(Tämä video on suunnattu erityisesti Jehovan todistajille, joten käytän Uuden maailman käännöstä koko ajan, ellei toisin mainita.)

Termi PIMO on äskettäin syntynyt ja sen keksivät Jehovan todistajat, jotka joutuvat piilottamaan erimielisyytensä JW:n opin ja hallintoelimen politiikan kanssa vanhimmilta (ja niiltä, ​​jotka kertovat niistä) välttääkseen karttamista. säilyttää perhesuhteensa. PIMO on lyhenne sanoista Physically In, Mentally Out. Se kuvaa niiden tilaa, jotka on pakotettu osallistumaan kokouksiin ja teeskentelemään noudattavansa hallintoelimen ohjeita, jotta heitä ei karkotettaisi, mikä tarkoittaa, että heitä kohdellaan hengellisesti kuolleina. Jeesus ei tietenkään koskaan karttanut ketään. Hän söi syntisten ja publikaanien kanssa, eikö niin? Hän myös käski meitä rakastamaan vihollisiamme.

Henkisesti ja luultavasti myös henkisesti ja emotionaalisesti PIMO:t eivät enää ole osa järjestöä, mutta jossain määrin ulkopuoliset tarkkailijat pitävät heitä edelleen Jehovan todistajina. He eivät luultavasti osaa erottaa toisistaan, elleivät hekään tiedä, millaista on olla PIMO.

Tiedän yhden PIMOn, joka palvelee nykyään seurakunnan vanhimpana, mutta joka on nyt ateisti. Eikö olekin merkillistä?! Tämä video ei ole sellaiselle miehelle eikä vain kenellekään, joka luokittelee itsensä PIMO:ksi. Esimerkiksi on niitä, jotka pysyvät järjestössä jossain määrin, mutta jotka ovat menettäneet kaiken uskonsa Jumalaan ja ovat muuttuneet agnostikkoiksi tai ateisteiksi. Jälleen kerran, tämä video ei ole suunnattu heille. He ovat luopuneet uskosta. On myös muita, jotka haluavat erota organisaatiosta ja elää elämäänsä haluamallaan tavalla, ilman Jumalan tai ihmisten asettamia rajoituksia, mutta jotka haluavat silti säilyttää suhteensa perheeseen ja ystäviin. Tämä video ei myöskään ole heille tarkoitettu. Teen tämän videon PIMO:t, jotka jatkavat Jehovan palvomista taivaallisena isänsä ja pitävät Jeesusta pelastajana ja johtajana. Nämä PIMOt tunnustavat Jeesuksen, eivät miehet, tieksi, totuudeksi ja elämäksi. Johannes 14:6

Voivatko tällaiset poistua JW.orgista kärsimättä perheen ja ystävien menetystä?

Ollaanpa täällä raa'asti rehellisiä. Ainoa tapa säilyttää suhteenne perheeseen ja ystäviin, kun et enää usko Jehovan todistajien oppeihin, on elää kaksoiselämää. Sinun täytyy teeskennellä olevasi täysin sisällä, kuten juuri mainitsemani ateistivanhin. Mutta valheessa eläminen on väärin niin monella tasolla. Henkiselle ja henkiselle terveydelle on todellinen vaara. Tällainen kaksinaamaisuus turmelee varmasti sielun ja sen aiheuttama stressi voi jopa saada sinut fyysisesti sairaaksi. Ennen kaikkea se vahinko, jonka teet suhteellesi Jehova Jumalaan. Miten voit esimerkiksi jatkaa saarnaamistyötä tietäen, että myyt uskoa valheisiin perustuvaan uskontoon? Kuinka voit rohkaista ihmisiä liittymään uskontoon, jonka haluat hartaasti jättää? Eikö se tekisi sinusta tekopyhiä? Mitä vahinkoa sinä aiot tehdä pelastustoivollesi? Raamattu kertoo tästä melko selkeästi:

"Mutta mitä pelkurit ja ne, joilla ei ole uskoa…ja kaikki valehtelijat, heidän osansa on tulella ja rikillä palavassa järvessä. Tämä tarkoittaa toista kuolemaa." (Ilmestys 21:8)

