Er lijkt dit jaar enige verwarring te bestaan ​​over wanneer het monument moet worden herdacht. We weten dat Christus op het Pascha stierf als het tegenbeeldige Paschalam. Daarom zouden we verwachten dat het gedenkteken samenvalt met de Pascha-herdenking die Joden elk jaar blijven vieren. Dit jaar begint het Pascha op vrijdag 6 april om 00 uurnd. Hoe vreemd is het dan dat de herdenking van Christus 'dood een maand eerder op woensdag 23 maart wereldwijd door Jehovah's Getuigen zal worden gehoudenrd.

Welk wetenschappelijk onderzoek de Organisatie van Jehovah's Getuigen ook mag uitvoeren bij het bepalen van de juiste datum op de Gregoriaanse kalender voor het Joodse Pascha, het kan niet overeenkomen met die van de Joden zelf. Maar we hebben het hier niet over de interpretatie van de Schrift, alleen over fundamentele astronomie.

Dus wat is het?

Op maan gebaseerde kalenders beginnen elke maand op de eerste dag dat de maan later in het westen ondergaat dan de zon. Elke dag beweegt de maan naar links vanuit de zon ongeveer een handbreedte tegen de hemel, tot 29.5 dagen later, passeert de zon weer. Terwijl de zon op die dag ondergaat, wordt de maan erboven gezien, die later ondergaat. Het moet echter ongeveer één hand van de zon af bewegen om zichtbaar te worden in het vervagende licht van de zonsondergang.

De seizoenen van het jaar volgen de reis van de aarde rond de zon in overeenstemming met de kanteling van zijn rotatieas ten opzichte van het vlak van zijn baan. Om 12 maanmaanden van in totaal 354 dagen synchroon te houden met de 365.25 dagen van het zonnejaar, moet daarom van tijd tot tijd een extra maand worden toegevoegd. De laatste maand voor de lente-equinox (rond 21 maart) stond in het oude Babylon bekend als Adar. Toen het nodig was om dertien maanden toe te voegen om het maanjaar weer synchroon te laten lopen met de lente-equinox, heette het "Tweede Adar".

De Babyloniërs waren beroemde astronomen. Zeer recentelijk hebben archeologen de Babylonische astronomische tabellen voor zelfs de planeet Jupiter ontgrendeld, en zij hebben astrologie gevestigd door kennis van planetaire bewegingen door de twaalf huizen van de hemel, die overeenkomen met onze maanden. Het is al lang bekend dat de priesters van Babylon eclipsvoorspellingstabellen gebruikten, waarvoor nauwkeurige kennis van zowel de maan- als de zonbaan nodig was. Zoals Daniël in deze wetenschap was onderwezen - en de Joden deze kalender adopteerden - was de instelling van de nieuwe maand van tevoren bekend door de wiskunde, en niet door observatie achteraf, behalve als bevestiging.

Rabbi Hillel II (circa 360 CE) heeft het Joodse systeem van de 19-jaar zonnecyclus geformaliseerd om periodiek de extra maand (Tweede Adar) toe te voegen vóór de lente-equinox in jaren 3, 6, 8, 11, 14, 17 en 19. Dit patroon is gemakkelijk te onthouden, omdat het lijkt op de toetsen van de piano.

Piano kalenderIn de huidige Joodse kalender begon deze cyclus in 1997. Het eindigt dus in 2016, dit is het jaar 19 en de oproep voor een extra Adar met het Pascha wordt waargenomen op april 22nd.

Jehovah's Getuigen passen dit patroon ook toe, maar hebben er nooit formeel een specifieke versie van aangenomen, die zij toeschrijven aan de Griekse astronoom Meton van Athene in 432 vGT. Memorial meldt dat jaar 1 van het bovenstaande patroon werd waargenomen in 1973, 1992 en 2011. Voor Jehovah's Getuigen is 2016 dus jaar 5. Er zal voor hen geen tweede Adar zijn in 2016, maar eerder in 2017 in jaar 6 van de cyclus .

