Introductie

In mijn laatste artikel 'Obstakels overwinnen in onze prediking door de vader en het gezin te introduceren', Zei ik dat het bespreken van de leer van de' grote schare 'Jehovah's Getuigen zou kunnen helpen de Bijbel beter te begrijpen en daardoor dichter bij onze hemelse Vader te komen.

Deze zal kijken naar de leer van de 'grote menigte' en hen helpen die willen luisteren en redeneren. De leerprincipes die Jezus eerder gebruikte en besprak, zijn net zo belangrijk bij het overwegen van deze leer.

Herinneringen aan het geven van een getuige

Er is een belangrijk punt om in gedachten te houden, te vinden in de gelijkenis in het account van Mark:[1]

“Dus ging hij verder met te zeggen: 'Op deze manier is het Koninkrijk van God precies zoals wanneer een mens zaden op de grond werpt. 27 Hij slaapt 's nachts en staat overdag op, en de zaden ontspruiten en worden groot - precies hoe, hij weet het niet. 28 Op zichzelf draagt ​​de grond geleidelijk vrucht, eerst de stengel, dan de kop, ten slotte de volle korrel in de kop. 29 Maar zodra het gewas het toelaat, duwt hij de sikkel in, omdat de oogsttijd is gekomen. '”(Mark 4: 26-29)

Er is een punt in vers 27 waar de zaaier is niet verantwoordelijk voor de groei, maar er is een vooraf bepaald proces, zoals blijkt uit vers 28. Dit betekent dat we niet moeten verwachten mensen van de waarheid te overtuigen vanwege onze eigen bekwaamheid of inspanningen. Het Woord van God en de heilige geest zullen het werk doen zonder afbreuk te doen aan de gave van vrije wil die aan iedereen wordt verleend.

Dit is een levensles die ik op de harde manier heb geleerd. Vele jaren geleden, toen ik een van Jehovah's Getuigen werd, sprak ik met enthousiasme en ijver tot een groot deel van mijn katholieke familie - direct en uitgebreid - over wat ik had geleerd. Mijn benadering was naïef en ongevoelig, aangezien ik verwachtte dat iedereen de zaken in hetzelfde licht zou zien. Helaas waren mijn ijver en enthousiasme misplaatst en hadden ze schade aan die relaties tot gevolg. Het kostte een aanzienlijke tijd en moeite om veel van deze relaties te herstellen. Na lang nadenken realiseerde ik me dat mensen niet per se beslissingen nemen op basis van feiten en logica. Het kan voor sommigen moeilijk of bijna onmogelijk zijn om toe te geven dat hun geloofssysteem onjuist is. Weerstand tegen het idee komt ook wanneer het effect dat een dergelijke verandering zal hebben op relaties en iemands wereldbeeld in de mix wordt gevouwen. Na verloop van tijd begon ik te beseffen dat Gods Woord, heilige geest en mijn eigen gedrag een veel krachtiger getuigenis waren dan enige slimme logica en rede.

De belangrijkste gedachten voordat we verder gaan zijn als volgt:

 1. Gebruik alleen de literatuur van NWT en Watchtower, omdat deze als acceptabel worden beschouwd.
 2. Probeer hun geloof of wereldbeeld niet te vernietigen, maar bied een positieve, op de bijbel gebaseerde hoop.
 3. Wees bereid om te redeneren en zorg ervoor dat degene die u wilt helpen, zich heeft voorbereid op het onderwerp.
 4. Forceer het probleem niet; en als zaken worden verhit, wees als onze Heer en Heiland Jezus door altijd de volgende twee Schriften in gedachten te houden.

"Laat uw woorden altijd vriendelijk zijn, gekruid met zout, zodat u weet hoe u elke persoon moet beantwoorden." (Kolossenzen 4: 6)

“Maar heilig de Christus als Heer in uw hart, altijd klaar om een ​​verdediging te maken voor iedereen die van u een reden eist voor de hoop die u hebt, maar dit met een mild humeur en diep respect. 16 Houd een goed geweten, zodat degenen die tegen u spreken op welke manier dan ook tegen u worden beschaamd vanwege uw goede gedrag als volgelingen van Christus. ”(1 Peter 3: 15, 16)

Context van de 'Great Crowd'-leer

We hebben allemaal hoop nodig en de Bijbel bespreekt de ware hoop op veel plaatsen. Als een van Jehovah's Getuigen, is de hoop die in de literatuur en de bijeenkomsten wordt genoemd dat dit systeem binnenkort zal eindigen en een aards paradijs zal volgen, waar iedereen in eeuwige gelukzaligheid kan leven. Veel van de literatuur heeft artistieke afbeeldingen van een wereld van overvloed. De hoop is zeer materialistisch, waar iedereen eeuwig jong en gezond is en geniet van een overvloed aan gevarieerd eten, droomhuizen, wereldwijde vrede en harmonie. Dit zijn allemaal volkomen normale verlangens, maar het mist allemaal het punt van John 17: 3.