”Ulkopuolella on koiria ja niitä, jotka harjoittavat spiritismiä, haureutta ja murhaajia ja epäjumalanpalvelijoita ja kaikki rakastavat ja harjoittavat valhetta.'” (Ilmestys 22:15)

Jehovan todistajien uskonnosta on tullut mieltä hallitseva kultti. Ei se aina ollut niin. Oli aika, jolloin ei ollut virallista politiikkaa erottaa joku edes törkeän synnin vuoksi. Kun olin nuori mies, saatoimme olla avoimesti eri mieltä politiikasta ja jopa joistakin Raamatun näkemyksistä ilman pelkoa, että ”ajatuspoliisi” lankeaisi päällemme uhkailemalla ekskommunikaatiota. Jopa silloin, kun erottaminen otettiin käyttöön vuonna 1952, se ei johtanut täydelliseen karkuun, joka on nyt prosessin vaatimus. Asiat ovat ehdottomasti muuttuneet. Nykyään sinun ei tarvitse edes olla virallisesti erotettu, jotta sinut kartettaisiin.

Nyt on olemassa niin sanottu "pehmeä shunning". Tämä on hiljainen, epävirallinen prosessi, jossa etääntytään kaikista, joiden epäillään "ei ole täysin sisällä"; eli ei ole täysin sitoutunut organisaatioon. Missä tahansa mielenhallintakultissa ei riitä, että pidättäytyy kritisoimasta johtajuutta. Jäsenen on osoitettava avointa tukea joka kerta. Sinun ei tarvitse etsiä muuta kuin seurakunnan rukousten sisältöä saadaksesi todisteita tästä. Kun vartuin järjestössä, en muista koskaan kuulleeni rukouksia, joissa veli ylisti hallintoelintä ja kiitti Jehova Jumalaa heidän läsnäolostaan ​​ja ohjauksestaan. Jep! Mutta nyt on tavallista kuulla tällaisia ​​rukouksia.

Kenttähuoltoautoryhmässä, jos Organisaatiosta sanotaan jotain positiivista, täytyy puhua ja olla samaa mieltä, lisäten omat kehunsa. Hiljaisuus on tuomitsemista. Jehovan todistajatoverisi on ommeltu aistimaan, että jotain on vialla, ja he reagoivat nopeasti etääntymällä sinusta ja puhumalla selkäsi takana levittääkseen sanaa, että sinussa on jotain vialla. He tiedottavat sinulle heti ensimmäisenä tilaisuuden tullen.

Saatat tietysti ajatella, että olet edelleen mukana, mutta sinulle ojennetaan ehdottomasti hattusi.

Vapautuminen ei ole helppoa. Organisaation todellisuuteen herääminen voi kestää kuukausia ja jopa vuosia. Taivaallinen Isämme on suvaitsevainen, tietäen, että olemme lihaa ja tarvitsemme aikaa asioiden käsittelyyn, asioiden selvittämiseen, jotta voimme tehdä tietoisen ja viisaan päätöksen. Mutta jossain vaiheessa päätös on tehtävä. Mitä voimme oppia Raamatusta opastaakseen meitä parhaaseen toimintatapaan yksilöllisten olosuhteidemme mukaan?

Ehkä voisimme aloittaa tarkastelemalla yhtä, joka oli luultavasti ensimmäinen PIMO kristillisessä yhteisössä:

"Myöhemmin Joosef Arimatialainen pyysi Pilatukselta Jeesuksen ruumista. Nyt Joosef oli Jeesuksen opetuslapsi, mutta salaa, koska hän pelkäsi juutalaisia ​​johtajia. Pilatuksen luvalla hän tuli ja vei ruumiin pois." (Joh. 19:38)

Apostoli Johannes, joka kirjoitti vuosikymmeniä Jerusalemin tuhon jälkeen ja varmasti kauan sen jälkeen, kun Joosef Arimatialainen oli kuollut, puhui vain tuon miehen roolista Kristuksen ruumiin valmistelemisessa hautaamista varten. Sen sijaan, että hän olisi kehunut häntä, hän keskittyi siihen, että hän oli a salainen oppilas joka piti uskonsa Jeesukseen Messiaana piilossa, koska hän pelkäsi juutalaista hallintoelintä.

