Een scène vanuit het standpunt van een Jehovah's Getuige:

Armageddon is nu voorbij, en door de genade van God heb je het nieuwe paradijs van de aarde overleefd. Maar als er nieuwe boekrollen worden geopend en er een duidelijker beeld ontstaat van het leven in de Nieuwe Wereld, leer je, hetzij door een direct oordeel, hetzij door een langzaam besef, dat je nog niet rechtvaardig bent verklaard om eeuwig leven te beërven. Het verbaast u te vernemen dat u deze gave van onverdiende goedheid onwaardig werd bevonden, zoals u had verwacht. In plaats daarvan is het jouw lot en oordeel om te werken aan 'tot leven komen aan het einde van de 1000 jaar'. (Openbaring 20: 5)

In deze omstandigheid merkt u dat u op gelijke of bijna gelijke voet staat met de onrechtvaardigen, zoals degenen die vóór Jezus leefden en nooit zijn belofte van redding leerden kennen door rechtvaardig verklaard te worden door onverdiende goedheid. U merkt dat u slechts een van de vele volkeren bent die nu samen de gelegenheid hebben om de Heer Jezus Christus te kennen en er geloof in te oefenen, maar in de komende duizend jaar. Toegegeven, je zou anderen voor kunnen zijn in geloof en begrip, maar je moet evenveel tijd wachten tot het einde van de 1000 jaar om "eeuwig leven" te ontvangen.

Terwijl u uw dagelijkse werkzaamheden voor het bouwen van een Nieuwe Wereldmaatschappij voortzet, wordt u zich ervan bewust dat de rol van priesters en prinsen wordt vervuld door een klasse christenen die de beloning heeft ontvangen, die van de eerste opstanding.

'Gelukkig en heilig is een ieder die deelneemt aan de eerste opstanding; over hen heeft de tweede dood geen autoriteit, maar zij zullen priesters van God en van de Christus zijn, en zullen de duizend jaar met hem als koningen regeren. " (Openbaring 20: 6) 

U wordt gevraagd waarom u dacht dat u lid was van een "grote schare andere schapen" die van het verbond voor een koninkrijk waren uitgesloten. U had een archiefkaart van een verkondiger in uw gemeentedossier met een selectievakje voor OS, "andere schapen". U vraagt ​​zich af waarom u niet beter af bent dan degenen die stierven voor het loskoopoffer, of ongelovige zonen van Abraham - zowel Joden als Arabieren - of mensen uit de heidense naties?

Deze koninkrijk vorsten bevelen u Johannes hoofdstuk 10 te onderzoeken, waar Jezus in vers 16 zegt: "En ik heb andere schapen, die niet van de kudde zijn." En je antwoordt hen: "Daar ben ik."

Maar deze prinsen wijzen op de tweede helft: “… ook die moet ik binnenbrengen, en zij zullen naar mijn stem luisteren, en zij zullen één kudde worden, één herder. 17Dit is waarom de Vader van me houdt, omdat ik mijn leven overgeef, zodat ik het opnieuw kan ontvangen. ”(John 10: 16, 17)

U wordt geholpen te beseffen dat u geen deel bent geworden van de "ene kudde, eens herder" die de vrije gave van eeuwig leven ontving, omdat u uw lidmaatschap van het "verbond voor een koninkrijk" verwierp. Toen Jezus die woorden uitsprak, sprak hij tot joden terwijl hij een jood was en kreeg hij de opdracht om alleen naar de verloren schapen van Israël te gaan. Na zijn dood werden die „andere schapen”, niet-joden of heidenen, „één kudde” onder „één herder” als onderdeel van de gezalfde christelijke gemeente. Zij, en alle andere christenen die van de emblemen gebruikten. Degenen die lid werden van de International Bible Students Association (IBSA), evenals degenen die in 1931 bekend werden als „Jehovah's Getuigen”, bleven deelnemen; maar de meerderheid van de getuigen stopte met deelname in 1935. Wat was er veranderd? Welk plotselinge obstakel voor het „verbond voor een koninkrijk” deed zich in 1926 voor?