"Dit betekent eeuwig leven, hun leren kennen, de enige ware God, en degene die je hebt gezonden, Jezus Christus."

In dit laatste gebed benadrukt Jezus dat een persoonlijke en intieme relatie met de ware God en zijn Zoon Jezus is wat ieder van ons kan en moet ontwikkelen. Omdat ze allebei eeuwig zijn, krijgt ieder van ons eeuwig leven om deze relatie voort te zetten. Alle paradijselijke omstandigheden zijn een geschenk van een genereuze, barmhartige en goede Vader.

Sinds 1935 is dit perfecte leven op aarde de belangrijkste drijfveer van JW-prediking geweest, met een herinterpretatie van Openbaring 7: 9-15 en John 10: 16: de 'grote menigte van andere schapen'.[2] Een bespreking van de publicaties van Jehovah's Getuigen zal onthullen dat de connectie tussen de „grote schare” en de „andere schapen” afhangt van een interpretatie van waar de „grote schare” in Openbaring 7:15 staat afgebeeld. Het onderwijs begon met de publicatie van de 1 augustusst en 15th, 1935 editie van Het Wachttorengenootschap en de heraut van Christus 'tegenwoordigheid magazine, met het tweedelige artikel getiteld "The Great Multitude". Dit tweedelige artikel gaf een nieuwe impuls aan het onderwijzingswerk van Jehovah's Getuigen. (Ik moet benadrukken dat de schrijfstijl van rechter Rutherford vrij dicht is.)

Redeneren over deze Schriften

Ten eerste zal ik zeggen dat ik het onderwerp niet alleen ter discussie stel, omdat dit het geloof van een Getuige ernstig kan beïnvloeden, en vertrouwen hebben in een vernietigd geloof is niet opbouwend. Normaal benaderen mensen mij en willen weten waarom ik aan de emblemen heb deelgenomen of waarom ik niet langer naar vergaderingen ga. Mijn reactie is dat mijn studie van de Bijbel en de WTBTS-literatuur me tot conclusies heeft gebracht die mijn geweten niet kan negeren. Ik vertel hen dat ik hun geloof niet wil verstoren en dat het het beste is om slapende honden te laten liegen. Heel wat mensen staan ​​erop dat ze het graag willen weten en dat hun geloof erg sterk is. Na meer dialoog zal ik zeggen dat we dit kunnen doen als ze akkoord gaan met wat voorstudie en voorbereiding op het onderwerp van de "grote menigte". Ze zijn het daarmee eens en ik vraag ze om te lezen Openbaring - Its Grand Climax is binnen handbereik !, hoofdstuk 20, “Een grote menigte”. Dit gaat over Openbaring 7: 9-15 waar de term "grote schare" voorkomt. Bovendien vraag ik dat ze zich opfrissen met de leer van "de grote geestelijke tempel", aangezien deze wordt gebruikt om de leer van de "grote schare" te ondersteunen. Ik raad ze ook aan het volgende te lezen Uitkijktoren artikelen: „Jehovah's grote geestelijke tempel” (w96 7 / 1 pp. 14-19) en “De triomf van ware aanbidding nadert” (w96 7 / 1 pp. 19-24).

Zodra ze dit hebben voltooid, regelen we een vergadering. Op dit punt herhaal ik dat mijn aanbeveling is om deze discussie niet te voeren, maar degenen die zo ver zijn gekomen, zijn doorgegaan.

We beginnen de sessie nu met gebed en gaan meteen door naar de discussie. Ik vraag hen om aan te geven wie en wat zij verstaan ​​onder de "grote menigte". Het antwoord is meestal een leerboek, en ik zoek een beetje dieper op waar ze de "grote menigte" begrijpen die zich moet bevinden. Het antwoord is op aarde en dat ze verschillen van de 144,000 genoemd in de eerdere verzen van Openbaring, hoofdstuk 7.