Kolme muuta evankeliumikirjoittajaa, jotka kirjoittivat ennen Jerusalemin tuhoa, eivät mainitse tästä. Sen sijaan he ylistävät suuresti Joosefia. Matteus sanoo olevansa rikas mies, ”josta oli myös tullut Jeesuksen opetuslapsi”. (Matteus 27:57) Markus sanoo olevansa "kunnianeuvoston jäsen, joka myös itse odotti Jumalan valtakuntaa" ja että hän "rohkeutti ja meni Pilatuksen eteen ja pyysi Jeesuksen ruumista". (Markus 15:43) Luukas kertoo meille, että hän "oli neuvoston jäsen, joka oli hyvä ja vanhurskas mies", joka "ei ollut äänestänyt heidän suunnitelmansa ja toimintansa puolesta". (Luukas 23:50-52)

Toisin kuin kolme muuta evankeliumin kirjoittajaa, Johannes ei ylistä Joosefia Arimatialaista. Hän ei puhu rohkeudestaan, eikä hyvyydestään ja vanhurskaudestaan, vaan ainoastaan ​​juutalaisten pelosta ja siitä, että hän piti opetuslapsuutensa piilossa. Seuraavassa jakeessa Johannes puhuu toisesta miehestä, joka uskoi Jeesukseen, mutta myös piti sen piilossa. "Hän [Joseph of Arimathea] seurasi Nikodemus, mies, joka oli aiemmin käynyt Jeesuksen luona yöllä. Nikodemus toi mirhaan ja aloeen sekoituksen, noin seitsemänkymmentäviisi kiloa.”(John 19: 39)

Nikodeemuksen lahja mirhaa ja aloea oli antelias, mutta sitten hän oli myös rikas mies. Vaikka Luukas mainitsi lahjan, hän kertoo meille tarkasti, että Nikodemus tuli yöllä. Tuolloin ei ollut katuvaloja, joten yöllä oli hyvä aika matkustaa, jos halusi pitää toimintasi salassa.

Vain Johannes nimeää Nikodeemuksen, vaikka on mahdollista, että hän oli nimeämätön ”rikas nuori hallitsija”, joka kysyi Jeesukselta, mitä hänen oli tehtävä saadakseen ikuisen elämän. Löydät kertomuksen kohdista Matteus 19:16-26 sekä Luukas 18:18-30. Tuo hallitsija jätti Jeesuksen surullisena, koska hänellä oli paljon omaisuutta, eikä hän ollut halukas luopumaan siitä tullakseen kokoaikaiseksi Jeesuksen seuraajaksi.

Nyt sekä Joosef että Nikodeemus tekivät palveluksen Jeesukselle käärimällä hänen ruumiinsa juutalaisen tavan mukaan ja valmistelemalla sen hautaamista varten runsaalla kalliilla aromaattisilla mausteilla, mutta Johannes näyttää olevan taipuvaisempia keskittymään siihen tosiasiaan, että kumpikaan mies ei valinnut paljastaa uskoaan avoimesti. . Molemmat miehet olivat rikkaita ja heillä oli etuoikeutettu asema elämässä, ja molemmat olivat inhottavia menettääkseen tämän aseman. Ilmeisesti tällainen asenne ei sopinut Johanneksen, viimeisen apostolien, kanssa. Muista, että Johannes ja hänen veljensä Jaakob olivat rohkeita ja pelottomia. Jeesus kutsui heitä "ukkonen pojiksi". He halusivat Jeesuksen kutsuvan alas tulen taivaasta samarialaisten kylään, jotka eivät olleet ottaneet Jeesusta vastaan ​​vieraanvaraisesti. (Luukas 9:54)

Oliko John liian ankara näille kahdelle miehelle? Odottiko hän enemmän kuin heidän oli kohtuullista antaa? Loppujen lopuksi, jos he olisivat avoimesti julistaneet uskonsa Jeesukseen, heidät olisi heitetty pois hallitsevasta neuvostosta ja erotettu (erotettu) synagogasta, ja heidän olisi pitänyt kestää hylkiminen, joka liittyi Jeesuksen opetuslapsiin kuulumiseen. He olisivat todennäköisesti menettäneet omaisuutensa. Toisin sanoen he eivät olleet halukkaita luopumaan siitä, mikä oli heille kallisarvoista, vaan pitivät siitä kiinni sen sijaan, että tunnustaisivat avoimesti Jeesuksen Kristukseksi.

