[Van ws3 / 16 p. 18 voor mei 23-29]

"Dit is de weg. Loop erin. ”-Isa 30: 21

Ik heb alle leerstellige correcties aan het einde van het artikel geplaatst om niet af te leiden van een bespreking van wat het werkelijke doel van dit artikel lijkt te zijn. Aan de hand van de titel zou je aannemen dat het publiek zal leren hoe Jehovah ons naar eeuwig leven leidt. Dat is echter niet echt het punt dat het artikel wil overbrengen. Er is een onderliggend thema; een waarvan de meeste bezoekers van de Wachttoren-studie zich niet bewust zullen zijn, maar die hen waarschijnlijk allemaal zal beïnvloeden.

De sleutelzin om op te letten is nieuwe of gewijzigde omstandigheden.  Het komt voor het eerst voor in paragraaf 4.

Nieuwe omstandigheden in Noachs dag

De (b) vraag voor paragraaf 4 luidt: “Hoe deed het nieuwe omstandigheden Gods denken onthullen? '

Het antwoord: “Er waren nieuwe situatie….Vandaar, nieuwe richtlijnen waren vereist: "Alleen vlees met zijn leven - zijn bloed - je moet niet eten." - Par. 4

Dus de nieuwe omstandigheden vereisten nieuwe richtlijnen. Eigenlijk nieuwe wetten.

Nieuwe omstandigheden in Mozes 'dag

Paragraaf 6 verklaart: “In Mozes 'tijd waren duidelijke richtlijnen nodig over correct gedrag en de manier van aanbidding. Waarom? Opnieuw, veranderde omstandigheden waren betrokken. ”- Par. 6

Net als in het geval van de zondvloed was de vorming van de natie Israël Gods werk. Dit schiep nieuwe omstandigheden waardoor Jehovah nieuwe richtlijnen moest geven. Eigenlijk waren het meer dan richtlijnen. Het ongehoorzaam zijn aan een richtlijn houdt niet de doodstraf in. Het punt is echter dat nieuwe omstandigheden nieuwe richtlijnen of wetten vereisen.

Nieuwe omstandigheden in de dag van Christus

De vraag uit paragraaf 9 is: “Wat nieuwe omstandigheden nieuwe richting van God nodig gemaakt? '

Het antwoord is dat „de komst van Jezus als de Messias het noodzakelijk maakte om nieuwe goddelijke leiding te hebben en een verder onthulling van Jehovah's doel. Dit was omdat, nogmaals, nieuwe omstandigheden is ontstaan. "- Par. 9

Nogmaals, nieuwe omstandigheden betekenden nieuwe wetten.

Nieuwe omstandigheden in de dag van het bestuursorgaan

We komen nu op het punt van de studie.

De vraag voor paragraaf 15, 16 luidt: “Wat nieuwe omstandigheden hebben we nu, en hoe leidt God ons? '

Als we het uitgangspunt accepteren dat er nieuwe omstandigheden zijn, moeten we het gevolg accepteren dat er nieuwe wetten of richtlijnen van God komen.

Als antwoord spreken de paragrafen over de laatste dagen, de komende verdrukking, het neerwerpen van Satan en de "historische en ongekende predikingscampagne die volkeren en taalgroepen bereikt als nooit tevoren!" Dit zijn blijkbaar de nieuwe omstandigheden.

Maar zijn het echt nieuwe omstandigheden?