We openen de Bijbel en lezen Openbaring 7: 9-15 om duidelijk te zijn waar de term voorkomt. De verzen luiden:

“Hierna zag ik en kijk! een grote menigte, die niemand kon tellen, uit alle naties en stammen en volkeren en tongen, staande voor de troon en voor het Lam, gekleed in witte gewaden; en er waren palmtakken in hun handen. 10 En ze blijven schreeuwen met een luide stem en zeggen: "Redding zijn we verschuldigd aan onze God, die op de troon zit, en aan het Lam." 11 Alle engelen stonden rond de troon en de oudsten en de vier levende wezens, en ze vielen met de voorkant naar beneden voor de troon en aanbaden God, 12 zeggende: "Amen! Laat de lof en glorie en de wijsheid en de dankzegging en de eer en de kracht en de kracht voor eeuwig en altijd aan onze God zijn. Amen." 13 In antwoord daarop zei een van de oudsten tegen mij: "Zij die gekleed zijn in de witte gewaden, wie zijn zij en waar komen zij vandaan?" 14 Dus meteen zei ik tegen hem: "Mijn heer, u bent degene die het weet." En hij zei tegen mij: "Dit zijn degenen die uit de grote verdrukking komen, en zij hebben hun gewaden gewassen en wit gemaakt in het bloed van het lam. 15 Dat is de reden waarom zij voor de troon van God zijn en zij hem dag en nacht in zijn tempel heilige dienst bewijzen; en Degene die op de troon zit, zal zijn tent over hen uitspreiden. "

Ik moedig ze aan om te openen Openbaring - De Grand Climax is binnen handbereik! en lees hoofdstuk 20: "Een veelzijdige grote menigte". We richten ons op paragrafen 12-14 en lezen deze gewoonlijk samen. Het belangrijkste punt is in paragraaf 14 waar het Griekse woord wordt besproken. Ik heb het hieronder gekopieerd:

In de hemel of op aarde?

12 Hoe weten we dat 'voor de troon staan' niet betekent dat de grote schare in de hemel is? Er is op dit punt veel duidelijk bewijs. Het Griekse woord dat hier bijvoorbeeld is vertaald met 'voor' (e · noʹpi · on) betekent letterlijk 'in [de] aanblik [van]' en wordt verschillende keren gebruikt door mensen op aarde die 'vóór' of 'in de ogen van ”Jehovah. (1 Timoteüs 5:21; 2 Timoteüs 2:14; Romeinen 14:22; Galaten 1:20) Op een keer, toen de Israëlieten in de woestijn waren, zei Mozes tegen Aäron: „Zeg tot de hele vergadering van de zonen van Israël , 'Nader tot het aangezicht van Jehovah, want hij heeft uw gemurmureer gehoord' ”(Exodus 16: 9). De Israëlieten hoefden niet naar de hemel te worden vervoerd om bij die gelegenheid voor Jehovah te staan. (Vergelijk Leviticus 24: 8.) Integendeel, daar in de woestijn stonden ze in Jehovah's ogen, en zijn aandacht was op hen gericht.

13 Bovendien lezen we: „Wanneer de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid. . . alle natiën zullen voor hem worden verzameld. " De hele mensheid zal niet in de hemel zijn als deze profetie in vervulling gaat. Degenen die "vertrekken naar de eeuwige afsnijding", zullen beslist niet in de hemel zijn. (Mattheüs 25: 31-33, 41, 46) In plaats daarvan staat de mensheid in de ogen van Jezus op aarde, en hij richt zijn aandacht op het oordelen van hen. Evenzo bevindt de grote schare zich „voor de troon en voor het Lam” in die zin dat zij staat in de ogen van Jehovah en zijn Koning, Christus Jezus, van wie zij een gunstig oordeel ontvangt.

14 De oudsten van 24 en de gezalfde groep van 144,000 worden beschreven als 'rond de troon' van Jehovah en 'op de [hemelse] berg Sion.' (Openbaring 4: 4; 14: 1) De grote menigte is geen priester klasse en bereikt die verheven positie niet. Het is waar dat het later in Openbaring 7 wordt beschreven: 15 als God 'in zijn tempel' dienend. Maar deze tempel verwijst niet naar het innerlijke heiligdom, het Allerheiligste. Het is eerder de aardse binnenplaats van Gods geestelijke tempel. Het Griekse woord na · osʹ, hier vertaald met 'tempel', geeft vaak de brede betekenis weer van het hele gebouw dat voor Jehovah's aanbidding is gebouwd. Tegenwoordig is dit een spirituele structuur die zowel hemel als aarde omvat. - Vergelijk Matthew 26: 61; 27: 5, 39, 40; Mark 15: 29, 30; John 2: 19-21, New World Translation Reference Bible, voetnoot.