Monet PIMO:t ovat nykyään samanlaisessa tilanteessa.

Kaikki tiivistyy yksinkertaiseen kysymykseen: Mitä haluat eniten? Tämä on joko/tai tilanne. Haluatko säilyttää elämäntyylisi? Haluatko välttää perheen menettämisen ennen kaikkea? Ehkä pelkäät menettäväsi puolisosi, joka on uhannut jättää sinut, jos jatkat kurssillasi.

Se on toisaalta "jompikumpi" puoli. Toisaalta, "tai", uskotko Jumalaan, uskon siihen, että Hän pitää lupauksensa, jonka meille on antanut poikansa kautta? Viittaan tähän:

"Pietari alkoi sanoa hänelle: "Katso! Olemme jättäneet kaiken ja seuranneet sinua." Jeesus sanoi: "Totisesti minä sanon teille: kukaan ei ole jättänyt taloa tai veljiä tai sisaria, ei äitiä tai isää tai lapsia tai peltoja minun tähteni ja hyvän uutisen tähden, joka ei saa 100 kertaa enemmän nyt tänä aikana. aika – talot, veljet, sisaret, äidit, lapset ja pellot, vainot – ja tulevassa asiainjärjestelmässä iankaikkinen elämä.” (Markus 10:28-30)

"Silloin Pietari vastasi: "Katso! Olemme jättäneet kaiken ja seuranneet sinua; mitä se sitten meille tulee?" Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: kun Ihmisen Poika istuu uudestiluomisen aikana loistoisalle valtaistuimelleen, te, jotka olette seuranneet minua, istutte 12 valtaistuimella ja tuomitsette Israelin 12 heimoa. Ja jokainen, joka on jättänyt taloja tai veljiä tai sisaria tai isä tai äiti tai lapsia tai maata minun nimeni tähden, saa satakertaisen määrän ja perii iankaikkisen elämän." (Matteus 19:27-29)

"Mutta Pietari sanoi: "Katso! Olemme jättäneet sen, mikä oli meidän, ja seuranneet sinua." Hän sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka on jättänyt talonsa tai vaimostaan ​​tai veljistä tai vanhemmistaan ​​tai lapsistaan ​​Jumalan valtakunnan tähden, joka ei saisi monta kertaa enemmän tänä aikana, ja tulevassa asiainjärjestelmässä iankaikkinen elämä." (Luukas 18:28-30)

Joten siellä on lupaus, jonka sinulle on antanut kolme erillistä todistajaa. Jos olet valmis kärsimään kaiken kallisarvoisenasi menettämisen, vakuutat itsellesi paljon enemmän kuin olet menettänyt tässä asiainjärjestelmässä, ja vaikka joudut myös kärsimään vainoa, saavutat ikuisen elämän palkinnon. . Voin todistaa tämän totuuden. menetin kaiken. Kaikki ystäväni, monet vuosikymmenien takaa – 40 ja 50 vuotta. He melkein kaikki hylkäsivät minut. Edesmennyt vaimoni pysyi kuitenkin kanssani. Hän oli todellinen Jumalan lapsi, mutta tiedän, että se on enemmän poikkeus kuin sääntö. Menetin asemani, maineeni Jehovan todistajien yhteisössä ja monet ihmiset, joiden luulin olevan ystäviäni. Toisaalta olen löytänyt oikeita ystäviä, ihmisiä, jotka olivat valmiita luopumaan kaikesta pitääkseen kiinni totuudesta. Tiedän, että he ovat sellaisia ​​ihmisiä, joihin voin luottaa kriisissä. Olen todella löytänyt runsaasti ystäviä, joihin tiedän voivani luottaa vaikeina aikoina. Jeesuksen sanat ovat toteutuneet.

Jälleen kerran, mitä me todella haluamme? Mukava elämä yhteisössä, jonka olemme tunteneet vuosikymmeniä, ehkä syntymästään asti, kuten minun tapauksessani? Tuo mukavuus on illuusio, joka ohenee ja ohenee ajan myötä. Vai haluammeko varmistaa paikan Jumalan valtakunnassa?