Think Handelingen 2: 17begonnen de laatste dagen in de eerste eeuw. We hebben geen manier om te weten of de verdrukking recht vooruit is, zoals het artikel suggereert. Waar de grote verdrukking naar verwijst, is in feite een zaak die vatbaar is voor interpretatie. Wat betreft het neerwerpen van Satan, dat hebben we al bewezen 1914 is onwaar, dus hoewel we niet zeker weten wanneer dit gebeurde, is er geen basis om aan te nemen dat het in dat jaar was.[A]  En tot slot is er de zogenaamde "historische en ongekende predikingscampagne die mensen en taalgroepen bereikt als nooit tevoren". Is dit een nieuwe omstandigheid? Negeer alle andere religieuze groeperingen met missionarissen over de hele wereld, zoals de 200 landen waar adventisten prediken. Negeer de bijna 3,000 talen waarin Bijbelgenootschappen Gods woord beschikbaar hebben gesteld aan taalgroepen. Vraag uzelf in plaats daarvan af waar we prediken? In welke landen prediken 95% van alle Jehovah's Getuigen? Zijn het niet allemaal christelijke landen? Dus hoe werden ze christen voordat we daar aankwamen? Als ons predikingswerk historisch is, welk historisch werk is er dan verantwoordelijk voor om het christendom naar deze landen voor ons te brengen? Hoe kan ons werk "ongekend" zijn als er al zo'n precedent bestaat?

Laten we echter voorlopig accepteren dat de premisse klopt, dat dit nieuwe omstandigheden zijn. Waar verlaat dat ons? Welke conclusie moeten we trekken?

  1. In de eerste nieuwe omstandigheden, engelen spraken tot Noach en hij sprak tot zijn familie.
  2. In de seconde, nieuwe omstandigheden engelen spraken tot Mozes en hij sprak tot de Israëlieten.
  3. In de derde nieuwe omstandigheden, God sprak tot zijn zoon en hij sprak tot ons.

Nu zijn we in de vierde nieuwe omstandigheden, en we hebben de complete Bijbel om ons te leiden, maar blijkbaar is dat niet genoeg. Door gezelschap te houden met mensen als Noach, Mozes en Jezus Christus, wil het Besturende Lichaam ons laten geloven dat door ons te instrueren om met deze zaken om te gaan nieuwe omstandigheden, Jehovah spreekt door hen.

En hoe doet hij dat precies? Noach en Mozes hadden engelachtige tussenpersonen. Jehovah sprak rechtstreeks tot Jezus. Dus hoe communiceert Hij zijn wensen aan het Besturende Lichaam? Ze zwijgen over dat onderwerp.

Verderop zouden we natuurlijk willen weten wat deze nieuwe richtlijnen zijn. Hoe moeten we reageren op de nieuwe omstandigheden van de laatste dagen, Satans woede, de naderende grote verdrukking en het wereldwijde predikingswerk? De afgelopen drie keer gaf God richtlijnen en wetten om mee om te gaan veranderde omstandigheden, het resulteerde in levensveranderende, wereldveranderende gebeurtenissen. Deze wetten blijven ons tot op de dag van vandaag beïnvloeden. Dus wat heeft Jehovah ons nu te vertellen?

Paragraaf 17 antwoordt: „We moeten de predikingsinstrumenten gebruiken die door Gods organisatie worden verschaft. Wil je dat doen? Bent u alert op de richtlijnen die tijdens onze bijeenkomsten worden gegeven over hoe we deze tools kunnen gebruiken en hoe we dit het meest effectief kunnen doen? Beschouw je deze aanwijzingen als leiding van God? " - Par. 17

Stellen we werkelijk de wet op bloed, de tien geboden en de wet van de Christus op één lijn met het gebruik van de iPad in de velddienst? Wil Jehovah echt dat ik JW.org-video's op mijn mobiele telefoon laat zien? Als het klinkt alsof ik lachwekkend of belachelijk doe, onthoud dan dat ik dit niet heb geschreven.

Deze mannen willen ons laten geloven dat hun toekomstige instructies, ook door God overgedragen, onze absolute gehoorzaamheid vereisen als we willen gered worden.

„Om Gods zegen te blijven ontvangen, moeten we inderdaad aandacht schenken aan alle instructies die via de christelijke gemeente worden verstrekt. Nu we een gehoorzame geest hebben, zullen we helpen de aanwijzingen op te volgen tijdens de „grote verdrukking”, die Satans hele kwade samenstel zal elimineren ”. - Par. 18

Jehovah zal ons niet zegenen als we niet ‘alle aanwijzingen’ volgen die we van het Besturende Lichaam krijgen.

