaan naisen, lapsia on enemmän kuin orjanaisen lapsia. Kuinka se voisi olla totta, jos tämä määrä on rajoitettu vain 144,000 XNUMX:een? Sen numeron on oltava symbolinen, muuten meillä on ristiriita Raamatussa. Joko me uskomme Jumalan sanaa tai hallintoelimen sanaa.

". . .Mutta todetaan Jumala todeksi, vaikka jokainen ihminen havaittaisiin valehtelijaksi. . .” (Roomalaisille 3:4)

Hallintoelin on naulannut värinsä mastoon pitäytymällä edelleen Rutherfordin absurdissa opetuksessa, jonka mukaan vain 144,000 144,000 valitaan hallitsemaan Jeesuksen kanssa. Yksi typerä opetus synnyttää toisen ja toisen, joten nyt meillä on miljoonia kristittyjä, jotka mielellään kieltäytyvät pelastustarjouksesta, joka tulee ottamalla vastaan ​​Kristuksen veri ja liha tunnuskuvien edustamana. Tästä huolimatta löydämme kovia todisteita siitä, että luku XNUMX XNUMX ei voi olla kirjaimellinen, ei jos meillä on Raamattu, joka ei ole ristiriidassa itsensä kanssa. Tietenkin he jättävät tämän huomiotta ja heidän on jatkettava epäraamatullista opetusta, jonka mukaan Jeesus ei ole muiden lampaiden välimies. He käskevät laumaansa ajattelemaan Jehovaa kuninkaansa ja suvereeniaan. Vain hämmentääkseen lauman he viittaavat myös Jehovaan isänä, ja koko ajan kiistävät itsensä sanomalla, että hän on vain muiden lampaiden ystävä. Keskiverto Jehovan todistaja on niin indoktrinoitu, että hän ei edes ole tietoinen tästä ristiriidasta, että heidän uskonsa Jehovaan ystävänä kumoaa kaiken ajatuksen hänestä isänä. He eivät ole hänen lapsiaan, mutta he kutsuvat häntä Isäksi. Miten se voi olla?

Joten nyt meillä on suunta - etkö rakasta sitä sanaa - "suunta" - niin hieno JW-sana. Eufemismi todellakin – suunta. Ei käskyjä, ei käskyjä, vain ohjeita. Lempeä suunta. Kuin pysäyttäisit auton, käännät ikkunaa alas ja kysyisit paikalliselta ohjeita, jotta pääset minne olet menossa. Vain nämä eivät ole ohjeita. Ne ovat käskyjä, ja jos et noudata niitä, jos vastustat niitä, sinut heitetään ulos järjestöstä. Joten nyt meillä on suunta olla tutustumatta Jumalaan rukouksessa.

Hävetkööt. Hävetkööt!

Haluan mainita, että juuri kerroin teille Galatalaiskirjeestä klo 4: 27,28 ei ole jotain, jonka löysin itse, vaan se tuli minulle tekstiviestinä äskettäin tapaamaltani PIMO-veljeltä. Tämä havainnollistaa sitä, että Matteuksen 24:45-47 uskollinen ja ymmärtäväinen orja ei ole mies, miehiä tai uskonnollisia johtajia, vaan keskimääräinen Jumalan lapsi – kristitty, joka pyhän hengen vaikutuksesta jakaa ruokaa orjatovereidensa kanssa. ja siten jokainen meistä voi osallistua henkisen ravinnon tarjoamiseen oikeaan aikaan.

Kiitos vielä kerran, että katsoit ja tuet tätä työtä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    38
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x