Jeesus kertoo meille:

"Jokaisen siis, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa. Älä luule, että minä tulin tuomaan rauhaa maan päälle; Tulin tuomaan, en rauhaa, vaan miekan. Sillä minä tulin aiheuttamaan eripuraa, mies isäänsä vastaan ​​ja tytär äitiänsä vastaan ​​ja miniä anoppiaan vastaan. Todellakin, miehen vihollisia ovat hänen oman perheensä viholliset. Joka rakastaa enemmän isää tai äitiä kuin minua, ei ole minun arvoinen; ja joka rakastaa enemmän poikaa tai tytärtä kuin minua, se ei ole minun arvoinen. Ja joka ei ota vastaan ​​hänen kidutuspaaluaan ja seuraa minua, se ei ole minun arvoinen. Joka löytää sielunsa, kadottaa sen, ja joka sielunsa kadottaa minun tähteni, hän löytää sen." (Matteus 10:32-39)

Jeesus ei tullut tuomaan meille mukavaa, rauhallista elämää. Hän tuli aiheuttamaan jakautumista. Hän kertoo meille, että jos haluamme hänen puolustavan meitä Jumalan edessä, meidän on tunnustettava hänet ihmisten edessä. Herramme Jeesus ei vaadi meiltä tätä, koska hän on itsekäs. Tämä on rakkauden vaatimus. Kuinka jotakin, joka aiheuttaa eripuraa ja vainoa, voidaan pitää rakastavana huolenpitona?

Itse asiassa se on juuri sitä, ja kolmella eri tavalla.

Ensinnäkin tämä vaatimus tunnustaa avoimesti Jeesus Herraksi hyödyttää sinua henkilökohtaisesti. Tunnustamalla avoimesti Jeesuksen Kristuksen ystäviesi ja perheesi edessä, osoitat uskoasi. Näin on, koska tiedät joutuvasi kärsimään koettelemuksesta ja vainosta sen seurauksena, mutta teet sen kuitenkin pelottomasti.

”Sillä vaikka ahdistus on hetkellinen ja kevyt, se tuottaa meille kunnian, joka on yhä enemmän ylittävä paino ja ikuinen; samalla kun pidämme silmämme, ei nähtyjen asioiden, vaan näkymättömien asioiden suhteen. Sillä nähneet asiat ovat väliaikaisia, mutta näkymättömät asiat ovat ikuisia. " (2. Kor. 4:17, 18)

Kukapa ei haluaisi sellaista ikuista kunniaa? Mutta pelko voi estää meitä kurottamasta tätä kunniaa. Jollain tapaa pelko on rakkauden vastakohta.

"Rakkaudessa ei ole pelkoa, mutta täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelko hillitsee meitä. Totisesti, se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa." (1. Joh. 4:18)

Kun kohtaamme pelkomme ja julistamme uskoamme ihmisten edessä, erityisesti perheen ja ystävien edessä, voitamme pelkomme korvaamalla sen rakkaudella. Tämä johtaa todelliseen vapauteen.

Järjestäytyneen uskonnon tarkoitus on hallita ihmisiä, hallita laumaa. Kun miehet johtavat ihmisiä harhaan valheilla, he ovat riippuvaisia ​​laumansa herkkäuskoisuudesta hyväksyäkseen naiivisti sen, mitä heille sanotaan tarkistamatta tosiasiat. Kun he alkavat tutkia ja kyseenalaistaa, nämä väärät johtajat pelkäävät ja käyttävät toista työkalua ylläpitääkseen hallintaansa: rangaistuksen pelkoa. Tässä Jehovan todistajien organisaatio loistaa nykyaikaisten kristillisten kirkkojen joukossa. Vuosien huolella keksityn indoktrinoinnin avulla he ovat onnistuneet saamaan koko lauman yhteistyöhön rankaisemaan kaikkia, jotka puhuvat ääneen. Lauma tekee yhteistyötä, koska sen jäsenet on saatettu uskomaan, että he osallistuvat Jehova Jumalan rakastavaan järjestelyyn välttääkseen toisinajattelijoita. Pelko tulla kartetuksi hillitsee ja pitää hallintoelimen vallassa. Antamalla periksi tälle pelolle, pelkäämällä kärsiä karttautumisen seurauksista monet PIMOt vaikenevat ja siten hallintoelin voittaa, ainakin lyhyellä aikavälillä.