“Dus als we STOPPEN om Gods Woord te overwegen, KIJK om de betekenis ervan voor ons te begrijpen, en LUISTER door nu Gods leiding te gehoorzamen, kunnen we uitkijken naar het overleven van de grote verdrukking en genieten van een eeuwigheid van leren over onze alwijze en liefdevolle God, Jehovah. " - Par 20

We kunnen de grote verdrukking alleen overleven en eeuwig leven als we nu de aanwijzingen van het Besturende Lichaam opvolgen!

Daar is het. Jij beslist.

rectificaties

paragraaf 2

In de inleidende paragrafen van de studie van deze week wordt een kans gemist om onze geest aan de waarheid aan te passen.

„Jehovah… gedraagt ​​zich als een liefhebbende herder voor zijn kudde en roept de schapen de juiste richting en waarschuwingen op zodat zij gevaarlijke paden kunnen vermijden -Lees Jesaja 30: 2021. ' - Par. 2

Als bewijs van deze verklaring verwijst het artikel naar een schriftgedeelte dat onder het oude verbond tot de Israëlieten was gericht. Christenen vallen echter niet onder het oude verbond, dus waarom zou u ernaar verwijzen als er iets in de plaats is gekomen?

“Als iemand dus in eenheid met Christus is, is hij een nieuwe schepping; de oude dingen gingen voorbij, kijk! er zijn nieuwe dingen ontstaan. ”(2Co 5: 17)

De oude dingen zijn voorbij! Jehovah was zowel herder als onderwijzer voor de natie Israël, maar in de Nieuwe Verbondsgeschriften - wat we gewoonlijk "de christelijke Griekse Geschriften" noemen - wordt Jehovah nooit als een herder afgebeeld. Waarom niet? Omdat Hij een herder en een instructeur heeft grootgebracht en ons heeft gezegd naar hem te luisteren. Hij instrueert ons nu.

"Nu, moge de God van vrede, die de grote herder van de schapen met het bloed van een eeuwigdurend verbond heeft opgevoed, onze Heer Jezus," (Heb 13: 20)

"En wanneer de hoofdherder is gemanifesteerd, zult GIJ de onaantastbare kroon van glorie ontvangen." (1Pe 5: 4)

“Ik ben de fijne herder; de fijne herder geeft zijn ziel over ten behoeve van de schapen. ”(John 10: 11)

“. . . omdat het Lam, dat in het midden van de troon is, hen zal weiden en hen zal leiden naar fonteinen van wateren des levens. . . . " (Bij 7: 17)

"Dit is mijn zoon ... luister naar hem." (Mt 17: 5)

Waarom zou iemand beweren Christus '' trouwe en discrete slaaf 'te zijn terwijl hij voortdurend zijn goddelijk aangestelde rol marginaliseert?

paragraaf 8

We komen een verwarrende redenering tegen wanneer we de in paragraaf 8 gestelde vraag afzetten tegen het gegeven antwoord.

Vraag: "Waarom moeten we ons laten leiden door de principes van de Mozaïsche wet?"

Antwoord: "Luister naar wat Jezus zei:" Je hoorde dat er werd gezegd: 'Je moet geen overspel plegen.' Maar ik zeg je dat iedereen die naar een vrouw blijft kijken om een ​​passie voor haar te hebben, al in zijn hart overspel met haar heeft gepleegd. ”Daarom moeten we niet alleen overspel maar ook het seksuele verlangen vermijden om te delen in immoraliteit. ”

Dit is geen voorbeeld van laten leiden door de beginselen van de Mozaïsche wet. Dit is een voorbeeld van hoe we ons laten leiden door de principes van de Christus die de wet van Mozes te boven gaan. Het antwoord past niet echt bij de vraag.