Kortom, de hele leer berust op ons begrip van de antitypische spirituele tempel. De tabernakel gebouwd door Mozes in de woestijn en de tempel van Jeruzalem gebouwd door Salomo had een binnenheiligdom (in het Grieks, naos) en alleen de priesters en hogepriester konden binnenkomen. De buitenste binnenplaatsen en de hele tempelstructuur (in het Grieks, Hieron) zijn waar de rest van de mensen samenkwam.

In de bovenstaande uitleg hebben we het helemaal verkeerd om. Dit was een fout die terugging naar een artikel "De" grote menigte "verleent heilige dienst, waar?" (w80 8 / 15 pp. 14-20) Dit was de eerste keer dat de "grote menigte" diepgaand werd besproken sinds 1935. De bovenstaande fout met betrekking tot de betekenis van het woord is ook in dit artikel gemaakt en als u de paragrafen 3-13 leest, ziet u het in een volledigere versie. De Openbaring boek werd uitgebracht in 1988 en bevestigt, zoals je hierboven kunt zien, hetzelfde onjuiste begrip. Waarom kan ik dit zeggen?

Lees "Vragen van lezers" in de 1st Mei, 2002 De wachttoren, pp. 30, 31 (ik heb alle belangrijke elementen gemarkeerd). Als je naar de vijfde reden gaat, zul je zien dat de juiste betekenis van het woord naos wordt nu gegeven.

Toen Johannes de 'grote menigte' zag die heilige dienst verrichtte in Jehovah's tempel, in welk deel van de tempel deden ze dit? —Revelatie 7: 9-15.

Het is redelijk om te zeggen dat de grote menigte Jehovah aanbidt op een van de aardse binnenplaatsen van zijn grote geestelijke tempel, in het bijzonder degene die overeenkomt met de buitenste binnenplaats van Salomo's tempel.

In het verleden is er gezegd dat de grote schare in een geestelijk equivalent, of een tegenbeeld, staat van het Hof van de heidenen dat bestond in Jezus 'tijd. Nader onderzoek heeft echter minstens vijf redenen aan het licht gebracht waarom dat niet zo is. Ten eerste hebben niet alle kenmerken van Herodes 'tempel een tegenbeeld in Jehovah's grote geestelijke tempel. De tempel van Herodes had bijvoorbeeld een voorhof van de vrouwen en een voorhof van Israël. Zowel mannen als vrouwen konden het Hof van de Vrouwen betreden, maar alleen mannen werden toegelaten tot het Hof van Israël. Op de aardse voorhoven van Jehovah's grote geestelijke tempel zijn mannen en vrouwen niet gescheiden in hun aanbidding. (Galaten 3:28, 29) Daarom is er in de geestelijke tempel geen equivalent van het Vrouwenhof en het Hof van Israël.

Ten tweede was er geen hof van de heidenen in de door God verstrekte architecturale plannen van de tempel van Salomo of de visionaire tempel van Ezechiël; noch was er iemand in de tempel herbouwd door Zerubbabel. Daarom is er geen reden om te suggereren dat een Hof der heidenen een rol moet spelen in Jehovah's grote geestelijke tempelregeling voor aanbidding, vooral wanneer het volgende punt wordt overwogen.

Ten derde werd het Hof van de heidenen gebouwd door de Edomitische koning Herodes om zichzelf te verheerlijken en om bij Rome in de gunst te komen. Herodes begon met de renovatie van de tempel van Zerubbabel, misschien in 18 of 17 vGT. The Anchor Bible Dictionary legt uit: „De klassieke smaak van de keizerlijke macht in het Westen [Rome]. . . verplichtte een tempel groter dan die van vergelijkbare oostelijke steden. " De afmetingen van de eigenlijke tempel waren echter al vastgesteld. Het woordenboek legt uit: "Hoewel de Tempel zelf dezelfde afmetingen zou moeten hebben als zijn voorgangers [die van Salomo en Zerubbabel], was de Tempelberg niet beperkt in zijn potentiële omvang." Daarom breidde Herodes het tempelgebied uit door iets toe te voegen aan wat in moderne tijden het Hof van de heidenen wordt genoemd. Waarom zou een constructie met zo'n achtergrond een tegenbeeld hebben in Jehovah's geestelijke tempelregeling?

