De afgelopen week Uitkijktoren studie ging tot het uiterste om uit de Schrift te laten zien dat wij, mannen en vrouwen, beiden rentmeester zijn voor de Heer.
Par. 3 "... de Schrift laat zien dat allen die God dienen een rentmeesterschap hebben."
Par. 6 “… de apostel Paulus schreef dat christelijke opzieners 'Gods rentmeesters' moesten zijn. (Titus 1: 7) "
Par. 7 "De apostel Petrus schreef in het algemeen een brief aan christenen, waarin hij verklaarde:" In verhouding tot het feit dat iedereen een geschenk heeft ontvangen, gebruik het dan om elkaar als fijne rentmeesters te dienen ... "(1 Pet. 1: 1, 4: 10) ”…“ Dienovereenkomstig zijn allen die God dienen rentmeesters en met hun rentmeesterschap; komt eer, vertrouwen en verantwoordelijkheid. "
Par. 13 “Paul schreef:“ Laat een man ons zo waarderen als ondergeschikten van Christus en rentmeesters van heilige geheimen van God"(1 Cor. 4: 1)"
Par. 15 'We moeten trouw zijn, betrouwbaar ...Trouw is essentieel om een ​​effectieve, succesvolle rentmeester te zijn. Bedenk dat Paulus schreef: "Wat bij beheerders wordt verwacht, is dat een man getrouw wordt bevonden." - 1 Kor. 4: 2 "
Par. 16 [Gelijkenis van de talenten]  'Als we getrouw zijn, zullen we worden beloond; dat is zeker. Als we niet trouw zijn, zullen we verlies lijden. We zien dit principe in Jezus 'illustratie van de talenten. De slaven die getrouw 'zaken deden' met het geld van de meester, werden geprezen en werden rijkelijk gezegend. De slaaf die onverantwoordelijk handelde met wat de meester hem had toevertrouwd, werd als "slecht", "traag" en "nietswaardig" beoordeeld. Het talent dat hij had gekregen, werd weggenomen en hij werd eruit gegooid.  Lees Matthew 25: 14-18, 23, 26, 28-30"
Par. 17 "Bij een andere gelegenheid wees Jezus op de gevolgen van ontrouw."  [We demonstreren vervolgens het punt met behulp van een andere gelijkenis van Jezus.]
We laten duidelijk uit de Schrift zien dat we allemaal rentmeesters zijn. We laten uit de Schrift zien dat getrouwe beheerders worden beloond en ontrouwe personen verlies lijden. We gebruiken Jezus-gelijkenissen over rentmeesters om deze punten te illustreren. We introduceren ook subtiel een verandering in onze interpretatie, want we leerden altijd dat de gelijkenis van de talenten van toepassing was op de gezalfden met een hemelse hoop.

*** w81 11 / 1 p. 31 Vragen van lezers ***

Omdat alle drie de slaven in het huishouden van de 'meester' zijn, zouden ze staan ​​voor alle toekomstige erfgenamen van het hemelse koninkrijk, met verschillende capaciteiten en kansen om de belangen van het Koninkrijk te vergroten.

Dus hier is de vraag: wat is onze basis om Mattheüs 25: 45-47 en Lukas 12: 42-44 uit deze discussie te halen en te zeggen dat de daarin beschreven rentmeester alleen verwijst naar een kleine groep (momenteel 8, ooit slechts 1 –Rutherford) van mannen? 
Luke 12: 42-44 spreekt van vier rentmeesters of slaven. Iemand die, wanneer de meester arriveert (een nog steeds toekomstige gebeurtenis) wordt als trouw beoordeeld en beloond met aanstelling van al zijn bezittingen. Een tweede die zwaar wordt geslagen, een derde die minder zwaar wordt gestraft en een vierde die naar buiten wordt geworpen. Past dit niet goed bij alles wat we zojuist in het artikel hebben geleerd? Kunnen we geen collega-rentmeesters bedenken die misschien wel in aanmerking komen als een van deze vier soorten rentmeesters?
Maar probeer gewoon deze vier typen in overeenstemming te brengen met ons huidige officiële begrip en je zou in een hoek kunnen kletsen - wat waarschijnlijk de reden is waarom we deze gelijkenis nooit volledig hebben toegepast, maar slechts 25% ervan hebben geïnterpreteerd. - het deel dat steun verleent aan de autoriteit die degenen die het op zichzelf toepassen, claimen. (Johannes 5:31)

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    1
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x