Edellisessä videossa "Mistä tiedät, että olet Pyhän Hengen voideltu?" Viittasin kolminaisuuteen vääränä oppina. Väitin, että jos uskot kolminaisuuteen, sinua ei johda Pyhä Henki, koska Pyhä Henki ei johtaisi sinua valheeseen. Jotkut ihmiset loukkaantuivat siitä. He kokivat minun tuomitsevan.

Nyt ennen kuin jatkan, minun on selvennettävä jotain. En puhunut absoluuttisesti. Vain Jeesus voi puhua absoluuttisesti. Esimerkiksi hän sanoi:

"Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei kokoa minun kanssani, se hajottaa." (Matt. 12:30, uusi kansainvälinen versio)

"Minä olen tie ja totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh. 14:6 NIV)

"Astu sisään kapeasta portista. Sillä portti on avara ja tie avara, joka vie kadotukseen, ja monet pääsevät siitä sisälle. Mutta pieni on portti ja kapea tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen." (Matteus 7:13, 14 BSB)

Jopa näissä muutamissa jakeissa näemme, että pelastuksemme on musta tai valkoinen, elämän tai kuoleman puolesta tai vastaan. Ei ole harmaata, ei keskitietä! Näille yksinkertaisille julistuksille ei ole mitään tulkintaa. He tarkoittavat juuri sitä mitä sanovat. Vaikka joku saattaa auttaa meitä ymmärtämään joitain asioita, viime kädessä Jumalan henki on se, joka nostaa raskaita. Kuten apostoli Johannes kirjoittaa:

"Ja sinä, voitelu, jonka sait Häneltä pysyy sinussa, etkä tarvitse, että kukaan opettaisi sinua. Mutta aivan kuten sama voitelu opettaa sinulle kaikesta ja on totta eikä ole valhetta, ja aivan kuten se on opettanut sinulle, niin tulet tekemään pysyä hänessä.” (1. Joh. 2:27 Berean kirjaimellinen Raamattu)

Tämä kohta, jonka apostoli Johannes kirjoitti ensimmäisen vuosisadan lopussa, on yksi viimeisistä kristityille annetuista henkeytetyistä ohjeista. Se voi tuntua vaikealta ymmärtää ensi lukemalla, mutta katsomalla syvemmälle voit havaita tarkalleen, kuinka Jumalalta saamasi voitelu opettaa sinulle kaiken. Tämä voitelu pysyy sinussa. Se tarkoittaa, että se asuu sinussa, asuu sinussa. Siten, kun luet jakeen loppuosan, näet yhteyden voitelun ja Jeesuksen Kristuksen, voidellun, välillä. Siinä sanotaan, että "niin kuin se [teissä oleva voitelu] on opettanut sinua, pysy hänessä." Henki asuu sinussa, ja sinä asut Jeesuksessa.

Tämä tarkoittaa, että et tee mitään omasta aloitteestamme. Syy tähän minun kanssani, kiitos.

"Jeesus sanoi ihmisille: Minä sanon teille, että Poika ei voi tehdä mitään yksin. Hän voi tehdä vain sen, mitä hän näkee Isän tekevän, ja hän tekee täsmälleen sen, mitä hän näkee Isän tekevän." (Joh. 5:19 Nykyinen englanninkielinen versio)

Jeesus ja Isä ovat yhtä, mikä tarkoittaa, että Jeesus pysyy tai asuu Isässä, joten hän ei tee mitään yksin, vaan vain sen, mitä hän näkee Isän tekevän. Pitäisikö meidän olla vähemmän niin? Olemmeko suurempia kuin Jeesus? Ei tietenkään. Joten meidän ei pitäisi tehdä mitään omin voimin, vaan vain sitä, mitä näemme Jeesuksen tekevän. Jeesus pysyy Isässä, ja me pysymme Jeesuksessa.

