Een vriend die op dit moment een moeilijke tijd doormaakt, omdat hij liefheeft en vasthoudt aan de waarheid in de Bijbel in plaats van blindelings de leringen van mensen te aanvaarden, werd door een van zijn ouderlingen gevraagd om zijn beslissing uit te leggen om de vergaderingen niet meer te bezoeken. Tijdens de e-mailuitwisseling merkte de ouderling op dat mijn vriend Jehovah's naam niet had gebruikt. Dit stoorde hem, en hij vroeg hem nadrukkelijk om de afwezigheid ervan in zijn e-mails uit te leggen.

Als u geen Jehovah's Getuige bent, begrijpt u de implicatie hier misschien niet. Voor JW's is het gebruik van Gods naam een ​​indicatie van waar christendom. Jehovah's Getuigen geloven dat alleen zij Gods naam op zijn rechtmatige plaats hebben hersteld. Kerken die Gods naam niet gebruiken, worden geclassificeerd als "valse religie". In feite is het gebruik van de goddelijke naam een ​​van de belangrijkste identificaties van ware religie in de geest van Jehovah's Getuigen.[I]

Dus toen mijn vriend zijn gesprek met Jehovah's naam niet doorspitste, ging er een rode vlag op in de gedachten van de oudste. Mijn vriend legde uit dat hoewel hij er geen probleem mee had om de goddelijke naam te gebruiken, hij die niet vaak gebruikte omdat hij Jehovah als zijn hemelse vader beschouwde. Hij legde verder uit dat, net zoals een man zijn vleselijke vader zelden bij naam zal noemen - de voorkeur geeft aan de meer intieme en toepasselijke term, 'vader' of 'vader' - en daarom vond hij het passender om naar Jehovah te verwijzen als 'Vader'. . "

De ouderling leek deze redenering te aanvaarden, maar het werpt een interessante vraag op: als het niet gebruiken van de naam „Jehovah” in een bijbelgesprek iemand markeert als een lid van valse religie, wat zou het dan aangeven dat het niet gebruiken van de naam „Jezus” erop wijst?

De oudste vond dat het feit dat mijn vriend Jehovah's naam niet gebruikte, erop wees dat hij uit de organisatie viel en mogelijk afvallig werd.

Laten we de schoen aan de andere voet zetten?

Wat is een echte christen? Elke Jehovah's Getuige zal antwoorden: "Een ware volgeling van Christus". Als ik iemand volg en probeer anderen hetzelfde te laten doen, moet zijn naam dan niet vaak op mijn lippen komen?

Ik had onlangs een drie uur durend gesprek met een paar goede vrienden waarin herhaaldelijk naar Jehovah in lovenswaardige termen werd verwezen, maar mijn vrienden hadden het niet één keer over Jezus. Dit is niet uniek. Haal een stel JW's sociaal bij elkaar en Jehovah's naam zal de hele tijd opduiken. Als je Jezus 'naam zo vaak en in dezelfde context gebruikt, zullen je Getuige-vrienden tekenen van ongemak gaan vertonen.

Dus als het niet gebruiken van Gods naam iemand markeert als "geen Jehovah's Getuige", zou het nalaten om Jezus 'naam te gebruiken iemand dan markeren als "geen christen"?

_________________________________________________

[I] Bekijk Wat leert de bijbel echt? Kerel. 15 p. 148 par. 8

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    35
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x