Ten vierde kon bijna iedereen - de blinden, de lammen en de onbesneden heidenen - het voorhof van de heidenen binnengaan. (Mattheüs 21:14, 15) Het is waar dat de rechtbank een doel diende voor veel onbesneden heidenen die offers aan God wilden brengen. En het was daar dat Jezus soms de menigte toesprak en tweemaal de geldwisselaars en kooplieden verdreef, zeggend dat ze het huis van zijn Vader hadden onteerd. (Mattheüs 21:12, 13; Johannes 2: 14-16) Toch zegt The Jewish Encyclopedia: „Deze voorhof maakte strikt genomen geen deel uit van de tempel. De grond was niet heilig en iedereen zou erin kunnen komen. "

Ten vijfde verwijst het Griekse woord (hi ​​· e · ron ') dat met ‘tempel’ is vertaald en dat wordt gebruikt met verwijzing naar het Hof van de heidenen, ‘naar het hele complex en niet specifiek naar het tempelgebouw zelf’, zegt A Handbook on the Evangelie van Matteüs, door Barclay M. Newman en Philip C. Stine. Daarentegen is het Griekse woord (na · os ') dat in Johannes' visioen van de grote schare met 'tempel' is vertaald, specifieker. In de context van de tempel in Jeruzalem verwijst het meestal naar het Heilige der Heiligen, het tempelgebouw of het tempelterrein. Het wordt soms weergegeven met "heiligdom". - Mattheüs 27: 5, 51; Lukas 1: 9, 21; Johannes 2:20.

Leden van de grote schare oefenen geloof in Jezus 'loskoopoffer. Ze zijn geestelijk rein, omdat ze 'hun gewaden hebben gewassen en ze wit hebben gemaakt in het bloed van het Lam'. Daarom worden ze rechtvaardig verklaard met het oog op het worden van vrienden van God en het overleven van de grote verdrukking. (Jakobus 2:23, 25) In veel opzichten zijn ze als proselieten in Israël die zich aan het Wetsverbond onderwierpen en samen met de Israëlieten aanbaden.

Die bekeerlingen dienden natuurlijk niet op de binnenplaats, waar de priesters hun taken vervulden. En leden van de grote schare bevinden zich niet op de binnenplaats van Jehovah's grote geestelijke tempel, welke binnenplaats de toestand vertegenwoordigt van volmaakt, rechtvaardig menselijk zoonschap van de leden van Jehovah's „heilige priesterschap” terwijl ze op aarde zijn. (1 Petrus 2: 5) Maar zoals de hemelse ouderling tegen Johannes zei, is de grote schare echt in de tempel, niet buiten het tempelgebied in een soort geestelijk voorhof van de heidenen. Wat een voorrecht is dat! En hoe het benadrukt dat iedereen te allen tijde spirituele en morele zuiverheid moet bewaren!

Vreemd, terwijl de betekenis van wordt gecorrigeerd naos, de volgende twee paragrafen spreken dat begrip tegen en leggen een verklaring af die niet schriftuurlijk kan worden volgehouden. Als naos is het heiligdom, dan betekent het in de geestelijke tempel de hemel en niet de aarde. Dus de 'grote menigte' staat in de hemel.

Interessant is dat ze in 1960 al het juiste begrip hadden naos en 'Hieron'.

'De tijd van de tempel van de apostelen' (w60 8 / 15)

Alinea 2: Het kan heel goed worden gevraagd: wat voor soort gebouw kan dit zijn dat ruimte had voor al dit verkeer? Het feit is dat deze tempel niet slechts één gebouw was, maar een reeks structuren waarvan het tempelheiligdom het centrum was. In de oorspronkelijke taal wordt dit vrij duidelijk gemaakt, de schriftschrijvers maken een onderscheid tussen de twee door het gebruik van de woorden hierón en naós. Hiero verwezen naar het gehele tempelterrein, terwijl naos toegepast op de tempelstructuur zelf, de opvolger van de tabernakel in de wildernis. Zo vertelt Johannes dat Jezus al dit verkeer in het stadje vond. Maar toen Jezus zijn lichaam vergeleek met een tempel, gebruikte hij het woord naós, wat de tempel 'heiligdom' betekent, zoals vermeld in de voetnoot van de Nieuwe-Wereldvertaling.

paragraaf 17: De vloer van het tempelheiligdom (naós) was twaalf treden hoger dan het Hof van de Priesters, waarvan het grootste deel negentig voet hoog en negentig voet breed was. Evenals bij Salomo's tempel waren er kamers aan de zijkanten, en in het midden ervan was de Heilige Plaats, dertig voet breed en zestig hoog en lang, en het Heilige der Heiligen, een kubus van dertig voet. De drie verhalen van kamers langs de zijkanten en de "zolder" hierboven verklaren het verschil tussen het interieur van het Heilige en het Heiligste en de buitenafmetingen.