On olemassa toinen tapa, jolla vaatimus tunnustaa Jeesus julkisesti osoittautuu rakastavaksi järjestelyksi. Sen avulla voimme osoittaa rakkautemme kristittyjä tovereitamme, sekä perhettämme että ystäviämme kohtaan.

Aloin herätä noin 10 vuotta sitten. Toivon vain, että 20 tai 30 vuotta sitten joku olisi tullut luokseni raamatullisilla todisteilla, jotka minulla nyt on ja jotka osoittavat, että entisen uskonnoni ydinopit olivat vääriä tai ovat vääriä ja täysin epäraamatullisia. Kuvittele, jos joku tulisi tänään luokseni, entinen ystävä kauan sitten, ja paljastaisi minulle, että hän tiesi kaikki nämä asiat jo 20 tai 30 vuotta sitten, mutta pelkäsi kertoa niistä minulle. Voin vakuuttaa teille, että olisin hyvin järkyttynyt ja pettynyt, ettei hänellä ollut tarpeeksi rakkautta minua kohtaan antaakseen minulle tuon varoituksen. En osaa sanoa, olisinko hyväksynyt sen vai en. Haluaisin uskoa, että olisin, mutta vaikka en olisi ja olisi karttanut tuota ystävää, se olisi minun asiani. En voisi nyt etsiä hänestä vikaa, koska hän oli osoittanut rohkeutta vaarantaa oman hyvinvointinsa varoittaakseen minua.

Mielestäni on erittäin turvallista sanoa, että jos alat puhua oppimistasi totuuksista, suurin osa ystävistäsi ja perheestäsi karkaa sinua. Mutta kaksi asiaa on mahdollista. Yksi näistä ystävistä tai perheenjäsenistä, ehkä useampi, saattaa vastata ja olet saanut heidät. Ajattele tätä jaetta:

"Veljeni, jos joku teistä eksytetään totuudesta ja joku kääntää hänet takaisin, tietäkää, että se, joka kääntää syntisen takaisin hänen tieltään, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien joukon." (Jaakob 5:19, 20)

Mutta vaikka kukaan ei kuuntele sinua, olet suojannut itsesi. Koska jossain vaiheessa tulevaisuudessa kaikki järjestön pahat teot paljastuvat kaikkien muiden kirkkojen synnit kanssa.

"Minä sanon teille, että ihmiset tekevät tilityksen tuomiopäivänä jokaisesta turhasta puheesta, jonka he puhuvat; sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan." (Matteus 12:36, 37)

Kun se päivä koittaa, haluatko puolisosi, lapsesi, isäsi tai äitisi tai läheiset ystäväsi kääntyvän sinun puoleesi ja sanovan: "Sinä tiesit! Mikset varoittanut meitä tästä?" En usko.

Jotkut löytävät syyn olla julistamatta avoimesti uskoaan Jeesukseen. He saattavat väittää, että puhuminen tuhoaa heidän perheensä. He saattavat jopa uskoa, että iäkkäät vanhemmat saattavat kuolla heikon sydämen vuoksi. Jokaisen on tehtävä omat päätöksensä, mutta ohjaava periaate on rakkaus. Emme ole ensisijaisesti huolissamme elämästä nyt, vaan kaikkien perheidemme ja ystäviemme ja kaikkien muiden iankaikkisen elämän ja hyvinvoinnin varmistamisesta. Kerran yksi Jeesuksen opetuslapsista ilmaisi huolensa perheestä. Huomaa kuinka Jeesus vastasi:

"Silloin toinen opetuslapsista sanoi hänelle: "Herra, salli minun ensin mennä hautaamaan isäni." Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua ja anna kuolleiden haudata kuolleensa." (Matteus 8:21, 22)

Uskottomalle se saattaa tuntua ankaralta, jopa julmalta, mutta usko kertoo meille, että rakastava asia on kurkottaa kätensä iankaikkiseen elämään, ei vain itsensä, vaan kaikkien puolesta.

