Voor mij is een van de grootste zonden van de leiding van de Organisatie van Jehovah's Getuigen de leer van de andere schapen. De reden dat ik dit geloof is dat ze miljoenen volgelingen van Christus instrueren om hun Heer ongehoorzaam te zijn. Jezus zei:

“Ook nam hij een brood, bedankte het, brak het en gaf het aan hen, zeggende:“ Dit betekent mijn lichaam, dat namens u moet worden gegeven. Blijf dit doen tot mijn gedachtenis."20 Ook deed hij hetzelfde met de beker nadat ze het avondmaal hadden gegeten, zeggend:" Deze beker betekent het nieuwe verbond op grond van mijn bloed, dat voor u moet worden uitgegoten. "(Luke 22: 19, 20)

“Want ik ontving van de Heer wat ik ook aan jou heb overhandigd, dat de Heer Jezus op de nacht waarop hij zou worden verraden een brood nam, 24 en na dank te geven, brak hij het en zei:“ Dit betekent mijn lichaam, dat namens u is. Blijf dit doen tot mijn gedachtenis."25 Hij deed hetzelfde met de beker ook, nadat zij het avondmaal hadden gegeten, zeggend:" Deze beker betekent het nieuwe verbond krachtens mijn bloed. Blijf dit doen, telkens wanneer je het drinkt, ter nagedachtenis aan mij."26 Want telkens wanneer u dit brood eet en deze beker drinkt, blijft u de dood van de Heer verkondigen totdat hij komt." (1 Corinthians 11: 23-26)

Het bewijs is duidelijk. Het gebruik van de emblemen is iets wij doen op bevel van de Heer. Hij gebood ons niet te kijken of te observeren terwijl anderen deelnamen. We drinken de wijn en we eten het brood ter nagedachtenis aan onze Heer en verkondigen zo zijn dood totdat hij terugkeert.

Dus waarom zijn miljoenen Getuigen van Jehovah in het openbaar ongehoorzaam aan hun Heer?

Zou het kunnen dat in plaats van te luisteren naar de stem van hun Meester, de oren naar mannen hebben gericht?

Wat zou het anders kunnen zijn? Of zijn ze zelf op de proppen gekomen met deze flagrante ongehoorzaamheid? Nauwelijks! Degenen die de mantel van leider of gouverneur van Jehovah's Getuigen claimen, hebben getracht de woorden van de Heer ongedaan te maken door wilde speculatie toe te passen. Dit is al aan de gang voordat de overgrote meerderheid van de huidige Getuigen werd geboren.

“Dus je ziet dat je in een bepaalde hoop gered moet worden. Nu handelt God met u en hij moet door zijn omgang met u en zijn openbaringen van waarheid aan u enige hoop in u cultiveren. Als hij in jou de hoop koestert om naar de hemel te gaan, wordt dat een vast vertrouwen van jou, en je wordt gewoon verzwolgen door die hoop, zodat je spreekt als iemand die de hoop heeft naar de hemel te gaan, waarop je rekent dat, u denkt dat, u gebeden tot God aanbiedt als uitdrukking van die hoop. U stelt dat als uw doel. Het doordringt je hele wezen. U kunt het niet uit uw systeem halen. Het is de hoop die je in beslag neemt. Dan moet het zijn dat God die hoop heeft gewekt en ervoor heeft gezorgd dat deze in u tot leven is gekomen, want het is geen natuurlijke hoop voor de aardse mens om te koesteren.
Als u een van de Jonadabs bent of een van de "grote schare" mensen van goede wil, zult u niet verteerd worden door deze hemelse hoop. Sommige Jonadabs zijn erg prominent aanwezig in het werk van de Heer en hebben er een belangrijke rol in, maar die hoop hebben ze niet als je met ze praat. Hun verlangens en verwachtingen worden aangetrokken door de aardse dingen. Ze praten over de prachtige bossen, hoe ze graag een boswachter zouden willen zijn in de huidige tijd en dat als hun voortdurende omgeving, en ze mengen zich graag onder de dieren en hebben heerschappij over hen, en ook de vogels in de lucht en vissen van de zee en alles wat over de aardbodem kruipt. "
(w52 1 / 15 pp. 63-64 Vragen van lezers)

Het valt je misschien op dat er geen schriftplaatsen zijn om deze fantasievolle speculatie te ondersteunen. Inderdaad, het enige vers dat ooit is gebruikt, vereist dat de lezer de context negeert en de persoonlijke interpretatie van JW-leiders.

"De geest zelf getuigt met onze geest dat wij Gods kinderen zijn." (Romeinen 8: 16)

Wat betekent dat? Hoe legt de geest getuigenis af? Het is een regel die we altijd moeten volgen dat wanneer we de betekenis van een tekst op zichzelf niet kunnen begrijpen, we naar de context kijken. Ondersteunt de context van Romeinen 8:16 de interpretatie van JW-leraren? Lees Romeinen 8 voor uzelf en bepaal uw eigen besluit.

Jezus zegt ons om deel te nemen. Dat is heel duidelijk. Er is geen ruimte voor interpretatie. Hij vertelt ons ook niets over de beslissing om al dan niet deel te nemen op basis van wat voor soort hoop we hebben, of waar we willen wonen, of welke beloning we verlangen. (Eigenlijk predikt hij niet eens twee hoop en twee beloningen.) Dat zijn allemaal "verzonnen dingen".

Dus als je de jaarlijkse JW-herdenking nadert, vraag jezelf dan af: "Ben ik bereid om een ​​direct gebod van mijn Heer Jezus, gebaseerd op speculatie en interpretatie van mensen, ongehoorzaam te zijn?" Nou, bent u?

_____________________________________________________

Zie de serie voor meer informatie over dit onderwerp: Naderen van het 2015 Memorial net zoals Satans grote staatsgreep!

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    43
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x