De eerste vraag die mij op dit punt wordt gesteld, is: "Wie is de grote menigte en zegt u dat er geen aardse opstanding is?"

Mijn reactie is dat ik niet beweer dat ik weet wie de 'grote menigte' vertegenwoordigt. Ik ga alleen over het WTBTS-begrip. Daarom is de voor de hand liggende conclusie dat ze in de hemel moeten zijn. Dit doet niet betekent dat er geen aardse opstanding is, maar het kan niet van toepassing zijn op deze groep die in de hemel staat.

Het is belangrijk om in dit stadium geen uitleg of alternatieve interpretatie te geven, omdat ze tijd nodig hebben om te beseffen dat hier geen afvalligheid is, maar gewoon iemand die oprecht verloren is voor antwoorden.

Tot nu toe heb ik alleen WTBTS-referenties gebruikt. Op dit punt laat ik mijn eigen onderzoek naar de twee Griekse woorden zien om te controleren waar anders het woord staat naos optreedt. Ik vond het 40 + keer in de christelijke Griekse Geschriften. Ik heb een tabel gemaakt en zes bijbelse woordenboeken en ongeveer zeven verschillende commentaren geraadpleegd. Het is altijd het binnenste heiligdom van de tempel op aarde of in een hemelse setting in Openbaring. In het Bijbelboek Openbaring komt het woord voor 14[3] keer (naast Openbaring 7) en betekent altijd de hemel.[4]

Download de gebruikstabel van het woord Naos en Hieron in het NT

Vervolgens leg ik uit hoe ik besloot terug te gaan en de lessen van de 1935 te bestuderen wachttorens en vond ook de twee 1 augustusst en 15th, 1934 wachttorens met de "His Kindness" -artikelen. Ik bied aan om de artikelen en mijn aantekeningen over de leer erin te delen.

Vervolgens geef ik een samenvatting van de verschillende leringen die werden gebruikt om dit begrip van de 'grote menigte' te ondersteunen. Er zijn in principe vier bouwstenen. De vierde is ook fout, maar de WTBTS heeft het nog niet toegegeven en ik zeg eigenlijk niets tenzij ze erom vragen. In dat geval laat ik ze John 10 in context lezen en kijken naar Efeziërs 2: 11-19. Ik maak duidelijk dat dit een mogelijkheid is, maar luister graag naar andere perspectieven.

Hier zijn de vier fundamentele elementen waarop de leer van de 'grote menigte' is gebaseerd.

 1. Waar staan ​​ze in de tempel? (Zie Openbaring 7: 15) Naos betekent het innerlijke heiligdom zoals gebaseerd op de 1 mei WT 2002 “Vraag van lezers”. Dit betekent dat de locatie van de 'grote schare' opnieuw moet worden bezocht op basis van het herziene begrip van de spirituele tempel (zie w72 12/1 pp. 709-716 'De enige ware tempel om te aanbidden', w96 7/1 pp. 14-19 Jehovah's grote geestelijke tempel en w96 7/1 blz. 19-24 De triomf van de ware aanbidding nadert). Dit punt werd gecorrigeerd in de “Vraag van lezers” uit 2002.
 2. Jehu en Jonadab van type en antitype gebaseerd op de 1934 WT 1 augustus over "Zijn vriendelijkheid" is niet langer van toepassing op basis van de regel van het Besturende Lichaam dat alleen antitypes die in de Schrift worden toegepast, kunnen worden geaccepteerd.[5] Er wordt niet expliciet vermeld dat Jehu en Jonadab een profetische antitypische weergave hebben, dus de 1934-interpretatie moet worden afgewezen op basis van het officiële standpunt van de organisatie.
 3. De leer van Cities of Refuge van type- en antitype-leerstellingen gebaseerd op "His Kindness Part 15" van 1934 augustus 2 is niet langer geldig. Dit is een expliciete verklaring zoals we kunnen zien in de november 2017, de Wachttoren studie-editie. Het artikel in kwestie is: "Neemt u toevlucht in jehovah?" Een vak in het artikel vermeldt het volgende:

Lessen of Antitypes?