Kolmas tapa, jolla saarnaamisen ja Herran tunnustamisen vaatimuksen täyttäminen on rakastavaa Jehovan todistajien tapauksessa, on se, että se voi rohkaista muita tekemään samoin ja auttaa vielä indoktrinaatiossa nukkuvia heräämään. Monet Jehovan todistajat ovat huolestuneita järjestön muutoksista, erityisesti miesten tottelevaisuuden korostamisesta. Toiset ovat tietoisia lasten seksuaalisen hyväksikäytön skandaalista, joka näyttää kasvavan tasaisesti eikä katoa. Jotkut ovat tulleet tietoisiksi järjestön opillisista puutteista, kun taas toiset ovat suuresti huolestuneita hyväksikäytöstä, jota he ovat kokeneet itsetärkeiden vanhinten käsissä.

Kaikesta tästä huolimatta monet jäävät eräänlaiseen henkiseen inertiaan, pelkäävät ottaa harppauksen, koska he eivät näe vaihtoehtoa. Kuitenkin, jos kaikki itseään PIMO:ksi pitävät nousisivat ylös ja heidät laskettaisiin, se saattaisi synnyttää maaperän, jota ei voi sivuuttaa. Se saattaa antaa muille rohkeutta ryhtyä vastaaviin toimiin. Organisaation valta ihmisiin on pelätä joutua karkotetuksi, ja jos tämä pelko otetaan pois, koska rivimies kieltäytyy yhteistyöstä, hallintoelimen valta hallita muiden elämää haihtuu.

En väitä, että tämä olisi helppo tapa toimia. Päinvastoin. Se voi olla vaikein testi, jonka kohtaat elämässäsi. Herramme Jeesus teki hyvin selväksi, että kaikkien häntä seuraavien vaatimus on kohdata samanlainen häpeä ja ahdistus kuin hän. Muista, että hän kävi kaiken tämän läpi oppiakseen tottelevaisuuden ja tullakseen täydelliseksi.

”Vaikka hän oli poika, hän oppi tottelevaisuuden kärsimistään. Ja kun hän oli tullut täydelliseksi, hänestä tuli vastuussa ikuisesta pelastuksesta kaikille, jotka tottelevat häntä, koska Jumala on määrännyt hänet ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin tapaan.” (Heprealaisille 5:8-10)

Sama koskee meitä. Jos haluamme palvella Jeesuksen kanssa kuninkaina ja pappeina Jumalan valtakunnassa, voimmeko odottaa itsellemme mitään vähemmän kuin Herramme kärsi puolestamme? Hän kertoi meille:

"Ja joka ei ota vastaan ​​hänen kidutuspaaluaan ja seuraa minua, se ei ole minun arvoinen. Joka löytää sielunsa, kadottaa sen, ja joka sielunsa kadottaa minun tähteni, hän löytää sen." (Matteus 10:32-39)

Uuden maailman käännöksessä käytetään kidutuspaalua, kun taas useimmat muut raamatunkäännökset viittaavat siihen ristinä. Kidutuksen ja kuoleman väline ei todellakaan ole relevantti. Olennaista on se, mitä se tuohon aikaan edusti. Jokainen, joka kuoli ristille tai paalulle naulattuna, kärsi ensin täydellisestä julkisesta nöyryytyksestä ja kaiken menetyksestä. Ystävät ja perhe kieltäytyisivät siitä, että henkilö karttaisi heitä julkisesti. Häneltä riistettiin kaikki hänen omaisuutensa ja jopa päällysvaatteensa. Lopulta hänet pakotettiin kulkue kaikkien katsojien eteen häpeälliseen kulkueeseen kantaen teloitusvälinettä. Mikä kauhea, häpeällinen ja tuskallinen tapa kuolla. Viitaten "kidutuspaaluonsa" tai "ristiinsä" Jeesus kertoo meille, että jos emme ole valmiita kärsimään häpeää hänen nimensä tähden, emme ole hänen nimensä arvoisia.