Met het falen van de Eerste Wereldoorlog in Armageddon, legde Rutherford steeds meer de nadruk op 1925 en begon hij van deur tot deur te prediken met de nieuwe Gouden eeuw tijdschrift in 1919. De ijver voor de Nieuwe Orde bereikte een hoogtepunt waar 90,000 mensen deelnamen aan de herdenkingsemblemen in 1925, met de verwachting dat ze onmiddellijk door de grote verdrukking zouden gaan. Dit was een groeisnelheid die spoedig de 144,000 zou overschrijden, een letterlijke limiet volgens Rutherford. Op die datum was Fred W. Franz Rutherfords onderzoeks- en leerstellige assistent geworden. Toen alle voorspellingen rond de verwachting van 1925 mislukten, ontwikkelde zich een ontmoedigde sfeer. Rutherfords volgelingen waren sceptischer. Deze werden een klasse genoemd zonder echt geloof in hun zalving, en door de type / antitype analyse waar Franz de voorkeur aan gaf, werden ze de Jonadab-klasse genoemd, naar het model van koning Jehu en zijn metgezel Jonadab, een Keniet en niet-Israëliet.

De Jonadabs kwamen pas na 1934 in aanmerking voor de doop of zelfs maar voor het bijwonen van de herdenking. Tegen die tijd was de weg naar het Koninkrijksverbond afgesloten. Er was een nieuwe splitsing op de weg naar het koninkrijk aangebracht die zou leiden tot een regelrechte verwerping van het eenvoudige gebod van Jezus om onverdiende goedheid van zijn broers, de gezalfden, te aanvaarden. Ook al is het woord Christelijk impliceert zalving door geest (Christus = de gezalfde), deze sceptici werden apart gezet als waarnemers, geen deelnemers aan het nieuwe verbond.

"Maar zij zeiden:" Wij zullen geen wijn drinken, omdat Je · hona · de zoon van Rechab, onze voorvader, ons dit bevel heeft gegeven: 'U noch uw zonen moeten ooit wijn drinken.' (Jeremiah 35: 6)

Tegen het midden van 1934 werd de leer bepaald dat deze klasse zich kon presenteren voor de waterdoop als vrienden van God, maar zij ontvingen geen geest van erfenis als zonen van God. Ze zouden losstaan ​​van een gesloten klasse van 144,000 gezalfde, de Bijbelse zienswijze van de "grote menigte" negerend als rechtvaardig verklaard om in de tabernakel van God te leven.

Je protesteert en zegt: "Maar ik maakte deel uit van de 'grote menigte'."

Wederom wordt uw lezing van de Schrift aangepast door prinsen, omdat ze erop wijzen dat de grote menigte niet als een klasse was gevormd tot nadat ze uit de grote verdrukking kwamen (Rev 7: 14), en toen merkten ze dat ze rechtvaardig werden verklaard en zaten in de tempel voor de troon van God. 'De' grote menigte 'wordt niet gezien in de binnenplaatsen van de tempel, maar in de binnenste kamer' de goddelijke woning '.

"Daarom zijn zij voor de troon van God, en dienen hem dag en nacht in zijn tempel; en hij die op de troon zit, zal hen met zijn aanwezigheid beschermen. " (Op 7:15 ESV)

'Maar nu is de gerechtigheid van God geopenbaard los van de wet, hoewel de wet en de profeten ervan getuigen - 22de gerechtigheid van God door geloof in Jezus Christus voor allen die geloven. Want er is geen onderscheid: 23want allen hebben gezondigd en schieten tekort in de glorie van God, 24en worden gerechtvaardigd door zijn genade als een geschenk, door de verlossing die in Christus Jezus is, 25die God naar voren bracht als een verzoening door zijn bloed, om door geloof te worden ontvangen. Dit was om God's gerechtigheid te tonen, omdat hij in zijn goddelijke verdraagzaamheid vroegere zonden was overgegaan. 26Het was om zijn gerechtigheid op dit moment te tonen, zodat hij rechtvaardig en de rechtvaardiger kan zijn van degene die geloof in Jezus heeft. ”(Romeinen 3: 21-26)

De gratis gave om rechtvaardig verklaard te worden en zich bij de grote schare in Gods tabernakel te voegen, wordt aan de hele mensheid aangeboden door de prediking van het goede nieuws van redding door Christus 'losprijs. Het is onverdiende goedheid of genade, juist omdat we onwaardig zijn. Niets van hun kant, afgezien van geloof in de verdienste van Christus 'offer voor ons, is vereist. Ja, zondaars zijn onwaardig, maar ze worden niet waardig gemaakt door werken, maar door de genade van God. Dat is het punt van verzoening. Onverdiende goedheid wordt door haar aard niet op waardigen toegepast, maar op de onwaardigen.