Näetkö sen nyt? Palatakseni 1. Joh. 2:27:ään, näet, että sinussa oleva voitelu opettaa sinulle kaiken ja saa sinut pysymään Jeesuksessa, joka on voideltu samalla hengellä Jumalalta, sinun Isältäsi. Tämä tarkoittaa, että aivan kuten Jeesus Isänsä kanssa, et tee mitään yksin, vaan vain sen, mitä näet Jeesuksen tekevän. Jos hän opettaa jotain, opeta sinä. Jos hän ei opeta jotain, et opeta sinäkään. Et ylitä sitä, mitä Jeesus opetti.

samaa mieltä? Eikö siinä ole järkeä? Eikö se pidä paikkaansa, kun henki asuu sinussa?

Opettiko Jeesus kolminaisuutta? Opettiko hän koskaan olevansa toinen henkilö kolmiyhteisessä Jumalassa? Opettiko hän olevansa Kaikkivaltias Jumala? Muut ovat saattaneet kutsua häntä Jumalaksi. Hänen vastustajansa kutsuivat häntä monia asioita, mutta kutsuiko Jeesus itseään koskaan "Jumalaksi"? Eikö ole totta, että ainoa, jota hän kutsui Jumalaksi, oli hänen Isänsä, Jahve?

Kuinka kukaan voi väittää pysyvänsä tai asuvansa Jeesuksessa opettaessaan asioita, joita Jeesus ei koskaan opettanut? Jos joku väittää olevansa hengen ohjaama opettaessaan asioita, joita hengellä voideltu Herramme ei ole opettanut, niin kyseistä henkilöä ohjaava henki ei ole sama henki, joka laskeutui Jeesuksen päälle kyyhkysen muodossa.

Tarkoitanko, että jos joku opettaa jotain, mikä ei ole totta, hän on täysin vailla pyhää henkeä ja että hän on täysin pahan hengen hallitsema? Se olisi yksinkertaistettu lähestymistapa tilanteeseen. Henkilökohtaisen kokemukseni perusteella tiedän, että tällainen ehdoton tuomio ei sovi havaittavien tosiasioiden kanssa. On olemassa prosessi, joka johtaa pelastuksemme.

Apostoli Paavali neuvoi filippiläisiä "...jatkamaan treenata pelastuksesi pelolla ja vavistuksella…” (Filippiläisille 2:12 BSB)

Juudas myös kehotti tätä: "Ja armahda niitä, jotka epäilevät; ja pelastaa muita, siepaten heidät tulesta; ja osoita pelolla armoa muille, vihaten jopa lihan tahraamaa vaatetta." (Juudas 1:22,23 BSB)

Kaiken tämän sanottuamme muistakaamme, että meidän on opittava virheistämme, tehtävä parannus ja kasvattava. Esimerkiksi, kun Jeesus opetti meitä rakastamaan vihollisiammekin, jopa niitä, jotka vainoavat meitä, hän sanoi, että meidän pitäisi tehdä niin todistaaksemme, että olemme Isämme poikia, "joka on taivaissa, koska hän antaa aurinkonsa nousta sekä jumalattomille että hyville ja antaa sataa sekä vanhurskaille että epävanhurskaille." (Matt. 5:45 NWT) Jumala käyttää pyhää henkeään milloin ja missä se miellyttää häntä ja siihen tarkoitukseen, joka häntä miellyttää. Emme voi havaita sitä etukäteen, mutta näemme sen toiminnan tulokset.

Esimerkiksi kun Saul Tarsosta (josta tuli apostoli Paavali) oli matkalla Damaskokseen jahtaamassa kristittyjä, Herra ilmestyi hänelle sanoen: ”Saul, Saul, miksi vainoat minua? Sinun on vaikea potkaista pätkiä vastaan." (Apostolien teot 26:14 NIV) Jeesus käytti vertauskuvaa vuodasta, karjan paimentamiseen käytetystä terävästä kepistä. Me emme voi tietää, mitkä ne olivat Paavalin tapauksessa. Asia on siinä, että Jumalan pyhää henkeä käytettiin jollain tavalla Paavalin kiusaamiseen, mutta hän vastusti sitä, kunnes lopulta Herramme Jeesuksen Kristuksen ihmeellinen ilmentymä sokaisi hänet.

