Als u een van Jehovah's Getuigen bent, bent u ongehoorzaam aan God door uw maandelijkse velddienstrapport in te dienen?

Laten we kijken wat de Bijbel te zeggen heeft.

Het probleem oplossen

Als iemand een van Jehovah's Getuigen wil worden, moet hij eerst - zelfs vóór de doop - van huis tot huis gaan prediken. Op dit punt maakt hij kennis met de Field Service Report Slip.

„De ouderlingen kunnen uitleggen dat wanneer een Bijbelstudent in aanmerking komt als een niet-gedoopte uitgever en voor het eerst velddienst meldt, een Uitgeversrecord van de congregatie kaart wordt op zijn naam opgemaakt en opgenomen in het gemeentebestand. Ze kunnen hem verzekeren dat alle ouderen belangstelling tonen voor de velddienstrapporten die elke maand worden ingeleverd. ”(Georganiseerd om Jehovah's wil te doen, p. 81)

Is de tijd die u besteedt aan het prediken van het goede nieuws van het koninkrijk, een eenvoudige administratieve functie of heeft het een diepere betekenis? Om het in termen uit te drukken die gebruikelijk zijn bij een JW-mentaliteit: is het een soevereiniteitskwestie? Vrijwel elke Getuige zou bevestigend antwoorden. Ze zouden het inleveren van een maandelijks velddienstbericht zien als een teken van gehoorzaamheid aan God en loyaliteit aan zijn organisatie.

Barmhartigheid tonen door te prediken

Volgens de publicaties is het huis-aan-huis predikingswerk hoe Getuigen genade kunnen tonen.

"Onze prediking drukt Gods barmhartigheid uit en opent de weg voor mensen om te veranderen en om" eeuwig leven "te krijgen. (w12 3/15 blz. 11 par. 8 Mensen helpen 'uit de slaap te ontwaken')

„Jehovah vergaf Paulus en het ontvangen van dergelijke onverdiende vriendelijkheid en genade bracht hem ertoe liefde aan anderen te tonen door het goede nieuws aan hen te prediken.” (W08 5 / 15 p. 23 par. 12 Geestelijke vooruitgang boeken door het voorbeeld van Paulus te volgen)

Deze applicatie is schriftuurlijk. Barmhartig handelen betekent handelen om het lijden van een ander te verminderen of te elimineren. Het is een daad van liefde met een specifieke agenda. Of het nu gaat om een ​​rechter die een zware straf omzet naar de tijd die wordt uitgezeten, of een zuster die kippenbouillon maakt voor een ziek lid van de gemeente, barmhartigheid verlicht pijn en leed. (Mt 18: 23-35)

Ook al zijn mensen zich misschien niet bewust van hun lijden, het maakt het predikingswerk niet minder een poging om het te verlichten. Jezus weende toen hij Jeruzalem zag, omdat hij wist van het lijden dat spoedig over de heilige stad en haar inwoners zou worden gebracht. Zijn predikingswerk hielp sommigen dat lijden te vermijden. Hij toonde hun genade. (Luke 19: 41-44)

Jezus vertelde ons hoe we genade kunnen oefenen.

“Zorg ervoor dat u uw rechtvaardigheid niet oefent voor mensen om door hen opgemerkt te worden; anders zul je geen beloning ontvangen met je Vader die in de hemel is. 2 Dus als u genade schenkt, blaas dan geen trompet voor u uit, zoals de huichelaars doen in de synagogen en op straat, zodat ze door mensen kunnen worden verheerlijkt. Ik zeg je echt dat ze hun beloning volledig hebben. 3 Maar als je genade schenkt, laat je linkerhand dan niet weten wat je rechterhand doet, 4 zodat uw gaven van genade in het geheim kunnen zijn. Dan zal je Vader die in het geheim toekijkt je terugbetalen. ”(Mt 6: 1-4)

De wet van Christus gehoorzamen

Als het hoofd van de christelijke gemeente tegen u zegt: „laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet” en u vervolgens verder instrueert uw gaven van barmhartigheid geheim te houden, dan zou de handelwijze van gehoorzaamheid en loyaliteit aan onze soeverein zijn gewillig en gemakkelijk naleven, correct? Als we eerlijk willen zijn tegen onszelf, moeten we allemaal gehoorzamen als we zeggen dat we onderworpen zijn aan onze leider, Jezus.

Het doorgeven van onze tijd aan andere mannen zodat deze permanent op een kaart staat die door alle ouderlingen wordt bekeken, kan nauwelijks worden omschreven als het voorkomen van iemands linkerhand om te weten wat iemands recht doet. Mannen worden door ouderlingen en andere gemeenteleden geprezen als ze voorbeeldig zijn in het aantal uren dat aan de prediking wordt besteed. Verkondigers en pioniers op het hoge uur worden in het openbaar geprezen op het gemeente- en congresplatform. Van degenen die zich vrijwillig aanmelden als hulppionier, wordt hun naam op het podium voorgelezen. Ze worden door mensen verheerlijkt en krijgen dus hun volledige beloning.