Als we daarom uitleggen dat we niet hebben deelgenomen aan de symbolen van het verbond omdat we onszelf onwaardig achtten, dan laten we zien dat we hebben afgewezen wat werd aangeboden, in het bijzonder de vrije gave van God. Dit resulteert in een grote ironie, want we zeggen in wezen tegen Jehovah dat 'ik het niet waard ben als onwaardig te worden beschouwd'.

Geen enkele mate van serviceactiviteit of trouw aan een organisatie maakt een verschil voor onze uitkomst. Als we het koninkrijkverbond en het lidmaatschap in zijn geestgezalfde klasse verwerpen - iets dat nooit eerder is gedaan dan 1935 - dan passen we de waarde van het loskoopoffer niet op onszelf toe.

Deelnemen aan de emblemen is meer dan het in acht nemen van een bevel om "te nemen en te eten" of "te nemen en te drinken". Het is een gemeenschap met de Heer, en Paulus zegt dat het op de dag des Heren wordt gedaan, niet op het Pascha.

Als een samenvatting van de redenen wie waardig is om deel te nemen, hebben we de volgende punten in de Schrift overwogen:

  • De "andere schapen" van Johannes 10:16 zijn christelijke heidenen die zich bij christelijke Israëlieten aansloten om "één kudde" onder één herder te vormen door het loskoopoffer en het uitstorten van heilige geest (zalving) over de mensen van de natiën. Ze zijn als "één kudde" waardig om aan het nieuwe verbond deel te nemen.
  • De "grote schare" van Opb 7:14 na Armageddon wordt rechtvaardig verklaard door onverdiende goedheid of genade te aanvaarden door hun geloof in de zonde-verzoenende waarde van Christus 'bloed en geofferde lichaam. Ze werden waardig bevonden om rechtvaardig verklaard te worden, omdat ze in geloof de geboden volgden om 'te eten' en 'te drinken'.
  • De 'grote menigte' wordt in het midden van de tempel geplaatst, niet op de binnenplaatsen. God spreidt zijn tent over hen uit en zij wonen in zijn woonplaats. Aldus zullen zij onder Koninkrijksbestuur fungeren als bestuurders en prinsen, terwijl het Nieuwe Jeruzalem uit de hemel neerdaalt om de reikwijdte van de aarde te bedekken.
  • Deze groep, die eeuwig leven ontvangt, is waardig, niet op zichzelf, maar door hun geloof in het nieuwe verbond.
  • Door deel te nemen aan de emblemen, bevestigen zij hun gemeenschap met Jezus als broeders en als geestgezalfde 'zonen van God'.

“Tot dat doel bidden wij altijd voor u, opdat onze God u zijn roeping waardig mag achten en met zijn kracht volledig al het goede doet dat hij behaagt en elk geloofswerk. 12 Dit is zodat de naam van onze Heer Jezus verheerlijkt kan worden in u en u in vereniging met hem, volgens de onverdiende goedheid van onze God en van de Heer Jezus Christus. ”(2 Tessalonicenzen 1: 11, 12)

De inhoud van de Gedachtenislezing van 2017 is, net als de uitnodigingscampagne die eraan voorafgaat, erop gericht iemand te doen geloven dat er een "aardse hoop" wordt aangeboden als de weg naar het Paradijs.

In de Schrift staat dat christenen met Christus dienen in zijn Koninkrijksregering om de aarde en de mensheid weer in harmonie met Jehovah's voornemens te brengen. Of ze dit vanuit de hemel of op aarde doen, zal op Gods bestemde tijd worden onthuld.

De enige optie die Christus nu biedt, is het koninkrijksverbond, om als broeder met hem te regeren. De „overige doden” zullen uiteindelijk ook hun kans krijgen, maar voorlopig hebben christenen maar één hoop: de hoop op het Koninkrijksverbond.

30
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x