Kun olin Jehovan todistaja, uskoin, että henki ohjasi minua ja auttoi minua. En usko, että olin täysin vailla Jumalan henkeä. Olen varma, että sama pätee lukemattomiin muihin uskontoihin kuuluviin ihmisiin, jotka, kuten minä, kun olin todistaja, uskovat ja harjoittavat asioita, jotka ovat vääriä. Jumala saa sataa ja paistaa sekä vanhurskaille että jumalattomille, kuten Jeesus opetti vuorisaarnassa Matteuksen 5:45:ssä. Psalmista on samaa mieltä ja kirjoittaa:

"Herra on hyvä kaikille; hänen myötätuntonsa lepää kaikessa, mitä hän on tehnyt." (Psalmi 145:9 Christian Standard Bible)

Kuitenkin, kun uskoin Jehovan todistajien moniin vääriin opetuksiin, kuten uskoon, että vanhurskailla kristityillä, jotka eivät ole hengen voideltuja, vaan vain Jumalan ystäviä, on toissijainen pelastustoivo, johdattiko henki minut siihen? Ei tietenkään. Ehkä se yritti varovasti johdattaa minut pois siitä, mutta miehiin kohdistuvani perusteettoman luottamukseni vuoksi vastustin sen johtamista – potkimista "kurkkuja" vastaan ​​omalla tavallani.

Jos olisin edelleen vastustanut hengen johdatusta, olen varma, että sen virtaus olisi vähitellen kuivunut ja tiennyt muille, vähemmän mausteisille, aivan kuten Jeesus sanoi: ”Sitten se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä. pahempi kuin hän itse, ja he menevät sisään ja asuvat siellä. Ja tuon henkilön lopullinen tila on huonompi kuin ensimmäisen." (Matteus 12:45 NIV)

Joten aikaisemmassa pyhää henkeä käsittelevässä videossani en tarkoittanut, että jos henkilö uskoo kolminaisuuteen tai muihin vääriin opetuksiin, kuten vuonna 1914, Kristuksen näkymättömänä läsnäolona, ​​häneltä puuttuisi pyhää henkeä. Sanoin ja sanon edelleenkin, että jos uskot, että pyhä henki on koskettanut sinua jollain erityisellä tavalla ja sitten alat heti uskoa ja opettaa vääriä oppeja, oppeja, kuten kolminaisuus, jota Jeesus ei koskaan opettanut, niin väitteesi pyhä henki saattoi sinut sinne on valhe, koska pyhä henki ei johda sinua valheeseen.

Tällaiset lausunnot aiheuttavat väistämättä ihmisten loukkaantumista. He haluaisivat, etten tekisi tällaisia ​​julistuksia, koska ne loukkaavat ihmisten tunteita. Toiset puolustaisivat minua väittäen, että meillä kaikilla on oikeus sananvapauteen. Suoraan sanottuna en todellakaan usko, että on olemassa sellaista asiaa kuin sananvapaus, koska vapaa tarkoittaa, että jollakin ei ole kustannuksia eikä sille ole myöskään rajoituksia. Mutta aina kun sanot jotain, olet vaarassa loukata jotakuta, ja sillä on seurauksia; siis kustannukset. Ja noiden seurausten pelko saa monet rajoittamaan sanojaan tai jopa olemaan hiljaa; siten rajoittaa heidän puhettaan. Ei siis ole olemassa rajatonta ja maksutonta puhetta, ainakaan inhimillisestä näkökulmasta katsottuna, joten sananvapautta ei ole olemassakaan.