De termen die Jezus hier gebruikt - "volledige beloning" en "zal terugbetalen" - zijn Griekse woorden die veel voorkomen in seculiere verslagen over boekhouding. Waarom gebruikt onze Heer een boekhoudkundige metafoor?

We begrijpen allemaal dat bij boekhouding grootboeken worden bijgehouden. Van elke afschrijving en bijschrijving wordt vastgelegd. Uiteindelijk moeten de boeken in evenwicht zijn. Het is een gemakkelijke analogie om te begrijpen. Het is alsof er boekhoudkundige boeken in de hemelen zijn en elke gave van barmhartigheid wordt vermeld in Jehovah's crediteurenboek. Elke keer dat een geschenk van barmhartigheid wordt gedaan, zodat mensen het opmerken en de gever verheerlijken, markeert God de vermelding in zijn grootboek als "volledig betaald". Geschenken van barmhartigheid die onbaatzuchtig worden gedaan en niet door mensen worden geprezen, blijven echter in het grootboek staan. Na verloop van tijd kan er een aanzienlijk saldo aan u verschuldigd zijn en is uw hemelse Vader de schuldenaar. Denk daar eens over na! Hij voelt dat hij je iets verschuldigd is en hij zal het terugbetalen.

Wanneer worden dergelijke rekeningen afgewikkeld?

James zegt:

“Want wie geen genade beoefent, zal zijn oordeel zonder genade hebben. Genade triomfeert over oordeel. ”(Jas 2: 13)

Als zondaars is ons oordeel de dood. Net zoals een menselijke rechter echter medelevend een straf kan opschorten of zelfs kan omzetten, zal Jehovah barmhartigheid uitoefenen als een manier om zijn schuld aan de barmhartige kwijt te schelden.

De test

Dus hier wordt uw integriteit getest. Als anderen dit hebben gedaan, melden ze dat de ouderlingen erg overstuur waren. Omdat ze niet konden wijzen op een Bijbelse basis voor het indienen van een rapport, namen ze hun toevlucht tot insinuaties, valse beschuldigingen en bangmakerij om de loyale christen te intimideren tot onderwerping. "Je bent rebels." "Zou het kunnen dat dit slechts een symptoom is van een groter probleem?" "Begeef je je in geheime zonde?" "Heb je naar afvalligen geluisterd?" "Denk je dat je meer weet dan het Besturende Lichaam?" "Als u zich niet meldt, wordt u niet tot de gemeente gerekend."

Deze en meer maken deel uit van het standaardarsenaal dat de christen wordt geboden om hem ertoe te brengen zijn integriteit in gevaar te brengen en zich niet te onderwerpen aan de Heer Jezus, maar aan het gezag van mensen.

Creëren we een storm in een theekopje? We hebben het tenslotte maar over een klein stukje papier. Is dit een overtreding van Jezus 'wet betreffende openbare vertoningen van barmhartigheid?

Sommigen zouden zeggen dat we het echte probleem missen. Moeten we zelfs de boodschap van het goede nieuws prediken zoals voorgeschreven door de Organisatie van Jehovah's Getuigen? Omdat de boodschap onderwijs omvat 1914 als het begin van Christus 'aanwezigheid en leer van de andere schapen als niet-gezalfde vrienden van God zou men een goede zaak kunnen verdedigen om helemaal niet deel te nemen aan de JW-velddienst. Aan de andere kant is er niets dat een christen ervan weerhoudt om van deur tot deur te gaan met de echte boodschap van het goede nieuws. Velen die zich in de overgang bevinden van volledige naleving van de geboden van mensen naar een beter begrip van de ware rol van de christen als dienaar en broeder van Christus, blijven op deze manier prediken. Het is niet aan ons om te oordelen, aangezien iedereen dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd moet uitwerken.

De realiteit achter het Publisher Record Card-beleid

Als we de schoen aan de andere voet doen en vragen waarom de ouderlingen zoiets groots maken van een klein stukje papier, worden we gedwongen tot een aantal zeer onflatteuze conclusies te komen. De onevenredige reactie die een uitgever ervaart wanneer hij voor het eerst zijn of haar voornemen verklaart om dat schijnbaar onbeduidende stuk papier niet in te leveren, toont aan dat de Maandelijks veldservicerapport is allesbehalve onbeduidend in de geest van de kerkelijke hiërarchie van JW. Het is een symbool van de onderwerping van elke uitgever aan de autoriteit van de Organisatie. Het is het JW-equivalent van een katholiek die weigert de ring van de bisschop te kussen, of een Romein die geen wierook voor de keizer verbrandt. De JW die geen rapport inlevert, zegt: “Ik sta niet meer onder jouw controle en autoriteit. Ik heb geen koning, maar Christus. "

Zo'n uitdaging kan niet onbeantwoord blijven. De uitgever met rust laten is geen optie, omdat ze bang zijn dat dat woord naar buiten zal komen en dat anderen door deze "opstandige" houding kunnen worden beïnvloed. Aangezien ze een christen niet kunnen uitsluiten omdat hij geen rapport heeft ingediend, en als ze er niet in zijn geslaagd een antwoord op hun indringende vragen en insinuaties uit te lokken, blijven ze achter met roddelen. Anderen die dit hebben gedaan, melden aanvallen (vaak van een belachelijke en bizarre aard) op hun reputatie die voortkomt uit valse roddels. Dit kan een echte test zijn, want we willen allemaal goed doordacht worden. Schaamte kan een krachtige manier zijn om mensen tot naleving te dwingen. Jezus was beschaamd zoals geen mens ooit is geweest, maar hij verachtte het, wetende dat het een wapen van de goddeloze was.