De Wachttoren van december 15, 2013, pagina 26, bevatte een zijbalk voor het bepalen van de datum van het monument:

“De maan cirkelt elke maand om onze aarde. In de loop van elke cyclus is er een moment waarop de maan zich tussen de aarde en de zon bevindt. Deze astronomische configuratie wordt "nieuwe maan" genoemd. Op dat moment is de maan niet zichtbaar vanaf de aarde en zal dat ook niet zijn tot 18 naar 30 uren later."

Als we ervoor kiezen om de observatie van zonsondergangen en maaninstellingen vanuit Jeruzalem te gebruiken, geeft overleg met een tabel van die tijden en de astronomische almanak ons ​​de volgende informatie voor 2016:

De nieuwe maan die zich het dichtst bij de lente-equinox van 2016 bevindt, zal plaatsvinden op maart 8th om 10: 55 PM Jeruzalem Daylight Time (UT + 2 uur).

Ongeveer 19 uur later, op 9 maart, gaat de zon om 5:43 uur in Jeruzalem onder en zal de maan tot 6:18 uur boven de horizon blijven. Als hij ondergaat, is de zichtbare nieuwe maan 19 uur en 37 minuten oud. De burgerlijke schemering eindigt met een volledig donkere hemel om 6:23 uur., Dus de maan gaat onder in het bereik dat door het Besturende Lichaam is gegeven voor het begin van 1 nisan. Daarom is volgens de astronomische feiten de datum waarop de maand Nisan zou moeten beginnen Woensdag 9 maart. Als de herdenking van Christus 'dood zou worden gevierd na zonsondergang op de avond van 14 Nisan (op basis van de JW-berekening), zou dan op dinsdag 22 maart worden gevierd.

De organisatie heeft ervoor gekozen haar eigen gepubliceerde instructies niet te volgen, omdat congregaties zijn geïnstrueerd om het gedenkteken op woensdag X maart te observerenrd.

Toen Jezus de observatie van het gedenkteken van zijn offerdood instelde, zei hij:

"Ik zeg jullie: ik zal van nu af aan niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken totdat het koninkrijk van God komt." 19 En toen Hij wat brood had genomen en bedankt had, brak Hij het en gaf het hun, zeggende: 'Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven is; doe dit ter nagedachtenis aan Mij. " 20 En op dezelfde manier nam Hij de beker nadat ze hadden gegeten, zeggende: "Deze beker die voor u wordt uitgegoten is het nieuwe verbond in Mijn bloed" (Luke 22: 18-20)

Was Jezus gericht op een reconstructie van de Babylonische maankalender, of zelfs Jeruzalem als het centrum van astronomische observaties?

Heeft Jezus ons geboden deze waarneming te verbinden met een enkele jaarlijkse herschepping van het Joodse Pascha?

Sprak hij alleen met een "kleine kudde", of was zijn offer om de hele mensheid te verlossen, zouden zij individueel geloof in zijn losgeld moeten uitoefenen, waardoor zij zijn broers en dus zonen van zijn vader zouden worden?

Paulus gaf instructies over de procedure: "Want zo vaak u dit brood eet en deze beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer totdat Hij komt." 1 Kor. 11:26 (Berean Study Bible) Hij bracht het niet in verband met een herhaling van of het vasthouden aan het Joodse Pascha. Het volk van de natiën voor wie hij een apostelschap had, zou niet op dezelfde manier met het slachten van een lam te maken hebben gehad als het Joodse volk dat op het eerste Pascha aan de slavernij in Egypte ontsnapte. Het was veeleer het geloof in het breken van Jezus 'zondeloze lichaam en het uitgieten van zijn bloed om de mensheid van zonde en dood te verlossen, dat het onderwerp was van de christelijke herdenking.

Daarom is het aan het geweten van elk jaar om te beslissen of ze met de Joodse kalender of de berekeningen van de Organisatie van Jehovah's Getuigen gaan. Als dat laatste het geval is, is de juiste datum dinsdag X maart 22nd na zonsondergang.

7
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x