Jeesus itse sanoi: ”Mutta minä sanon teille, että ihmisten on tehtävä tili tuomiopäivänä jokaisesta huolimattomasta sanastaan, jonka he ovat puhuneet. Sillä sanoistasi sinut vapautetaan ja sanoistasi sinut tuomitaan." (Matteus 12:36,37 BSB)

Yksinkertaisuuden ja selkeyden vuoksi voimme nähdä, että on olemassa "rakkauspuhetta" ja "vihapuhetta". Rakkauspuhe on hyvää ja vihapuhe huonoa. Jälleen kerran näemme polariteetin totuuden ja valheen, hyvän ja pahan välillä.

Vihapuhe yrittää vahingoittaa kuuntelijaa, kun taas rakkauspuhe auttaa häntä kasvamaan. Nyt kun sanon rakkauspuhetta, en puhu puheesta, joka saa sinut tuntemaan olosi hyväksi, korvia kutitavasta, vaikka voi. Muistatko mitä Paavali kirjoitti?

"Sillä aika tulee, jolloin ihmiset eivät siedä tervettä oppia, vaan kutisevin korvin he keräävät ympärilleen opettajia omien halujensa mukaan. Niinpä he kääntävät korvansa pois totuudesta ja poikkeavat myytteistä." (2. Timoteukselle 4:3,4)

Ei, puhun puheesta, joka tekee sinulle hyvää. Usein rakkauspuhe saa sinut tuntemaan olosi huonoksi. Se ärsyttää sinua, loukkaa sinua, saa sinut vihaiseksi. Tämä johtuu siitä, että rakkauspuhe on todella agape-puhetta, joka on peräisin yhdestä neljästä rakkautta tarkoittavasta kreikan sanasta, tämä yksi olento periaatteellinen rakkaus; erityisesti rakkaus, joka etsii sitä, mikä on hyvää kohdelleen, rakastettavalle henkilölle.

Joten se, mitä sanoin edellä mainitussa videossa, oli tarkoitettu ihmisten auttamiseksi. Mutta silti jotkut vastustavat: ”Miksi loukata ihmisiä, kun sillä ei ole väliä, mitä uskot Jumalan luonteesta? Jos sinä olet oikeassa ja kolminaisuusoppineet ovat väärässä, niin mitä sitten? Kaikki selviää lopulta."

Okei, hyvä kysymys. Sallikaa minun vastata kysymällä seuraavaa: Tuomitseeko Jumala meidät vain siksi, että saamme jotain väärin vai koska olemme tulkinneet Raamattua väärin? Kieltääkö hän pyhää henkensä, koska uskomme Jumalasta asioita, jotka eivät ole totta? Nämä eivät ole kysymyksiä, joihin voi vastata yksinkertaisella "kyllä" tai "ei", koska vastaus riippuu sydämen tilasta.

Tiedämme, että Jumala ei tuomitse meitä vain siksi, että olemme tietämättömiä kaikista tosiasioista. Tiedämme tämän olevan totta, koska apostoli Paavali sanoi ateenalaisille, kun hän saarnasi Areopagilla:

”Koska olemme siis Jumalan jälkeläisiä, meidän ei pitäisi ajatella, että jumalallinen luonto on kuin kultaa, hopeaa tai kiveä, ihmisen taiteen ja mielikuvituksen muovaamaa kuvaa. Sen vuoksi, kun olet unohtanut tietämättömyyden ajat, Jumala käskee nyt kaikkia ihmisiä kaikkialla katumaan, koska hän on asettanut päivän, jolloin hän aikoo tuomita maailman vanhurskaudessa sen miehen mukaan, jonka hän on määrännyt. Hän on osoittanut tämän kaikille herättämällä hänet kuolleista." (Apostolien teot 17:29-31 Christian Standard Bible)

Tämä osoittaa meille, että Jumalan tarkka tunteminen on erittäin tärkeää. Hän katsoi, että ne ihmiset, jotka luulivat tuntevansa Jumalan ja palvoivat epäjumalia, toimivat jumalattomasti, vaikka he palvoivat tietämättömyydestään Jumalan luonteesta. Jehova on kuitenkin armollinen, joten hän oli jättänyt huomioimatta nuo tietämättömyyden ajat. Silti, kuten jae 31 osoittaa, hänen suvaitsemisellaan tällaista tietämättömyyttä kohtaan on rajansa, koska maailmalla on tuleva tuomio, tuomio, jonka Jeesus suorittaa.