Vastustajat keräävät päällesi häpeää, moitteita ja valheellisia juoruja. Sinun on otettava se kaikki ikään kuin sillä ei olisi sinulle mitään merkitystä. Välitätkö eilisestä roskasta, jonka jätit tienvarteen kerättäväksi? Sinun pitäisi vielä vähemmän välittää muiden panettelusta. Todellakin, odotat ilolla palkintoa, jonka Isämme ojentaa meille. Jumala sanoo meille:

"Koska siis meitä ympäröi niin suuri pilvi todistajia, jättäkäämme myös syrjään jokainen paino ja synti, joka on niin tiukasti kiinni, ja juoskaamme kestävinä edessämme oleva kilpailu, katsokaamme Jeesukseen, perustajaan. ja meidän uskomme täydellisempi, joka sen ilon tähden, joka hänelle oli asetettu, kesti ristin, halveksien häpeääja istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella. Ajattele häntä, joka kärsi syntisiltä sellaista vihamielisyyttä itseään kohtaan, ettette väsyisi tai nääntyisi." (Heprealaisille 12:1-3 ESV)

Jos olet PIMO, muista, etten kerro sinulle, mitä sinun tulee tehdä. Jaan Herramme sanat, mutta päätös on sinun, koska sinun on elettävä seurausten kanssa. Kaikki tiivistyy siihen, mitä haluat. Jos etsit johtajamme Kristuksen Jeesuksen hyväksyntää, sinun on tehtävä päätöksesi rakkauden perusteella. Rakkautesi Jumalaa kohtaan on ensimmäinen rakkautesi, mutta siihen kietoutunut rakkautesi perhettäsi ja ystäviäsi kohtaan. Mikä toimintatapa hyödyttää parhaiten heitä ikuisesti?

Jotkut ovat päättäneet keskustella perheensä ja ystäviensä kanssa oppimistaan ​​asioista toivoen saavansa heidät vakuuttuneiksi totuudesta. Tämä johtaa väistämättä siihen, että vanhimmat ottavat sinuun yhteyttä luopumussyytöksissä.

Toiset ovat päättäneet kirjoittaa kirjeen irtisanoutuakseen jäsenyydestään järjestössä. Jos teet niin, sinun kannattaa harkita ensin kirjeiden tai sähköpostien lähettämistä kaikille sukulaisillesi ja ystävillesi, joissa selitetään yksityiskohtaisesti päätöksesi, jotta sinulla on viimeinen mahdollisuus tavoittaa heidät, ennen kuin välttelemisen teräsovi pamahtaa alas.

Toiset päättävät olla kirjoittamatta kirjettä ollenkaan ja kieltäytyä tapaamasta vanhimpia, pitäen kumpaakin toimintaa tunnustuksena siitä, että näillä miehillä on edelleen jonkin verran valtaa heihin nähden, mitä heillä ei ole.

Toiset taas valitsevat odotuspelin ja hitaan katoamisen perhesuhteiden säilyttämisen toivossa.

Sinulla on tosiasiat edessäsi ja tiedät oman tilanteesi. Raamatun suunta on selvä, mutta jokaisen on itse toteutettava se omaan tilanteeseensa parhaiten sopivalla tavalla ohjaten, kuten aina, ylivoimaisen periaatteen rakkautta Jumalaa ja lähimmäisiä, erityisesti lapsiksi kutsuttuja kohtaan. Jumalan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. (Galatalaisille 3:26).

Toivottavasti tästä videosta oli apua. Huomaa, että kasvava uskollisten kristittyjen yhteisö käy läpi samoja koettelemuksia ja koettelemuksia, joita sinä kohtaat, mutta jotka myös ymmärtävät, mitä Kristuksessa oleminen tarkoittaa ainoana keinona tulla sovintoon Jehova Jumalan kanssa.

Autuaita olette te, kun ihmiset solvaavat teitä, vainoavat teitä ja valheellisesti puhuvat teistä kaikenlaista pahaa minun tähteni. Iloitkaa ja iloitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaassa. sillä samalla tavalla he vainosivat profeettoja ennen teitä. (Matteus 5:11-12 BSB)

Jos haluat liittyä meihin verkossa, muista, että kokousaikataulumme löytyy tästä linkistä [https://beroeans.net/events/], jonka laitan myös tämän videon kuvaukseen. Kokouksemme ovat yksinkertaisia ​​raamatuntutkisteluja, joissa luemme Raamatusta ja kutsumme sitten kaikkia kommentoimaan vapaasti.

Kiitos kaikille tuestasi.

 

 

 

 

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    78
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x