Vanaf het einde van de 19e eeuw vestigde The Watch Tower de aandacht op de profetische betekenis van de toevluchtssteden. "Dit kenmerk van de typische Mozaïsche wet was een sterke voorafschaduwing van de toevlucht die de zondaar in Christus kan vinden", verklaarde de uitgave van 1 september 1895. "Door geloof bij hem toevlucht te zoeken, is er bescherming." Een eeuw later identificeerde The Watchtower de tegenbeeldige toevluchtsstad als „Gods voorziening om ons tegen de dood te beschermen wegens het overtreden van zijn gebod betreffende de heiligheid van bloed”.

In de uitgave van 15 maart 2015 van De Wachttoren werd echter uitgelegd waarom in onze recente publicaties zelden profetische typen en tegenbeeldingen worden genoemd: „Waar de Schrift leert dat een persoon, een gebeurtenis of een voorwerp typerend is voor iets anders, aanvaarden wij het als zodanig. . Anders zouden we terughoudend moeten zijn om een ​​antitypische toepassing toe te wijzen aan een bepaalde persoon of account als er geen specifieke schriftuurlijke basis is om dat te doen. " Omdat de Schrift zwijgt over de tegenbeeldige betekenis van de vluchtsteden, benadrukken dit artikel en het volgende in plaats daarvan de lessen die christenen uit deze regeling kunnen leren.

 1. De leer van John 10: 16 is de enige die overblijft en die toepassing is contextueel en schriftuurlijk weerlegd door Ephesians 2: 11-19.

Daarom is nu aangetoond dat drie van de vier punten fout zijn. Het 4e punt kan contextueel worden gemotiveerd en ook worden weerlegd.

Bovendien in de 1st Kan 2007, de Wachttoren (pagina's 30, 31), is er een 'Vraag van lezers' met de titel, “Wanneer stopt de roeping van christenen tot hemelse hoop?"Dit artikel vermeldt duidelijk aan het einde van de vierde alinea, "Het lijkt er dus op dat we geen specifieke datum kunnen vaststellen waarop de roeping van christenen tot hemelse hoop eindigt."

Dit roept een extra vraag op waarom deze roeping niet wordt onderwezen aan degenen die de Bijbel bestuderen. Een schriftuurlijke uitleg over hoe deze roeping zou werken, is niet duidelijk uiteengezet, behalve om te zeggen dat een persoon een gevoel heeft en de hoop zeker wordt.

Concluderend kan de huidige leer over de 'grote menigte' niet schriftuurlijk worden gehandhaafd en zelfs de WTBTS-publicaties ondersteunen het niet meer schriftuurlijk. Sindsdien zijn geen verdere herzieningen aangebracht de Wachttoren van 1st Mei 2002. Tot op heden zijn de meeste mensen weggegaan met het stellen van vragen en velen hebben bij mij navraag gedaan naar mogelijke oplossingen. Sommigen hebben gevraagd waarom ik niet naar de Society schrijf. Ik geef de oktober 2011, de Wachttoren referentie waar ons wordt verteld dat we niet moeten schrijven omdat ze geen verdere informatie hebben als deze nog niet in de publicaties staat[6]. Ik leg uit dat we dat verzoek moeten respecteren.

Tot slot wil ik benadrukken dat ik alleen de literatuur van NWT en WTBTS heb gebruikt en alleen naar woordenboeken en commentaren ben gegaan om de Griekse woorden meer in detail te bestuderen. Deze studie bevestigde de "Vraag van lezers" in 2002. Dit stelt dan vast dat mijn problemen oprecht zijn, en ik heb niets tegen de WTB TS maar kan deze hoop niet met goed geweten leren. Ik deel vervolgens de relatie die ik heb met mijn hemelse Vader op basis van het offer van zijn Zoon en hoe ik kijk “in Christus te leven”. Dit is iets dat ik aanbied om met hen te bespreken in een toekomstige vergadering.

_______________________________________________________________________

[1] Alle schriftuurlijke verwijzingen zijn afkomstig uit de 2013-editie van de Nieuwe Wereldvertaling (NWT) tenzij anders vermeld. Deze vertaling is het werk van de Watchtower Bible and Tract Society (WTBTS).

[2] Zie voor meer informatie de Wachttoren artikelen van augustus 1st en 15th 1935 met artikelen getiteld "The Great Multitude" Parts 1 en 2 respectievelijk. De door de WTBTS destijds gebruikte voorkeursvertaling was de King James vertaling en de gebruikte term is "de grote menigte". Daarnaast, de Wachttoren artikelen van augustus 1st en 15th 1934 bevatte artikelen met de titel "His Kindness Parts 1 en 2" respectievelijk en legde de basis voor de leer door het type en de antitype leer van "Jehu en Jonadab" op te zetten als twee klassen van christenen, een die naar de hemel zou gaan om een ​​co -ruler met Jezus Christus en de ander die deel zou uitmaken van de aardse onderdanen van het koninkrijk. De "Steden van Toevlucht" worden ook gezien als typen voor christenen om te ontsnappen aan de Avenger of Blood, Jezus Christus. Deze leringen waren bedoeld om hun antitypische vervulling te hebben na de oprichting van het Messiaanse koninkrijk in 1914. De meeste leringen in deze tijdschriften zijn niet langer in handen van de WTBTS, maar de resulterende theologie wordt nog steeds geaccepteerd.