Pidän siitä, miten Good News-käännös kääntää jakeen 30: "Jumala on jättänyt huomiotta ajat, jolloin ihmiset eivät tunteneet häntä, mutta nyt hän käskee kaikkia kaikkialla kääntymään pois pahoilta teillään."

Tämä osoittaa, että voidaksemme palvoa Jumalaa tavalla, jonka hän hyväksyy, meidän on tunnettava hänet. Mutta jotkut vastaisivat: "Kuinka kukaan voi tuntea Jumalan, koska hän on ymmärryksemme ulkopuolella?" Se on sellainen argumentti, jonka kuulen kolminaisuusoppilaisilta heidän oppinsa oikeuttamiseksi. He sanovat: "Kolminaisuus saattaa uhmata ihmisen logiikkaa, mutta kuka meistä voi ymmärtää Jumalan todellisen luonteen?" He eivät ymmärrä, kuinka tällainen lausunto halveksii taivaallista Isämme. Hän on Jumala! Eikö hän voi selittää itseään lapsilleen? Onko hän jollain tavalla rajoitettu, kykenemätön kertomaan meille, mitä meidän on tiedettävä, jotta voimme rakastaa häntä? Kun Jeesus kohtasi sen, minkä hänen yleisönsä piti ratkaisemattomana ongelmana, hän nuhteli heitä sanoen:

"Olet täysin väärässä! Et tiedä mitä Raamattu opettaa. Etkä tiedä mitään Jumalan voimasta." (Matteus 22:29 Nykyinen englanninkielinen versio)

Onko meidän uskottava, että kaikkivaltias Jumala ei voi kertoa meille itsestään tavalla, jonka voimme ymmärtää? Hän voi ja hänellä on. Hän käyttää pyhää henkeä opastaakseen meitä ymmärtämään sen, mitä hän on ilmoittanut pyhien profeettojensa ja ennen kaikkea ainosyntyisen Poikansa kautta.

Jeesus itse viittaa pyhään henkeen auttajana ja oppaana (Joh. 16:13). Mutta opas johtaa. Opas ei työnnä eikä pakota meitä menemään mukanaan. Hän ottaa meidät kädestä ja johtaa meitä, mutta jos katkaisemme yhteyden – päästämme irti tuosta ohjaavasta kädestä – ja käännymme eri suuntaan, niin meidät johdetaan pois totuudesta. Sitten joku tai joku muu opastaa meitä. Jättääkö Jumala sen huomioimatta? Jos hylkäämme pyhän hengen johdon, teemmekö silloin syntiä pyhää henkeä vastaan? Jumala tietää.

Voin sanoa, että pyhä henki on johtanut minut totuuteen, että Jahve, Isä ja Yeshua, Poika eivät ole molemmat Kaikkivaltias Jumala ja ettei ole olemassa sellaista asiaa kuin kolmiyhteinen Jumala. Toinen kuitenkin sanoo, että sama pyhä henki saa heidät uskomaan, että Isä, Poika ja pyhä henki ovat kaikki osa jumaluutta, kolminaisuutta. Ainakin yksi meistä on väärässä. Logiikka sen määrää. Henki ei voi johtaa meitä molempiin kahteen vastakkaiseen tosiasiaan ja silti pitää ne molemmat totta. Voiko joku meistä, jolla on väärä usko, väittää tietämättömyytensä? Ei enää sen perusteella, mitä Paavali sanoi kreikkalaisille Ateenassa.

