Roger is een van de vaste lezers / commentatoren. Hij deelde een brief met mij die hij aan zijn vleselijke broer schreef om te proberen hem te helpen redeneren. Ik vond dat de argumenten zo goed waren gemaakt dat we er allemaal baat bij zouden hebben om het te lezen, en hij stemde er vriendelijk mee in dat ik het met iedereen zou delen. (Laten we hopen dat zijn broer deze informatie ter harte neemt.)

Ik heb de adressen en de naam van Roger's broer verwijderd om redenen van vertrouwelijkheid.

--------------

Beste R,

In de openingsscènes van de film Weg met de wind, een veldwerker roept uit, "" Quttin 'tijd! "Big Sam protesteert en zegt:" Ik ben da fo'man op Tara. Ik sez als het tijd is om te stoppen. Tijd stoppen! "

Jij en ik zijn opgegroeid met de mededeling dat onze vader nobel loyaliteit aan God had getoond door bereidwillig naar de gevangenis te gaan in plaats van alternatieve dienst te verrichten tijdens de Tweede Wereldoorlog, die door het Wachttorengenootschap was vastgesteld als een schending van christelijke neutraliteit. Was zo'n cursus echt vereist door God, of alleen door mannen die beweerden voor God te spreken? Het antwoord op die vraag werd duidelijk in het midden van 1990 toen het Wachttorengenootschap vervolgens besloot dat het uitvoeren van alternatieve dienst tijdens oorlogstijd een "gewetenskwestie" was voor elke JW om te beslissen. Ik was verbluft door die ommekeer en ik vroeg papa hoe het voelde om voor niets naar de gevangenis te zijn gegaan - niet voor enige loyaliteit aan God, maar voor loyaliteit aan een organisatie en aan een geloofssysteem gebouwd op stuifzand. Papa had natuurlijk veel te veel geïnvesteerd in een loyale JW voor hem om iets kritischs te zeggen over de organisatie.

Je zult je ongetwijfeld herinneren hoe papa het leuk vond om in zijn latere jaren in de County Jail in Fort Worth te getuigen. Bij een gelegenheid benaderde een nieuwe gevangene papa en vroeg of hij een geestelijke was, en papa antwoordde ja. De broer die papa vergezelde, meldde het incident en de Society bestrafte papa en zei dat de bewering dat hij een geestelijke was, iemand als een onderdeel van het christendom identificeerde. Natuurlijk accepteerde papa het verwijt nederig. Onlangs, in een veel gepubliceerde rechtszaak waarin de Society werd aangeklaagd wegens het verwerken van bewijsmateriaal in een geval van seksueel misbruik van kinderen, probeerden de Wachttoren-advocaten aanspraak te maken op het privilege van de geestelijkheid, terwijl ze tegelijkertijd beweerden dat JW-ouderen geen lid zijn van de geestelijkheid. Na twee dagen intensief over die kwestie te hebben gedebatteerd, gaf het Wachttorengenootschap een openbare verklaring af waarin werd erkend dat JW-ouderen inderdaad leden van de geestelijkheid zijn. (Tot zover de bewering dat er geen verdeeldheid tussen geestelijken en leken bestaat tussen JW's!) Ik kon het niet helpen, maar ik vraag me af hoe pap dat zou hebben gevoeld. Ik vond het ook nieuwsgierig dat zo'n 'nieuw licht' niet werd onthuld op de pagina's van de Uitkijktoren maar in een rechtbank. Na het invoeren van die verklaring in het openbare register trok het Wachttorengenootschap zijn verdediging in en beslechtte die zaak buiten de rechtbank, evenals een andere hangende zaak over seksueel misbruik van kinderen.

Houd er rekening mee dat de Watchtower Society herhaaldelijk in druk heeft beweerd dat het onmogelijk is om een ​​nauwkeurige kennis van de Bijbel te verkrijgen zonder de hulp van Watchtower-publicaties. Dit is de reden waarom JW's sterk worden afgeraden om samen te komen als familiegroepen en alleen de Bijbel te lezen zonder een Wachttoren-publicatie als leidraad te gebruiken. Blijkbaar ziet het Wachttorengenootschap zichzelf als Big Sam in Gone With the Wind: Het is niet 'de waarheid' totdat het Wachttorengenootschap zegt dat het 'de waarheid' is.

Lees het uitstekende artikel, "Is het verkeerd om je religie te veranderen?" In de 2009 Awake van juli, met speciale aandacht voor de uitspraak: "Niemand moet worden gedwongen om te aanbidden op een manier die hem aanstootgevend vindt of moet worden gekozen om te kiezen tussen zijn overtuigingen en zijn familie. 'Geldt die verklaring alleen voor die veranderende religies om een ​​JW te worden, of is ze ook van toepassing op moreel oprechte JW's die vrijwillig de religie verlaten om gewetensvolle redenen, zoals onschriftuurlijke Wachttoren-leringen en -praktijken? De praktijk om dergelijke personen te verbannen en te mijden is een van de redenen die Rusland heeft overwogen JW.ORG om een ​​extremistische religie te zijn.

In zijn boek, Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief, Lawrence Wright schreef: “Mensen hebben het recht te geloven wat ze kiezen. Maar het is een andere zaak om de door het Eerste Amendement geboden bescherming te gebruiken om de geschiedenis te vervalsen, vervalsingen te verspreiden en schendingen van de mensenrechten te verdoezelen. "

Ik heb persoonlijk geconcludeerd dat elke religieuze organisatie die de waarheid onderdrukt, of die haar eigen waarheid produceert en verspreidt, een gevaarlijke en schadelijke cultus is. Verder ben ik er vast van overtuigd dat elke religieuze organisatie die de fundamentele mensenrechten van haar leden schendt - zoals het mijden van leden die om gewetensvolle redenen vertrekken - haar belastingvrije status moet intrekken.

Ik respecteer je recht om anders te geloven dan wat ik hier heb gezegd, en ik zou het leuk vinden om je van tijd tot tijd te bezoeken en nooit onze respectieve overtuigingen te bespreken. Ik heb nooit een levensstijl of een gewoonte willen aannemen die me op zichzelf zou diskwalificeren om terug te keren naar Jehovah's Getuigen als ik dat wilde; in feite, omdat ik vrijwillig uit elkaar ging en nooit werd uitgesloten vanwege wangedrag, kon ik morgen afstand doen van mijn ontkoppeling en opnieuw een JW worden zonder enige beperking, in tegenstelling tot degenen die uitgesloten zijn wegens wangedrag. Ik kan u echter verzekeren dat dit nooit zal gebeuren. Ik heb liever vragen die ik niet kan beantwoorden dan antwoorden die ik niet kan stellen.

Als je ooit geïnteresseerd bent om te bezoeken onder de voorwaarde die ik hierboven heb gesteld, bel me dan gerust. Wees in elk geval verzekerd van mijn broederlijke genegenheid voor jou.

Met vriendelijke groet, je broer,

Roger

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x