Paragrafen 10 en 11

Onder het kopje "Leiding voor een nieuwe geestelijke natie" wordt ons verteld dat "toegewijde dienstknechten van God onder een nieuw verbond stonden". (Par. 10) Vervolgens laat het artikel zien dat het oude verbond onder de Mozaïsche wet geheel Israël omvatte, maar de nieuwe natie van het geestelijke Israël wordt beheerst door „de wet van de Christus” die „van toepassing zou zijn op christenen en er baat bij zou hebben. waar ze ook woonden. " Zou dat niet inhouden dat het nieuwe, net als het oude verbond, op alle christenen van toepassing is? Dat is wat paragraaf 11 lijkt te zeggen:

“Deze richtlijnen waren voor alle christenen; aldus zijn ze van toepassing op alle ware aanbidders van vandaag, of hun hoop nu hemels of aards is. ”- Par. 11

Maar volgens de JW-theologie staan ​​degenen met een aardse hoop niet in het Nieuwe Verbond. Ze vormen niet de “Spirituele Natie” waarnaar de ondertitel verwijst. Waar is het schriftuurlijke bewijs voor deze schijnbaar tegenstrijdige redenering? Blijkbaar is deze nieuwe 20th Eeuwse klasse van christenen is het eerste 'volk' dat Jehovah tot zichzelf heeft geroepen sinds Abraham met wie hij geen enkele vorm van verbond is aangegaan.

Er is geen schriftuurlijke ondersteuning voor deze leer.

Paragrafen 13 en 14

Deze paragrafen spreken over het nieuwe gebod dat Jezus christenen gaf om van elkaar te houden zoals hij van ons hield.

"Dat gebod houdt een oproep in om niet alleen van elkaar te houden in normale aspecten van het dagelijks leven, maar ook bereid te zijn ons leven over te geven namens onze broer." - Par. 13

Velen van ons hebben de video's gezien en / of de transcripties van de getuigenis van JW-functionarissen voor de Australië gelezen Koninklijke Commissie voor institutionele reacties op seksueel misbruik van kinderen. Zou u, na deze te hebben doorgenomen, het gevoel hebben dat er aanwijzingen zijn dat deze broers bereid waren zichzelf op te offeren voor het welzijn van het kindslachtoffer? Het is waar dat in dit geval leven en ledemaat niet in gevaar waren, hoewel Jezus woorden suggereren dat uiteindelijk een dergelijk offer nodig zou kunnen zijn. Nee, we hebben het er alleen over dat het welzijn van het kindslachtoffer boven elke gedachte aan het eigen ik, iemands positie of status in de Organisatie staat. Het is waar dat het melden van zo'n afschuwelijke misdaad aan de autoriteiten onvermijdelijk enige schaamte zou hebben gebracht over de Organisatie en de plaatselijke gemeente, misschien zelfs over het Lichaam van de ouderlingen als ze de zaak niet goed hadden afgehandeld, maar Jezus verachtte schaamte. (Hij 12: 2) Hij was niet bang om de grootste schaamte te ondergaan die bestond in de Joodse samenleving, omdat hij werd gemotiveerd door liefde. Dus nogmaals, zien we daar bewijzen voor in de daden van de functionarissen op alle niveaus van de Organisatie met betrekking tot de aanpak van seksueel misbruik van kinderen? Voel je dat John 13: 34-35 op ons van toepassing?

Alinea's 15

'Vooral sinds de benoeming van' de getrouwe en discrete slaaf 'heeft Jezus zijn volk op het juiste moment geestelijk voedsel gegeven.' - Par. 15

Volgens de meest recente interpretatie van het Besturende Lichaam was er geen vervulling van Matthew 24: 45-47 tot 1919.[B]  Dus tot 1919 was er geen slaaf die Gods volk voedde. Toch zegt de paragraaf dat vooral sinds die aanstelling in 1919 heeft Jezus zijn volk te eten gegeven. Het gebruik van "vooral" geeft aan dat terwijl hij ze vóór 1919 voedde, hij dat sindsdien nog meer doet.

Bid, door wie, zo niet de slaaf, Christus zijn volk eerder voedde naar 1919?

_______________________________________________

[A] Het bewijsmateriaal, zowel schriftuurlijk als historisch, suggereert in feite dat het in de eerste eeuw plaatsvond.

[B] David H. Splane: The "Slave" is niet 1900 jaar oud

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x