Tietämättömyyden sietämisen aika on ohi. "Jumala on jättänyt huomiotta ajat, jolloin ihmiset eivät tunteneet häntä, mutta nyt hän käskee kaikkia kaikkialla kääntymään pois pahoilta teillään." Et voi olla tottelematta Jumalan käskyä ilman vakavia seurauksia. Tuomiopäivä on tulossa.

Tämä ei ole aika kenenkään loukkaantua, koska joku toinen sanoo uskonsa olevan väärä. Pikemminkin nyt on aika tarkastella uskoamme nöyrästi, järkevästi ja ennen kaikkea pyhän hengen toimiessa oppaanamme. Tulee aika, jolloin tietämättömyys ei ole hyväksyttävä tekosyy. Paavalin varoitus tessalonikalaisille on asia, jota jokaisen vilpittömän Kristuksen seuraajan tulisi harkita erittäin vakavasti.

"Laittomien tuloa seuraa Saatanan toiminta kaikenlaisella voimalla, merkillä ja väärillä ihmeillä ja kaikilla kadotettaviin kohdistuvilla pahoilla petoksilla, koska he kieltäytyivät rakastamasta totuutta, joka olisi pelastanut heidät. Tästä syystä Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, jotta he uskovat valheen, jotta tuomio kohtaisi kaikki, jotka ovat epäuskoisia totuuteen ja mielistyneet jumalattomuuteen." (2 Tessalonikalaiskirje 2:9-12 BSB)

Huomaa, että totuuden puuttuminen ja ymmärtäminen pelastaa heidät. Se on "totuuden rakkaus", joka pelastaa heidät. Jos henki johdattaa henkilön totuuteen, jota hän ei aiemmin tiennyt, totuuteen, joka vaatii hänen luopumaan aikaisemmasta uskomuksestaan ​​– kenties hyvin rakastetusta uskomuksesta –, mikä saa hänet luopumaan entisestä uskostaan ​​( katua), sillä mikä nyt on totta? Totuuden rakkaus motivoi uskovaa tekemään vaikean valinnan. Mutta jos he rakastavat valhetta, jos he ovat ihastuneet "voimakkaaseen harhaan", joka taivuttelee heidät hylkäämään totuuden ja omaksumaan valheen, sillä on vakavia seurauksia, koska, kuten Paavali sanoo, tuomio on tulossa.

Joten, pysytäänkö hiljaa vai puhutaanko? Jotkut ajattelevat, että on parempi olla hiljaa, olla hiljaa. Älä loukkaa ketään. Elä ja anna elää. Tämä näyttää olevan filippiläiskirjeen 3:15, 16:n sanoma, joka New International Versionin mukaan kuuluu: ”Siis meidän kaikkien, jotka olemme kypsiä, tulisi ottaa tällainen näkemys asioista. Ja jos jossain vaiheessa ajattelet toisin, Jumala tekee myös sen sinulle selväksi. Eläkäämme vain sen mukaan, mitä olemme jo saavuttaneet."

Mutta jos suhtaudumme sellaiseen näkemykseen, jättäisimme huomiotta Paavalin sanojen kontekstin. Hän ei tue röyhkeää asennetta palvontaan, filosofiaa "sinä uskot mitä haluat uskoa, ja minä uskon mitä haluan uskoa, ja kaikki on hyvin". Vain muutamia säkeitä aikaisemmin hän esittää voimakkaita sanoja: ”Varo niitä koiria, noita pahantekijöitä, niitä lihan silpojia. Sillä me olemme ympärileikatut, me palvelemme Jumalaa hänen Henkensä kautta, me kerskaamme Kristuksessa Jeesuksessa emmekä luota lihaan, vaikka minulla itselläni on syyt sellaiseen luottamiseen." (Filippiläisille 3:2-4 NIV)