“. . .als we aandachtig kijken naar de Belangrijkste Werkgever en Volmaaktheid van ons geloof, Jezus. Vanwege de vreugde die hem werd voorgehouden, heeft hij een martelpaal doorstaan, schaamte verachtend, en is hij aan de rechterhand van de troon van God gaan zitten. " (Heb 12: 2)

Die koers volgen, betekent dat we te weinig geven om wat mensen van ons denken, zolang we maar weten dat het vals is en dat onze daden onze Heer behagen. Zulke tests vervolmaken ons geloof en tonen ook de echte hartetoestand van degenen die beweren Gods dienaren te zijn, maar dat niet zijn. (2Co 11: 14, 15)

De "Trump Card" spelen

Vaak is de laatste kaart die ouderlingen zullen spelen, de verkondiger te informeren dat hij of zij na zes maanden geen bericht meer zal tellen als een lid van de gemeente. Dit wordt onder Jehovah's Getuigen als een kwestie van persoonlijke redding beschouwd.

"Net zoals Noach en zijn godvrezende gezin in de ark werden bewaard, hangt het voortbestaan ​​van individuen in deze tijd af van hun geloof en hun loyale omgang met het aardse deel van Jehovah's universele organisatie." (w06 5/15 blz. 22 par. 8 Bent u voorbereid om te overleven?)

„Alle acht leden [in de familie van Noach] moesten dicht bij de organisatie blijven en ermee opschieten om ermee in de ark te blijven.” (W65 7 / 15 p. 426 par. 11 Jehovah's organisatie voor vooruitgang)

'De ark van redding die we binnengaan is geen letterlijke ark, maar is Gods organisatie ...' (w50 6 /1 p. 176 Brief)

'En terwijl de getuige nu nog de uitnodiging bevat om voor redding naar Jehovah's organisatie te komen ...' (w81 11/15 blz. 21 par. 18)

"Alleen Jehovah's Getuigen, die van het gezalfde overblijfsel en de" grote schare ", als een verenigde organisatie onder de bescherming van de Allerhoogste Organisator, hebben enige schriftuurlijke hoop om het naderende einde van dit ten ondergang gedomineerde samenstel van Satan de Duivel te overleven." w89 9 /1 p. 19 par. 7 blijft georganiseerd om te overleven in het millennium)

Van een persoon die niet onder de arkachtige bescherming van de Organisatie van Jehovah's Getuigen valt, kan niet worden verwacht dat hij Armageddon overleeft. Het lidmaatschap van die organisatie kan echter alleen worden gehandhaafd door een maandelijks velddienstrapport in te dienen. Daarom hangt uw eeuwige leven, uw verlossing, af van het indienen van dat rapport.

Dit is nog meer bewijs, zoals Alex Rover in de zijne opmerkte commentaar, dat ze dwang gebruiken om broeders ertoe te brengen hun waardevolle dingen - in dit geval onze tijd - in dienst van de organisatie te schenken.

Een bedieningsmechanisme

Laten we eens eerlijk zijn. De Publisher Record Card en de vereiste om elke maand velddiensttijd te melden, heeft niets te maken met het plannen van het predikingswerk of het drukken van literatuur.[I]

Het doel ervan is alleen als middel om de kudde van God te beheersen; om anderen te motiveren om door middel van schuldgevoelens meer service aan de organisatie te verlenen; om mannen verantwoording af te leggen aan andere mannen voor goedkeuring en lof; en om degenen te identificeren die de gezagsstructuur zouden kunnen uitdagen.

Het druist in tegen de geest van God en dwingt christenen de instructies van Jezus Christus, onze Heer en Meester, te negeren.


[I] Dit vermoeide excuus wordt niet langer gegeven als rechtvaardiging om van allen te eisen dat ze zich melden. Was dat het geval, waarom zou u dan het urenvereiste niet laten, of waarom van elke verkondiger eisen dat hij zijn naam vermeldt? Een anoniem rapport zou net zo goed dienen. Het feit is dat de literatuurafdeling altijd heeft bepaald hoeveel er gedrukt moet worden op basis van bestellingen die door de gemeenten zijn geplaatst, net zoals elke commerciële uitgeverij vertrouwt op bestellingen van zijn klanten om oplagen te plannen.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    22
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x