[3] Dit zijn Openbaring 3: 12, 7: 15, 11: 1-2, 19, 14: 15, 17, 15: 5-8, 16: 1, 17 en 21: 22.

[4] Het is interessant om te zien hoe de NWT het in alle Openbaring verzen weergeeft als 3: 12 en 21: 22 spreken voor zichzelf. Waarom ontbreekt het woord heiligdom in 7: 15 wanneer het voorkomt in hoofdstukken 11, 14, 15 en 16?

5 Zie de maart 15, 2015, de Wachttoren (pagina's 17,18) "Vraag van lezers": “In het verleden vermeldden onze publicaties vaak types en antitypes, maar in de afgelopen jaren hebben ze dat zelden gedaan. Waarom is dat?"

Ook in dezelfde editie is er een studieartikel getiteld "Dit is de manier waarop je hebt goedgekeurd". Alinea 10 bepaalt: „Zoals we mogen verwachten, heeft Jehovah in de loop van de jaren„ de getrouwe en discrete slaaf ”steeds meer discreet helpen worden. Discretie heeft geleid tot grotere voorzichtigheid als het erom gaat een bijbelverslag een profetisch drama te noemen tenzij er een duidelijke schriftuurlijke basis hiervoor is. Bovendien is gebleken dat sommige van de oudere verklaringen over typen en antitypes voor velen buitengewoon moeilijk te begrijpen zijn. De details van dergelijke leringen - wie beeldt wie en waarom - kunnen moeilijk zijn om recht te houden, te onthouden en toe te passen. Een nog grotere zorg is echter dat de morele en praktische lessen van de onderzochte Bijbelverslagen verdoezeld of verloren kunnen gaan in alle controle van mogelijke antitypische vervullingen. Daarom zien we dat onze literatuur vandaag meer gericht is op de eenvoudige, praktische lessen over geloof, uithoudingsvermogen, godvruchtige toewijding en andere vitale eigenschappen waarover we in bijbelverslagen leren. (Vetgedrukt en cursief toegevoegd)

[6] Zie 15th Oktober, 2011 De wachttoren, pagina 32, "Vraag van lezers": „Wat moet ik doen als ik een vraag heb over iets dat ik in de Bijbel lees of wanneer ik advies nodig heb over een persoonlijk probleem?"
In paragraaf 3 staat het 'Natuurlijk zijn er enkele onderwerpen en geschriften die onze publicaties niet specifiek hebben behandeld. En zelfs als we commentaar hebben gegeven op een bepaalde bijbeltekst, hebben we misschien niet de specifieke vraag behandeld die u in gedachten heeft. Sommige bijbelverslagen roepen ook vragen op omdat niet alle details in de Schrift zijn uiteengezet. We kunnen dus geen onmiddellijk antwoord vinden op elke vraag die zich voordoet. In een dergelijk geval moeten we speculeren over dingen die eenvoudigweg niet kunnen worden beantwoord, anders worden we betrokken bij 'debatvragen' in plaats van een verstrekking van iets door God in verband met geloof. '1 Tim. 1: 4; 2 Tim. 2: 23; Titus 3: 9) Noch het bijkantoor noch het wereldwijde hoofdkantoor is in staat om al dergelijke vragen die niet in onze literatuur zijn behandeld, te analyseren en te beantwoorden. We kunnen ervan overtuigd zijn dat de Bijbel voldoende informatie geeft om ons door het leven te leiden, maar ook voldoende details weglaat om van ons te verlangen dat we sterk vertrouwen hebben in zijn goddelijke Auteur. -Zien pagina's 185 tot 187 van het boek Kom dicht bij Jehovah. '

 

Eleasar

JW al meer dan 20 jaar. Onlangs afgetreden als ouderling. Alleen Gods woord is waarheid en we kunnen niet meer gebruiken, we zijn in de waarheid. Eleasar betekent "God heeft geholpen" en ik ben vol dankbaarheid.
  69
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x