"Koirat, pahantekijät, lihan silpojat"! Kovaa kieltä. Tämä ei selvästikään ole "Sinä olet kunnossa, minä olen kunnossa" -lähestymistapa kristilliseen jumalanpalvelukseen. Voimme toki olla eri mieltä kohdista, joilla ei näytä olevan merkitystä. Esimerkiksi ylösnousseiden ruumiidemme luonne. Emme tiedä, millaisia ​​meistä tulee, eikä tietämättömyys vaikuta palvontaamme tai suhteeseemme Isämme kanssa. Mutta jotkut asiat vaikuttavat tähän suhteeseen. Iso aika! Koska, kuten olemme juuri nähneet, jotkut asiat ovat tuomion perusta.

Jumala on ilmoittanut itsensä meille, eikä hän enää siedä hänen palvomistaan ​​tietämättömyydessä. Tuomiopäivä koittaa koko maan päällä. Jos näemme jonkun toimivan virheellisesti, emmekä tee mitään korjataksemme häntä, he kärsivät seurauksista. Mutta sitten heillä on syytä syyttää meitä, koska emme osoittaneet rakkautta emmekä puhuneet, kun meillä oli tilaisuus. On totta, että puhumalla ääneen riskeeraamme paljon. Jeesus sanoi:

"Älkää luulko, että olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; En ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut kääntämään miehen isäänsä vastaan, tyttären äitiään vastaan, minin anoppiaan vastaan. Ihmisen vihollisia ovat hänen oman perheensä jäsenet." (Matteus 10:34, 35 BSB)

Tämä on ymmärrys, joka ohjaa minua. En aio loukata. Mutta en saa antaa loukkaamisen pelon estää minua puhumasta totuutta sellaisena kuin olen saanut sen ymmärtämään. Kuten Paavali sanoo, tulee aika, jolloin tiedämme kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

"Jokaisen ihmisen työ tulee ilmi, sillä se päivä paljastaa sen, koska jokaisen ihmisen työ tulee ilmi tulessa, millainen se on; tuli testaa sen." (1 Korinttilaisille 3:13 aramealainen Raamattu selkeällä englanniksi)

Toivottavasti tästä pohdinnasta on ollut hyötyä. Kiitos että kuuntelit. Ja kiitos tuestanne.

3.8 9 ääntä
Artikkelin luokitus
Tilaa
Ilmoita

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.

8 Kommentit
Uusin
vanhin eniten äänestäneet
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit
gabry

E Dio che skeglie ja chi Dare il Suo Spirito.
Il Sigillo verrà posto sui 144.000 nel giorno del Signore!
Rivelazione 1:10 Mi ritrovai per ooppera dello spirito nel giorno del Signore.
Rivelazione 7:3 Non colpite né la terra né il mare né gli alberi finché non avremo impresso il sigillo sulla fronte degli schiavi del nostro Dio!
Il Sigillo o Lo Spirito Santo, Sarà posto sugli Eletti Nel Giorno del Signore.
E Produrrà Effetti Evidenti.
Fino Ad Allora Nessuno ha il Sigillo o Spirito Santo o Unzione!

James Mansoor

Hyvää huomenta kaikille, Toinen tehokas artikkeli Eric, hyvin tehty. Viimeisten kahden viikon aikana tämä artikkeli on todella saanut minut ajattelemaan vehnää ja rikkaruohoja. Eräs vanhin pyysi minua seuraamaan häntä ovelta ovelle. Keskustelu keskittyi siihen, kuinka paljon tietoa vehnäluokalla oli vuosisatoja sitten, varsinkin XNUMX-luvulta lähtien aina painokoneen keksimiseen asti? Hän totesi, että jokainen, joka uskoo kolminaisuuteen, syntymäpäiviin, pääsiäiseen, jouluun ja ristiin, kuuluisi ehdottomasti rikkakasvien luokkaan. Joten kysyin häneltä, mitä jos sinä ja minä eläisimme sen ympärillä... Lue lisää "

Totuus

Edelliset kommentit ovat ERINOMAISTA. Vaikka en ole kaunopuheinen ihminen, haluaisin jakaa näkemykseni siinä toivossa, että voisin olla avuksi muille. Minusta tuntuu, että tässä on tärkeä huomioida muutama seikka. Ensinnäkin Raamattu on kirjoitettu tiettyjä ihmisiä ja aikoja ajatellen, jopa erityisiä (sovellettavia) ohjeita. Joten mielestäni on erittäin tärkeää ottaa huomioon konteksti. Olen nähnyt, että tätä EI sovelleta kovin usein kristittyjen keskuudessa, ja se johtaa suureen hämmennykseen! Toiseksi yksi Saatanan ja hänen laumoistaan ​​on eromme Yahuasta... Lue lisää "

Bernabe

Veljet, jotka tietävät, onko Jumala kolmiyhteinen vai ei, on varmasti tärkeää. Kuinka tärkeää se nyt on Jumalalle ja Jeesukselle? Ei näytä siltä, ​​että kolminaisuusopin hyväksyminen tai hylkääminen on se, mitä Jumalalla on enemmän mielessään antaakseen meille hyväksyntänsä. Kuten joku sanoi, tuomiopäivänä ei näytä siltä, ​​että Jumala katsoo jokaista heidän uskomustensa perusteella, vaan heidän tekojensa perusteella (Ap 20:11-13) Ja uskommeko, että kolminaisuuden tapauksessa Jumala tuntee kovasti loukkaantunut siitä, että rinnasti hänet Poikansa? Jos otamme huomioon rakkauden... Lue lisää "

Condoriano

Sinun tulee myös ottaa huomioon Jeesuksen tunteet. Jeesus teki kaikkensa ja osoitti olevansa Isälleen alamainen, ja hän oli niin omasta valinnastaan. Saattaa hyvinkin olla tuskallista Jeesusta nähdä ihmiskunnan korottavan ja palvovan häntä samalla tavalla kuin hänen Isänsä. ”Jehovan pelko on viisauden alku; Ja Pyhän tuntemus on ymmärrystä." (Sananlaskut 9:10 ASV) "Ole viisas, poikani, ja tuo iloa sydämeeni, jotta voin vastata sille, joka minua pilkkaa. ” (Sananlaskut 27:11 BSB) Voiko Jumala tuntea iloa ja vastata häntä pilkaville, jos hän... Lue lisää "

rusticshore

Olen samaa mieltä. Mikä on kolminaisuus? Se on väärä oppi… mutta tärkeä oppi olla oikeudenmukainen. En usko, riippumatta siitä, kuinka viisas ja hyvin opiskellut (raamatullisesti, teologisesti jne.) ihminen voi olla – meillä KAIKKI on ainakin yksi (ellei useampi) opetuksia ymmärretty väärin, koska se liittyy oppeihin ja moniin muihin asioihin. raamatullisia kertomuksia. Jos joku voisi vastata, että hänellä on kaikki oikein, hänen ei koskaan tarvitsisi enää "etsiä Jumalan tuntemusta", sillä hän on saanut sen täysin. Kolminaisuus on jälleen valhe... Lue lisää "

Leonardo Josephus

"Jokainen, joka on totuuden puolella, kuuntelee minun ääntäni", Jeesus sanoi Pilatukselle. Hän sanoi samarialaiselle naiselle, että "meidän täytyy palvoa Jumalaa hengessä ja totuudessa". Kuinka voimme tehdä tämän ilman, että tutkimme huolellisesti, mitä uskomme Raamatun vastaisesti? Emme varmasti voi. Mutta voimme hyvinkin hyväksyä asiat totuutena, kunnes niitä epäillään. Meidän kaikkien vastuulla on ratkaista nämä epäilykset. Näin se oli nuorempana ja on edelleenkin. Mutta tämän kaiken ratkaiseminen voi viedä aikaa... Lue lisää "

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.